Rezerviști, vi se pregătește ceva…

Categoria Despre Armata, Magazin

Spuneam acum câteva zile în articolul ”singur împotriva tuturor” ceva despre o întâlnire a domnului Băhnăreanu cu domnul ministru și ofițeri din conducerea Ministerului și SMAp. Se vedea din fotografia postată cine a participat. Nu mai revin asupra imaginii, este una din cele mai concludente imagini privind starea în care se găsesc rezerviștii, sau mai bine spus pensionarii armatei, căci mulți dintre ei nu mai fac parte din rezervă, deși le place să spună că sunt rezerviști până la moarte. Militari da, rezerviști nu. Sper din toată inima.

Spuneam eu acolo că atitudinea, poziția, limbajul corpului, mimica feței, te duc cu gândul la fostele discuții individuale în BOB sau Comitetul de partid, sau consilii de onoare, când te luau toate transpirațiile până ieșeai de acolo și scăpai de întrebări. De cele mai multe ori, erau mai greu de suportat întrebările și privirile cu subînțeles,  starea de tensiune și nesiguranță, decât pedeapsa în sine. Odată ajuns acolo, tot ce îți   doreai era să se termine cât mai repede. Cam așa arăta domnul Băhnăreanu sau poate așa arată mereu și nu îl cunosc eu.

Ei bine, este posibil să mă fi înșelat. Este posibil ca de fapt domnia sa să fi participat la un .. interviu în vederea ocupării unei funcții în cadrul unei structuri care se va înființa la nivel minister sau guvern. Structura se vrea a fi un Secretariat pentru Problemele Rezerviștilor și va fi ceva cam ca Secretariatul pentru problemele revoluționarilor prin care guvernul, speriat de doleanțele, pretențiile și puterea pe care o câștigaseră asociațiile revoluționarilor a decis să își subordoneze și înroleze aceste asociații pentru a le conduce și dirija la nivel național. Bineînțeles că explicația era că  guvernul, acordă o deosebită atenție problemelor revoluționarilor și în acest scop înființează un secretariat care să se ocupe special de aceste probleme, bla bla bla. Scopul real era însă acela de a conduce prin oameni numiți politic, (din rândul revoluționarilor, dar cu interese meschine) aceste asociații. Nimic nu se mai putea face decât prin acest secretariat și orice revendicare personală sau colectivă era dirijată către conducerea acestui secretariat, care era …la rândul ei dirijată politic.  Ei bine cam același lucru se intenționează să se facă acum cu asociațiile militarilor în rezervă, să se înființeze acest secretariat care să ”preia”, dar  de fapt îngroape toate problemele rezerviștilor și să se spună: ”ce mai vreți, v-am creat un secretariat numai pentru voi, toate problemele le rezolvăm prin el”. Practic, prin legea de înființare, toate aspectele care țin de rezerviști, pensionari, vor fi direcționate către acest Secretariat care bineînțeles va fi condus de yesmani de profesie.

Ieri, 13.07.2018, ca urmare a interviului din data de 09.07, domnul general Băhnăreanu a fost invitat să participe, alături de colegul Virgil  Bălăceanu și alți câțiva tovarăși șefi de asociații  din servicii, (STS, SRI, Interne, SPP) dar nu și din conducerea Forumului, la o discuție cu doamna Kati, Kati Andronescu, cunoscută mai mult sub numele de Abramburica, nu mă întrebați de ce.

Nu mă întrebați nici de ce s-au întâlnit domnii respectivi cu Kati, nici de ce președintele  Forumului nu a fost invitat, dar mai ales, nici de ce  cu Kati și nu cu președintele comisiei pentru Apărare din Senat, sau măcar cu Olguța Vasilescu, cea care a inițiat apoi și-a luat mâinile de pe Ordonanța 59.

Se mai pune întrebarea ce probleme puteau să discute șefii unor asociații de rezerviști, (cei mai mulți ai serviciilor) cu doamna Kati.

Se mai pune întrebarea de ce nici una din asociații, dar mai ales nici partidul de guvernământ nu au spus nimic despre această întâlnire, dacă aceasta era dedicată rezolvării problemelor rezerviștilor. Dacă era ceva în favoarea rezerviștilor, ar fi trebuit să bubuie canalele media ale puterii, că doar uite, se preocupă de soarta militarilor nu?

Se mai pune întrebarea de ce domnul Băhnăreanu nu a povestit până acum nimic despre întâlnirea sa de acum câteva zile cu Fifor.

Se mai pune întrebarea de ce a apărut așa brusc, domnul Bălăceanu care era în concediu.

Se mai pune întrebarea ce treabă are doamna Kati cu rezerviștii.

S-ar mai putea pune întrebarea dacă Dragnea știe, pentru că este știut faptul că doamna Kati l-a cam ”frondat” pe Liviuț în câteva rânduri, inclusiv cu participarea la lansarea partidului lui Ponta și la un moment dat chiar și Fifor era răzleț.

