Cine amenință România?

Categoria Magazin, Opinii

 

Am asistat în seara aceasta la una din cele mai proaste emisiuni tv, văzute în viața mea. Performanța aparține duduiei Denisa Pascu care cică ar fi sau a fost șefa departamentului Politic al televiziunii sus menționate. Încă înainte de a începe emisiunea pe care o vinde duduia Duminica seara între 21 și 22, citind ce urma să urmărim, îți venea să te urci pe pereți.  Urmau să se facă mari dezvăluiri nemaivăzute și nemaiauzite de către Traian Băsescu, privind scandalul la modă, cel  cu relația Iohannis-Lazăr, apoi amenințările Ungariei și Rusiei la adresa României, asta în condițiile în care cutremurul de 5,8 grade pe Richter nu a produs nici o pagubă, spre disperarea știriștilor avizi de sânge, crime, violuri și alte ”groaznice”. Burtiera României TV titra insistent înainte de a ajunge în studio ”marele invitat”  : “Dezvăluiri spectaculoase ale lui Băsescu” , “Atac periculos al Ungariei la adresa României”. “Presiuni din exterior asupra României” “Forțele externe care atacă România”  de ziceai că ne-am întors deja la 1918.

Fâs cu fâs

Și începe emisiunea. Primul subiect, primul fâs, prima palmă pentru Denisa. Duduia a încercat să scoată de la Băsescu oarece ”dezvăluiri” din culisele Cotrocenilor privind numirea magistraților și chiar mai mult, o confirmare din partea acestuia, că în dosarul lui Lazăr se afla documentul la care se referea Toader.  Nimic spectaculos, Băsescu, politician viclean nu s-a lăsat păcălit nici  chiar atunci când moderatoarea a încercat să îl întărâte împotriva lui Iohannis amintindu-I ce a spus acesta despre  Băsescu când cu judecarea fratelui băsescian. Eșec, Băsescu nu a șarjat. Nu  a confirmat,nici infirmat existența acelui document, pentru că nu avea cum, dar a admis că Iohannis ar trebui să lămurească situația, dacă se respectă.  Deci nimic de senzație.

A urmat lovitura a doua, pe subiectul lansat de domnul Fifor, Radu Tudor și alții, privind amenințările lui Putin, la adresa României și a scutului de la Deveselu dar garnisite cu amenințările și ”jignirile” Ungariei la adresa României –zicea duduia- cu ocazia… unui discurs al lui Junker în are acesta spusese că 1 Decembrie este o zi important și pentru Europa, nu numai pentru România. Experta în probleme politice a postului România Tv,  a considerat că reacțiile acide ale unor oficiali maghiari  la adresa lui Junker, prin care aceștia îl informau că nu cunoaște istorie, ar fi amenințări la adresa României, care adăugate la ”amenințările lui Putin” despre care am vorbit în articolul ”Fake news”, ar face din România o țară aflată în pericol. Deci dacă ungurii nu iubesc România și tot spun că Transilvania e a lor, noi trebuie să tremurăm și să ne ascundem sub pat de frică. Cam asta voia să spună șefa departamentului politic al postului menționat. Mai mult, duduia a adus ca argument forte, faptul că manualele de geografie de clasa a șasea din Ungaria prezintă Transilvania ca fiind ”casa” Ungariei. Realizați ce înspăimântător? Mă întreb ce o să facă moldovenii,  că din câte știu eu, Păunescu spunea în una din poeziile sale : ”casă a dacilor liberi, este și fi-va Moldova”. La toate spaimele coanei Leonida, Băsescu a răspuns râzând că nu e nici prima și nici ultima oară când maghiarii spun că Transilvania ar fi a lor și nu e cazul să ne isterizăm pentru atâta lucru, că doar am mai pus opinca pe Parlamentul de la Buda.  Deci a doua palmă cu piciorul, pe care Denisa și-a dat-o. Domnule ce e cu numele ăsta? Realitatea tv o are pe Denise Rifai, România Tv pe Denisa Pascu. Eu cred că acest prenume este fatidic în media Românească sau sinonim cu amatorismul.

