Săptămâna războinicilor

Categoria opinii


A mai trecut o săptămână din viața românilor. O săptămână poate mai puțin comentată dar totuși foarte intensă. Caracteristica acestei săptămâni este dată de spiritul agresiv, războinic, revendicativ al unora sau altora declarațiile de război ale unor pretendenți la șefie.  

Bătălia familiei Firea

Este înduioșător să auzi cum vorbește domnul Pandele candidatul .. familiei Firea la președinție, despre .. suferințele primarului general al capitalei. Nici nu știi ce să faci auzindu-l cum vorbește despre verticalitatea primarului general, cum s-a sacrificat doamna primar deși abia fusese operată și cum l-a rugat el pe domnul Dragnea să o lase să se refacă după operație ca când nici nu ar ști cine este primarul și ar vorbi despre o terță persoană. Domnule, să îl auzi pe Pandele cum spune că săraca doamnă primar muncește până la epuizare și că este cea mai puternică persoană pe care o cunoaște, este pur și simplu abracadabrant. Oare ei se văd după ce vorbesc pe înregistrare să vadă ce penibili sunt? Cică doamna Firea este un om de cuvânt, a promis că nu candidează, și nu candidează, dar el, domnul Firea nu a promis nimic și nu are nici o legătură cu doamna Firea. Păi cât de prost să fii să nu vezi că doamna primar încearcă să scoată din PSD o parte care să îi susțină soția la alegerile prezidențiale și că o doare în piersică dacă sparge PSD-ul în două sau în trei, ea urmărește interesul de familie. Se vorbește despre cele două tabere, Firea –Dăncilă, în vreme ce familia Lov stă la cutie. Este posibil ca să asistăm la o tactică valabilă încă de pe vremea bătăliilor dintre huni, vizigoți și imperiul roman când se aliau între ei, sau își promiteau sprijin sau neutralitate când de fapt așteptau ori unul ori altul, ca ceilalți să își rupă dinții, ca apoi în final să intervină ei. Deci aparenta neimplicare a familiei LOV este de fapt o tactică, nu o lipsă de implicare. Cert este că cei care fac și trag sforile în PSD stau în umbră și și-au trimis pionii la sacrificiu, iar presa se face că nu știe că nici Gabi, nici Veorica nu reprezintă vârful icebergului.

Bătălia pe pensiile speciale

 Alții se bat pe .. pensiile speciale sau pe legi privind abrogarea sau desființarea acestor legi. Interesant este că toți spun pensii speciale dar se gândesc la pensiile militarilor. Dacă facem o socoteală, numai proaspăta ”vedetă PNL”, Rareș Bogdan a făcut trei legi privind pensiile speciale, fiecare cu alte.. victime. Despre primele două variante am spus. Mai nou, a anunțat că va tăia toate pensiile speciale, dar ale militarilor și polițiștilor operativi nu. În cel de-al doilea proiect vorbea despre militarii din teatrele de operații, acum vorbește despre ofițeri operativi, dar iarăși uită că pensiile militarilor și polițiștilor nu sunt pensii speciale. Pe el însă nu îl interesează. El vorbește, în somn, așa cum unii sforăie, fără să își dea seama și nu admit în ruptul capului că ei sforăie în somn, pentru că ei nu se aud sforăind. Nici Rareș nu se aude vorbind, nu se ascultă și nu analizează ce spune pentru că nu poți analiza un sforăit. Culmea este că sunt destui care îl ascultă sforăind și îl laudă pentru că ”sforăie rotund”. Pur și simplu nu analizează faptul că Rareș nu are efectiv nici o șansă să facă ceva prin legile României, bun sau rău, nu contează, pentru simplul motiv că el este parlamentar european și inițiativele și votul său se manifestă la Bruxelles, nu în Casa Poporului. Deci orice ar spune Rareș că vrea să facă,  este sforăit, pentru că el nu poate iniția sau vota legi în România. Și atunci de ce sforăie? De prost, sau pentru că vrea să impresioneze în lupta pe care o duce pentru preluarea șefiei PNL în capitală și – vom vedea- chiar la nivel național. O altă bătălie pierdută… de români.

Nici cei din USR și nici Ponta nu se lasă, Băsescu s-a trezit și el vorbind despre pensiile militarilor, se poartă haina militară în gura politicienilor. De ce ? Unii militari, din cei care sunt războinici de facebook au decretat că uite în sfârșit și-au dat seama politicienii că au nevoie de militari. Hooooooooooooooo, că nu se dau tigăi. Așteptați să vedeți ce lege iese la promulgare și abia după aia vorbiți despre intențiile și faptele șefilor de partide, că sforăitul nu se pune. Adevărul este că oamenii își fac încălzirea pentru prezidențiale, acum fac gargară, pensiile militare sunt de antrenament, oricum militarii sunt printre puținele categorii în care pot da fără teamă, nu se va întâmpla nimic, armata e ceata lui Pițigoi, dai în unul și fug doi.

Lupte în Moldova

Cu ceva ani în urmă spuneam eu că și moldovenii sunt români. Iată că s-a confirmat. Ce se întâmplă în Moldova acum, când președintele e suspendat, Parlamentul dizolvat, e de tot râsu/plânsu, nici ei nu știu ce e pe acolo. Singurii care știu, sunt cei care acum 5 ani spuneau Fuck the UE. Ce s-a întâmplat în Ucraina trebuie să se întâmple și în Moldova, pentru că NATO are nevoie de baze militare cât mai aproape de granițele Rusiei, nu pentru a ataca Rusia, că nu sunt atât de proști, ci pentru a arăta că ei dețin controlul și fac ce vor. Nu există nici un alt scop și nici o teamă că Rusia ar ataca una din țările NATO, asta este tot o gargară, toate mișcările, cu primăveri, cu veri, cu coduri portocalii sunt doar umflări ale mușchilor, indiferent că mor oameni, se distrug destine sau granițe. UE nu mai vorbește acum de statul de drept, de atac asupra instituțiilor statului, pentru că practic urmărește ca Moldova să se alăture României și să devină țara cobai a mai marilor lumii, că ar fi păcat dacă sunt tot români, să nu aibă soarta românilor. Nu vrea nimeni să vadă că Curtea Constituțională face politică și intervine în luptele politice, de fapt nu e singura și a noastră face la fel, dar mai mascat. Dar dacă cumva populația se va răscula și va decide că le ajunge politica UE, să vă țineți declarații și blocade. Am auzit la un post de radio azi, tineri din Moldova, vorbind despre situația de la ei din țară. Să mori de râs, unii habar nu aveau cine e președinte, cine a fost demis și de ce, dar strigau HUO. Bă ești prost ?

Valea Uzului de … forță

Pe 06 iunie, romanilor li s-a interzis sa depună coroane pe mormintele eroilor români. De ce ? Pentru că așa au vrut cei care conduc România, fie ei români sau maghiari. Asta în timp ce televiziunile, papa, ambasadorii, ne îndeamnă să fim toleranți, să nu provocăm scandal sau situații tensionate între cetățenii României. Când membrii celor nu știu câte comitate, fac parade militare și mărșăluiesc sub steag și imn străin pe străzile României, asistăm la o aplicare  democratică a dreptului de asociere și liberă conștiință. Când românii vor să meargă să depună coroane la mormântul soldaților morți pentru apărarea pământului românesc este o provocare la adresa bietelor minorități. Cine crede că o astfel de politică va împiedica mămăliga să se umfle, se înșală. Cu cât se va păstra aburul mai mult sub capac, cu atât va fi mai mare bubuitura și va zbura mai sus capacul. Partea proastă este că sub pretextul menținerii situației sub control, de fapt se creează condiții pentru o erupție mai puternică și mai periculoasă. Forțele de ordine au acționat greșit, ele nu trebuiau să facă zid între unii și alții, ci culoar pentru a asigura românilor dreptul de a-și vizita mormintele. Stând în fața celor care voiau să meargă în Cimitir, au fost de partea celor care le interziceau românilor un drept sacru. Nu conta că sub crucile respective erau sau nu îngropați români sau maghiari, oamenii voiau să depună flori, nu să le ia acasă. Ar fi fost frumos ca toți cei de acolo, indiferent de naționalitate, să depună coroane flori și să aprindă lumânări la toate mormintele, era Ziua Eroilor, nu ziua românilor. Jandarmii trebuiau să facă primii asta, dar doamna Carmen Dan nu s-a gândit la asta, ea se gândea la Iohannis și menținerea scaunului.