S-ar mai putea pune problema dacă nu cumva domnul Fifor și doamna Kati îl lucrează pe domnul Dragnea, sau, din contra împotrivei, dacă nu cumva domnul Fifor a primit sarcina de la Liviuț să rezolve odată problema rezerviștilor, să nu mai audă de ei că a început să sughițe ca Olguța, iar acesta a decis să … construiască un cal Troian cu care să spargă intenția de unire a asociațiilor militarilor prin construirea unei structuri pe care să o conducă prin oameni loiali, ghiocei de profesie. Același lucru s-a întâmplat în 2009 când s-a înființat, cu ajutorul și sub conducerea serviciilor, SCMD. În fruntea ei a fost postat un manipulator de profesie, fost lucrător pe statele DIA. Același lucru se urmărește acum, indiferent ce denumire va primi și sub ce legendă va fi înființată iar serviciile nu sunt străine, sunt chiar invitate la discuții chiar și cele ”din rezervă”.

Eu încerc să anunț acest eveniment de mai bine de o jumătate de an, am mai spus, mai voalat, mai direct, că unii oameni lustruiesc clanțele ministerului în încercarea de a prelua conducerea rezervei cu acordul, sau numiți de conducerea Ministerului. Este clar ca bună ziua că cine urmărește pe ascuns acest obiectiv, nu are nici o intenție de a lucra pentru rezerviști, că doar nu rezerviștii îl numesc sau plătesc. Este LMC că orice persoană numită de ministru sau orice om din subordinea lui sau coleg de partid,  va fi aleasă numai după ce va fi dat dovadă de fidelitate față de cel care îl numește.

Toate aceste manevre poate ar fi rămas pentru mulți ascunse, dacă astăzi, din” întâmplare”, la întâlnire nu s-ar fi prezentat, NEINVITAT, și domnul general Gropan, președintele Forumului Structurilor Asociative, cel pe care toți cei care se aflau acolo, mă refer la rezerviști, ar fi trebuit să îl informeze, pentru că așa cerea protocolul pe care îl semnaseră cu o lună înainte. Numai că la noi, unii una semnează și alta bifează. Vă dați seama ce surpriză a fost pe cei prezenți când a apărut Bau Bau. Aș fi vrut să fi fost acolo, să le văd fețele: ”Oooooooooo, dar nu erați în concediu?Știam că sunteți plecat, că v-am fi invitat și pe dumnevoastră….”  Ca să vezi! Mai lipsea Andreea Marin, ca să imortalizeze surpriza.

Așa a aflat domnul general Gropan cu ce oameni a semnat protocolul și ce fac ei, pe la spate. Așa află și militarii cine sunt șefii de asociații care ”îi reprezintă în fața autorităților” și ce urmăresc de fapt. Să nu uit, mă aștept ca după acest OFFSIDE, mulți dintre șefii de asociații care semnaseră protocolul iar acum se aflau la ceas de taină cu conducerea de partid să declare că asociațiile lor nu mai fac parte din Forum, nu contează din ce motive. Întrebarea este dacă membrii pe care pretind că îi reprezintă vor fi de acord. Primul pas l-a făcut, cum spuneam, FMP cel mai alb ghiocel.

Se pune totuși întrebarea… cine va fi șeful viitoarei structuri, că la ”interviu” a participat domnul Băhnăreanu, dar funcția era urmărită cu sârg de domnul Bălăceanu. Sper să nu se bată pe funcție, ar fi păcat să se strice o prietenie așa frumoasă pentru o funcție pe care poate nu o va prinde nici unul, căci știți cum e la noi,”nu e pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește”, sau ”doi se bat și al treilea câștigă”. Oricum, probabil că înțelegerea era că  unul ia Forumul, celălalt secretariatul apoi fac schimb, ca Putin cu Medvedev. Oricum, preluarea Forumului de către cei doi, era o sarcina ”de partid”, pentru că dacă ar fi preluat conducerea Forumului, pe lângă faptul că l-ar fi dus pe linie moartă, cum au făcut cu memorandumul și toate inițiativele și documentele pe care le-a ținut la sertare domnul Bălăceanu, ar fi justificat și numirea unuia din ei la numirea Secretariatului că, de, era normal să fie numit acolo cel care reprezintă 32 de asociații nu? Ei bine, alegerea domnului Gropan la conducerea Forumului prin LADPM a cam stricat aranjamentul, dar ei nu se lasă, merg înainte ca pionierii, pe principiul ” lasă bă, că merge și așa, noi înființăm, noi numim” proștii o să înghită, că de aia sunt proști.

Cei care înghit mai greu, luați un mic și o bere că știți cum merge… ?

