O sesizare TL-Rcomandată

Categoria Actualitate

Aflu din presă că domnul Tudorel Toader, ministrul Justiției, s-a întâlnit cu doamna Viorica  navetista,  i-a citit între patru felinare și patru pâlnii concepția proprie privind pâra la CCR asupra Gardirobului Național  privind nesuspendarea Luluței, iar doamna Viorica, după 30 de minute de stat în cap s-a semnat cu cretă pe asfalt, adică a avizat docomentul. Asta pe scurt. Pe și mai scurt, Todiraș a conceput o sesizare, de capul lui, s-a dus cu ea la Mama Viorica, i-a citit-o, iar acesta, fără să întrebe pe nimeni, fără să se consulte cu nimeni, nici cu guvernul, nici nu consilierii, fără să întrebe pe taica Tel Drum, a semnat-o și bum, gata, la CCR cu ea.

Mă lași ? Cine poate crede că s-a întâmplat așa? Păi dacă chiar așa a fost, înseamnă că nici Hamsterul, nici PSD-ul, nici Guvernele nu vor să învețe nimic din greșelile trecutului și fac totul după ureche, după o singură ureche, după cum cântă cucul sau înfloresc zambilele. Așa să fie? Dacă e așa, și declarațiile celor doi așa vor să ne facă să credem, atunci PSD are cu adevărat cei mai proști și mai fuduli miniștri, EVER. Eu însă înclin să cred că nu e chiar așa, dar nu pentru că aș considera sau i-as crede pe actualii guvernanți minți strălucite, (au contraire) ci pentru că știu că nimeni nu mișcă fără ordinul Hamsterului. Practic lucrurile au stat altfel. În primul rând Liviuț a dat ordin să se găsească modalități de contracarare a deciziei gardirobului. Cum el a apucat să declare, de fapt să îl asigure pe partenerul său de protocol, că nu va declanșa procedura de suspendare, orice decizie ar lua, trebuia să găsească o soluție și a ordonat găsirea unei alte soluții, nu conta care, doar să se facă că face ceva. Todiraș a lucrat și în lumina indicațiilor prețioase ale șefului s-a dus la subșefu și i-a prezentat soluția. Este posibil ca un duplicat să fi fost trimis și domnului Dragnea, dar cum el nu este specialist, nu mai era cazul, important este că se găsise o modalitate de a arăta că nu se lasă și luptă, și luptă…. Deci doamna Viorica, știind că sesizarea Todirașului este făcută în linia și la indicațiile șefului, și-a pus repede ștampila și semnătura, pentru că oricum nu mai contează cum a fost făcută, dacă e viabilă, dacă are șanse de reușită, dacă e ”sustenabilă”, Dragnea nici nu vrea să se complice, principalul e să se marcheze momentul. Al doilea motiv al semnării rapide este faptul că a vrut să se laude și ea că a luat o decizie de bunăvoie și nesiluită de nimeni.

Așa cred eu că s-a întâmplat, numai ei vor să ne facă să credem că de fapt Dragnea nu are nici un amestec, guvernul este condus de doamna Viorica, deci avem un guvern nu doar democratic, ci chiar aproape apolitic sau anti-Teldrum. Mulți chiar cred asta. Nu vreau să mai fac predicții, m-am săturat să am dreptate sau să mi se spună că am cobit. M-am săturat și de foștii activiști PCR sau UTC care acum înființează partide noi și vorbesc cu mânie despre ”ciuma roșie” sau despre drumul spre Vest, despre serbări organizate cu copii puși să stea în cap pentru a arăta cum se fabrică electoratul viitorului,  alegătorul înșurubat și bătut în cap, generația asfaltului crăpat.

Cu adevărat dramatic este că nu avem nici o scăpare, dacă părintele acelei fetițe a stat în mulțime rugând-se ca ”fetița lui să nu îl facă de râs” în fața colegilor de partid, în loc să o pună să stea în cap pe ”toașa” educatoare sau profesoară de aerobic. Bănuiesc că părintele avea până în 40 de ani, deci a prins maxim  10 anișori din ”vechea școală”, fiind crescut în anii de după ”revoluție”. Și totuși a stat pasiv și probabil nu o va acționa pe toașa în judecată pentru punerea în primejdie a  copilului său. Nici Protecția Copilului nu se va sesiza, pentru că în capul instituției stă cineva care probabil  ar fi fost mândru să fie copilul sau nepotul lui acolo. Și atunci să ne mai mirăm că Todiraș, Klauss, Luluța  își bat cuie în cap?

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS