Loading


Pe data de 07.10.2019 , Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaților  a dat aviz favorabil PLX 396/2019 , adică proiectului de modificare a codului Fiscal, proiectul lui Teodorovici, prin care se taxează pensiile (deocamdată) peste 7000 lei. Avizul este favorabil, dar cu un amendament, acela că pensiile celor din sistemul  de  apărare,  ordine  publică  și  siguranță  naţională, sunt exceptate de această taxare.

Motiv de mândrie pentru unii, de bucurie pentru alții, de oftică pentru o parte, neîncredere pentru cei mai mulți, speranțe(?) pentru o altă parte a pensionarilor militari.

Se mândresc cu asta cei care au participat la dezbaterile comisiei și –conform propriilor declarații- au reușit să îi convingă pe cei din comisie să scoată militarii din acea lege. Este vorba de cei care încă mai activează sub flamura Forumului Structurilor Asociative ( ANCMRR, AORR, ROMIL) pentru că cei mai mulți sunt doar cu numele în Forum, iar cei care au fost la conducerea lui până acum nu știu cum să îl îngroape și să-i pună piedici. Ăștia sunt militarii români.

Se bucură cei care ar fi sau vor fi loviți de efectele proiectului și speră să scape, câteva mii la număr, prea puțini pentru a reprezenta un câștig pentru buget, suficient de mulți pentru a stârni invidia și răutatea celor care nu au altă grijă decât capra vecinului. Este incredibil, deci de necrezut că sunt militari rezerviști sau activi care îi pizmuiesc pe cei care au pensii mai mari ( primite totuși în baza legii) și care se bucură că acestea vor fi ciuntite. Ăștia sunt militarii români, dacă nu se pot ridica să lupte pentru apărarea propriilor drepturi, măcar să dorească și să se bucure de durerea altora, colegi de-ai lor.

Se oftică cei care sperau să moară capra vecinului, vecinii fiind pentru ei, generalii, coloneii, sau oricare din cei care au o pensie mai mare decât a lor de parcă din cauza lor au ei pensiile mai mici , blocate sau ciuntite. Ăștia sunt militarii români.

Se îndoiesc cei care de atâta timp, cam 10 ani, asistă la jocurile politicienilor,  batjocora la adresa militarilor, activi și rezerviști, unii încercând să facă ceva, alții însă (covârșitoarea majoritate) contând doar pe paginile de Facebook, unde sunt vocali, violenți, turbulenți, îndeamnă la ”lupta armată” critică și miștocăresc tot, dar când e vorba de făcut ceva, nu fac, pentru că ei ”sunt militari, au demnitate”, nu se umilesc, să iasă alții, că dacă câștigă ceva cei care ies, le merge și lor bine. Ăștia sunt militarii români.

Speră cei care au o fire mai boemă, nu învață nici din greșelile altora, nici din ale lor, nici din experiență, nici din cărți, pentru că așa au fost întotdeauna, lor a trebuit să le spună cineva ce să facă, ce să creadă, ce să gândească, ce să viseze, ei au fost executanții perfecți, cei care în loc să se adreseze cu ” tovarășe .. gradul” se adresau cu ”tovarășe comandant”. Ăștia privesc în stânga în dreapta, cred în orice promisiune, dacă vine un grad mai mare la ei și le spune că de mâine li se dublează pensia, ei îi dau de băut în contul pensiei ”crescute” din drojdia de bere și se învârt bezmetici ca Drosophila Melanogaster. Și ăștia sunt militarii români.

În fond militarii români nu sunt și ei decât niște bieți români, numai buni de prostit, furat, bătut, despuiat, umilit, manipulat, dezbinat și stăpânit. Ce au în plus militarii, față de ceilalți români, este scuza că ”nu pot face nimic” pentru că armata nu are voie să protesteze, dar poate să se prosterneze.

Bineînțeles că urmând procedurile standard, politicienii vor discuta acest proiect până după alegeri, apoi vor vota sau vor vota apoi vor face ”scandal”, vor da vina unii pe alții și vor promite că vor da o noua lege care să ”repare nedreptățile” făcute de ceilalți.

Un alt semn de întrebare este dacă actualul guvern va mai apuca să își voteze propriul proiect. Mulți sunt tentați să creadă că totuși, mai ales că și Veorica a promis, militarii vor fi scutiți de taxare. Păi dacă scoatem militarii, MI-ul și STS-ul, cine mai rămâne?

  • Magistrații, care vor ataca în instanță și vor câștiga, iar politicienii știu asta;
  • Piloții, care vor ataca și ei în instanță dar oricum sunt foarte puțini deci nu e mare câștig;
  • Diplomații, care vor face ei cumva să scape, pentru că ei sunt cei care organizează votul în diaspora nu ? Nu se poate să se piardă sprijinul lor, când urmează 2 alegeri;
  • Deputații și senatorii, cei care primesc pensii și indemnizații pentru limită de vârstă. Ei să îi văd eu pe parlamentarii care vor vota asta. Cred eu că de fapt amendamentul lui Mocioalcă a fost băgat pentru a putea fi adăugați acolo și alții pentru ca până la urmă să rămână decât alții și să fie ”reintegrați” militarii în proiect. Ce, ar fi prima oară? Stați să vedeți ce campanie cu pensiile nesimțite ale militarilor va reîncepe;
  • Funcționarii publici parlamentari, adică cei care le fac hârtiile și le aranjează tolbele distinșilor aleși. Păi dacă taie din pensiile acestora, e ca și cum politicienii, parlamentarii și-ar tăia mâna cu care se șterg la fund și cu care primesc mita. Îi vedeți făcând asta?
  • Distinșii judecători constituționali. Hi hi hi, bună glumă!
  • Foștii președinți ai României, adică Păcălici, Țapul, Matolitul și-sper- Frânarul. Vor fi destui români care ar fi în stare să spună că ”așa le trebuie, mama lor de hoți” dar uită că pentru ei pensia este cât solda de grad pentru militari, aia de care se laudă și bucură unii că va fi actualizată la propunerea lor.
  • Funcționarii Curții de Conturi, adică exact cei care țin contabilitatea partidelor și politicienilor. Păi dacă se umblă la pensiile lor, a doua zi copii lor, care sunt acolo unde au fost ei cândva, vor face niște controale pe la firmele mamelor, mătușilor și finilor de politicieni, și să te ții taxe și impozite.

