”Iubita mea, să ne-aruncăm în mare!”

Ce spun Dăbulenii

Dacă Dragnea ar fi fost mare șef de trib al apașilor, în mod sigur l-ar fi chemat Dragnea Mână Proastă.

După ce a reușit să își dărâme al doilea guvern, întrebat de ce își omoară și al doilea copil, domnul Dragnea a spus că se pare că are mână proastă la prim miniștri. Avea dreptate, chiar are mână proastă, iar eu am spus că nu numai mână, ci și cap și nu numai la miniștri. Organizarea referendumului încăpățânarea cu care a ținut să facă acest referendum crezând că lumea va ieși la vot masiv pentru o problemă de asemenea factură,  că marea majoritate a românilor nu este de acord cu căsătoria între doi bărbați, deși nu în aceeași măsură sunt și împotriva căsătoriei dintre două femei, iar pe baza acestei socoteli el poate trage spuza pe turta lui și pretinde că oamenii au ieșit la vot pentru el și că este purtătorul de cuvânt al românilor care –iată- au gândit ca el l-au pierdut.  Din nou mâna lui Dragnea a fost neinspirată și a tras lozul necâștigător. Dar cum a judecat cu capul, nu cu mâna, se poate spune că din nou capul lui Dragnea a întrat în zid. În al doilea rând, românii nu au mers la vot, pentru că întrebarea, așa cum a fost pusă este cea mai tâmpită sau cea mai parșivă posibil. În loc să întrebe dacă sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex, Dragnea a întrebat dacă românii sunt de acord cu legea de revizuire  a Constituției în forma adoptată(sau adaptata?) de Parlament. Păi ori cei care au formulat întrebarea sunt cretini și nu știu că românii nu stau cu nasul în documentele parlamentului decât dacă e vorba de pensii și salarii, ori au vrut să își păcălească alegătorii și au formulat de așa natură întrebarea încât să poată face apoi ei modificări ciudate în lege și Constituție având la bază un răspuns de acest gen, pretinzând că români le-au dat voie să facă orice modificări. Cei informați nu s-au dus la vot tocmai din acest motiv, iar cei care nu știau mare lucru, nu s-au dus tocmai pentru că nu au înțeles despre ce modificări e vorba și de ce nu e clar. Mai există și varianta că cei sau cel care a propus această întrebare a avut în calcul aceste efecte și a vrut fie să îl piardă pe Dragnea, sau să îl facă de râs, fie să nu îi dea posibilitatea să profite de pe urma unui vot pozitiv. Oricum ar fi, cel care a stabilit textul întrebării, a avut –părerea mea- gânduri ascunse.

Ce spun ANALiștii

Aserțiunea celor mai multe posturi de televiziune este că mesajul românilor, prin prisma acestui absenteism, ar fi că  România este un stat European, că românii  sunt un popor tolerant. O mare gogoriță. Nimic mai greșit. Din nou se trage o concluzie greșită de fapt tendențioasă, tot greșită ca și judecata lui Dragnea, dar în sens invers. Mesajul este că românii au devenit poporul cu cel mai mic simț civic și cu cel mai mare procent de absenteism pe o problemă care nu este neapărat politică ci socială. Votul a fost un sever vot antipersonal, românii nu s-au dus la vot pentru că cel care l-a inițiat și-a făcut niște calcule greșite, ca de altfel toate pe care le-a făcut de când tot montează și demontează guverne. Mulți au înțeles că forma fără fond a întrebării și inutilitatea referendumului nu sunt  altceva decât o încercare a lui Dragnea de a se ridica pe spatele lor în cazul validării referendumului, că ar fi fost numărați ca susținători ai lui și au refuzat acest rol. Nu s-au dus la vot pentru că dacă s-ar fi dus, ar fi trebuit să voteze da, iar Dragnea s-ar fi folosit de votul lor ca să se laude că e iubit și sprijinit de popor  dar ei românii, chiar și o mare parte din pesediști nu au vrut să îi facă jocul. Dragnea a primit palme cu piciorul de la 14 milioane de români, dar poate împărți  din ele–că are de unde- și colegilor de partid  și colegilor din parlament indiferent din ce partid fac parte.

