Nu mă interesează !

Categoria Electorale


S-a umplut facebookul de postarea cu mesajul unor actori mai mari sau mai mici, mai tineri sau mai în vârstă care brusc și-au descoperit vocația socio-politică. De data asta, clipul, sau mesajele încep cu un ”recital” Oana Pellea, care spune:”Aud foarte des în jurul meu, nu mă interesează politica”. Apoi urmează o pledoarie pentru actorul, omul, cetățeanul, românul, implicat, motivat, responsabil, care vrea și trebuie să meargă la vot. Touching, ar spune cetățeanul britanic, cooool americanul, merveilleux francezul iar românul… mai bine nu spun.

Ce să spun? Eu mă chinui de cam 10 ani să conving oamenii, prietenii, românii, colegii, să iasă la vot, chiar dacă nu au pe cine vota și își vor anula buletinul, important este să meargă și să își pună singuri ștampila, unde vor ei, ca să nu le-o pună alții unde vor ei și după aia să înjure că au fost proști. Degeaba, cu fiecare votare numărul participanților la vot a fost din ce în ce mai mic, deși listele electorale se umflau de ziceai că românii se înmulțesc cu ocazia alegerilor. Cunosc pe cineva, nu spun cine, hamster important, care a fost condamnat pentru că a cerut oamenilor să iasă la vot. Stau și mă întreb, oare domnii și doamnele care au realizat clipul și și-au pus talentul actoricesc în slujba ”binelui public” oare nu au auzit de Livia Stanciu? Ei nu au auzit că nu e bine să chemi oamenii la vot la referendum? Se pare că nu, sau nu îi interesează, poate au pe cineva acolo sus care îi iubește. În alte condiții, la alte alegeri, la alt scrutin electoral, aș fi riscat și eu alături de ei și aș fi spus la fel, dar de data asta, cu toată părerea de rău, voi spune și eu ”nu mă interesează”. Voi merge la vot, voi vota, dar nu mă interesează jocul acestor actori, pentru că ei joacă un joc, așa cum Guță cântă un cântec. Între Guță care spune ” Hai, române, hai, hai, la urne Dacă vrei viața mai bună” și Medeea Marinescu, care spune că nu are dreptul la fericire dacă nu merge să voteze, nu e nici o diferență. Ba este, de fapt Guță spune pe față cine a regizat clipul lui, ceilalți actori pretind că o fac dezinteresat, fără a fi de partea cuiva, dar de fapt ei cer românilor să iasă la vot ca să se poată valida referendumul, care – speră ei- trebuie să iasă cum vrea domnul președinte. Și fac asta deși rezultatul este pur contemplativ, practic nu votăm eliminarea corupției, ci schimbarea corupților.

Numai un orb nu ar vedea de ce cer cu atâta ardoare acești actori, românilor, să iasă la vot. Culmea este că nici măcar nu sunt alegeri prezidențiale, parlamentare sau locale pentru a putea spune că își votează viitorul. Nu, ei cer românilor să iasă la vot pentru ca un număr de politicieni corupți să se poată spurca între ei și împreună România, în parlamentul European drept pentru care vor beneficia de o pensie de 5000 de euro lunar, după 4 ani de plimbări și înjurături. Păi bine oameni buni, nu ați găsit un scop mai nobil să cereți românilor să iasă la vot decât pentru alegerile europene sau ați intrat și voi în secta euro-atlantică ? Nu am văzut actori mobilizați până acuma la alegeri, ca acuma, la alegerile europarlamentare. Ce să spun, viitorul românilor, fericirea lor, stă în aceste alegeri. Oare să nu vadă ei, actorii, că indiferent câți români ies la vot, ce partid câștigă mai multe voturi, noi tot sclavii altora rămânem? Cred că văd, dar nu îi interesează, ei cântă, ca și Guță după partitură, sau își joacă rolul dat de regizor. De la Gută nu am pretenții, el este manelist de profesie, dar ei, cum pot să interpreteze aceste manele politice cu atâta amatorism? Pe mine, cu toată părerea de rău, nu mă interesează. Nu mă interesează jocurile politice, nu mă interesează propaganda indiferent cine o dirijează, pentru că –din păcate- România nu are politicieni, are doar hoți, profitori, gargaragii, analfabeți, care își cumpără locurile pe listele de candidați.

