Protestul “preventiv”, ultima găselniță

Categoria Despre Armata


Motto: ”In concluzie, vom iesi pe 25 Octombrie, in Piata Victoriei, PREVENTIV, asa cum am prevazut inca de la 18 august, pentru a atrage atentia guvernantilor, indiferent cine vor fi acestia, sa nu mai indrazneasca sa execute orbeste sau cu exces de zel “sugestiile” externe, in ceea ce ne priveste pe noi, romanii.”

România, prin oamenii ei, fie ei politici sau simpli ”ștampilaci”, savanți sau prostovani, nababi sau ”homleși”, femei sau bărbați, maturi sau copii, nu încetează să ne uimească spunând și făcând lucruri trăznite.

În România, în ultimii 30 de ani au avut loc cele mai multe ”minuni ale lumii” contemporane. Nu degeaba s-a spus că suntem Grădina Maicii Domnului, care este cea mai mare grădină, minunile săvârșite cu voie sau fără voie aici le întrec pe cele ale lui Moise și chiar ale luuuuii …  Păi ce mare lucru să transformi apa în vin la o nuntă ? Noi ne îmbătăm cu apă rece în fiecare zi. Ce mare lucru să înviezi un mort odată în viață? La noi morții, (cu miile, nu doar unul) sunt înviați de partide din doi în doi ani și nu numai că sunt înviați dar mai și votează. Ce mare lucru să  faci un olog să meargă? La noi aleargă toți handicapații din partid în partid pentru un loc pe liste electorale. Ce mare lucru să vindeci o soacră? Păi la noi soacrele, mamele de 80 de ani cu întreținerea neplătită, mătușile, devin nababi peste noapte și își sponsorizează și își ”servesc” copii și nepoții cu milioane de euro, exact când îi caută DNA-ul să îi întrebe de averi. Despre dialoguri cu ”tufișurile vorbitoare” ce să mai spun ? Floare la ureche, urmăriți campaniile electorale și veți vedea  discursuri, monologuri și dialoguri de toată minunea. Să nu uităm că la noi s-a inventat guvernul dărâmat de propriul partid, partidul distrus de proprii membri, armata învinsă de propriul popor,  poporul distrus de proprii  conducători, și lista ar putea continua. Suntem de minune.

Și ca o încununare a acestor minuni, s-a mai inventat una,  care va salva întreaga omenire de la invazia extratereștrilor, îi spune  ”protestul preventiv”, împotriva nimănui. Păi cum să ne mai atace civilizațiile extraterestre când vor auzi că la noi, pe Terra, mai precis în România, oamenii protestează preventiv, fără motiv, fără un scop, fără un obiect al protestului, fără finalitate, fără a se adresa cuiva. Păi dacă ăștia protestează împotriva nimănui, vă dați seama ce se întâmplă dacă ar avea împotriva cui să se ridice? Ar fi jale. Așa ar gândi oricine ar pune gând rău omenirii. Deci ne putem considera salvatorii planetei, nu doar ai armatei sau ”societății civile”. Să nu spuneți că nu știți despre cine e vorba. Domnul Dogaru, supărat că unii au îndrăznit să se lege de ”marele protest” organizat-ca toate celelalte- în special din ultimii ani, de pomană, fără nici o finalitate, doar așa ca să mai vorbească televiziunile despre el și să își mai rotunjească fondurile prin racolarea de noi cotizanți, a decretat că protestul nu este obligatoriu să fie îndreptat împotriva cuiva, acesta este organizat PREVENTIV adică poate e cazul poate nu e cazul. În cazul în care cineva va face ceva ce nu îi place lui  într-o dimineață, el a protestat primul. Cunoșteam eu pe cineva care când se scula dimineața,  îi trimitea la origini pe toți cei care urmau să îl înjure sau supere în ziua respectivă, iar dacă se întâmpla să fie înjurat, era satisfăcut de faptul că el îl înjurase primul. În plus,  prin acest protest, se poate spune că  l-am întrecut pe milițianul care înainte de culcare își pune pe noptieră două pahare, unul cu apă, unul gol că poate i se face sete, poate nu.

Îmi amintesc că tot cu ocazia unor proteste, de data asta a marilor sindicate din țară, deși inițial SCMD anunțase că va participa,   prin mai 2010, liderul SCMD anunța că nu recomandă militarilor să participe, dar că ”Vom organiza insa, pentru antrenament, si pentru a stavili tentativele de manipulare a noastra pe fondul nerabdarii, O ACTIUNE PROPRIE.” Ne-au trebuit 9 ani ca să trecem de la faza protestelor de antrenament” la faza protestelor ”preventive”. E totuși un progres, trebuie să acceptăm acest fapt.

