Pate porc cu ficat de gâscă

Categoria Divertisment, Electorale, opinii

Pe când eram copil, pe piața de consum comunistă exista o singură varietate de pate: pate de ficat de porc. Poate mă înșel, poate doar atât își permiteau părinții să ne cumpere, poate doar atât se vindea în țară, cunoscut fiind că multe produse românești vedeau numai exportul, dar eu asta știu, asta am mâncat și sincer, parcă încă mai păstrez undeva prin memoria olfactivă mirosul acelui pate din ficat de porc. Nu era ”ficat ficat ficat” de porc albastru,  nici ”fainoșag”, făcut de ciobanii sibieni, nici pateu de pui cu unt, cu ardei,  de gâscă, cămilă sau crocodil. Era pateu din ficat de porc și mirosea al dracu de mult a ficat de porc, așa cum mirosea ficatul din porcul tăiat de tata –mare. Acum 15 ani, când l-am cumpărat pe Nerro din piață cu 50 de lei, cu care plecasem să cumpăr de fapt o undiță, pe piața românească încă se mai găsea pateu care avea miros de ficat de porc, iar Nerro, când deschideam cutia venea fuga-fuga cu urechile fâlfâind, să îi dau și lui. Se învățase, că nu e prost, și când auzea cuvântul ”pateu” venea imediat. Mai făcea mofturi la mâncare, dar la pateu pe pâine, niciodată.  

Numai că nu știu ce s-a întâmplat cu el, de la un timp, ori că a îmbătrânit, ori că și-a pierdut simțurile ori i s-a aplecat de la pateu, nu mai percutează la fel. E drept, și eu am îmbătrânit și parcă nici mie nu îmi mai sparge nasul mirosul ăla de ficat de porc când deschid o cutie de pateu, nici porcii parcă nu mai sunt porci, au început unii să semene cu oamenii, alții au miros de papagali, găină, curcan, gâscă, ba, a apărut pe piață și pateul de porc cu ficat de gâscă. Recunosc, nu am gustat, dar mă întreb, oare cum este? O fi apărut porcul cu ficat de gâscă, inimă de bou, minte de papagal și apucături de măgar ? Aș gusta, dar nu mai e nevoie, se vede la tv în programele de știri:

Dau o țară pentru o șapcă

Prezidentul nostru scump a făcut o vizită în Statele Unite ale SUA. Vizita s-a făcut în scurt,din scurt, pe scurt, fără să fi apucat să fie trâmbițată ca o mare victorie cotroceană, sau o acțiune planificată și asta pentru că nici nu a fost o vizită, a fost o simplă chemare la ordin. Probabil știuletele Trump s-a trezit într-o dimineață și a auzit pe fluxul de știri că în România ar avea loc alegeri prezidențiale anul acesta și a întrebat:

 ”- România nu e țara aia în care ne-am băgat noi picioarele? –

– Ba da șefu, i s-a răspuns, ne-am băgat picioarele, cu sau fără bocanci,  tancurile, rachetele, navele, avioanele second-hand, sondele, mâinile,  nasul, și cam toate organele.

-Aha, și vor un alt președinte?

– Nici ei nu știu ce vor, dar  a venit timpul.

-Și Johhny Walker ăla  mai vrea să fie președinte?

-El zice că da șefu!

– Păi și peșcheșul ?

– Păi e om finuț, șefu, nu vine nechemat.

-Bun, atunci chemați-l ”

Și l-au chemat, el s-a dus, a plătit arginții sub forma unor vieți de militari  sacrificați spre binele și interesul american, oarece viitoare contracte gen Bechtel, angajamente politice, mutări de ambasade etc etc. Și ca să nu zică lumea că s-a dus degeaba și nu a adus nimic pentru țara lui, i-au dat o șapcă.Acuma nu poate să mai zică nimeni că nu are nimic în cap.

Pate porc cu ficat de gâscă……

Veorica PSD- președinte FME

Veorica, cel mai ciudat premier pe care l-a avut România, cel mai detestat președinte PSD și cel mai lipsit de șanse candidat la președinție ever, a decis, să fie, alături de noi, primul președinte femeie al României. Atenție mare, nu prima femeie președinte, ci primul președinte femeie. Este o diferență de nuanță pe care nici Viorica nu o sesizează, dar la ea nici nu e de mirare. A spus ea că dacă a fost primul premier femeie, primul președinte PSD femeie, de ce nu ar fi și primul președinte al României  femeie. Ei, îndrăznesc să o contrazic și nu o contrazic doar eu. Dacă ar fi spus prima femeie președinte sau premier al României, aș fi acceptat, dar primul președinte premier sau președinte PSD sau al României femeie nu este, oricât ar vrea ea să rămână în cartea de istorie. Păi atunci ce facem cu Năstase, cu ferma lui de pui cu tot, cu Constantinescu, Boc, Cioloș Păi ce, ăia au fost bărbați? S-ar supăra Băsescu. Ei nu au dat  nici capete în gură și nici puie lui Monta, așa că  să avem pardon. Deci am mai avut președinți și premieri femeie, și până la Veorica, chiar dacă ea spune că e mai puternică decât toți bărbații care țipă de pe margine. Când vii și citești de pe hârtie CV-ul în care afirmi că te-ai născut într-un oraș mic și că ai reușit să fii soție, femeie și mamă, nefiind în stare nici măcar atâta lucru să spui la liber, nu poți fi nici măcar un ochi de tigru, ești cel mult un ochi de sticlă. Hapropo, vă mai amintiți ce spunea acum câteva luni Veorica legat de candidatul PSD la prezidențiale? Cică nu ea va decide, va decide partidul, coaliția, după un sondaj de opinie care să arate cine e cel mai bine situat. Văzând ea însă că nu e cea mai bine situată în sondaje a dat-o la întors, că ce dacă nu e  primul loc, că și Iohannis a avut 15% șanse după primul tur și a ieșit pe primul loc după al doilea. Păi ce coană mare, dumneata ai la dispoziție aparatura de contabilizare  a voturilor, softul și sprijinul licuricilor și  serviciilor cum a avut Iohannis?  Pate porc cu ficat de gâscă….