Aștept acum dezmințiri privind discuțiile cu doamna Andronescu din partea participanților, dar în special din partea cuplului B-B.

Am postat pe pagina de FB a doamnei Andronescu, următorul text, sperând că măcar dânsa ne va informa cu privire la întâlnirea avută, dacă domnii generali au declarat Silentio stampa și au stins lamba. Doamna Andronescu, vă interpelez în calitatea mea de cetățean și militar rezervist. Am auzit că recent ați avut o întâlnire cu liderii unor asociații ale militarilor și celor din OPSNAp.Cum nu sunteți membră a comisiei pentru Apărare a Senatului mă întreb în ce calitate, la inițiativa cui și, mai ales, ce scop a avut aceasta întâlnire. Vă rog să considerați aceste întrebări ca un drept al meu ce îmi este asigurat de legea 544/2001. Regret, nu am avut altă posibilitate să vă abordez, nu am adresa dumneavoastră de mail. Vă multumesc! Marin Neacsu.

 

Update, 11.07.2018, ora 18.00

Mi-a răspuns doamna Ecaterina Andronescu la întrebare. Iată răspunsul: ”Andronescu Ecaterina Am fost solicitata in calitatea mea de senator cu drept de initiativa legislativa.
Nu am intentii nelegiuite!
Cu mult respesct
Ecaterina Andronescu

După cum se vede nu a răspuns la întrebări. Auziți, cică a fost solicitată în calitatea sa de senator cu drept de inițiativă legislativă. Oare se pregătește o nouă inițiativă legislativă pentru rezerviști și doamna Andronescu este inițiatoarea? Înteresant este că a menționat că nu are intenții nelegiuite. Dar cine a spus ceva despre nelegiuiri ? De ce o fi simțit nevoia sa se dezvinovățească, dacă nu o învinuise nimeni?   I-am răspuns:Cine v-a solicitat doamnă si care a fost scopul intalnirii? Si cum dintre toti cei peste 500 de parlamentari ati fost aleasa dumneavoastra, fara nici o afinitate, legatura sau interes fata de armata? Stiam ca ati fost ministru la educatie, nu la armata, sau cumva veti fi ministru la aparare si nu stim noi? Deci, pe scurt, inca odata, cine v-a solicitat expertiza si in ce domeniu, pe ce probleme ? Avem dreptul si noi, rezervistii sa cunoastem.”

 

 

NOTA: Fac o corectura de fond.Domnul Băhnăreanu nu a participat la întâlnirea cu doamna Andronescu. A fost numai domnul Bălăceanu și alți șefi ai unor asociații din servicii, cu care ANCMRR are semnată o Convenție de colaborare. Îmi cer scuze pentru informația greșită așa am înțeles din cele ce mi s-au spus. O fi plecat și dânsul în concediu…

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

47 Raspunsuri la Rezerviști, vi se pregătește ceva…

 1. Ģerula

  Liniste pe tot frontul….domniiBB nu mai raspund la telefon .Virgile draga oare si cand pichetam impreuna sediul guvernului,si asteptam sa fim primiți de Coloși,aveai in cap asemenea idei năstrușnice?Rusine ca iti tratezi camarazii…..de fapt ce naște din activist…utecist se numeste chiar dacă a învățat si limba engleză pe langa rusă.

 2. calin

  Plange LOV?
  „Sunt singurul ministru din acest Guvern care are un dosar penal din cauza faptului că am semnat o ordonanță de urgență referitoare la pensiile militare. Când a apărut ordonanța de urgență, pensionarii militari își actualizau pensiile în funcție de salariile celor în activitate. Anul trecut, am spus că din moment ce salariile militarilor cresc în fiecare an cu 25 la sută din diferența față de care trebuie să ajungă în 2022, deci automat solda le crește suficient de mult, atunci nu putem să actualizăm și pensiile. (…) Am plângere penală. Doar m-au informat”.
  Poate si asta-i un motiv de grabire a rezolvarii prin disolutie a rezervei… trebuie sa faca ceva, frica e mare. Daca s-a ajuns in penal stiu ca n-au scapare, stiu ca au incalcat legile si Constitutia.

 3. Ģerula

  Doamna LOV a inteles tarziu ca a fost folosita si manipulata.Pacat că a înșelat așteptările unor oameni care au ajutat-o la greu si mai presus de prietenie si onoare a pus meschinul interes de partid.Noi cei care am fost langa ea,si care am crezut in bunele dsale intentii si sentimente ASTEPTAM sa isi revina.

 4. Bostin

  Cuplul B-B e de generali 😂 ?Haa haaa haaaa…. Generali cui ? Poate caporali-pupini ( politici) neinstruiti.Sa le spui unor astfel de politruci ’’generali” e o blasfemie.Numeste-i simplu indivizi.Limbile date generali sinecuristi politicienilor majoritatea tradatori de tara nu starnesc decat dispretul trupei.

