Ultimele evenimente, declarații, contre, măsuri luate de actorii principali de la masa succesorială a defunctei Românii,  dau apă la moară pesimiștilor, celor care susțin că noi nu ne mai revenim. Unii erau foarte supărați că anumiți lideri maghiari cu sau fără cetățenie română declarau că pentru ei ziua de 1 Decembrie nu reprezintă un motiv de bucurie, iar aniversarea de 100 de ani de la Marea Unire este un prilej de tristețe. Văzând derularea evenimentelor, înclin să cred că pe 1 Decembrie 2018 se vor bucura mai mult maghiarii decât românii, (e adevărat, nu toți) sau mai concret, 1 Decembrie 2018 va fi sărbătoarea dușmanilor României, nu a românilor, pentru că învrăjbirea, ura, lipsa de discernământ, atacurile românilor împotriva românilor, vor atinge cote apocaliptice. Cred că în toată istoria României țara nu a fost mai dezbinată ca acum, iar la această stare de fapt au condus toate partidele și guvernele liderii politici, premierii și președinții de după 89. Dar cei care se află acum la cârma guvernului și statului depășesc orice închipuire, orice

În ultimele zile s-au format unele cupluri care vor influența următoarele evenimente.

Sfinții Arhangheli Mihai și Gabriel

Este vorba fără îndoială de cei doi miniștri de la Apărare. Arhanghelul  Mihai Fifor a venit pe cal alb, a promis corvete, vaccinuri, avioane, rachete,  a jucat 14 luni rolul patriotului, al omului de partid și gata. A cedat pe la jumătatea mandatului, șantajului și/sau șpăgii politice și  a sărit, conform unor liste apărute și în presă,  în barca puciștilor dirijați de axa Cotroceni-Libertății. Urmarea se știe, șeful de partid l-a mazilit. Degeaba a strigat Mihai că el nu a semnat nimic, că semnătura de pe document nu îi aparține, că totul e o conspirație, cărțile erau făcute și sprijinite și de afară. Una peste alta, nici ieșirea din scenă nu a avut-o de Doamne-ajută. A venit la Conferința de presă a Vioricăi, cu cea mai neagră și umilă față pe care a găsit-o în șifonier. Apoi, la câteva zile, vrând să arate că a  fost un  ministru iubit de subordonați, a postat pe propria pagină de FB cererea de înscriere în Liga Militarilor Profesioniști, cerere aprobată în fugă de președintele asociației, și uite așa ” a fost spălată ” onoarea lui Fifor.

Du-te Fifore  și spune oamenilor,  că unde te-a scuipat Dragnea, te-au pupat militarii angajați prin reprezentanții lor. Îl va urma la comandă un alt ”arhanghel”  Gabriel Leș, care a mai păstorit ministerul, fără absolut nici o performanță, în afară de aceea că a avut un mandat mai mic decât al lui Fifor. Oricum e greu de spus care variantă ar fi fost mai proastă decât Leș,  Căprar sau  Mitralieră?

 Laufer-Serena

Un alt refuzat, dar de data asta al președintelui Iohannis, nu al lui Dragnea, a ținut să se facă și el de râs. De fapt a devenit o regulă, ce propune Dragnea nu acceptă Iohannis, ce acceptă Iohannis nu face pui la  Dragnea. Așa au căzut guvernele Tudose și Grindeanu, rănite din dragoste de Cotroceni. Așa va cădea și Stănescu, cel care dacă până acuma mai avea oarece circumstanțe,dar acum, prin refuzul de a se lăsa înlocuit mergând mână în mână cu Iohannis care nu vrea să îl remanieze, își arată… simpatiile, pentru că în mod normal, dacă ar fi fost de bună credință și loial partidului ar fi respectat decizia CEx fie și măcar pentru a nu-i face pe plac lui Iohannis.Nu te mai împaci cu șeful de partid, pleacă din grup, înființează altul, intră în altul, dar nu fă jocul dușmanului politic dându-i ocazia să își bată joc și de partid și de o țară întreagă.  Făcându-i jocul lui Iohannis  Stănescu și-a  deconspirat stăpânii.