Alde Tări renunțatorul

Tări, cel care îi cerea Veoricăi să îl lase pe el să candideze din partea coaliției, pe motiv că stă mai bine ca ea în sondaje, văzând că ea nu și nu, a decis să iasă de la guvernare și să se și retragă din cursă, conștient totuși că singur nu are nici o șansă. S-a uitat în stânga, s-a uitat în dreapta și a luat-o ..pe centru.Adică nici cu ăia nici cu ăia, a decis alături de Monta să sprijine candidatura unui independent, care nici el nu e sigur că va candida, pentru că nu știe dacă va avea numărul de semnături necesare. Ei, Tări Tări, ce câine ai fost și ce javră ai ajuns, sau cum spune o altă zicală populară, orice armăsar ajunge gloabă. Cum se schimbă soarta omului în câteva ore, e ceva de speriat. Până la urmă, Tări, campionul all time al  divorțurilor a divorțat și de Viorica.  Și ca ruptura să aibă totuși partea ei de românism balcanic, doamna Ramona Mănescu, deși membră ALDE, nu și-a dat demisia din guvern pe motiv că (deși ne-numită de președinte) are un minister greu și ”țara nu poate rămâne fără .. ministru de externe”. Deci doamna Ramona se ”sacrifică” pe sine de dragul țării. Te doare bulbul rahidian, trădarea  se justifică prin patriotism. Plecarea lui Tări creează cea mai  penibilă situație în care poate fi o țară, mai penibilă chiar decât dărâmarea propriului guvern de către un partid aflat la guvernare. Așa suntem noi românii, făcuți să trecem prin cele mai incredibile și imposibile situații. De data asta vom avea un guvern fără majoritate parlamentară pe care însă nu vrea nimeni să îl schimbe. PSD-ul ar vrea să rămână la guvernare ca să mai poată manevra și ei ceva la alegeri, dar cu cine? PNL-ul deși are în sfârșit situația mult visată pusă pe tavă, adică partidul aflat la guvernare nu mai are majoritate, pretinde acum că nu inițiază moțiune de cenzură decât dacă are 233 de semnături deși are nevoie decât de 150. Dacă, prin absurd, PNL-ul va depune moțiune, împins poate de Iohannis, vom mai trece prin altă situație tâmpită, aceea de a  vedea o moțiune căzută din lipsa cvorumului sau voturi contra chiar din partea inițiatorilor.  Pate porc cu ficat de gâscă……

Fă-te că candidezi Mircea

Mircea Diaconu, actor, revoluționar, comandant de detașament, călăuză și director de teatru a anunțat că ar vrea să candideze la președinție, independent. Sigur nu știe, deocamdată și-a manifestat doar disponibilitatea de a candida, sigur nu știe, așa că dacă cineva vrea ca el să candideze, nu are decât  să se ocupe de strânsul semnăturilor, formarea stafului de campanie, finanțare, program de …. candidat, etc, el așteaptă provincia. Domnul Diaconu, cel care în filme a jucat roluri de nevinovățel, posesor de buletin de București, mere roșii, fraierel frumușel, acum stă cu mâna întinsă și nu spune nici o poveste, nici măcar povestea rolului jucat la loviluție.

Declară Mircică, senin ca Mateiaș, că el nu are nici o vină, el nu promite nimic, dacă cineva îl vrea, bine, dacă nu,  el stă acasă. Oferta de ”împrumut” a domnului Diaconu se adresează atât românului ca persoană privată cât și partidelor în căutare de candidat presupus nepătat, care să dea bine la spectatori și uite așa Victoraș și Călin copil de casă au sărit la cap, de principiu, pentru că ei nu se pot băga în față din cauză de schelete. Gândesc domnii că sprijinindu-l pe diacon vor fi totuși și ei sprijiniți la formarea unui viitor guvern sau măcar așezați la palat pe post de consilieri, în caz de victorie, deși Mircea a spus de la bun început că nu are nimic de negociat sau de vândut. Acuma este clar că nici Mircea, nici cei doi lideri de partid liliputan nu au scos pe masă toate cărțile, fiecare ține ascuns  în mânecă dacă nu un as, măcar un șăptar. Dar, nici nu au terminat știriștii de anunțat disponibilitatea lui Mircea de a candida, că s-a umplut netul de istorii, istorioare, înregistrări video de la loviluție, cu Mircică întreținându-se cu Iulian Vlad, cerându-i ceva, dar în nici un caz demisia, cu câteva ore înainte de înscenările de la  Otopeni și Boteni. Lucrează propaganda domnule, lucrează, iar actorul va avea de luptat puternic  cu sălbăticia contracandidaților, mai ales că aceștia au la dispoziție date, informații, mijloace, ”martori” gata de orice. Sălbăticia va fi direct proporțională cu șansele de reușită ale actorului  și eu parcă văd că se va retrage în plină campanie. Dacă va fi așa, Ponta și Tări se vor vedea fără.. candidat. Pate porc cu ficat de gâscă….

S-a umplut țara de porci cu ficat de găscă…

https://www.mediafax.ro/politic/congres-psd-dancila-primul-discurs-candidata-prezidentiale-spatele-sta-nimeni-nimic-altceva-munca-serghei-stanisev-anunta-dezghetarea-relatiilor-dintre-pes-psd-avem-incredere-viorica-dancila-liderul-18313901

https://observator.tv/politic/viorica-dancila-unanimitate-candidat-psd-prezidentiale-309428.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

51 Raspunsuri la Pate porc cu ficat de gâscă

  1. Ifrim

    Facand o paralela cu varsta lui Nerro si varsta omeneasca are cca. 80 ani.E un catel fericit ce are noroc de un prieten om bun. A plecat Tari de la guvernare lasand balta PSDul dar daca-i trece prin cap DNAului sa mai solicite odata ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia posibil sa dea cu subsemnatul pana trec toate scrutinurile electorale !