Dacă apelul actorilor ar fi fost unul venit din inimă, pentru alegerile locale, care chiar mai contează cât de cât pentru români, dacă nu ar fi fost organizate în același timp cu referendumul cerut de Iohannis, poate aș fi crezut în bunele intenții ale acestora, dar în situația actuală genul ăsta de spectacol nu mă atrage iar rolul jucat de aceștia este cel ai prost rol pe care îl puteau accepta. Imaginea lor este la fel de jalnică ca și a bietului Dănăilă, un medic chirurg de renume, târât în mocirla politică pentru imaginea impotenților din PNL. Ar fi fost mai bun Ciomu.

Pentru aceste motive, eu spun tuturor acestor Guțiști, un NU MĂ INTERESEAZĂ ! Nu mă interesează acest spectacol de prost gust, nu mă interesează nici maneaua lui Guță, nici cea a actorilor, NU ÎMI PLAC MANELELE.

La fel de parșivă este și campania ”eu YES la vot,” care de fapt nu este o campanie sau numai o campanie pentru ieșirea oamenilor la vot, căci prin acel YES îndeamnă oamenii și cum să voteze, nu doar să voteze. Dar de data asta procurorii, cei care urmăresc corectitudinea campaniilor electorale, nu văd nimic.

PS: Și totuși, mesajul din spatele lui Guță, este corect, România merită mai mult decât să fie reprezentată de impostori, pușcăriași, lipitori, sugative, analfabeți, coorvete, mitocani înstelați pe care îi interesează doar cașcavalul. Din păcate după ce a fost folosită atâta timp de un partid al moluștelor, și această sintagmă va avea soarta ”interesului național”, se va devaloriza lumea va evita să o mai folosească.


Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Nu mă interesează !

 1. Geofreeland

  Campania asta electoral europeana desfasurata în Romania e o adevarata prostitutie politica. Un talmes-balmes naucitor si fara sens. Problemele interne sunt deziderate la nivel european, de parca UE ar fi la comanda noastra sa ne rezolve problemele. O aberatie ipocrita gen orgasm oratoric.Te crucesti ascultand pelerinii politici la tribune. In fond, viitorii alesi, cum-necum, nu ar trebui decat sa apere interesul tarii si nu sa voteze acolo, naimiti cu 10000 de euro si apa calda la bideu,impotriva tarii, slugoi la corifeii marilor puteri. Asta nu se prea aude in ditirambicele lozinci intonate prin strangerea feselor. O porcarie patronata de la cel mai inalt nivel.Parca presedintele e mediator constitutional. Sau nu am citit bine? Aiurea, toata lumea minte, promite, inseala de fapt, incercand da vânda pielea ursului din padure. Ca si cum partidele astea ajunse in Parlamentul european ar vopsi cu aur haznaua din fundul curtii a babei Safta. Numai asta nu s-a promis încă. Sau poate asta s-a discutat la summitul de la Sibiu?

 2. Gigi

  „Culmea este că nici măcar nu sunt alegeri prezidențiale, parlamentare sau locale pentru a putea spune că își votează viitorul”. Asa este ! Bine punctat. Dar, in afara celor intereati de fotoliile/lefurile/avantajele scaunului de la Bruxelles se urmareste altceva. Schimbarea actualei majoritati parlamentare si mai ales a guvernului. Astfel incat „guvernul meu” sa organizeze alegerile prezidentiale in toamna.Excat cai in 2009 cand basescu a scos psd de la guvernare cu forta !!!! Blaga a ajuns ministru de interne si….stim rezultatul.
  Pai ce sa vada domnii….ei vad ca jandarmii trebuie anchetati pentru ca au actionat legal la un miting ilegal !!!!

 3. Emil Tudose

  Refuz sa cred d-le camarad Neacsu ca nu faceti deosebirea intre campania electorala in care se poate si trebuie facute apeluri si indemnuri de toate felurile catre alegatori sau votanti (in cazul referendumului),fie sa vina la vot fie sa boicoteze votul,si,desfasurarea de actiuni specifice campaniei electorale in ziua votului,ceea ce este fapta penala,cazul Dragnea.In ziua votului,nu se face nimic altceva ,decat voteaza fiecare dupa cum crede,in urma desfasurarii campaniei electorale care se incheie cu 24 de ore inainte.De asemenea nu pot sa cred ca nu stiti ca presedintele Romaniei este el insusi in campanie electorala pentru a convinge votantii sa sustina si sa valideze referendumul initiat de el.Presedintele nu face campanie pentru PNL,caci nu are voie sa se implice partinic,ci PNL face campanie pentru presedinte,pentru referendum.Nu e corect ce sustineti in articol plecand de la aceste doua PREMISE FALSE.