A, să nu uit, pentru cei care nu înțeleg să meargă la protestul preventiv, fac mențiunea că prezența este obligatorie, a spus-o, tot preventiv, Mihai Viteazu, la Șelimbăr, după cum ne informează chiar inițiatorul: ”Este obligatoriu sa fim in strada pe 25 Octombrie, pentru ca de partea noastra ”e dreptul si dreptatea, cu noi e cauza cea buna, cu noi e Dumnezeu! (Mihai Viteazul, la Selimbar).”

Și totuși eu nu înțeleg un lucru: dacă nu mai avem guvern, dacă facem un protest preventiv, dacă se știe că la această oră nu se știe cine conduce sau dacă conduce cineva treburile țării și nici chiar când vom avea un guvern, cui îi va înmâna ceea ce spune în comunicat conducerea SCMD : lista noastra de solutii, deja cunoscuta si negociata la varf, cu reprezentantii partidelor parlamentare, dar si revendicarile aliatilor nostri civili (salariati, pensionari, revolutionari etc.), pentru ca ii vom chema in sprijin pe toti cei nemultumiti de Legea salarizarii si legislatia la pensii”????????

Și pentru că același lider Dogaru, declară că el niciodată nu a luptat împotriva cuiva ci doar pentru cineva, să îmi fie permis să dau un citat, din comunicatul dat sub semnătura sa în data de 15.01.2012:  ”Scopul nostru este sa daramam un regim ticalos si sa-i aducem in fata justitiei, individual, pe cei vinovati de genocid si subminarea statului, pentru a plati macar (din buzunarul propriu) daune morale si despagubiri victimelor.”

Apoi, pe 18 Ianuarie, revenea și mai clar:

”Oficial, SCMD isi asuma raspunderea pentru organizarea manifestarilor de protest din ziua de 24 ianuarie a.c., din Piata Victoriei si Str. Pangratti, a pichetarii pe termen lung a Palatului Cotroceni, cu incepere din data de 25 ianuarie a.c. si pentru toate manifestatiile din tara care s-au desfasurat déjà si se vor desfasura in continuare, legal, sub insemnele SCMD.

SCMD cere hotarat demisia presedintelui Romaniei, a Guvernului, a conducerii Televiziunii Antinationale, a conducerii Radioului Antinational si schimbarea majoritatii parlamentare, prin alegeri anticipate separate.”

Bineînțeles că acesta este doar un exemplu că totuși Dogaru a avut ținte precise, persoane, guverne, miniștri, președinți nu”doar” principii și drepturi.  

Ce este și mai ciudat este că totuși stând strâmb și judecând drept, se pare că acest protest, care  nu este îndreptat împotriva unui guvern, pentru că nu poți lupta împotriva unui guvern dărâmat sau a unuia încă neinstalat, are un scop, fie el și nespus. Interesant este -și se va vedea că am dreptate- că la protest vor fi mai puțini membri ai SCMD și mai mulți ai altor asociații, nemulțumiți de proprii lideri, care nu organizează ei proteste. La acest protest vor fi cei care doresc acțiuni mai dure, pe care liderii propriilor asociații nu au considerat că trebuie să le organizeze cât încă erau în discuții cu reprezentanți ai guvernului și parlamentului. De fapt chiar domnul Dogaru îi îndemna pe aceștia ”să iasă la bătaie”, când spunea din primele  rânduri ale comunicatului din data de 11.10.2019, că : ”Anterior, ati fost pacaliti de diversi naivi cu grade mari, care au pupat mana care ne loveste, anuntandu-ne ca va curge lapte si miere, ca au batut ei palma ba cu Fifor, ba cu Les! Si ati uitat ca de 10 ani SCMD va prezice cu exactitate viitorul si lupta in mod concret pentru drepturile tuturor, nu pentru automultumirea unora, care simt doar nevoia sa fie bagati in seama!” 

Pai aici are dreptate, cam atât a facut Dogaru 10 ani, a prezis. Propun să i se ofere medalia aniversară ” MAMA OMIDA”pentru predicțiile sale victorioase, care au înspăimântat guverne și galaxii.

Pare-se că practic domnul organizator are un singur scop: aducerea către el a cotizațiilor celor nemulțumiți de liderii celorlalte asociații. Că este așa, o spune și decontarea doar la jumătate a cheltuielilor de deplasare către sindicaliști. E mare foamea de cotizații.