Să vedem ce va urma săptămâna asta. În Moldova se dospește o portocală.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

76 Raspunsuri la Săptămâna războinicilor

  1. Nicolae

    Ce să mai discutăm,
    pupincurismul,slugărnicia amestecat cu necunoașterea legilor,a rolului tău în înaltele funcției în care se
    miră și ei unde s au cocoțat,duce în final la dezastru dezastrului.
    Nu ne mai miră nimic,vedem,știm unde duce prostia celor puși în fruntea țării,dar,ce putem face noi?
    Constatăm,ne dăm seama foarte bine cine ne sunt dujmanii,
    puținii prieteni,numai cei care sunt în fruntea noastră, Cât și cei care aspiră să le iau locul ăsturlalți,nu-i interesează de nimic,numai doar lupta pentru puterea u nei țări „bombardată”și încolțită din toate părțile de fiare înfometate.
    Un singur lucru,cred,că ne va mai ține uniți,la cum văd eu lucrurile.Dacă acel lucru foarte important nu ar fi,pe care,Bunul D-zeu ni la date printre alte și alte minunății ale naturii,dispuse de-a lungul și de-a latul patriei,repet,AM FI DISTUȘI CA NATIUNE!
    Să sperăm că „răul”nu se va gândi la ce mă gândesc eu,că atunci vom fi „fiii ploilor”,ar fi mare dezastru,am săvârși cel mai mare păcat,al 2-lea după cel bine stiut.
    În rest,dl.col.a descris,cum o face de fiecare data,cum decurg lucrurile,fapt pentru care nu o să le mai repet și eu.
    Să fim sănătoși și D-ZEU să apere poporul român,că avem nevoie!

  2. Nicu

    Dan* A inceput o nouă sâptămână… Nu schimbi si tălică repertoriul ? Aceleasi fraze, aceleasi revendicări… Eventual schimbă partenerul de dialog, caută unul care să te ințeleagă…

  3. Nicolae

    Dane@
    Nu!Vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât!
    Măcar speranța să ne fi rămas!
    Dacă cineva,de acolo de sus nu ne mai iubește,atunci da!
    La tineretul actual nu ne mai putem aștepta la nimic,în 30 de ani nu le-au mai insuflat nimeni iubirea de țară.Dascălii noștrii au dormit,încă mai dorm și vor dormi în continuare pe 💰 mulți,că așa-i în „tenis”,vorba unui mare actor,aplicând metoda:”timpul trece,leafa merge, noi ne facem că predăm și pe urmă medităm”.
    Dacă stăm bine și ne scărpinăm în cap ca olteanul,cam într-acolo ne îndreptăm cu mare viteză,dar sperăm să învățăm din greșelile de până acum și să ne trezim până nu-i prea târziu!

  4. Geofreeland

    Societate civilă în România? Nu, fraților! Suntem toți părtași la distrugerea unei moșteniri scump plătite cu sânge de mii de ani. Nimeni nu ia nicio atitudine privind defrișarea barbară o pădurilor României. Sau cel puțin un minimal de genul „tai un pom sădești doi”. Familia Johannis și austriecii distrug areale de mii de hectare de pădure. Bani la greu din aurul verde. La fel și udemeriștii. Regia Romsilva, pe care DNA-ul n-o controlează la șpăgi, e un complice la spolierile masive. Numai un minimal de investigație privind licitațiile pentru atribuirea de drumuri forestiere ar lămuri corupția. Vorbiți cu un singur pădurar și vă veți cruci ce poate spune despre aristocrația silvic-politică. Un jaf imens și corupție endemică. „Codru-i frate cu românul” mai vezi câte o veche pancartă. Ne place să ne prostituăm pe un pumn de arginți. O întreagă clasă politică prostituată și roasă de carii imorali. Semnalul de alarmă al savanților prezice nebunia încălzirii globale, extincția insectelor și a omenirii. Ne sinucidem încet, pentru niște bani, ortul popii. Ia zii nea CTP, că măgarii tăi n-o să mai aibă iarbă, ce spui? Taci ca mortul în păp’șoi, pe tine te frământă stilul pavianului și muia liiceanului, nu? Degeaba ȘF-ul tău, alternativă la lumea asta, vom muri ca boii în jug și sigur deja dai un exemplu. Taci, societate civilă? ‘ra-ț’ ai ‘racu’ de ‘telectuali ca gândacii negri de bălegar, nici ăla nu va mai avea cine al face… Se mai preocupă cineva ce lăsăm copiilor, nepoților, viitorului? Mațul de azi, ca parul, e singura vostră rațiune de a fi, prostituția intelectuală într-un bordel imund.

  5. Geofreeland

    „nu al face ci a-l face” să-l scutesc pe „grămăticul” nost’ de intervenție.

  6. Geofreeland

    Ne-am prostit de tot, ne-au prostit de tot. Unde se prevede că valorile europene înseamnă jefuirea unei țări? Cu plecatul în pribegie? Cu pauperizarea unui popor și îmbogățirea politicienilor? Da, sub masca unei democrații furate, întreținem inconștient o sărăcie suicidară. În numele valorilor europene. Nimic din ce se întâmplă la noi nu se întâmplă în Europa. Marea cea mare corupție nu e la noi, aici e mizilic. Suntem sufocați de coji de semințe mâncate peste capul nostru de spectatorii meciului din arena tristă a României.

  7. bazil

    Revenind la problematica pensiilor militare , 2 anunturi de pe la teveuri din dimineata asta sunt de analizat cu atentie. Se anunta de catre cei de la butoane ca economia duduie si avem a 2-a cea mai mare cretere economica din UE. Asa ca su nu-i mai auzim pe plangaretii de pe alte bloguri ca nu sunt bani , ca abia au fost bani pentru marea indexare de 1,3 %, ca nici prin 20-20 nu prea ar fi bani bla bla bla.Al 2-lea anunt spune negru pe alb ca la nivelul Legislativului se coc alte pensii speciale pentru baietii de baieti! In acest conterxt, cred ca toate asociatiile, sindicatele, organismele rezervistilor trebuie sa actioneze ferm , PE REPEDE INAINTE , pentru solutionarea rapida si eficienta , pana la finele lunii iunie a.c. a propunerilor deja existente la Legislativ cu privire la reabilitarea L223/2015 , macar in sensul recuplarii rezervistilor la cresterile la functie si grad ale activilor! Contextul e total favorabil, factorii decizionali idem , momentul prielnic nu trebuie pierdut prin nesfarsite lalaieli si trageri de timp gen trasul matzei de coada ! A doua ETAPA – pe termen mediu ,mai complexa insa cea care poate rezolva intr-o masura cat de cat rezonabila problematica ar fi elaborarea unei noi LEGI a pensiilor militare si am mai scris despre acest lucru! Pentru a face unele corectii acolo unde ar fi necesare( la cuantumurile excesiv de avantajoase pentru unii beneficiari, nu putini la numar cu pensii de 5 cifre in special) se pot aplica , tot PE REPEDE INAINTE , CATEVA MASURI EFICIENTE , LA INDEMANA CELOR DE LA CARMA si fara sa se poata supara nimeni (cu exceptia desigur a nababilor pensiilor militare-imbuibatzii).Citez 2 dintre ele: – introducerea impozitului progresiv, in 4-6 trepte , ca la tarile vestice , cu procente sporite la pensiile de peste 10.000 lei ! ;impozitul se poate introduce la absolut toate pensiile, indemnizatiile, rentele viagere samd.
    – plafonarea pensiilor militare pe grade.La fiecare grad se va stabili un PLAFON MAXIMAL care sa nu poata fi depasit, indiferent cine ar fi in cauza !
    ACESTA AR FI DE FAPT INCEPUTUL „DREPTATII PANA LA CAPAT „! -DEVIZA CU CARE cei de acum de la butoane au castigat alegerile dar in loc sa faca dreptate au sporit precum ciupercile dupa ploaie NEDREPTATILE!~

