Ziariști sau cititori de vise ?

Categoria Stiri Interne


M-am săturat să scriu despre modul în care se face presă în România și modul în care unii așa-ziși jurnaliști, sau ziariști plătiți, unii cu bani buni pentru informarea cetățeanului. Presa, această cățelușă de pază a democrației, și-a uitat de muuuult, de foarte mult timp misiunea, ea făcând sluj pentru o bucățică de zacăr oricui îi arată degetul, iar cățelușii ei, rifaii nu știu ce să mai inventeze, să preia fără a verifica sau să prezinte drept senzațional pentru a face pe plac plătitorului sau a face lumea să întoarcă capul spre ei.

Astăzi două știri au acaparat atenția țugurlanilor.

”Cutremur total în guvernul Dăncilă”.

Așa își titrează creația o cățelușă din firma de  paza democrației numele nu contează, ziarul nici atât.  Citind titlul te gândești imediat că gata, a venit Apocalipsa, Iohannis a înfrânt,a respins-o pentru a 10-a oară pe Olguța, sau aceasta a ieșit la pensie din funcția de candidat la guvernare și are pensia blocată de o ordonanță de urgență, sau mișcarea Firea a cuprins Palatul Victoria. Dar de unde?! Suntem informați că o parte din membrii guvernului( 3 la număr, printre care chiar doamnă Veorica) ar vrea să candideze la europarlamentare. Ăsta e cutremurul. Unde mai pui că Vio chiar a dezmințit știrea, deci din cei 3 au rămas doi, care nici ei nu au confirmat. Așa că cutremurul până la urmă se dovedește a fi un zgomot făcut de o balegă căzută pe asfalt. Și ca să își pigmenteze știrea, duduia ne mai povestește și despre visele domnului Tomac, care cere arestarea guvernanților pentru că prin ordonanța Lăcomiei alungă investitorii. Nu l-am auzit pe domnul Tomac să ceară arestarea parlamentarilor și guvernanților care și-au votat venituri, pensii și privilegii incomensurabile iar  prin politica dusă în ultimii 30 de ani au alungat din țară toți lucrătorii din construcții, agricultorii, medicii, studenții și elevii eminenți, oamenii care voiau și puteau face ceva pentru țara în care se născuseră. Despre asta nu vorbește cățelușa de pază a democrației și nici domnul Tomac. Nu prevede!

A două știre de senzație, la fel de șocantă sau cutremurătoare este cea conformă căreia, eroii tenisului românesc, Țiriac, Năstase și Halep, sunt dați în judecată de Mugur Isărescu și li se cer daune în valoare de 1 milion de euro. Așa ar fi declarat, cică, Ilie Năstase. Pe Ilie Năstase  cei mai în vârstă îl cunosc pentru că l-au văzut jucând, iar cei mai tineri pentru că l-au auzit înjurând. De ce i-ar fi dat în judecată Isărescu pe cei trei? Bănuiesc că de necaz că a câștigat procesul pe care l-au intentat cei trei, alături de mai toată crema tenisului românesc trecut și  actual, anul trecut, pentru faptul că …..BNR(deci Isărescu) dețin Arenele BNR iar Țiriac nu mai poate organiza acolo Turneul de la București. Nu insist pe caz, e mult de vorbit aici, eu mă opresc strict pe știre. Deci, după ce a câștigat procesul, Isărescu, care l-a dat în judecată pe Vâlcov pentru afirmațiile făcute la adresa lui personal sau a BNR, s-a gândit să îi dea în judecată pe tenismani deși a câștigat procesul intentat(prostește) de aceștia. Nu e așa că e logic? Aici  e lesne de înțeles de unde a ieșit această știre. Cineva, nu spun cine, vrea să profite de boom-ul victoriei României în Fed Cup, de valul de simpatie care s-a creat și încearcă să îndrepte această simpatie către cazul Arenelor BNR pe care le-au dorit Țiric și Năstase. Am înțeles că s-a propus chiar ca acestea să fie date Primăriei București, deci doamnei Firea. Eeeeeeeeeeeeeei, cunoscând setea doamnei Firea de subiecte de presă și dorința sa de a ieși în față, propunerea s-ar putea să prindă glas, dar nu cred eu că Mugurel va fi de acord. Știrea scoasă pe gură de domnul Ilie a fost deja infirmată de purtătorul de cuvânt al BNR dar cui îi mai pasă, știrea e bună de prezentat, ce mai contează că e falsă, face rating.

