Olguța a făcut șanț -răspunsul la interpelare

Categoria Despre Armata

 

După lupte seculare care au durat aproape o lună, MINISTRUL Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a răspuns interpelării deputatului Dumitru Lupescu pe subiectul drepturilor militarilor.Iată programarea domnului deputat Lupescu la interpelare:

Trebuie să recunosc că nici chiar eu, care îi cunosc încăpățânarea și i-am urmărit destul de aproape declarațiile, faptele și intențiile, nu mă așteptam să dea dovadă de o așa de mare nesimțire. Răspunsul dat este același ca și cel dat domnului Bănceanu, ca și domnului Gropan, ca și când toți ar fi pus una și aceeași întrebare.

Citiți răspunsul, apoi revedeți interpelarea și vă rog să spuneți dacă a răspuns măcar la una din întrebări. Din câte am văzut eu, nu a răspuns la nici una, a pus aceeași placă de patefon pe care o pune din August 2017, după ce a emis Ordonanța și a decis să nu mai răspundă celor care o întrebau de pensiile militare, pe care le înghețase. A asculta răspunsurile Olguței la orice întrebare i-ai pune, este echivalent cu a asculta o placă de patefon cu șanț care lălăie aceleași note la infinit și nu are cine să mute acul.   Trebuie să admit și afirm cu toată responsabilitate că nici Băsescu nu a fost atât de nesimțit. Ba mai mult pot spune pe că pe lângă LOV, luptătorii Al Qaeda sau ISIS, sunt copii de țâță, căci  și ei măcar au capacitatea intelectuală și chiar morală de a-și asuma (uneori chiar și atunci când nu au nici o legătură) atentatele pe care le comit. Dar Olguța nu, ea vine , aruncă grenada în mijlocul mulțimii, ca Nicolaescu sub balcon în 89, apoi pleacă fluierând și dacă o întrebi de ce a aruncat grenada, văzută, filmată și cu probe, ea răspunde că ea nu are dreptul să arunce grenade, deci nu o întreba pe ea de ce a aruncat-o.  Eu i-aș spune de acum ISIS în loc de LOV,  dar îmi  e teamă că voi fi dat în judecată de jihadiști, care s-ar simți jigniți,  pentru că ei orice ar face, măcar își asumă responsabilitatea faptelor, mai au un pic de onoare, și chiar cred în ceea ce fac. La Olguța Vasilescu nu ai să găsești nici demnitate, nici responsabilitate, nici bun simț, nici respect, că despre onoare ar fi putut vorbi mai mult răposatul Vadim, dar a plecat, ca să nu mai fie întrebat ce a promovat.

Eu propun  ca viitorul taifun uragan, tornadă, sau ce o veni,  că tot îl prezic cei de la ANM, să fie alintat cu numele Olguța,  dar oricât de puternic ar fi nu va avea efectele pe care le are Olguța Vasilescu în politica și societatea românească. Cred că și o tornadă ar fi mai umană și ar feri cu minima cotă de conștiință pe care prin absurd ar avea-o, să distrugă agoniseala unui amărât, dar din partea Olguței, nici o șansă. Pe unde trece ea, rămâne praful și pulberea. Rog cititorii în stele, în rune, în cărțile sfinte, în bețisoare, în bobi, în cafea, în cărți, bibliotecarul Vaticanului să caute bine în semne, semnale preziceri și blesteme, să vadă dacă nu cumva Apocalipsa în măcar una din limbile lumii sau la origini nu s-a numit OLGUȚA. Eu cred că da.

În fața acestui monument de lipsă de simțire și Dumnezeu însuși ar ridica fața spre cer și s-ar închina. În fața acestui răspuns nu doar lipsit de responsabilitate și bun simț ci de-a dreptul sfidător, românii nu știu ce ar mai putea opune. Justiția este oricum cuibul corupției, locul de unde pornesc puterile acestor satrapi. Opoziție politică nu există, opozanții se bat între ei ca chiorii pe firimiturile care rămân de la masa PSD,  conștiința românilor a adormit și sforăie de se formează tsunami până în Oceanul Înghețat, rezistenții fără bani nu ies din casă, dar oricum s-au plictisit și ei să iasă doar pentru că vrea Iohannis să își facă imagine sau să schimbe câte un prim ministru. Cu focul s-a încercat și a căzut un guvern PSD venind altele mai proaste, de plouat degeaba plouă că Palatul Parlamentului e în Dealul Spirii, nu îl ia apa, ce ne mai poate salva de tornada Olguța? Sindicatele sunt și ele la mâna Olguței că doar are în cabinetul ei un sindicalist de frunte din Blocul Național Sindical care are grijă să dezamorseze orice încercare mai serioasă de lovire prin sindicate.

