Nu puneți botul!

Categoria Despre Armata

A luat caruta foc! Stiri pe surse ( ale cui? ) ne informeaza ca premierul Orban si ministrul apararii intentioneaza sa anuleze indexarea pensiilor militarilor, dand ca proba o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Apararii, in care Catalina Manoiu de la Realitatea intreaba daca guvernul Orban intentioneaza sa acorde indexarea pensiilor pentru militari, asa cum -zice ea in mod gresit- exista un proiect al PSD. Donsoara Manoiu se referea probabil la ceea ce promisese cineva la intalnirea cu reprezentantii Consiliului Consultativ ca ” ar fi posibi;l ” sa se acorde o indexare de 4,6%. Nici cel care a mentionat acest lucru, nici duduia Manoiu nu cunosteau ca ACEASTA INDEXARE NU ESTE UN PROIECT, ci o prevedere legala pe care nimeni nu o poate evita fara a incalca legea. Incercand sa raspunda, domnul Orban a dat dovada ca NICI EL NU CUNOASTE CA ACEA INDEXARE FACE PARTE DIN LEGEA 223 rasmodificata cu atatea ordonante ca nimeni nu le mai tine minte, si ca atare, a vorbit prostii, incercand sa abureasca cu indepartarea inechitatilor, cu diferentele dintre pensiile din 2014 , 2019, etc etc. Orban povestea ce auzise si el pe ici pe colo, sau ce ii spusese Catu, marele finantist, despre finante. Vazand ca Orban o ia razna, ministrul Ciuca a incercat sa puna ordine in idei si a mentionat faptul ca INDEXAREA NU REZOLVA PROBLEMA , ceea ce e adevarat, in sensul ca NU INDEXAREA REZOLVA INECHITATILE, dar in contextul creat de intrebarea proasta si raspunsul si mai prost, cei avizi de senzational au speculat si au tras concluzia ca noul guvern NU MAI ACORDA INDEXAREA, CEEA CE NICI ORBAN SI NICI CIUCA NU SPUSESERA. Pentru orice om normal la cap care asculta inregistrarea care este foarte proasta (si aici MApN are o bila neagra pentru calitatea sunetului si faptul ca nu i-a spus domnului Orban sa vorbeasca mai aproape de microfon sau nu au fost reglate microfoanele) NU REZULTA DE NICAIERI CA NU SE MAI ACORDA INDEXAREA IN 2010. Dar pentru a se inceta toate discutiile si interpretarile, gresite, ministrul Ciuca ar putea iesi pe facebook, ca acuma ii dau voie „parintii” , ca acuma e ministru, nu sef al SMAp, mai ales ca a promis ca va raspunde celor care il solicita, si sa spuna negru pe alb DACA MApN va respecta legea 223 in vigoare privind indexarea pensiilor militare . DA, SAU NU ?

Am înțeles că imediat a ieșit pe post domnul Pricină care a amenințat, domnul Dogaru având gâlci, că urmează proteste uriașe. Spunea cineva că după protestul din 25 Octombrie împotriva nimănui SCMD și-a revizuit politica și acuma cere membrilor, pe lângă plata cotizației și să-și acorde votul în turul 2, candidatului PSD care a promis că ” poate ne va acorda totuși indexarea” . L-aș întreba pe domnul Pricină în ce calitate a vorbit, de membru în conducerea SCMD sau membru în conducerea UNPR și cum se împacă una cu alta având în vedere Legea 62/2011, titlul 2, cap 1, art 2(1).

https://www.stiripesurse.ro/dezastru-pentru-pensiile-militarilor-anuntul-facut-de-ludovic-orban-cu-nicolae-ciuca-langa-el-vi_1402444.html

UDATE ORA 21.50

Iată că domnul general Ciuca a si intervenit pe pagina sa de facebook pentru a risipi interpretarile si temerile :

”Referitor la informațiile eronate apărute în spațiul public, în legătură cu o așa-zisă renunțare la indexarea pensiilor militare de stat pentru luna ianuarie 2020, se impun următoarele precizări:

Cu acordul prim-ministrului României, Ludovic Orban, exprimat în urma întâlnirii de lucru de astăzi, Ministerul Apărării Naționale a demarat, prin structurile de resort, un proces de analiză a soluțiilor legislative prin care să fie eliminate inechitățile în calculul pensiilor militare de stat.

Obiectivul principal al acestor demersuri este acela de a asigura egalitatea de tratament în stabilirea drepturilor de pensie pentru toți pensionarii militari, indiferent de momentul trecerii în rezervă.
Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor.

Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4.6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020.

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi la sediul MApN, s-a făcut precizarea că aplicarea indexării din luna ianuarie 2020 nu va elimina discriminarea de tratament pentru pensionarii militari, de aceea procesul de identificare a soluțiilor de eliminare a inechităților va trebui continuat.