Afirmații interesante

Dar Băsescu a spus și unele lucruri interesante în cadrul intervenției sale. Unul din acestea este acela că

”Ungaria  a avut conducători incapabili să ia măsuri care să apere Ungaria”. Nu cunosc toată istoria Ungariei pentru a infirma sau confirma acest aspect, dar cred că dacă e așa, în ultimii ani România, care a avut în trecut  mulți conducători opuși celor despre care vorbea Băsescu, a cam făcut schimb de locuri cu Ungaria pentru că la această oră noi avem conducători care sunt incapabili să apere țara, iar Ungaria lideri care nu se feresc să se ia de guler cu toți cei care atentează la interesele Ungariei. Dacă lucrurile merg în același ritm, peste 50 de ani o să vină un timonier maghiar să afirme că România  sărbătorește 100 de ani de când nu a mai avut conducători capabili să îi apere interesele și nu știu cine o să poată să îl contrazică.

Și a mai spus Băsescu ceva interesant, legat de declarațiile lui Putin. Deși duduia Denisa a încercat să îi bage pe gât ”amenințarea lui Putin” Băsescu i-a pus stop și a spus că nu vede nici o amenințare în declarația lui Putin, că practic Rusia a fost dintotdeauna o amenințare ( potențială) la adresa România, așa cum și declarațiile oficialilor Ungari legate de Transilvania nu sunt noutăți, deci nu trebuie să ne smulgem părul de frica drobului de sare. A mai spus matelotul, că  “Scutul de la Deveselu l-a infuriat pe Putin pentru ca tehnologic nu poate face fata scutului.“ Ei, aici a cam dat-o și el în bară, dar a făcut-o din dorința de a justifica oarecum faptul că el e cel care a pornit afacerea Deveselu. Să fim serioși, sistemul de la Deveselu este același pe care un Suhoy  24, dotat cu sistemul Hibini, l-a făcut inoperabil în Marea Neagră, când Donald Cook  încerca să se împăuneze cu AEGIS.

De altfel, așa cum spunea și George Friedman fondatorul Statfor, „Apărarea antirachetă în Europa a devenit mai degrabă un simbol politic decât o armă propriu-zisă. Eu aş spune că, dacă simbolurile politice contează, atunci instalaţia îşi îndeplineşte funcţia, deoarece este greu să fie preconizat scopul militar al sistemului”. Cu alte cuvinte, Scutul de la Deveselu are doar o importanță simbolică, propagandistică, politică, căci cu o floare nu se poate face primăvară. Un atac masiv al Rusiei ar face din Deveselu  un camp pe care nici oile nu l-ar mai popula.

Așa zisa amenințare este practic doar o informare   a românilor, că datorită  sistemelor instalate, locațiile respective și teritoriul României au făcut un pas în față  pe lista de priorități, nu că România a devenit brusc o țintă pentru Rusia. Orice țară, cu atât mai mult membră  NATO este o potențială țintă pentru Rusia, așa cum orice țară arabă este o potențială țintă pentru Israel. Diferența  este dată de locul pe care îl ocupă pe lista de priorități iar asta depinde de mai mulți factori printre care la loc de frunte se află politica țării respective, posibilitatea și mijloacele pe care le are de a produce pagube indiferent de natural or, împotriva altei țări,  în cazul nostru Rusia sau Israel, dacă ne referim la țările arabe. Cu cât ești mai aproape, acțiunile tale sunt mai fățișe, propaganda mai iritantă și  dotarea mai amenințătoare, cu atât locul pe lista de priorități și atenția acordată sunt mai înalte.

Dotarea României cu scutul de la Deveselu, sistemele Patriot și alte facilități  cu care ne lăudăm în gura mare, deși nu înseamnă nici cât o înțepătură de țânțar pentru Rusia, suntprin simpla existență, indiferent de eficacitatea lor,  pentru America și Europa ca un paratrăznet, pentru că atrag primele fulgere și lovituri ale Rusiei, din cauza că sunt cele mai aproape și sunt primele care pot răspunde sau chiar ataca, (dacă suntem inconștienți) Rusia dar  și, mai ales,  pentru ca nu va interesa pe nimeni ce se întâmplă cu noi, vom fi sacrificați ca și Polonia în cel de-al doilea Război Mondial.

