Avatarurile unui protest

Categoria Despre Armata

Sincer, dar foarte sincer,nu aveam nici o intenție să scriu despre  activitățile unei asociații, (alta decât cea din care fac parte) nu doresc să critic acțiunile altor colegi, m-am epuizat suficient încercând să deschis ochii unora asupra inutilității agățării speranțelor în cuierul lui Dogaru, dar constat că acesta a făcut pui. Nici nu voi critica ceva în acest articol, voi prezenta doar, câteva aspecte și voi ridica câteva semne de întrebare, pentru că sunt câteva întrebări care își așteaptă cam de mult răspunsul iar cei care ar trebui să răspundă sau să dea informații, tac. Astăzi 27.03.2017, LADPM avea organizată o activitate de protest. Protestul a fost inițial planificat la una din intrările MApN dar organizatorii au fost anunțați că sunt interzise prin lege protestele în apropierea unităților militare. Nu ar fi fost nevoie de astfel de răspunsuri din partea oficialilor, dacă organizatorii ar fi citit legea. Apoi s-a încercat un protest în fața parlamentului, dar au primit răspuns că nu se poate asigura protecția protestului deoarece jandarmeria este angajată în alte activități oficiale, ca și cum se aștepta un aflux de câteva zeci de mii de oameni. Cum activitatea este organizată de LADPM în nume propriu, fără consultarea sau colaborarea cu celelalte asociații ale Forumului, probabil la activitate vor participa câteva zeci de rezerviști deși sincer nu sunt convins că știu de ce se duc și ce fac acolo, în afară de a marca o activitate soră geamănă cu protestele USR din Parlament. Din Informările postate de asociațiile ROMIL și ANCMRR rezultă că cel puțin aceste două asociații nu au fost nici consultate, nici invitate, nu au primit nici un document sau măcar întrebare, dacă doresc sau vor participa la activitate, singurele îndemnuri de participare, adresate tuturor rezerviștilor s-au făcut pe paginile cu circuit închis ale LADPM, deci strict pentru intimi. Dacă așa înțeleg unii să colaboreze sau să coordoneze activitățile Forumului, atunci trebuie să trag concluzia că de fapt se dorește desființarea, nu întărirea Forumului. Oricum, prin demisia domnului general Gropan de la conducerea Forumului, este clar că atât domnia sa cât și colegii din Ligă doresc ieșirea din acest organism care ori este o pălărie prea mare, ori nu îi mai interesează, acum că au ”reușit” să se vadă consilieri ai domnului consilier Tache.ă

Revenind la protestul de azi, trebuie să îi informez pe cei care doresc să participe, că s-a schimbat modificarea, nu mai este un protest, este o ședință ”deschisă” a biroului executiv al LADPM. Cel puțin așa anunțau ieri secretarul general și președintele Ligii, vorbind repet, în numele Ligii, NU AL Forumului.  Iată comunicatul publicat de cei doi:

          Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca in ziua de miercuri, 27 martie 2019, ora 09.30 va avea loc intalnirea saptamanala a Biroului executiv al Ligii.

            Pentru prima data din scurta istorie a Ligii intalnirea saptamanala a Biroului sau executiv va avea loc in strada, pe trotuarul din fata Ministerului Apararii Nationale, mai precis la intrarea in Catedrala Mantuirii Neamului. Ne manifestam speranta ca vom beneficia de sprijin Divin astfel incat vom reusi sa-i facem si pe colegii nostrii mai tineri care ne hotarasc soarta sa se aplece cu grija sporita asupra tuturor problemelor care acum ne framnta pe noi si care in scurt timp vor ajunge sa-i framnte si pe ei.

            Tot in premiera absoluta intalnirea saptamanala de maine va fi condusa de camaradul nostru Ilinca Dan care maine va strabate cateva sute de kilometri ca sa se afle in mijlocul nostru si sa ne fie alaturi in lupta pe care suntem fortati sa o ducem pentru a ne obtine drepturile legitime.

