Astăzi, 07.05.2019 era planificată o întâlnire a membrilor asociațiilor cu grupul desemnat de Dragnea pentru a rezolva ”cât mai urgent” problema pensiilor militare. Urgența, după cum se știe s-a transferat pe problema completelor de judecată, schimbarea lui Toader care nu voia să dea drumul ordonanțelor privind modificarea codurilor penale și salvarea hoților din politică(nu doar din PSD) de dosare. Ca atare, întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc azi între reprezentanții ANCMRR, AORR ROMIL și ”echipa Olguța”, a fost amânată pe motiv că trebuie să aibă loc mai întâi o întâlnire între reprezentanții Caselor de Pensii Sectoriale ale MAIA, MApN, și SRI pe de o parte, și reprezentanții Guvernului, recte Ministerul Muncii și probabil și al finanțelor. Obiectul întâlnirii cică ar fi armonizarea aplicării legii 223 și poate și a noilor măsuri care ar urma să se ia și de care reprezentanții asociațiilor încă nu au habar, pentru ă ei au fost chemați doar pentru a se mima colaborarea, ca și în cazul Conciliului lui Leș. Așadar, chiar dacă ar vrea, asociațiile nu au ce anunța nu pot anunța de fiecare dată că iară au fost amânați, duși cu preșul, aburiți. Cert este că decizia nu e aparține, ei vor fi chemați, SĂ FIE ANUNȚAȚI, NU CONSULTAȚI, PRIVIND MODIFICĂRILE SAU PROPUNERILE PRIVIND PENSIILE MILITARE.
Între timp, așa cum sesiza și preciza NeO pe pagina mea, același partid aflat la putere a trimis la promulgare, fiind promulgat alaltăieri, Legea de aprobare a OUG 96/2018. Absurd este faptul că art.VIII al respectivei OUG, prevede că : “În aplicarea art. 59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, termenul până la care se poate realiza actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat este data de 31 decembrie a fiecărui an. Cuantumul pensiilor militare de stat nu se actualizează dacă media anuală a inflaţiei înregistrează valori negative.” De ce absurd? Pentru că prin OUG 114, art 59 din legea 223 NU MAI EXISTĂ. Deci guvernanții noștri propun și votează legi care se bat cap în cap. Unii anulează prevederile unui articol de lege după care vin alții și fără a anula prevederile legii care anula art 59, , modifică acel articol, adică un articol care NU MAI EXISTĂ. Păi să nu își pui la mașină numere din Suedia ? Culmea este că nici comisiile prin care a trecut OUG 96, nici cerberii prezidențiali care au atacat la CCR toate legile propuse de guvernul Dăncilă doar așa de dragul contestării, nu au sesizat aberația. Și toate astea se întâmplă pentru că avem niște habarniști pe loc de ”aleși” și un ”șef al armatei” pe care îl interesează doar drumurile europene.
Tot la capitolul legislație militară, trebuie știut că un alt proiect anunțat cu surle și trâmbițe de mister Fifor, proiectul de modificare al art. 21 din Legea 223 privind pensiile militare de stat, în care urma sa fie reglementată discriminarea făcută foștilor militari angajați trecuți în rezerva la 40 de ani care nu pot deduce în acest moment condițiile de munca din limita standard de pensionare a fost retrimis în Comisia pentru Apărare a Senatului pentru ”reglementări” deși trecuse de această comisie și primise avizul fără probleme. Deci o altă amânare.
Tot cu o amânare s-au ales și colegii din echipa LADPM care a decis să mai organizeze un protest, constatând că nici Consiliul nu este o sfârâială, că au luat leapșa și practic speranțele lor și șansele de a fi incluși în procesul luării deciziilor au căzut. Și ei trebuiau să se întâlnească în cadrul marelui Consiliu dar și întâlnirea lor a fost amânată. Supărați aceștia vor acuma să organizeze iar un protest, singuri, de capul lor, sperând că vor aduna mai mulți nemulțumiți. Oricâți ar strânge, 100 sau 200, tot nimic nu se va rezolva pentru că tot singuri vor fi. Dacă nici acuma nu înțeleg că trebuie convocat din nou Forumul și chemate toate asociațiile MILITARILOR discutat serios, fără vrajbă, și lucrat cu adevărat împreună, înseamnă că fudulia și prostia depășesc limitele admise, pentru că după cum se vede, guvernanții trag țepe tuturor.
