Tache, Teo și armata

Categoria Despre Armata

 

 

Două știri aparent fără legătură între ele au un impact oarecum major asupra vieții militarilor români, fie ei activi sau în rezervă. Prima se referă la declarația oarecum surprinzătoare a ministrului Leș, prin care anunță că mandatul șefului Statului Major al Apărării  se va încheia la 31 decembrie și va proceda la numirea altei persoane.

Biliardul lui Tache

Știrea este pentru unii surprinzătoare, și anume pentru cei care au pus botul la gulgutele vărsate cu talent actoricesc de mister Tache, cel care în Național uneori vine cu scenarii și ”noutăți” demne de pana lui Jules Verne, ca inventică, nu ca talent. Domnul Tache a îmbrobodit destui oameni de bună credință printr-un articol lansat acum 10 zile, articol în care ca un adevărat Nostradamus încrucișat cu baba Vanga profețea faptul că generalul Ciucă va prelua PNL-ul de la Iohannis. Tot el mai spunea însă că tot generalului Ciucă  îi va fi prelungit mandatul cu un an tot pentru că este omul lui Iohannis. Ambele profeți, baba Tache le făcea mergând pe o idee, că generalul Ciucă ar fi vândut politicului, că este interesat doar să obțină funcții, etc,  etc.  Spuneam cu acea ocazie unui prieten care aproape că îl credea pe Tache, că autorul articolului și aberațiilor din pagina sus menționată, ori face jocul cuiva și însăilează la comandă, ori că încearcă să își dea importanță abordând subiecte ”mari”  care să îi aducă vizualizări, deci notorietate și renume de mare gazetar. În fapt, mister Tache este un însăilător care nici măcar nu știe să pună un petic pe o cameră de bicicletă pentru că el încearcă să lipească cauciucul cu cocă sau pastă de dinți.

Dacă l-ar fi cunoscut sau s-ar fi interesat cât de cât cu privire la caracterul generalului Ciucă, ar fi știut că, cu toate păcatele sale, sau greșelile făcute (căci nimeni nu este perfect) nu poate face ceea ce pretinde domnul Tache că ar face. Nu intru în amănunte, am pretenția însă că față de Tache eu cunosc și clasa politică și omul Ciucă. Ciucă nu poate face jocuri politice pentru că nu-i stă în caracter și  nu este șantajabil. Și nu va intra în politică.  Punct.

Deci toată povestea lui Tache, pe care în comentariu la articolul său îl întrebam chiar de atunci dacă se lasă de scris dacă nu se va adeveri ce spune, se dovedește acum a fi fost o invenție gazetărească. Ministrul Leș tocmai a anunțat că rotirea sau schimbare șefului SMAp se va face la timp fără prelungirea mandatului. Pe ”știri pe surse”, unde se prezintă informația, aceasta este prezentată, ca și informația lui Tache, ca o mare surpriză și o  mânărie politică. Cică partidele politice se bat pe armată. Asta nu e departe de adevăr, dar când doi inși susțin că și prelungirea mandatului și încheierea acestuia este un joc politic, cititorul ce să mai creadă? Ce e bine, să se prelungească mandatul șefului SMAp sau nu ? Dacă te iei după Tache nu e bine. Dacă te iei după Lucian Negrea, un alt ”prieten al armatei” nu e bine că nu i se prelungește mandatul. Concluzia este că nici unul nici altul nu cunoaște situația, ambii speculează, dar, mai ales, FAC JOCURILE PARTIDELOR urmăresc interesele grupurilor care îi pun să scrie și îi plătesc, nu adevărul.

Oricum, după cum scrie domnul Tache și după titlul  paginii sale, ”lovitura lui Tache”, cred că este pasionat de biliard și procedează și în articole ca și pe masa de catifea, dă cu manta, dacă nimerește ceva bine, dacă nu, măcar a încercat ceva ”frumos”.