Așa că, oameni buni, proiectul lui Teo ori nu va vedea lumina zilei, va fi respins de plen, ori nu va fi votat așa cum este acum, cu amendamentul lui Mocioalcă.  Oricum, cine crede sau se bucură de proiect, cu sau fără amendament, mai așteptați.

Interesant este însă proiectul celălalt, al lui Dogaru, care, conform cutumei, organizează un nou protest pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei. Nu mai comentez acest obicei, am scris destul. Mă întreb însă ce se dorește și împotriva cui este acest protest? Sau, și mai ciudat, ce rost mai are protestul la Palatul Victoria, dacă până pe 25 guvernul Dăncilă este istorie? Cui se va adresa protestatarul român, cu cine va dori să vorbească, cui se va plânge și ce va cere, amendarea amendamentului lui Mocioalcă? Bă ești prost?  De reținut că până atunci, până pe 25 soarta guvernului Dăncilă va fi decisă, și sunt două  variante:

  1. Guvernul cade și atunci protestul este de florile mărului;
  2. Guvernul rămâne și atunci pe Dăncilă nu o mai interesează protestul, va fi beată de fericire, nu mai vine la muncă până după sf. Ion.

De fapt oricum protestul nu va rezolva nimic, din următoarele motive:

  1. Dacă e organizat de Dogaru este doar gargară, pentru a-l mai scoate un pic pe piață și în piață, că uitaseră televiziunile de el;
  2. Vor fi foarte puțini participanți, cam ca la ultimele spectacole ale lui Dogaru, plus 100-200 din filiala LADPM, plus 2-3 sute de la alte asociații, plus 2-3 sute neafiliați. În total până în 2000 de oameni, cu indulgență. S-ar putea să fi exagerat eu, dar am dat cifra maximă;
  3. Ca orice acțiune organizată la indicațiile serviciilor, scopul și beneficiarul nu este protestatarul, ci ”organizatorul”, ori se știe cine a dat ordin de înființare a ”SINDICATULUI” : aceeași structură din care au făcut și fac încă parte, ca rezerviști foarte activi,  și Dogaru  și  domnul Gachi.

În aceste condiții, se pune întrebarea de ce și în al cui interes se organizează protestul? Împotriva cui va striga Dogaru? Împotriva oricui mai puțin a cuiva: MIHAI Viteazu, Dar nu colegul lui Zgonea, ci Uniunea Militarilor și Polițiștilor a lui Oprea, care este o organizație ”profesională”, fără caracter politic.  Ca să vedeți cât de apolitică este această asociație, nu trebuie decât să intrați pe pagina de facebook a lor și să citiți postarea din 2 Octombrie 2019, unde este expus ”planul de guvernare” al UNPR. Așadar  SCMD, sindicatul lui Coarnă și celelalte sindicate și structuri membre ale AMP ”Mihai Viteazu”, nu sunt altceva decât sucursale ale UNPR. Să mai amintesc că Constituția interzice sindicatelor să intre în lupta politică? Inutil. Cert este că Protestul nu va fi un protest, protestul va fi o campanie pro-UNPR. Se poate striga orice, mai puțin ”Jos Oprea”. Nu m-ar mira să îl văd acolo și pe domnul Oprea, căci Pricină oricum va fi acolo, în tripla calitate de lider SCMD, UNPR, AMP. Hai și cu un grad de general, dacă iese bine campania.

Apropo, oare de ce nu s-a băgat Găbiță să candideze la Cotroceni? Păi ce e prost? Și da și nu. El știe că dacă încearcă să lupte împotriva lui Iohannis, cu toate pilele lui în structuri, tot i se face dosar. El preferă rolul de balama, că mai mult nu poate fi, nici măcar clanță. Hai să vedem de câte ori va fi rostit numele domnului Goprea și al AMP de pe scena marelui miting.

Și cei care vor merge să îi facă campanie lui Oprea, tot militari români sunt.

UPDATE 09.10.2019 :

Iată că domnul Teodorovici confirmă ceea ce am spus mai sus. Conform Stiripesurse.ro, Proiectul a fost discutat și în Comisia de Buget Finante a CD iar intervenția lui Teodorovici este foarte clară și apăsată.

Deci, rămâne ca în tren, proiectul fără militari nu va fi votat și sunt convins ca celelalte comisii nu vor accepta amendamentul iar votul în plen va fi dat pe forma inițială. Totuși, intrând pe pagina Comisiei de Buget Finanțe a CD, pe ședințele comisiei, în data de 08.10. 2019, acest proiect nu este menționat că ar fi fost discutat pe ordinea de zi. Este posibil să fi fost discutat în afara ordinii de zi stabilite anterior. Să așteptăm raportul privind sedința respectivă. Dar scopul a fost atins, militarii deja au început să se certe între ei.