  8. bazil

    Revenind la problematica pensiilor militare , 2 anunturi de pe la teveuri din dimineata asta sunt de analizat cu atentie. Se anunta de catre cei de la butoane ca economia duduie si avem a 2-a cea mai mare cretere economica din UE. Asa ca sa nu-i mai auzim pe plangaretii de pe alte bloguri ca nu sunt bani , ca abia au fost bani pentru marea indexare de 1,3 %, ca nici prin 20-20 nu prea ar fi bani bla bla bla.Al 2-lea anunt spune negru pe alb ca la nivelul Legislativului se coc alte pensii speciale pentru baietii de baieti! In acest conterxt, cred ca toate asociatiile, sindicatele, organismele rezervistilor trebuie sa actioneze ferm , PE REPEDE INAINTE , pentru solutionarea rapida si eficienta , pana la finele lunii iunie a.c. a propunerilor deja existente la Legislativ cu privire la reabilitarea L223/2015 , macar in sensul recuplarii rezervistilor la cresterile la functie si grad ale activilor! Contextul e total favorabil, factorii decizionali idem , momentul prielnic nu trebuie pierdut prin nesfarsite lalaieli si trageri de timp gen trasul matzei de coada ! A doua ETAPA – pe termen mediu ,mai complexa insa cea care poate rezolva intr-o masura cat de cat rezonabila problematica ar fi elaborarea unei noi LEGI a pensiilor militare si am mai scris despre acest lucru! Pentru a face unele corectii acolo unde ar fi necesare( la cuantumurile excesiv de avantajoase pentru unii beneficiari, nu putini la numar cu pensii de 5 cifre in special) se pot aplica , tot PE REPEDE INAINTE , CATEVA MASURI EFICIENTE , LA INDEMANA CELOR DE LA CARMA si fara sa se poata supara nimeni (cu exceptia desigur a nababilor pensiilor militare-imbuibatzii).Citez 2 dintre ele: – introducerea impozitului progresiv, in 4-6 trepte , ca la tarile vestice , cu procente sporite la pensiile de peste 10.000 lei ! ;impozitul se poate introduce la absolut toate pensiile, indemnizatiile, rentele viagere samd.
    – plafonarea pensiilor militare pe grade.La fiecare grad se va stabili un PLAFON MAXIMAL care sa nu poata fi depasit, indiferent cine ar fi in cauza !
    ACESTA AR FI DE FAPT INCEPUTUL „DREPTATII PANA LA CAPAT „! -DEVIZA CU CARE cei de acum de la butoane au castigat alegerile dar in loc sa faca dreptate au sporit precum ciupercile dupa ploaie NEDREPTATILE!~

  9. geofreeland

    @Bazil Eu nu înțeleg de ce frământă pensiile altora? Eu zic să lupți pentru a ta, să fii mulțumit întru dreptate. Iau de la bogați și dau la săraci nu e un principiu azi valabil. Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii de serviciu iar modalitatea de stabilire se face la propunerea cinstitului minister al apărării. Restul e treaba altor ministere. Armata e pe grade și funcții, așa e apreciată și stabilirea pensiei. Cinstit. Deși eu sunt adeptul contributivității, ea reflectă exact o carieră militară cât și pensia suplimentară dar și contribuția în civil. Că politicienii se pișă pe noi e altceva. Mucegăim de umezeala lor.

  10. Dan

    Cand UE a cerut Romaniei desfiintarea armatei obligatorii si infiintarea de armata profesionista pe baza de voluntariat politicienii nostrii (toti vanzatori de neam si tara fara exceptii) au inteles prin ‘armata profesionista’ o armata de generali tradatori imbuibati si acuma ne mai minunam ce si cum. Asta e romanul, tradator de neam si tara ca ne-am omorat toti patriotii care au facut ceva pentru noi. Dureros de adevarat si acum beizadelele astea din politica au invatat lectia..De ce sa risti sa fii omorat ca patriot ( militar,politist operativ de rand) cand poti fura milioane si ti se da 2 ani cu suspendare?

  11. geofreeland

    Comisia de la Veneția a zis, ca în orice stat de drept, conform Constituțiilor statelor, că deciziile Curților Constituționale sunt obligatorii. ok, state de drept! Numai în România și Moldova președinții se pișă pe Comisia de la Veneția. Johannis face referendum, contrar recomandărilor acestei comisii venețiene, susținute de șmecherii europeni, în același timp cu alegerile europarlamentare și în Moldova, președintele suspendat, numește el un prim ministru, încât Moldova are două guverne. Bravo, valorilor europene căpușate de ruși cu sprijinul Germaniei lu’ tanti Merckel, auzi! Macron o vrea șefă în Europa! Te doare capul, de le cășună la ăștia pe români, pe ambele maluri ale Prutului. Cert e un lucru, Germania e practic un dușman al românilor. Normal, bunicii lor au îngrășat pământul Mărășeștiului( ce-or fi căutat ei p-acilea!) și în al doilea răzbel, după ce ne-au Diktat ruperea țării cu rușii, iar bunicii lor au rămas prin glia română ( ce-or fi căutat ei p-acilea?), mă întreb, ca unul fără carte, mă, da’ nemții ăștia nu se astâmpără? Johannis zice că nu! Cine? Președintele României e un neamț? Dracu să vă ia de români proști! Vă meritați soarta de slugi năimite, pentru doi arginți. Numai când sângele vorbește, atunci veți înțelege „valorile europene”. A propos, s-a liniștit Timmermans? Dragnea e în pușcărie, unde nu e sigur dacă va trăi. Victoria Europei asupra României înseamnă să nu primim banii legali, cu acte din Elveția, datorate de nemți României din al doilea răzbel și nici tezaurul plin de sudoare al unui neam dus la alte cutre, rușii, cu care au plătit nemților și care ei i-au dat francezilor. Deci, românilor, voi ce credeți cel mai mult în Europa cinstită, sunteți naivi. Nimic din ce doriți, toleranți și încrezători nu se va întâmpla. Vietnamezii și pakistanezii sunt viitorul vostru. Să nu mai pun la socoteală demografia romă. Tatăl nostru, rugăciunea sfântă în galeză, e aidoma românească. Asta e problema Europei: distrugerea neamului românesc, civilizator milenar al Europei, apărător de musulmanism, tocmai, fără nicio recunoaștere, că Europa e ce e, datorită românilor.Până și latina, mult iubită de intelectuali și catolici, e limbă română. Românii nu sunt o valoare europeană? Mirule, spune-le tu, dintre stele, că dreptatea îi așteaptă! Dragul meu!

  12. Titi

    @Geo, si eu eram convins ca viitorul Presedinte al Consiliului Europei va fi neamtul nostru, K.Iohannis !
    Si cat de frumos ni-l lauda Macron in 9 Mai, la Sibiu..!

  13. geofreeland

    UDMR și președintele neamț vor da jos Guvernul României! Bineînțeles cu sprijinul noii securități useriste, peneliste, fără n, adică național vândute a lui Sică mandolină, frumos instrument, mânjit și mai ales cu altă cutră securistă, ponta, la ordinul lu’ ma-sa… Nu de alta, dar presedintia română a Europei a avut un succes absolut de invidiat. Cum așa? Nu se poate, e halucinant, zic potenții predecesori austrieci. Adio, salarii mărite, adio bugetari, adio investiții, adio program predictibil de guvernare. Ei vor să dea jos Guvernul. Să vină Guvernul lui, al neamțului. Am mai trăit asemenea abjecție. Guvernul MEU! Bravo români! Concluzia: niciodată nu vă bazați pe unguri! Dintotdeauna, fie-vă învățătură!