Un lucru însă, l-a spus Băsescu sută la sută corect: ”nu va fi niciodată un război direct între SUA și Rusia”, și are dreptate, pentru că nici una nici alta nu sunt proaste, nu au nici un interes să se distrugă una pe alta și nici una nu are certitudinea că va învinge, conștiente fiind  că asta depinde nu numai de ei ci și de alte puteri care pot înclina balanța.

Și mai spune Băsescu, că e șocat de nivelul  la care s-a ajuns  în relațiile dintre  instituțiile statului,spunând că sunt relații   de mahala. Uită că el este inițiatorul primului contract de mahala între instituțiile statului, când a semnat cu Ponta ”contractul instituțional” care exceda prevederile constituționale, consfințind faptul că atât el cât și Ponta nu dădeau doi bani pe legislație și Constituție, dar simțeau nevoia să semneze o ”hârtie de mână” ca în mahala, între mafioți, pe care apoi o flutura satisfăcut în fața Europei.

Și cu asta s-a spus totul.

 

Cine pe cine ?

Toate celelalte ” amenințări”, jocuri și mutări pe tabla de șah sunt pentru a întărâta și angaja proștii în conflict. România nu a fost niciodată atacată de Rusia decât ca partener al unui alt dușman al Rusiei, care s-a folosit de România, teritoriul, resursele și carnea de tun pentru a-și proteja propriul teritoriu. Dar Rusia  s-a folosit la rândul ei și ea de România pentru a-și atinge scopuri militare folosind teritoriul României ca zonă de tranzit, resurse pentru susținerea trupelor proprii  și militari pentru a umple primele linii ale tranșeelor. Așa a fost și așa va fi. Cine nu învață din istorie este condamnat să o repete. Și mai este un aspect: DE CE AR ÎNCERCA RUSIA SĂ ATACE ȘI/SAU SĂ OCUPE ROMÂNIA? Când ocupi un stat, teritoriu străin, cum au ocupat rușii și americanii cele două Germanii și Corei, înseamnă să pompezi mai devreme sau mai târziu bani în ele pentru a le repune pe picioare. Cele două cazuri au necesitat sume imense pentru că fiecare din cele două super puteri au vrut să demonstreze Europei și Asiei măreția sistemului pe care îl reprezentau, au fost ”state propagandă”  în care s-a pompat la greu. În cazul altor țări”protejate” pe rând de SUA și URSS cum ar fi Angola, Congo, Eritreea, Irak, Afganistan și altele, ambele țări le-au folosit pentru a le suge de resurse și pentru a întreține niște conflicte în care trebuiau să își vândă tehnica militară second-hand sau expirată. Pentru asta sunt bune țări cu guvernanți ca ai  României. Rusia nu mai are nevoie de România pentru că nu mai are ce lua de la ea, a luat toate combinatele siderurgice, pe care le-a devalizat și apoi vândut pe câte o rublă, nici măcar la preț de fier vechi. România nu prezintă nici un interes pentru Putin sau Rusia, dar reprezintă pentru SUA pentru că își poate stabili un cap de pod în Marea Neagră acolo unde Turcia pare tot mai îndepărtată având pretenția de a deveni sau redeveni ea însăși o superputere cel puțin în această zonă. SUA are tot interesul să supraliciteze pericolul rus asupra României, altfel prezența ei în zonă este pusă sub semnul întrebării și a găsit și format  în conducerea României cele mai docile și mai corupte marionete. Din cauza asta domnul Hans Klemm este atât de îngrijorat de situația corupției în România: fără conducători corupți, politica SUA în România riscă să piardă un sprijin important în expansiunea tot mai evidentă a trupelor și bazelor americane. Pentru cine nu știe, SUA au peste 800 de baze militare în peste 70 de țări, însumând 150000 de militari, fără a mai contabiliza personalul auxiliar sau pe cei care lucrează pentru întreținerea, aprovizionarea și menținerea acestor baze. Nici una din aceste baze nu are ca scop apărarea sau protejarea cetățenilor autohtoni ci a intereselor americane  în zonă. Oficial.