PS: Pentru cei interesați, pe pagina MApN este scos la dezbatere proiectul privind modificarea și completarea Ordinului M 132/2012, privind avansarea rezerviștilor . Cei interesați săriți pe el și faceți propuneri până nu se retrage. Și, să nu uit, azi tocmai s-au discutat propunerile pentru avansările care se fac cu ocazia Zilei Rezervistului. Cei care au înaintat dosare, dați telefon și interesați-vă la Direcția Calității Vieții. La plăcinte înainteeeee!!!!
"Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii, obiceiurilor razboiului si conventiilor internationale la care Romania este parte; neexecutarea ordinelor in aceste conditii nu atrage raspunderea penala si civila a subordonatilor."
NOTA: Decizia de publicare a mesajelor dvs. apartine administratorului siteului In Cuiul Catarii. Responsabilitatea juridica pentru continutul mesajelor postate va revine in totalitate. Va rugam sa folositi un limbaj civilizat.
Sectiunea de comentarii din site este moderata. Mesajul dvs va fi afisat in site doar daca va fi activat de catre un moderator.
Marine cand iti ziceam ca 99% din functiile de conducere la activi cat si in asociatiile de rezervisti (plus in retragere) sunt ocupate de ospatari si sinecuriști in kaki cu suflet de sluga nu faceam doar o figura de stil.Adunaturâ kaki fara onoare care au un singur scop .Matul cat mai gros.
Amânarea nu e implicit o ţeapă. Abia la termenul final devine ţeapă. Oricum azi 07 mai toate lucrurile importante au fost amânate pentru 20 mai când erau planificate alte lucruri importante. Cam multă aglomeraţie în ziua aia şi probabil că una din deciziile ce se va lua, dacă se va lua atunci, va influenţa toate celelalte lucruri amânate pentru acea zi.
În rest, treaba merge înainte pentru cei care ştiu cum să apese pe butoane. Preşedintele meu nu a avut chef ieri să se plângă de neconstituţionalitatea evidentă a art. VIII al legii de aprobare a OUG 96, dar azi a avut timp să vadă că o altă modificare de lege primită spre promulgare necesită sesizarea CCR.(Adevărul e că şi aici aleşii noştii au făcut-o iar urât de tot, încercând să scape pielea unora din prieteni: iniţiativa era să nu mai poată fi membri fondatori ai unei asociaţii, persoanele condamnate definitiv pentru corupţie; la camera decizională au schimbat şi au zis să nu mai poată fi membrii fondatori doar cei cărora instanţa le-a decis ca pedeapsă complementară interzicerea dreptului de a fi menmbri fondatori ai unei asociaţii. Toate bune şi frumoase, doar că această pedeapsă complementară nu este prevăzută în legislaţie, adică ea nu poate fi dispusă de instanţă, prin urmare neputând fi dată, nici „beneficiari” ai pedepsei nu pot exista , deci legea care au dat-o nu se adresează nimănui.) „Ba, esti nebun?”
Alţii care ştiu cum merge treaba în Ro. Magistraţii care anul trecut şi-au dus valoarea de referinţă sectorială la 465,3 lei(nu ca la noi îngheţată la 197,3387 lei din dec.2009) şi care acum aşteaptă plăţile din urmă- e vorba de cei care mai sunt în activitate, pentru că la cei pensionaţi, Casele de Pensii au fost obligate să actualizeze pensiile în funcţie de valoarea de 465,3, ei bine onorabilii şi-au adus aminte că prin 2009 cu Legea 330 au pierdut nu-ş ce mărire de 18%. Şi aşa cum face tot omul de rând, au solicitat prin justiţie o dezlegare la ICCJ. Ei bine decizia şi motivarea deciziei 7 din februarie 2019 a fost publicată ieri în MO, magistraţii iar au câştigat lupta cu statul şi acesta va trebui să le dea şi acea mărire abrogată din 2009, cu tot cu actualizarea cu inflaţia şi dobâmzi. În ritmul ăsta prevăd că mulţi magistraţi din Vestul Europei vor veni să profeseze în România.
Iar incearca sa ne traga pe cosor!