  14. bazil

    @Geo. Departe de mine gandul de a intra cu dvs. in polemica. In spiritul respectului pe care vi-l port va rog sa-mi permiteti totusi sa punctez cateva idei care sper sa clarifice cat de cat mesajul meu , gresit inteles.
    – In momentul de fata atat opozitia cat si cei de la butoane declara ca sunt de acord cu rezolvarea problemei pensiilor militare .
    – In spiritul camaraderiei, cinstei si onoarei care caracterizeaza majoritatea rezervistilor, cred ca un pensionar militar nu trebuie sa-si puna ochelari de cal si sa se uite ca la Ileana Cosanzeana doar la iubita lui pensioara mai grasa ori mai slabuta ci trebuie sa lupte (din camaraderie adevarata) pentru drepturile tuturor, pentru DREPTATE SI ECHITATE-asa cum prevede de altfel art. 2(cred) din L223/2015.
    Asa mi se pare normal la cei ce au slujit zeci de ani sub DRAPEL!
    -Rezolvarea problematicii pensiilor militare a fost conditionata de introducerea Impozitului progresiv de catre cei ce au in mana painea , cutitul si slana, nu eu am inventat acest impozit.Lozinca ” sa luam de la bogati si sa dam la saraci nu cred ca e la locul ei de cinste in sfera celor ce au slujit cu credinta si abnegatie zeci de ani sub DRAPEL. Mai degraba e vehiculata intens de NABABII pensiilor militare din motive clare , nu cred ca pot exista dubii in aceasta privinta.
    Si nu cred ca un rezervist din tarile vestice unde IMPOZITUL PROGRESIV functioneaza (si foarte bine) gandeste ca daca se plateste astfel de impozit inseamna”sa luam de la bogati si sa dam la saraci”.
    EXEMPLIFIC :(valabil pt 2010):

    În Danemarca impozitul poate ajunge până la 62,3% în Suedia la 56,7% și în Olanda la 52%. Urmează Austria cu 50%, Belgia tot cu 50%, Irlanda cu 46%, Germania cu 45%, Spania cu 43%, Italia cu 43%, Portugalia cu 42%, Slovenia cu 41%, Grecia, Franța și Marea Britanie toate cu 40%, Luxemburg cu 39%, Ungaria cu 36%, Malta cu 35%, Finlanda cu 30,5% și Cipru cu 30%.

    Sistemul progresiv de impozitare a mai fost aplicat în România, ultimul an în care a fost aplicat fiind 2004. Existau cinci trepte de impozitare, după cum urmează:

    -18% pentru un venit lunar impozabil de până la 251,3 RON

    -45,3 RON plus 23% din ce depăşeşte 251,3 RON, pentru un venit lunar impozabil cuprins între 251,3 şi 608,3 RON

    -127,3 RON plus 28% din ce depăşeşte 608,3 RON, pentru un venit lunar impozabil cuprins între 608,3 şi 975 RON

    -230 RON plus 34% din ce depăşeşte 975 RON, pentru un venit lunar impozabil cuprins între 975 şi 1.362,5 RON.

    -361,8 RON plus 40% din ce depăşeşte 975 RON, pentru un venit lunar impozabil de peste 1.362,5 RON.

    – Mai apoi pensiile gonflate au constituit motive pentru inghetarea de-a valma a tuturor pensiilor militare, indiferent de cuantum.
    -Aruncarea in fata a unor pensii barosane(cam nesimtite evident! dar care exista la cap. „pensii militare „) a condus la atatarea opiniei publice contra rezervistilor, fara vina in majoritatea cazurilor deoarece pensiile lor sunt cat se poate de modeste, mai ales in comparatie cu fel de fel de rente viagere, de venituri ale unora si altora, de pensii de pensii cu adevarat speciale(piloti civili, stewarzi,,,,,,,magistrati nu mai vorbesc).E corect oare? E cinstit sa sufere zeci de mii de rezervisti pentru cateva grupuri de imbuibati? E corect ca majoritatea pensionarilor militari sa sufere si sa fie blamati ca ar avea pensii uriase cand realitatea e cu totul alta? Si asta din cauza unor grupari de NABABI ! Nu e normal nici ca unora sa li se taie pensia rezultata pentru munca in civil, partial grupele de munca si contributia pentru pensia suplimentara in conditiile in care altora li se accepta in BAZA DE CALCUL sporuri de sporuri gen OSCAR care dubleaza pensia! Acesta e mesajul pe care am dorit sa-l postez! pentru neintelegere dau vina pe caldura sufocanta de afara si permiteti-mi sa va doresc sanatate deplina si o seara cat mai buna. Cu deosebit respect!

  15. geofreeland

    @Bazil Am citit cu atentie. In mare parte aveti dreptate si sper ca ceea ce vrem sa se implineasca. De-a Domnul.

  16. geofreeland

    @Liviu Po. Exceptional. Danemarca se chema Dacia. Vezi anticele harti. Iar de Deutschland ce sa mai vorbesc. Dutch olandezi. In Portugalia, Franta, Italia si Croatia sunt comunitati care vorbesc romaneste. De ce? Pentru ca le e limba materna de mii de ani. Dacii astia, de la Punjab, la Tartaria si pomeniti de chinezi, sau de, cum spun americanii, la populatia Ainu din insulele japoneze… Lupul dacic e prezent oriunde. De ce? Religia zamolxiana e axis mundi si precrestinatatea e din spatiul dunarean. Grecii ne-au pomenit dintotdeauna ca suntem precursorii oricarei invataturi iar imperiul roman, cu toate speculatiile istorice, a fost condus indirect de daci. Academia italiana, Vaticanul si alti lingvisti si istorici de marca spun ca limba, LIMBA ROMANA, e limba lor. Cuvantul dor e singular in lume. Nu exista traducere. Dorul e o filozofie ampla, universala si suficienta spre a defini trairea iubirii. Magic. Iubirea de oameni, o religie a existentei, caracteristica dintotdeauna romanilor.

  17. geofreeland

    In sfarsit, mancam cu polonicul si ne punem cenusa in cap.

    „Trăim o perioadă destul de dificilă, trebuie să recunoaştem acest lucru. Capabilităţile noastre sunt învechite din multe puncte de vedere şi de multă vreme. În ultimii 25 de ani, programele de achiziţii din cadrul Ministerului Apărării au fost foarte puţine şi s-au derulat pe o perioadă foarte lungă de timp. Nu erau bani. Din păcate, am făcut rău tuturor şi aici vreau să vă explic. În primul rând, Armata nu are ceea ce ar fi trebuit să aibă. Vreau să felicit militarii români şi personalul MApN, de la soldat până la general, pentru faptul că noi încă folosim acea tehnică şi este funcţională. Multă din această tehnică este uzată moral. Noi umblăm astăzi cu camioane de 30-40 de ani şi sunt funcţionale, din păcate cu posibilitatea să te lase ‘tehnologia’ din acel camion oricând. Să nu uităm că au fost şi accidente destul de grave cu astfel de camioane. Dar de aici până la a continua cu asemenea tehnică este foarte mult şi nu ne dorim acest lucru. 25 de ani de subfinanţate şi-au pus amprenta foarte grav şi asupra industriei specializate din România. Să nu uităm că industria de apărare pe care o avem este la pământ. Din păcate, este foarte slab tehnologizată. Nu s-a făcut cercetare şi dezvoltare în perioada asta şi nu mai avem capacitatea să oferim (…). Discutăm de nişte vremuri destul de dificile. Să nu uităm că ne aflăm în flancul estic cel mai îndepărtat”, a mai spus Gabriel Leş.”

    „Gândiţi-vă că, din păcate, şi o spun cu mare amărăciune în suflet, pentru o muniţie oarecum mică, pentru calibre foarte mici, la momentul acesta, nu facem nimic în ţară, decât asamblarea unei astfel de muniţii. În acest moment, pulberea se cumpără. Sunt pornite proiecte foarte ambiţioase, inclusiv pentru fabrica de pulberi de la Făgăraş. Este obligatoriu să avem o fabrică care să producă anumite lucruri, care sunt de importanţă majoră. Fabrica de la Făgăraş este prioritatea zero”, a adăugat ministrul când a fost întrebat despre susţinerea pe care o avem din partea NATO.

    Imi cer scuze ca am citat dar e bine sa vedem recunoasterea oficiala a cat de boi am putut fi. Nu boi, prosti, idioti. O clasa politica de cacat, fara vlaga nationala, vanduta, promiscua. Si va mai mirati de ce trateaza asa armata.