Am verificat înregistrarea filmată din discuțiile comisiei și DA, TEODOROVICI A AVUT O INTERVENȚIE PE TEMA TAXĂRII PENSIILOR MILITARE, DAR ÎN AFARA ORDINII DE ZI, PROIECTUL NU A FOST DISCUTAT ÎN COMISIE, ȘI-A DAT EL CU PĂREREA.

http://www.cdep.ro/comisii/aparare/pdf/2019/av396.pdf

De neacsum

38 de comentarii la „Militarii români”
  1. De ce va semnati articolele cu Nume si Prenume si nu cu Prenume si Nume.Din cate am observat in spatiul media,cand unii se supara pe altii se adreseaza unii altora cu prima ordine mentionata.Nu ne-ati suparat cu nimic…Imi aduceti aminte de un fost comandant care nu a vrut sa-mi semneze un raport pentru ca imi caligrafiasem „denumirea” cu forma a doua,respectiv prenume si nume.Ei bine,acel domn are sigur indemnizatie de comanda calculata la pensie…

  2. Fariseismul celor care se cred conducători ai pensionarilor militari întrece orice limită a bunului simţ. Cum adică să proclami drept o mare victorie un oarecare amendament fără şanse de vot în plen? Păi şi iniţiativa din vară unde e? Sau, domnilor şefi, pe principiul cămăşii mai aproape de piele, li s-a trezit brusc interesul pentru MENŢINEREA cuantumului pensiilor militare. Adică, atunci când e vorba de un interes general, ne facem că muncim din greu, dar rezultate ioc, iar când apare o ameninţare directă uităm de tot şi scoatem sabia împotriva asupritorilor.Păi e corect şi moral?
    Pe de altă parte, iniţiativa Teo va trece prin Parlament şi se va concretiza pentru că există interes din toate părţile, iar justificarea cu banii care nu sunt e valabilă la toţi. Pentru curioşi, sunt câteva aspecte ce au apărut pe parcursul legislativ care vor crea probleme în special pensiilor militare. În intenţia iniţiatorului nu a existat o excludere de la aplicare, ulterior acelaşi Teo, de data asta membru în comisie, a modificat prevederile în sensul excluderii părţii contributive din taxare. Or, această îndulcire nu are efecte la pensiile militare. Ba mai mult, e nemernnică prin faptul că se va aplica şi la cuatumul pensiilor militare care a fost păstrat ca şi avantajos la trecerea pe L223(deşi el provine şi reprezintă un cuantum contributiv pe L263). Cireaşa pe tort, tot Teo ne spune în modificare că la pensiile unde nu se poate stabili cuantumul contributiv, se taxează conform regulilor proiectului, toată pensia netă, iar dacă ulterior??? se va reconsidera cuantumul contributiv, se va regulariza. Ce spuneţi, eu zic că această iniţiativă a avut din start intenţii doar pentru pensiile militare, ceilalţi find tangenţial introduşi, doar de ameţit propagandistic poporul votant!
    Demonstraţie de 25 octombrie? De ce nu pe 20 octombrie- ziua pensiilor militare, sau atunci nu se poate pentru că se împart medaliile de onoare a pensiilor militare?

  3. Atâta timp când așa zisele ASociații care chipurile ne reprezintă intereselele pensionarilor,dar de fapt îi reprezintă pe ei și cloaca,nu va fi dreptate pentru toată lumea.De ce nu și actualizarea lor?
    Lupta cui? Acelor îmbuibați care au pensii mai mari de 7000 lei,chiar cu 5(cinci)cifre?
    A dracului reprezentare a acestor iubitori de grade onorifice si a fosolei cu ciolan. Rusine fasolarilor și iubitorilor de grade luate la apelurile de seară!
    Nu,domilor,impozitarea pensiilor mari și actualizarea tuturor pensiilor militare coform art.38/L.153.
    Asta este victoria tuturor,nu numai acelora cu pensii nesimțite și care din cauza acestora s-a emis si OUG 59.
    Hai,mai lăsați-ne cu aspcațile voastre care vă reprezintă numai pe voi,îmbuibații!

  4. Pensionari militari? Hai să ne amuzăm: Toilet Irish Dance-You Tube. Cam asta fac asociațiile militarilor. Sau cum spunea Shakespeare, Much a do about nothing, adică mult zgomot pentru nimic.

  5. Da Ne O, ai dreptate, daca tot se organizeaza proteste, daca tot se vorbeste de pensiile militare, daca tot se protesteaza impotriva batjocoririi pensiilor militarilor, DE CE NU SE ORGANIZEAZA PROTESTUL PE 20 OCTOMBRIE, DECLARATA ZIUA PENSIILOR MILITARE ?

  6. Domnule Neacșu, acum că a căzut guvernul, cine o să-i mai asculte pe pensionarii militari?. Guvernul PNL?. Vor tăia în carne vie, că deh, e foame mare.Vom trăi și vom vedea, sau suporta.

  7. @dora
    Ați avut impresia că pe noi ne-a ascultat cineva până acum?
    În afără de „băieții cu ochi albaștrii”, niiimeni!
    Cu stimă!