  2. neacsum

    @Ifrim,
    Pai nu se mai poate pe același dosar, doar daca i se scoate altul. Cum insa nu mai candideaza la prezidentiale si nu mai reprezinta nici un pericol pentru ala cu sapca, ce treaba are DNA-ul cu el? Altii sunt in vizor acuma.

  3. geofreeland

    Când te duci să votezi ai un motiv bine întemeiat. Ai de ales, omul acela pentru care te duci, crezi că te reprezintă. Din toate ofertele impuse mie nu-mi place niciunul. Nu am niciun motiv, încă de pe acum, să votez pe cineva. Toți îmi sunt niște străini. Cred că am să-mi fac un pate de ficat în casă. Cu ficat de la un porc crescut în curte. Un porc curat, crescut de mic, alături, de un vecin. În el am încredere. Nici el nu mai vrea să voteze. S-a săturat și el de atâtea porcării.

  4. Nicolae

    Din păcate,am pierdut 🚆,rata și tot,încă demult!
    Acum, așteptăm birja trasă de un 🏇 și ală slăbănog,plin de bube și lovituri aplicate de stăpân.
    Nu cred că mă mai face cineva să merg la vot curând.
    Că trebuie să mergem,că obligația cetățenească,…bla bla bla.Vorbe de adormit prostimea!
    Ăștia nu merită nici măcar să atunci ceva pe ei.
    Atât!

  5. Stelian P.

    Absenteismul este exact ceeace urmaresc unii politicieni. Daca inainte de 89 eram obligati sa „alegem” dintr-o lista cu un singur candidat si sa raportam telefonic pina la ora 06.30 ca am votat, azi refuzam sa mergem la vot. Uitam ca democratia are la baza votul, uitam ca doar in baza unei participari mari la vot partidele au ocazia sa stie cu adevarat ce aderenta au in popor si sa-si adapteze politica in functie de cerintele electoratului. Stind acasa in ziua votului le permitem altora sa decida in numele nostru, celor care sunt motivati cu o bere sau o punga cu faina. Nu mergem la vot dar stam in fata tastaturii si combatem de zor. Rezultatul il vedem cu totii.

  6. Excelent! Îmi aduc aminte și de cremvurștii – cremvurști și de parizerul – parizer! Cu Tăriceanu, Ponta și Klaus sau marinarul ne-am lămurit! Respect!

  7. Nicolae

    @Stelian P.
    Vorbe,tată!Se știe cine iese!
    Noi decât mergem să îndeplinim o simplă formalitate.De ce crezi d-ta că 60% nu merg la vot? Nu-i reprezintă nimeni și….le e scârbă!
    Mergi să anulezi votul.Ei,și?
    Să ne aducem aminte de 2000!!!
    Să alegem răul cel mai mic.Păi de 30 de ani alegem astfel,între timp a crescut mare,al dreakului de mare!
    Când vezi că ți-ai sacrificat tinerețile,ți-ai neglijat familia,ai jurat să-ți aperi tara,cetățenii iar acum își bate joc niște nemernici de tine care au studii făcute prin știu eu ce facultăti,fabrici de diplome,mai ai chef de ceva?
    Ăștia din opoziție,nici nu ajunseră bine la borcanul cu miere și se și legară de pensiile noastre!
    Nu i-am auzit să zică:reducem evaziunea cu x procente,reducem aparatul administrativ cu x procente etc etc.

  8. Stelian P.

    @Nicolae
    Si pe 26 mai „se stia” cine iese si totusi tineretul iesit masiv la vot a dat peste cap toate previziunile. La ultimele alegeri prezidentiale Ponta era sigur presedinte (in noaptea dinaintea alegerilor impartea deja functii) si internetul l-a dat peste cap. Eu nu cred ca se stie cine iese dar asta e motivul pentru multi sa nu se duca, asa isi justifica lenea intelectuala. La ultimele alegeri parlamentare 17% dintre alegatori au ales partidul condus de un infractor cu cazier si l-au adus la peste 40%. Daca nu era absenteismul masiv altul era rezultatul si nu eram noi singura tara in care un inalt demnitar a plecat in puscarie direct din scaunul oficial.
    Nici mie nu imi plac actualii (indclusiv Iohannis) dar nu cred ca nu exista si oameni fara dosare penale sau cazier. Eu am sa pun stampila pe un asemenea om nu o sa votez din start un viitor puscarias. Chiar daca o sa regret ulterior alegerea nu permit nimanui sa puna stampila in locul meu.

  9. bazil

    @Stelian P. Aveti dreptate . Pe 26 mai tinerii , majoritatea cu copiii in brate au ieit masiv la vot si au aratat ca votul lor conteaza ! Lor nu le-a fost scarba, sunt convins ca nicicum nu au gandit sa „aleaga raul cel mai mic” ci si-au exprimat liber votul. In toamna va fi la fel , la anul idem , nu se mai poate altfel, multi dintre cei plecati in strainatate (ma refer la cei ce muncesc corect nu la smecheri, hotzi etc) se gandesc ca se vor intoarce candva acasa , la Iarba verde , verde de acasa si ii preocupa de ce vor gasi la intoarcere! Ce se intampla acum arata f clar o degringolada totala ! Cat despre pensiile militare nu mai vorbesc, cele civile crescura in 2017, crescura in 2018, cresc cu 15% la 01.08.2019 si e bine dar cele militare raman inghetate-Inghetata pe batz ! E corect oare ? E „di vina” opozitia ca de cativa ani buni cineva isi bate joc de majoritatea rezervistilor?” Asta in timp ce si in domeniul pensiilor militare ” e ” unii cu pensii de pensii de peste 10.000 lei, unele mult peste 15.000 lei !