 5. Bostin

  Cuplul B-B e de generali 😂 ?Haa haaa haaaa…. Generalii cui ? Poate caporali-pupini ( politici) neinstruiti.Sa le spui unor astfel de politruci ’’generali” e o blasfemie.Numeste-i simplu indivizi.Limbile date de acesti ”generali” sinecuristi politicienilor majoritatea tradatori de tara nu starnesc decat dispretul trupei.

 6. Bostin

  Azi la Haznaua 3 s-a anuntat ca vom cupara IAR fier vechi la preturi uriase din cimitire de vechituri oxidate,tot din Portugalia .

 7. Titi

  Domnule Neacsu, dna Senator Ecaterina Andronescu este si Presedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru Celebrarea Centenarului Marii Uniri si a Razboiului pentru intregirea Neamului. Poate ca au purtat discutii pe aceasta tema, pentru implicarea asociatiilor militare in unele evenimente comune din acest an, asa cum deja Romilul a initiat asemenea actiuni..!

 8. Ģerula

  Da Titi ai mare dreptate ,numai că au purces la discuții pe ascuns.Cand faci parte din Forum frumos e sa iti informez partenerii.Hai sa nu ne prefacem ca nu vedem pădurea de copaci.Astia doi sunt niste lîngăi care nu se dezmint nici că pensionari…..asa cum au trăit asa se comporta si acum.Prosti suntem NOI că ii acceptăm.

 9. Aseară,pe postul de casă al partidului stat,mult iubită și „îndrăgita”vremelnica ministresă,LOV,supranumită și Faiola, iar a dat-o de gard cu pensia militară.
  Cică,pensiile militare ar fi tot speciale,nu militare de stat.
  Întreb și eu ca un necunoscător în domeniul legislativ,atunci pensiile primarilor,ale celorlalte categorii de aleși de noi cum se mai numesc?Cumva,PENSII SUPERSPECIALE?
  Cum dracu,doamne iarta-mă,numai de pensiile militare se leagă,iar de celelalte nu?
  Mult nu mai e,vine el măturoiu’!

 10. Bostin

  Nicolae nu e nici un maturoi intr-o colonie plina de sclavi lasi lingatori de cadavre (asa zisele moaste).Puroi uman care se vinde politicienilor lacomi si tradatori de tara pe 100 lei devalorizati deja sau doi mici putreziti .Lasa sperantele suntem deja in iad.

 11. Ģerula

  Domnilor dacă cu adevărat vrem să schimbăm ceva ,sa stiti ca putem dar pentru asta e nevoie de imicate si susținere a celor care pot face ceva pt noi.Numai cu condeiul fără acțiuni concrete nu ii sensibilizam pe cei care ne-au facut raul,si pt asta e nevoie de oameni i de acțiune cu verbul ei oameni i acceptați la dialog.Asta e sans noastră va si in cazul L241, când niște oameni cu carisma au facut ce nu au putut face mulți condeieri. Aveti incredere in puterea Asociației Romil si in forta de dialog a liderilor asociației.

 12. Ifrim Corneliu

  Lola va vedea ea in instanta cat o s-o coste scoaterea castanelor din foc in locul lui Dragnea! Din slugareala pentru Dragnea a dat Ordonanta, ca recunostinta pentru functia de la M. Muncii. DNA acum are unica sansa s-o tencuiasca pe o celula de la Targsor, dupa ce le-a scapa ca pestele din palma. Nu degeaba lucreaza ei de zor la Codurile procedurale, ca au prevazut toate situatiile de abuz si represiune nedreapta, ca acsta cu ordonanata. Noroc cu Comisia de la Venetia ca nu-i lasa pe pezdelisti sa-si faca mendrele, si astfel Lola poate avea mari necazuri ca nea-a tras clapa. Sa am eu fericirea asta compensatorie, macar, cate drumuri iar va avea pe la Tribunal pentru o nesabuinta, izvorata din slugareala pentru penalul Dragnea, si poate se va satura dracului si va iesi naibii din politica, sa se duca de unde a plecat: De la cratitoaie si praz!

 13. @Gerula,
  Inainte de toate e nevoie de caracter.

 14. @Boștină
  Că,suntem mulți lași,că nu ne interesează,sau ne interesează dar așteptăm să ne rezolve alții problemele și prin ricoșeu sa beneficiem toți că,de,așa este în democrație,nu-i o noutate.Problema este că sunt cam mulți din aceștia care stau la cutie așteptând să le cadă para direct în stomac,dacă se poate.
  Dar o să vadă d-lor când peste 2,3,4 ani o să rămânem de cărută,dacă această OuG va rămâne așa cum a vrut LoV și cei de prin ministerele.Timpul trece repede.Cei care au peste 8.000- 10.000 în sus nu o să simtă,mai rău este marea majoritate.
  Se vând pe 100 lei din cauza sărăciei în care i-au adus ăștia,dar și din cauza puturoșeniei,tot din cauza aleșilor că le dă bani fără să miște un pai din loc.Și multe,multe altele.