Singura variantă care a rămas este deșteptarea celor care până acum nu au făcut jocul nimănui, plictisiți, sătui, sictiriți de toată această cloacă politică și acest circ cu animale umane,  pentru a distruge această fermă a animalelor care au luat puterea din 89 încoace  și cântă același fragment de melodie. Cine mută acul? Nu v-ați săturat de lălăiala asta stimați concetățeni?

După prezentarea sau citirea răspunsului de către dl. Mircea MERGEANI, secretar de stat în MMJS sau pe limba bunicului, unul din țucălarii de la ministerul muncii, domnul deputat Lupescu a avut cuvântul conform regulamentului și acesta s-a declarat nemulțumit de răspuns, menționând că practic nu a primit răspuns la nici o întrebare, solicitând în continuare răspuns. Cum țucălarul Mergeani  nu avea ce să răspundă, președintele de ședință, tucălar PSD și el, l-a trimis pe domnul Lupescu să rezolve diferendul cu purtătorul de hârtii de la MMJS.

AVEȚI AICI ÎNREGISTRAREA VIDEO ȘI AUDIO A MOMENTULUI:

Dacă aș fi în locul deputatului Lupescu aș cere demisia ministrului muncii pentru că a emis propuneri legislative într-un domeniu în care singură spune oficial că nu are atribuții dar și pentru răspunsul bășcălios pe care l-a dat unor întrebări punctuale și pertinente, dovedind o lipsă de respect inadmisibilă. Cu câteva zile înainte de acest răspuns, întâlnindu-se cu doamna ministru în Parlament, domnul deputat Lupescu a întrebat-o ce se aude cu răspunsul la interpelare  iar aceasta s-a prefăcut mirată, spunând că nu știe nimic despre nici o interpelare, că să întrebe pe secretarii de stat, poate știu ei ceva. Acesta este un nou motiv de a cere demisia doamnei, pentru că dovedește că nu știe nici ce se întâmplă în Camera Deputaților unde i-a fost adresată interpelarea, nici ce se întâmplă la Minister unde ar fi trebuit să fie informată că are de răspuns la întrebări. Deci ori ea face pe proasta, ori secretarii de stat  o sabotează, ori  la ministerul doamnei  Vasilescu chiar nu știe nimeni ce se petrece, e vraiște totală. Păi dacă nu face față nici  acolo nici acolo,  e cazul să fie demisă ca să poată face față măcar la Parlament. Domnule deputat, asta ar fi următoarea mișcare iar cei care s-au săturat de fițele doamnei ministru ar trebui să fie prezenți cu toții la parlament în ziua în care se va vota moțiunea, să facă puțină galerie. Dacă ar fi doar un sfert din pensionarii militari ar fi suficient pentru a determina o soluție ca la 9 mai 1918.  Dar noi nu mai suntem independenți de la 10 mai 1918.

Ar mai trebui făcut ceva: AR TREBUI CA TOATE ASOCIAȚIILE MILITARILOR, SAU MĂCAR CELE COMPONENTE ALE FORUMULUI CONDUS DE DOMNUL GENERAL GROPAN, SĂ FACĂ FRONT COMUN ȘI SĂ CEARĂ ÎN MOD IMPERATIV MINISTRULUI MUNCII SĂ DEA DOVADĂ DE RESPECT FAȚĂ DE ARMATĂ ȘI SĂ RĂSPUNDĂ PERSONAL ȘI SERIOS INTERPELĂRII DOMNULUI DEPUTAT. Tratând la acest mod această interpelare, doamna Olguța a dat dovadă de lipsă de respect față de armată, căci armata făcea obiectul interpelării. De la MINISTERUL APĂRĂRII nu aștept nimic.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Olguța a făcut șanț -răspunsul la interpelare

 1. Geofreeland

  Într-o lume care se învârte NUMAI în jurul banilor, totul pălește. Și respect, și bun simț, orice. Banii sunt viața în sine, motivația acțiunilor umane. Restul sunt probleme filozofice și de conștiință. Asta e lumea reală. Nu trebuie să ne mire nimic. „Nu poți umple oceanul cu pietre” spunea Khayyam. Deputatul Lupescu a aruncat cu pietre-interpelări unui ministru. Oceanul infatuării și disprețului e de când lumea. Trecând peste butonul de „ignore” dat armatei viața noastră e la o răscruce istorică: SUA sau UE? Cine ne garantează securitatea și un viitor? Deși prin atâtea războaie am rămas întregi cât de cât mă întreb, cine ne ne poate garanta real ceva?