  8. @Dora.Pai nu ne-a ascultat Olguta ani de zile?Sa ne asculte si altii cativa ani!Cu ce folos?Cu niciunul doar ne imbogatim vocabularul si imbunatatim dictia!

  9. Nu fiți pesimiști! Exxon, Omv și ungurii au dat jos un Guvern. Ca militari, sunteți proscriși. Cine mai are respect pentru militari? NATO e totul, armata vorbitoare de rongleză are numai valoare de simbol și gazdă riverană mării pentru cele menționate anterior. De azi începe Jaful cel Mare, România normală! Indiferent ce votați, numai oameni „puși” pe liste de cine trebuie, pioni cu „aviz”, votul vostru este numai statistică. Pensiile militarilor se vor acorda din „mila” politicienilor, așa ca un fel de „fost-ai lele cât ai fost”. Adică zii „săru’ mâna boierule!” tocmai ca să vadă lumea parăzi, cu popi și politicieni care nu au făcut armata. De fapt, ce e armata de azi? O suliță de lemn să sprijine un vârf de fier NATO, incapabil să-și mai apere pământul cumpărat de străini, mai ales de unguri. Deci? Deci ce? Nimic nu mai înseamnă patrie. Numai jaf, umilință și pribegie. E altceva? Băgați murături barem, iarna nației de-abia începe!

  10. @Dora Eu nu am înțeles văicărelile de mai sus. „Zoe, fii bărbată!” cum spunea un Tipătescu amantei sale.

  11. @ Bazil Mi-e dor de niște calcule. Te respect, dar unii oameni mor cu dreptatea în brațe. „Ciuma roșie” s-a dus, spre un somn liniștit.Gata! Reia calculele și poate te aude Sică Mandolină și face el dreptate militarilor pensionari, acolo, o pâine în plus. Io nu cred. Convinge-mă!

  12. Singura soluție sunt alegerile anticipate. Numărarea voturilor să fie făcută de oameni independenți nu cei numiți oficial politic din secțiile de votare. Ceea ce e imposibil. Ca atare, indiferent ce se va vota, numărarea stalinistă va decide. Sila de sistem o manifest prin a-mi săpa grădina in ziua oricărui vot. Aș fi mai câștigat. O nație crescută 50 de ani în frică i s-a inoculat genetic această secu-frică de unde și iresponsabilitatea civică de a admite unora pe care îi plătești să te calce în picioare pe banii tăi. Lipsa de reacție față de 30 de ani de jaf pe față, e o sfidare a istoriei. O uitare similară trădării propriei mame. Ne merităm soarta și orice rațiune normală ne condamnă. Cred, fără nicio conotație, că adoptarea Constituției americane, ca model, ne poate salva de o catastrofă națională. Citiți Constituția americană, altfel nu veți înțelege de ce americanii ies în steadă pentru orice deviere de la Constituție. Unul a jurat să respecte Constituția României, a jurat strâmb, penal, dar ” de îndată” ca termen juridic la el înseamnă la calende. Asta e politică? Ăsta e exemplu? Ca cetățean, care îi plătesc serviciul, am dreptul să mă revolt. Cine mă reprezintă? Mofturile unui politician sau mandatul dat lui, plătit, să considere cetățeanul suprema lui rațiune? În America cetățeanul cere socoteală, iese în stradă, politicienii, cu tot aparatul lor de forță, nu sunt deasupra „vox populi”. Exemple sunt. Pe noi cine ne împiedică să fim normali într-o democrație clamată și în locurile intime? Cine? Dictatura securistică, antinațională, prin care cetățeanul e umilit, batjocorit, sărăcit, furat și ținut în frică. De ce? Pentru bani. Bani? Da, o țară de vânzare, de fapt o muncă cinstită furată. Mai limitații nu înțeleg. E greu. Asta e consecința lipsirii de demnitate umană, impusă. Demnitatea azi se cumpără prin politicieni. Ei sunt cetățeanul prin votul lui, apoi vândut pe bani.Asta nu e democrație, e dictatură.

  13. Porcul e un animal de tradiție la români. Se zice, spun savanții, că porcul are o inteligență similară delfinilor. Sigur, în determinismul cocinei, în timpul impus până la Ignat, el nu poate socializa, evolua mental sau învăța din experiențe. Totuși unii „porciți”, slugoi ai unor stăpâni, crescuți în cocini „sponsorizate” securistic, au evoluat. Incredibil, au trecut de la zoaie la salam de Sibiu. Mă duce Gândul la cine or fi acești privilegiați? Unul e sigur, grohăie a pestă. Culmea e că nu-l vaccinează nimeni. Ideea e că ” lasă-l să grohăie”, ne trebuie, și oricum e inutil să-l mai salvăm. Numai că lumea citește grohăielile lui, uneori vomită, pe ăsta nu-l oprește nimeni?

  14. În acest moment greu pentru țară, generat în scenariile securistice, românii vor pierde enorm: dobânzi mari, neîncredere investitori, buget hăcuit, destabilitate statală, oprobiul european, lipsa identității statale și vulnerabilitate, amatorism politic de conjunctură, insecuritatea cetățeanului,teama zilei de mâine. ĂSTA E POLITICA UNUI PREȘEDINTE NEAMT DE CINCI ANI! Votați-l!

  15. Actualii parlamentari nu doresc alegeri anticipate deoarece nu sunt siguri ca mai primesc un mandat,iar pensia lor se calculeaza la nr. de mandate intregi nu fractiuni de mandat asa ca…pas!

