Nu vă faceți probleme dragi români, Iohannis e bine..

Categoria opinii, Stiri Interne


Robi din Las Fierbinți, polițistul minune care a reușit să îl detroneze pe Garcea din tabloul milițianului post revoluționar, pleacă de la primarul Vasile –un alt etalon al societății românești- un fel de Genoiu dar cu o burtă mai mică, cu o mașină împrumutată și intră cu ea în gardul de lemn al primarului, rupându-l. Bănuind că primarul va fi îngrijorat la auzul zgomotului produs de accident, Robi strigă către primar: ” nu vă faceți probleme domnule primar, sunt bine!” Trebuie să recunosc că domnul Brănescu, scenaristul, soțul real al Aspirinei, are simțul umorului.

Dar deși situația și replica lui Robi par trase la indigo după întrebările propuse de Iohannis pentru referendum, trebuie să admit că el nu are simțul umorului.

Am aflat azi, ce a clocit cloșca din capul prezidențial, după lungi cazne, demne de săptămâna patimilor, pentru a aduce românii la vot și a-i face să voteze cu el la prezidențiale, adevăratul scop al referendumului. A vrut el, gardul național să rupă gura târgului cu întrebările și după ce s-a chinuit să nască normal a fătat tot prin cezariană, un copilaș cu două capete dar fără minte. După ce a făcut atâta tam-tam și a mobilizat toate tenebrele naționale și internaționale pozând inclusiv în apărătorul celor pe care anul trecut îi numea”niște evrei”, pentru salvarea ”independenței justiției”, după scremete prelungi, IWK  a dat dovada înaltelor preocupări. Ce justiție, ce independență, ce stat de drept, ce interes național, ca să folosesc o sintagmă demonetizată de când a intrat în gura lui Oprea? Nimic, vax albina. Domnul Iohannis nu a putut să iasă din capcana minții sale înguste și a reușit să rupă  ceea ce putea fi o armă împotriva PSD măcar sau chiar un scut, o emblemă personală cu care să meargă la prezidențiale. Nivelul interesului său nu s-a putut ridica mai sus de persoana lui Dragnea pe care în cărarea  judecății sale, că nici drum nu poți să îi spui, îl vede principalul contracandidat și pericol în calea celui de-al doilea mandat al său. Greșeală, greșeală fatală, în primul rând pentru că tocmai prezența lui Dragnea pe lista candidaților i-ar oferi șanse reale să prindă al doilea mandat, chiar din primul tur, în al doilea rând greșeală pentru că el are impresia că dacă pe el îl doare măseaua (nu cea de minte, că nu are) românii iau algocalmin. Da de unde, lupta personală dintre el și Dragnea nu interesează pe nimeni iar întrebările alese arată că pe el doar asta îl interesează. Iată întrebările alese, concepute, sau trase la căciulă de Iohannis:

1. Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?

2. Sunteti de acord cu interzicerea OUG si cu extinderea dreptului de a ataca OUG direct la CCR?

Păi să fim serioși, dar prima întrebare este anticonstituțională pentru că nu poți interzice un drept stabilit de dreptul umanitar internațional, și mă refer la articolele 1,2, 7 și 11 din Declarația universală a drepturilor omului. La art 11., punctul 2 , de exemplu, se prevede că ” Nimeni nu va fi condamnat pentru acțiuni sau omisiuni care nu constituiau, în momentul când au fost comise, un act cu caracter penal conform dreptului internațional sau național. De asemenea, nu se va aplica nici o pedeapsa mai grea decât aceea care era aplicabilă în momentul când a fost săvârșit actul cu caracter penal.” Păi dacă la data comiterii faptei omul avea dreptul la amnistie și grațiere, nimeni nu îi poate lua acest drept, deci, propunerea lui Iohannis, cu trimitere la Dragnea, nici măcar la a tuturor corupților sau condamnaților, este inaplicabilă, neconstituțională, chiar dacă să zicem că populația ar vota  la referendum pentru acest punct. Ca să nu mai spun că pentru o faptă există o pedeapsă nu mai multe. Înainte de a face această propunere, Iohannis ar fi trebuit să solicite modificarea Constituției, pentru că așa cum arată acuma actul suprem al țării, ceea ce propune el este anticonstituțional.

