Americanii ne copiază – hai că suntem tari!

Categoria Apelul stirilor

Am mai spus eu că suntem înaintea americanilor cu decenii, dar nu m-a crezut nimeni. Pai ei au abia acum scandaluri politice legate de alegeri cu amestecul rușilor, al serviciilor secrete românești si străine pe care noi le aveam încă de pe vremea lui Vadim. La ei președintele vrea una iar parlamentarii alta, abia acum, în timp ce noi ne-am săturat de astfel de clinciuri. Ei abia anul ăsta se confruntă cu probleme de neplată a bugetarilor și blocaj bugetar, în timp ce la noi problemele bugetare, întârzierea stabilirii și aprobării bugetului sunt țigări devenite chiștoace și reciclate, aproape că nu mai știm când am avut și noi un început de an cu buget aprobat, probabil pe vremea lui Țepeș. Cred că ar trebui să modificăm legea și să legiferăm  că bugetul pe fiecare an se stabilește la sfârșitul anului, sau, cum se dau militarilor indexările la pensii, cu un an după, după ce INS a publicat deja bugetul pe anul trecut, indicativ cunoscut la 1Ianuarie al viitorului deceniu.   Dar să revin la Americani. Spuneam că sunt cu ani buni în urma noastră și nu am exagerat, datele prezentate confirmă. Și pentru ca lucrurile să fie și mai clare, ultimele știri confirmă pe deplin cele afirmate mai sus.

Mascați, cătușe, televiziuni și urlete

Iată ce aflăm din presa de peste baltă: Fostul consilier al lui Donald Trump, Roger Stone, a fost acuzat de mărturie mincinoasă în  dosarul privind spargerea de către unii hackeri ruși a corespondenței electronice a doamnei Clinton cu prilejul alegerilor din 2016 și folosirea informațiilor în campania prezidențială, în favoarea lui Trump. Domnul Stone e învinuit că ar fi cel care a dat avizul pentru publicarea informațiilor obținute prin hackeri. Asta nu ar fi nimic, deși parcă ar fi copie la indigo după campaniile noastre electorale în care se folosesc toate mijloacele posibile, oricât de murdare sau ilegale ar fi pentru sprijinirea unui candidat sau altul. Ce este frumos, abia acum urmează și redau citatul din presa de peste baltă: In a circus-like atmosphere outside the courthouse, as supporters cheered him on and jeering spectators shouted „Lock Him Up,” Stone proclaimed his innocence and predicted his vindication. As I have said previously, there is no circumstance whatsoever under which I will bear false witness against the president, nor will I make up lies to ease the pressure on myself” Stone said.

Să traduc, pentru necunoscătorii limbii lui Shakespeare: ” Într-o atmosferă de circ, în curtea din fața locuinței ( lui Roger Stone) în timp ce suporterii acestuia își exprimau sprijinul iar oponenții strigau ” La pușcărie cu el ” , Stone a declarat că este nevinovat și că i se va dovedi nevinovăția: Așa cum am spus anterior, în nici un caz nu voi depune mărturie falsă împotriva președintelui și nici nu voi minți, pentru a-mi ușura situația a declarat Stone.”

Vă mai amintiți declarațiile  și degetul la nas al Elenei Udrea când a fost…ridicată la cercetări? Nu vi se pare că Stone rimează cu Udrea? Aparent se poate înțelege că domnul Trump poate sta liniștit, mister Stone nu va sifona, nu va minți pentru a-l incrimina pe Trump, dar vă întreb eu, așa retoric, DAR DACĂ NU E NEVOIE SĂ MINTĂ PENTRU A-L INCRIMINA? Ei, la asta v-ați gândit?

Mai menționez că Sone este al șaselea fost colaborator al lui Trump, arestat sau cercetat de Robert Mueler, cel care se ocupă de caz. Fără să vrei te întrebi  însă și dacă nu cumva suntem în alt serial românesc, cel din filmul ăla cu Portocală.

Ce avem noi aici ? Păi avem o anchetă în care, neputând ajunge la țintă, procurorii au luat la puricat ”oamenii președintelui”, vor urma membrii de familie, doar-doar or reuși prin presiuni mediatice sau … de altă natură să îl facă pe careva să depună mărturie împotriva țintei. Deja unul din cei cercetați a cedat. Ce mai avem ? Mai avem circul cu arestarea, prezența presei, a televiziunilor, a fanilor și opozanților, cereri de linșaj (deocamdată juridic) zdrăngănit de cătușe, la ore mici dimineața, mascați, urlete ”deschideți, FBI!”, oameni arestați în pijamale, ca la noi, ce să o mai lungesc. Până și presa americană a menționat că este prima oară când în acest caz  se procedează în acest fel, adică cu mascați, televiziune filmând din elicopter la ore mici dimineața, deci anunțată de .. federali să vină la circ, pijamale, etc etc. : CNN aired video of the raid at Stone’s home in Fort Lauderdale, Florida, showing agents in body armor using large weapons and night-vision equipment, running up to the home and banging on the door.