 15. Bostin

  Eu i-am dat in judecata in penal pe cei care au semnat abuziva si neconstitutionala a OUG 59/2017 conf deciziei CCR nr 20 din 2000 .Probabil sunt singurul cunosc bine lasitatea proverbiala a rezervistilor viteji doar pe forumuri .Halal militari .

 16. Iulian

  Bostin,
  Ai facut foarte bine ca i-ai actionat in justitie!
  Daaar, ne poti indica un link, de la o CA sau ICCJ sa vedem datele problemei?
  Eu i-am actionat la CEDO si TIP, dar nu am link…..;))
  Sa fie 1-0 pt tine? Sau remiza pentru mine?

 17. Ģerula

  Da acestia sunt pasii de urmat,actiuni in justitie ,dialog ul la varful coalitiei,si in paralel pregatirea unor acțiuni de protest la sediile partidelor si la Cotroceni unde sa dam si un document scris.Ultima redută sa fie participarea masivă la vot si acordarea votului unui partid al militarilor(pt asta trebuie sa capacitam pe cele deja lansate)sau sa ne anulând votul in semn de protest.Pentru tot ce avem de făcut trebuie să fim uniți,si tocmai pt asta su intampla ce vedem azi …boicotarea unității prin cozi de topor că cei doi Bahnareanu si Bălăceanu.

 18. Ģerula

  In pregatirea acestor acțiuni un rol decisiv il are Forumul Asociațiilor,care trebuie să devină mai activ si mai incisiv in relatia cu institutiile de resort dar si in teritoriu unde ași soțiile membre trebuie să desfășoare acțiuni si ședințe comune.Daca vom da semnale de unitate si ne vom manifesta ca o forta hotărâtă să își apere drepturile prin toate mijloacele,vom conta altfel nu.

 19. iondrag

  Da Forumul Asociatiilor trebuie sa se faca mai mult simtit, nu numai la nivel central ci si in teritoriu. Se actioneaza incet sau deloc pe linia infiintarii si implicarii filialelor judetene. Prea mult discutam cu diversi „reprezentanti” ai institutiilor de resort in loc sa trecem la actiuni concrete.

 20. Ģerula

  E nevoie de mai multă implicare în teritoriu.Asociatia Ro.Mil are grupuri de inițiativă in mai multe garnizoane precum Timisoara,Constanta,Iasi,Buzau dar pt ca activitatea de popularizare a initiativelor e slaba nu reusim sa finalizam formarea de filiale si inscrierea lor la judecatorie.Fara oameni cu inițiativă loiali cauzei si dezinteresați material nu vom face nimic.Ca Unul care a fondat trei asociații stiu ce vorbesc.

 21. iosif

  Vedeti „Ziua de Constanta”, O.Vasilescu, pensiile militarilor , 14 iulie a.c.

 22. iosif

  Nu spune nimic Doamna despre faptul ca a confiscat CONTRIBUTIILE militarilor la pensia suplimentara si cele platite in calitate de cetateni civili salariati, dupa trecerea in Rezerva, la Bugetul Asigurarilor Sociale, pe care il administreaza.

  „Deci nu li s-a dat ci li s-a luat” – ca la Radio Erevan.

  Are aceasta actiune ceva in comun cu plangerea penala de care „se bucura”?

 23. Stelian P.

  @Nicolae
  Toate pensiile care sunt dedicate unei anumite categorii de pensionari sunt SPECIALE.
  Am scapa cu usurinta de acest titlu daca Legea pensiilor militare ar deveni, FARA NICIO MODIFICARE, doar un capitol distinct din Legea pensiilor.

 24. iosif

  Domnule Neacsu,

  Victorie mare cat Himalaia a sindicatului Diamantul la Tribunalul Ialomita.
  Precedent fabulous. Rog o analiza a consecintelor acestei hotarari de ridicare a soldei de functie la nivelul salariului minim, respectiv 1450 lei.
  Comentatorii avizati, specialisti, sa ne ajute cu o analiza corecta a consecintelor.

 25. @Iosif, pentru o analiza corecta e nevoie de date din dosar. Pentru o victorie cat Himalaiaenevoie de o decizie a ICCJ pentru o aplicare Erga Omnes.

 26. iosif

  Domnule Neacsu,

  E adevarat ca nu se face cu o floare primavara dar stiti povestea cu bulgarele de zapada….sau cu fisura in dig…si un Tribunal in complet de 3 judecatori este totusi un Tribunal…chiar daca la Ialomita.