A doua întrebare merge pe aceeași linie, pentru că la această oră emiterea ordonanțelor este prevăzută în Constituție la articolul 115. A veni  cu o astfel de întrebare este echivalent cu a cere nerespectarea Constituției. Iohannis ar fi trebuit să întrebe: sunteți de acord cu modificarea Constituției privind abilitarea guvernului de a emite ordonanțe de urgență? Așa cum este pusă întrebarea acum vorbim despre o instigare la nerespectarea Constituției, fapt ce ar putea atrage o cerere de suspendare.

Este clar și arhicunoscut faptul că cele două întrebări sau propuneri îl vizează în mod direct pe Dragnea și tot scandalul este făcut nu din spirit justițiar sau pentru apărarea actului de justiție, mai ales că se comite o injustiție prin ceea ce propune el, ci pentru a pedepsi sau înlătura un inamic personal al președintelui, la alegerile prezidențiale. Ei bine, dacă Dragnea poate fi învinuit că încearcă să siluiască legea, și să impună legi în interes personal, Iohannis se face vinovat de încercarea de a manipula o țară, a băga 18 milioane de oameni în conflictul personal cu oponentul politic și  siluirea Constituției doar din dorința de a-și înlătura un rival.

Pentru un om cu respect față de legea supremă a statului Român a răspunde afirmativ la aceste întrebări este sinonim cu a nega Constituția și a fi de acord cu încălcarea ei. Nu poți vota așa ceva, trebuia solicitată mai întâi opinia privind modificarea Constituției. Numai că pe Iohannis aspectele legale îl interesează mai puțin, pe el îl interesează asmuțirea oamenilor împotriva lui Dragnea așa cum și pe Dragnea îl interesează asmuțirea oamenilor împotriva lui Iohannis, dar niciunul din ei nu face personal nimic, amândoi sunt lași pentru că au de fapt un ”protocol secret”  prin care se protejează unul pe altul, sau mai bine spus nu se atacă frontal și decisiv, doar fac wrestling, dar îi îndeamnă și asmut pe alții împotriva celuilalt, cu orice risc, călcând în picioare orice principii de drept sau morale, legi scrise sau nescrise.

Iar societatea, clasa politică, populația se divide se înjură, se spurcă, se otrăvește luând partea sau atacând ori pe unul ori pe altul. Românii își dau în cap iar ei rămân pe liste și candidează iar la sfârșit vom fi conduși ori de unul, ori de altul dar în mod cert de un laș incapabil să producă ceva folositor românului, României, un vândut gata să cedeze  pământul, resursele, independența, suveranitatea, demnitatea, tradițiile, trecutul prezentul și viitorul țării,  pentru a-și asigura și consolida scaunul. Asta vom câștiga noi, indiferent cine va câștiga această dispută. Nu vă faceți probleme dragi români, domnul Iohannis a dat iarăși cu oiștea în gard, dar este bine. El, nu noi.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

27 Raspunsuri la Nu vă faceți probleme dragi români, Iohannis e bine..

  1. Dan

    Infractori:Drac-nea sau Ciolanis.Regionalism: Rahat cu perje.

  2. Ifrim

    Nu va faceti probleme don col.si eu sunt bine,sunt bine!

  3. neacsu marin

    @La multi ani Ifrim! Ma bucur ca esti bine. Iti doresc sa iti fie si mai bine !

  4. Ifrim

    Multumesc,sarbatori Pascale fericite si d-stra!

  5. Daniel Craciun

    CRISTOS A ÎNVIAT !
    Un PASTE Binecuvantat !, tuturor romanilor, tuturor crestinilor !

