NOTĂ DE PROTEST

Categoria Despre Armata

Propun șefilor asociațiilor militare să analizeze și să trimită către toate partidele politice, toate structurile puterii de stat, Guvern, Președinție, Senat, Camera Deputaților, un protest față de actul josnic al celui care se afla în tribună la Ceremonia de Repatriere a B 812 Infanterie Bistrița cerând demisia acestuia și revenirea la conducerea MApN de către militari de profesie, nemânjiți, nealiniați, neafiliați și nedominați politic.

Cer colegilor militari, ca dacă asociațiile nu se vor implica sau apelul lor nu se va concretiza prin demiterea actualului ministru, să ne vedem în București, în fața ministerului și să nu plecăm de acolo decât odată cu ministrul. DACĂ NICI ACUMA NU LUĂM ATITUDINE, SĂ NU MAI CEREȚI RESPECTAREA ALTOR DREPTURI, CĂCI NU LE MERITĂM.

PROPUN URMĂTORUL TEXT:

”Militarii în rezervă din ARMATA ROMÂNIEI nu pot trece cu vederea cel mai jignitor gest al unui politician român la adresa ARMATEI ROMÂNIEI, și nu ne ferim să spunem că este și cel mai josnic. Problema este cu atât mai gravă, cu cât gestul este făcut de cel care a fost nominalizat  de actuala coaliție să conducă destinele ARMATEI. În data de 01.03.2019, aflat la Bistrița pentru a participa la Ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 812 Infanterie, numitul ministru Gabriel Leș a considerat, în timp ce prin fața sa defilau trupele recent întoarse din misiune din Afganistan, că este mai potrivit momentului să își verifice și urmărească apelurile și SMS-urile pe telefon, decât să îi salute sau măcar privească pe cei care îi acordau un onor nemeritat. Gestul său este INCALIFICABIL, deoarece pe lângă faptul că încalcă Protocolul stabilit pentru astfel de situații, protocol ce trebuie respectat cu strictețe de toți cei prezenți, cu atât mai mult de înalții oficiali, denotă o totală lipsă de respect la adresa militarilor care defilau, a unității care îl primise cu cel mai înalt onor, hainei militare, ARMATEI ROMÂNE și se constituie într-o ofensă de neadmis la adresa nu numai a Armatei Române ci și a României, a însemnelor naționale, pentru că haina militară, drapelele militare care erau purtate pe timpul defilării, decorațiile care erau prinse pe acele drapele și pe piepturile militarilor, gradele militare,  REPREZINTĂ tot atâtea ÎNSEMNE NAȚIONALE pe care domnul Gabriel Leș le-a întinat, jignit, disprețuit și ofensat prin gestul său. Toți militarii în rezervă, și suntem convinși că și cei activi, se consideră ofensați prin această atitudine, acest gest al actualului ministru și considerăm că nici o scuză nu poate șterge această ofensă. Ca urmare, CEREM IMPERIOS DEMITEREA DOMNULUI LEȘ ȘI VOM ANALIZA CU CEA MAI MARE ATENȚIE, DACĂ ACEST DEZIDERAT NU SE VA ÎNDEPLINI, ÎNAINTAREA UNEI ACȚIUNI ÎN INSTANȚĂ, PENTRU ÎNCĂLCAREA  Art. 236 Ofensa adusă unor însemne, CARE MENȚIONEAZĂ CĂ ”Orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.” Solicităm totodată dumneavoastră, și întregii clase politice să studiați cu toată seriozitatea revenirea la  conducerea Ministerului Apărării Naționale a militarilor de profesie pentru a evita pe viitor numirea la conducerea acestui minister vital pentru supraviețuirea neamului, a unor ageamii sau leșinați care nu au ținut în viața lor în mâini  o armă, decât poate un pistol cu apă.

Dacă nu vom primi răspuns la acest protest în următoarele zile, vom declanșa mișcări de protest cerând demisia nu numai a ministrului apărării, ci a întregului Cabinet. Nu putem lăsa ofensa adusă Armatei, nesancționată. ”

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

20 Raspunsuri la NOTĂ DE PROTEST

 1. Dan

  Lesul ciumei rosii nu intelege nimic.O alta aberatie legislativa a ciumei rosii care loveste in ultimile resturi de onoare militara este legea acordarii ordinului ( pentru 15-20-25 ani ca militar) ,O.M.V. sau I.S.P.(2018) ,lege care recunoaste ca stagiu pentru acordarea ordinului perioada de mercenariat ( soldat militar platit) dar nu recunoaste perioada executata ca militar din timpul stagiului militar obligatoriu.(perioada ca soldat patriot fara bani) Si legile sunt facute cu dispret total pentru cei care isi servesc tara gratis.Blestemata colonie condusa de hoti, lasi si tradatori de tara.