Și pentru că tot suntem la capitolul știri, m-a înduioșat un titlu pus în burtieră la știrile B1Tv: ”Vitamina D : avem bani de vitamina D dar serviciile?”

Cum să nu lăcrimezi când vezi câtă grijă are Dragnea de Vitamina D și B1TV deservicii? Cu vaccinurili antigripale am terminat, am declarat epidemie de gripă, gata problema e rezolvată, dacă e epidemie, nu mai ai ce să faci, trecem la vitamina D. Ce se mai aude oare cu Polidinul și Cantastimul lui Fifor?

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000796884&id_inst=3
https://www.digisport.ro/tenis/tiriac-da-in-judecata-banca-nationala-pentru-arenele-bnr-am-prezentat-documente-judecatoriei-bucuresti-356634
https://www.digisport.ro/special/bnr-a-reactionat-dupa-ce-ilie-nastase-a-spus-ca-mugur-isarescu-a-dat-o-in-judecata-pe-simona-halep-607783
http://www.ziare.com/ion-tiriac/ilie-nastase/ion-tiriac-ilie-nastase-si-simona-halep-dati-in-judecata-de-bnr-ne-cere-un-milion-de-euro-1549390

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Ziariști sau cititori de vise ?

  1. La termenul de azi,în procesul,MApN-Iohanis,un judecător l-a introdus că PARTE în proces și pe dl.
    Gl.Ciucă.
    Întreb,era nevoie,acum,de așa ceva?

  2. neacsu marin

    Nu vreau sa cobesc, dar, parca vad ca va fi singurul gasit vinovat ….

  3. NeO

    Judecătorul din procesul de azi, Barbu Gabriel, se dovedeşte a fi un profesionist şi bun cunoscător al legislaţiei. Spre deosebire de milogul din primul proces. Faţă de care mă mir că Inspecţia Judiciară nu s-a autosesizat privitor la încălcarea Regulamentului de funcţionare a instanţelor. ATENŢIE, nu mă refer la soluţia pronunţată, ci la desfăşurarea procesului.
    Revenind la cel de azi, judecătorul Barbu ştie carte: NCPC art.78 alin (2)”În materie contencioasă, când raportul juridic dedus judecăţii o impune, judecătorul va pune în discuţia părţilor necesitatea introducerii în cauză a altor persoane. Dacă niciuna dintre părţi nu solicită introducerea în cauză a terţului, iar judecătorul apreciază că pricina nu poate fi soluţionată fără participarea terţului, va respinge cererea, fără a se pronunţa pe fond.” Păi cum, ar fi drept şi legal, ca două părţi să se judece cu efecte directe asupra ta şi tu să nu fi introdus în cauză? Domnul judecător are şi ceva habar de armată- stagiul militar îndeplinit înainte de facultate, vreo 2 ani a fost procuror militar.
    În primul proces judecătorul nu a ştiut acest lucru, sau cumva având ceva scheleţi prin dulap are nevoie de ajutorul unora în promovarea la ICCJ?

