Leș- INCALIFICABIL

Categoria Despre Armata

UN MOTIV ÎN PLUS, CA TOȚI MILITARII, ACTIVI SAU ÎN REZERVĂ, SĂ SOLICITE MINISTRU MILITAR . ARMATA NU MAI POATE FI CONDUSĂ DE AGEAMII!!

Multe rele au făcut demnitarii în ultimii 30 de ani armatei, României, militarilor. Nu a fost guvern aproape, să nu dea câte un șut în fund militarilor, fie că vorbim de desființarea unităților, trimiterea militarilor acasă pe ușa din dos, apoi trimiterea militarilor români să moară pe meleaguri străine pentru apărarea intereselor altora în timp ce li se reduceau soldele, fie de înghețarea pensiilor, trecerea  veniturilor unui militar profesionist sub veniturile unui șofer de parlamentar sau femeie de serviciu în primărie și multe altele. Nu a fost președinte, guvern, premier sau ministru al apărării care să apere cu adevărat interesele armatei, drepturile  militarilor, sau să respecte haina militară, nici chiar dintre cei care au primit grade pe criterii politice, tocmai prin faptul că le-au primit fără a avea nici un merit și nici un drept. Însuși  domnul Oprea,  când a primit a doua stea, de la Adrian Năstase fără a mai trece prin procedura legală și  fără a se respecta vechimea în gradul de colonel, a dat două explicaţii care arată lipsa de respect față de armată: “Dacă te baţi, sunt şi excepţii!” şi “Am căutat să am cât de cât acoperire!”   Și nu uitați că el este cel care și acum se bate cu cărămida în piept că respectă armata, că a intrat în armata de copil, că are onoare. Onoarea lui a fost împărțită cu larghețe colegilor de partid și de mișmașuri, cărora le-a dat la rândul său grade și diplome de doctor.

Dar ceea ce a făcut totuși actualul ministru al apărării, depășește orice închipuire. Dacă ceilalți enumerați mai sus, au făcut rău, măcar au avut inspirația, că de decență nu poate fi vorba nici la ei, ca măcar de ochii lumii să pretindă, să afirme și să pozeze în iubitori ai armatei, să mimeze atenția și interesul față de armată MĂCAR ÎN MOMENTELE SOLEMNE, acum s-a terminat cu prefăcători, căci gata, s-a dus și mima, Gabriel Leș a decis să rupă cu farafastâcurile,  să arate verde în față cât de mult îi pasă lui de armata română.

Invitat la Bistrița, sau poate auto-invitat, la ceremonia de întoarcere din Afganistan a militarilor batalionului 812 Bistrița domnul Leș, s-a dus, ca să mai bifeze o activitate, o măslină, o fasole și .. un SMS. Aflat în tribuna căreia i se spune de onoare, alături de comandanți din armată și politicieni locali, în chiar momentul defilării detașamentului de militari ai batalionului, moment solemn prin care MILITARII PREZINTĂ ONORUL MINISTRULUI, atât de solemn încât, așa cum se spune în armată, nici copilul nu mai mișcă în burta mamei, domnul Leș, a făcut dovada ”respectului pe care îl acordă el militarilor”, tastând pe propriul telefon fără a arunca o privire celor care îi prezentau onorul. Este dovada maximului dispreț pe care cineva, indiferent cine, îl arată militarilor, armatei, tradițiilor militare, hainei militare. Este ca și cum în timp ce se cântă imnul național, sau se înalță drapelul, cineva un nesimțit, ar vorbi la telefon cu glas tare, ar mânca semințe și s-ar scărpina în cur. Cam astea toate la un loc le-a făcut Gabriel Leș, căruia, personal, de acum încolo nu îi voi mai spune nici domnul, nici ministrul apărării, ci NESIMȚITUL. Mă poate da în judecată, ca purtător al uniformei militare, ca român, ca militar, m-am simțit profund jignit acest gest de nesimțire crasă față de armată, haina militară, militar și, mai ales, sacrificiile tuturor celor care de-a lungul istoriei au îmbrăcat haina militară și au ținut o armă în mână. Pentru acest gest incalificabil, nesimțitul ar trebui să își prezinte demisia, primul ministru să îl demită, Dragnea să îl dea afară din partid, iar președintele sau chiar asociațiile militarilor să îl acționeze în instanță, pentru jigniri aduse Armatei,  însemnelor statului, pentru că prin fața lui treceau drapelul de luptă al unității și cei care reprezentaseră țara în zone de luptă. Acest individ nu mai are ce căuta în fruntea armatei, nici un militar nu ar mai trebui să îi prezinte onorul, pentru că s-a șters cu el la fund, numele lui ar trebui șters din galeria miniștrilor apărării. Poate să spună cine ce vrea, pentru acest gest INCALIFICABIL, acesta trebuie să fie răspunsul.