Teodorovici cel Lacom

A doua știre de importanță majoră pentru militari, în special rezerviști este apariția oficială în mediu public a celebrei ordonanțe care panicase rezerviștii  prin măsurile luate împotriva militarilor. Este vorba de ordonanța care a fost publicată pe pagini de facebook dar și pe pagina SCMD  care nu vrea să piardă nici o ocazia să ne arate cât este de documentat și combativ concurând uneori cu lovitura lui Tache. Am fost atunci întrebat de ce nu preiau ș eu subiectul și de ce nu informez și eu sau îmi dau cu părerea. Am răspuns cuiva că nu are rost să mai spun și eu ceva pentru că situația sau prevederile și implicațiile acelei variante de Ordonanță fuseseră foarte bine prezentate pe pagina XPM. Pe de altă parte, cum oficial nu apăruse nimic, era pierdere de timp să mai pun și eu paie pe foc, știam că ceva există, știam că armata va fi din nou jucată la ruleta rusească, dar nu aveam absolut nici o sursă demnă de încredere că acela este documentul și nici că e forma finală. Am încercat să aflu ce anume e adevărat și dacă se poate face ceva până să apară varianta oficială. Și am așteptat. Acum în sfârșit a apărut ordonanța dar toate măsurile și prevederile privind pensiile militarilor, inclusiv repunerea în plată a CASS-ului nu mai sunt cuprinse în ordonanță. Este fără îndoială un lucru bun. A existat varianta care apăruse inițial?  Da, dar a fost modificată și completată cu alte măsuri care să aducă bani la buget, nu au mai fost jupuiți iarăși pensionarii militari. Partea proastă este că într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu sub o formă sau alta tot sunt și vor fi jupuiți. De exemplul ministrul Teodorovici anunță taxa pe lăcomie care cică ar veni în sprijinul sărmanilor oameni, jupuiți de bănci. Ar fi o măsură în sprijinul populației, dacă s-ar scoate toate comisioanele și s-ar umbla la dobânzi. Dar nu, Teodorovici nu face asta, el păstrează toate aceste forme de belire a românului de către bănci și .. își trage și el partea lui, prin taxarea lăcomiei băncilor, DECI PE LÂNGĂ LĂCOMIA BĂNCILOR ROMÂNUL TREBUIE SĂ MAI ASTÂMPERE ȘI LĂCOMIA STATULUI ROMÂN, A GUVERNULUI, iar Teodorovici pretinde că ne face nouă un mare bine. Ăștia chiar ne cred cretini. Revin însă la ordonanță. După cum spuneam, din varianta postată pe pagina Ministerului Finanțelor, reiese că s-a renunțat la măsurile luate împotriva pensiilor militare. DEOCAMDATĂ. Până la votarea legii, promulgarea ei, și apoi modificarea prin alte ordonanțe sau legi, mai e mult. Să nu ne bucurăm. Să nu ne bucurăm nici dacă va rămâne așa, pentru că încă ne jupoaie celelalte două ordonanțe, 57 și 59. Am ajuns să ne bucurăm că nu ni se mai ia încă un rând de piele și stăm ”liniștiți” în ger, în pielea goală, ca și când asta ar fi o mare fericire. Rău am ajuns.

Dar dacă… ?

Spuneam la începutul articolului că avem două vești aparent fără legătură între ele. Dar, dacă domnii Tache și Negrea, la comandă politică, își permit să arunce ipoteze și variante de basm, de ce nu aș avea și eu voie să pun o întrebare, nu neapărat să avansez teorii? Uite, întreb și eu așa retoric, de capul meu, neîmpins de nimeni, DAR DACĂ ÎNTRE MODIFICAREA ORDONANȚEI ȘI SCHIMBAREA  ȘEFULUI SMAp ESTE O LEGĂTURĂ? Dacă se preconiza prelungirea mandatului, dar …. ????? Ei? Cine l-a crezut pe Tache , poate să creadă orice nu ?

Am pus o întrebare care nu este chiar așa pur retorică. Voi primi răspunsul la ea când va fi publicată ordonanța în Monitorul Oficial. Dacă ordonanța va fi publicată în varianta de zi, fără a fi reintroduse prevederile legate de pensiile militarilor, atunci e posibil ca între cele două știri să nu fie o legătură cauză –efect, dar dacă se vor introduce iar, fie și câteva, atunci ”Huston, we have a problem!”