  4. neacsu marin

    @Ne0,
    Nu zic ca nu e asa, dar intrebarea mea este: Cu ce ajuta in cauza prezenta lui Ciuca ? Este unul din factorii de decizie sau care a influentat cu ceva luarea deciziei de prelungire ? Nu. Are atributiuni in propunerea sau numirea sefului SMAp? Nu. A intervenit cu ceva in procesul numirii sau prelungirii mandatului ? Numai daca se judeca pe fond se putea constata si atunci putea fi chemat CA MARTOR, nu ca parte in proces. Atata vreme cat personal nu s-a simtit lezat si nu s-a constituit parte(vatamata) prezenta lui acolo este pur decorativa, pus acolo asa ca sa fie plimbat si aratat cu degetul. Asa cum am spus, tare ma tem sa nu sa descopere ca este acar.

  5. Nu am pus la îndoială profesionalismul judecătorului,departe de mine gândul ăsta.
    Am întrebat,dacă era nevoie să se ajungă aici, la judecată.
    Nu era mai bine să existe înțelegere din partea tuturor?
    Numai la noi se putea ajunge aici.
    Nu știu dacă acum este târziu,dar cred că cineva ar trebui să ia decizia corectă,care trebuia să o ia încă de când a început acest conflict.Stim care.

  6. NeO

    Nu vreau să deschid subiectul cu ce trebuia sau ce trebuie să facă Ciucă. Mai ales că acum va avea calitatea de intervenient pârât şi trebuie să se apere, pînă la următorul termen. Eu am vrut să scot în evidenţă doar creaţie legislativă reprezentată de introducerea forţată în cauză a altor persoane, din oficiu, de către judecător. E o problemă sensibilă, chiar pare ciudată pentru omul obişnuit, dar legiuitorul a dorit să consolideze practica instanţelor, urmărind evitarea pronunţării unor hotărâri care să afecteze drepturile unor terţe persoane neintroduse iniţial în procesul civil. Ori, la primul proces,judecătorul a luat o hotărîre fără să aibă în vedere această prevedere legală obligatorie de verificat de către judecătorul unui proces civil, care nu avea cum să scape nici măcar unui începător, fiind evident că o terţă persoană, respectiv Ciucă va fi afectată, fără a avea calitate procesuală.
    Trecând peste aspectele politice, procesul ridică multe probleme juridice, unele care ţin mai mult de constituţionalitate, care merită a fi temeinic lămurite de profesioniştii magistraţi, nu tratate cu nesimţire.
    Eu unul în locul lui Ciucă, aşa numai de-al dreacu, la recursul la primul proces- ăla cu suspendarea, aş solicita instanţei de recurs să mă accepte ca intervenient recurent, de data asta terţ voluntar. Şi nu are cum să mă refuze legal. Şi n-are cum să nu admită recursul, având în vedere înălcarea art. 78 NCPC.

  7. Vladimir Putzin

    Lăsând deoparte subtilitatile si meandrele (sic) justititiei, la atatia ani de la iesirea din randul cadrelor active al armatei, am din nou un sentiment de jenă, poate cel mai cumplit dintre toate cate m-au incercat de cand soarta armatei a incaput pe mana acestei imunde clase politice.
    Daca s-a ajuns ca cea mai inalta functie de militar din armata sa fie disputata prin tribunale ca intr-un partaj de bunuri dintre doi soti care nu vor decat sa-si faca in ciuda unul altuia, inseamna ca armata noastra a ajuns in ultimul grad de depreciere.
    Si daca la aceasta rusine, cel care a fost timp,de patru ani de zile directionalul ei a ajuns sa se lase chemat in fata unor juzi oarecare ca un minor caruia i se disputa custodia, ma intreb pe unde s-or fi ratacit prin corpul ăla atat de mare si de flasc onoarea si demnitatea militara, adevarata osatura a personalitatii unui ofiter.
    Am invatat ca, un militar ajuns pe o fuctie, fie ea chiar si de comandant de grupa, reprezinta prin insasi persoana sa, structura comandata. In unitati, era un obicei ca, in mod curent, in loc de Pl.1 sau Cp.3, sa se spuna Plutonul lui Ionescu, sai Compania lui Georgescu. Ani de zile, R.1 Mc., a fost Regimentul lui Minar, apoi Regimentul lui Cretu, …. si asa mai departe pana s-a topit si el in neantul modernizarii ostirii.
    Intreb pentru a nu stiu cata oara, ce trebuie sa se mai intample ca acest Ciucă sa-si dea demisia, acum de onoare jumulită, singurul pas posibil pentru a scoate armata din gura targului, pas nu numai recomandat dar si cerut cu maxima imsistenta de aproape toti sei care au abordat acest subiect ?
    Si ma mai intreb si eu ca tot prostul, OARE IN ISTORIA MILTARA A LUMII, MAI EXISTA UN CAZ, MACAR UNUL ASEMANATOR CU CE SE INTAMPLA DE APROAPE DOUA LUNI LA VARFUL ARMATEI NOASTRE ? Daca a mai existat o asemenea grozavie, spuneti-mi si mie fratilor, ca sa nu mor prost !!!