  16. Apropo,de porci.O zicală spune,acum nu stiu dacă e de-a noastră sau este împrumutată,
    că se va realiza ceva atunci când va zbura porcul!
    Cum porcii nu zboară,avem cam mult de așteptat pâna să vedem zburând un porc!
    Unde ești tu,Tepeș Doamne….
    @Ifrim
    Va fi un haos total!Peste un an,PNL va fi istorie,alături de PSD.Marii câstigători vor fi Ponta&Barna,adică,PR&USR.Binențeles,dacă stiu să profite.Stii cum se spune că…dacă te bagi în troc,te mănâncă porcul(ii).

  17. @Geo
    Aveti dreptate ca trecem printr-un moment greu. Va intreb insa daca eram condusi nu de un presedinte neamt ci de un presedinte roman mindru (!?) pe nume dr. NAUM Ponta era mai bine ?

  18. Nu stiu, insa sintagma presedinte neamt se refera strict la actualul pres. Nu inteleg de ce se vrea ca el sa mai chinuie inca 10 ani acest popor. Spune-mi ce a facut el, ca presedintie cinci ani in fruntea statului, decat politica, el fiind mediator (doborarea de guverne, atac permanent la socialisti, nerespectarea deciziilor CCR, neinitierea unui dialog pentru dezvoltarea Romaniei, denigrarea tarii in afara (cu consecinte financiare privind accesul la investitii, fonduri europene), implicarea majora in justitie (mentinerea lui Lazar ca procuror general, a lui Kovesi ca sef DNA, cuvantarile din CSM, desfiintarea SIIJ), continuarea obiectului protocoalelor servicii si justitie, angajarea in scop politic a unui referendum inutil, bani din care se putea face un spital regional, lipsa de comunicare privind informarea poporului despre vizitele sale in afara), stilul agresiv de condamnare a oricarui guvern socialist, implicarea in afacerile austriecilor (cu taieri de paduri, cu exploatari de gaze) etc etc.

  19. @Geo
    Nu sunt multumit pe deplin de Iohannis, putea face mai mult dar am sa-mi spun parerea despre el la vot. Daca se vrea (de catre cine ?) mentinerea actualului presedinte atunci singura solutie democratica este mersul la vot nu absenteismul si apoi plinsul pe bloguri. Incercati sa va inscrieti ca membru intr-o comisie de votare si o sa vedeti ca falsificarea rezultatelor este aproape imposibila. Nu exclud anumite influente in sectiile din satele mici unde toti membrii sunt adeptii unui singur partid. Falsificarea rezultatelor prin mijloace electronice este foarte usor de dovedit si nu cred ca risca cineva sa-si rateze cariera pentru un partid sau altul.
    Pe mine ma deranjeaza clasificarea cetatenilor romani dupa nationalitate. Sa nu uitam niciodata cit rau ne-au facut in istorie comparatiile romani vs. evrei, romani vs. unguri, romani vs. tigani etc.
    Dece trebuie mereu cind vorbim despre un cetatean roman sa spunem si faptul ca e evreu, neamt etc. Cui ii foloseste asta ?

  20. @Geo
    Eu am trait de mic in Banat unde nu am stiut ca Janos e ungur sau Margareta e unguroaica si nici nu m-a interesat. Am fost aproape obligat sa invat citeva cuvinte esentiale in sirba, maghiara sau germana si asta mi-a folosit foarte mult in cariera. Ca fapt divers in zona noastra televiziunile maghiara si sirba au emis inaintea televiziunii romane iar posturile de radio vecine emiteau emisiuni si in limba romana.
    Abia dupa 1989 am aflat ca am colegi de munca unguri sau sirbi. Mi-a folosit la ceva ?

  21. Observ că lumea a amuțit. Se așteaptă ce? Io zic că tema pensiilor militare e permanentă și de interes. Acum, noul guvern, va constata moștenirea grea, găuri în buget, împrumuturi grele, adică nu sunt bani, dimpotrivă, rectificarea bugetară o face noul guvern care va hali clientelar orice brumă, pentru că le e foame cruntă. De când așteaptă niște unii din afară să împrumutăm la greu, ca Băse! Mai mult, vor lătra la lună că dezastrul e monstruos și îi vor da afară pe bugetarii ălora ca să intre bugetarii lor, tot pile. neamuri, promisiuni de la moțiune. E o mare foame de ciolan și anul acesta va fi o mare porcărie. Bugetul pentru la anul, sigur nu va mai prevedea creșteri de pensii, că au furat pesediștii, iar punctul de pensie va fi înghețat. Așa că, dragii mei optimiști, ziceți „săru’ mâna!” la ce aveți. Băgați varză la murat, cumpărați fasole albă pe stoc, umpleți lada frigorifică cât vă mai permiteți, că până ștevioară mai destul. Vă înțeleg muțenia și vă invit să învățați nemțește încă 5 ani, poate vă luați barem o casă pe an, dim meditații. Meditați, meditați, meditați…

