Miru m-ar fi certat dacă nu aș fi scris despre această nouă măgărie prezidențială. Fără a fi lipit de o latură politică sau alta, nu suporta mitocănia, prostia, neam-prostia, trădarea și anti-românismul indiferent din ce direcție se manifestau. Pe Iohannis l-a caracterizat ca fiind cel mai anti-român președinte român și chiar cel mai anti-român om politic pe care l-a cunoscut în viață. Așa cum spuneam, rar mi-a fost dat să rezonez cu cineva așa de mult cum am rezonat cu Miru. În mod cert va fi de acum încolo reprezentantul meu în lumea de dincolo, pentru că nu ne-am contrazis pe absolut nici o idee socio-politică. Sunt convins că și acolo unde este va distribui articolele mele printre sfinți. Este în stare.
Scriu acest articol mânat de spiritul lui, știind că îl roade, acolo unde este.
Pasul unu
După cum se știe, pe data de 9 Mai la Sibiu va avea loc Summitul Consiliului European iar presa din România dezbate prin toate canalele faptul că Viorica Dăncilă, premierul României nu este invitată. Partea pro –PSD îl atacă pe Iohannis că nu o invită, fără a preciza însă că nu Iohannis face cărțile, deși el este reprezentantul țării gazdă și –coincidență stranie- reprezentantul orașului gazdă. Oficial Iohannis nu are nici o atribuțiune în ceea ce privește invitarea unuia sau altuia, lucrurile sunt clare, membrii Consiliului European sunt reprezentanții oficiali ai țărilor membre UE, iar la noi reprezentant constituțional este Iohannis. Mai fac parte din acest Organism, Președintele Consiliului European, care este Donald Tusk și președintele Comisiei Europene care este BEȚIVUL Junker. Viorica Dăncilă nu poate participa ca prim ministru al României pentru că s-ar încălca cutuma, iar ca președinte în exercițiu al Consiliului Uniunii Europene, nu poate participa decât dacă pe ordinea de zi este un subiect care cere prezența sa acolo. Ar putea fi invitată așa din curtoazie în calitate de președinte al Consiliului Uniunii Europene? Doar dacă s-a mai întâmplat în alte dăți sau dacă există motive temeinice iar ordinea de zi dezbate subiecte la care doar ea poate răspunde. Culmea, nimeni nu discută despre această ordine de zi, dar toată lumea discută despre prezența sau absența ei acolo.
Înainte de a comenta pe această temă să vedem cine este Consiliul European (a nu se confunda cu Consiliul Uniunii Europene care este altă Mărie cu altă pălărie).
Conform Wikipedia, Consiliul European este una dintre cele 7 instituții oficiale ale Uniunii și se prezintă sub formă de summituri (de obicei, trimestriale), prezidate de un președinte permanent.
Consiliul stabilește orientarea generală și prioritățile politice ale UE, dar nu adoptă acte legislative. Tratează chestiuni complexe și sensibile care nu pot fi soluționate la niveluri mai joase de cooperare interguvernamentală.
Definește politica externă și de securitate comună a UE, ținând cont de interesele strategice ale Uniunii și de implicațiile în domeniul apărării.
Desemnează și numește candidați la anumite posturi de importanță majoră la nivelul UE, cum ar fi BCE și Comisia.
Consiliul European se reunește la convocarea președintelui său, care este ales chiar de către Consiliu pentru un mandat de doi ani și jumătate, care poate fi reînnoit o singură dată. Președintele Consiliului European reprezintă Uniunea în relația cu lumea externă.
De obicei Consiliul se reunește de 4 ori pe an, dar președintele poate convoca reuniuni suplimentare pentru a soluționa probleme urgente.
Deciziile se iau în general prin consens, cu unanimitate sau cu majoritate calificată în unele cazuri. Numai șefii de stat sau de guvern pot vota.
Deci practic, având în vedere regulamentul de funcționare, premierul României cu poate participa la lucrările Consiliului European pentru că nu e membru. Scurt și cuprinzător.
Dacă președintele Uniunii invită, sau ordinea de zi cere, premierul României poate fi invitat la deschidere dar nu la lucrări, iar președintele Consiliului Uniunii Europene poate fi solicitat sau invitat, fără drept de vot, în afara .. concursului.