Susținătorii ”marilor valori europene”, luptătorii pentru drepturile tuturor ciudaților cu pretenții de ființe nonumane dar inteligente, susțin  că prin acest vot românii au spus un da căsătoriei între gay. Fals! Ar fi fost așa dacă românii  ar fi ieșit la vot, iar în urma votului ar fi reieșit că nu sunt de acord cu modificarea Constituției sau dacă referendumul  ar fi cerut un răspuns la o întrebare clară pe acest subiect. Dar în forma în care a fost pusă întrebarea, răspunsul populației a fost un ”Fuck you all”  din toți plămânii. Românii, cu toată intervenția bisericii, cu toate discuțiile politizate dinainte de referendum, au spus PAS pentru că au realizat că  orice ar face ei, politicienii vor face tot ce vor și cum îi durea în dudă cine cu cine se căsătorește atâta vreme cât nu e   vorba de copilul lor, și-au băgat picioarele în referendum și au profitat de timpul frumos pentru un pescuit, un grătar, un cazan cu țuică și alte activități mai importante decât certurile dintre politicieni.

Cea mai mare prostie spusă de cineva la tv pe Digi 24 la ora 2245, în emisiunea lui Prelipceanu a fost că românii au dovedit o puternică conștiință civică, dând dovadă de nesupunere civică. Te doare bulbul rahidian!  Cum vine asta, adică dacă nu te achiți de o datorie civică dai dovadă de  o înaltă conștiință civică? Cât de tâmpit să fii, cât de sucită să îți fie mintea să susții așa ceva ? Se trage absolut aberant concluzia că cei care nu au venit la vot, de fapt ar fi dat un vot căsătoriei între doi bărbați. Nu oameni buni și stimați ANALiști, nici gând de așa ceva.

Ce spune strada?

Mergeți pe stradă, întrebați oamenii, fără să fie înregistrați, sau mergeți în stații de autobuz, de tramvai, de metrou și ascultați ce spun oamenii. Veți constata că  românii (și aici mă refer la cei peste 30 de ani, dar și tinerii),  vorbesc cu dispreț despre aberațiile, sau ”minoritățile” sexuale și în nici un caz nu sunt de acord să vadă așa ceva prea des sau să aibă în familie. Până și cei care vor spune că nu îi interesează, vor spune că nu îi interesează atâta vreme cât nu sunt implicați sau nu îi atinge problema.

Absenteismul este nimic altceva decât o imensă palmă dată –e  adevărat- în primul rând lui Dragnea, apoi întregii clase politice. Românii și-au calculat bine riscurile. Și-au dat seama că deocamdată nu e nici un risc dacă Constituția nu se schimbă, așa că au stat acasă, așa cum sunt convinși că nu e nici un pericol să fim atacați sau invadați de ruși, cu toate spaimele și semnalele de alarmă  comandate transatlantic care, ca și întrebarea pusă la referendum, ascund cu totul alte intenții și realități. Românul poate fi leneș, hoț, comod, inconștient, indiferent, sau rezistent, nu este prost. Dacă este dus de nas este dus nu pentru că nu l-ar duce mintea, ci pentru că îi e lene, este plătit, are alte variante și știe că nici o minune nu ține mai mult de trei zile. Iar când știe că un declarat pericol nu îl atinge personal sau este departe, nu mișcă un deget. Octavian Paler spunea că ”avem o psihologie superficială de popor care poate frige mititei pe orice Golgotă”. Nimic mai adevărat. La acest referendum românii au analizat variantele și au ajuns la concluzia că nu riscă nimic stând acasă și au decis să le dea puie moliticienilor. Din cauza asta nu au mers la vot, au realizat că dacă ar fi mers, indiferent cum se vota, una din părți s-ar fi declarat învingătoare iar ei s-au săturat să privească astfel de meciuri din care ei sunt singurii care nu câștigă niciodată nimic.

Ce spune opoziția?

Una din cele mai mari glume însă, este acuzația pe care opoziția o aduce guvernului că nu a organizat ca lumea referendumul și nu a lămurit lumea cu ”scopul referendumului” iar poporul a fost ”derutat” și nu a ieșit la vot.  Adică dușmanii politici  îi învinuiesc pe pesediști că nu au făcut totul pentru a câștiga.Ați mai auzit așa ceva ? Păi ei săracii au făcut, au făcut tot ce puteau să facă, au mobilizat Oastea Domnului Daniel, au tipărit milioane de buletine de vot prin care au arătat românului ce trebuie să facă, au ieșit la tv, s-au făcut de râs, s-au bălăcărit, s-au certat, totul pentru a atrage atenția asupra lor.