  6. Dan

    Sa fi om cu oamenii cu suflet bun si sa-i ajuti pe cei care gresesc doar daca isi recunosc greselile . Nu poti iubii si ajuta un om care nu da nici un semn de bunavointa si care nu vrea sa isi inteleaga greselile. ba chiar le repeta ingrosand obrazul, dispretuind iubirea ta sincera,sfaturile si ajutorul tau..A fi crestin inseamna sa iubesti din suflet si sa ajuti nu sa faci binele cu forta celor care insista sa faca fapte rele. Exemplu politicienii romani.Pe acestia doar pedepsele aspre si penitenta ii lecuiesc de crime morale., blestematii , hotii si tradarea tarii sfinte in care s-au nascut.In 30 de ani de rabdare si iertare crestina politicienii romani doar au ijefuit si ngropat tara (cu tot cu popor) apoi au urinat pe mormant. Mai poate exista iertare dupa 30 de ani de ticalosii ?

  7. Geofreeland

    Nu e bine. Prietenul nostru, Vladimir Putzin, plin de șarm, spirit viu și cultură, cu toată harta de operații a țării în minte, nu mai e! Colonelul Nussem Vladimir a trecut în neființă. La revedere, prieten drag, camarad loial si om de spirit! Fie-ți drumul lin spre stele!

  8. Asta chiar este o veste tristă care a căzut că o lovitură de ghioagă.
    Nu l-am cunoscut personal,ci doar aici,pe acest Blog.După modul cum se exprima în scris îți dădeai seama că este un om valoros,patriot,iubitor de oameni și țară.
    Am avut cândva,aici, din pricina unei postări înțelese greșit și datorită stilului meu de a scrie,unele reprici,dar în limita bunului simț.
    Mi-am cerut scuze atunci și cred din tot sufletul că mi le-au fost acceptate.
    Dumnezeu,să-l odihnească și să-l aibă în grija Sa!
    Condoleanțe familiei îndoliate!

  9. Ifrim

    Trista veste.Dumnezeu sa-l odihneasca.Chiar mi-era dor de comentariile dumnealui!

  10. Lucian56

    La fel ca multi alti „analisti politici” ati devenit un critic continuu al presedintelui Iohanis care (va place sau nu), conform art. 92 al constitutiei este comandantul fortelor armate. Nu uitati ca acest referendum se va realiza si la solicitarea opozitiei care au adunat semnaturile necesare pentru acest referendum. Asa cum este acesta trebuie facut. Constat ca sunteti dintre cei carora nu le convine. De ce? Nu se vede „din cuiul catarii” ce se intampla in tara asta? Se duce totul de rapa din cauza acestei proaste guvernari care nu are decat un singur scop: salvarea lui Dragnea. Nu ma intereseaza persoana aceasta. Poate sa scape odata dar sa si dispara din prim planul politicii. Aveti un cont deschis in care sa primiti ceva fonduri ca sa-l atacati pe presedinte tinand cont sa pe acest site se uita in marea majoritate militari? Ar fi multe de spus dar cui folosesc aceste vorbe?

  11. neacsu marin

    @Lucian,
    Nu m-am declarat sau pretins niciodata analist politic, nici macar jurnalist, pur si simplu considerand ca am ceva de spus, si crezand ca dreptul la opinie este garantat si aparat, spun ce gandesc. Ca asta convine sau nu unora sau altora, este o problema care tine de percepria si gusturile fiecaruia, nu vreau nici sa schimb nici sa sugerez macar cuiva cum sa gandeasca sau sa simta. Deca ati fi avut rabdarea sa cititi mai mult pe aici ati fi constatat ca nu am simpatii politice si nu abordez oameni, ci doar evenimente, fapte, uneori declaratii. Nu am simpatii politice, e suficient a tastati numele Dragnea ca sa vedeti cat il iubesc. Iar a insinua ca as fi pletit de cineva pentru a scrie ceea ce sctiu este o lipsa de cunoastere, si as putea spune bun simt, dar nu spun si o rautate. Spre informarea dumnevoastra, va spun ca acum 2 ani daca nu mai mult, scriam si la ZIARE.COM. Dupa o perioada de proba de cam o luna, in care au ajuns la concluzia ca merita sa faca un contract cu mine si mi-au trimis contractul sa il semnez, citind termenii contractului, am refuzat si incetat colaborarea tocmai pentru ca intentionau sa se faca stapani pe scrierile mele si constiinta mea. Nu am acceptat sinu accept sa imi impuna cineva pentru orice suma, ce sa scriu.