Daca șefii tuturor structurilor asociative nu se trezesc nici acum si nu vor sa renunțe la orgolii pentru a se așeza, fiecare cu specialiștii lor, la aceeași masa de discutii si sa stabilească urgent masuri de acțiune prin proteste masive, nu vom avea nici o șansă. Unitatea in gândire si acțiune, ne poate da o anumită speranță, altfel…
Modificarea la OM 132/2012 care mi-a plăcut cel mai tare: „Pentru acordarea gradului de general de brigadă sau similar […] să fi îndeplinit […] după trecerea în rezervă, funcţia de […] preşedinte, vicepreşedinte sau şef al structurii secretariat în structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă/retragere sau ale veteranilor de război, inclusiv la nivelul filialelor judeţene sau de sector”!
Ăsta era scopul, mă miram eu să fie altfel! Cât de ușor cad unii în capcană și pun genunchiul în pământ și botul… unde trebuie!
Politicul a înțeles repede calea de urmat! Noi, din păcate, se pare că nu vom înțelege niciodată!
Când ministerul (activii) ne trădează, iar cei din conducerile organizațiilor rezerviștilor pactizează… nu mai e nimic de făcut!
Dacă aș avea bani, mi-aș cumpăra o insuliță din cele multe ale Greciei sau aiurea și aș uita că sunt român sau că am fost vreodată militar, că am iubit România și armata ei!
MI-E SILĂ!
Credeti voi ca in conditiile sale actuale Dragnea isi permite sa atenteze cumva la salariile/pensiile magistratilor !!!??? Chiar si printr-o eventuala impozitare progresiva a pensiilor mai mari de 10 000 de lei !!!! Nici vorba ! In secunda 2 ar fi condamnat sau dat jos din fruntea PSD -ului. Magistratii sunt stat in stat, pentru ca altfel nu si-ar permite gutanul ala de la cluj sa spuna ca „armata trebuie sa apere in strada…….” Vai de tara asta !!!
https://monitoruljustitiei.ro/sistemul-de-justitie-din-romania/instante-de-drept-comun/iccj/plata-drepturilor-banesti-pentru-magistrati-au-existat-neclaritati-si-ambiguitati-in-re-18119282
Candva (1994) am cunoscut un fost militar (emigrat ulterior in UK ) care refuza sa vorbeasca in limba romana.Am crezut ca inebunise. Cu timpul l-am inteles.Avea dreptate.Nu are rost nimic in colonia asta de hoti.
O simpla precizare: art 59 din Legea 223 exista in continuare pentru ca Legea 24/2000 prevede la art. 62 ca „Dispozitiile de modificare si de completare se incorporeaza, de la data intrarii lor in vigoare, in actul de baza, identificandu-se cu acesta. Interventiile ulterioare de modificare sau de completare a acestora trebuie raportate tot la actul de baza.”
IN ATENȚIA CELOR CARE S-AU PENSIONAT DUPA DATA DE 15.09.2017 SAU CARE URMEAZĂ SĂ SE PENSIONEZE
Vreau să supun atenției dumneavoastră și un alt abuz comis de către Casa Sectorială de Pensii respectiv excluderea din cuantumul pensiei nete a sporului de 10%,15% și 20% pentru deținerea Semnului Onorific în Serviciul Patriei pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate, spor acordat în mod distinct de altă lege, respectiv de art. 11 din Legea nr. 80/1995 și care se calculează după stabilirea pensiei în baza Legii nr. 223/2015.
Consider că după data de 15.09.2017, când a intrat în vigoare vestita ordonanță de limitare a cuantumului pensiei și s-a introdus în lege noțiunea de pensie netă, emiterea deciziilor de pensionare se face cu încălcarea legislației în vigoare ceea ce constituie un abuz, întrucât la acest nivel nu este permis să se greșească.
Sporul O.M.M. este un drept distinct acordat în baza altei legi decât cea a pensiilor militare și care nu poate fi raportat la nivelul salariilor nete din baza de calcul. Art. 60 din Legea nr. 223/2015 prevede că la stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor / salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor / salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei, însă sporul pentru O.M.M. se calculează din pensia deja stabilită. Art. 11 din Legea nr. 80/1995 ne asigură că pensionarii militari decorați cu Ordinul Meritul Militar clasele a III-a, a II-a și I, beneficiază de un spor de 10%,15%, respectiv 20% al cuantumului pensiei iar potrivit DEX a beneficia înseamnă a se bucura de un drept, a trage folos, a avea câștig de pe urma cuiva sau de ceva. Nicăieri în Legea nr. 223/2015 cu modificările și completările ulterioare nu se face vorbire, referire sau trimitere la Legea nr. 80/1995. Îmi argumentez expunerea și în baza prevederilor Legii nr. 24/2000, privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative , după cum urmează:
Referirea la alt act normativ
Articolul 39/L.nr.24/2000
(1) Referirea într-un act normativ la alt act normativ se face prin precizarea categoriei juridice a acestuia, a numărului său, a titlului și a datei publicării acelui act sau numai a categoriei juridice și a numărului, dacă astfel orice confuzie este exclusă.