Propun tuturor asociațiilor militarilor sa ceara demisia ministrului Les pentru lipsa de respect la adresa Armatei și să ceară revenirea la conducerea ministerului apărării de către un militar activ. Avem acuma toate motivele sa cerem asta. Ar trebui în prima faza emisa o nota de protest pe care sa o semneze șefii tuturor asociațiilor, nota care sa fie trimisa lui Les, cerându-i-se demisia, primului ministru cerând demiterea lui Les, președintelui și lui Dragnea cerând demiterea lui Les. Apoi dacă nu se va obține nimic, organizate proteste la care sa vina toți cei valizi, în fața ministerului, până ce LES VA FI DEMIS.

Aveți mai jos, fotografiile, completate cu textul potrivit momentului și preocupărilor individului.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Leș- INCALIFICABIL

 1. DANIEL

  Un IDIOT

 2. neacsu marin

  @Daniel,
  O fi, dar idiotul asta conduce armata.

 3. dora

  Săracu, el nu are nicio vină. Armată nu a făcut, de vină este cel care l-a nominalizat și, mai ales, cel care a semnat decretul și care a afirmat că armata a fost o pierdere de timp. Deci, ceva în comun, au.Așa șef de stat, așa ministru. Să se spele pe cap cu el!

 4. doze

  Va amintiti de Obama, cand a salutat cu paharul de ceai in mana infanteristul marin de la scara lui Air Force One? Dupa ce i-a umplut frigiderul de carne toata armata USA si presa lor ,POTUS cat e el de POTUS si-a cerut scuze pentru o incalcare grava de protocol.Pe ce pariem ca pe Hoit in doare la 100 000 km in fata… de gafa facuta? Asteptam provincia 🙁 🙁 🙁

 5. NeO

  “Cetatenii romani apti pentru serviciul militar nu pot fi numiti in functii de conducere din institutiile autoritatilor publice, daca nu au indeplinit aceasta obligatie din motive imputabile lor” -art. 16 L45/1994 Legea apararii nationale a Romaniei. Individul ne spune că nu a avut când să facă stagiul militar pentru că era student. Cam multe neclarităţi biografice: avea deja peste 31 de ani vârstă când serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, are un master la celebra universitate din Arad anchetată în dosarul “Diplome de licență fără studii”, master obţinut în 2004 – în condiţiile în care studiile de master au fost introduse abia prin legea 288/2004 în vigoare cu 10 iulie 2004, singura legatură cu armata este un curs de 20 de zile la Colegiul Naţional de Apărare- culmea, urmat în timp ce era secretar de stat la Departamentul de Armamente. Este evident şi clar în schimb ce îl recomandă pentru funcţia de ministru: carnetul de membru slugarnic şi ascultător al unui partid.
  Dacă are curaj, să-şi publice măcar diplomele de licenţă şi master!

 6. Vladimir Putzin

  Revin:
  Domnul Dragnea cel cărunt
  A gândit iar fără greș:
  La un minister defunct
  Cel mai bun ministru-i Leș

 7. Dan

  La cat de tare a decazut onoarea militara si armata coloniei formata acum (din pacate ) doar din mercenari imbracati cu uniforme de ospatari ) cu sute de ”generali” politruci si lasi nu e de mirare scarba politicienilor.Armata care a cedat puterea in 89 ( prin Stanculescu) tradatorilor de tara Ilici-kgb-Militaru nimic nu e de mirare.

 8. TRAIAN

  Parerea mea este ca se exagereaza. Sa nu uitam ca traim in era inteligentei artificiale. O simpla vizualizare/butonare a telefonului nu inseamna dispret fata de armata. Atunci cand astepti un raspuns/un semn despre ceva foarte important legat de familie/sanatate ….poate fi orice….

 9. neacsu marin

  @Atunci cand astepti asa ceva, lasi telefonul aghiotantului.. mai ales ca astepti… Punct!

 10. Dan Anghelescu

  1) Cine să protesteze, nea Marine, să ceară demisii, să impună ministru militar? Cei care așteaptă avansări în rezervă?
  2) Chestia asta, pentru cine are ochi să vadă, ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru colegii activi, după „munții” de respect arătat rezerviștilor, a început manifestarea fățișă a „respectului” și față de ei.
  Le doresc succes, mai ales că n-au schițat absolut niciun gest când au fost loviți din toate direcțiile rezerviștii, nu s-au gândit că „le urmează” și lor…

 11. marian

  Fiind militar de la 18ani( cei 4 de liceu militar nu se pun!), efectiv mi-a venit sa plang! Nu e vorba nici de solde, nici de privilegii ci numai de ,, mocirla,,! Sa nu respecti un onor militar, mai ales al unor miltari veniti de undeva de unde nu se mai puteau intoarce, curata blasfemie! Si dupa aceea sa mergi la biserica sa spui ca tara ta e ,, demonizata,,!!!

 12. Geofreeland

  @Marian Sunt 100% în asentimentul tău. Dar nu trebuie să plângem. De ce, pentru un neica nimeni? Armata va fi dintotdeauna armată, indiferent de nesimțiții politici. Nu merită atenție epigonii.

Statistici T5