Aceste buletine, sau mă rog, îndemnuri, fițuici,  sau ce or fi, se găseau împrăștiate prin cartierele Craiovei cu 3 zile înainte de referendum.

Ce altceva mai puteau face? Opoziția a fost încurcată și neomogenă.Orban a zis că el merge la vot, că simțul civic nu îl lasă să stea acasă și îi îndeamnă pe toți simpatizanții să facă ce le dictează conștiința, adică nimic că de unde nu e conștiință,  nici vot nu e.  Băsescu a făcut ce știe el să facă mai bine, a făcut mișto, Dan Barna a făcut ce a făcut Băsescu  la referendumul din 2012 dar fără a fi condamnat ca Dragnea, iar Iohannis a făcut ce face de când a ajuns președinte, s-a dat la fund. Cu cine nu știu, că în sfârșit, spre seară, când era clar că nu se obține pragul de validare, a venit și el la vot să-și ierzecite dreptul constituțional și civic. A așteptat omul până în ultimul moment, pentru că i-a fost frică că dacă îl văd simpatizanții lui,  ăia 700000 care l-au votat cu like la alegeri că merge la vot, interpretează greșit gestul, merg și ei și atunci hopa validarea. Așa, i-a păcălit pe toți, că ei au crezut că nu trebuie să meargă la vot și nu au mers. Ce înseamnă să ai viziune politică domnule, e lucru mare.

Care pe care ?

E adevărat, acum nimeni nu se poate declara învingător, dar toți pot să arate cu degetul spre ceilalți și să spună că ceilalți au pierdut, fiecare poate trage orice concluzie vrea, nimeni nu va vedea adevărul , interesul fiecărei părți este să dea vina pe ceilalți. Interesant este ce va spune Dragnea acum, care își pregătise un discurs de învingător iar acum îi pare rău că nu a adâncit lacul Belina, să se ascundă în el. Probabil că va încerca  în privat să dea vina pe primarii care nu au organizat ca lumea referendumul și nu au lămurit lumea cu privire la … tematica referendumului, trecând peste faptul că la o așa întrebare tâmpită până și colegilor de partid le-a fost greu să dea explicații. Cel mai probabil va fi foarte ocupat câteva zile, cam cum au fost și Ponta și Antonescu la referendumul privind suspendarea lui Băsescu.  La rândul lor, pesediștii încep să realizeze că Dragnea îi duce din greșeală în greșeală spre pierzanie totală . Înalți vorbitori din rândul PSD susțin că de fapt referendumul este un imens eșec pentru români și România în general. De ce ? Pentru că nu le-au făcut lor jocul, și când spun lor mă refer la politicieni, nu doar la pesediști. Dar ei, politicienii, sunt gata să dea vina pe oricine altcineva, numai pe ei nu. Ei niciodată nu sunt de vină, ei niciodată nu dau cu capul în zid, deși fostul președinte al Camerei Deputaților, legendarul repetent  Zgonea propusese dărmarea zidurilor Casei Poporului tocmai pentru că îl durea capul. La așa popor așa conducători, la așa conducători, așa rezultate.

Una peste alta, ne îndreptăm cu pași mărunți și repezi spre momentul  în care 100 de oameni vor decide cine ne va fi președinte, pentru că 17765432 nu voi ieși la vot. Hai Româniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

PS:Biserica, prin chiar preafericitul Daniel, a făcut o asiduă propagandă pentru ieșirea la vot și chiar punerea ștampilei pe DA. Vreau să văd dacă DNA -ul se va sesiza și se va deschide un proces de genul celui deschis împotriva lui Dragnea. Și conducerea USR este în aceeași situație.Hai, pe ei fraților, ce mai așteptați?