             Exemplul camaradului nostru ar trebui urmat de cati mai multi pensionari militari din garnizoana Bucuresti si din imprejurimi care nu au decat cateva statii de tramvai sau de metrou de acasa pana la locul intalnirii si nici nu se lupta cu problemele majore de sanatate cu care se confrunta camaradul nostru Ilinca Dan.

            Avand in vedere numarul foarte mare de invitati pe care ii avem la intalnirea de maine ordinea de zi se va stabili la fata locului urmand ca deciziile pe care le vom lua sa reprezinte un real plan de actiune al Ligii pentru perioada urmatoare.

            Aducem la cunostinta tuturor participantilor la intalnirea saptamanala a Biroului executiv al Ligii de maine ca tinuta militara este optionala.

            Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor”

Așa cum am promis, nu voi comenta, nu voi critica această activitate, dar nu am putut să nu constat cât de greu se organizează o activitate de protest și cât de ușor se poate transforma în ședință BOB așa cum acțiunile de protest ale PMP și USR din parlament se transform în circ,ca să nu mai spun că ședința nu are nici ordine de zi, adică dacă tot am zis că face ceva, hai să mergem și vedem acolo ce iese, dacă e acțiune de protest sau nu, dacă vine cineva sau nu, sau declarăm până la urmă că ne-a recomandat medicul o plimbare în pas viu. Dacă așa se conduce o asociație și se organizează un protest, ce ne mai miră că avem la apărare un ministru care a refuzat să facă armata, de un premier care nu știe să vorbească liber și de un președinte căruia îi trebuie 60 de zile ca să citească și să înțeleagă un document? La așa  demnitari, așa protestatari.

Și acuma câteva întrebări pentru coonducătorii ligii care dețineau -până la demisia domnului general Gropan – și președinția Forumului: â

  1. Ce este această activitate, un protest sau o ședință de birou?
  2. Dacă este un protest, de ce nu l-au organizat în numele Forumului cu ajutorul celorlalte asociații?Nu este un pic cam aiurea să te plângi că unele asociații nu aduc suficienți oameni, când de fapt nici măcar nu le ceri colaborarea?
  3. Cum înțelegeți să conduceți Forumul, prin ignorare?
  4. Dacă este un protest, ce anume solicitați și cui? Ce program aveți, ce revendicări, împotriva cui protestați?
  5. Dacă este o ședință de birou, de ce invitați acolo membrii altor asociații? Să îi racolați, să le spuneți că șefii asociațiilor lor nu sunt în stare să organizeze o ședință de birou în stradă?
  6. Unde este ROF-ul celebrului dar -încă- nepublicatului Consiliu? Aveți ceva idee dacă există și dacă da, ce cuprinde?
  7. Cât mai stați cu capul în nisip?

Iată cum s-a desfășurat ”ședința de birou” a LADPM.

Publicată de Pompierii Rezerviști pe Miercuri, 27 martie 2019

UPDATE- DE FOARTE MARE IMPORTANȚĂ

Astăzi în timp ce biroul executiv al LADPM se convoca în fața Catedralei și se lăuda că sunt singurii care fac ceva pentru drepturilor militarilor, o parte din liderii asociațiilor membre ale Forumului, (mai puțin LAPDM, bineînțeles)s-au întâlnit cu o parte din conducerea PSD, incluzând aici pe Lov, Fifor, Teodorovici, Budăi, Ciolacu și il Capo di tuti capi, Liviu Dragnea cu hernia lui cu tot. Știri pe Surse anunță că ”

”A fost abordată tema pensiilor militare, din perspectiva discriminărilor între cadrele militare care au ieșit la pensie în ani diferiți, având funcţii şi grade egale, dar şi acelaşi număr de ani lucraţi.

Situația este similară cu cea din sistemul public de pensii unde, prin noua lege a pensiilor, s-au rezolvat aceste inechităţi. S-a stabilit formarea unui grup de lucru comun care să elaboreze o nouă lege a pensiilor militare în cel mai scurt timp.”

Informația este corectă, mai puțin cea privind o nouă lege a pensiilor militare. Din alte surse sunt informat că nu s-a pus această problemă, doar cea a amendării ordonanțelor 57.50,114, și modificarea bazei de calcul.