Așadar cei care fac valuri pe acest subiect ori nu cunosc regulamentul, ori nu vor să țină cont de el.
Pe de altă parte, este cunoscută politica anti- PSD anti- guvern și anti-România a președintelui Iohannis care a blocat, criticat, amânat, contestat, dărâmat orice proiect guvernamental sau inițiativă, bună sau rea, cu atât mai mult cu cât era mai bună, pentru că nu voia ca PSD-ul să câștige capital politic. Iohannis a blocat orice proiect care ar fi făcut o viață mai bună românilor sau unei părți a românilor, tocmai pentru ca aceștia să nu fie mulțumiți de PSD, urmărind ca aceștia să se lepede, până la alegeri, de PSD. Pretinzând că luptă împotriva corupției a sprijinit de fapt corupția din Justiție, din DNA în special, cu reprezentanta ei cea mai înaltă, Codruța Kovesi, protejând portocalele deși existau dovezi irefutabile privind abuzurile și excesele prahovene, sau prin păstrarea în funcție a s(in)ecuristului Lazăr. Ura lui Iohannis față de români s-a manifestat și se manifestă permanent aproape fără disimulare. Nici nu poate și nici nu încearcă să își ascundă ura față de români. Când vorbește și vrea să zâmbească românilor, reușește doar un rânjet șacalic, care nu poate păcăli pe nimeni. Zâmbetul său de satisfacție este de fapt un rânjet iar hienele îl pot declara președinte de onoare. Acest reprezentant al Grupului Etnic German (pe care FDGR l-a moștenit oficial prin decizie judecătorească pe vremea cât Iohannis îi era președinte) nu a făcut în toată cariera sa politică nimic pentru români, a lucrat în permanență pentru binele celor pe care îi reprezenta, fie că erau membrii ai FDGR, ai Holzindustrie Schweighofer, sau nu știu cărei onege (așa am înțeles că se numesc acum sucursalele diferitelor agenții de informații, influență sau securitate străine) dirijate din afară. Aș vrea să cunosc și eu un gest pro-românesc făcut de Iohannis. Mă ajută cineva?
Ce legătură ar avea totuși Iohannis cu acest Summit? Cine spune nici unul, nu e departe de adevăr, pentru că el personal nu e în stare să influențeze nimic, să facă nimic, să producă nimic. El știe doar să arunce paltoane, să blocheze bugete, să amâne sau conteste legi, să declare că România nu este pregătită sau potrivită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Toate astea spre binele românilor. El de fapt, dacă mă gândesc bine, nu are nici un sentiment, este un om lipsit total de sentimente, el este doar un executant. El și când semnează o hârtie trebuie să întrebe unde să semneze sau dacă poate să semneze. Când STS va avea voie sau binevoi să decripteze și publice convorbirile sale telefonice, România va fi în șoc (dacă va mai exista în forma actuală). De aceea eu nu îl învinuiesc pentru faptul că Viorica nu este invitată la Summit, el nici nu poate și nici nu i s-a dat voie să aibă o părere privind acest subiect. Dar presa discută, discută pentru că atenția românilor trebuie îndreptată spre subiecte de can-can fără relevanță, fără soluții. Ceea ce se va discuta acolo și propunerile sau angajamentele lui Iohannis, ASTA E IMPORTANT,dar nimeni nu vrea să știe asta pentru că astea trebuie să se facă auzite doar atunci când nu se va mai putea fac nimic. Dormi române, dormi în pace, România praf se face.
Pasul doi
Același Iohannis a semnat azi un decret privind numirea doamnei Simina Tănăsescu la CCR în locul ”domnului Lăzăroiu” pe care aceeași doamnă a încercat să îl schimbe sau demită prin presiuni, când era consilier prezidențial. Datorită acestei încercări demascate a fost nevoită să își dea demisia din funcția de consilier prezidențial, pentru a nu îl implica pe Iohannis în scandal.
Iată ce comunicat a dat domnul președinte pe 20.06.2018
„În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.
Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”
Prin această numire, Iohannis se autoincriminează, confirmând că ceea ce a încercat atunci doamna Tănăsescu a făcut la ordinul lui, iar acum a răsplătit-o. Cine vorbea de independența justiției și lupta anticorupției, că nu îmi amintesc?