Dar să revin la domnul Laufer.Cetățean  român sau evreu, acesta, împins de cineva sau din proprie inițiativă, s-a cam făcut de râs. Acuzele pe care le-a adus lui Iohannis cum că l-ar fi refuzat pe motiv de antisemitism, discriminare religioasă  sau mai știu eu ce, au fost nu doar forțate și nejustificate(adică fără argumente) ca și plângerea lui Orban la adresa Vioricăi când a fost în Israel, dar și o dovadă de imaturitate. Degeaba spune acum că a reacționat la cald, că nu prea a vrut să spună ce a spus, rahatul a fost mâncat. Să vă fie de bine domnul Laufer! A făcut aceeași prostie pe care a făcut-o și Serena Williams când s-a dat discriminată sexual la meciul cu Osaka, o încercare penibilă și total iresponsabilă de a arunca vina pe aspecte care chiar dacă ar fi avut o doză de adevăr, nu puteau fi dovedite iar de la un anumit nivel în sus nu îți poți permite să aduci astfel de acuze. Nu-i permis Cezarului, ce-i permis măgarului. Domnule Ilan,  ai dat dovadă de imaturitate și dacă până acum nu eram de acord cu Iohannis, (deși admit că nu avea practic nici un motiv real și credibil să refuze numirea) personal acum consider și eu că  nu o meritați, chiar dacă juridic nu sunt argumente. Cert este că domnul Iohannis ar fi trebuit și TREBUIE SĂ ÎȘI ARGUMENTEZE SERIOS REFUZUL, CA SĂ SCAPE DE ACUZAȚIA DE GICĂ CONTRA DE DRAGUL CONTREI. De altfel domnul Laufer și-a cam dat cu stângul în dreptul și prin aceea că pe de o parte a declarat că el este român, simte românește și trăiește românește, dar s-a simțit discriminat pentru că e evreu. Păi cum vine asta, vreți postul pentru că sunteți român dar vă plângeți că nu îl primiți ca evreu? Nu domnule Laufer, dacă vă simțiți român simțiți-vă discriminat ca român, nu ca evreu, nu vă mai folosiți de instituții sau organizații  evreiești pentru a câștiga drepturi românești. Nu e coșer. Nu așa veți câștiga sprijinul românilor. Știți câți români și-au pierdut slujbele și nu au putut apela la ambasada americană sau organizații de peste baltă? Cariera dumneavoastră ministerială, dacă nu și cea politică este cam terminată. V-ați terminat-o înainte de a o începe. La fel de terminată este și cariera de sportiv a Serenei. Nu de jucătoare de tenis, că poate va mai juca, dar de sportiv e terminată.

Cupla Dragnea -Iohannis

Cu riscul de a fi considerat absurd, consider că cei doi formează cel mai sudat cuplu politic pe care l-am avut din 89 încoace. Nici dacă ar fi fost siamezi nu ar fi acționat atât de unitar și de conjugat pentru distrugerea a ceea ce a mai rămas din România. Oamenii ăștia sunt vorbiți parcă să distrugă tot, ce face unul strică celălalt, își pun piedici, contre, amână tot, trag de timp, fac circ -de fapt bâlci, nici măcar circ- se fac că se lovesc unul pe altul, dar de fapt doar dau din gură, nu iau nici unul nici o măsură concretă împotriva celuilalt. De trei ori s-a pus problema suspendării președintelui, de trei ori Dragnea a spus că el nu susține această variantă. Despre dosarele unuia sau altuia ce să mai spun, ambii se învinuiesc de colecție de dosare penale, dar nici unul nu se apropie de gratii. Proștii se uită la ei cum se bălăcăresc și cum își bat joc de legi, proiecte, guvernare, joacă leapșa pe spinarea românilor își dau scatoalce iar românii își dau în cap de dragul sau din cauza lor, ies în stradă fac manifestații pro sau contra, se bat, își sparg capetele, iar ei își râd în barbă. Cuplul Băsescu -Ponta cu deja celebra lor colaborare instituțională este  nimic pe lângă relația dintre Dragnea și Iohannis. Cei doi fac cele mai imposibile, ilogice  declarații și gesturi, fără nici un pic de jenă. Bunăoară domnul Iohannis a refuzat numirea doamnei Adina Florea la DNA. Ca și în cazul celor doi miniștri, nu are un motiv real, se folosește doar de definiții din Constituție dar faptic nu are nimic, nu prezintă nimic.  Auzi cică a colaborat cu serviciile secrete. Cu care ? Cu cele dinainte de 89 când nu aveai nici o șansă să te opui deciziilor de partid și legea te obliga ca magistrat să faci ce ți se cerea pe linie de partid, riscând să faci pușcărie dacă te opuneai, sau acum, cu cele prezente cu care domnul Procuror general a semnat protocoale prin care nu numai el dar toți procurorii au fost puși în subordinea SRI-ului? Păi dacă doamna Anghel  nu poate fi numită la DNA pentru că a respectat un protocol semnat de alții, și impus procurorilor, doamna Kovesi și domnul Lazăr, care au semnat și impus aceste protocoale, au impus colaborarea/subordonarea față de servicii,  ce au căutat și caută în funcție ? Domnul Iohannis face afirmații la fel ca domnul Laufer,  fără a le susține, dar el își poate permite, el e președinte, nu doar o propunere  la un minister. Dacă ar fi existat probleme de genul celor invocate de Iohannis ( în sensul că doamna a fost ofițer acoperit, informator, sau agent al  securității) doamna Florea trebuia scoasă din magistratură în secunda doi, nu doar respinsă de la șefia DNA. Eu cred că ar trebui micșorat mandatul la Cotroceni, de la 5 ani la 5 luni că altfel există riscul  ca cel care stă mai mult să se tâmpească și să ducă țara în porumb. Bine acolo suntem acum, dar cine știe, poate mai avem o șansă să ieșim din miriște.