„FBI open the door!” one shouts. „FBI, warrant!” Stone could then be seen in the doorway in his sleepwear before he was led away.

Though not uncommon for the FBI to make early-morning arrests of targets under indictment, it’s the first time Mueller has used that tactic”

Citind toate astea, înclin să cred că americanii ăștia au văzut prea multe filme .. românești, cu acțiuni având în prim plan DNA-ul Codruței și le-au copiat procedurile care cred că vor deveni în curând proceduri  standard, mai ales dacă baschetbalista noastră va ajunge mare procuror ioropean. Doamne ferește!

Deci, am sau nu dreptate? Suntem sau nu înaintea primei națiuni a lumii ? Am devenit sau nu țară etalon pentru cea mai mare democrație a lumii? Hai că suntem tari!

Binoame americane

Sper să nu se tragă greșita concluzie că aș apăra cumva cauza circarului tuguiat, dar dacă nici acesta nu e dosar politic, atunci care mai este? Nu vi se pare ciudat că nu se investighează dacă datele rușinoase conținute de mailurile coanei Clinton sunt adevărate sau nu, că  asta nu contează, se verifică doar cine și-a permis să spele rufele în fața Statuii Libertății. Deci poți să faci cam tot ce îți dorește pipoțica, dar dacă se află ceva trebuie să rămână în spatele ușilor închise, eventual se dă la pace, important este să nu afle presa și lumea ternațională, să nu se ”păteze” imaginea ”scumpei noastre țări”. Reamintesc că informațiile deconspirate de Wikileaks și găsite prin mailurile doamnei Clinton se referă la oarece interferențe ale familiei Clinton în afacerea ”Uranium One”, o  companie canadiană care deținea o cincime din rezervele de uraniu ale SUA și care a fost preluată de compania rusă Rosatom,  Clintonii fiind implicați chiar mai mult  decât au fost implicați  Iohannii în vânzarea copiilor sau achiziționarea unor case prin declarații false. Nu e așa că și aici ne-au copiat americanii? Este de la sine înțeles că FBI-ul, (un fel de SRI american) a decis că Iohannis, pardon, familia Clinton nu a mâncat usturoi, iar mirosul care le vine din gură, ar fi de  levănțică. Repet, îl iubesc pe cel care are părul ca coceanul de porumb atât de mult încât i-aș plăti avionul numai să plece de la Casa Albă și să se mute la Circul din Berna, pe orice poziție, în orice cușcă, dar asta nu mă împiedică să văd ceea ce se vede cu ochiul liber, faptul că… America începe să miroasă ca România,  că justiția a început și la ei să facă jocuri politice cu circ mediatic și țâpuituri iar serviciile secrete au rolul lor bine definit.

Se aude că urmează la rând Rudy  Giuliani, celebrul luptător ”anticorupție”american (cum adică și ei au corupție? Fugi de-aici!!!) eroul New Yorkezilor din 11 Septembrie, traseist,  fost democrat, fost independent, actualmente republican și avocat al lui Trump, nu atât pentru că ar avea un amestec (chiar dacă are sau nu), cât pentru că are un ”nume” și dă bine la ”imagine” face scandalul și mai mare și scandalul face bine la hemoroizi. Cine vrea circ la nivel USA, să urmărească  acțiunile că nu se va plictisi.

https://ca.style.yahoo.com/trump-associate-stone-arrested-faces-obstruction-charge-113041826–politics.html

https://www.dcnews.ro/ancheta-hillary-clinton-e-mailuri-decizie-in-sua_566046.html

https://edition.cnn.com/politics/live-news/roger-stone-mueller-indictment/index.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Americanii ne copiază – hai că suntem tari!

 1. iosif

  Domnule H,

  Pe cand si militarii americani vor avea problemele noastre?
  Asa, pentru simetrie de abordare.
  Cu stima,

 2. iosif

  Scuzati,
  Domnule N,

 3. Geofreeland

  Cert e un lucru, chestia cu democrația e o mare vrăjeală. Dacă poporul alege așa, da’ nu convine lui ăia cu interese deasupra lui Dumnezeul planetar, atunci nu merge nimic, nici Guvern, nici servicii de intelligence, nici fiscul, nici băncile naționale, ies în stradă niște contestatari vocali bine mediatizați, parlamentul este hăcuit prin migrări politice, justiția aia independență îi plimbă în cătușe pe ăia aleși… Totul e previzibil acum. Nu iese cine vrem „noi” ați îmbulinat-o, nervi, scandaluri, critici, lozinci, atacuri din afară etc etc. Ne mai mirăm? Nu. Noi suntem convinși. Revedeți filmul Matrix.