Iată ce declara Iohannis la momentul încercării doamnei Tănăsescu de a îl influența pe Lăzăroiu.
Acum a venit momentul adevărului prin numirea acesteia, ca o răzbunare, în locul lui Lăzăroiu.
Nu cred că e vorba doar de răzbunare. Doamna Simina are pregătire solidă în drept constituţional, aşa că posibilitatea de a ajunge judecător CCR (se ştia demult când se încheie mandatul judecătorului ce este propus de Preşedinte) s-a întâlnit cu nevoia celui de-al doilea de a avea o persoană care să producă sesizări la CCR la foc continuu şi cu oarecare motivare justificată. Şi chiar dacă a fost nevoită să demisioneze din funcţia de consilier prezidenţial, sunt convins că a continuat să producă sesizări pentru preşedintele care acum a numit-o la CCR. Ce e deranjant totuşi, este faptul că un profesionist al dreptului ar trebui să nu producă doar sesizări comandate politic sau din interes politic. Spre exemplu, ieri preşedintele a promulgat şi Legea de aprobare a OUG 96/2018. Oare nimeni nu mai citeşte ce semnează? Reamintesc prevederea din art.VIII al respectivei OUG: “În aplicarea art. 59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, termenul până la care se poate realiza actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat este data de 31 decembrie a fiecărui an. Cuantumul pensiilor militare de stat nu se actualizează dacă media anuală a inflaţiei înregistrează valori negative.” Ce-am făcut măi nene? Dacă în tot Parlamentul, comisii , secretari, etc., nu a fost nimeni să le spună că OUG 114/2018 a modificat modificarea şi a lăsat fără obiect articolul din OUG 96, aşa că aleşii au votat aprobarea OUG96 fără măcar să o citească, mă aşteptam ca măcar careva de la Preşedinţie să citească ce îi bagă sub nas la promulgat. Dar nu, nici aici nu e nimeni atent, nici măcar atunci când e tras de mânecă.Are cineva idee ce încurcătură juridică produce reactivarea prin aprobarea Oug a respectiivelor prevederi?
Ca Ciolanis e antiroman (ca orice politician) e deja stiut.Beleaua e ca restul politicienilor sunt toti (fara exceptie) antiromani si hoti pe fata.Nu se mai feresc.
https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/ancheta-extinsa-in-dosarul-10-august-noi-acuzatii-pentru-sefii-jandarmeriei-1124825
@Ne O,
Da, ai dreptate, dar cine sa se uite pe legile pe care le dau niste hoti pe care ii intereseaza doar cum sa fure fara sa fie condamnati? Pe toti ii intereseaza doar propria piele nu legile care se bat cap in cap sau soarta romanilor. Pe ei nu ii intereseaza ca legile pe care le dau nu pot fi aplicate pentru ca tot ei au anulat obiectul articolelor de lege. Iar contestatarii contesta doar ce li se spune, verififica doar „legile speciale”, in rest, liber la promulgare.
Nu despre „pregătirea de specialitate” a Siminei Tănăsescu este vorba, ci de faptul că cetățeanul președintele își plătește datoriile cu funcții babane! Că, doar nu dă bani de la el! Și, dacă mă gândesc doar la Livia Stanciu și la taica Lazăr, a devenit, deja, un obicei!
Dau doar două citate din gândirea de cristal a profesionistei Tănăsescu: 1-protocoalele sunt „simple intelegeri incheiate intre institutii” (cu referire strictă la cele încheiate de SRI cu diverse structuri din justiție, nu ca o discuție, așa, în general despre termenul de dicționar „protocol”!); 2-niciunul dintre conflictele constitutionale sesizate la CCR, in privinta protocoalelor si in privinta completurilor de cinci de la Inalta Curte, nu ar trebui admise!
Cum credeți că va judeca această cetățeană, de acum membră deplină, cauzele ajunse la CCR? Nu-i așa că nu poate exista niciun dubiu referitor la imparțialitatea domniei sale?
Penibil, cat se poate de penibil presedintele nostru..!