Ce spune Dragnea după ce Iohannis a călcat Constituția din scoarță în scoarță?  Dacă refuză, o să acţionăm constituţional. Dacă sare iar cu picioarele pe Constituţie, ne întâlnim şi vedem ce facem“. O să facă ce a făcut… tatăl cowboyului după ce i s-a furat calul.

Cu astfel de oameni la vârful politicii românești, Ziua Națională va fi ziua cea mai neagră a României. Nu m-ar mira să văd proteste, înjurături, declarații contradictorii, refuzuri, priviri dușmănoase, grupuri și grupulețe, dezbinare. Așa cum spuneam îmi e teamă că va fi sărbătoarea altora, nu a românilor.

 

PS: Am postat cele două documente cu un scop. Domnul Fifor spunea că semnătura de pe lista cu puciști nu îi aparține și asta o poate constata oricine. Cum s-a lăudat ca s-a înscris în LMP, am postat și această cerere, și am căutat și alte semnături pe pagina sa de senator. Adevărul este că are o semnătură foarte complexă, elaborată, greu de falsificat, și la fel de adevărat este că din patru semnături, doar două seamănă între ele. Așa că eu aș spune că nici una nu e a lui cu mari șanse să mi se dea dreptate. Dar pentru a respecta adevărul istoric, se vede că semnătura de pe lista puciștilor este făcută altfel, de altcineva, are altă construcție, altă combinație de ortografiere, cine a făcut-o, poate cu acordul lui sau nu(iar el pe asta contează) nu a știut de unde să înceapă și cum să o falsifice măcar. Adevărul e că se uzitează între colegi, să se semneze în locul altuia, fie pentru o cerere  un decont, un document ridicat, etc. NIMIC NU ESTE EXCLUS, ORICINE POATE SPUNE ORICE, FRÂNTURI DE ADEVĂR. Cine îmi garantează că Fifor nu s-a alăturat verbal și și-a dat acordul ca cineva să semneze în locul lui, el nefiind acolo? Eu dacă aș fi fost nevinovat m-aș fi bătut cu Dragnea și nu aș fi admis teatrul pe care l-a jucat el și mi-aș fi dat demisia din partid pentru o asemenea ofensă. Nu admit să stau lângă oameni în care nu am încredere sau care nu au încredere în mine.

Semnături Fifor 

De

14 comentarii la „Ziua cea mai neagră”
 1. D-le Neacsu,
  Nu stiu daca dl.fifor a semnat sau nu a semnat.
  Ce stiu sigur e ca nu isi respecta semnatura fapt dovedit incontestabil prin modul duplicitar in care s-a situat fata de proiectul Legii 475/2017 privind valorificarea stagiului civil adaugat in perioada 2010-2015.
  Pentru colegii care nu cunosc situatia ii informez ca dl.senator fifor a SEMNAT expunerea de motive prin care se dorea indreptarea unei situatii nedrepte si a unui paradox ce conducea la CONFISCAREA, NATIONALIZAREA, FURTUL CONTRIBUTIILOR platite la Bugetul Asigurarilor Sociale de catre militarii care au mai lucrat dupa trecerea in rezerva si care aveau dreptul la o pensie civila CONTRIBUTIVA pentru limita de varsta iar odata ajuns ministru al apararii a avut o…amnezie brusca si, desi avea drept de initiativa legislativa in domeniul pastorit, si-a ingropat propriul proiect.
  Dar, nu-i asa, in politica numai boul este consecvent.
  Ori, dl. ex-ministru, este un politician titrat, stilat, abil,bine educat, rasat, de mare viitor si anvergura internationala, credincios Partidului….ce conteaza o semnatura in calitate de senator al Romaniei si cu atat mai putin o semnatura in calitate de…. Pucist.