Fără a spune că gata, mai ales cunoscând stilul politicienilor români indiferent de culoare, s-a rezolvat problema rezerviștilor, nu pot să nu remarc faptul că ESTE PRIMA OARĂ CÂND DRAGNEA ACCEPTĂ SĂ SE ÎNTÂLNEASCĂ CU REPREZENTANȚII ASOCIAȚIILOR MILITARILOR, ceea ce înseamnă că a fost ceva ce l-a ridicat din pat, iar eu cred că nu grija față de rezerviști. Nu dezvolt acuma subiectul, o voi face în alt articol, acuma doar am informat. Voi continua zilele următoare cu detalii, unele chiar de necrezut. De exemplu, cine credeți că a fost însărcinat să coordoneze grupul de lucru? Vă las să ghiciți. Poate pe unii îi miră lipsa ministrului Leș. Să nu vă mire. De pe surse am auzit că a fost sunat, dar era la o activitate foarte importantă cu Consiliul proaspăt înființat și nu a răspuns la telefon din respect față de militari.

Vă voi ține la curent. Și ca să nu se supere nimeni, anunț că am încredere în bunele intenții ale lui Dragnea, cât și în ale lui Leș. Vin alegerile oameni buni și, așa cum spuneam, în condițiile unui absenteism feroce, de data asta 300000 de voturi contează enorm pentru oricine,inclusiv pentru PSD care este mai dezbinat ca oricând.

https://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-a-revenit-in-for-a-s-a-intalnit-cu-militarii-i-le-promite-o-noua-lege_1337301.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

23 Raspunsuri la Avatarurile unui protest

  1. Nicu

    Domnul David Gachi își târăște fostul coleg de clasă aflat într-o stare precară de sănătate ( Ilinca Dan) intr- o regie proprie sau a altora… Păcat, credeam că liceul militar a creat caractere puternice !

  2. NeO

    Cădere în derizoriu. Rezervişti contra altor rezervişti,orgolii nesfârşite, vorbe în vânt. Mai aflăm că nou înfiinţatul Consiliu consultativ e foarte harnic, – deşi ordinul nu a intrat în vigoare, nefiind publicat încă în MO, au apărut deja vreo 7-8 grupuri de lucru pe lîngă consiliu, din care cel puţin un grup a finalizat deja munca şi urmează să auzim hotărâri bune pentru rezervişti. Pe altă stradă, UNPR ne anunţă că primul pe lista de europarlamentare e Ilie Năstase. Pe jumate e bine- Ilie, dar nu ăsta, era mai bine cu Ilie de la sculărie. Peste gard sinistrul Leş atât s-a obisnuit să mintă şi să spună prostii încât nici cei mai mari apărători ai lui nu-l mai iau în serios. În acest răstimp Rusia începe antrenarea bombardierelor staţionate în Crimeea într-un poligon construit identic ca facilitatea de la Deveselu. Scara 1:1. Hm!!

  3. Iosif

    D-le Neacsu

    Bombardiere ?

    Dar fortele speciale? Dar parasutistii? Dar „turistii”?

    Si noi ne batem joc de rezervisti si n-avem sef al Apararii?

    Iar CSAT, fiind sesizat, nu are competente…..

    Cu stima,

  4. neacsu marin

    @Iosif, stai linistit, nu ne ataca rusii. Un viitor razboi nu va incepe in Europa, Rusia nu va ataca Europa, Putin nu e prost. Toate vestile astea sunt planificate, intra in aplicatiile privind razboiul psihologic. Rusii anunta ca fac antrenamente sa ne atace,americanii se ofera sa ne apere si uite asa,se mai infiinteaza o baza militara in Romania,mai vin niste soldati, mai cumparam niste vechituri, mai tinem niste militari americani pe banii nostri, ca daca se intorc acasa toti intra America in criza economica. Dupa aia americanii ameninta Siria, sau Coreea, Iranul sau Afganistanul, si e randul rusilor sa isi faca baze militare in tarile amenintate de americani, sa cumpere armament de la rusi si asa mai incolo. Totul e planificat aranjat, stai linistit.