  10. bazil

    erata -cresc de la 01.09.2019

  11. geofreeland

    @Stelian, Bazil Bravo, măi băieți destoinici. Tinerii hotărăsc soarta țării. Deci noi, ăștia de i-am crescut trebuie să stăm drepți, nu? O întrebare, tinerii încă în Romania sunt angajații multinationalelor. Ăia care muncesc din greu sunt afară, construiesc case, sunt macaragii, tir-iști, doctori și asistente, electricieni, ingineri, bone etc. Io întreb iară, știe vreunul imnul țării? Nici Iohannis nu-l știe. Deci, votați, fraților după cum dormiți. Nu uitați însă caă pensiile voastre dacă trebuie mărite, cum și vă rugați, mă rog cerșiți, au la bază ceea ce reprezintă valoare la PIB. Adică din munca acelor tineri pe care îi adulați cu lanterne. Votați viitorul! Votați tăieri de pensii, că vine și vremea să mai puneți și mâna pe sapă. Normal, iluziile nu trec prin burtă, votați-le, dar nu țin de foame.

  12. Stelian P.

    @Geo
    Tinerii sunt cei care ne platesc pensiile. Daca ei ies la vot iar noi ne plingem soarta pe bloguri atunci ei au dreptul sa hotarasca si soarta tarii. Nu trebuie sa stam drepti in fata lor ci trebuie sa-i respectam. Ei ne platesc, intelegeti ? Nu cred ca stiu imnul tarii, daca asta e important pentru dvs. Nu uitati ca tinerii care lucreaza in Romania platesc impozite in Romania si din impozitele lor traim si noi.

  13. Titi

    @Geo, la alegerile parlamentare din anul 2016 sotia a votat cu PSD iar eu cu ALDE, din dorinta depasirii pragului electoral de 5% si de a participa la Guvernare impreuna.
    Se pare ca am gresit..!
    PS. Ai mei copii n-au ajuns la urne !

  14. neacsum

    @ Stelian,
    Nu tinerii sunt cei care ne platesc pensiile. Ni le-am platit cat am lucrat sub o forma sau alta. Este o mare prostie sa spui acuma ca noi le-am datora ceva tinerilor pentru ca -vezi Doamne- ei ne platesc pensiile. Pana una alta noi i-am facut, crescut, educat , ajutat sa ajunga ce si unde sunt. Daca vor sa fie recunoascatori bine, daca nu,macar sa faca pentru copii lor ce am facut noi pentru ei. Numai ca in ziua de azi noi suntem cei care dupa ce i-am crescut pe ei, le crestem si copii, deci ar trebui sa ne plateasca suplimentar, sau de fapt platesc un serviciu asigurat, nu dau nimic degeaba. Din pacate facem parte din generatia de sacrificiu. Am fost sacrificati de regimul comunist pentru plata datoriei externea, acuma suntem sacrificati, cu pensiile ciuntite, pentru plata angajeamentelor si sprijinului politic al aceluiasi stat, si culmea, tu spui ca mai suntem si datori copiilor nostri. Noi cand mai avem dreptul sa traim pentru noi ? Intr-un stat normal civilizat si corect, pensionarii nu sunt sacrificati si nici nu sunt datori nimanui.

  15. Stelian P.

    @Neacsu
    Unde sunt banii pe care i-am depus noi in contul pensiei ?

  16. Stelian P.

    PS
    Tu esti singurul bunic care are pretentia sa fie platit pentru cresterea nepotilor. Pentru mine e o placere sa-i cresc si as da oricit si orice sa-i vad crescind sanatosi. Tu cit ceri pentru placerea de a fi bunic ?

  17. Titi

    Legea nr.263/2010 Art.2.f) „Principiul solidarității sociale, conform căruia participanții la sistemul public de pensii își asumă reciproc obligații și beneficiază de drepturi pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea riscurilor asigurate prevăzute de lege;”

  18. Nicolae

    Pate de porcării cu ficat tot de porcării.
    D-le S.P,d-l Neacșu s-a referit la altceva când a zis ce a zis.
    N-o mai interpreta d-ta cum îți place!Nu știu dacă ai fost militar,dar de politician sunt sigur că ai fi bun.Nu e un reproș,e o constatare.Numai acea categorie socială o întoarce așa de bine.Trebuie recunoscut,e o calitate să știi să minți alegătorii cu zâmbetul pe buze!

  19. neacsum

    @Stelian,
    Eu nu sunt bunic si deci nu pretind sa fiu platit pentru cresterea nepotilor. Tu ai pus problema recunostintei fata de tineri pentru ca ne-ar plati pensiile. Daca tu pui problema asa, o pot pune si eu mercantil. Deci,cum discutam, pe sentiment sau datorii ?In plus, intreaba un tanar, pentru cine munceste, pentru el, pentru copii lui, pentru viitorul lui, sau pentru parintii lui. Raspunsul lui te va surprinde.