Deci din emisiunea duduiei Denisa Pascu s-a ales praful, toate titlurile ei au făcut fâssssssss. Nu vă luați după burtiere. Sunt pline de gogoși!

Așadar, cine amenință România?

Cică s-a făcut un sondaj privind cine este cel mai mare dușman al României. Pe locul 1, conform sondajului, românii au plasat, cu un procent de 30%, Rusia. Locul doi este ocupat de… Ungaria, conform așteptărilor celor ”necunoscători” cum spunea Băsescu. Surpriza este locul 3, ocupat de … partenerul strategic, nimeni altul decât SUA. Asta înseamnă că sunt totuși destui români cărora nu le-a plăcut botanica. Hai că nu este totul pierdut.

https://evz.ro/militarii-americani-cei-mai-numerosi-din-lume-in-afara-granitelor-tarii.html

https://www.mediafax.ro/externe/george-friedman-sistemul-antibalistic-din-romania-nu-poate-contracara-un-atac-al-rusiei-15295293

http://evadaredincotidian.blogspot.com/2014/04/un-avion-suhoi-24-blocat-sidtemul-aegis.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Cine amenință România?

 1. Sub deviza:Dacă baba avea un…mergea și ea la război.
  Pe lângă faptul că acest post este un dușman al rezerviștilor(vedeți dezinsfomările și propaganda dusă înainte de apariția OUG 59),se vrea a fi continuatorul fostului OTV,sau cel puțin așa vor să dea im-
  presia,prelund din metodele lui DD.Măcar el avea talentul de a ține oamenii cu sufletul la gură.
  Ei se vor a fi o copie a lui DD,dar o copie proastă.
  Nu am văzut emisiunea respectivă,dar din art.d-voastră,excelent ca de obicei,mi-am făcut o părere cât de cât,ocazie cu care mi-am permis să expun acest comentariu.
  Nu trebuie să fim”răi”,
  mănâncă și ea o pâine!

 2. Titi

  Are dreptate Nicolae !
  In ce-l priveste pe Basescu, cand apare la Tv, caut alt program..!

 3. @Titi,
  Basescu este tartorele actualului sistem. Iliescu si Nastase l-au creat, el l-a perfectionat.Iohannis doar beneficiaza in modul cel mai perfid de el, pretinzand ca lupta impotriva lui. In plus, Basescu prin aparitiile sale la tv se face ca lupta impotriva sistemului pe care l-a perfectionat. Gresit, desi uneori spune „lucrurilor pe nume” o face doar atunci cand e vorba de altii, cand vorbeste despre ce a facut el, sistemul ” nu a existat”, nu a functionat, la el a curs lapte si miere. Cine il asculta si crede in tot ce spune, chiar daca, repet in ceea ce ii priveste pe altii si situatia actuala are dreptate 70%, se poate pacali, cum s-au pacalit toti cei care l-au votat ca o optiune la PSD.Oricum, niciodata nu va spune ceva concret, doar chestii de can can, pentru ca chiar daca are date si dosare despre toti e constient ca si altii au date si dosare despre el.

 4. Ifrim

  Șoc si groază!Eu cand sunt emisiuni cu invitat stapanul inelelor le vizionez cap coada sa ma pot autosugestiona si-l injura cu sarg!Detalii cu zicerile in privat deoarece nu suporta sticla,se fisureaza monitorul!