 2. Ion Oblemenco

  Pacat ca ,,REGATENII SI MOLDOVENII ,, au murit pentru ardeleni si in mod deodebit pentru neamul ardeleanului ,,les ,, in loc sa-i lase sa-si lustruiasca unguru cizma pe ,,grumazul,,lor
  .

 3. neacsu marin

  Iata raspunsurile lui Les pe pagina sa de facebook :
  Gabriel Les Radu Siman ”telefonul era pe silent. Dar activitatea incepuse cu mai bine de o ora. Nu incerc sa ma scuz. Doar ca prea usor judecam!”
  Gabriel Les Geo Geo ”Cand se insista de acasa intr-una, cred ca era normal sa am dreptul sa fiu ingrijorat sa vad daca este vreo problema! Au fost 5 sec, dar vad cu multa ura si judecata!”
  Intre timp postarea pe care se facusera aceste comentarii si altele in care i se cerea DEMISIA au disparut.
  Asta e Les.

 4. BAJAN Gheorghe

  Scuzele sunt puerile. Dl ministru are mulți oameni în secretariatul său și pentru aceste situații unele dintre problemele personale ar fi trebuit să fie preluate de către aceștia. La funcția dlui nu puteau să-l contacteze decât primul ministru și presedintele, acțiune puțin probabilă în condițiile în care se cunoștea programul acestuia. Pentru asemenea situații există proceduri specifice, care ar fi trebuit cunoscute, dar…(…acum câțiva ani un ofițer (șef serviciu) a fost schimbat din funcție pentru motivul că nu a observat datarea unei scrisori cu 31 septembrie!!!).
  Consider că manifestarea acestuia exprimă dispreţ pentru însemnele României și ca urmare, dacă ar fi un om de onoare, ar trebui să-și dea demisia.

  Ce păcat că nu se ia în considerare numirea la conducerea MApN a unor foști MILITARI DE CARIERĂ CARE AU ÎNDEPLINIT FUNCȚII DE CONDUCERE.

 5. Iulian

  Nu judecam dl. ministru; din păcate constatăm și ne îngrozim!
  Și nici nu-i vina dv.! Trebuie sa înțelegeți că sunteți doar un accident circumstanțial pe picioare! Ca să nu spun ce secretar de stat de soi aveți, trimis din MAI!
  Dezamăgitor! Jalnic, dacă nu știați că la astfel de festivități mobilul stă la aghiotant sau se inkide!

 6. Alexcta

  Eu, care am făcut LMTV, mă simt Jignit!!!!!!

 7. MIhai

  Dispretul pentru indatoriri al ministrilor actualului cabinet a devenit acut si insuportabil pentru poporul roman. Pe aceasta linie, comportamentul acestui les dovedeste nu doar lipsa celor 7 ani de acasa ci si o imensa nesimtire ! Cum Doamne a ajuns Romania in asa hal ? Du-te lesule invartindu-te acolo unde-ti este locul asigurat: in groapa cu lesurile istoriei negre a neamului! Oameni buni, cat mai rezistam ?

 8. Micky SINBAD

  Erata>Randul 3,cuvantul 6:a se citi „grava” in loc de „draga”.Erati cu gandul la draga de ea,armata ROMANIEI…

 9. Dan

  Lesul are dreptate dar exact invers .Prea usor ne lasam judecati de tradatorii de tara fara sa ripostam.Am depasit in umilinte (chiar si ca iobagi- -ospatari kaki ai politicienilor tradatori de tara ) toate limitele lasitatii.Despre sutele de generali de carton pupincuristi politici (care TAC ) toti ascunsi ca sobolanii in apartamente luxoase obtinute fraudulos (si vilele lor șfidatoare) nu zic nimic ca mi se umple gura de scuipat.Nici o flegma nu irosesc pe ei.De scarba.

 10. neacsu marin

  @Sinbad,
  Multumesc, corectat!

 11. Se pare că,gl.Oprea,
  tocmai a mai”racolat” un parlamentar,ofițer vânător de munte,din PSD.
  Parlamentarii militari,
  încep să migreze spre UNPR.

 12. neacsu marin

  @Nicolae,
  Duca-se!!

 13. NeO

  @nicolae,
  Parlamentarul ofiţer vânător de munte este de fapt un civil care a făcut stagiul militar cu termen redus la şcoala de ofiţeri în rezervă de la Predeal, după facultate. Aşa şi ginerică Manda este slt. de jandarmi în rezervă, dar nu poţi să spui că e ofiţer.

 14. NeO @
  Eu,nu-l cunosc.Nu am făcut altceva decât să informez,după ce am văzut
  ce a publicat un site.
  Oricum,vă mulțumesc pt.detalii!