  20. geofreeland

    Măi fraților, statul ne-a luat bani pentru pensie, plus vrăjeala cu 2% pensie suplimentară. A spune că mie îmi plătesc copiii pensia e o idioțenie. O manipulare abjectă de a învrăjbi și umili părinții. Că statul s-a folosit de banii noștri de o viață e treaba lui. El îmi e dator mie niște bani legal iar, politic, să proferezi că acești bani sunt ai contribuabililor de azi e treaba lui. Păi dacă e treaba lui, nu a mea și nici a copiiilor mei, mă întreb ce stat e ăsta? Păi ăsta e un hoț, legal și ca să-și ascundă hoția prin tertipuri politice, dând legi aberante, mă umilește pe mine pensionar, care am dat statului ce mi-a impus, prin lege, practic s-a angajat cu un contract, luându-mi banii, lună de lună, o viață de muncă în slujba lui, a statului și acum să vii să spui că ai mei copii pe care i-am crescut, hrănit, îmbrăcat, educat și instruit ca forță de muncă, tot a statului, sau mă rog, acum a altora, sunt creditorii mei pentru pensie? E o blasfemie a tot ce e cutumă de respect și filiație între părinte și copil, un atac porcesc, la baza familiei și credință. Eu datorez copiilor mei pensia? Eu am 4 și întreb, toate veniturile mele s-au dus către ei. Tot eu le sunt dator lor? Cine spune asta? Politicienii? Sunt decent și prefer să nu înjur, deși psihiatrii mă îndeamnă să fac asta, destresându-mă. Io zic că manipularea proferată de manipulatorii politici, sereiști, media plătită, e o jignire incalificabilă și degradantă, justificând hoția unui stat tembel servind pe oricine și nu cetățeanul care îl plătește sau îl jecmănește ipocrit. Ca Firea, o șmecheră veroasă care crede că vinieta de București reduce poluarea, aiurea, omul plătește și tot poluează, deci? Afacere porcească. Ca și hinghereala de mașini dar parcări ioc. Ca și…ca și… Oricum sunt vinovat că trăiesc, sunt dator copiilor mei, deși le mai dau din când în când tot eu câte un ajutor, sunt vinovat că statul nu se bucură că nu am murit. Să votez? Ce? Pe cine? Ziceți!

  21. geofreeland

    @Stelian P Spui că eu sunt dator ceva copiilor mei? Că ei îmi plătesc pensia? Te înșeli amarnic, dragul meu, mă jignești. Eu am crescut 4 copii. Judecă puțin, dacă ai timp. Cine spune că ei îmi plătesc pensia? Niște boi, politicieni mânjiți și inculți. Statul îmi e dator, nu eu copiilor mei. Statul mi-a luat banii, lună de lună, o viață, e contractul lui, e treaba lui, nu că eu fac umilința cum că ai mei copii îmi plătesc pensia. Despre ce vorbim? Despre idioțenii?

  22. geofreeland

    Cine bagă zâzania asta că ai mei copii îmi plătesc pensia? Statul hoț, politicienii care fac din contribuția noastră la pensie o schemă piramidală gen Caritas, finanțiștii mondiali, propaganda hoțiloi. Ce treabă ai copiii, nepoții și tot ce e sfânt întru filiație, familie, neam, sânge cu pensia mea? Statul nu e al meu, ca partener cinstit la un contract, e un șmenar, adică politician vândut. Cui? Înavuțirii, ca scop individual, pe spinarea unui cetățean pe care l-a exploatat o viață. Vreau argumente că nu e așa. Fraților, votați politicienii care spun că tinerii vă plătesc pensia. Câtă mârlănie!

  23. geofreeland

    @Stelian P Presupun că te-ai grăbit scriind așa, din prima. Dacă nu te-ai grăbit, niște scuze sunt admise. Poți? Adică ți-a revenit sensul unei vieți trăite. Zic și io, ca amărâtul jupuit, pielea pe os, de un stat căruia i-am jurat credință. Dacă ai timp, citește jurământul președintelui și vezi ce a făcut din ce a jurat. Io nu am găsit nimic nicio faptă să susțină acest jurământ. Pe Biblie. Și tinerii de care spui îl adulează. E un exemplu de viață. Deci?

  24. neacsu marin

    @Geofreeland,
    Practic Stelian are dreptate, pentru ca nu a pastrat nimeni banii aia depusi de pensionar pe vremea cat lucra, sa ii dea inapoi din ei acuma. Principial insa, fiecare si-a platit la vremea lui banii pentru pensie. Asta a vrut sa spuna. Dar asta nu inseamna ca ar fi cineva dator cuiva, in afara de statul roman catre cetatenii sai.

  25. Stelian P.

    @Neacsu
    Te-am intrebat unde sunt banii pe care i-am depus noi in contul pensiei ?
    Daca sunt undeva e bine, ne primim pensia din ei. Daca nu sunt si nu sunt deoarece au fost cheltuiti inca din epoca de aur, atunci de unde ne vin banii ? Nu din taxe, impozite etc. platite de cei care lucreaza in Romania deci si de tineri ? Nu merita si ei respectul nostru ? Nu au si ei dreptul sa voteze asa cum cred ei ca e bine ?

    @Geo
    Va prezint scuzele mele daca sunteti jignit. Eu care spun ca ei ne platesc pensia iar dvs. spuneti ca niste boi spun asa ceva, pot sa ma simt jignit ? Da, e treaba statului sa va plateasca pensia. De unde obtine banii nu e treaba dvs. si nici nu stiti. Ma tem ca nu va intereseaza faptul ca statul scoate banii in special din imprumuturi. Nu copiii dvs. o sa-i returneze ci bunul Dumnezeu.

