Băse a câștigat .. deocamdată

Categoria Despre Armata

Completul de judecată C22Civil al Judecătoriei sectorului 5 București și-a publicat până la urmă decizia în dosarul 6970/302/2018, având ca reclamanți LIGA PENTRU APARAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI, FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIA, ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE DIN MINISTERUL APARARII NATIONALE, ASOCIATIA OFITERILOR IN REZERVA DIN ROMANIA ȘI ASOCIATIA ROMIL, iar ca pârât pe matolitul Traian Băsescu.

Așa cum era de așteptat într-o țară ca România, matolitul a câștigat deși a avut tupeul ( sau poate tocmai de aia) să își continue jignirile la adresa Armatei dar și a celor prezenți. Nu sunt în posesia documentelor depuse la dosar, nu știu cum a fost formulată cererea de trimitere în judecată, care au fost acuzațiile cuprinse în actul de acuzare și nici care au fost formularea, pretențiile, cererile. Uneori, chiar și atunci când ai dreptate, când ai și probe dar nu știi să le scoți în evidență sau nu le aduci în instanță, când nu știi să oferi instanței căile de a ajunge la ele, poți pierde cazuri în care toată lumea îți spune că ai dreptate. Este posibil să ne aflăm în unul din aceste cazuri, sau să ne aflăm în fața unui caz în care orice ai face sau spune, va câștiga Băsescu, pentru că e Băsescu. Păi când Bercea a fost condamnat pentru că a dat mită, dar nu s-a găsit mituitul, deși el purta un nume cunoscut, ce poți să mai spui ?

Una peste alta, mai există posibilitatea atacării sentinței în Apel și eu dacă aș fi în locul celor care au intentat procesul, și cred că practice sunt, fiind membru ROMIL, deci unul din cei care au fost jigniți de matolit, cer să se meargă în Apel, altfel înseamnă că renunțăm la luptă înainte de a fi învinși.

Numai că de data asta, în funcție de motivarea instanței, aș fi mai atent cu documentele depuse.

Iată ce a spus Băsescu despre militari și pensiile lor ”speciale”: ”

„În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuție. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pușca în pat și de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale”

A mai afirmat matolitul și că armata a tras în populație la revoluție.

În primul rând aș fi cerut instanței ca Băsescu să probeze toate afirmațiile făcute în presă privind armata în general și persoanele care l-au acționat în instanță în special, pentru că chiar dacă Băsescu poate aduce să zicem în sprijinul unor afirmații legate de unele acțiuni ale unor militari  din timpul revoluției, care nu fac cinste armatei, ARMATA CA INSTITUȚIE nu a fost niciodată condamnată că a tras în populație, iar cei care l-au acționat în instanță, nici atât. Deci eu în locul colegilor care au acționat în numele nostru aș fi cerut în instanță ca Băsescu să facă proba faptului ca ARMATA a fost declarată ca persoană juridică incriminată și dovedită vinovată în totalitatea ei, apoi că cei care l-au acționat în instanță, atât personal, cât și ca persoane juridice au tras în populație.  Iar dacă Băsescu nu proba  în instanță cele afirmate atunci să i se ceară daune morale pentru fiecare militar din armată.  Se pare însă, -dar nu bag mâna în foc, nu am văzut documentul de acționare în instanță,- că nu s-a cerut ca acesta să facă proba celor afirmate și atunci e normal ca nici instanța să nu ceară, că nu e obligată. Ea a luat act doar de cererea reclamanților.

În al doilea rând aș fi cerut pârâtului să dovedească în instanță că militarii au pensii speciale și nu pensii militare de stat, apoi să dovedească  cum fură banii cei cu pensii speciale, inclusiv magistrații.

Și în final i-aș fi cerut individului să spună dacă și elevii și studenții care participau la munci agricole în regimul comunist,  la ordinul partidului, sunt la fel de vinovați și eventual să li se anuleze toate diplomele obținute în acea perioadă, pentru că în loc să facă școală și să învețe, ei au mers să culeagă porumbul. Eventual să dovedească dacă cumva armata a participat la munci din plictiseală, sau că pe timpul cât o parte din militari participau la culesul porumbului, apărarea țării era asigurată de alții, eventual cei care incendiau portul Rouen.

De aceea spun ca cel puțin de acuma, când ne mai sumețim asupra unuia sau altuia, să cerem sprijinul unor specialiști. La întâlnirea de la CCA m-am întâlnit cu un foarte bun avocat, ofițer în rezervă, domnul colonel Chirică Aurelian din Focșani. Din câte îl cunosc, sunt convins că dacă va fi consultat, va da o mână de ajutor dacă va fi nevoie,măcar cu întocmirea unor astfel de documente. Dacă a  venit la București pentru a participa la Forum, sunt convins că va putea ajuta în astfel de cauze, măcar cu un sfat.

Până una alta, deocamdată am pierdut în prima instanță. Iată și decizia instanței :

03.10.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C 22 civil 2018
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 3.10.2018.
Document: Hotarâre    03.10.2018

Avem de așteptat și reflectat până la motivare și primirea ei de către reclamanți. Deci să învățăm din greșeli.