Și dacă tot suntem la capitolul ipoteze, în articolul din Știri pe surse se avansează varianta că Iohannis nu va aproba schimbarea șefului SMAp. Ei, nici chiar așa. Aici nu mai este vorba de demitere, nici de propunere de schimbare înainte de termen, iar el practic nu are dreptul să decidă menținerea în funcție, dacă primește propunerea de schimbare în parametrii legali și constituționali. Este adevărat, la câtă minte are, ar putea să o facă și pe asta, doar așa ca să se pună contra, cum a făcut-o de cele mai multe ori, sau ca să arate că el e ”interesat de soarta națiunii”, dar dacă o face este pur și simplu evident și pentru un copil cu țâța în gură, că e dereglat rău la mansardă. Pe de altă parte, Leș declară că îl schimbă la termen pe Ciucă, pentru a păstra cutuma. Ok, dar dacă nu numește în locul lui un marinar, ca să respecte altă cutumă, atunci este clar că nici el nu gândește ceea ce face și nu face ceea ce gândește. Acești oameni conduc destinele armatei, ale națiunii.

România, trezește-te !

 

https://www.stiripesurse.ro/razboiul-politic-din-psd-atinge-si-armata—-eful-statului-major-general–inlaturat_1312547.html?fbclid=IwAR14aMVM_MJizFzQs7nZK1KtqjAas_11JZw4RtvJpoKEm4YMqhgpH4XeHmo

 

http://www.national.ro/dezvaluiri/generalul-ciuca-preia-pnl-de-la-iohannis-644034.html/

http://docreader.readspeaker.com/docreader/?jsmode=1&cid=bunuu&lang=ro_ro&url=http%3A%2F%2Fdiscutii.mfinante.ro%2Fstatic%2F10%2FMfp%2Fresurse%2Ftransparenta%2FproiectOUGmasuri2019_18122018.doc&referer=http%3A%2F%2Fwww.mfinante.gov.ro%2Fpagina.html%3Bjsessionid%3DF9uLzZSGqu9B36N2bnJg3gX661g5ehzdwEA8Q6id.www2%3Aserver21%3Fcategoriebunuri%3Dproiecte-acte-normative%26pagina%3Dacasa%26locale%3Dro%26menu%3DTransparenta&v=

https://xpm.ro/proiect-de-o-u-g-marca-boc/

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

20 Raspunsuri la Tache, Teo și armata

  1. Pedro

    Ar mai fi de amintit din interviul de aseara al ministrului Les faptul ca sutine ca pensiile militare sunt mai consistente fata de cele civile si fata de pensia minima iar discrepantele din interiorul acestora dat de perioada iesirii la pensie ii creeaza o dilema ca si lui Radu Tudor: sa le scada pe cele mari nu le convine acestora ,sa le creasca pe celemai mici nu-s bani!!!Si uite asa a dat-o la pace si cu sefii asociatiilor dupa cum a afirmat!!!!

  2. Da,se pare că așa a fost,în prima variantă de proiect era introdusă această reținere de 10% din total brut al pensiei.Urma impozitarea tot cu 10% ,după deducerea a 2000 lei.
    Se pare că s-a aflat la timp și unele sindicate a au acționat+proteste pe diferite Bloguri,rețele de socializare,amenințări cu proteste în stradă.
    După cum ați arătat și d-voastră ,e posibil să fi renunțat pe moment,dar dacă au avut în cap așa ceva,să nu o pună în aplicare mai târziu.
    Oricum și așa de la întâi ianuarie se anunță scumpiri consistente la curentul electric,chiar cu 40% !?
    Vă dați seama că de aici va rezulta o explozie a prețurilor la toate produsele.
    Și cum pensiile noastre sunt înghețate bocnă de tov.LOV,până prin anul 2022,este lesne ce se va întâmpla,coroborat și cu ce se preconiza în OUG.

  3. Iulian

    Marine,
    KWI poate orice, el poate genera efecte necunoscute, mai ceva ca bomba N, care are doar 5!
    Dar daca s-ar elabora o lege cu sactiuni privind incalcarile Constitutiei? Ca la fotbal….direct rosu-cel putin 2 etape -2 luni de suspendare!
    Este rau?

  4. @Iulian,
    Cand institui o lege, trebuie sa ai si instrumentul care sa o aplice. Pe noi nu legile ne omoara, nu legile lipsesc, ci punerea lor in aplicare si respectarea lor. Si la fotbal, ai regulament, dar daca arbitrul se face ca nu vede un fault, un hent in careu sau nu are fluier sin gura si cartonase in buzunar poti sa faci ceva pe el de regulament si de arbitru.