    Sa lupte magistratii, asta propun, sa-si justifice salariile si pensiile nesimtite. In frunte cu MAGISTRATII luminati de la CCR. Noi, militarii, nu plecam la lupta fara munitii. Ei da. Cu legea in mana, ca popa cu Biblia.

    Boul asta, care mugeste a sete, e unul din boii de la Aparare din ultimii 30 de ani. Unul lucrase chiar la Cugir dar l-a mazilit Base. Pe altul, unul Mircea, il durea de iachtul fie-sii in portul militar Mangalia, altul… Sa nu ne mai miram ca dezvoltarea imobiliara a juns la 10 m de depozitele armatei. Legea spunea altfel. Ce mai conteaza? Am mutat depozitele la mama dracului. Sa stea boierii in viloaie cu pasarele prin crengi de paduri. Care boieri? Care…

  18. geofreeland

    Les isi pune cenusa in cap. Nu avem industrie de aparare. Nici pulberea VUFL n-o mai fabricam, zice el, de calibre mici. Habar n-are, calibrele mici sunt luptatorii individuali si de grup. Talpa soldatului. Unde calca e teritoriul lui. Auzi, calibre mici! Nu mai facem pulberi, mai Lesule, de parca dormi in ciorapi de atat timp. Nu mai facem nimic, mai Lesule, ministrul armatei fara gloante. Ati dormit ca boii pe coada 30 de ani. Si tu, si altii ca tine, fara vlaga, slugi la vandutii politici. Va durea in cur de tara asta, de apararea ei, o dati cu NATO, cu draci laci…Vine NATO! Sa ce? Sa te apere pe tine, pe imbogatitii neamului, pe multinationalele jefuitoare, pe magistratii stresati mai rau ca militarii frecand duda politica prin gaselnite dar cu lefuri si pensii astronomice? Mai, domn’ Les, apucati-va de treaba, vedeti ca rezerva de celuloza nu mai exista, tehnicienii au murit, tehnologia e veche, cladirile sunt daramate…Ba, cumparati pulberi de la altii de 10 ori mai scumpe daca nu sunteti capabili sa le faceti, ce tot o dati cotita? Imbogatiti-i pe straini, prefacutilor de dor de patrie. Mi-e sila de alde neica nimeni… Bineinteles ca si generalii armatei tac malc, au tacut malc, vor tace malc. Generali peste o armata fara munitii. Cata prostie! Era sa zic ceva de testiculogie dac-o fi vreo specialitate medicala. Se pare ca e si are si pacienti pentru transplant. Cam tarziu pentru a-i speria pe rusi.

  19. geofreeland

    E incredibil de jenant. Un ministru al apararii se plange ca armata lui nu are pulberi pentru munitii. E de rasul curcilor in a afirma o imbecilitate a tuturor inaintasilor lui si a unei clase politice vandute. Adica cum? Sau e o schelalaiala sa cumparam de la altii ca noi n-avem? Sa ii imbogatim pe altii? Lesule, stii cati ingineri din Romania stiu sa faca pulberi si munitii? Habar nu ai. Nici nu te intereseaza. Poate vorbesti cu ministrul Atanasiu, el stie. Dar de fapt, toti ingalonatii armatei, de jdemii de arme si tactici si strategii, cat or fi ei de ingalonati, habar nu au ca tacticile si strategiile lor, indiferent de armamente sau arme, efectul distrugator la tinta il fac gloantele, proiectilele si rachetele. Tanchistii fara munitie sunt tractoristi, avioanele fara munitii fac plimbari de agrement, lansatoarele fara rachete sunt scari mobile, soldatii fara cartuse desfac conserve cu baionetele… Io zic, ca cetateanul care a facut armata si a cusut si nasturi dupa aplicatii, ca e momentul sa va puneti pe treaba si sa revigorati patriotic industria de aparare. Pas cu pas. Altfel, vom plati scump taind din pensii, niste amarate de gloante de la cei in stare sa le faca si capabili sa va astupe gura cu peschesuri sa le cumparati. Prin 2000 armata turca avea munitii belgiene din 1942. Noi? Sa vedem ceva patriotic de la un ministru capabil. Se poate? Nu as vrea sa visez degeaba…

  20. Nicolae

    Domnule colonel,ați introdus cenzura?
    Sau își bagă”coada”altcineva?
    Măcar să-mi spuneți,să nu-mi consum ochii degeaba!

  21. neacsum

    @Nicolae,
    Despre ce cenzura vorbesti, atata vreme cat poti posta?

  22. Liviu PO

    @geofreeland and @all
    Actualul Chester din UK avea denumirea DEVA!!! https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/IMPERIUL_ROMAN_IN_125.svg,derivat din dava dacica,iar daca rugaciunea Tatal Nostru e identica cu cea din Wales (in prezent,Chester nu face parte din Wales cu toate ca e aproape pe granita…),atunci dacii care s-au dus la zidul lui Hadrian si au construit cetatea BANNA(T)???,(n.a. nu cumva litera „t” s-a pierdut pe drumul Carasului?)si stiau Tatal Nostru erau crestinati de cateva zeci de ani cand se luptau cu romanii pe meterezele Sarmizegetusei in 105/106…Cine i-a crestinat? Biserica noastra spune ca Sfantul Apostol ANDREI…Nu cumva numele dac pentru sfantul Apostol ANDREI era ZAMOLXE? Nu cumva vitejia lor rezulta tocmai din credinta in viata de apoi care isi are radacinile in invatatura crestina data de sfantul Apostol ANDREI? Iar daca acestia cunosteau rugaciunea Tatal Nostru care apartine Noului Testament si care nu este evidentiata in manuscrisele de la Marea Moarta,inseamna ca Sfantul Apostol ANDREI a fost cu adevarat ucenicul Mantuitorului IISUS CRISTOS…caci Mantuitorul si-a invatat ucenicii aceasta rugaciune,simpla,dar cu o forta extraordinara.Si iata cum ateii au o dovada fara de tagada ca ceea ce se scrie in Noul Testament este adevarat…Faptul ca o rugaciune rezista la 2,500 de km distanta si intr-o limba care nu apartine zonei,e o dovada in sine (e ca un fluture frumos inchis intr-un chihlimbar daca vreti…) ca insasi crestinarea Europei a inceput din Dacia si a fost un proces foarte rapid datorita infrastructurii imperiului roman… Astfel,putem vedea cum o foarte mica parte din planul lui Dumnezeu este evidentiat:paganii si cruzii de romani au pregatit crestinarea Europei,o Europa care-si refuza siesi apartenenta la crestinism prin faptul ca in Constitutia ei,acum dupa doua mii de ani nu are loc cuvantul crestin…Sunt semne clare,dar pe care nu le vede nimeni dintre administratorii vremelnici ai acesteia…Maica Domnului (NOTRE DAME-DOAMNA SI STAPANA NOASTRA)a dat un semn clar tuturor crestinilor din Europa.E timpul sa ne intoarcem din pribegie,precum fiul risipitor pana nu e prea tarziu…si cine stie,poate ca tocmai acest exod fara precedent al romanilor in Europa e el insusi o lucrare a lui Dumnezeu.Poate Europa are nevoie in toate colturile sale de rugaciunile romanilor pentru a rezista…,de Tatal Nostru neviciat, de biserica in finalul lui ,ci exact asa cu a fost rostit acum aproape 2,000 de ani de Mantuitorul ,respectiv:Si ne izbaveste de cel VICLEAN!!!Nu cel rau,pentru ca VICELENIA e raul absolut,raul PREMEDITAT!!!SA MERGEM IMPREUNA!

  23. Nicolae

    Asta mă întreb și eu!
    Vă dați seama că nu-mi arde de glume,înseamnă că a mers la spam!
    Eu nu știu cum se procedează cu aceste comentarii.E posibil să fi greșit apăsând aiurea.
    Îmi cer scuze.

  24. Liviu PO

    @all
    adresa corecta este:
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/IMPERIUL_ROMAN_IN_125.svg
    Nu stiu de ce mi-a prins „,derivat” in adresa.De fapt ,stiu de ce…

  25. neacsu marin

    @Nicolae, Nu e la spam, am cautat. Cine stie ce cai o fi apucat.