  12. Geofreeland

    @Lucian Cred că ai greșit ușa. Nu bați la ușă, nu spui bună ziua, intri cu bocancii nefăcuți, mănânci semințe, scuipi…De ce, dom’le? Că nu ai „maneră” am înțeles, că ești montat am înțeles…dar nu înțeleg ce cauți p-acilea. Boierul în trăsură zise birjarului, „am pierdut o băncuță, dacă o găsești să mi-o aduci, dacă nu, ia-o tu!” Așa că, „la bulivar, birjar, la bulivar”. Nu p-aici. Aici nu se scuipă.

  13. neacsu marin

    @Geofreeland,
    Suntem inca sub influenta Sfintelor saratori, asa ca sa fim mai ingaduitori.Ca si mine, are dreptul la opinie. Intelege si interpreteaza fiecare cum poate.

  14. neacsu marin

    @Nicolae,
    M-am vazut nevoit sa sterg comentariul dumitale postat la adresa lui Lucica, pentru ca depasea limitele admise pe aceasta pagina. Indiferent ca avea sau nu dreptate si ca de fapt imi luai apararea, nu o sa accept niciodata astfel de replici de atac destul de urat la adresa unui alt cititor. Sper sa nu se mai repete, ca atunci voi bloca autorul.

  15. Nicolae

    Nu mă supăr,d-le Colonel,dar merita să-i spună cineva.
    După cum am precizat,m-am abținut cât am putut sa nu jignesc.
    Oricum,ceea ce am spus,rămâne valabil,ci nu voi sta deoparte când constat că un om este jignit,mai ales un militar.
    Suport orice consecințe!
    Îmi cer scuze!

  16. neacsu marin

    @Nicolae,
    Deocamdata am sters mesajul dumneavoastra.Imi respect regulile si principiile si astfel si cititorii. Sunt convins a intelegeti. Sper sa nu se mai repete. Puteti comenta in continuare respectand regulile. Cine le incalca grosolan e scos din circuit. Cine greseste luat de sentimente, are dreptul la a doua sansa.

  17. Nicolae

    Am înțeles!Nu vreau să vă fac probleme și implicit, Blogului!
    Cer mii de scuze!

  18. neacsu marin

    @Nicolae,
    Mie nu imi faceti probleme, nici blogului. Cei care intra aici chiar daca nu stiu din start, constata care sunt regulile si se adapteaza sau pleaca. Eu am blocat pana acuma doar 3-4 persoane, care sub diferite id-uri erau puse pe „fapte mari”, crezand ca aici merge ca pe alte pagini. Prefer mai putin comentarii, dar de calitate, iar daca nu sunt, asta e. Nu umblu dupa like-uri sau pagini vizualizate, dupa cum se vede nu fac publicitate, deci nu castig dar nici nu pierd nimic de pe spinarea cititorilor.

  19. Lucian56

    Vorba unui „pamant liber”. Am gresit usa. Nu am vrut si nici nu vreau sa intru in polemica, deoarece unii prin diferentele de opinii considera ca eu pot fi al unei „agenturi straine”. Asa ca ma opresc aici. Daca folosind expresii de tipul „cloșca din capul prezidențial” „…capcana minții sale înguste” considerati ca este un limbaj normal la adresa presedintelui tarii, chiar nu mai are rost sa continui. Eu cred (cu scuzele ca am intrat in armata la 15 ani la LM si am iesit la 52) ca indiferent cine este presedinte ales al tarii (si comandant al armatei) ne convine sau nu trebuie sa-i acordam respectul cuvenit functiei. ASA AM JURAT. Se pare ca (unora le place sau nu) Iohanis va mai conduce armata inca 4 ani. Sa fie sanatos.