 15. Geofreeland

  În vremurile adevărate, plecam la Cincu în aplicații, 3 garnituri de tren cu câte 80 de vagoane. Debarcam, după o noapte de nesomn, și uriașul șarpe motorizat afluia spre ocuparea raionului. Priveam în spre urma coloanei, printre dealuri, zumzetul de motoare, de tractoare și camioane învăluite în gazele de eșapamente. Aveai un sentiment de forță și mândrie, oamenii aceia nedormiți, mirosind a motorine, uleiuri, cu obrajii arși de vânt, zâmbind, chiar încordați maxim, tehnica mergea, nu se pregătiseră degeaba. Fiecare își ocupa poziția, se forma dispozitivul și se intra în regim de luptă. Mândria aceea încercată era dată de oameni, când, indiferent de ce simțeau, sete, foame, frig sau ploaie, scopul lor era unul singur, să îndeplinească misiunea. La întoarcerea în cazarmă, totul era curățat, uns, păstrat, pentru a fi operativi în orice moment. De regulă, după un efort chiar anormal, veneau în vizită șefii de la eșalon și li se prezenta onorul prin defilare cu tot efectivul unității.Cu drapelul încadrat de gardă în frunte, înțelegeam că fermitatea lovirii în cadență a pistei,de-ți tremura fiecare oscior era o formă de respect și încredere. Simțeam în sufletul acelorași șefi tot respect, cu mâna în salut, până defilam toți.Cuvintele lor de mulțumire le așteptam ca pe o încununare. Erau cuvinte simple, militare, cu ecou. Eram lăudați pentru calificativ. Totul era un ritual al unei bărbății la care toți eram parte, și noi și șefii noștri, veniți toți din același poligon. Atunci chiar armata era armată. Când se anunța, excepțional, vizita ministrului,toată garnizoana era ca un stup. Era o cinste, venea ministrul nostru. Ne respecta știind că el era acolo, sus, pentru că noi eram aici, jos, talpa armatei, fără de care nu era nimic. Totul însemnând onoare, demnitate, dăruire și patriotism. Azi totul acela, nu mai are niciuna din acele valori.

 16. Parvan

  Conducerea politica civila a armatei a fost impanzita cu hoti,curvari,idioti si nesimtiti, asa cum este impanzita si conducerea tarii.
  Col.Parvan

 17. Liviu

  Problema, baiul, necazul e ca in cel putin doua generatii urmatoare nu ne mai revenim din mizeria in care am fost bagatzi in ultimii 25 de ani. Imi aduc aminte ca, mai demult, militarii care primeau onorul nu lasau mina de la cozoroc o jumatate de ora! Si nici privirea! Puteti fi siguri ca d. Ministru al M.Ap.N. G. Les isi va continua exercitarea bataii de joc la adresa fortelor active si de rezerva fara nici o fractiune de jena. Ca, de altfel, intregul aparat de comanda al acestor forte! Este prea dulce zona in care se afla, foarte putin importanta forta subordonata si mai ales lipsita de vlaga onoarei. Asa ca , inainteeee…

  Iar daca deputatul usr a publicat solicitarile rezervistilor, e clar! Puterea va actiona ca si cum aceste solicitari, bine cunoscute de ei, ar fi fost publicate pe foile din menu-urile pe care le consulta cand isi aleg papica pe bonurile de 8 lei de la restaurantul parlamentului! Sa fim seriosi!

  Nu vom vedea nici o actiune privind revenirea la art. 60 initial.

 18. x-man

  ne-a jignit acest individ ca nu a primit onorul militar asa cum se cuvine?Dar cine l-a creat, v-ati intrebat?Dar de momentele din cariera voastra militara cand ati luat pozitia ghiocelului in loc de pozitia drepti in fata unor betivani notorii care v-au fost comandanti ati uitat?S-au de umilintele la care ati fost supusi in timpul aplicatiilor de care cu drag va aduceti aminte ati uitat ? De injuraturile de mama pe care le-ati luat ani la randul,din liceul militar pana v-au dat afara din aceasta mare institutie ,va mai aduceti aminte? Cu ajutorul unora dintre voi,cei care scrieti azi,au putut sa-si bata joc de noi,de armata,sa ne dea afara ,crezand ca ,voua, nu va va veni randul.
  Atunci de ce sa-l infieram pe acest individ pe care unul dintre noi l-am avut soldat si in loc sa-i „sadim” respectul fata de armata,i-am dat permisii sa ne aduca o sticla de tuica,o pulpa de porc s-au un mieL, in functie de sezon?
  Imi pare rau ca mi-am rascolit amintirile din CARIERA MEA DE MILITAR.Doar ce le uitasem.

 19. neacsu marin

  @X-man
  Chiar daca am lucrat(cei care au lucrat) toti in armata, experientele nu sunt aceleasi si nici reactiile.Pe mine nu m-a injurat nimeni in toata cariera fara sa primeasca raspuns, indiferent cine a fost el. Eu nu am primit ordin de la nici un om beat. Cine m-a tratat cu lipsa de respect, mi-a vazut spatele orice functie a avut. Cu ajutorul meu nu si-a batut nimeni joc nici de militari, nici de arnata.

 20. Liviu

  Sa traiti,
  Azi e 13,
  Ceva intentie de raspuns pe tema?

Statistici T5