Ce ne mai așteaptă? Doamne ocrotește-i pe români!

A, să nu uit, tot preventiv, dacă îmi este permis și dacă nu cumva sintagma a devenit deja monopol SCMD, așa cum ”interesul național” a devenit monopol UNPR, aș putea să răspund unei întrebări privind neparticiparea asociațiilor militarilor ”oficial”, prin conducerea acestora, la protest: NU AU FOST INVITAȚI. O să mi se spună că nu era nevoie să fie invitați, că știau de activitate, puteau să vină. Nu, nu este chiar așa, cutuma este alta, ca să participi la proteste, demonstrații, ”acțiuni” trebuie să fii invitat, o spune chiar domnul Dogaru în același comunicat din 13mai 2010,  când secemediștii doreau să participe la acțiunile organizate de alte sindicate: ” Daca filialele din Capitala, si numai din Capitala, vor sa ia parte la actiunile din data de 19.05,.2010, suntem de acord, rugandu-le insa sa ia act de faptul ca, nu numai ca nu am fost solicitati oficial, dar nici macar contactati in acest sens.”

Același răspuns îl vor da și conducerile asociațiilor militarilor privind participarea la acest PROTEST   PREVENTIV.

Și finalmente, să vedem ce înseamnă a protesta:

PROTÉST,proteste,s. n.1. Faptul de a protesta; manifestare energică ÎMPOTRIVA unei acțiuni considerate ca nejustă; opoziție hotărâtă ”

Deci, manifestare împotriva cuiva, nu pentru ceva.Dar dacă e doar o întâlnire de curtoazie, fără scop, obiective și finalitate, da, domnul Dogaru are dreptate, acțiunea e pentru ceva, pentru strângerea de cotizanți.

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2019/10/atentionare.html

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2012/01/normal-0-false-false-false-en-us-x-none_15.html

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2019/10/apel-catre-rezervisti.html

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2010/05/comunicat-privind-atitudinea-scmd-fata.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Protestul “preventiv”, ultima găselniță

 1. geofreeland

  Ehehei, mare poznă! cum zice Creangă. Chestia asta cu ” preventivul” o mai auzii și prin spațiul nuclear, auzi poznă, ” lovituri preventive!”. Cel mai tare, nu că m-a amuzat dar m-a-ntristat, sunt „minunile” din grădina noastra, pentru că sunt atât de adevărate încât rămâi fără reacție dacă nu te revoltă. Cam aici ar trebui făcută schimbarea. Cine s-o facă? Paparudele astea parașutate de străini să ne ucidă liniștea? Care paparude? Cum cine? Toți ăștia, verificați, agreați și băgați pe gât să ne fie președinte. Maaare poznă! Reducerea la absurd în matematică e o ipoteză socratică a îndoielii, dubito ergo sum. La noi, absurdul îl bate pe Kafka, mai ales în CSM. Madam Firea, firicel de sârmă în colon, zise că dacă vrei să poluezi centrul murdar și claustrofob al Bucureștilor, plătești. Ok! Plătești că poluezi si care e chichirezul, că nu reduci poluarea? Aici e afacerea, poluezi și plătești, sau plătești ca să poluezi? În fond, poluarea nu se va diminua cu nimic, centrul va fi la fel de poluat, murdar, plin de praf. Câtă idioțenie! În loc să interzică RAR-ul ca nicio mașină din Vest sub Euro 4 să nu mai circule, noi amendăm amărăștenii fără bani. Da, dar sar vesticii de cur că cimitirele lor de mașini unde să le ducă? Impunere, circulația mărfii, liber schimb, valori europene, rahaturi etc. Și vine Firuța din Voluntari și ne cere bani dacă venim prin moșia ei, cu treabă, și ne amendează. Bravo, măi tanti, ban de ban, da’ poluarea tot n-o s-o reduci și cancerul pulmonar te va atinge și pe tine. Mare poznă! Tata, când venea pe la mine, din satul lui, zicea, „bă, la voi dacă ieși pe ușă dai un leu!”. Nu-l credeam. Se pare că și apa aia din canalele Bucureștilor, când plouă mai tare, o plătim. De fapt, pe nimeni nu interesează realitatea ci numai cum să facă rost de bani, taxa pe viață, practic. Minunile României! Ai plătit și primit șpagă pe echipamente vest să poți intra în Schengen, ai îndeplinit toate cerințele, și ești în Schengen? Nu. De ce? Valori ioropene. Câtă mizerie.