  5. Iosif

    D-le Neacsu,

    Asa sa fie. Numai ca avem experienta a doua conflicte care ne-au surprins si fara izmene.

    Nu ar fi mai bine sa fim un arici greu de rasturnat?

    Stiti foarte bine cat dureaza sa pui la punct o „masinarie” de razboi performanta: oameni, tehnica, economie de razboi, amenajare teritoriu,etc.

    Daca nu, firman… tribut… mazil.

    Cu stima

  6. neacsu marin

    @Iosif,
    Asta e altceva. Pe noi orice conflict, oriunde ne va prinde in izmene. Dar sta nu inseamna ca Rusia va incepe un razboi mondial atacand Deveselul.

  7. Dancapitandeplai

    Din nou, dezamagire si gust amar pentru militarii rezervisti. Iar ne vand slugarnicii reprezentanti (ai mei nu sunt). In loc sa fi pus piciorul in prag si sa ceara asumarea de catre guvern a legilor deja existente au acceptat alte promisiuni desarte. Rusine lor. Sa vedem pe ce liste vor aparea numele unora dintre ei sau a plozilor, rudelor etc. Inca o data, RUSINE LOR!!!

  8. NeO

    Nu intenţia unui atac real a fost ideea sublinierii mele. Acesta nu este posibil în realitate. Ci balanţa rău înclinată în defavoarea României: rusul merge înainte şi îşi arată muşchii militari în timp ce noi, în afară de declaraţii aiuritoare, nu suntem în măsură să avem o dotare militară onorabilă. Oare, dacă în timpul exerciţiilor ruseşti aveam şi noi un exerciţiu cu 30-40 de avioane moderne ridicate, o antiaeriană de speriat, cu posibilităţi moderne de răspuns, nu ar fi fost, cel puţin mediatic, mai bine? Or, noi nu suntem în stare să avem nici măcar ce am plătit deja, başca să fie şi complet operaţionale şi cu personal măiastru în utilizare. Noi suntem în stare decât să avem cei mai şmecheri, nepregăţi, îngîmfaţi,mincinoşi politicieni din lume.

  9. neacsu marin

    @NeO,
    Am inteles sensul comentariului tau. Nu l-am comentat, pentru ca nu mai e nimic de comentat.

  10. Gigi

    „”A fost abordată tema pensiilor militare, din perspectiva discriminărilor între cadrele militare care au ieșit la pensie în ani diferiți, având funcţii şi grade egale, dar şi acelaşi număr de ani lucraţi.”
    Consider un motiv real care sa conduca la o noua lege a pensiilor militare. Actuala lege a lui oprea a fost o lege cu dedicatie clara pentru cei iesiti in ultimii 5 ani. O noua lege ar fi in masura sa coreleze/actualizeze pensiile militare cu acutalele solde lunare si cred ca principiile din fosta lege 164/2001 ar fi cele care sa stea la baza noii legi.

  11. neacsu marin

    @Gigi,
    Nu ar fi rau sa egalizeze pensiile indiferent de anul iesirii la poenie, dar, ATENTIE MARE, IN CE DIRECTIE SE FACE EGALIZAREA…Ne vom trezi cu o lege (sau modificari) care sa limiteze pragul maxim, sa stabileasca o marja de diferentioere , dar se cuantumul se va opri undeva la media actuala a pensiilor, sau chiar sub. Sper sa nu am gura aurita, dar asa inteleg ei( politicienii) sa faca ~dreptate~.

