Elefantul Dragnea

Categoria Cultura

La îndemnul domnului Kelemen Hunor, cel care îl ajută pe sub masă să își păstreze majoritatea parlamentară, a anulat printr-o ordonanță de urgență, o altă ordonanță de urgență, dată în august la inițiativa ministrului educației. Ordonanța anulată, având numărul 9 /2018 prevedea că ”(71) În învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.” Acest lucru nu a convenit domnilor din UDMR care voiau ca limba și literatura romană sa fie predate de orice profesor maghiar indiferent cât de stâlcit ar vorbi-o, așa cum și ministerele sunt conduse de nespecialiști în domeniu. Domnul Dragnea, presat de certurile cu partidul și mai nou cu Tăriceanu a cedat presiunilor și a ordonat anularea ordonanței date de Valentin Popa, chiar cu riscul de a se face de râs pentru își dă cu maghiarul în român și de a schimba o ordonanță in nici o lună de la apariție. Asta da eficiență, ăștia da  specialiști asta  da plan de guvernare, asta da stabilitate legislativă, ăștia da meseriași frate!  Ca urmare, ministrul Valentin Popa, cu toate .. gafele lui și manualele cu inima în pantaloni, are și el mândria lui. Adică chiar așa să îi omori copilul din fașă, că nu îl lași nici să sughițe odată? Nu se poate. Să îi fi lăsat și lui Ordonanța măcar o lună să fie aplicată, o lunăăăăă, dar el ce făcu ? Nici nu trecu prima lună de școală și gata, i-a omorât copilul. Așa ceva nu putea suporta nea Vali așa că își dădu demisia fără să mai stea pe gânduri.

Oricum, din această nouă concesie făcută de Dragnea UDMR-ului pe lângă folosirea limbii maghiare în instituții în locurile unde aceștia au un procent de 20%, împotriva prevederii constituționale care spune că limba oficială în România(deci limba folosită în instituțiile statului) este limba română,  arată că pe Dragnea nu îl interesează nici Constituția, nici românii, deși face caz de patriotismul lui și se face că se opune politicii expansioniste a Uniunii Europene, nici măcar interesele PSD pe el îl interesează numai poziția lui.

Ei, asta ar fi ce ar fi, nu e nici o problemă pentru Dragnea, a dat el jos cu două guverne,nu cu un ministru și va mai da cu câțiva, iar dacă se supără dă și cu el de pământ. Nici nu știe cât de aproape e de pământ, mai ales că mână proastă cum a recunoscut singur că e, pe cine credeți că vrea să pună în locul lui Popa? Nu o să ghiciți.Viitorul ministru, curtat și ofertat de Hamster, nu e altul decât doamna Ecaterina Andronescu, cunoscută și sub nickname-ul Abramburica, fostă de ț ori ministru educație, cea care la fiecare tură a lăsat câte o perlă de cultură, dar, mai ales, membră a grupului ”haștag opoziție”, prietenă și susținătoare a coanei Firea, cârcotașă de frunte în PSD. Nuuuuuuu,  că Dragnea  vrea neapărat să plece din fruntea PSD. O  din popor spune că atunci când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, îi ia mințile. Dragnea își pune singur ștreangul de gât, sau îi place să vină lumea la spectacol, ca spânzuratul lui Sorescu  că nu poți interpreta altfel altfel numirea Abramburicăi la Educație în condițiile în care el se leagănă ca elefantul din cântec pe o pânză de păianjen. Adică ea dă acatiste și se închină la toate icoanele și sfințite și primărite, iar el o numește ministru. Dar cât de prost să fii să faci asta? Cât de prost? Nu trebuie să fii prost, trebuie să te cheme Dragnea.

Un elefaaaaaaaant, se legănaaaaaaaaaaaaa, pe o pânză de păianjeeeeen ….