  26. Nicolae

    Nu-i nimic,d-le col.nu vă faceți probleme!
    „Cel viclean”își bagă coada!

  27. Titi

    Nea Marine si eu sunt bine, desi acum sunt urcat intr-un Tei la cules de Flori si acest miros puternic ma imbata efectiv, simt ca ametesc…,sper sa reusesc o coborare in siguranta..:)).
    Frumoasa si placuta viata la tara..!

  28. geofreeland

    Se bat strainii pe banii Romaniei. Idiotii, si aia si ai nostri. La cate santiere navale avem si noi putem construi rahaturile astea de barci, inclusiv radar si armament. Dar, foamea vesticilor e mare. Mare de tot, de genul, ” ba, l-am bagat p-asta in puscarie! si tot va cacaiti pe voi? Da-ti banii, nene, ce mai asteptati. „rati’ai’racu’ de romani!”
    „Surse apropiate conducerii PSD au declarant pentru psnews.ro că Dăncilă îl va schimba pe Leș din funcția de ministru dacă nu va rezolva „scandalul corvetelor”. Premierul este supus unei presiuni constante din partea ambasadelor interesate de afacerea care se ridică la circa 1,4 miliarde de euro.”

    Miliarde, nene, miliarde, ca arde buza! Ce sa facem noi cu corvetele astea? Scoici contra submarine rusesti! Hai sa fim seriosi!

  29. geofreeland

    Din toate nevoile armatei, multe si grele, noi ne cramponaram pe corvete. Sa stea pavaza la platformele petroliere ale alora. Asa si? Pai sa le plateasca si astia cu platformele, nu numai noi. Cand Dragnea zise ca vrem si noi niste malai pe gaze, il bagara la inchisoare. Si mai dam si miliarde sa le aparam, vorba vine, platformele. Barem daca erau ale noastre. Asta inseamna 2% din PIB, parteneriat strategic, vorba lui Sun Tzi, nu ai bani pentru propria armata, o platesti pe a altora. Corvetele astea, dupa cumparare, au nevoie de mentenanta, logistica, instructie, trageri, aplicatii etc. Si? Si ce? Niste scoici deja luate in colimatorul rusesc la prima salva.

  30. Dan

    Geo.Dragnia’ a cerut parandaratul personal la gaze nimic pentru colonie.Ai uitat de ‘fondul suveran’ ofshore ?

  31. Dan

    Mai avem ‘avocatul popo(r)ului si grupul infractional organizat numit pompos ‘CCR ? Docila care tocmai a anuntat azi ca nu renunta la ciolan chiar daca psd scade drastic (ca acum ) in continoare in sondaje de la 22% la sub 20% .A zis la Romania tv ca ea va opri scaderea (in ‘sondaje’ probabil facute de excrocul Pieleanu) si va respecta de acum incolo programul de guvernare.Program facut de cine nu ne spune ,ca aia sunt la tuhaus ca au dat cu vastu! la Tel-drum si in cimitire.

  32. neacsu marin

    @Titi,
    Eu am spinarea rosie de la smuls iarba si legat la rosii. Maine culeg visinele . Cine face abonament la visinata ?

  33. Titi

    Saptamana viitoare vin eu cu 5 litri de VINARS de 70°..:)).

  34. neacsu marin

    @Titi,
    Pai si eu ce fac pana atunci, tin visinele la frigider ?

  35. Titi

    Nea Marine, pui zahar peste ele si le lasi in damigeana de 10 l, la umbra (nucului batran..!), pana vin eu cu…Taria..:)).

  36. Ifrim

    Apăi sa nu ne-auzim vorbe gen ficat marit zic!

  37. neacsu marin

    @Titi,
    pai pana vii tu se face gem.

  38. Dan

    Visinata e nectarul fetelor. Militarii (fosti operativi) beau palinca ca oricum viata lor e scurtâ si nu apuca sa moara de ficat.Eu propun (ca tot se dezbate azi in comisii) ‘rezolvarea’ situatiei fostilor militari operativi (prin sepuku) fostilor militari operativi chinuiti (acum cu pensii de mizerie) pentru ca nu au ‘vechime multa'(nu au stat inutil minim 30 de ani in birouri sa ascuta creioane chimice).Ba unii au stat ca ‘militari’ 45 de ani in birouri cu aer conditionat pana au devenit experti in ascutit creionul chimic (un creion pe an) Atunci au cerut si ei pensionarea ( cu greu si regret) și vor o pensie cu 5 cifre ca doar au ”vechime multa ca militar”. Culmea sunt destui colonei si generali politruci care o si au.Cunoasteti si voi destui…

  39. Nicolae

    @Dan
    Un trilion?Săracă țară bogată!
    Este de înțeles de ce se luptă ăștia să vină la putere și să guverneze o țară”săracă”.
    Mai este de interes,atunci,ce spunea,Tudor Vladimirescu?
    „Patria se cheamă norodul și(iară) nu tagma jefuitorilor!”Pt.noi a fost dintotdeauna valabil și de interes!
    Cred,că expertul ONU,nu ar avea niciun interes să mintă,așai?

  40. neacsu marin

    Mai e nevoie de experti ai ONU, NATO, UE sau mai stiu eu cui, ca sa intelegem ca suntem vanduti en gross si en detaille? Oare suntem chiar asa de orbi incat sa nu vedem ce se intampla cu noi, pe langa noi ?

  41. Dan

    Apropo de consilerii trimisi azi in comisii (sa bage strambe) de guleratii MApN (de celebrii ospatari kaki ‘guleratii’) ! Nu uitati ca PSD stie sa minta frumos impartind bugetul dupa bunul plac fara eficienta care sa aduca plus in visterie si in acel 2% sa fie mai multi bani iluzorii (inexistenti) ca anii precedenti.
    Calculele ,inclusiv pe l 223 originala s-au facut intotdeana la „sediul guleratilor” De aici s-au bagat ordonantele sub nas lui Ciolos ,Tudose ,etc.
    Daca pentru unii a fost greu de priceput acum au dovada.
    Acest „Laborator” de evaluari si testari a dat si dă verdictul.Functie de cum se incadreaza se mai da sau nu o ordonanta.
    Pe de alta parte se merge pe ” totul este posibil pentru guleratii viitori pensionari” !
    Asta nu vad „consilierii”?

  42. Dan

    De cate ori ma gandesc la militarii rezervisti in antiteza cu politicienii actuali totii tradatori de tara imi vin in minte filmele lui Amza Pelea ‘Nemuritorii” si Ultimul cartuș’

  43. Dan

    Stiu am gresit distributia.

  44. geofreeland

    Si eu tot vorbeam de „valorile europene”. Niste vrajeli. Cu scuze, dar a fost pe inima mea, citez ce a amai scris si altul.

    „Aud – suntem pentru valorile europene. Care valori?, n-am cum să mă abțin. Ale Revoluției franceze de la 1789, ale catolicismului, ale protestantismului militant, ale social- democrației scandinave, ale austerității atee a nemților posaci, cele din mai 1968, ale vestelor galbene protestatare la Paris, ale corectitudinii politice, în care fiecare aschimodie se simte discriminată și pretinde dreptul de a-și bate joc de majoritari?

    Valorile europene sunt ca o cameră cu nu știu câte ieșiri. Nu-s o omogenitate, ca portretele cu Iisus produse în China, care trag cu ochiul. La limită, hai să luăm de bune că referirea la „valorile europene” e a optiunilor pentru democrație, dar e o forțare pentru Doreli, pentru cei cu strălucita inteligență a roabei și betonului.

    E mai cinstit să ne înscriem pe-o scală de valori în care credem, punctual. Generalizarea e o erecție a habarnamismului, reflexul slugii care nu a înțeles mare lucru, însă vrea să fie în ton cu stăpânii. Gângăveala tutei de la marginea satului. Un fanion al atmosferei provinciale, dacă vrem să ne păstrăm în eleganța eufemismelor.

    România își are de ales parcursul, fără lozinci, cu pragmatism. Cu oameni, dacă mai are oameni.

    Alexandru Petria”.