  12. Sergiu

    D-le Neo, referitor la posibilitatile noastre de raspuns, fie doar mediatic, nu se va impiedica Rusia de capacitatile inexistente ale Romaniei cum nu s-ar impiedica de posibile capacitati sporite ale tarii noastre. Cand aliatii nostri au facut praf Iugoslavia, amintita tara avea oarece capacitati, slabe, dar oricum mai bune decart ce avem noi azi. Fortele speciale britanice au sustinut niste grupuri albaneze in asaltul unui punct de frontiera sarb, 30-40 graniceri. In cinci zile de lupta, mai mult de jumatate dintre graniceri au fost omorati sau raniti. Dar: albanezii au fost tocati cum scrie la carte; britanicii au pierdut 9 oameni, le-au aplicat lovituri aeriene 2 zile. Sarbii au parasit pozitia doar dupa ce au ramas fara munitie. Punctul de frontiera a fost preluat de britanici, deoarece gherilelor albaneze le-a picat greu la stomac. Asta e raspuns mediatic si d-aia alaitii au cazud de acord cu Iranul sa trimita luptatori in Europa sa-si faca si ei mana pe sarbi. Astept sa avem si noi asa ceva, adica sa fim facuti chisalita in picioare, nu in genunchi.

  13. pedro

    Asa au procedat si cu legea 241 cu revenirea la cuantumul din 2009 si a iesit cum au vrut ei si timp de 3 ani cei afectati nu au avut indexari! Asa castiga timp ,mai bine era sa se convina asupra eliminarii articolelor din cele 3 oug- uri care capuseaza legea pensiilor acum in legislatura aceasta si pe parcurs sa se lucreze la o lege noua care dureaza!!! Cu eliminarea art. din oug- uri erau nevoiti sa recalculeze pensiile si sa dea niste bani,asa cu o noua lege se pune in aplicare cand vor ei fara sa dea un ban din urma!! Adevarul e ca domniile lor castiga timp cu promisiuni desarte in stilul politicianist si noi daca ne asumam aceasta gogorita cu o lege noua, la calendele grecesti vor fi rezolvate inechitatile!Domnilor reprezentanti ai asociatilor de rezervisti din sistemul de aparare ,daca legea 223 e dezbracata de articolele capusate prin OUG-uri poate deveni aplicabila si inbunatatita!Cu asemenea propuneri trebuia sa insistati la negociere si nu pe o lege noua care trage de timp in favoarea lor si nu a noastra!

  14. neacsu marin

    @Pedro,
    Nu s-a pus problema unei legi noi, acest lucru a fost mentionat (sper eu, gresit) de Stiri pe surse. Acuma depinde cine l-o fi informat pe domnul Negrea, nu e imposibil ca cei din PSD sa doreasca asta chiar daca nu s-a discutat. Sunt in stare de orice.

  15. Dan

    oane , ce zice norodul…. Ce să zică sefule urla şi ţipă de saracie! Da? Ia să vedem ce dari le mai punem! Dupa nişte timp seful iaraşi întreabă: Ioane, ce zice norodul? … Ce să zică, amu tace si se pregatesc cu coasele ! … Hei hai că se îngroaşă gluma! Hai să vedem ce dijme scădem!

  16. Se pregătește o nouă Lege a Amăgirii Militare?
    Dar de ce nu se abrogă art.40 și VII din OuG 57 și 59,prin legile de adoptare ale celor două OUG?
    Acum se dorește o nouă lege ca să fie pusă în aplicare peste Alți 3-4ani?
    Camarazi,nu vă lăsați amăgiți de cei care și-au bătut joc din 2010 și până în prezent.

  17. dragos Icleanu

    Stimati colegi, OUG59/2017nu o vor abroga guvernantii pentru ca, spun ei, prin actualizarile facute activilor ar exploda pensiile celor iesiti pe Legea 223/2015, adica a celor iesiti la pensie incepand cu ianuarie 2016. Acesta ar fi motivul pentru care guvernantii au emis OUG59/2017 si pentru care nu vor sa o abroge.Dar situatia in care suntem acum a mai fost inainte si dupa aparitia Legii164/2001. Exact in aceeasi situatie am fost, cand cei iesiti la pensie inainte de 1989 si pana la aparitia Legii164/2001 aveau pensii mici in comparatie cu cei care ieseau la pensie pe Legea 164/2001. Atunci cativa generali altruisti, sufletisti si care au tinut la camarazii lor si i-as numi aici pe gl.Corhaneanu Vasile seful DFC, col(sau gl.,am uitat!)Vasile, col.Dimulescu si atii pe care nu mi-i mai amintesc, toti din DFC au emis doua OUG-uri simultan cu aparitia Legii164/2001, prin care i-a adus pe cei iesiti la pensie inainte de 2001 la acealsi nivel cu cei iesiti la pensie pe Legea 164/2001 .Dar astazi nu mai sunt astfel de ofiteri in activitate, care sa tina, sa se gandeasca la militarii deja pensionati.

