Schimbările și paradoxurile epocii de rahat

Categoria Divertisment

Pe vremea degeaba-asasinatului exista un banc privind o serie de paradoxuri ale epocii de aur, care se refereau la producție, economie,frigidere, muncă, șomaj  care suna cam așa, cu variante și adausuri sau minusuri :
” În România toată lumea are serviciu. Deşi toată lumea are serviciu, nu toată lumea muncește. Deşi nu toată lumea muncește, nu avem șomeri. Deși nu avem șomeri mulți nu muncesc.  Deși mulți nu muncesc, cincinalul este depășit. Deşi cincinalul e depășit, magazinele sunt goale. Deşi magazinele sunt goale, frigiderele sunt pline. Deşi frigiderele sunt pline, toți se plâng că nu au ce mânca. Deşi toți se plâng că nu au ce mânca, toată lumea aplaudă.”

Trecut-au ani și ani de-atunci și multe s-au schimbat, dar nu așa cum voiau românii sau cum credeau ei.

Suntem în plină epocă de rahat

Deși totul s-a schimbat, nu s-a schimbat în bine. Deși nu s-a schimbat nimic în bine, ne lăudăm că am progresat.  Deși ne lăudăm că am progresat, suntem ultima țară europeană. Deși suntem ultima țară europeană, aveam cea mai mare creștere economică. Deși avem cea mai mare creștere economică, avem cele mai mici salarii. Deși avem cele mai mici salarii, avem cele mai mari datorii. Deși avem cele mai mari datorii, nu ne pasă. Deși nu ne pasă, comentăm. Deși comentăm nu facem nimic. Deși nu facem nimic avem pretenții. Deși avem pretenții nu ne respectăm. Deși nu ne respectăm, umblăm cu nasul pe sus. Deși umblăm cu nasul pe sus suntem cu el  în rahat. Deși suntem în rahat avem cei mai mulți parlamentari. Deși avem cei mai mulți parlamentari, nu avem legi. Deși nu avem legi, nu avem corupți. Deși nu avem corupți, corupția e în floare. Deși corupția e în floare, justiția este legată la ochi. Deși justiția este legată la ochi, condamnă pe ochi frumoși. Deși  justiția  condamnă pe ochi frumoși, condamnații sunt liberi în paradisuri exotice. Deși condamnații stau în paradisuri exotice, se plâng că sunt persecutați. Deși se plâng că sunt persecutați o duc mai bine ca ceilalți. Deși o duc mai bine ca ceilalți nimeni nu vrea să schimbe nimic. Deși nimeni nu vrea să schimbe nimic, totul s-a schimbat. Deși totul s-a schimbat …..

Hai noroc tovarăși !

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Schimbările și paradoxurile epocii de rahat

 1. Geofreeland

  Paradoxuri? Nimic nou sub soare. Răspunsul dat de Macron europarlamentarului Maria Grappini in plenul european la solicitarea de clarificări privind cele doua viteze ale Europei e fabulos. In traducere liberă ar fi cam așa: noi, Franța si Germania am facut o casa unde stați si voi acum dar noi suntem proprietari si voi sunteți chiriași. Ce nu e clar? PIN-ul de acces e la noi.

 2. Vladimir Putzin

  @ Marinică + una de la băiatu’:
  Deși suntem cei mai ascultați euroatlanți, ne plângem că pe noi nu ne ascultă nimeni …

 3. Stelian P.

  @Geo
  Nu stiu daca traducerea libera este corecta dar am o nelamurire:
  – daca cele doua tari sunt proprietarii casei in care stam cum am putea sa fim si noi proprietari, respectind regulile lor sau aplicindu-le pe ale noastre ?

Statistici T5