 2. neacsu marin

  @Geofreeland,

  Ca tot vorbim de spatiul nuclear, ai vazut ce subtil se pune [problema aducerii nuclearelor de la Incirlik la noi? Cand eu am spus asta acum un an de zile, zicea lumea ca sunt nebun. Acuma, cca americanii sunt ingrijorati ca purcelusii, cam 20 la numar, sunt in pericol, ca vezi doamne datorita conflictului Turco-Kurdo-Sirian, exista riscul sa le fie atacate, sau chiar turcii sa le scoata din batatura. Si tunci, ce credeti? Klauss, se va ridica si va spune ca Romania se ofera sa acorde „preventiv” gazduire celor 20 de focoase. Ar fi o problema, ca INCA nu avem conditii de gazduire la standarde NATO, dar de ceva timp se lucreaza intens la modernizarea bazei de la Campia Turzii(care ar putea fi totusi doar o pista falsa, caci ce sa faci cu rachetele la Deveselu si focoasele la Campia Turzii?) In fine, ciudat, nimeni, dar nimeni nu isi pune problema TOTUSI , RACHETELE AMERICANILOR SUNT PROBLEMA LOR, NU A NOASTRA SI NOI NU AVEM NEVOIE DE UN MOTIV IN PLUS DE A FI PE LISTA DE PRIORITATI A DUSMANILOR sua, CARE SE FAC DIN CE IN CE MAI MULTI. Punem pariu ca vor fi o gramada de papagali vaNduti si vopsiti care sa afirme ca exact de focoasele astea avem nevoie ca sa devenim o mare putere in zona si sa se sperie toate furnicile de noi?

 3. geofreeland

  Întrucât rachetele rusești Iskander bat 5-600 km, pentru a lovi Deveselu, rușii au găsit o cale simplă, le-au montat pe MIG-31, le ridică la 10000 m și le lansează de acolo. Câștigă în bătaie, viteză, surprindere. Lansate din baze la sol, traiectoria poate interceptată de patrioate. Așa, totul devine imprevizibil.

 4. Iulian

  Marine,
  sunt mai multi purcei, dupa stiinta mea, la Incirlik; 54 sunt/ereau alocati, la cerere, numai turcilor!

 5. Stelian P.

  @Geo
  Ce simplu si usor e totul pentru rusi. Doar sa vrea si au cistigat orice razboi. Ridica rachetele la 10.000 m si le lanseaza. Bum si gata cu Deveselu. Inca un bum si gata cu Cimpia Turzii. Ma intreb si eu ce rol au senzorii de pe sutele de sateliti de spionaj, ce rol au submarinele care se aventureaza in ape ostile, ce rol au submarinele strategice care stau in jurul Rusiei,ce rol au serviciile de informatii ? Imprevizibil, pentru cine ?
  Ah, am uitat. Oare dupa ce rusii se apuca sa distruga tot ce le doreste inima primesc vreun raspuns ? Oare rusii si propagandistii lor se gindesc la chestia asta ?

 6. Ifrim

  Asa este sefu cam departe Campia Turzii dar puteti face o afacere,mutati cusca lui Nero mai spre stanga ,bagati purcelusii sub nuci la mosie sa fie mascati sa vedeti ce dea despagubiri primiti!

 7. geofreeland

  Pentru cei interesați recomand niște lecturi pe net, utile, despre entomologul rus Grebennikov, care inspirat de insecte a creat un aparat de zbor care levitează și în jurul căruia spațiul și timpul se comprimă (utilizarea energiei de formă ca propulsie antigravitațională) sau despre iranianul Mehran Keshe, care utilizează energia plasmatică (născută din interacția câmpurilor MAgnetic și GRAvitațional- MAGRAV). Io nu contest senzorii de observare, localizare și monitorizare a tot, în scop militar. Să nu mai spun de proiectilele ultrasonice chineze trase de pe nave. A aplauda unisens anume tehnologii militare e propagandă. Căutările științifice în domeniul militar, pe termen lung, aduc beneficii pentru apărarea planetei de impactul catastrofal cu meteoriți, crearea de motoare rachete interplanetare pentru exodul uman sau beneficii pozitive în aplicații civile. Cum ar fi posibil, în lumea banului, alocarea de resurse civile pentru cercetare dacă nu ar exista amenințarea propagandistică de război când, de fapt, e pur și simplu o luptă pentru resurse? Așa a fost dintotdeauna. Spiritul belicos și apologia cursei înarmărilor e o propagandă ieftină la care, unii devin susținători fervenți, exact ca la meci unde joacă echipa favorită. Unii se mai bat și prin tribune, lucru care se întâmplă și vedem azi în lumea politicului.

Statistici T5