  20. Nicolae

    Recunosc,am greșit,și că să vedeți că am onoare și totodată vă respect,toată luna Mai nu voi mai posta nici măcar un cuvânt!
    Asta nu înseamnă că nu voi intra să citesc art.d-voastră!
    Am onoarea!

  21. neacsu marin

    @Nicolae,Ati inteles gresit, eu nu am spus sa nu mai postati, dimpotriva am spus ca puteti sa continuati sa postati, daca respectati regula. Nu ati fost ” pedepsit”doar am scos postarea pentru ca nu era conforma cu normele dar puteti comenta in continuare

  22. Geofreeland

    @Nicolae Și eu am primit un cartonaș galben de la d-l Neacșu. Am fost un pic patetic și m-a atenționat. Ca la fotbal, a avut dreptate. Nu atacăm persoane, exprimăm opinii, decent, și decența poate fi dură sunt de acord, însă, de regulă, ceea ce exprimăm public ne reprezintă. Deci, trecem peste orice polemică, mergem mai departe.Nu? Așa că, eu personal te aștept la comentarii. Ai nerv!

  23. Geofreeland

    @Lucian Nici vorbă să polemizăm pe teme care nu sunt ale noastre. Te admir pentru o carieră militară, sunt pro LM-iști din start. Niște copii care am luat armata-n piept. Adică avem sânge kaki. Mai mult, noi am jurat pentru patria noastră, România, până la moarte. Ejectați de sistem prin pensionare, în culmea potenței profesionale, suferim pentru ceea ce am construit, crezut și trăit o viață. Dar, niciodată eu nu voi da respectul meu ca militar unui cetățean impotent în a înțelege că armata nu e o școală de cusut nasturi. Cu asta am spus tot. În nicio țară din lume un președinte nu poate afirma această inepție degradantă și pentru tine. Eu nu cred că ai trăit o viață în kaki numai să fi etichetat ca un învățător pentru cusut nasturi. Știi vorba ceea, afară e vopsit gardul (la Cotroceni), înăuntru…Așa că singurul dumitale scop politic, dacă nu ești „montat”, așa cum ai spus de dl.Neacșu, pe bani, nu e decât să fi sănătos și să ai o pensie pentru un trai decent. Sunt pline cimitirele de activiști politici. Noi aici nu facem politică. Deși dacă mă gândesc bine, și aerul poluat respirat e politică, ca și mâncarea și oricare nevoie a omului care e o marfă. Chestia cu invocarea jurământului e o stupizenie. Noi am jurat patriei nu unui efemer individ gândind în germană ca și Mackensen la Mărășești. De fapt, din acest punct pe care îl invoci, cu jurământul, te întreb, mai știi jurământul pentru care ai semnat? Eu nu cred. Deh, vârsta, amintiri, alte vremuri, când armata era a poporului român…Aici încheiem orice, ușa noastră e deschisă celor care dau binețe.

  24. neacsu marin

    @Lucian,
    Cand in fruntea tarii, a unui partid, a guvernului, Parlamentului, ajunge un hot, mincinos, tradator, vandut, incapabil, incult, agramat, adus de vanturi straine, pentru mine , orice titulatura ar avea, tot prost, incult, vandut, hot, mincinos este. Eu respect omul, nu titlul, ca am vazt si profesori universitari, doctori docenti de renume mondial care au sfarsit cu spatele la zid dar si nulitati ajunse in fruntea statului cu dosare de fals siuz de fals. Dumneata poti sa respecti pozitia sefului. Eu respect o singura pozitie, cea bipeda, pozitia ghiocel, a calului care bea apa in fata sefului, chiar militar fiind, nu m-a prins niciodata.

  25. Dan

    Militar adevarat (operativ) nu poti fi mai mult de 20 de ani ca nu rezista corpul.Exact ca in NATO la cel mult 42 de ani ii ejecteaza la pensie. Ca birocrat militar poti sta 40 de ani in birou ca sa faci vechime multa dar ala nu e militar ci birocrat politruc.

  26. Lucian56

    @Dan,
    Multumesc pentru site-ul lui nicoletaploscaru.