  8. Vladimir Putzin

    @ NeO
    Si ce sa le spuna dragul meu NeO acest Ciuca juzilor ? Cumva ca s-a trezit in postura unui obiect disputat ca intr-unul din jocurile copilariei noastrea, ala cu, „Pace, pace, pace, intre doua dobitoace …”, si ca el mai vrea sa se mai dea inca un an huța, huța, in leaganul in care s-a cocotat acum mai bine de patru ani.
    Dupa parerea mea nu ar face decat sa apara si mai ridicol in postura de catâr proțăpit cu atata incapatanare pe picioarele de dindărât.

  9. Ifrim

    @Vladimir.Poate totul se rezuma la solda care e mai dodoloata,restul e folclor.

  10. Geofreeland

    Lucrurile sunt simple. „Pohta ce-am pohtit” e genul de „o altfel de politică”. Sau genul de retorică „De simplu dacă se poate complicat?” Atitudinea cotroceanuluu e aidoma unui virus. Speculează orice breșă constituțională sau inventează breșe spre a da de lucru cecereului sanitar. Numai că arogarea unor atribuții de facto suscită și validarea de jure. Practic, decapitarea armatei e un fapt, un scop chiar, bine ticluit, încât restul e vrăjeală. Miza e mult mai mare, excluderea șefului militar de la luarea deciziilor militare și retrogradarea spre o comandă militară externă conform noii ticluite armate UE unde orice Ciucă va fi șef al unui corp de armată subordonat comenzii militare a UE. Se experimentează acum în România. Împotriva oportunității NATO, a Alianței strategice cu America. Experiment păgubos implementat de un neamț sadea. Ce altceva?

  11. Neacsum

    @Miru si NeO
    Amandoi aveti dreptate, unul vorbind de legile scrise, iar celalalt de cele nescrise. Parerea mea este ca Ciuca nu se va apara in acest proces, dar sunt curios cum va raspunde atacurilor juristilor MApN. Sincer sa fiu, am credinta ca a fost adus nu pentru a se apara ci pentru a fi invinuit sicercetat, stiindu-se ca nu are experienta in domeniu, iar juristii MApN nu il vor ajuta, dimpotriva. Isi va lua avocat? Ma indoiesc. Deci va fi victima sigura. Asadar draga NeO, aducerea lui in proces, desi este legala si poate parea a se fi facut cu buna intentie, in fapt il va ingropa, caci acum va fi nevoit sa spuna ceva si nu va fi menajat, Paun scrie pe el.

  12. Iată,d-le col.Neacșu,ca să revenim cât de cât la tema propusă de d.voastră,un sondaj care este în curs de desfășurare pe un site binecunoscut și care este deținut de”pretenul”
    militarilor
    ,dl.Chiriac,poreclit
    de prieteni”morsa”.
    Nu rămâne decât să accesați site-ul respectiv,să votați și să aflați totodată cine ar câștiga alegerile la președinție.
    Sondajul se face pe zone geografice + județe.