Îi dedic domnului Dragnea această superbă perlă pe care totuși cred că nu o merită.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Elefantul Dragnea

 1. Geofreeland

  În “negocieri politice” șantajul nu se pune. E un troc, “îmi dai, îți dau”. De ce am zis șantaj și nu argumente de negociere? Pentru că tot ce ține de “peste” lege și de interes al suveranității naționale capătă aspecte de forță echivalente șantajului, conform definițiilor. Cu Abramburica, nemulțumita năimită și speriată de DNA, Dragnea o “mitui” cu post de ministru. O cumpără să-i închidă ciocu’. Tot șantaj, “îmi dai, îți dau că dacă nu…”. Ce mai, Dragnea se face frate cu dracu să stea pe punte. Urmează s-o cumpere pe Firea. Cine știe ce terenuri vor trece de la București la Voluntari sau bani de guvern pentru proiectele Primăriei Capitalei promise unor miliardari etc. Nu știm ce digeră politica de azi, noi vedem numai dejecțiile în public. Nu se întâmplă nimic notoriu pentru români decât spectacolele tv, seară de seară, să nu putem dormi de atâta adrenalină. Oare de ce mai mergem la vot cât timp serviciile și încă o justiție politică ne controlează la ordine mondiale? Chinezii au luat-o înaintea lui Matrix, vor să monitorizeze 1,4 miliarde de chinezi informatic, prin “credite sociale” adică ai un comportament social model Primești puncte, urci spre top, faci greșeli scazi în Clasament, ești cât mai sus ai avantaje la orice, ești penalizat ți se interzic unele facilități. Ca în filmul “In time” când îți cumpărai credite de timp pentru a trăi. Oare nu vedem spre ce mergem? Cu Alimentația asta nocivă reziști activ de exploatat până la 40-50 de ani, apoi tot ce ai acumulat dai tot pe medicamente, tot exploatat, lăsat în curul gol, infirm, sărac cum te-ai născut, o inutilitate statală ipocrit clamată la vârsta înțelepciunii. Avea dreptate Sorescu cu spânzuratul lui. Noi? Să ne bucurăm încă până când libertatea nu va fi un lux, cum s-a scăpat o ministresă de tristă amintire.

 2. Toto Iany

  Consider ca problematica respectiva nu a fost …legiferata corect.
  Asa cum a fost aprobata nu putea fi pusa in aplicare .
  Niciun profesor de …romana nu putea preda elevilor maghiari daca nu cunostea si limba elevilor.
  Cred ca era bine de pus cateva conditii, prin actul de legiferare ,profesorilor maghiari care sa predea lb.romana .
  Sigur ca sunt …interese de tot felul .

 3. Iulian MARES

  Stau și mă întreb….
  Există resursa umană pt punerea în practică a cerinței ordonanței?
  Daca nu există atunci avem o problemă!
  Poți emite și o OUG, în care ceri ca MEC să inițieze un program de cercetare și până la 31 decembrie, ac, să ființeze o colonie pe Marte!
  Eventual , ANAF să și impoziteze, anticipat, pe viitorii coloniști!

 4. Geofreeland

  Da, există resursă, se va preda „a Román nyelv”.