  5. Geofreeland

    Frații noștri basarabeni îl pot suspenda pe Dodor dacă nu semnează. Neamțul nostru vrea acum și puterea absolută, pohta ce am pohtit, republică prezidențială. Sau vrea să nu fim guvernabili și pune bazele unei discuții de remonarhizare? Albastru de Hohenzollern. Ungurii se înarmează cu tancuri și blindate nemțești, slovacii cu avioane americane, sârbii cu tehnică rusească și chinezească, Estul european de la Baltica la Creta colcăie de arme. Politica fierbe pentru resurse mai ceva ca înainte de WW2. Butoiul se umple de pulbere. Kosovo a aprins fitilul, Ucraina e cu arma la picior, Siria nu vrea petroduct americano-turc pe la ei. Vorbim de poluarea sinucigașă a planetei și noi tot pe petrol, gaze și cărbuni ne batem. Omenirea consumă mai mult decât producem. Plămânul verde al globului e distrus haotic de drujbe, banii mondiali nu mai au acoperire reală. Se prefigurează o criză decisivă. Jocul cu atomul va deveni chiar periculos. Cam așa se vede din satelit. Noi, ca românul, ne scoatem ochii, de ochii lumii, unicat în lume: puterea își dărâmă propriile guverne, Înalta Curte încalcă legea, președintele scuipă pe Constituție, dosarele penale dau bine la CV, băncile plâng pe mormane de bani…Sătenii taie porcul, cu sau fără pestă, țuica fiartă aburește crengile înzăpezite de Crăciun, copiii se pregătesc de colindă, la streșini țurțuri de gheață ca pensiile militarilor, ornamente politice de An Nou, petarde în Parlament și pe ulițe. O frenezie ca o așteptare, acumulându-se sub presiune înaintea unei explozii. În niciun caz de bucurie. Pământul Vrancei ne dă semne, treziți-vă!

  6. @lulian
    Ce lege ne mai trebuie când avem legea legilor,la care constatăm că este încălcată cu bună știință,cum s-ar spune în termeni penali,că tot este folosit în ultima vreme de prezidentul nostru cuvântul „penal(li),adică,legea încălcată cu intenție directă,fără nicio remușcare din partea acestor indivizi care au ajuns în fruntea obștii,parcă picați din nu știu ce planete, unde se miră ce au dat peste ei.
    Cum ai tu pretenții ca alții să respecte legea când tocmai tu,șef al statului,guvern nu o respecți?
    Un exemplu mai edificator este L.284/2010 asa zisa lege a salarizării dată pe Boc,care nu a fost aplicată niciodată,care își face efectul prin diferit OUG și acum,cu toate că este abrogată încă de anul trecut de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării,153.
    În ce țară,se mai întâmplă așa ceva ca o lege aprogată să mai facă efecte prin OUG?
    Vezi drepturile la ieșirea la pensie a militarilor.
    Adică,puterea se pise pe ele de legi,așa cu boltă,fără să aibă măcar o singură remușcare.
    Exemple ar fi multe,dar unul este cu legea noastră 223/2015.
    Votată de parlament, semnată de președinte,urma să intre în vigoare la data de-ntâi,înainte de a intra,în decembrie,emit OUG 57 și anul următor 59,golind efectiv de conținut o lege organică.
    Ce dreptate avea Goga când îi caracteriza gen.Averescu pe politicieni.Parcă totul este actual,cu toate că au trecut 100 de ani de atunci.

  7. NeO

    Politicienii nu ţin cont de legi, nemaivorbind de cutume. Când MARINarul a stat 1 an şi ceva zile peste mandatul normal, că aşa a vrut Băsescu, nu a mai fost vorba de respectarea unei cutume. Chiar am văzut că în modificările la Statutul militarilor, document ce umblă prin Parlament, există o prevedere de “rotire a cadrelor” la maxim 4 ani. Dar şi acolo e o portiţă de derogare, pentru cei şmecheri. În ceea ce priveşte OUG, cred că nu putem răsufla uşuraţi, doar impedimentul timpului prea scurt şi vizibila discriminare a pensionarilor militari i-a oprit. Deocamdată. Pentru că este loc să apară o altă OUG de modificare a L223/2015, prin care să apară şi prevederea de calculare a “componentei “ specifice pensiei publice corespunzătoare, într-un anumit termen- vezi părerea (eronată) unora dintre pensionarii militari că au avut zeci de puncte şi înmulţite cu lozinca PSD, le-ar face bine. După aceea, liber la CASS în varianta OUG.

