5 din 1/13 din ’79

Categoria Amintiri cazone, Despre Armata

În acest weekend, mai precis 18-21.10.2018, o mână de melancolici s-au întâlnit la Olănești la Vila Plopu pentru a face o repetiție în vederea Marii Întâlniri din 2019 când se aniversează 40 de ani de la terminarea Școlii Militare ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Inițiatori: toți. Organizator: Buru-Buru. Beneficiari: Charly Raimondo, Ernest –Barcelona, Mircea Purcaru(nu a îndrăznit nimeni să îi pună o poreclă cât e în viață) Napy-Sven –subsemnatu și toa lent Moldovan Vasile,  Moldo, pe scurt.  Deci este vorba de o parte din membrii plutonului 1 compania 13 din promoția 79 infanterie.

Din păcate unii din cei care au mai fost anunțați nu au putut veni, alții nu au fost de găsit, li s-a pierdut urma, nu prea mai știm de ei, dar începutul a fost făcut, poate acuma vor citi/afla și alții și ne vor contacta pentru a pune de cel puțin încă o întâlnire până în vara anului viitor și pentru a organiza întâlnirea de 40 de ani de la anul.

În acest scop am și înființat pagina  de FB ”Promoția 79 Infanterie -Sibiu”. Sper ca cei care sunt membri ai acestui grup și cunosc adrese, telefoane ale altor colegi care nu au internet sau pagină de FB să se contacteze unii pe alții pentru a ne putea întâlni cât mai mulți în vara lui 2019.

Dumnezeu a ținut cu noi și am avut o vreme superbă de toamnă, cazarea s-a făcut la un hotel militar cu condiții de cazare bune, nu de all inclusive în Antalia, dar all possible.

Programul, pregătit de Traian Buru-Buru Iriza, ca gazdă, el fiind vâlcean, a cuprins o vizită la Hidrocentrala subterană Lotru-Ciunget (unică în țară) despre care puteți afla detalii pe internet existând câteva filmulețe pe YouTube, vizită la Horezu,vizitarea câtorva mănăstiri din zonă,  plimbare prin Olănești și mult, mult timp petrecut împreună, dar parcă insuficient, pentru că după 3 zile de depănări de amintiri și bancuri ni se părea că nu ne-am spus nimic.

Am înțeles că doar cu câteva zile înainte se întâlniseră la Alba Iulia alți colegi din aceeași promoție, Cantemiriști de la Breaza.

 

Nu e rău, înseamnă că promoția 79 nu s-a dezbinat,  cum se întâmplă cu aproape întreaga societate.  Haideți să ne revedem toți în 2019! Cei care doriți și mai aveți date de contact, informații despre alții, să anunțați pe pagina de FB Promoția 79 Infanterie cum pot fi găsiți aceștia.

Eu fac apel la cei care știu ceva despre Giurgiu Victor, Mustata Mihai, Toma Viorel, Filip Gabriel, Micu Teodor, Negoiță, David, Ioan Costin, Botezatu Virgil,Holospin Florin, Mihalcea, Dediță Liviu, și ceilalți, să dați un semn și să ne punem în legătură pentru a ne vedea cât mai mulți în 2019.

 

Întâlnirea celor 5 de mai sus, ne-a dat și ocazia de a ne aminti … ce țară frumoasă avem.  Cine vrea să mă contrazică, e invitat la o preumblare.

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Pentru cei care așteaptă și informații legate de pensii, vă anunț,  din surse de toata increderea, ca ministrul apararii a reusit sa convinga conducerea PSD ca incepand din 1 Ianuarie 2019, pensiile militarilor sa creasca cu 100%. Deci pe 10 ianuarie,2019, vor fi dati 100 de lei la 100 de militari, alesi aleatoriu. In fiecare luna, cei 100 vor fi altii, in asa fel incat toti pensionarii sa poata beneficia in secolul asta de marire, dar suta de lei va fi aceeasi. Vivat, vivat, vivat!

 

Mulțumesc Buru-Buru!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la 5 din 1/13 din ’79

  1. Titi

    Nea Marine, cand ti-am zis eu sa vizitezi Romania, avand ce vedea (si fotografia..!) ai fugit in Turcia sa cheltui pensioara acolo..:)).
    Pastreaza aceste filme pentru copii si nepotii nostri sa vada cate lucruri minunate a facut acest popor !
    Cu uzinele Electroputere, combinatul petrochimic Isalnita,etc. gasesti in arhiva ?

  2. @Titi,
    DEGEABA PUI FOTOGRAFII DIN ARHIVA, VOR SPUNE CA SUNT FACUTE CU FOTOSHOP, ATATA VREME CAT NU SE MAI POATE PROBA IN REALITATE.

  3. VASILE

    Negoiță a fost cu mine la Alba Iulia. Dacă intri pe pagina mea vei vedea și pozele.

  4. @Vasile,
    Am vazut la Doru Pietrareanu

  5. Dan

    Aici pe site parcâ e cimitir militar !Plictiseala.

  6. @Dan,
    La unul civil e mai multa distractie ?

  7. Horia Radu

    Excelente imaginile de toamna de pe Aleea Izvoarelor din Olanesti.
    Nu ati gasit un loc de cazare cu un nume mai rezonabil?

  8. @Horia Radu,
    Nu am cautat nume de rezonanta, nu interesa locatia,importantă era rezonanta în cadrul grupului.

  9. Viorel TOMA

    Buna tuturor,
    acum m-ati gasit si voi raspunde: PREZENT!

    Toate cele bune!
    Viorel TOMA –

  10. @Toma Viorel

    OHOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO,bine ai venit Viorele!. Un facebook ceva?