  45. cālescu viorel

    sigur ca de mult,avem noi impresia,Romania nu mai e a noastra…si poate ca nici nu mai e…pe mine insa,ma copleseste gandul in sine,venit nechemat,habarn-am de unde si nici de cand,ca nici planeta,nu ne mai apartine…de fapt,nici nu cred,cu tot respectul pentru Armata Romana,c-a fost a noastra vreodata…

  46. geofreeland

    Cu pensiile e lamurita. Nu se mai actualizeaza. Consilierii MApN au sustinut negativ proiectul. Ca atare comisia din CD a avizat, normal, negativ. Adica, ba fraierilor, nu vedeti ca nu mai avem bani? Asa, si ce? Cand e vorba de militari nu mai aveti bani? Daca si ministerul e impotriva noastra, ce sa ne mai miram. Inflatia e in crestere si un pic de criza cu inghetari e posibila pana in 2021. Asa ca sa sapam gradina, sa ne sustinem cu autoconsumul. Ce atatea plimbari prin Antalia? „‘rati’ ai r’racu’!” nu mai muriti bre, odata?zisera vajnicii politicieni intre doua sughituri si eructatii de la bufetul parlamentului. Da’ de ce nu mai aveti bani? Pai tre’ sa cumparam porcariile alea de corvete, nu vedeti ce e pe noi? Ne omoara astia sa le luam, de parca miliardul ala jumate nu ar fi facut niste sute de km de autostrada. Ce produceti voi, romanilor? Rahaturi. PIB-ul vostru e din accize la tigarile noastre, benzina noastra, din profitul mascat al supermarketurilor, din acele de rahat redevente de boi ce sunteti, din jumuleala de impozite de amarasteni, din taxe birocratice, din amenzi la greu…Asa ca, tu stat roman, dar nu al romanilor, ci al cui vreti, desi inca nu s-a terminat razboiul intre Germania-Rusia si SUA pe plaiul mioritic, tu stat roman, cu Veorica, primsinistru, cu spate bine garnisit de OMV, ce mai vrei de la noi? Dintr-odata, Juncker si Timmermans o coafa pe Veorica, de nici CTP, ala cu creier de pavian n-o mai critica si, mai ascuns de ochii lumii, si Johannis o lasa mai moale, dar ii mangaie smsurile, cu gingasie, in public latrand, ca altceva nu stie si uite-asa, statul nostru deveni stat de drepti! Ce pensii, baaaaa, nu auzirati ce zise Europa, ghiftuita de valori, ca e mari pensiile romanilor si ca gata! ajunge!.Pai!

  47. Dan

    Concurs cu premiul un butoias cu 5 litri palinca de cirese.Numiti macar un singur politician care nu e hHOT si tradator de tara pe fata ! Astept !

  48. Dan

    Nu va obositi cu Androneasca-Microsoft si cu Rares sluga fesebistului Gusa!

  49. Ifrim

    @Dan.Tanti Caty Andronescu!

  50. Titi

    „Cobori in jos, Luceafăr blând
    Alunecând pe-o rază,
    Patrunde-n casă si in gând
    Si viata-mi Luminează.”
    S-a stins Luceafarul limbii romanesti, acum 130 de ani, probabil in urma unui infarct cauzat de tratamentul cu mercur administrat timp indelungat pentru o boala inventata..!
    PS. Serviciile secrete lucrau intens si in acele vremuri !

  51. geofreeland

    „La steaua care-a răsărit/E-o cale atât de lungă/ Că mii de ani i-au trebuit/ Luminii să NE ajungă.” Genial einstenian panseu. Eminescu ne este singurul far al corăbiilor sufletelor noastre! „Mai am un singur dor…” acea liniște de spirit a mării cea mare, cu iubirile-amintiri strălucind în talaz…”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie…” e tot ce ne dorim și noi, un dor, o dorință, o minune de a fi între națiile lumii ca civilizație a iubirii de oameni și Dumnezeu…

  52. bazil

    Cred ca e momentul sa terminam cu vaietele si suspinele. Pentru niste militari adevarati , care au slujit zeci de ani sub DRAPEL in ale cataniei cred ca toate eforturile trebuie indreptate in acest moment pentru indeplinirea primei etape-cea a actualizarii functie de grad si functie! E momentul prielnic care nu trebuie ratat. Ca unii consilieri au dat aviz negativ nu cred ca e o mare problema, in fond nu ei decid ci CAMERA DECIZIONALA ! Posibil ca tovarasii cu pricina sunt mana in mana cu gonflatzii-cei cu pensii de 5 cifre -carora le e frica sa nu li micsoreze cumva umflatele lor pensioare prin impozitare progresiva .PDV al ANCMRR este destul de corect insa cred ca daca nu va fi acceptata actualizarea cuantumului in plata (caz favorabil pentru toti si ar fi fff bine!) , atunci reprezentantii Asociatiei trebuie sa accepte macar actualizarea cuantumului recalculat pe L223(desigur fara parodia aia de actualizare cu 15 % -BATAIE DE JOC PE FATA ……in spiritul DREPTATII PANA LA CAPAT????????) , ceea ce ar creste macar pensiile mici si poate medii ceea ce ar fi un progres si ar mai elimina cat de cat uriasele discrepante actuale! Iar daca si pe L223 au aparut cuantumuri excesiv de avantajoase( la detasati mai ales!) , sa se rezolve ori cu impozitarea progresiva ori cu plafonarea pensiilor militare pe grade! Solutii sunt, numai sa se vrea sa se rezolve problema!

  53. Dan

    Ifrim. Andronescu e implicata in reteaua (pdl-psd) de spagi grase primite pentru cumpararea de ministerul invatamantului zeci de mii de licente windows la preturi umflate.Unii sunt in puscarie si acum.

  54. Dan

    Ambramburica rosie e clona ”inteligentei’’ „Docila’ talharilor . Se victimizeaza bine la tv dar are foamea mare de malai memuncit,adanc mascata de frica de catuse de care inca nu a scapat.

  55. Nicolae

    Din ’90 până în zilele noastre,s-a comis un jaf generalizat! Au dispărut cam 3000 de întreprinderi unde aveau de muncă cam 9,5 mil.de oameni.
    Tonul jafurilor la dat,FSN-iștii,împărțiți,acum și vopsiți în diferite culori.
    Din cei 5 mil.de oameni care aveau de lucru,unii au luat calea pribegiei,alții au ieșit la pensie,dar dacă nu se dărâmau acele fabrici locurile de muncă rămâneau,erau acolo.
    Societățile profitabile au fost vândute pe daiboji,
    profitul baban i a c alea țărilor ai căror proprietari sunt.
    Acum,populația este împărțită în trei categorii: în foarte bogați,cei care sunt la limita subzistenței și foarte săraci.
    Și,după cum bine vedem,drama poporului nu se va opri aici curând,poate niciodată!
    Dar,cum spune românul:”speranța moare ultima!”
    Cred că fiecare ne-am dat seama despre beneficiile democrației autentice românești și nu numai.

  56. Nicolae

    Se pare că,CC a Replubicii Moldava,printr-o decizie recentă,a revizuit hoărârile date anterior,tot de ei,și repune în drepturi parlamentul și guvernul Maia.
    Las specialiștii să se pronunțe asupra celor hotărâte.

  57. Nicolae

    Cu câteva minute în urma,am dat o știre despre CC a R.Moldova.Din păcate,nu s-a publicat!?
    Se pare că,cineva,nu mă dorește pe aici!?
    Era vorba despre repunerea în drepturi,parlament și guv.Maia.

  58. geofreeland

    Barem acum de Rusalii, liniste sa avem. In suflet, ca o liniste deplina, in fond, de cel Rau, apara-ne Domnul, stie El ce face si fiecaruia ii da ce merita. Fiti siguri de asta! Noi sa ne bucuram, de fiecare zi, dar, si sa multumim! Diminetile, clipele treziei, sunt cea mai mare bucurie! Bucurati-va asadar! Nu-i asa, Mirule?

  59. geofreeland

    @Nicolae Viata e frumoasa! Restul sunt vorbe. Numai iubirea de semeni, iertarea aiuritilor naimiti si credinta sunt pavaza a orice. Neamul romanesc, Romania, va fi exemplul lumii! Sa crezi asta!