  Cu stima,

 2. @Iosif,
  Parerea mea asa pur intuitiva, dar bazandu-se pe derularea evenimentelor, cunoasterea naturii umane si apucaturile politicienilor romani ca si pe studiul de fezabilitate privind persoana in cauza, este ca domnul Fifor a discutat cu cel putin o persoana din grupul pucistilor, a fost contactat, chiar daca nu in sedinta oficiala, si auzind ce nume grele au semnat sau vor semna, ca sa nu scape ” trenul” in caz de reusita a spus : ” ma bag, semneaza tu si pentru mine” dar invocand programul foarte incarcat, nu s-a implicat mai mult pentru ca a vrut sa isi pastreze si o iesire de avarie in caz de nereusita.
  Oricum, scoaterea lui din ecuatie nu este atat apartenenta la tabara pucistilor cat contractele MApN. Acolo a schimbat el directia.

 3. D-le Neacu,

  Una este „sa tii volanul” si alta este „sa te tii de volan”…

  Limba dulce romaneasca, ascutita ca un brici…

  Cu stima,

 4. Dle Neacsu,

  Una e „sa tii volanul” si alta e „sa te tii de volan”.

  Dulce limba romaneasca ascutita ca un brici….

  Cu stima,

 5. http/știrileprotv.ro/topul celor-mai-puternice-armate-din-lume.
  Ce mi-a atras atenția este faptul că suntem 107.000 rezerviști.
  Pe ce loc se află ROU etc.

 6. In randul rezervistilor intra si pensionarii militari din structurile MAI, inclusiv politistii, si cei din Ministerul Justitiei; in evidenta CMJ suntem pana la varsta de maxim 63 de ani, desi este in dezbatere parlamentara un proiect de lege care prelungeste aceasta varsta la 65 de ani.
  Si sa nu-i uitam pe civilii care au stagiul militar efectuat si sunt in evidenta CMJ/CMZ, desi cei mai multi sunt plecati din tara..!

 7. Așa cred și eu altfel nu ar da.
  Suntem 154.000
  beneficiari ai Legii 223 golită de conținut de OUG 57 și 59.
  Și cei din cadrul penitenciarelor sunt luați în evid.CMJ.

 8. Off topic si nu prea. Jurnalistul Mircea Badea, spunea, referindu-se la jocurile politice de azi ca „ma doare in cot”. „Fix in cot.” Unii il fac „tembel”, altii „vandut ciocoilor”, altii… E treaba lor si nici a mea. Oamenii sunt cum sunt ei si nu cum vrem noi. Asta e „diversitatea” mult clamata european. E rau sa e doara-n cot? Sigur ca e. Fie o bursita cand cazi in cot, fie un psoriazis cand te mananca pana la sange, fie un reumatism discret. Durutul asta in cot, ca fronda, se intampla si acum privind imaginile din Franta, tunuri cu apa, pietre din Champs Elisees, gaze lacrimogene. Asa cum fu la noi in august 10 de ne condamna Ioropa ca suntem disproportionati. Ma doare in cot si pe mine. De ce scriu astea? Pentru ca nimic din toate aste framantari de oameni inca vii nu au decat o valoare de viitor sau intamplari hormonale sau din interese. Care interese? Sa facem o viata mai buna? Pentru cine si de ce. Mai deunazi un prieten se apuca sa faca un cavou la locurile de veci ale parintilor. Patru locuri. Se apucara muncitorii si sapara, sapara pana ajusera la oase. In cate un saculet scoteau ramasite. Os cu os. La un moment dat, prietenul ceru saculetul cu oasele ma-sii. Transfigurat, privea traista asta cu oase, vazu falangele care il mangaiau pe frunte cand avea febra, craniul edentat pe care erau buzele ce-l binecuvantau cand pleca la scoala, pantofii din piele cu care o inmormantase si pe care maica-sa ii purta numai la ocazii…Nu s-a mai putut abtine. Un ropot de plans, cu convulsii, de-l tineau muncitorii care chiar se speriasera. Asta e tata? Asta e mama mea? Bineinteles, a renuntat la cavoul ala care sa-i faca fala lumii in cimitir si le-a pus, oasele lui dragi, la locul lor, acoperit de pamantul lui Dumnezeu. De asta trebuie sa ne doara in cot. Badea asta nu e nebun. O viata avem si altele sunt valorile. Pana la urma o durere in cot e mai suportabila decat materialismul de vierme al lumii care ne macina zi de zi. Si noi, fraieri, uitam de noi, de viata noastra care inseamna iubire, traire in dragul a lor nostri si nu al altora care ne mint, ne violeaza trairile si ne duc, unde?, in ispita paranoica straina noua.

 9. Daca evenimentele din 10 august de la Bucuresti tineau capul de afis la toate televiziunile din tara si nu numai, despre acelasi tip de evenimente din Paris, cea mai „independenta” televiziune de la noi, PRO Tv.a prezentat stirea exact la orele 19.20, in stirile de la 19.00, si a tinut mai putin de doua minute..!!

Comentariile sunt închise.