  18. neacsu marin

    @Icleanu,
    Oameni ar mai fi, dar nu la butoane. La butoane au promovati doar ghioceiiiar politicienii in nici un caz nudoresc dreptate pana la capat, indiferent ce declara in preajma alegerilor.

  19. Pedro

    D- lui Icleanu: Dupa aparitia legii 164 in 2001 tot la sfarsit de an Nastase a dat o Oug si a prorogat art. cu majorarea in functie de salariile activilor pe timpul recalcularii pensiilo celor iesiti inainte de aparitia legii!!!

  20. Vasile

    Buna ziua,
    Liderii asociatiilor care s-au dus la intalnire cu Dragnea & company ori stau prost cu logica ori sunt vanduti politicului cu totul.
    Dragnea si-a batut joc de ei!!
    LOV se tavaleste pe jos de ras!!
    Lipsa ministrului apararii, care are in responsabilitate aceasta problema, confirma bataia de joc. Asta a lipsit la ordinul lui Dragnea ca problema sa ramana in coada de peste.
    Daca se dorea rezolvarea problemelor din sistemul de pensii militare se facea print-o OUG care sa anuleze prevederile OUG 57 si 59 si evantual modificare unor prevederi din L.223.
    Elaborarea unei noi legi a pensiilor in aceasta perioada, cand ne indreptam in pas alergator catre o criza, nici ca nu putea fi ales mai prost momentul.
    Eliminarea diferentelor se va face dar in jos.

    Atentie domnilor lideri de asociatii!!!!

  21. Claudiu

    Am fost ca neafiliat la sedinta de lucru din 27.03 de pe trotuar si imi pare rau ca m-am dus. Cred ca ne-am adunat cam 150 persoane, cu tot cu jandarmii din dispozitiv. Tunau si fulgerau impotriva rezervistilor militari bucuresteni care nu s-au solidarizat cu LADPM, acuzandu-i ca sunt lasi, fricosi, ba chiar nesimtiti, iar pe cei prezenti ii indemnau sa semneze cereri de adeziune. Am vrut sa iau cuvantul, dar am fost amanat pe motiv de interludiu muzical, dupa care ocolit. Tarziu mi-am dat seama ca sunt intre ei, ladpm-istii… Dupa 3 ore am plecat dezamagit de lipsa de solidaritate intre asociatiile de rezervisti. Ce or fi avand de impartit? Se dau cumva locuri preferentiale la Ghencea 3?

  22. Dancapitandeplai

    De foarte multi ani, asistam la un spectacol incoerent si nejustificat ca si sustinere din partea militarilor rezervisti al asa-zisilor reprezentanti ai acestora. Generali si colonei, care mai de care isi etaleaza poponeata pe la televiziunile aservite cand unora, cand altora. Dupa intrarea in derizoriu a DOGARILOR PRICINOSI, vine randul altor circari, scamatori de doi lei, care incearca sa ne farmece cu abureli si aiureli. Ecourile in randul acestora si efectele prin transpunerea rezultatelor negocierilor purtate cu diversii saltimbanci aflati la guvernare sunt din ce in ce mai reduse. Pe de alta parte, ma uit cum un fost subofiter din MAI, COARNA, reuseste (de multe ori de unul singur), sa-si faca loc cu mintea si uneori cu coatele colegilor de breasla in blocada impusa de legiuitorii acestei tari. Un om (cred eu) de admirat, cu care generalimea si ofiterimea militarilor de cariera nu se comparan ici pe departe. Domnilor, cred ca mai avem de invatat una-alta si de la cei care fac eforturi in interesul grupului si nu, mai ales, in cel personal. Pacat de ce am invatat (sau nu) in decursul carierei despre camaraderie.