@NeO, cam aveti dreptate; daca nici juristii Guvernului si Parlamentului nu sunt in stare sa propuna legi simple si clare pentru toata lumea, dar le modifica prin ordonante care modifica alte ordonante, ce pretentii sa avem de la cei care judeca procesele noastre in instante si dau hotarari diferite pentru aceeasi speta..?
Deocamdata Art.84 din OuG.nr.114/2018 este si va ramane in vigoare pana cand va fi modificat de proiectul de lege Pl x nr.93/2019 de aprobare a acestei ordonante, aflat in comisiile din CD pentru raport; deja comisia pentru aparare a dat un aviz favorabil cu amendamente care modifica din nou art.59 si art.60 din Legea nr.223/2015.
CCR e doar o adunatura de infractori politici.Grup infractional organizat.
Țutea a spus ca facut(multa) puscarie pentru un popor de idioti.A fost mult prea bland si naiv.
Măi să fie, gând la gând, cu bucurie!
Sunt de parere ca, desi aveti motive, sunteti prea duri in exprimari. Apoi, nu este bine sa generalizam cu privire la clasa politica sau la judecatorii de la CCR. In general nu este bine sa facem acest lucru. O fac multi romani pe diverse bloguri, gen toti psd-istii sunt…..toti pnlistii sau …etc.Este prea multa ura si dorinta de razbunare in societatea romaneasca. Presedintele este orice altceva numai mediator NU ! Alegerile din 26 mai or sa fie cum or fi, dar cele din toamna tare ma tem ca se vor lasa cu violente si dezbinari care numai bine nu ne fac.
@Gigi,
Pai daca am motive sa fiu dur, de ce as umbla cu manusi ? Iar toti politicienii urmaresc doar interesul personal, de ce i-as menaja? In ceea ce priveste judecatorii CCR atata vreme cat sunt alesi de partide, de parlament (care este politic) si de presedinte, care este la randul sau politician) de ce as avea incredere in ei? Practic ei nu apara legea sau Constitutia ci p cei care le-au dat puteri depline tpentru 9 ani. 9 ani in care oamenii mor cu dreptatea in mana, si cu drepturile furate.
Dar de cine sa fie alesi judecatorii CCR ca sa aveti incredere in ei ? Daca legea votata de alesii poporului spune ca asta este procedura !!! Si pentru mine CCR este o strutocamila si nu pot uita 2011 cand au spus DA la contributivitate pentru toti, „NUMAI PENTRU NOI”, NU !!?? Daca ar fi dupa mine asi da competentele lor Curtii Supreme de Justitie, iar pentru legile care ii privesc pe ei Parlamentului, fara drept de atac in justitie.PARLAMENTUL ESTE SUVERAN. Politicienii sunt alesi de cetateni, iar dvs spuneti ca „toti politicienii urmaresc doar interesul personal”. Politicienii nu sunt numiti direct !!! Eu spun doar atat, ca nu este bine sa punem TOTI sunt…..toti vad…toti au !!! Generalizarile nu ajut ala nimic. In fine, fiecare cu parerile lui……..
@Chestia asta cu „alesii poporului” suna cum suna inainte cea cu „conducatorul iubit” adica gargara. Nu sunt alesii nostri, sunt ai partidului care i-a pus pe liste si carora le voteaza legile. O sa fie alesii nostri cand o sa fie alesi individual. Nimeni n este suveran sau nu ar trebui sa fie pana nu facem o transfuzie nationala de sange sa iasa hotia din sangele nostru.
Gigi spui prostii.Zi macar un singur politician pe care l-ai ales tu ca ai vrut nu pus pe liste de interlopi de partid.Democratia ‘originala’de la noi este ca basina strutului(cetateanul naiv si credul ca tine) .Nimeni nu a vazut-o(basina) dar pute urat.
@Dan Ok, ciuma rosie. Dar poate imi dai vreun argument fezabil sa votez o alta ciuma, galbena, verde, albastra, maro etc. Un argument, te rog, si asa voi vota. Daca voi mai vota.
Geo. Eu il votez pe Gropea cu UNPR lui militarizat. Are de platit multe polite celor care i-au tras-o si probabil nu va ma trada inca o data sistemele militarizate . Oricum nu am cu cine altcineva.