  22. Trebuie să admitem, fără tăgadă, că pensionarii de azi sunt, mare majoritate pesediști. Ei au trăit, muncit și suferit în comunism. Ei știu ce țară au făcut și plâng că munca lor a ajuns la fier vechi și jaful muncii lor ne-a adus la o sărăcie cruntă, bejenie, alienare de cutumele noastre, de părinți și copii, de o istorie de care eram mândri. Pesedeul are o infrastructură în teritoriu, are aderenți, are votanți, are o strategie, cât de cât națională, are încercări de revigorare a unei economii distruse impus de afară. Deh, aquisuri de aderare la UE. A dracului rimă, UE parcă rimează cu muie! Chiar neamțul președinte-candidat zicea că muie e o opțiune politică. Bravo lui, din puțul gândirii, cum zic cațavencii. Dacă distrugem pesedeul, politică de președinte, scop de cinci ani, perseverent, realizat, putem afirma că acest președinte a făcut ceva. Pentru oameni, dă-i în mă-sa! ce mai contează, v-am demonstrat că sunt șeful? Așa că, ciocu’ mic, neam de pleavă! Nu mai vorbesc de trădare. Nu a lui, ci a ciracilor stâlpi la ciolanul statului, sereiștii nației române. Ăștia n-or fi români? Sunt, dar șefii lor și ei militarizați execută ordinele șefilor. Vreți i țară NORMALĂ? Demilitarizarea imediată a SRI și SIE, altfel vom fi distruși ca neam. Cine să facă asta? Luați exemplu de la țările, pretins civilizate. La ei nu e așa. La noi, da, tot stalinism agreat de europeni, le convine teribil. Păi astea sunt valori europene? Nu cumva vesticii încurajează militarismul cumpărând ieftin serviciile de informații naționale? Ce face CSAT-ul, pe cine servește? Nu mai continui, e degeaba, democrația la noi e inexistentă, e o figurație și vorba prea mângâiatului sponsorizat filozof Liiceanu cu profundele lui îngândurări aduse binefacerilor muiei. Ați citit ce spunea acest impotent național, nu? Muia e o formă de congruență existențială. Doamne, unde am ajuns! Și voi doriți recunoașterea impunerii legii la pensiile militarilor? Foștii militari, coadă la colivă, pas cu pas!

  23. Este liniștea dinaintea futunii,d-le Geo.
    Trebuie să ne ascuțim iataganele,cu pEdE-liștii ăștia vopsiți va trebui să ducem o luptă mai crâncenă decât cea cu vipera roșie!
    Va fi un an fff greu,la foamea care o au…..
    Unul supărat,spunea pe un site,că nu ne-am mulțumit că ne-au înghețat pensiile,acum cu ăștia la guv.o să și le taie!
    Este cum ar fi zis,într-o altă versiune:bine că ne-a violat ăstia în grup,nu ne-au supus și la perversiuni.
    Cu asemenea gândiri de pitici,numai zici nimic!

  24. @Nicolae Nu e nicio liniște. E teamă, e insecuritate, e sentimentul
    deposedării, abandonului, lipsa extrapolării existenței în mâine. Totul e o frică de acest mâine când te gândești, de ce dracu’ statul ăsta e făcut de oameni nealeși de noi? Trădarea, cred că asta e în gena atavică a românilor, dintotdeauna. Președinte neamț și unguri care dau jos un guvern al românilor, bineînțeles cu sprijinul unor cozi de topor. Ăștia, trădătorii, sunt români? Nu, nu sunt. Legea partidelor politice trebuie schimbată. Dacă tu, ales într-un partid, nu poți trece la alt partid. Dacă vrei asta, treaba ta, dar îți pierzi statutul de ales. Asta înseamnă că îi umilești sau înșeli pe cei care te-au votat. De fapt, ei ne reprezintă pe noi, alegători, ai un mandat, cum îți permiți să minți? Sau să trădezi? Ce democrație e asta? Nu e, ăsta e adevărul!

  25. Îmi amintesc, acum 10 ani, cred, chiar în Piața Victoriei, la giratoriu, am stat la stop alături de Orban. L-am recunoscut și l-am salutat dând din cap. Mi-a zâmbit și la fel mi-a răspuns. Era un politician pe care îl apreciam și chiar m-am bucurat salutându-l. Încă era perioada de înțelegere a democrației reale în creștere. Azi, acest politician îmi provoacă un sentiment de respingere, prin ce e, prin mesaj, prin vorbele spuse după dictare. Ce s-a întâmplat în zece ani? Nimic altceva decât banul. Trăim în lumea banului, nu a civilizației umane. Filozofia banului, înțeleg progresul, concurența, puterea, dar renunțarea la statutul de român cu tot ce înseamnă el, pentru bani și aversiune de semeni mi se pare o abjecție existențială. Șantajul sereistic în penal al acestui individ, mi-a confirmat că omul se schimbă, e vânat, cumpărat și spălat pe creier. Asta e demnitate? Nu cred, Sică Mandolină va decide soarta noastră. Asta e România normală? Câtă abjecție!

  26. @Geo
    Așa este,aveți dreptate în tot ee spuneți!Nu trebuie să fim mâhniți! Eu,tot mai sper că va veni și ziua în care vom fi din nou mândri că trăim într-o țară frumoasă!Am trăit și trăim pe viu,cum spune românul,vremuri tulburi ce numai prin cărțile de istorie le-am cunoscut.
    Păcat de munca bunicilor și părințilo noștrii,care au suferit în războaie,au reconstruit țara,iar noi ne-am bătut joc de suferinta și munca lor și chiar de a noastră!
    Că,ne merităm soarta,vedem foarte bine!
    Cum să mai votezi,când vezi că cel pe care l-ai”ștampilat”trădează?
    Ăștia sunt oameni,care una spun și alta fac?
    Un ales,care merge în parlament cu 30% din 40% prezență la vot,ăla nu reprezintă pe nimeni.