  26. geofreeland

    POVESTE DE VIAȚĂ 17. Pe nea Gore îl știu de-o viață. Un bărbat bine făcut, voinic, cu mers legănat și cu bască. Când era tânar și eu copil, văzândul-l cu basca în cap i-am spus mamei că vreau și eu să port bască. Dar din aia, cu moț. Mama îi spune tatei și a doua zi mergem la prăvalie, am probat vreo trei, că eram căpos și eram cel mai fericit copil cu bască. În vacanță, eu cu bască, nea Gore pe tractor, cu bască, ne zâmbeam mândri. Chiar dacă Gore pleca la vreo nuntă sau botez, se îmbrăca frumos, în hainele alea bune și pe cap își punea basca. O viață nea Gore a purtat bască. Unii la o vârstă își mai luau pălării, șepci, căciuli pe urechi, nimic, nea Gore purta numai și numai bască. Prin curte, la serviciu, pe drum, la biserică e drept că o scotea, tot timpul purta bască. Acum la peste 70 de ani am încremenit. Nea Gore și-a luat o șapcă de jocheu, cu cozoroc scurt, trasă pe urechi. „Bună ziua, nea Gore!” zic eu politicos. „Bună-ți inima nepoate. Ce te opriși?” ” Nea Gore, nu te recunosc.” „Adică ce, că nu mai am bască?” Întrebarea lui retorică m-a surprins și subiectul era deschis. „Păi da, asta e o schimbare majoră. Ce s-a întămplat?” El mă privi lung, iscodindu-mă la cât de curios eram și zise ” Ei, uite, mă schimbai și io!” Eu tăceam la fel de uluit. Adică o viață porți bască și așa dintr-odată porți șapcă? „Măi nepiate, tu l-ai văzut pe Iohannis la ăla din America” „Da” zic eu. „Și ce i-a dat ăla?” mă întrebă el zâmbind. ” O șapcă!” intru și eu în joc. „Păi dacă ăla, ăl mai tare, i-a dat o șapcă, că nu i-a dat-o orișicine, nu-ți dai seama că șapca e de-acum tot ce e potrivit de pus pe cap? Pot să mă pun eu cu ăștia, mari oameni și să zic că nu e bine?Asta am și făcut. Mă dusei la magazin și aveau decât d-alea de pescari și p-asta. Mi-a plăcut.” Stupefiat de decizia amânată o viață, întreb și eu „Dar ști ce scria pe șapca aia?” El mă privi uimit, cum adică, o șapcă cu scris pe ea? „Păi da, zice că România să fie mare din nou!” Acum era el curios și căzu pe gânduri. Mă mai întrebă, așa de control „Chiar așa scria?” „Da, nea Gore!” Aciu stătu el gândind, scoase șapca din cap, se uită la ea și zise „Adică să ne unim cu Basarabia? Că frate-miu muri la Nistru.” „Nu, nea Gore, țara să fie iar puternică, măreață adică” Se uita la șapcă, la mine, iar la șapcă frecând-o între degete. „Ca pe vremea lui Ceaușescu?” mă întrbă el. ” Ei, nu, ca atunci, altfel.” „Nu?” „Nu.”
    zic eu. Se uită la mine și plecă bombănind, cu șapca în mână. A doua zi își pusese basca aia a lui, de tractorist, decolorată de vreme și de atâtea spălări și când m-a văzut mi
    m-a băgat în seamă.

  27. neacsu marin

    @Stelian,
    Credeam ca am fost clar. Am lasat cumva impresia ca nu cunosc circuitul apei in natura? Imi cer scuze.

  28. Ifrim

    @Stelian P.Se numeste solidaritate intre generatii.Si eu cand eram activ plateam pentru pensionarii de atunci.Nu se pune problema de obligatii.Si mai sunt si pensionari ce lucreaza cu acte in regula si contribuie la fondul de pensii!

  29. Stelian P.

    @Neacsu
    Ai fost clar dar probabil ca tu ai postat comentariul in timp ce eu inca il scriam pe al meu. Nu tu trebuie sa-ti ceri scuze ci cei care aduc boii in conversatie si pun virgula dupa ei.

    @Ifrim
    De acord. Dar solidaritatea asta nu implica si putin respect reciproc intre generatii ? Putin.

    @Geo
    Sper ca ati primit scuzele. Eu nu am indeplinit ordinul comandantului suprem ca fiecare familie sa aiba trei ori patru copii (adica doisprezece). Am facut doar doi dar ei platesc lunar impozite statului roman de citeva ori mai mari decit pensia mea. Poate de aici imensa mea greseala ca tinerii imi platesc pensia si ca merita respect. Continui sa cred ca tinerii care studiaza si muncesc in mod cinstit merita toata aprecierea. Cui ii indreptati dvs. respectul e problema dvs. Sunt sigur ca tinerii dvs. stiu imnul tarii si nu indraznesc sa aspire la vreo obligatie paterna. Pe loc repaus ! Ah, nu uitati ca atunci cind nu o sa mai fiti capabil sa va stergeti la fund un tinar tinut la respect si caruia nu-i datorati nimic o sa va fie de folos.

  30. geofreeland

    @ Stelian P Doamne feri să vă jignesc. Mai ceva un an un bătrân a fost bătut de un tânăr „protestatar” prin Piața Victoriei cui? Îi striga ăluia că el îi plătește pensia. Tot așa un politiciană cu gura mare prin parlament la dezbateri striga la fel, că tineretul plătește pensiile. Io le zic la ăștia boi, nu dau lapte, trag la jugul unui car de împrumut și rumegă dolărei ongiști. Cea mai tare însă în clanță privind socotelile pensiilor mondiale e Christine Lagarde, care propovăduiește ca omul să muncească până moare că altfel sistemele de pensii se vor prăbuși. Io zic că nu sistemele sunt problema ci hoția pe cotizația că trăiești. Ori a ascunde această de această hoție prin conflict între generații în defavoarea persoanelor în vârstă e ceva similar cu invitația la a muri mai repede. La fel și cu cotizația la sănătate. Plătești o viață și când ai nevoie tot tu plătești. Că statul plătește din împrumuturi ceea ce s-a angajat arată că societatea capitalistă nu pune valoare pe om considerând că nevoile lui sunt o marfă și atât. Adică o sursă de bani. Solidaritatea a existat numai în comuna primitivă. Atunci nu erau banii. Vrei un alt exemplu. Faci o casă, cu banii tăi, o casă care consumă permanent, nu produce, iar tu plătești taxă pentru ea. Așa e peste tot în lume. Plătești ca să trăiești, ca o taxă că ai venit pe lume sau ca taxă la vizitarea planetei Pământ. Dacă această casă rămâne copiilor, tinerilor care se zice că ei ne plătesc pensiile de care suntem vinovați, nu e asta o returnare a unei valori în favoarea lor? Concluzia e una singură, lumea în care nu am cerut să ne naștem, e o lume a suferinței umane pe care se construiește viitorul. Parcă așa a fost și suferința simbol pe crucea din dealul Golgotei. A asmuți copiii împotriva părinților e o crimă. Numai boul zice că fânul e iarbă verde. El vede în gri și rumegă orice i se dă. Creierul lui se rezumă la 4 camere de stomac iar filozofia lui regurgitarea ierbii după masă.