Casa de pensii sectorială a MApN a luat toate măsurile necesare pentru aplicarea acestei indexări începând cu luna ianuarie a anului viitor. ”

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

21 Raspunsuri la Nu puneți botul!

  1. geofreeland

    Oricum am da-o, mingea la tenis, numai in fileu ajunge, dar trece, netz. Si iar, si iar, mingea loveste fin fileul si netz. Si tot asa. Asa si cu pensiile militare. O abureala perpetua de ani de zile. Un fel de zoi politic maculand armata si oamenii ei. Politicienii, artisti naivi, spoiesc cu var peretii unei latrine dar ea tot pute. Chiar daca dau cu odicolonul patriotard ipocrit. Propun ca la 1 decembrie sa defileze politicienii. Fara arme, pedestru, cu vuvuzele.

  2. neacsu marin

    @Geo,
    Te-ai grabit. Ai citit lamuririle lui Ciuca ?

  3. NeO

    Ca la Radio Erevan. Nu se ia, să dă indexarea, pentru că aşa spune legea. Răspândacii cititori de presă cancan ar fi trebuit să asculte întreaga declaraţie de presă de la MApN. E adevărat, calitatea sonorului şi uneori a imaginii nu e cea care ar fi normal să fie pentru o transmisie live pe facebook, dar, cine insistă poate trage concluzii corecte. Întrebarea jurnalistei a fost aiurea, iar cei doi vorbitori au tratat-o în legătură cu cele ce făceau obiectul declaraţiei de presă, adică corelativ la faptul că se continuă eforturile de rezolvare a inechităţilor din sistemul pensiilor militare, căutându-se soluţii, neînsemnând în nici-un caz că se renunţă la indexarea pentru anul 2020. Ascultaţi declaraţia, ştirea alarmistă e ruptă din context!

  4. geofreeland

    De-a Domnul să ne bucurăm! Am un feeling că ceva nu e în regulă. Deocamdată numai vorbe, declarații, tehnic vorbind cu discrepanțele nu am nicio speranță, guvernul ăsta abia adună banii în sac și are multe pescheșuri de dat. Mai mult decât sacul.

  5. Gigi

    „Premierul Ludovic Orban a declarat joi că un grup de lucru de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) analizează „nedreptăţile şi inechităţile” apărute în calculul pensiilor militarilor, menţionând, în privinţa posibilităţii de indexare cu 4,6% a acestor pensii, că aşteaptă rezultatul acestei analize, scrie Agerpres.” Preluat din https://www.economica.net/orban-referitor-la-indexarea-pensiilor-militare-un-grup-de-lucru-de-la-mapn-analizeaza-inechitatile-aparute-in-calcul_176403.html
    Pai grupul de lucru „lucreaza” de vreo 2-3 ani si …geaba !!! Nu inteleg ce analiza mai astepata pentru APLICAREA LEGII in vigoare!!!!!!Inechitatile nu le-a introdus ordonanta 57, poate ii spune cineva premierului.Problema este insasi legea lui oprea din 2015, facuta pe genunchi si cu dedicatie !!!! Proiectele de ordonanta pentru modificarea legii exista din vara si la ele au lucrat asociatiile de rezervisti pe promisiunile lui Dragnea…..acum avem alte promisiuni….
    Credeti dvs stimati cititori ca va rezolva cineva inechitatile din sistem !? Eu zic ca nu.
    Aplicarea principiului „aceleasi drepturi la vechime egala, grade egale si functii egale” nu poate fi aplicat de actuala lege, atata timp cat in calculul pensiei nu intra aceleasi elemente pentru toata lumea !

  6. iosif

    Domnule Neacsu, stimati colegi,

    Pentru ca veni vorba din nou de indexare, stie cineva daca Ministerul de Interne a fost sanctionat de catre Curtea de Conturi pentru ca mentine si plateste prin deciziile de pensionare ACTUALIZATE ale rezervistilor din MAI indexarea de 5% prevazuta de OUG 57/2015, art.14 alin.2 ?

    Daca MAI nu a fost sanctionat de Curtea de Conturi in procesul controlului de legalitate al cheltuielilor bugetare atunci inseamna ca indexarea respectiva a fost mentinuta legal in plata pensiilor actualizate?

    Atunci CSP a MApN si SRI au incalcat legea si au furat valoarea indexarii de 5% /2016 ?

    Nu cumva se pregateste o manevra similara si se testeaza gradul de suportabilitate al rezervistilor?

    Cu stima

  7. Marius Vasile

    Dupa dezastrul facut in economie de psd, de unde sa scoata PNL bani pentru bortosii din armata???

  8. geofreeland

    @ Vasile Tradu te rog 1. ” dezastrul facut in economie de psd” 2.”de unde sa scoata PNL bani” 3. „bortosii din armata”. Cred ca esti dus nu cu pluta pe Bistrita si traitor intr-o lume de dincolo.

