UE, noua religie

Categoria opinii


”Regilia e-o frază, de dânșii inventată,

Ca cu a ei putere, să te aplece-n jug”-Mihai Eminescu

Doi romani, au tratat și au pătruns în esența religiei în țara noastră, Mircea Eliade și Mihai Eminescu. Din cei doi, Eminescu a sintetizat în două versuri viziunea lui în ceea ce privește scopul religiei. Celălalt a trebuit să scrie o istorie a religiilor ca să își explice, ca să dezvăluie modul în care vedea el materia, spiritul și pe Dumnezeu, altfel decât ceilalți. Și unul și altul au fost acceptați de unii, negați de alții, dar recunoscuți ca luminate minți ale vremii.

Și deși, în religie, ca și în politică, în dragoste și în războaie nimic nu pare să fi apărut nou sub soare de la Machiavelli, Kamasutra, Sun Tzu și Biblie, uite că a apărut o nouă religie, Uniunea Europeană cu ale ei biblii euro-atlantice.

Ca orice religie, și aceasta are un ”Demiurg” necunoscut, adică bănuit, simțit, temut, bănuit a avea față umană, dar de fapt fără chip ale cărui dogme le primim prin ”propăvăduitori”care proclamă binefacerile supunerii, sărăciei materiale și spirituale dar se lăfăie în catedrale poleite în aur și averi nemăsurate.

Ca orice religie, și aceasta are ”sfinți” care umblă cu cercul, chiar dacă nu deasupra capului, pretinzându-se dătători de legi, pretinzând că vorbesc în numele LUI și cerând supunere oarbă.

Ca orice religie, și popii noii religii se îmbracă în haine cu firet aurit, se însoțesc între ei sau cu ”fecioare” în care nu e bine să dai cu pietre, circulă cu mașini scumpe, sunt apărați de slujitori fanatici și cer donații și bani la cutia milei, pentru salvarea sufletului.

Ca orice religie, și aceasta amenință cu chinurile iadului pe cei care nu o îmbrățișează. Dacă nu ești adept, ești Antihrist, ești ars cu fierul roșu și scos în afara societății, nu mai beneficiezi de sprijin, recunoaștere, adică împrumuturi, fonduri europene, piață de desfacere, sprijin politic, recunoaștere internațională, dacă nu respecți biblia lor ești anatemizat și declarat dușman al societății. Încet-încet, toți cei care nu recunosc și nu acceptă supremația noii religii, sunt înlăturați iar în locul lor sunt aduși alții, care nu au nici un drept să își ia locul, dar sunt aduși tocmai pentru că nu au nici un drept și pot fi oricând înlocuiți la rândul lor sau vor deveni supuși necondiționat drept răsplată pentru că au fost acceptați și li s-a dat drept de ședere.

Ca în orice religie, popii trăiesc îmbelșugat din  daniile enoriașilor în vreme ce aceștia flămânzesc, bolesc și se spetesc muncind cu gândul la ”răsplata divină” , adică un nou împrumut, eventual nerambursabil, fără să se gândească că practic primește ”împrumuturi”din banii și sudoarea lui.

Cinele de taină însă, unde se pun la cale marile trădări, se numesc acuma  Summituri dar trădătorii nu își mai trădează învățătorul, ci poporul.

Astăzi 09.05.2019, de Ziua Uniunii Europene, adică a noii religii,  la Sibiu s-au întâlnit ”sfinții” noii religii împreună cu slujitorii lor. ”Enoriașii” bat temenele și pupă urmele tălpilor prea sfinților sperând să fie răsplătiți pentru supușenia și umilința lor. Spre deosebire de celelalte religii, aceasta acceptă, îngăduitoare, orice muritor în rândul săi, indiferent din ce religie a făcut parte înainte, important este să li se închine (și) lor.

Nimic nou sub soare totuși.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

20 Raspunsuri la UE, noua religie

 1. Dan

  Geo. Eu il votez pe Gropea cu UNPR lui militarizat. Are de platit multe polite celor care i-au tras-o si probabil nu va ma trada inca o data sistemele militarizate . Oricum nu am cu cine altcineva.

 2. geofreeland

  Dan Pai vezi? Nu avem nicio oferta credibila. Nu au programe de tara, nu pun omul ca scop politic. Toti latra de rup lantul. Si noi ce vrem? Aceiasi bataie de joc, an de an, promisiuni, de fapt minciuni, minciuni, minciuni. Fereasca Domnul sa ai nevoie de doctor. Banu tata, banutu lor, al altora, nu al nostru. Asta e oferta politica? Democratia lu’ peste! Si ziceam ca nea Nicu era rau. Ce dracu sa votam?