 4. Geofreeland

  „Trebuia să moară oameni să pice guvernul” urmează. Poate după mandatul UE. Prea e liniște în blatul politic. O liniște suspectă. După un președinte chior avem unul prea schior. Restul stabilesc cei din afară. Poporul, alegeri, democrație? Trei valori ioropene spre colonizarea celei mai bogate țări europene, Dacia! Argumente, că nu va fi așa? Nu știu idiș și germana. Franceza și engleza o știu din școală. Cu rusa am o idee.

 5. Vladimir Putzin

  @ Geo
  Deunăzi ma intreaba un amic.
  – Măi Vladimire, tu n-ai invatat engleza in scoala ? Și i-am raspuns.
  – Păiii…, eu in scoala n-am invatat rusa, latina si franceza. Engleza n-am invațat-o in particular.

 6. @Dan,
  Sunt cateva … ciudatenii in ceea ce au facut cei de la AORR.O sa abordez subiectul probabil in seara asta.

 7. Geofreeland

  Staaaaam si gavarim despre pensii. De vreo doi ani si ceva ne luptam cu un zid. Al umilirii, batjocurii si ne asezonam miesmelor fetide ale unor lideri de asociatii, io le-as spune bese-n cizme. Nu asta-i calea, nu duhul blandetii si al dialogului civilizat. E o eroare.O tooot frecam la rece cu OG-uri absurde, cu legi contra naturii, cu tot felul de chichite si justificari ca …murim cu legea-n brate. Il doare in …pe presedinte, pe primul ministru, pe toti dracii politici pentru care noi am bagat un vot in urna umilirii. Statutul militarului din Romania trebuie definit clar, cine e el si ce vrea statul de la aceasta profesie. Restul e gargara. Ca am fost, ca am luptat, ca am facut, ca…etc. Vorbe. Nimic concret. Vor defilari, vor armata, vor ce dracu armata vor si a cui, si impotriva cui, cu cine, cu ce, cat ne costa, ce ne trebuie sa fim chiar armata, la ce nivel, pentru ce. Astea sunt intrebari pentru politicienii colorati in rosu, galben, portocaliu si in toate rogvaivurile luminii. Cine ne reprezinta? Niste oameni care sunt civili nu militari. Ca atitudine si fermitate. E momentul a sti, ori alba ori neagra. Definitia militar se cere a fi redefinita, pentru ca anatema de militari comunisti ne va insoti pana la moarte. E vina noastra? Da, ca ne-am slujit tara in vremuri politice care nu aveau nicio treaba cu rostul armatei. Cam asta e adevarul. Niciun politician intrebat de armata evita, e vita, sa abordeze subiectul de parca am fi ciumati. Corect? Impotenta referitor la armata se justifica prin tacerea impusa, indiferent de culoarea politica. Ar mai lipsi una, a cacaniului. Toti fac alergie la kaki. Chiar si la patrie. Unii acuza poporul roman ca e nazist, ca asa a votat rezultand o coalitie la guvernare, o blasfemie demna de scuipat intre ochi. Cu un Dragnea amorezat lulea, cu o Viorica cu sufleori, cu un papa lapte ministru al apararii, cu un ministru finantist smecher si o droaie de muieri care isi freaca basanaul pe fotolii de ministru, ce poti spera? Un razboi le-ar trebui! si ratie in gamela, si spalat la teava, si pamant intre ridurile gatului. Si sa invete bazalul unui adevarat camp de lupta si sa traiasca renuntand la orice. Ipocritii politici latra asupra tarii si se impauneaza cu faptele de lupta ale armatei la evenimente istorice pe care nu le pot inca nega. Niste oameni mici, vanzandu-si propria demnitate pe altarul puterii si banilor. Asta e pretul tradarii: umilirea militarilor, ca prim pas al decaderii definitive al unui neam. Presedintele da tonul, simte nemteste si istoria militara a neamului romanesc il apasa pana la a se mai ascunde. A spune ca poporul roman e nazist e un gest nescuzabil in nicio abordare, ca e in campanie nu scuza abjectiile la adresa unui popor al caruia ii este presedinte. Numai un nazist poate afirma astfel de enormitati. Si isi face campanie asa zis electorala pe banii nostri, profitand de imunitate si de functie. Chiar un antiroman sadea. Unii copii din tara asta sufera de frig si foame si boierul freaca menta pe schiuri. Mi-e sila! De fapt e o sila latenta in fiecare din noi, neexprimata, dar ca orice mamaliga va da in clocot. Se apropie si vremea asta. Nesimtirea agresiva atinge culmi ca ale cutitului la os. Cu toata Europa lor plina de valori. Valoare insemnand bani, nu altceva.

 8. Ifrim

  @Geo.Foarte frumos spus despre o realitate cinica!

 9. Titi

  Avem un Presedinte neiubitor de copii, de romani, de militari, de pensionari..!
  Isi iubeste numai casele luate cu japca de la statul roman si pe cel care-l vede cand se uita in oglinda !

 10. Marcel

  @Dan
  …stirea asta pe surse are aproape 2 ani….

Statistici T5