  9. Alexcta

    Cred că Ciuca trebuie să schimbe ceva la Relații Publice și să vorbească mai des cu Orban.

  10. Titi

    @Alex, ministrul Nicolae Ciuca vorbeste mai mult cu Iohannis decat cu Orban !

  11. Ifrim

    @Vasile.Dupa ce indreapta PNL greselile facute de PSD de la tine Marius.Iti mareste impozitul pe casa,masina,rovigneta,baga taxa ecologica la benzina,iti impoziteaza veniturile pana-ti dau lacrimile,te pune sa-ti iei inca un job etc.Si in alta ordine de idei nu e treaba mea de unde face guvernul bani de pensii ca nu i,a obligat nimeni sa preia guvernarea.Inteleg ca le este foame dupa atata opozitie dar sa fure si ei mai cu mila!

  12. Titi

    EFIMIŢA: Aşa e… da’… Un lucru nu-nţeleg eu.

    LEONIDA: Ce lucru?

    EFIMIŢA: Dacă n-o mai plăti niminea bir, soro, de unde or să aibă cetăţenii leafă?

    LEONIDA: Treaba statului, domnule, el ce grije are? Pentru ce-l avem pe el? E datoria lui să-ngrijească să aibă oamenii lefurile la vreme…

  13. neacsu marin

    @Iosif, aceasta intrebare este bine depus in instanta.

  14. geofreeland

    Acu în campanie vorbe, promisiuni, comisii, analize, vrăjeli. Apoi bugetul și mai vedem. UE zice să înghețe pensiile trei ani. Așa că nexam mărire punct pensie cum a făcut psd. De fapt, cum am mai spus de n ori, va fi o iarnă grea în buzunar. Pe ultima sută mai băgați ceva murături, barem pân’ la Paști să țină. Se vor întâmpla lucruri nemaivăzute. Cerbicia noului guvern, cotrobăind prin vistieria statului, vă va convinge de ce a fost impus prin trădarea unor „aleși”. Nu cobesc nimic însă din ce vedem bine n-o să fie. Propaganda va lucra la turație maximă și sigur unii vor fi extaziați că s-au înlocuit culorile la ciume și se vor mândri cu găurile din ce în ce mai mari din buzunar. Așa e bine, vor zice, să mai strângem cureaua, că avem practica de pe vremea împușcatului. Adică vom mai da găuri suplimentare la curea cu preduceaua să nu ne cadă pantalonii. Pe 24 mai avem o șansă. Chiar dacă nu ne place dar e o șansă.

  15. Pedro

    Ministrul Ciuca ar trebui sa intervina in toate Directiile ministeriale in care are competenta , cu celeritate in cea aCalitatii vietii si cea Juridica unde s- au aciuiat tot felul de neica nimeni pe filiera indirecta si care nu cunosc specificul militar al profesiei si nu mai vorbim de cea de rezervist !!!

  16. Marius Vasile

    #geo… unul din bortosi e Ciucaletele… A terminat liceul la Craiova si a fost cel mai mare pupincurist! De, asa a fost familia lui si nu poti sa-i reprosezi prea multe… L-au luat, de bun sau cu bani, Liberalii, pe care ii votez si pentru ca stiu sa-si aleaga curvele…

  17. Marius Vasile

    #Ifrim… Pentru unii care nu au avut vre-o responsabilite, vreodata, e greu sa gandesti la nivel… satesc… comunal… orasenesc… judetean… provincial… statal… EUROPEAN… Pai nu v-am spus ca in promotia mea am avut 50% prosti… Ca s-ar putea sa fi fost subiectiv si ca procentul putea ajunge la 80% din sistemul militar.

  18. Marius Vasile

    Pentru ce sa dai pensii mari la unii care au fost, cel putin 50%, aserviti partidului comunist sau psd??? Cred ca este cea mai mare greseala, este cum ai incalzi la piept o vipera…

  19. Marius Vasile

    Vipera care vrea sa distruga democratia in Romania! Dogaru & company sunt slugile fostilor si actualilor comunisti

  20. Marius Vasile

    Cu alte cuvinte, grosteiul de ciucalan, nu o sa fie nimic nou pentru pensionarii militari. Nimic nou pentru ca, curvele proslavite de noi, asa ca sa avem si noi vizibilitate, au ajuns curvele politicienilor. Are cineva, ceva impotriva???

  21. neacsu marin

    @Marius Vasile
    Domnule Marius va puteti considera iesit din circuit. Nu ati citi ce scrie in josul paginii privind pastrarea decentei in exprimare. Daca ati migrat aici de pe alte taramuri, mergeti inapoi. Daca nu mai aveti unde sa va intoarceti pentru ca ati fost izgonit, cautati alta pagina, aici nu mai sunteti acceptat cu asemenea limbaj. La nicio vedere.