De

17 comentarii la „Dragnea Mână Proastă”
 1. Referendumul invalid-vor fi analize si iar analize!
  Ca unii au facut propaganda pt foloase nepatrimoniale este cert! Ca nu vor fi cercetati de DNA este o certitudine….
  Un lucru nu inteleg total dar il si inteleg partial!
  Comunitatea LGBT a fost, este si va fi in societate! Transat!
  Dar, de ce doreste sa se comporte ca toate loazele la acele marsuri anuale? Au de castigat la capitolul acceptare, compasiune sau ce?

 2. In afara de faptul ca se vrea un raspuns dat unei clase politice idioate, am reusit sa demonstram ca suntem total in afara lumii.

 3. Nea Marine, de ce vrei sa-l superi pe al nostru Presedinte ?
  Scrie cateva fraze si despre Klaus Iohannis..!

 4. D-le colonel, am fost si eu la vot (cel putin 2 persoane din anturajul meu au refuzat pe principiul intrebarii neclare), personal, m-am dus deoarece urmaresc problema in 4 tari tinta: Suedia, Norvegia, Franta si UK. Norvegia si Suedia, dupa primul pas al legalizarii casatoriilor persoanelor de alta orientara sexuala decat cea general valabila, au continuat cu introducerea lectiilor de sexologie la clasele primare, cu eliminarea pronumelor „el” si „ea” – a fost inventat un gen neutru, exemplul era in engleza, de la „he” si „she” s-a ajuns la „hen”(?), in Suedia se discuta de legalizarea zoofiliei, ca „si aia e cu drepturile omului”. In Marea Britanie s-a ajuns sa se recomande elevilor practicarea sexului anal pentru evitarea sarcinilor nedorite, iar in Franta angajatii sunt concediati pentru glume, rabufniri sau comentarii neintetionate referitoare la probleme legate de „gender”. Din acest punct de vedere, intrebarea referendumului, in orice fel a fost pusa, am votat pentru ea, deoarece pasul urmator este introducerea in scoli a „gender equality”-ului, iar eu consider ca banii pe care i-ar topi PSD sunt mai putin importanti (resursele strategice donate nu) decat strmbarea mintilor noilor generarii. Trebuie sa intelegeti, d-le colonel, ca l-am votat pe d-l presedinte Johanis (alias Werner-cap-de-lemn) in urma unui calcul – si am ajuns sa regret, dar imi asum. Daca am putut face asa ceva, pot sa imi asum si niste riscuri vizand intrebarea-lu-peste (este si ramane prost formulata) tot in cunostinta de cauza.

 5. @Sergiu,
  Ei vezi, mie imi face impresia ca nu s-a dorit chiar de catre organizatori sa se cunoasca aceste aspecte. Si eu am scris acum cam o saptamana ca asta ar putea di urmatorul pas, introducerea dreptului la intovarasire cu fiintele nonumane. Numai că pe de o parte intrebarea a fost intentional alambicata incat sa dea reactii de respingere, sau sa le dea dreptul sa o manevreze. ragnea a vrut sa obtina capital politic dar nici sa nu supere pe cei de la butoanele europene. Lui i se pare ca a castigat pentru ca pe de o parte are 3 milioane de oameni care inca mai voteaza psd-ul, daar a iesit si cu fata curata, ”Romania lui a dat dovada ca este pro-europeana”. Nici daca referendumul ar fi fost validat nu sunt convins ca nu s-ar fi facut blat, cum s-a facut si in 2012. Si asta e unul din motivele pentru care oamenii nu au iesit la vot: teapa luata in 2012, teapa trasa de USL, deci acelasi PSD la brat cu PNL-ul.

 6. Din inconștiență creștină, din toleranță lașă, din partizanat aberant, din scârba față de politicieni, din Disoluția societară, din comoditate negativistă, din minciuna de sine, din renunțare la valorile creștine, din lene de a gândi la temeiurile unității naționale, din complicitate la fuga de răspundere democratică…”Au cheltuit niște bani aiurea” zic unii cu mândrie. Păi tocmai, nu conta ce votezi, vino la vot, mișcă-ți curul pentru cinci minute la o secție de votare. „Nu mă interesează, e manipulare, e referendumul lu’ !Dragnea, eu n-am înțeles întrebarea, și ce fără mine nu se poate?” Atâtea idioțenii, că te doare capul. Avea dreptate Țuțea cu poporul lui de idioți. Bagă, nene, o cinzeacă, mai dă-i în mă-sa cu feferedumu’ lor! Hai să trăiești!