  8. raul

    N-am nici-o simpatie pt acest domn Ciuca care a acceptat acea grila de salarizare pentru armata, prevazuta in L153/2017!!!!!Seful armatei ,caci EL ERA SEFUL ARMATEI ,ca sef al SMAP ,coeficient 4,53 ,egal cu un director din ICR-GARGARAGIU,cu un director de teatru-PAPUSAR,CU UN DIRIJOR,mai putin ca un medic DENTIST(4,90),CAT UN SECRETAR SEF DE UNIVERSITATE,CA UN SEF LABORATOR EXPERTIZA CRIMINALISTICA,mai putin ca un PRIMAR DE COMUNA (3000-5000 loc)(4,50) asta in conditiile numai din acest pdv ARMATA are 70000 de oameni activi!!!
    In locul lui intr-o sedinta CSAT puneam pe masa epoletii si-mi dadeam demisia pt desconsiderarea armatei!Asa cum a facut-o Antonescu lui Carol II sau mai recent francezul omolog in fata lui Macron!Pierdea o functie dar castiga RESPECTUL SI STIMA TUTUROR!Dar nu mai avem oameni de VALOARE!PACAT!
    PS Pe vremea impuscatului un colonel era echivalentul unui profesor universitar,adica 4,35 cat e azi ditamai SEFUL SMAP si amaratul de colonel 2,74 la max!Ce-am decazut!Sanatate va doresc!

  9. Geofreeland

    Cât timp șeful SMG e obedient, pur și simplu, cu mâna la vipușcă, burta suptă, strâns din buci, privirea înainte și un zâmbet de rânjit fasolea, în fața oricărui mârlan politic, schimbat ca pe izmene, armata, o fi ea marea mută, dar când i se cere părerea, trebuie să se impună. Chiar cu pumnul în masă, și dacă nu obține ce vrea sau îi trebuie, să ofere varianta ca politicienii să se ducă ei la luptă. Obediența și dragul de funcții, au devalorizat onoarea, demnitatea și profesionalismul militar în cel mai înalt grad. Punctul de vedere al armatei e definitoriu pentru politicieni. Le spune cât, cum și de ce să se manifeste. Unde e omul vertical, model de urmat până la soldat? Meseria morții e unică, aparte, fără comparație într-un stat adevărat. Armata e a țării nu a politicienilor!

  10. raul

    Rectificare SEF SMAP 4,35 cum stiti si intuit!Sorry!

  11. VASILE

    Prin Legea 153/2017 de salarizare , la nivelul Politiei Locale(gardieni publici)a municipiului Bucuresti, s-au stabilit urmatoarele incadrari:
    – director general – coeficient 8,13 – salar de baza 15.462 lei;
    – sef de serviciu – coeficient 6,2 – salar de baza 11.793 lei;
    – inspector – coeficient 4,6 – salar de baza 8.820 lei;
    – politist local – coeficient 4,31 – salar de baza 8.193 lei.
    Bravos incadrare pentru SEFUL STATULUI MAJOR GENERAL AL ARMATEI , MEMBRA NATO , CAND GARDIENII PUBLICI CU HARAHARA SUNT EXTRA .

  12. Vasile

    DACA TOT FACE COMPARATII MINISTRUL APARARII, INTRE CIVILI SI MILITARI, ATUNCI UN GENERAL DE ARMATA, RECTE SEFUL STATULUI MAJOR GENERAL AL UNEI ARMATE MEMBRE NATO, ESTE ECHIVALENT CA REMUNERARE CU UN VAJNIC POLITIST LOCAL DIN ARMATA GARDIENILOR PUBLICI.