 27. gheo

  In ziua in care romanii, in afara „anului si zilei alegerilor parlamentare”, bine elaborate si cumparate de ei, parlamentarii si acolitii politici, romanii isi vor impune un drept legal si condtitutional „de a destitui parlamentul” pentru minciuna, coruptie si alte fapte care contravin „programului de guvernare, intereselor pentru care au fost votati, contrare intereselor poporului roman”, in ziua acea poporul roman „isi va fi re-castigat libertatea” si odata cu ea si noi, dreptul de a fi respectati. Pana atunci, este bine ca „oameni bine informati ca dvs” ne aduc „stiri si informatii pe care „unii dintre noi vor sa le ascunda si odata cu ele si faptele lor murdare si ca, macar le avem la cunostiinta si stim cu ce mizerii umane avem de-a face. Din pacate cat timp „unii oameni” se vand ca la talcioc” si din pacate reusesc sa ajunga undeva la varful „piramidei”, amagind rezervistii, este greu sa lupti contra „mafiei politice” care conduce Romania.

 28. Stelian P.

  @gheo
  Poate ca inainte de schimbarea Constitutiei ar fi utila Legea referendumului electronic. Practic asta ar insemna ca o data pe luna sau atunci cind e necesar,institutiile abilitate de lege sa organizeze un referendum la care cetatenii sa raspunda folosind telefonul mobil sau calculatorul pe baza semnaturii electronice sau a altor modalitati sigure de identificare. Telefoanele de azi folosesc deja identificarea faciala, amprenta sau scanarea irisului.

 29. NeO

  @iosif,
  „Instanţele judecătoreşti au competenţa să anuleze ori să refuze aplicarea unor acte normative cu putere de lege, considerând că sunt discriminatorii, şi să le înlocuiască cu norme create pe cale judiciară sau cu prevederi cuprinse în alte acte normative”- aşa a decis CCR prin decizia 818/2008. Din păcate în scurt timp de la o victorie care nu convine politicului, vine ICCJ cu o decizie RIL sau de dezlegare a unei probleme juridice care dărâmă tot şi obligă toate instanţele să facă cum doreşte stăpânul banilor. Şi nu ai ce face, deciziile ICCJ sunt definitive, obligatorii şi nu pot fi atacate nici la CCR. Nu contează că sunt eronate sau penibile juridic. Cine nu crede să vadă considerentele avute în vedere la deciziile ICCJ/ RIL nr.5 şi nr. 10 din 2018. Într-o decizie militarii sunt consideraţi “salariaţi” şi trimişi să se judece la conflicte de muncă, în cealaltă decizie militarii sunt “funcţionari publici” şi puşi să se judece la Contencios Administrativ.

 30. Bostin

  Plumb , otel si curtea martialà .Nu se mai poate altfel.Oricum e mult prea tarziu pentru a mai salva ceva din colonia asta datorita lasitàtii noastre inascute.

 31. iosif

  Domnule NeO,

  ICCJ se afla sub reflectoarele opiniei publice si componentii ei sunt cunoscuti nominal. Este din ce in ce mai greu sa se prostitueze professional si sa raspunda unor comenzi politice prin hotarari vadit contrare adevarului juridic. Mai mult va apasa pe umerii lor spectrul raspunderii profesionale si daunelor civile.
  Sa fim optimisti.

 32. Ifrim

  @Stelin P.Pastrati procedurile cu nanotehnologia&scanarea irisului pt. d-stra?Eu cum mai duc rufele la spalat la râu fara lighean pvc rosu?

 33. Iată,dacă mai era nevoie de confirmare,ce a spus cel mai moral dintre morali,monument de cinste și conduita,pedelisto-pesedisto,V
  âlcovo- Danubiano-Pontico:
  până în 2020 pensiile civile se vor dubla,în schimb ce cele militare vor stagna….
  Eu zic o părere de-a mea,dacă vor mai apuca!