 5. Dan

  Peste 70% din pamant din Ardeal e deja vandut ungurilor sau obtinut ( prin asa zisele „”retrocedari” ) de cetateni straini . Pamant sfant plin de oasele romanilor obtinut prin instante mafiotizate de la judecatori majoritatea corupti sau chiar ofiteri acoperiti ai serviciilor straine . Vorbiti degeaba nimic nu mai apartine romanilor lasi in afara de datorii imense facute de politicieni hoti absolut toti tradatori de tara.Suntem o adunatura sclavi lasi ce ne credem natiune ..Istoria glorioasa nu tine loc de prezent cand am ajuns doar sclavi lasi slugile dispretuite ale Europei.Asta in plin genocid organizat de politicieni si stapanii nostrii din NOM

 6. Geofreeland

  Cine amenință România? Ce întrebare! Toți! De ce? Pentru că e dată de Dumnezeu să fie bogată în resurse, are o cultură invidiată, are o istorie milenar recunoscută de orice istoric adevărat. Geopoziția sa e fabuloasă, e un fel de axă a lumii, între culturile și religiile lumii, un punct nodal fabulos al civilizațiilor. Ce nu e clar? Invidia e motivația progresului argumenta prin 1962 un economist american cadorisit cu Nobel pentru economie. România dintotdeauna a fost amenințată, râvnită și atacată. Ce ne mai mirăm? Nu mai insist, de la Darius al lui Istaspe și până la Olanda de azi, să exemplific numai unul din amenințările de azi, țara asta e dorită de mulți. Gurile Dunării, ieșirea la mare, drumul mătăsii, pământul, aurul, petrolul, apele, pădurile, minunea spiritului întru viață și bucurie, clipa trăită în minunea zilei, filozofie a decenței născătoare din zamolxianism precreștin și totem al speranței, siglă a ființării spre cunoaștere, cum să nu stârnească pasiuni politic invidioase și amenințătoare? Cine suntem noi fără a fi amenințați? Rușii ne respectă, și musulmanii turci ne respectă, Apusul ne respectă, de unde atâta invidie? Din faptul că suntem. Și vom fi. Ne trebuie bărbați sau femei bărbate ca politicieni, nu mediocrități năimite și impuse, vândute pe arginți și anti-neam de sânge. Cine ne amenință? Simplu. Propria neputință.

 7. Sergiu

  Tovarasul Basescu, d-le colonel, a zis bine ca Usandia si Rusia nu se vor bate direct… pana la un punct: anume, faptul ca Usandiei i se prabuseste economia accelerat (crescand implicit cea a corporatiilor), si, odata cu restrangerea zonelor de influenta, dolarul isi pierde valabilitatea ca rezerva mondiala, vaduvind grupul de influenta bazat pe ceea ce inseamna USA de arma sa cea mai de pret – controlul finantelor oricarei tari. Si aici cade greutatea problemei: vor avea usandezii gratia (si tradatorii – pentru Imperiul usandez) rusilor in 1990 sa declare falimentul politicilor exportate si al tarii? Sau vor lansa un atac total, pe principiul „daca noi nu mai putem fi sefi, nimeni sa nu fie”? As spune ca este mai de urmarit nu „amenintarile” ruse (sa fim intelesi: amenintarile alea sunt reale, fie ca vor incerca usandezii ceva si vom incasa atacuri militare, fie se retrag usandezii ca legiunile aureliene si ne lasa pe mana „milostivilor” rusi, care ne vor trata ca pe aia care se ascund dupa cate un Mare Bataus si apoi sunt lasati sa isi ia suturi cat incape), ci razboiul civil usandez, sau grupul de interese Trump versus grupul de interese Wall Street + US Army. US Army are 9 centre de comanda, corespondente cate unei zone de pe glob (SouthCom pentru America de Sud, AfriCom s.a.m.d.), iar respectivii se comporta precum niste vice-regi ai zonei pe care o pastoresc in numele Usandiei, dar avanseaza interesele celor care ii platesc mai bine, va las sa ghiciti cine ar fi respectivii. In aceste conditii de lipsa de control central al unui domeniu sensibil precum cel militar, un conflict poate degenera ingrozitor de rapid, iar scanteia, de partea usandeza, este foarte usor de aprins.

Statistici T5