  13. Geofreeland

    Polițistu’ ăla local care aleargă prin piețe după baba Safta care vinde o legătură de pătrunjel? E bine, tovarăși, e bugete diferite…Așa e în NATO, din 2% din PIB pentru apărare (a cui?) normal că dacă iei scump tehnică tai din lefuri, pensii și mentenanță. De parcă tehnica asta o deservesc polițiștii locali. Nu e vina lor, ci a unor politicieni hidrocefali.

  14. Gardienii publici sânt mâna dreaptă a primarului,cea care…..
    Sunt mai importanți ca șeful SMG al armatei române.
    Sub deviza:Totul pentru vot,totul pt.victorie,cu gardienii înainte.
    Dar ia lăsațil și pe șeful armatei că își cam merită soarta.
    A făcut ceva în sensul ăsta?Nu!A acceptat bătaia de joc a lui Lov la adresa noastră!

  15. Geofreeland

    https://www.crestinortodox.ro/comunitate/group_discussion_view.php?group_id=173&grouptopic_id=6755

    Cititi, rand cu rand, ce articol a scris Eminescu la 19 ani, la Pesta. Mai actual ca oricand, nimic nu s-a schimbat din 1870, acum 148 de ani. Spirit de geniu. Iar noi? Epigoni?

  16. Vasile

    E jale dacă art. 60 al L 223/2015, modificat prin ordonanța aprobată ieri, se aplică și pensiilor militare stabilite anterior OUG nr.59/2017
    Până la publicarea ordonanței în MO, luăm de bun textul publicat astăzi in media, text care este destul de asemănător cu textul din draftul ordonanței care a circulat săptămânile trecute și l-am publicataici
    Art. 84 – din Ordonanța aprobată pe 21 12 2018
    Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
    1. Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:
    ”Art. 59 – (1) Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior, se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de Institutul Național de Statistică.
    (2) Cuantumul pensiilor militare de stat nu se indexează dacă rata medie anuală a inflației menționată la alin. (1) înregistrează valori negative.”
    2. Articolul 60 se modifică va avea următorul cuprins:
    ”Art. 60 – (1) La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei.
    (2) Dacă în urma indexării pensiei militare de stat stabilită potrivit alin. (1) rezultă un cuantum al pensiei nete mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, se acordă acest cuantum rezultat, fără a depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art.59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete în cauză.
    (3) În cazul indexărilor succesive, cuantumul acordat nu poate depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei la care se adaugă suma reprezentând intervenția ratei medii anuale a inflației, în aceleași condiții, din operațiunile de indexare anterioare.
    (4) Dispozițiile art. 59 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.”
    Hotnews: Vezi documentul in formula adoptata vineri de Guvern

  17. tânăr locotenent

    Geofreeland foarte frumos scris:”Obedienta și dragul de funcții, au devalorizat onoarea,demnitatea și profesionalismul militar în cel mai înalt grad”.Din păcate nu este ceva nou,a fost,este și va fi.Tanar locotenent fiind în 1981 și neavând pe nimeni „sus”eram omul bun oriunde și oricând inclusiv la norma de pedepse.Apoi parcă aveam abonament la munci agricole.Peste vreo 4 ani de chin m am prins: banul jos și funcția bună.Atat și nimic mai mult pentru că am spus totul.

  18. Dan

    Dintre toți comentatorii sau cititorii blogului tău, există vreun militar, activ sau rezervist, care să-mi prezinte doar o singură inițiativă lăudabilă a sefului SMAp din mandatul său, in beneficiul lor?
    Eu presupun că nu-i plânge nimeni plecarea, căci, inafară de a fi un „yesman” perfect, ca și Dănilă, dealtfel …….. Ultimul, abia după încheierea mandatului băsist, a devenit oarecum vocal.
    Așadar, pleacă tembelul lui Iohannis și Ponta, vine altul, al lui Leș, cel care a ținut să sublinieze ca pensiile militare au fost majorate, în condițiile în care 68 % dintre pensionarii militari au recalculările, in baza Legii 223/2015, realizate pe minus.
    Așadar, ce așteptări aveți?

  19. vlad tepes

    Azi, 28.12 2018 mandatul lui CIUCA A FOST PRELUNGIT CU UN AN !!!
    Tache a avut dreptate !!!

  20. Toto Iany

    ESTE NECESARĂ O …CONTINUARE !
    MULȚUMESC ANTICIPAT .