  27. @Nicolae Mulțumesc de atitudine. E mare lucru! În schimb remarc o cădere a nivelului de atitudine, pur militară a site-ului. Recunosc că am stimă pentru unii comentatori, documentați, însă în problemele grav sociale și implicațiile privind viața noastră, nu-și exprimă opiniile. E ciudat? Ceva lipsește. Spiritul de combatant, tipic militar, lupta cu impostura în care ne complacem, dezarmarea de opinie față de ce ni se întâmplă. Am tăcut o viață sub arme, dar acum? Fraților, site-ul e citit de mulți. Mulți chiar interesați, nu numai de la noi. Opinia noastră e mainputetnică decât ce fac asociațiile noastre. Mă întreb, ce vă împiedică să vorbiți? Frica, teama, lenea, dezinteresul? Eu nu cred că o anume comoditate se asociază tăcerii. Nu știu, ori sunteți in touch cu vremurile, ori uitați că ați fost militari. Ce alegeți? Spuneți, comentați, coagulați idei, pro sau contra. Administratorul ne dă teme. Pertinente. Și noi ce facem? Tăcem? De ce? Venim meteori și colorăm cartoane? Deci, niciun deci, ori suntem ori nu. Meditați la apelul administratorului. El nu e in Moise în pustiu. Țara arde și noi? Noi, ce? Vorbiți și băieții ne aud, ce spunem noi aici e sintetizat în informări la nivel înalt. Nu știți asta? Ei bine, acum știți. Hai, la treabă!

  28. Constat cu uimire ca o simpla miscare perfect constitutionala (debarcarea unui guvern prin motiune de cenzura) este vazuta aici drept o drama nationala. Cind PSD-ul a ajuns la putere, tot perfect constitutional, se vorbea despre o mare realizare, coloana vertebrala a poporului care sta dreapta, fara ingerinte straine, poporul si-a spus cu curaj opinia si ea este respectata.
    Cind PSD-ul pierde (dupa un an de semnale clare) vorbim despre tradare, apar din nou fiorosii unguri insotiti de nemti, aflam ca romanii au gena tradarii (pina azi nu stiam asta), iese cine trebuie etc.,etc. Cu alte cuvinte punem gunoioul sub pres si aruncam vina pe altii in loc sa vedem daca PSD-ul nu are totusi o farima cit de mica de vina. Interesanta atitudine.

  29. Am văzut în toți acești ani cum rezerva armatei a ajuns bătaia de joc a tuturor guv.
    Dacă,noi,am ajuns piatra de moară agățată de gâtul bugetului acestei țări,atunci este o problemă.
    Nu cred că mai există un stat în lumea asta,unde rezervistii au probleme cu pensiile lor,după o viață în slujba țării,după ce am suportat privațiunile serviciului.
    Nu cred că mai există vreun stat în lumea asta,unde se trece peste lege să nu li se acorde drepturile unor oameni care au lucrat o viață întragă pt.țara sa.
    Nu cred ca mai este undeva pe globul ăsta vreun guv.care să urască oamenii în uniformă.
    Dacă noul guv.va merge pe același principiu ca vechiul guv.nu s-a rezolvat nimic,ne vom zbate în continuare în mocirla dâmboviteană și tot rezerviștii SNAOPSN sunt de vină.
    Dacă nu se apleacă asupra problemelor reale care au dus la sărăcirea bugetului nu se va face absolut nimic!
    Până când nu se va renunta la pomenile electorale,la acordarea aj.sociale unor trântori buni de muncă,până nu se va renunța la angajări la stat pe pile,relații și cunoștințe,la supradimensionarea aparatului bugetar din administrație și altele,până când nu se va reduce macar la 50% evaziunea fiscală,până când nu se for pune în toate domeniile oameni pe criterii competență etc.nu se ca face nimic de niciun guvern din orice parte a echișerului politic.
    @St.P-Nu are nimeni nimic cu nimeni,sa fie clar și pt.tine și pt.alții,dar când vezi că nici nu veniră bine la guv.și aruncă vina tot pe noi,ce poți să crezi?
    Toți dau vina pe noi!Noi suntem de vină,rezerviștii că nu msunt bani.
    Bă,voi sunteți nebuni?
    Dacă viitorul guv.va face ce trebuie în țara asta,vor deveni eroi,dacă se vor merge pe aceleași idei ca fostul guv.și altele,nu-i va apuca paștele.Nu mergeți pe principiul,LOV.

  30. @Nicolae.Pe 25 avem oportunitatea sa aratam ca suntem multi si contam la scrutinuri.Daca nu facem asta inseamna ca suntem cantitate neglijabila si nu are rost sa fim bagati in seama.Ai vazut cum a participat fosta opozitie la motiunea de cenzura ,in carje,carucioare,boli oncologice si a contat.Deci e valabil si pentru noi.De nu,ramanem cu carcoteala pe blogurile cazone dar esti constient ca asta nu se pune!

  31. Da,așa este,ai dreptate!Este singura sansă a noastră!Mai este ceva:să ne unim forțele într-un singur sindicat,care sa ne reprezinte cu adevărat,total apolitic,nu răspândiți în zeci de asociații formate pe interese de grup,grupulețe și interese proprii.
    Să lăsăm orgoliile la o parte și să ne organizăm în așa fel încât să devenim organizație sindicală puternică astfel încât nicio Olguță,Bocuță,
    Răzvănuță să ne calce în picioare demnitatea și onoarea!