 5. @Toto Iani,
  Bineinteles ca era obligatoriu ca profesorul de limba romana sa cunoasca limba maghiara. Aveti idee cati romani din Ardeal vorbesc si maghiara ?Cred ca 90%. Stiti cati romani din HARCOV vorbesc maghiara? Toti, pentru ca altfel nu sunt serviti in magazine. Si pentru ca am trait cativa ani -e adevarat in copilarie, pe la 5-9 ani, in Sfantu Gheorghe- pot sa va spun ca romanii vorbeau maghiara mult mai bine decat vorbesc maghiarii romana,chiar daca acestia traiesc in Romania de cateva sute de ani, ca sa nu zic mii, ca ei. Un roman care merge la munca in Anglia,Spania, Italia la 25 de ani,nu nascuti acolo, vorbeste limba tarii in 2 ani mai bine decat un profesor de engleza cu 4 ani de studii din Romania.Si nu sunt nici ei nativi, cum zicea domnul Hunor. Apropo, domnul Hunor nici nu stie ce inseamna nativ.Nativ, conform DEX inseamna „Care aparține cuiva din naștere; înnăscut.” Sa imi fie cu iertare domnule Hunor dar dumneavoastra si toti maghiarii din Romania, sunteti nascuti IN ROMANIA deci sunteti nativi romani. Ca limba materna…( dar nici aia 100%, pentru ca multi aveti mame romance si tati unguri) este maghiara, e altceva, dar nativ apartineti ROMANIEI, oricat ati vrea voi sa apartineti UNGARIEI. Sa revin. De ce invata romanii in doi ani limba tarii in care lucreaza? Pentru ca trebuie si vor sa o invete. Un maghiar care traieste in Romania, care are 7 spite in spate de traitori in Romania, daca e indoctrinat de partidele create pe criterii nationaliste, sa nu invete, nu va invata romana nici in 2000 de ani, pentru ca nu vrea. Aceasta politica este aplicata si in scoli, pentru ca nu oricine e promovat, daca nu urmeza linia partidului. Cam asta e situatia. Copii maghiari nu stiu si nu invata limba romana nu din cauza lipsei pregatirii de specialiltate ci pentru ca cei care ar trebui sa ii invete nu isi dau silinta si nu vor.

 6. Bostin

  Mai conteaza ce distruge Drac-nea in bantustana tradatorilor de tara ? Totul e deja distrus , crucea mortii e infipta adanc ( de tradatori ) in inima neamului romanesc .Mai scapa cine poate ( prin fuga afara ) din colonia de sclavi lasi ai iadului. Din pacate si Dumnezeu s-a saturat de lacomia si lasitatea proverbiala a romanistanilor care au pierdut tot ce le- a dat cu marinimie EL ( limba , pamantul , pana si sufletul l- au andut ) …in schimb ling cadavre ( moaste) crezand ca asa obtin iertarea suprema .

 7. Bostin

  Sa nu uit.Tuta absoluta sluga unui infractor fara scrupule caDrac-nea ca e tot ce meritam ca prim ministru . Asta inainte ca ultimul romanistan sau general-ospatar kaki las sa stinga ”luminita”….de la capatul tunelului spre iadul lasitatii absolute…

 8. Bostin

  Sunt doi de ”ca (ca) ” in plus in comentariul de mai sus, aparuti din graba cand scriam despre infractorul ciumat rosu Drac-nea . Greseala fara intentie dar uneori se potrivesc .

 9. Toto Iany

  Dle M.N ,aveti dreptate desi nu sunt contrazis.
  Legiuitorul trebuia sa fie mai atent ,am spus , cu acele criterii pe care sa le indeplineasca profesorul desemnat sa predea …romana( maghiar sau roman ) mai ales introducand evaluarea elevilor ,pe parcursul pregatirii cat si la final.
  Asa cum a fost redactata OU a dat posibilitatea sa o …atace celor de la UDMR.

 10. @Toto Iani,
  Nici nu am zis ca v-am contrzis. Am continuat ideea.

 11. Partea proasta este ca orice lege facuta de parlamentarii nostri frizeri lacatusi, repetenti, mitraliere, auto, sa ce pregatirea or mai avea, este atacabila pentru ca este facuta de incompetemti care azi dau legea iar maine o modifica pentru ca s-au trezit din betie sau si-au dat seama ca nu au citit bine biletul celui care ii platise sa o bage in proiect.

 12. Se trezesc din beția prostiei,așa ca să fac un joc de cuvinte.
  Dacă îi întrebăm pe majoritatea tinerilor noștrii ce studii au,îți va răspunde că, DREPTUL.
  Mulți,prin diferite mijloace,metode,procedee,au pătruns în sferele înalte ale unor instituții ale statului și pun in practica cele”învățate”în procesul de învățământ al unor universități fantomă.
  Rezultatul? Se vede!

Statistici T5