 7. La acest articol fac abstractie de cuiul meu impotriva hamsterului pedofil si a viperei rosii pe OG57,59.Si totusi cu aceiasi mana proasta a scris un program de guvernare amplu,riguros care opozitiei nici nu i,a trecut prin minte.Veti spune ca nu va fi respectat,nu conteaza macar da o speranta romanilor care nici in visele lor cele mai frumoase nu preconizau salariile din sanatate,educatie,targhetul pensiilor civile.Iar la scrutinuri IMPORTANTE preconizez ca romanul va face scut in jurul PSDului[(precum in filmul 300),nu Dragnea ca exista viata si fara el],precum albinele din stup in jurul matcii.Pentru cei ce se supara pe mine privind cele scrise ii linistesc ca nu o sa le cer niciodata bani imprumut.O zi buna va doresc!

 8. @ Ifrim,
  Fata de programul partidului comunist,din care sunt copiate cateva obiective, programul lui Dragnea este o simpla fituica. Pe de alta parte, ce anume s-a facut din tot programul? Nu conteaza ce spui, ce primiti, ce te angajezi sau ce iti propui, valoarea ti-o da punerea in practica iar aici Dragnea nu se poate lauda cu nimic, nici macar cu suucesul unui referendum.

 9. Foarte pertinenta analiza ! Cea mai realista din cele pe care le-am citit pana acum. FELICITARI !

 10. Am stat zilele astea liniștit fără a mă stresa într-un fel sau altul urmărind ca orice cetățean al țării ref.din 7-8 oct.
  Pe lângă scârba care ma cuprins,după desfășurarea acelui scrutin,după ce am văzut diverși politicieni care încercau să-și aloce merite,nemerite, să se acuze între ei,doar,doar dacă ar putea să mai obțină ceva capital electoral în favoarea partidului său.Am văzut câtă ipocrizie se poate ascunde sub cutiile craniene ale acestor politicieni de pe plaiurile mioritice.
  Nimic nou sub soare,ar spune cineva.
  Dar,scârba care ma cuprins,s-a amplificat atunci când am văzut pe un post tv.intervenția comisarului român al UE,Corina Crețu,care revoltată pe Guv.a spus că sunt bani europeni,2 miliarde de €,alocați României petru infracstructură,inclusiv pt.studii de fezabilitate,dar nu-i accesează nimeni tocmai din lipsa proiectelor.
  Exact domeniul care ne doare,infracstructura.
  Singurul proiect ajuns pe masa EU,este proiectul liniei ferate ce va face legătura Buc.cu cel mai mare aeroport al țării.
  Să fie incompetentă,să fie rea vointă?
  A dat exemplul Greciei,
  care este în criză,cu toate acestea,este campioana la accesarea acestor fonduri.
  În timp ce guv.nu e în stare să aducă acei bani pentru a deschide noi fronturi de muncă,care presupune implicit și locuri de muncă,o duduie roșcată vine pe posturi și spune că militarii au pensii nesimțite și acestea trebuie înghețate.
  Asta era problema,țara a sărăcit din această cauză,în schimb se pierd MLD.de € din cauza icompetentei acestor nemernici cocoțați în fruntea bucatelor țării.
  Ce uită această coțofană roșie să spună,este că acești ostași ai țării,au construit drumuri,hidrocentrale,canale navigabile,obiective economice samd.iar ei,guvern.de ieri și de azi nu sunt în stare să facă niște proiecte să atragă fonduri EU.
  Asta este diferența între foștii militari,actuali rezerviști și foștii plozi comuniști,actuali guvernanți.

 11. @Nicolae Finalul filmului capodoperă Moromeții e atât de actual încât doare. Ceață, drum prin pădure, fornăitul cailor, scârțâit de osie. Cu pălăria acoperindu-i ferm fruntea, cu obrajii supți, la răscrucea de drumuri, Moromete privește inocența din ochii copilului și se întreabă cu voce stinsă, ca pentru sine, „Niculae, unde mergem noi, domnule?” Cam asta e întrebarea pentru România în an centenar.

Comentariile sunt închise.