  60. Dan

    Geo.Suntem sclavii lasi ai Europei plini de ”iubire de semeni” .Iar europenii ne iubesc si ei (in gura) dupa ce ne-au distrus si ne-au luat tot ce aveam.Pana si viitorul nostru de sclavi vanduti cu femeile noastre prostituatele lor !

  61. Nicolae

    „Neamul românesc,România,va fi exemplul lumii!”
    Frumos spus!Oare,tinerilor de azi le mai sunt spuse astfel de lucruri în școli,familie?
    Eu,cred și voi crede întotdeauna.Tare mi-e teamă că generația noastră va fi ultima care mai crede în astfel de valori.La cum îi văd eu,nu e de mirare.Iar, cei care sunt într-adevăr valori,merg undeva unde sunt puși în valoare,unde pot să se afirme.
    La noi,acum,nu au nici-un viitor!De ce?Știm prea bine!

  62. Dan

    Asta-i lafaiala bugetara care ne va consta scump cat de curand.
    Studenti voiajori pe bilete subventionate de stat ( atentie ,nu GRATIS cum spun unii), bugetarii cu salarii de peste 100 milioane beneficiari de tichete de vacanta subventionate de stat ,adica statul îngrașă patronii din turism ,etc .In companiile de stat huzurul este si mai si . Daca au ajuns ca pe langa vacantele de lux subventionate sa-si mai deconteze si implanturile dentare ce sa mai zicem.
    Asta-i tara lu Papura Voda !!

  63. geofreeland

    E o deosebire. Papura Voda i-a pus la punct pe austrieci, acum austriecii l-au priponit pe PapuraVoda-Dragnea.

  64. neacsu marin

    @Nicolae,
    Nu stiu ce se intampla cu comentariile despre care vorbesti, eu nu le vad nicaieri.. cine stie ce cai apuca, dar oricum nu e vina mea.

  65. D-le col.departe de mine gândul să vă acuz!Vă respect pt.tot ceea ce faceți!
    Văd că acea postare de care spuneam ieri,iată că a fost publicată azi.Este vorba de comentariul de ieri,ora 16,03.
    Deci,este dovada clară că nu am mințit!
    Se pare că, „băieții cu ochii albaștrii”își fac meseria!
    Îi iert, mănâncă și ei o 🍞!
    Cu respect!

  66. geofreeland

    @Neacsu. Marine, bine că veniși! Mi-e dor de Miru, pe canicula asta. Știi cum e? Bai, am
    pierdut busola în aplicație. E, și ce? 176 de lei, și gata. Când busola era Miru, parcă n-o bag la pierderi, sufletul n-are preț. Asta e! Fi-vom noi, continuatori, a ce? a unei vieți frumoase, dăruite, un altruism dement, de fapt, iubire de oameni, un rost de a fi! Nu, Mirule?

  67. geofreeland

    Una din marile idioțenii ale vieții e să fim martori ai dispariției contemporanilor noștri. Noi încă trăind. „Nu credeam să pot să-nvăț a muri vreodată” zicea Nichita Stănescu. E un fel de durere cu care trebuie să ne obișnuim. Dimineața, pe la 6, în sat, clopotul bate-n dungă. Semn că unul dintre noi s-a dus. Cine-o fi? Și TFF, telefonul fără fir al satului zice, ” e a lu” cutare” era bătrân săracu'”. Trăim cu sunetul în dungă al clopotului, o sângerare de suflet care te înfioară. Câți din noi nu se duc? Se curăță pământul de buruieni trupești. Noi, veșnic dorind a fi, și e bine să gândim așa, privim și înțelegem că toate astea se întâmplă altora și nu nouă. Câtă inconștiență! Revenind la politică, la aia care ne canonizează destinul, ne uităm siderați cum unii chiar cred că sunt nemuritori, sunt puternici. Io zic că sunt chiar idioți. Și sunt. Faptele lor, măsura ființei lor, demonstrează că nu înțeleg nimic din drumul lor lumesc. Din toți arginții strânși, numai doi bani le trebuie pe ochii lor de morți, ortul popii, restul se împrăștie. Ca vântul ăsta, ca praful din drum, ca fumul din coș. Unde e solidaritatea trăirii împreună? Nu e. De ce? De lipsă de morală, de credință și iubire de semeni. Malraux a zis că dacă secolul XXI nu va fi religios, nu va fi deloc. Până acum vedem orice în contra a acestei afirmații. Religiozitatea și credința, imbricate subtil, evocă un decalog al civilizației, un pact social, o trăire în cutume. Politicienii români, cumpărați la pachet, sclavii banilor și prostiei de înavuțire efemeră, distrug, la comandă, sfințenia de mii și mii de ani ai evoluției umanului spre umanitate. Vând și distrug tot ce e „al nostru, dar al civilizației create prin suferință și mântuire”. Ăștia, cu ce drept ne vând? Cine sunt ei? De ce să ne supunem lor? E o prostie să acceptăm că alții, străini de glia hrănitoare, muncită cu prețul timpului din viață vin cu bani din crimele împotriva altor nații să ne distrugă și să ne cumpere, forțați din sărăcia impusă de ei, și pământul, și copiii, și sufletul…Dacă nu ne trezim, ne merităm soarta. Așteptăm, dimineața, tânguitorul dangăt în dungă al unui clopot național. Și el bate, zi de zi, noi martori, până nu vom mai auzi…

  68. geofreeland

    Rusalii. ” Conform Bisericii Ortodoxe, acest important eveniment al rusaliilor reprezintă ziua de naștere a Bisericii creștine, întrucât în această zi a luat ființă în chip văzut această instituție divino-umană, întemeiată în chip nevăzut, odată cu jertfa Mântuitorului pe cruce.” zice Wikipedia.
    Si legiuitorii nostri, crestini pana in maduva oaselor, dadura prin
    lege liber la popor. Sa ce? Sa nu munceasca. Adica sa stea, sa plece cu masina la mare, la munte, la ma-sa, la cine vreti. De ce? Sa faca gratare, sa bea, sa asculte muzica, lautari, dar mai ales manele, de urla satul, mai ales noaptea. Statul roman e blocat prin aceste zile libere, bugetarii la stat iau lefuri babane pentru statul asta degeaba si daca le socotim pe un an de zile, astia, bugetarii, ar trebui sa faca matanii pe la biserici de cate zile crestine au liber, de cate zile nationale si de cate altele, legate prin decizii ale guvernului, cu recuperari la calende. Asta e stat chiar de drept. Adica e dreptul meu legal sa stau, ce nu e clar. Asta e statul de drept, dreptul meu sa stau. Si uite-asa, din sarbatori in sarbatori crestine, stam degeaba, ca nu ai voie sa faci treaba, bem, mancam, sau cum imi veni, mancacam, ne imbatam, la munte, la mare, prin paduri, prin zavoaie, cu catel, cu purcel, tot o sarbatoare sa fie. Intrebai si io, ca ala nevinovatul, dar ce sarbatoare e? de n-ai voie sa faci aia, sau aia? pai cica e rusalii. Nu inteleg, rusalii, da, dar ce sarbatorim? Ma, nene, ma lasi, ce ai? Vezi-ti de treaba! Si dai, muzica la maxim, chiote, bucurie sa fie. N-am nimic cu ce zice legea, cu ce zic popii, cu ce zic consumatorii. Ma, dar treaba? Treaba, adica? Ca sunt atatea de facut si daca amanam atatea zile, de chef aiurea, statul asta de ce e p-aici? Ai nevoie de ceva, urgent, nu stiu, o adeverinta, o plata la termen, ceva, asa si? n-auzi ca e inchis? e liber de la guvern, o veselie-n toata tara. Sa ce? Sa stam. Cum sa stam? Uite-asa! Stam, mancam, ne plimbam si bem ca a coborat duhul sfant. Cine? Nu mai conteaza, tata, hai ia si tu o gura!

  69. cālescu viorel

    Mama,pot sa le spun acolo(Viena)ca sunt roman,intreaba Jurjac(George Enescu)Sigur,de ce sa nu le spui?…ma gandeam…sa nu creada…ca ma laud.(George Enescu,1881-1955)

  70. neacsu marin

    @Nicolae,
    Nici nu am insinuat asa ceva..