Trimiterea la alte acte normative
Articolul 50/L.nr.24/2000
(1) În cazul în care o normă este complementară altei norme, pentru evitarea repetării în text a acelei norme se va face trimitere la articolul, respectiv la actul normativ care o conține. Nu poate fi făcută, de regulă, o trimitere la o altă normă de trimitere.
(2) Dacă norma la care se face trimitere este cuprinsă în alt act normativ, este obligatorie indicarea titlului acestuia, a numărului și a celorlalte elemente de identificare.
(3) Trimiterea la normele unui alt act normativ se poate face la întregul său conținut ori numai la o subdiviziune, precizată ca atare. Când actul ce face obiect de trimitere a fost modificat, completat ori republicat, se face mențiune și despre aceasta.
(4) La modificarea, completarea și abrogarea dispoziției la care s-a făcut trimitere, în actul de modificare, completare sau abrogare trebuie avută în vedere situația juridică a normei de trimitere.
Modificarea
Articolul 59/L.nr.24/2000
(1) Modificarea unui act normativ constă în schimbarea expresă a textului unora sau mai multor articole ori alineate ale acestuia și în redarea lor într-o nouă formulare.
(2) Pentru exprimarea normativă a intenției de modificare a unui act normativ se nominalizează expres textul vizat, cu toate elementele de identificare necesare, iar dispoziția propriu-zisă se formulează utilizându-se sintagma „se modifică și va avea următorul cuprins:”, urmată de redarea noului text.
(3) Procedeul de a se menționa generic, în finalul unui act normativ, că un alt act normativ conex sau texte din acel act „se modifică corespunzător” trebuie evitat. De asemenea, nu se utilizează, pentru a exprima o modificare, redarea doar a unor fragmente ori sintagme dintr-un text. Modificarea trebuie să cuprindă în
întregime textul vizat, cuprins în articol, alineat sau în elementul marcat al unei enumerări.
Completarea
Articolul 60/L.nr.24/2000
(1) Completarea actului normativ constă în introducerea unor dispoziții noi, cuprinzând soluții legislative și ipoteze suplimentare, exprimate în texte care se adaugă elementelor structurale existente, prin utilizarea unei formule de exprimare, cum ar fi: „După articolul… se introduce un nou articol,……, cu următorul cuprins:”.
(2) Dacă actul de completare nu dispune renumerotarea actului completat, structurile, inclusiv articolele sau alineatele nou-introduse, vor dobândi numărul structurilor corespunzătoare celor din textul vechi, după care se introduc, însoțite de un indice cifric, pentru diferențiere.
Condițiile de fond pentru modificarea și completarea actelor normative
Articolul 61/L.nr.24/2000
(1) Modificarea sau completarea unui act normativ este admisă numai dacă nu se afectează concepția generală ori caracterul unitar al acelui act sau dacă nu privește întreaga ori cea mai mare parte a reglementării în cauză; în caz contrar actul se înlocuiește cu o nouă reglementare, urmând să fie în întregime abrogat.
(2) Prevederile modificate sau care completează actul normativ trebuie să se integreze armonios în actul supus modificării ori completării, asigurându-se unitatea de stil și de terminologie, precum și succesiunea normală a articolelor.
În concluzie prevederile art. 11 / Legea 80/1995 nu au fost completate, modificate sau abrogate.
Ca urmare a celor expuse consider că nerespectarea legislației în vigoare are ca rezultat comiterea unor fapte de natură penală, cum ar fi infracțiunile de abuz în serviciu (art. 297/Cod Penal), fals intelectual (art. 321/ Cod Penal), uz de fals(art. 323/Cod Penal) și înșelăciune (art. 244/ Cod Penal).
Bineînțeles, lipsa unui element constitutiv al infracțiunii cum ar fi “lipsa intenției” și/sau “eroarea” ca și cauză de neimputabilitate poate fi invocată de către Casa Sectorială atât timp cât aceasta nu este notifcată cu argmente legale.