 34. Geofreeland

  Militarii au ridicat o țară. Ei au făcut Palatul Parlamentului unde vă fie somnul lin în nesimțire, au ridicat mii de blocuri unde vă stau încă părinții, au construit platforme industriale și combinate grele pe care le-ați vândut străinilor să le dea la fier vechi, am lucrat la infrastructura de căi ferate pe care ați lăsat-o în paragină, am construit Canalul invidiind o Europă, am făcut sisteme de irigații pe care le-ați distrus, am scos cărbune să aveți energie ieftină, am strâns recoltele țării să plătim datoria… Și am făcut din armată o școală a bărbăției neamului românesc. Noi am făcut toate astea? Tot la ordin. Și făceam și instrucție, ne pregăteam de luptă ca orice armată: aplicații, mobilizare, trageri, antrenamente. Și s-a văzut după ’89, ofițerii și subofițerii, ăia „comuniști” au participat la misiuni de luptă în teatrele de operații în Angola, Somalia, Albania, Bosnia, Iraq, Afghanistan. Străinii ne-au certificat ca fiind buni profesioniști. Armata a participat la calamități: cutremur și inundații catastrofale să salveze vieți. Greul nu mai era greu dacă participa armata, militarii ei, ofițerii și subofițerii ei, azi, mulți pensionari deși, puteau să mai lucreze încă 5-6 ani. Politicienii de azi, mulți copii de militari, au uitat furați de beția oarbă a puterii, sacrificiul uman al militarilor. Nesimțire, interes, jocuri ale umilinței? Cred că mai degrabă o bătaie de joc ordonată, întreținută de o întreagă clasă politică, fără identitate, fără onoare, coruptă de interese chiar meschine. Ei cred că țara va fi apărată de alte armate? E cea mai gravă aberație politică de la Independența din ’77. Lumea face o echilibristică periculoasă, țările puternice au economie și armată pe măsură. De ce? Logica întrece gândirea politicienilor hăituiți de niște procurori plătiți să o facă. Militarii? Da, e o meserie plină de interdicții, un contract cu moartea, dar și magistrații trebuie asimilați lor, nu? Și magistrații au lefuri și pensii astronomice și ca Bonus ei nu mor pe câmpul de luptă.

 35. Vladimir Putzin

  @ Geo,
  Fară a intra in amanunte, vreau sa subliniez ca principala VINOVATA de starea in care a ajuns este insăsi ea, ARMATA care, nu numai ca nu s-a putut face inteleasa de profitorii post decembristi, dar s-a aliniat cu slugarnică obediență lor, pentru nedemne si condamnabile foloase, lovita de un autentic si devastator Sindrom al Imunodeficientei Dobândite, ajungand o schimonoseala ce numai armata nu poate fi numita.
  Si acum, dezarmată, decimată și ingenunchiata la propriu, e prea tarziu pentru a mai putea să se opună politicii de ocupare militara a tarii, tara care in trecut a fost singura din cadrul Tratatului de la Varsovia care s-a eliberat la propriu de Krasnaia Armia, continuând să suporte azi mută, malversatiunile la care este supusa de niste jalnici nestiutori in ale oștirii, animati doar de pohta de a-si umple nesatulele lor burdihane.
  Si cand vechii ei osteni, cei care au contribuit la instruirea militară si educarea unor generații intregi de tineri, la faurirea minunatiilor amintite de tine, dar si la tinerea la respect al actualului nostru „partener” strategic, vor sa se faca auziti, sunt batjocoriti de Olguțe, Fifori, Solomoni si Bâhnăriți și Bălăciți de niste generali de operetă, dispusi sa le faca jocul noilor lor stapani, doar pentru a se mai băga o țâră in seamă.
  In două cuvinte, „vorba” lu’ Dogaru, VAE VICTIS !

 36. Ģerula

  Da asa este,nimic nu ar fi fost posibil dacă din interior nu ar fi găsit sprijin si sustinere.Cand spun interior ma refer la Tara dar si la armata.Cu abilitate cdistrugatorii de neam au pus in aplicare planul gandit in cancelariile marilor puteri interesate si cu sprijinul necoptilor la minte dornici de putere ,l-au pus in aplicare .Cu sprinin de afara au ajuns in functii cheie slujitori ai unor interese straine care au haituit si haituiesc elitele si profesionistii trădând țara.Faceti o comparatie intre cei care conduc azi institutiile cu cei de ieri si de mai înainte si veti afla răspunsul la ceea ce trăim.

 37. Am fost învinși de la început.Noi,
  armata și țara de către cozile de topor care au fost,sunt și vor mai fi.
  Așa am fost noi blestemați să fim oropsiți din totdeauna, excepție doar câteva perioade scurte când am fost stăpâni pe destine.
  Cineva spunea că,la români trebuie să le faci bine cu forța!Ce o fi vrut să zică,nu știu, deduceți fiecare.
  Când vezi ce specimene ne conduce nouă destinele,mai că îți vine să iei câmpii!

 38. Geofreeland

  De ce s-a desființat serviciul militar obligatoriu? E o întrebare cheie. De aici a plecat totul. Că n-o să mai fie război, că suntem supuși NATO, că ne integrăm pe banii noștri, că la defilare avem niscaiva trupeți. Bărbații tineri ai țării care nu au făcut armata sunt rupți de disciplina mentală, previziunea și logistica inițiativelor, sunt violenți cu ei înșiși, rupți de istorie, alienați de neam. A învăța să taci, a învăța să fi solidar în echipă, a te adapta oricărei situații, a-ți dovedi bărbăția prin cinste, onoare și respect sunt tot atâtea verbe de disciplinare a modului de a conștientiza o responsabilitate a utilității față de părinți, strămoși și făuritori de țară. A face armata e o soluție în fața agresiunii haosului moral și civic impus de afară. Dintotdeauna, un om care a fost militar s-a bucurat de respect, încredere și exemplu de maturitate prin managerierea unei familii și a comportamentului social principial. De ce nu se instituie serviciul militar obligatoriu? Că tot vorbim de interesul geostrategic al altora față de România? Tocmai, pentru ca o țară să fie jefuită de resurse și valori, să cerșească propria securitate și dreptul de a fi.