Apropo, iată ce spunea Băsescu despre armată, prin 2011, la Ziua Armatei : ”„Armata care ne-a făcut din nou liberi este singura instituție care i-a redat României demnitatea și a dovedit că România este un partener de nădejde oricând și oriunde”

Cu asta trebuiau să meargă colegii noștri în instanță și să demonstreze că Băsescu minte.

Dar, dacă instanța a considerat că Băsescu a avut dreptate în ceea ce a spus, deci că ” Indiferent cine are pensii speciale fură bani ” acest verdict nefiind anulat în Apel, ne aflăm în fața unei situații cu adevărat speciale pentru că atât Băsescu cât și judecătorii beneficiază de pensii speciale. Prin hotărârea instanței, aceștia sunt declarați toți hoți și în baza acestei sentințe toți judecătorii pensionari pot fi acționați în instanță fiind DECLARAȚI HOȚI DE O INSTANȚĂ. Vreau să o văd și pe asta. De aceea în apel trebuie să se acționeze profesional  și să se ceară pârâtului să dovedească cele spuse sau să plătească daune morale pe măsura prostiei și nesimțirii.

Dacă însă Curtea de Apel va constata că această afirmație este neadevărată, înseamnă că Băsescu i-a jignit pe militari și a adus prejudicii de imagine armatei, făcând afirmații denigratoare la adresa armatei iar pentru asta există alt articol din codul penal.  MApN este obligat să devină parte în proces dacă ține la imaginea sa și a militarilor. Îi obligă Legea346 din 2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale, care, la art 5 (1.d), prevede : ”(1) Ministerul Apărării are următoarele atribuții și responsabilități: d. apărarea drepturilor și intereselor legitime proprii în raporturile cu autoritățile publice, instituțiile de orice natură, precum și cu orice persoană fizică sau juridică, română ori străină, prin structuri proprii;”

Se va achita Ministrul Apărării de obligațiile sale ? Ce ziceți ?

https://b1.ro/stiri/politica/traian-basescu-la-ziua-armatei-aceasta-este-singura-institutie-care-i-a-redat-romaniei-demnitatea-13790.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

21 Raspunsuri la Băse a câștigat .. deocamdată

  1. Întotdeauna,dar întotdeauna,a fost un fals,un fripturist,păcat că 10 ani din istoria acestei țări,din viața oricărui cetățean, au fost pierduți.
    A fost un coșmar pentru poporul român!Și ca orice Coșmar se încheie odată cu ivirea
    zorilor.Coșmaruri,au fost multe de acest fel de-a lungul istoriei al acestui neam greu încercat,dar,poporul român, a renăscut de fiecare dată,precum Pasărea Phoenix din propria cenușă.
    Deci,să nu ne pierdem speranta,să nu ne pierdem credința,în Divinitate și mai ales în noi.Asta,numai pentru copiii și nepoții noștrii.
    Cei care încearcă să-și bată joc de brațele înarmate ale poporului,mai devreme sau târziu vor da socoteală în fața propriului sau popor.

  2. Iulian

    Marine,
    In cea mai nefericita situatie, va declara cu seninatate: ” poate eram sub influenta alcoolului!”
    Asta-i cancerul poporului roman!

  3. ȘOC!
    Pupila,celui care face obiectul art.plus prietena ei,fosta procuroare,au fost arestate în Costa Rica de către Interpol.

  4. Vladimir Putzin

    In politica de stat
    Doi sahisti s-au afirmat
    Udrea c-a jucat la pat
    Si Basescu doar la MAT

  5. Dan

    Ehei, încă mai există „protocoale” active!
    Intreb, pentru similaritate, îndemnizația de fost președinte si celelalte beneficii acordate, nu sunt niște hotiii?

  6. Nu,la el nu sunt hoții,numai la noi.
    Ăsta e pe invers.Ce e cinstit sunt hoții,iar ce sunt hoții,viceversa .

  7. Bostin

    Sentinta data in batjocura oricum inutil intr-o colonie de sclavi lasi condusa de hoti .

  8. Chiar daca traseista a fost retinuta, asta nu inseamna ca va fi arestata trimisa acasa. Are un copil cu cetatenie Costa Ricana, nu va parasi statul. Cu Bica s-ar putea, dar Udrea nu. Instanta va decide ca trebuie sa stea langa copil, iar copilul, cetatean Costa-Rican, total nevinovat nu poate fi trimisin Romania. Ma intreb daca nu s-a asteptat intentionat sa nasca, pentru a nu fi invinuiti ca nu au facut nimic, dar sa nici nu faca practic. Daca cineva spune ca acolo nu exista coruptie, sa se mute acolo.

  9. Ifrim

    Nu are dreptul tata hotilor sa acuze vreodata in viata asta ori dupa reincarnare pe cineva de furt!