Atrag atenția că o faptă de natură penală poate fi comisă și prin omisiune (art. 17/ Cod Penal) când există obligația legală sau contractuală de a acționa și prin participație improprie (art.52/Cod Penal) când sunt puse în executare Ordine, Dispoziții, Metodologii, etc. care completează și / sau adaugă la lege.
Rog ca un jurist să-mi comunice dacă am dreptate cu privire la aspectele menționate mai sus.
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5214615981587619332&postID=6950653244085173545&page=1&token=1557340050128
Probabil că mulți au considerat utopie când am sugerat un nou tip de asociație a militarilor. Rezultatele obținute de cele existente sunt nule. De fapt, de ce mai sunt? Suntem din ce în ce mai puțini biologic și odată cu noi, visul american, moare fosta „armată comunistă”. Politicienii, indiferent de culorile și lătrăturile electorale, indiferent de cine îi plătește, își bat joc, perpetuu, de militarii rezerviști, sub sloganul politic „ce mai vor și ăștia?”. Dl. Neacșu definește asta ca fiind „țeapă”. Da, dar țeapa asta e de mulți ani. O porcărie politică, un fel de chiloți murdari plimbați în vârf de băț de la președinte și până la talonul de pensie. Militarii și pensiile militare. E fierul înroșit aruncat de la un partid la altul, de la un guvern la altul, un lucru de care toți vor să scape. De ce? Răspunsuri ar fi multe, unele dureroase, altele comice. Azi nu mai e nevoie de armată să cucerești o țară sau să te aperi ca popor. Ca atare, viziunea politică privind rostul social al armatei a diminuat percepția de încredere. Arma justiției e mult mai eficientă pentru scopuri de „cucerire” a unei nații, drept pentru care salarii și pensii astronomice către cei care numai femeile de serviciu din justiție nu sunt magistrați. Aici am ajuns, la milogeli legislative, spre a genera altele. Culmea, justificând, chipurile, existența a j’de mii de asociații ale militarilor jucându-se cu cercul prin parcuri și sărind coarda, zglobiu, cum se cuvine unor generali de mucava.
Geo.Ospatari sinecuristi, meduze kaki nu generali de mucava.Armata nu mai are nici macar un singur general nepolitic fie el de mucava sau vata.Armata noastra candva respectata de membrii tratatului de la Varsovia e acum din pacate doar o amintire.
Daca rezervistii am devenit o corvoada pentru societate putem sa nu participam niciun rezervist la scrutinurile electorale,sa-si aleaga doar societatea civila reprezentantii si sa faca bors.Nu contam nici nu deranjam.Cei care sunt la butoane in prezent cred ca vor fi perpetuu tineri?Peste 20-30de ani vor trai aceleasi sentimente ca noi daca nu chiar mai crunte deoarece resursele planetei sunt limitate iar cresterea demografica ascendenta.Iar eu de sus de tot voi mustaci!
http://publisind.ro/de-ce-se-pierd-procesele-bugetarilor-ministerul-justitiei-isi-baga-coada-avem-documentul-oficial/
Intrati sa vedeti document semnat pe 12 martie 2019 de ministrul justitiei. Asta ca sa vedeti de ce pierd cei mai multi pensionari militari in instanta.Daca asta este JUSTITIE IN ROMANIA atunci…………pas !