 4. neacsu marin

  @Emil Tudose,
  Nu pot sa cred domnule Tudose,desi nu refuz, dimpotriva, fac eforturi sa pricep, ca nu ati inteles mesajul, sau ca nu vedeti ca in Romania una se spune si alta se face. Va supun atentiei sau studiului activitatile”apolitice” ale presedintelui, cum ar fi atacurile la adresa PSD(nu ca nu ar avea dreptate, dar sunt totusi .. ”apolitice”), piedicile puse aproape tuturor proiectelor guvernului, participarea la congresele PNL, incitarea oamenilor la iesirea in strada impotriva guvernului, declaratiile interne si externe impotriva guvernului Romaniei, dar si faptul ca pentru aceeasi fapta, adica indemnarea oamenilor sa vina la vot, altii au fost condamnati. Daca pe dumnevoastra va aranjeaza dubla masura si minciuna, este ok, cu mine nu fac casa buna.

 5. Titi

  @Tudose, in ce lume traiesti domnule, cand se vede si din avion ca Iohannis face campanie electorala pentru PNL, deoarece are nevoie de „cozi de topor” in Parlamentul European care sa voteze impotriva Romaniei..!

 6. Pannduru Lunetistul

  Am mai răspuns unui prieten care, tot așa, mă îndemna să merg la vot: Partidele politice din România (probabil și din întreaga lume) vor căpăta din nou încrederea și sprijinul populației, în momentul când vor înlătura din viața lor (și a noastră) TOȚI PENALII DE LA VÂRFUL POLITICII ROMÂNEȘTI, indiferent ce fel de președinți se întâmplă să fie: de partide, de Camera Deputaților, de Senat, de Românie, încă liberă și independentă (oare?) !
  Până atunci nu știu dacă voi mai merge la vot…indiferent ce se votează. Am zis.

 7. Emil Tudose

  Nu cunosc decat cazul Dragnea ,in care infractorul a fost condamnat conform legii penale,pentru activitati electorale desfasurate in ziua votului.Aceasta implicare a sa in influentarea votului in ziua votarii a dus la frauda electorala masiva ,care ar fi putut avea ca efect suspendarea incorecta a unui presedinte ales.Ce poate fi mai grav decat furtul de voturi prin diverse modalitati?In alta ordine de idei,este adevarat ca datorita suprapunerii referendumului consultativ cu alegerile parlamentare europene,e vraiste in intelegerea multora a ceea ce se intampla acum.Pai se intampla doua campanii electorale diferite,dar suprapuse.Prima campanie ,a partidelor pentru a fi votate in Parlamentul European,la care participa partidele,si in care presedintele nu are voie sa se implice.A doua,este campania electorala a referendumului,pe care o desfasoara in primul rand presedintele,initiatorul referendumului,si in care au voie sa se implice si partidele.Evident ca presedintele in campanie este sustinut de PNL dar si de alte partide.Daca se face confuzie,si se face,este o problema de educatie politica a populatiei tarii noastre.Acestea sunt premisele adevarate.In rest,numai de bine!

 8. Gigi

  @Emil Tudose sau oricum te numesti – Mie mi-a placut fraza asta „care ar fi putut avea ca efect suspendarea incorecta a unui presedinte ales”. Saracul basescu !!!!! de suspendat chiar a fost suspendat,si nu incorect ci corect, de parlament chiar nu inteleg ce vrea sa spuna !!! Iar cand Merkel l-a intrebat de suspendare i-a spus ca in Constitutie nu exista asa ceva !! A mintit-o privind-o in ochi ! Cred ca si de asta nu l-a chemat presedintele acum la Sibiu, sa nu dea Merkel ochii cu el.
  Apropo de Dragnea, nu stiu daca multi stiu dar el a fost trimis in instanta pentru frauda electorala dar a fost condamnat pentru o alta infractiune stabilita chiar de completul condus de Livia Stanciu !!! Nu a avut nici el si nici avocatul posibilitatea de a se apara !!!! Au schimbat incadrarea juridica !!!! Asta asa, de dragul adevarului domnule Tudose.

 9. neacsu marin

  @EmilTudose
  Domnule Tudose, va rog sa ma iertati ca v-am raspuns, am crezut ca am cu cine vorbi.

 10. Ion Oblemenco

  Pentru domnul TUDOSE : ,,BINE PUNCTAT ,,! EU viu cu o propunere ,, dacā tot vrem si ne pricepem LA campanii electorale , SĀ FACEM CAMPANIE ELECTORALĀ NUMAI IN ZIUA VOTULUI dacā asa pot fi mobilizati votantii ; si incā o problemā , ar fi mult , mult , mult mai iefinā financiar si borfasii n-ar mai face chermeze pe banii nostrii prin toate satele si cātunele .

Statistici T5