  31. Stelian P.

    @Neacsu
    Nu e cazul de scuze. Probabil ca eu editam postarea mea cind tu ai postat-o pe a ta. Nu stiam atunci ce o sa raspunzi.

  32. Stelian P.

    @Geo
    Nu ma jigniti cu toate ca vad ca aveti o obsesie pentru boi. Ati pus VIRGULA dupa boi in postarea 29 august 2019 – 20:31. Daca nu o puneati intelegeam ca va referiti la politicieni.
    Ati crescut 4 copii. Felicitari, eu am doar doi cu toate ca scumpul nostru comandant suprem spunea ca fiecare familie trebuie sa aiba trei ori patru copii deci doisprezece. Cei doi tineri crescuti de mine achita lunar statului sub forma de impozite si alte taxe sume care depasesc de multe ori pensia mea. De aici vine impresia mea fara minte ca ei imi platesc pensia si tot de aici vine si greseala mea de a fi respectuos cu ei in loc sa-i pun in pozitia de drepti. Nu politicienii sunt vinovati ci e constatarea mea.
    In fine, spre deosebire de dvs. eu ma gindesc la perioada cind o sa trebuiasca sa fiu si eu sters la fund si hranit cu lingurita. Si atunci tot unor tineri va trebui sa le multumesc.

  33. Stelian P.

    @Neacsu
    Vad ca serviciile (sau tu) sterg postarile mele dar lasa povestea cu sapca. S-au schimbat sefii pe acolo si nu mai e Iohannis fuhrer ?

  34. Stelian P.

    @geofreeland
    Eu am crescut doar doi copii cu toate ca scumpul nostru comandant suprem spunea ca fiecare familie trebuie sa aiba trei ori patru copii, deci doisprezece.

  35. geofreeland

    În politica românească se aplică un principiul dinte pentru dinte. De aia, unii politicieni mai vechi au placă. Unii de patefon. Bine că nu se aplică și în cabinetele de stomatologie…

  36. neacsu marin

    @Stelian,
    Verific sa vad daca e ceva blocat pe undeva .

  37. bazil

    La cat si-au batut joc cei de acu” de la butoane de majoritatea rezervistilor …..mai rau chiar ca nu se mai poate. Sa ingheti de-a valma si pensii de 1000-2000-3000 …sub pretextul ca exista si pensii de 10.000-15.000 ……….e cam cinic.Reiau, in 2017-2018 pensiile civile de 1000-2000-3000 ……au crescut cu peste 20%. PENSIILE MILITARE INGHETATE! In timp ce pensiile civile, indiferent de cuantum au crescut ! Acu’ pensiile civile, indiferent de cuantum cresc iar cu cca 15%. Cele militare, indiferent de cuantum, gheata la mal , cinic, probabil ca asa inteleg unii de la carma DREPTATEA PANA LA CAPAT!

  38. Stelian P.

    @Neacsu
    Acum au aparut toate. Am incercat de mai multe ori sa postez si din cauza asta ma repet. Scuze.

  39. Nicolae

    Bunele maniere se învață în primii ani de când ai venit în această lume.Unii zic că în primii șapte.Așa o fi,nu degeaba străbunii noștrii ne-au lăsat moștenire o samă de proverbe,pilde și zicători pentru a le cunoaște și implicit a le aplica în scurta noastră viață pe care o trăim pe frumoasa planetă albastră.
    Că unii nu le cunosc sau dacă totuși le cunosc pricep mai greu,încetișor sau deloc,asta e altă poveste!
    Îmi amintesc,copil fiind, într-un sătuc unde mi-am petrecut copilăria,cum oamenii mai în vârstă te urechea,la propriu,dacă tu,copil fiind,greșeai cu ceva în ceea ce priveau bunele maniere.
    Nu e greșit să folosim în diferite ocazii adresări către cineva la persoana a doua sau persoana întâi,dar părerea mea este mai indicat s-o folosim pe cea mai indicată!
    Nu poți intra în casa omului purtîndu-te necivilizat,după ce acel om te omenește și îți acordă toată atenția cuvenită.
    Cine vrea să înțeleagă ce am arătat,e bine,cine nu…

  40. geofreeland

    Pentru cei care cred că PSD a mărit pensiile în scop electoral, le reamintesc că nu putem intra în zona euro cu pensie de 300 de euro. PSD sau oricare partid vor trebui să mărească pensiile pentru că discrepanța cu pensiile vesticilor va crea o discriminare absurdă ca cetățeni europeni. Mai mult, salariile și pensiile mici scad profiturile multinaționalelor care vând în România. Dar un lucru e sigur, nivelul de trai va fi același deoarece vor crește toate prețurile. Ce nu e clar? Da, nu e clar că încă avem moneda leu dar când vom avea euro…Asta e politica finanțiștilor mondiali cu România, ca de altfel cu toate țările din Est. Cu leul încă o mai ducem o perioadă apoi va începe calvarul trecând la euro. Tranziția la euro o face Isărescu, prin curs, de-aia a fost revalidat. E un plan bine pus la punct.

  41. Stelian P.

    @Nicolae
    Daca eu sunt destinatarul postarii dvs. vreau sa va spun ca aici sunt la per-tu doar cu Neacsu cu care ma cunosc de mai mult de 10 ani. Cu toti ceilalti comentatori folosesc formulele de politete chiar daca unii compara oamenii cu animalele. Tine de bunele maniere, vorba dvs.