  10. Geofreeland

    Procurorul Iacobescu, în dosarul ALRO, vorbea de valize cu bani, 10 milioane euro. Nu mai răscolește nimeni? Nici cu bănetul EADS, că în Schengen nu vom intra, nici cu bănetul Microsoft, nici ăla cu fregatele, nici cu terenurile d-un Băneasa, nici…nici…Numai nici. Am plătit bani la greu ăstora de la DNA să se ocupe de plevușca politică, atât. Dacă facem un raport financiar, câți bani a înghițit DNA și cât a recuperat, vom vedea o mare gaură. Cum adică? Uite-așa, pe banii fraierilor. Cam seamănă a hoție legală. Despre Băse mi-a rămas în minte strigătele polițiștilor la Cotroceni „Ieși-afară…”

  11. Doru Varvaroi

    Atatea asociatii sa se faca de ras , desi nu e gata procesul si sa nu apeleze la specialisti ?
    Iar marinarul cred ca are o influenta deosebita asupra justitiei astfel ca avand multe probleme si dosare ce judecator ar avea curajul sa nu’i dea castig de cauza intr’o problema atat de minora ce tine de onoare care nu mai este azi la moda ?

  12. Liviu

    Exista multe cazuri / dosare prin sertare privind furtul organizat si aplicat stiintific, acoperit juridic, in acest teritoriu. In ultimii peste 28 de ani multimea a constatat, magistratii s-au autosesizat, au fost ingrosate dosarele, insa din cauza greutatii acestora usile sertarelor nu au mai putut fi ridicate. Ca urmare, banii tarii s-au dus la 1 la suta din populatie, educatia se vede pe strada, efectele anilor de scoala sunt de necomentat, in spitale nu ajungi decat cu programare peste 2 luni in cazuri grave, testarea starii de sanatate este numai pe bani, altii decat cei retinuti cass… Mai vreti?
    Ca urmare, pentru ca situatia este extraordinara, se lupta hotarat impotriva modificarilor din justitie, nu cumva sa iasa la suprafata spuma jegului in care am fost adusi.
    Base reprezinta motzul rahatului in care suntem! Doar ca sansa noastra de a iesi la lumina este minora, fiindca, traditional, ne tragem in jos, in loc sa ne impingem inainte, in sus, oriunde spre mai bine !!!!

  13. Geofreeland

    Să nu vă mire. Discursul Vioricăi fiți convinși că e dictat din afară. Nu știu, de evrei, de americani. „Eu nu am venit să dau socoteală” iese din tipicul românesc. „Nu am să stau în poziția ghiocelului” dublă și șeful PSD. O astfel de atitudine, dintr-odată verticală în raport cu UE e un semnal major. Toți românii au sorbit discursul Vioricăi, așa măi fată, zi-le-o p-a dreaptă! vor fi gândit toți. Cred că a ajuns cuțitul la os, nu se mai poate cu coropișnițele astea europene. Prea e pe față. Numai în Deal o rumegătoare la iesle tace antiromânește și se balegă tot acolo. Urmează actul final, dă Doamne, să nu fie cu sânge. Nu m-ar mira nimic. Povestea cu Udrea e o batistă pe țambal să țină media ocupată și să blureze curajul Vioricăi în PE. Povestea cu ambasada la Ierusalim continuă. UE e în corzi.

  14. @Vladimir Putzin
    Tare asta cu Șahul!
    Dar,întreb:cei care nu știu șah,ce înțeleg?

  15. Vladimir Putzin

    @ Nicolae
    Cei care nu stiu șah nici cât să deslușească tâlcul celor patru versuri, nu prea dau pe aici.
    O zi bună !

  16. Titi

    @Nicolae, pot trece pe la MAT, iau cate una mica si poate inteleg talcul ..:))

  17. Geofreeland

    @Nicolae, Titi Măi oamenilor, dacă un om în suferință are simțul umorului și vă încântă, fie-vă inima întru o rugă de sănătate pentru Vladimir că îi trebuie. Chiar făceți-o! Din simțire! Din prietenie, din camaraderie. Vladi are nevoie de asta. Acum! Fii tare, Mirule, trecem și peste asta împreună! Mai apoi mergem cu toții la MAT.

  18. @Geofreeland,sunt sigur că dl.Vladimir a înțeles foarte bine ce am vrut să spun!Cu toată stima,d-voastră aveți o problemă de percepție.
    Nu am vrut nici un moment să-l supăr pe dl.Vladimir!
    Cu stimă!

  19. Geofreeland

    @Nicolae Te rog să citești ce înseamnă Percepție. Mesajul meu a fost altul. Vladimir nu se supără mai ales că e după două intervenții chirurgicale în 24 de ore cu rahianestezie. Fă ce te-am rugat, nu e obligatoriu. Închid subiectul. Restul e insignifiant. Adică vorbe…

  20. Am înțeles,îmi cer scuze!
    Aveți toată stima mea!

  21. Nu trageti in Pianist. Nicolae a inteles foarte bine talcul catrenului Valadimiirului si a vrut sa continue.. cumva ideea. Dar e adevarat, trebuie sa fim toti aproape de Miru, in momentele grele prin care trece.Conteaza mult sa stii ca prietenii se gandesc la tine si ca aproape ca simti gandurile lor langa tine. Spun asta pentru ca stiu cum e.