Nu cred ca este teapa. Situatia este fff complexa(haos si harababura in domeniul pensiilor militare) iar solutiile greu de gasit si mai greu de aplicat. Pe de o parte trebuiau stabilite clar cele 2 variante apoi facute simularile cu impactul bugetar. Decidentul politic al vremii s-a exprimat foarte clar” doresc o reparație pentru această situație inadmisibilă„. Asadar, nu e de joaca ! Pensii excesiv de avantajoase alaturi de pensii f mici . Diferente uriase intre 2 rezervisti avand situatii juridice similare ori f apropiate ceea ce nu e de admis. Sporuri permanente , legate strict de activitatea militara desfasurata sacrificate pentru a face loc unor „oscaruri” , sporuri de fidelitate, confidentialitate….(oare de ce s-a mai depus atunci un juramant??????ca sa fii platit suplimentar sa respecti legile si regulamentele?). Se pare ca exista impotrivire serioasa din partea celor cu pensii ede 5 cifre care isi vad periclitate pensioarele lor grase si laptoase fie si prin introducerea impozitului progresiv. Un alt aspect este insa imbucurator: din ce in ce mai multi rezervisti, unii cu oarece functii prin asociatii, comitete si comitii isi dau seama ca pensiile lor sunt modeste si devin pe zi ce trece tot mai modeste. Ei realizeaza ca toate masurile de inghetare a pensiilor militare s-au bazat pe faptul ca intre militari sunt cateva de grupuri de smecheri si smecherasi cu pensii de 5 cifre(nu ma refer aici la magistrati care sunt aparte si au pensii si mai mari, cu crestere continua indiferent de vreme si de anotimp)si nu sunt dintre cei ce ar fi avut functii f mari, de raspundere, comandanti de mari unitati, armate etc. Un aspect pozitiv il constituie si faptul ca unele Curti de Apel si mai nou Tribunalul Buc. au dat castig de cauza rezervistilor cu privire la aplicarea legislatiei pensiilor militare cu interpretari eronate , in defavoarea pensionarilor militari de catre casele de pensii( indexarea de 5 % din 2016 anulata fara temei legal, introducerea pensiei suplimentare in algoritmul de calcul acolo unde majoritatea sunt defavorizati. TMB a gasit o bresa si a introdus contributia pentru pensia suplimentara in BAZA DE CALCUL, la finele art. 28 , astfel incat se respecta cu strictete si L223/2015 art. 30 si 108 si OUG 57/2015 . Pentru cei ce mai si gandesc, acest lucru putea fi facut si de catre marii specialisti juristi ai caselor de pensii ca de aia sunt platiti sa aplice LEGEA astfel incat sa nu nedreptateasca un cadru care a muncit sub DRAPEL zeci de ani si a CONTRIBUIT ZECI DE ANI la pensia suplimentara.Iata deci ca lucrurile incet incet incep sa se miste si sa intre pe fagasul normal.Sa speram ca la 20 mai a.c. vom primi vesti mai bune.
@Bazil Decidentul politic a declarat la inceput ca vrea sa o rezolve cat mai repede.Stabilise si un termen, 14 aprilie. Cand a vazut ca nu are cum a dat-o pe rezolvarea u seriozitate, s-a dus urgenta.. cand va constata ca nu ar suficiente fonduri pentru a repara ce au stricat tot ei, va spune ca nu mai este nici urgent nici necersar.
@Marin Neacsu.Asta-mi place mie la d-stra ca sunteti optimist si ne ridicati moralul.Dupa asemenea pregatire psihologica sa tot pleci la lupta cu romanul ce are sapti vieti in pieptu-i de arama!
Colonie fara viitor cu o armata de militari lași plangareti cersetori de la politicieni interlopi. Aici am ajuns ?
Am fost azi la actiunea LADPM pe strada Vasile Lascar, la Reprezentanta UE. Sa fi fost vreo 35, asta fara jandarmi. Au fost si de la alte structuri ale pesionarilor militari, gen Coarna, Dogaru, plus altii pe care ii stiu doar din vedere. Depus un protest scris printr-o delegatie, obisnuitele cuvantari, cu noi, voi, sus, jos. La 10,30 s-au depus armele, a se citi afisele. Pacat ca pensionarii militari nu se implica, macar prin simpla prezenta. Usor se pot strange 5-8.000 pensionari la orice ora.
@Claudiu,
Cand se organizează ceva, un protest, oamenii care ar trebui sa participe isi pun doua intrebari:pentru ce si Cine (se) organizează.
Ar mai fi o intrebare pe care trebuie sa si-o puna de fapt cei care organizeaza: Ce rezolvam?
Protestul de azi sau mai bine spus participarea arata ca nici scopul si nici organizatorii nu au suscitat interesul, dar mai ales faptul că ne meritam soarta pentru ca suntem dezbinati sifacem activitati la ambitie, fara scop,fara cap, fara plan, doar asa , ca sa aratam ca facem ceva, cam cum se duc si parlementarii la sedinte, ca sa marcheze momentul.
Despre întâlnirea de azi nu zice nimeni nimic?
@Marcel,
A cui intalnire ?
Un coleg spunea mai sus ca mai multe din data de 7 au fost amanate si pentru data de 20. Am crezut ca se refera si la intalnirea din articol.
Mea culpa…..