 2. @Geofreeland,
  Daca neputem intrebarea cui sa ne supunem, UE sau SUA, suntem deja invinsi, nu mai existam ca natie. NIMENI nu ne va apara sau nu ne garanteaza securitatea si un viitor. A, vrei sa intrebi langa cine putem fi mai aproape de iluzia unei securitati mai solide? Poate fi o astfel de intrebare dar prima intrebare este impotriva cui ?A Rusilor? Pai cu toata ura noastra ancestrala, rusii nu ne-au amenintat niciodata. Ne-au ocupat doar, atunci cand conducatorii nostri i-au chemat ” in ajutor”, ca prieteni, nu ca dusmani,asa cum ne ocupa si americanii acuma, tot ca prieteni si tot chemati de noi. Impotriva terorismului international ? Pai noi l-am adus si il aducem la noi, prin acceptarea emigrantilor si politica externa denationalizata. Sngura amenintare reala la adresa securitatii, independentei, suveranitatii si viitorului Romaniei il constituie exact cei despre care intrebai prin politica si conditiile de ” ajutor” impuse. Armata a fost decimata la indemnul lor. Economia a fost distrusa, din ordinul lor. Invatamantul a fost facut praf pentru a se alinia sistemului occidental, leul va fi inclocuit de o moneda straina, sistemul sanitar se transforma in sistem funerar, forta de munca pleaca afara, ne plangem ca nu mai avem lucratori in constructii dar 40% din barbatii plecati la munca afara lucreaza in constructii. Deci , cine sa ne garanteze securitatea si viitorul, cei care au facut totul pentru a le distruge ? Glumesti .

 3. Geofreeland

  Anghel Rugină, cel care propunea introducerea leului greu, argint, reputat profesor în America, spunea la o emisiune talk-show a lui Țucă, de existența unui anume Grup, invizibil, care decide soarta omenirii. De la revoluțiile din 1848, marcând valurile toffleriene și până la inventarea comunismului, toate se vor fi întâmplat prin deciziile acestui Grup. UE e posibil să fie tot o astfel de creație, accesul la resurse și piețe într-un cadru fără război. Uitându-ne mai atent această UE seamănă din ce în ce mai mult cu URSS. O globalizare la nivel european, ca o cină cea de taină, unde noi nu prea stăm în jilțuri poleite ci pe scăunele cu trei picioare. De ce Brexit? E o întrebare. Azi suntem în faza opțiunii, alegem GOST-ul european sau cel american? Bineînțeles compromisul va fi făcut. Depinde cum negociem, cu demnitate sau obediență.

 4. Cand negociezi suveranitatea propriei tari, nu o faci decat de pe pozitia de sclav, iar cand esti sclav nu ai dreptul sa vorbesti despre demnitate.

 5. Geofreeland

  Ceaușescu a murit pentru asta, așa cizmar cum era. Vremurile sunt altele „si vis pacem para bellum”. Eu totuși sunt optimist, alternativă nu e.

 6. Geofreeland

  1.După „cumpărarea” securității (teză Trump) nord coreene, în plan este Iranul. Chestiunea Jerusalem e numai scânteia. 2. Vaticanul, o mare afacere imobiliară, ca și pe vremea Cruciadelor, a
  mobilizat Europa cu tiară. 3. E a treia oară când repet, Jerusalem este capitala lumii și pentru evrei, creștini și musulmani. Oraș-stat, sfânt, asta e soluția. Alta nu poate fi dacă nu vrem sânge. 4. Nu știm ce a decis Grupul dar bourbonii și bismarkii joacă la două capete, perfid. Deja e un război rece între America și Europa. Rușii i-au cumpărat de mult pe europeni. Eurasia e împotriva Chinei și Americii. Tectonica marilor puteri începe. Doamne feri, de un Pământ cu sol marțian. Ciclicitatea civilizațiilor, dovedită pe planeta noastră prin atâtea artefacte, are o singură cauză: imperfecțiunea instinctuală a naturii umane, un ADN prost proiectat. Multe se vor întâmpla numai că vor pieri ființe tocmai pentru gena ancestrală „homo homini lupus”.

 7. Victor

  Aceiasi interpelare ( adaptata ) trebuie sa se adreseze ministrului apararii nationale

 8. CSJ

  Domnilor craioveni ,dv. ati promovat-o.Avem ce ati promovat.

 9. @CSJ
  Bine ca esti tu destept….

 10. neacsu luminita

  DECE NU STATI IN FATAPARLAMENTULUI ZI SI NOA[TE PANA NUSE FACE CE TREBUIE ,DOAR SCRIIND NU MERGE TREBUIE STAT LA USA LOR CU BICIUL

Statistici T5