 39. Antrenorul vicecampioanei lumii,Croația,îi face praf pe politicienii din țară sa.
  Îi numește profitori,în sensul că,vor să strângă capital politic de pe urma naționalei de fotbal,în timp ce populația se zbate în sărăcie,mai ales copiii care se culcă nemâncati etc,etc.
  Acesta,a anunțat că toți banii câștigați îi vor dona în scop caritabil.(sursa,d.sport)
  Bravo lui!
  Parcă am mai văzut același film și pe la noi,dar nu a avut nimeni curajul să-i înfrunte,mă refer la sportivi,antrenori…..

 40. Geofreeland

  Când ești la ananghie și te atacă unul, dacă nu-l poți dovedi, îi dai banii, lucrurile de valoare. Ești jefuit și nu poți face nimic. Când îl prinzi pe unul cu mâna în buzunarul tău, ce faci? Îi dai și buzunarul celălalt? Ești jefuit. Când crupierul e corupt, pierzi pe mâna ta. Ești jefuit. De fapt, tu un Zen, nu mai ții la lucrurile materiale. Luați-le, cine le-or vrea, te lași jefuit. De acord, întinzi și obrazul celălalt să te mai pricopsești cu o palmă. Până când, te întrebi, ” dar cu mama ce aveți?”. Și asta când mama e țara. Armata e a țării.

 41. Bostin

  Stagiu militari obligatoriu intr-o colonie de sclavi lasi condusa si stapanita de politicieni lacomi si infractori slugi fara scrupule ale NOM si marilor puteri ? Ce rost are disciplinarea sclavilor daca stapanii te dispretuiesc te vand si te folosesc gratis ca (si) carne de tun exact ca pe vremea imperiului Otoman ? Si atunci plateam tribut in copii pentru armata imperiala turca si in butoaie cu galbeni jefuiti de la poporul infometat doar pentru a nu fi transformati in pasalic turcesc .Acum platim tribut in carne de tun si brate de munca ieftine ( tuturor celor care ne considera populatie de sclavi lasi trepanati TV sau indieni care se vand singuri pe doi mici vechi ) Platim si cu vieti de sclavi militari si prin cumparare fortata de fier vechi la preturi uriase si parandaraturi pentru stapani . De mii de ani tot ce s-a schimbat pe acest pamant bogat jefuit salbatic e doar ADN, ( de la vlahi fosti daci liberi si curajosi, la ADN actual inferior metisat supus oricui .Populate de sclavi lasi admiratoare de infractori politici fara morala si fara onoare .Exista si exceptii de romani-daci curajosi dar o picatura de curaj intr-un ocean de ninciuna, lasitate si hotie nu inseamna mimic.Tot noi suntem condamnati de vulgul indian las .

 42. Ģerula

  Multă erudiție si pasiune in comentariile distinsilor mei camarazi,multă patimă si nemultumire dar puține solutii pentru a pune capăt mizeriei.Sa mergem in masă la MApN,nu la Fifor ci la Ciuca si sa ii solicitam sa iasa din anonimat si sa se comporte ca un adevarat comandant care isi apara subordonatii in fata mizerabilei ofensive care loveste in unitatea si capa citatea combativa a armatei.Prin vocea dl Ciuc a sa ne facem auziți de Președintele României și partenerii din NATO.

 43. Bostin

  Gerula lasa tata sperantele cu dulapul nemtesc Ciolanis si cu (C)ciuca batailor politrucilor , expresia pura a nepasàrii si colesterolului facut in functie.

 44. Titi

  Nicolae, se pare ca stirea cu acuzele antrenorului Croatiei este un fals..!( Jurnalul National, 18 iulie, ora 16.18.)

 45. Ģerula

  OK Bostin ,încă un Ciuc si ma duc.

 46. andra

  Vai , vai ce se mai plinge LOV de nevinovata ce e, nu intelege de ce e singura acuzata si de ce are proces? SIMPLU, pentru ca ea a fost vioara intai cu aceasta initiativa. Ceilalti ministrii de resort(MI si MAPN), la care face ea trimitere acum sa ne creasca EI pensiile, ce putere aveau? Ce cuvant aveau cand ea reprezenta sus si tare PSD-ul si dreptatea si echitatea? Nu i.am auzit sa aibe vreun punct de vedere in legatura cu inghetarea pensiilor.

Statistici T5