 3. Dan

  Votam cu Bacovia si poezia Plumb.Mult.

 4. Geofreeland

  UE e un club politic, exact ca o gașcă de cartier, sau, dacă vreți o haită de lupi. Aderența la haită se face prin acceptarea de către șeful haiticului, care mănâncă primul și apoi, după rang și slăbiciune sau supușenie, ceilalți. Cu ce diferă UE de un haitic? Vopseaua democratică și circul electoral nu e decât un fel de schimbarea părului, năpârlirea. Restul rămâne cum am stabilit, șeful decide spre ce pradă și cu ce tactică atacă prada. Regulile europene așa-zise valori au la bază dubla măsură, toți mănâncă, unii mai mult, restul resturile, fiind obligaț să le mănânce, chiar dacă îi stă-n gât. Altfel, „Ce atâtea mofturi? Aveți de ales? Fără haită muriți,nu? Hai pa, și vedeți că nu ați spus săru’ mâna pentru masă!” Cam asta e religia UE, să credem în supranaturalul bilderbergian și să practicăm ritualul sacrificiului prin jertfă, adică acceptul jafului.

 5. geofreeland

  Cum putem comenta asemenea intamplari? Nu stai la somatii, esti omorat. Cand fugi, pentru fugar e legitima aparare. De ce e legitima aparare? Pentru ca se tragea cu arma asupra lui. Pentru urmaritori e o vanatoare. Unde fara a fi intrebat, vanatul e omorat in numele drepturilor omului spre binele statului de drept.

  Unde asta? In Belgia. Ca si in SUA, ca oriunde. La noi, jandarmii sunt acuzati de dat cu gaze cand o hoarda violenta ataca jandarmii, ii bate si le ia armamentul. In Franta nu, acolo gazele sunt un tratament normal de calmare a nervilor, un fel de circ in marele centru cultural al lumii, Paris.

  Citez o stire preluata. Cu scuze. Privind ridicarea cetii de dimineata in soarele mult asteptat, am parcurs in fuga stirile zilei. Suntem doar in Europa, nu?

  „Polițiștii au relatat că bărbatul de 51 de ani a spart mai multe camionete de marfă aflate într-o parcare din Ghent. În mod ciudat, spărgătorul nu a furat nimic, ci doar a răscolit una dintre mașini și a deschis torpedoul, iar celei de a doua mașini a apucat doar să-I spargă geamul, potrivit hbvl.be.Când s-a văzut surprins în flagrant, spărgătorul i-a atacat cu ranga, dar oamenii legii au reușit să se ferească. Primele focuri de armă a fost trase când spărgătorul român i-a atacat cu o rangă pe oamenii legii. Ulterior, românul a fugit spre mașina sa, un BMW X3, și încercat să dispară, cu mașinile de poliție pe urma sa.Polițiștii belgieni au continuat să tragă asupra mașinii, astfel că spărgătorul s-a oprit cu mașina într-un copac. Când a văzut că nu mai poate merge cu mașina, infractorul a încercat să fugă pe jos, intrând într-o grădină. A urmat o altă serie de focuri de armă, care l-au doborât.Ulterior, polițiștii au încercat să-l resusciteze pe român, dar fără success, fiind atins de mai multe gloanțe. În prezent, cazul este investigat de autoritățile din Belgia.”

  Cazul asta seamana cu omorul lui Iovan. Panda, fuga, uz de arma fara somatie. Numai Dumnezeu face dreptate. Restul sunt povesti cu statul de drept. Europene si penale.

 6. geofreeland

  @Dan Ce spune Dan Puric, ultimul mohican din cultura romana, in link-ul de mai sus, eu tooot spuneam de acum vreo doi ani pe ist site. Si tremuram de furie, de neputinta si teama in fata tradarii nationale. 1 Decembrie 2018, 100 de ani de Romanie Mare a fost o blasfemie a unei istorii milenare, un gainat pe jertfele de sange ale poporului, un gainat de strut marca „Jawoll”. Mananc si plang,mananc!Dar nici foame nu-mi mai e. Plang.