  42. geofreeland

    @Stelian P Încă o dată repet, scuze dacă te-am atacat cumva, nu pot face asta cu militari. Io zic să încheiem povestea. Părerile contrare nu sunt motiv de jignire. Că eu fac anume comparații cu regnul animal e o fabulă, o aducțiune la înțelegerea umană spre comparație. CTP, celebrul zic unii, io nu, ziarist, asemăna coafura Veoricăi cu pavianul. Așa cum și primadona noastră seamănă la osatura feței cu cea de cămilă, conform unei poze cu exemplul comparativ pe Whatsapp, așa cum președintele nostru seamănă cu Dincă, monstrul ș.a.m.d. Și ca să fiu mai explicit, eu am rânit la boi, i-am adăpat, i-am țesălat, i-am gâdilat între coarne și duminica ieșeam cu ei la păscut. Ființe admirabile, știau de hăis și cea, munceau la arat de le curgeau balele. Îi priveam în ochi de aproape, mă afundam dincolo de culoarea irisului și parcă jucau pești aurii, era o viață de interior dominând prin blândețe. Indienii zeifică boul, Apis, deci nicio conotație. Boul, cuminte face ce i se spune, el altceva nu știe. Ce vină are bietul animal?

  43. Stelian P.

    @Geo
    De acord.

  44. neacsu marin

    AU TRECUT 4 LUNI DE CAND MIRU NU MAI COMENTEAZA PE ACESTE PAGINI. NU L-AM UITAT, MAI ALES CA LUMEA E MAI SARACA FARA EL. IMI LIPSESTI MIR !

  45. neacsu marin

    @Stelian P,
    Erau clasate la spam, dar nu stiu pe ce considerent.Cand mai aveti astfel de probleme spuneti, ori e ceva din soft, ori e din mana altora, eu anunt cand blochez pe cineva sau nu ii las o postare pentru ca incalca bunul simt.

  46. geofreeland

    Miru, prieten drag, ne ești în suflet. Cred că ne vezi așteptând. Și comentăm, dar nu ca tine! Te recitesc în arhivă și mi-e mai ușor.

  47. geofreeland

    Azi, Mirule, toți au fost cu tine! E liniște pe site. E un fel de reculegere și onor. Nimic nu mai contează în fața sacrificiului suprem. Și tu ai jurat, ca și noi. Te iubim și încă rândurile tale, cinstite, adică din educația de la care nu ai făcut rabat, rămân ca o parte din sufletul tău înălțător în iubirea ta de țară. Drapelul tricolor încă flutură, Mirule!

  48. Nicolae

    Sunt alături de colegii dl.Vladimir,Miru,cum le plăcea d-lor să-i spună.Oamenii,care sunt adevărați oameni,văd că nu l-au uitat și cred că nu-l vor uita vreodată.
    Vedeți,de aceea vă respect!

  49. geofreeland

    Adevăr domnule Neacșu, pate porc cu ficat de gâscă. POVEȘTI DE VIAȚĂ 18. Veneam de undeva, știu băieții IMEI-ul și la intrarea în Bucureștiul lu’ fira-ai tu să fii cu vinieta ta, mă izbi un panou electoral de m-a făcut să trag pe dreapta. Aș fi accelerat de nervi dar frâna mi-a fost mai utilă. Așa ceva e incredibil. De regulă, când ți-e scârbă de ceva, în popor zice-se că ți se-apleacă și vomiți răul din tine. Așa și eu, mi-a venit să vomit, probabil o chestie psihică și doctorii știu de ce. O să mă întrebați ce am văzut. Nu un câine cu mațele pilaf în drum, nu o amărâtă de femeie plină de sânge, nu pe unul care batea un cal căzut de epuizare, nu. Afișul electoral cu Iohannis, rânjind, cu un îndemn „Pentru o Românie normală”. Am fost șocat până la vomă. Așa porcărie, probabil că numai psihedelismul acceptă. Auzi ce slogan are ăsta, Românie normală! Adică până acum a fost anormală și votând rânjetul lui scabros vom avea o Românie normală. Neamțule, de cinci ani suntem anormali cu tine, de la Băsescu continuare, cu serviciile tale care se bat ca chiorii, SRI și SIE, fiecare cu interese din afară și tu spui ca vrei normalitate? Ce ai făcut cinci ani? Anormalitate? Vomit, încă mai vomit. O să revin, neamțule cu bilanțul tău de șef de stat. Nu al meu. Acum vomit.

  50. ionescu

    Pentru noi mereu e o Inalta Poarta,numai vremurile sint altele.D-na Viorica si altii macar incearca sa faca ceva pentru popor(poate ca nu le reuseste,dar macar incearca)pe cind dl.presedinte doar baga batul prin gard,mereu e Gica contra la toate initiativele PSD-ului,sper sincer ca poporul nostru sa nu se impiedice de un ciot,la alegeri.De ce la noi nu au voie sa faca politica?! Armata,SIE,SRI etc.In America am vazut un spot publicitar cu o candidata in Congres Valerie Plame fost agent sub acoperire CIA.La noi de ce nu au curajul sa iasa in fata?!de ce ii manevreaza pe altii,caci si la noi au fost desconspirati multi,pe drept sau nedrept.Daca considera ca lupta pentru o cauza dreapta si corecta de ce sa nu participe si ei la alegeri?!atunci se va vedea in cine are incredere poporul…………..de aceea se zbat acestia de acum sa corupa si sa discrediteze toate institutiile statului.https://adevarul.ro/international/statele-unite/video-fosta-agenta-cia-valerie-plame-candida-loc-incongresul-american-1_5d77b1ad892c0bb0c6781bf4/index.html

  51. neacsu marin

    Se pare ca acest site supara rau de tot. Atat de rau, incat nu mai pot accesa pagina de setari pentru a putea posta. Efectiv nu mai am rol de administrator , sunt simplu spectator al paginii. Se lucreaza tare. Voi face plangere la politie.