  32. @Nicolae
    Nu pensiile militare ii supara pe viitorii guvernanti (unii au si spus ca nu se ating de ele). Supararea este pe PENSIILE SPECIALE (dar si ale noastre sunt speciale) si in primul rind pe cele ale magistratilor. Eventuala eliminare a pensiilor speciale nu inseamna ca raminem fara pensie iar pe fluturas o sa scrie zero lei. Inseamna insa o noua recalculare care ii va afecta fie pe cei disponibilizati si cu vechime mica fie pe cei cu vechime mare. Ramine de vazut.

  33. Politicienii romani au minte scurta. Ca de altfel si cei care ii aleg. Guvernul Ponta a fost daramat prin crima de la Colectiv. A venit un guvern „al meu” care a spoliat bugetul de niste miliarde, afacerea Cuminteniei pamantului, ordonante pe justitie, discretionarism si diletantism. Apoi, spre fierea stand sa crape a plavanului, socialistii iar au guvernat, dar si astia, au schimbat trei guverne si zeci de ministri, o premiera nationala. Apoi, avand ca singur scop daramarea socialistilor, plavanul si serviciile noastre varf de lance ale altora, pe protocoale cu justitia „independenta” de morala, l-au bagat in puscarie pe seful socialistilor, apoi au pus, de sanchi, o muiere omv-ista, apoi au primit verde sa darame guvernul acesteia. Tariceanu, mort de bani, a tradat, Ponta, si asta mort dupa putere a tradat, udemeristii, dupa niste calcule de afaceri si indemnuri budapestane, au tradat. Nu stiu de la minoritati cine a primit promisiuni ca sa tradeze, cert e ca ma intreb care a fost scopul ordonat al tradarii si caderea unui guvern. Cerbicia nenominalizarii ministrilor de care plavan, nerespectarea Constitutiei privind-o pe zvapaiata Birchall, cat si alte „sule in coaste” ca joc de presedinte in ritm de dans saxono-merican, cu toba de Moulin Rouge, ani in sir, bineinteles ca inseamna Romania Normala. Nu formalismul caderii la motiune ma incita, dragul meu, Stelian P., ci scopul acestei miscari din care tara va pierde enorm. Si de ce acum? Mai sunt niscaiva parai la buget si trebuie papati? Se face un nou buget si trebuie halit din start? Trebuie instabilitate? In fond ce se vrea? Trebuie sa aplaudam. Ce? Pe cine? De ce? Ce castiga tara din manevra asta plina de cumparari de parlamentari, mita cu functii, santaj cu dosare, promisiuni si alte alea? Traim de peste 15 ani intr-o acerba „lupta politica”, in fapt un razboi strain dus cu armele romanilor tradatori. Cum adica tradatori? Simplu, toti stau cu lozinca interesului national intre dinti dar de fapt tocmai acest „interes national” e adevarata tinta. Am trait experimentul Ciolos, acum il repetam cu Sica? Va fi un an de nimic, doar tocare de bani aiurea, o pierdere colosala pentru trei, patru ani. Ma refer la cetatean, singurul nebagat in seama decat de socialisti care i-au dat ceva la salarii, pensii si au reglementat dezmatul cu neplata contributiilor. Au inchis socialistii spitale? Au reinfiintat pompierii-smurd in comune, au taiat salarii? Au crescut TVA-ul? Etc etc. Asa ca, me intreb care e scopul deturnarii constiintei parlamentarilor? Cred ca o simpla ambitie prezidentiala, de forta aberanta, aservind serviile, un exercitiu pentru straini, ca experiment.

  34. Mi-au blocat un comentariu. Ok! Stelian P. fac si eu ca in reclama aia „cum le stii,tu,pe toate!”

  35. „Voi lupta în această campanie pentru a scăpa România de cel mai toxic președinte pe care România l-a avut vreodată, un președinte care s-a întors împotriva românilor, care a blocat guvernul, care și-a bătut joc de constituție și de deciziile CCR. Un președinte care a arunca România în haos doar pentru a își impune guvernul său. Un președinte care timp de 5 ani nu a făcut nimic pentru România. Avem un președinte care a sacrificat românii din ambiția de a obține un nou mandat”, a declarat Viorica Dăncilă.

    „Oamenii îi vor sancționa și la alegerile din toamnă și la cele ce vor veni, pentru că niciun român nu vrea să trăiască în dispreț. E datoria noastră să ne mobilizăm pentru a nu lăsa să facă acestei țări tot răul de care sunt capabili”, a mai spus candidatul PSD la prezidențiale, transmite Mediafax.

  36. Catindatul plăvan nu mai are obiectul propagandei electorale. A obtinut ce-a vrut! Dar, urmează propaganda cu reaua moștenire, cu tot ce nu a fost lăsat psd. In rest, mai rămân vorbe de ură, acuze fără obiect, vrăjeli cu UE, oricum nimic concret către cetățean. El nu-și dă seama că răbdarea politică a amărășteanului a ajuns la os. Și cum e de așteptat, frauda electorală va fi una absolut impardonabilă încât până și Europei îi va crăpa obrazul de rușine. Tovalul din bucile ei se va înroși ca fata mare la măritiș. Cam asta e!

  37. @Geo, prostituata de pe Centura ia banul inainte, prostituatii politici iau inainte numai promisiuni, iar dupa…raman cu buzele..umflate..!

Comentariile sunt închise.