 7. geofreeland

  Imi lipseste Miru. Dus acum o saptamana in praf de stele. Un telefon de-al lui m-ar fi linistit ca nu suntem singurii care ne iubim patria. Stiindu-l ca e, numai gandul in gandul lui mi-ar fi facut ziua mai buna. Si tara mai tara, si pamantul mai rodnic, si sperantele in fapte. Asta e viata, scurta, o condamnare de ispasit si uitam, uitam ca mainele poate nu ne fi. Dumnezeu ne stie pe fiecare, cat Il iubim, de ce Il iubim si ne oranduieste vrerea. Miru e acum la El, poate ne vede si ne intareste. Sa-i fim mereu cum i-am fost. Inca o zi fara un prieten drag.

 8. geofreeland

  Noua religie a UE? Nu, merci! Ori suntem egali, ori cel de-al doilea razboi mondial continua. Ce nu s-a obtinut cu armele, azi, perfid, cu statul de drepti in UE, se obtine prin latraturile unor indivizi numiti sefi europeni, marionete ale nesatuilor de le-ar sta in gat ca nu de bani duc lipsa ci de abjectia puterii de a supune, a dicta si silui. Ca o placere, un rost de a fi, vampirian, fara niciun scrupul, pardon asta tine de uman, voiam sa zic animalic, deviant instinctual serotoninic. Ca un blestem. https://www.youtube.com/watch?v=1OAfYWoT8HU

 9. Dan

  UE din pacate e acum doar (Reich 4) visul nebun al lui Hitler.Dar condus de hoti si masoni din NOM.

 10. Anton Enache

  Aoleu! Numai politruci pe aici…Credeam ca s-au dus dupa ceausescu…

 11. Dan

  Uitati-va la filmare doar daca sunteti rezistenti cu pitpalacul.Eu dupa viionarea asta cautam toculhttps://www.g4media.ro/video-sustinatori-ai-psd-filmati-in-timp-ce-saruta-pancartele-cu-mesaje-pro-psd-se-inchina-la-ele-si-isi-fac-semnul-crucii.html de la brau.

 12. geofreeland

  Timpul nu mai avea rabdare, cum încheia Preda Morometii. Timpul nu mai asteapta, au înnebunit salcâmii, si oamenii nu se lasa mai prejos, pupa tot, poala popii, pancarte, portofele, mâna stapânului, Piata Independentii…Suntem tare pupaciosi, bani sa iasa! Când se baga tacâmuri de pui, d-alea de 4 lei punga, pensionarii devalizeaza magazinele, saracimea se bate pe oase garf, o ciorbica acolo, un ostropel cu usturoi verde iesit prin curti, un iaurtel d-un leu, pe seara, restul regleaza din pâine, cu speranta ca „si mâine e o zi” ca-n „pe aripile vântului”, asa le trebuie, ca au facut o tara din care inca astia inca n-au terminat de furat sau vândut. Sase milioane de pensionari asteapta vigilenti cand mai baga astia tacamuri. Pentru ei, timpul chiar nu mai are rabdare. Paunescule din ceruri, recita-le o Ruga pentru parinti, ca oricum plâng.

 13. Gigi

  @Dan – Te rog sa o pui si pe aia a lui guta din 2009 cu votati basescu….tot basescu-i la putere/scapa tara de lichele !!!!

 14. geofreeland

  Saracu’ Caragiale! Eu între doua sape ascult Radio Romania Actualitati. Ascult cretinisme electorale. Ma, nene, te doare capu’. Ce spun astia e un drum spre Marte. Bolsevici toti, minciuni si de la stanga si de la dreapta. Vrajeli, povesti, rahaturi. Europa, un laitmotiv de toata jena. Iubiti-l cu nesimtire pe Timmermans. Da’ omu’, omu’ asta roman, unde e? Nicaieri! Asa ca daca astia mai mananca rahat cu polonicul m-au pierdut. Eu prefer sa beau o bere, ma uit la seriale turcesti si nu ma duc la vot. De ce? Sa ce? Nu sunt turmentat, dimpotriva, mi-e sila! Sila! Stiti ce e asta? o scarba imensa! Lua-v-ar dracu de idioti, vorba lui Tutea. Cam asta e, religia lu’ UE, dubla masura, interese economice, sub amenintarea ruperii tarii. Cine pusca mea e acest spelb Timmermans, Junker, Weber? Niciunul nu e roman. Asa si? Inca mai e de furat din tara, cam asta e religia UE. E altceva? Cred ca ne-am tampit. A venit primavara si pamantul cere munca. Pe tanti Europa o doare fix in pix ca ploile dinspre Baltica ne arde culturile. Si nimeni nu se agita. De ce? De prosti. Noi nu poluam ca nu mai avem industrie. Atunci cine ne polueaza? Cine…

 15. ionescu

  Cartea este mult mai interesanta

Statistici T5