Poporul lui Țuțea

Categoria opinii


Am îmbuliynat-o!

În România s-a dat legea bulyingului. Legea interzice : „acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”.

Legea se referă la copii  și dorește să elimine persecutarea  unor copii mai defavorizați sau mai neajutorați, de către cei mai ”activi”, mai potentați sau mai ”ocrotiți”. Deci legea interzice copiilor să își mai bată joc unii de alții sau să se bruscheze unii pe alții. Legea încă nu prevede pedepse, că domnii parlamentari nu au știut ce pedepse să aplice, sau dacă pot să aplice pedepse, sau pur și simplu nu au vrut să se complice din lașitate,  și au dat liber imaginației profesorilor care vor face și  cursuri de ”recunoaștere a fenomenului”. Deci de aia nu puteau profesorii, învățătorii, educatorii să intervină până acuma în astfel de cazuri, pentru că nu aveau o lege care să interzică aceste fapte generatoare de traume și nu îi învățase nimeni să deosebească o palmă dată cu dușmănie de  una dată la mișto sau una dată la bâză. Dar de acuma  vor fi instruiți și vor ști toți. Dar copiilor cine le explică, că de fapt ei sunt cei care provoacă și fac astfel de fapte? Să nu îmi spună cineva că ei până acuma aveau convingerea că au voie să își umilească colegii,că este chiar recomandat, pentru că nu exista nici o lege care să interzică. Și să nu îmi spună cineva că acuma, dacă există legea, care însă nu are nici un fel de sancțiuni, deci fără repercusiuni asupra făptașilor, aceștia, cei care se cam dedau la astfel de ”plăceri”,  gata, se vor lăsa de sport. Asta s-o creadă cine vrea, eu nu cred, pentru că românul (și copilul românului e tot român)  nu respectă legile decât forțat. Ce,  scrie undeva ca nu ai voie să scuipi pe stradă?  Nu scrie, deci e voie nu? E frumos, e bine ? Nu e, cum nu e bine nici sa râzi de un coleg pentru că e mai… ”pămpălău” dar unii o fac, așa cum scuipă, sau mănâncă semințe pe stradă. O lege fără măsuri punitive, la noi la poporul despre care vorbea Țuțea după ce a ieșit din pușcăriile comuniste, este ca o frecție la un picior de lemn. Dar oare parlamentarii noștri când au făcut legea aia, au introdus în ea și faptul că legea îi protejează și pe profesorii care sunt ”îmbulinați”de proprii elevi ? Pe ei cine îi protejează, că am văzut în media atâtea cazuri de profesori bătuți, înjurați umiliți de elevi, de mi s-a acrit. Deci s-a dat o lege inutilă, care doar se face că pune ordine, dar de fapt decât definește un aspect, o faptă, și atâta tot. Pentru asta nu era nevoie de o lege , era suficientă o definiție în dex, căci atât va rămâne din ea, definiția.


Animale cu drepturi

Și mai avem noi niște legi date de românii lui Țuțea. Avem o lege privind protecția animalelor, avem parcă și ceva asociații care se ocupă de drepturile animalelor maltratate și dacă cineva este pârât că își bate calul sau un câine de pripas, primește amendă, rămâne fără animal dacă e al lui, e scos din drepturile de posesor de animale de companie sălbatice,  sau domestice.  Frații Cămătaru știu despre ce vorbesc. Deci împotriva celor care bat un câine se dau amenzi, se poate face pușcărie, sau da muncă în folosul comunității, dar când un copil este bătut sau batjocorit, e treaba profesorilor, chiar dacă vorbim de copii de 16-18 ani care deja sunt suficient de responsabili ca să nu se mai poarte iresponsabil. Se dorește scăderea vârstei la care un minor poate să își ia carnet de conducere, numai pentru a putea să își facă de cap pe străzi copii baronilor dar nu se gândește nimeni că dacă la 16 ani un minor poate conduce, atunci poate să își asume și responsabilitatea pentru faptele sale și să răspundă penal. Și mai avem noi o vorbă:” înainte de a da într-un câine, vezi cine îl ține de lanț”

Femeia, eterna victimă

Și încă mai avem și  niște legi făcute de parlamentarii poporului lui Țuțea, la fel de idioate ca cei care le-au făcut. Una dintre ele spune că dacă cineva e bătut măr și există martori, probe, înregistrări, dovezi de netăgăduit, rapoarte medicale, care dovedesc fapta, dacă persoana bătută (înspăimântată,  sau poate chiar incapabilă fizic sau psihic să mai reacționeze normal sau este chiar constrânsă de agresor)   nu face plângere, bătăușul scapă și poliția nu îl supără, că are drepturi și face plângere el. Asta se întâmplă, deși recent polițiștii, profitând de cazul Caracal, și-au tras dreptul de a intra peste tine în casă dacă au auzit ei sau vecinii un zgomot mai ciudat în casă care îi poate duce pe ei, cu mintea aia cât nuca și capul cât dovleacul, la ideea că se întâmplă o faptă antisocială și trebuie să salveze viața unei posibile victime. Aviz bătrânilor amatori de filme de groază, care nu au aparate auditive, puteți fi ridicați de pe fotoliu și duși la secție pentru că cineva a auzit țipete și împușcături la voi în casă. Și nu e o problemă că luați câteva după ceafă și  o amendă că ați tulburat liniștea public și i-ați luat de la șeptică de pomană, dar au intervenit degeaba, dar mai pierdeți și filmul.

Cruduța, care nu este cunoscută pentru actele ei de binefacere, nici pentru că a vorbit cu Dumnezeu, ca Petrache Lupu, ”și-a furat-o” cum scriu idioții lui Țuțea, de la prietenul, iubitul sau ce i-o fi animalul cu care stătea. Să fiu sincer nu mă dau în vânt după genul ăsta de celebrități, dimpotrivă îmi provoacă greață, și nu mint, chiar nu agreez acest gen de ”vedete” dar indiferent cum își asigură ea existența, nu poți lovi în ea mai rău decât într-un câine. Că a ajuns să fie lovită e și vina ei, pentru că de dragul banilor se înhăitează cu astfel de animale, e ca și cum de dragul banilor ai intra într-o cușcă cu lei sau lupi nemâncați de o lună, sperând să ieși întreagă de acolo. Cine își asumă un asemenea risc, nu trebuie să se întrebe de ce sar lupii pe ea, dar  lupii sunt lupi, oamenii sunt oameni, nu pot face ce a făcut dobitocul ăla, care chiar dacă nu e român, animal tot este pentru că, așa cum spuneam, numai animalele sălbatice ar face așa ceva.

Și totuși, animalul scapă nepedepsit pentru că deși există apelul la 112, deși există o fișă medicală, fotografii, examen medical, Cruduța, poate de proastă, poate de frică, nu a depus plângere iar legea nu le dă dreptul oamenilor legii să intervină. Care lege? Legea idioților. Deci dacă bați un câine pe stradă și există înregistrare filmată sau martori, ești pedepsit chiar dacă câinele nu face plângere împotriva ta, dar dacă îți bați femeia, sau amanta, care depinde de banii tăi, dacă o stâlcești în bătaie  și fapta este vizibilă, legea te lasă liber pentru că nepoata lui Țuțea, de frică, sau de dragul banilor, sau pentru că are mâna în ghips, nu face plângere. Ăsta e poporul lui Țuțea.  Dacă asta ar fi singura lege idioată, poate aș trece –o cu vederea dar e plin codul penal și legislația națională de prevederi idioate sau de interdicții, infracțiuni pentru care nu sunt prevăzute pedepse sau măsuri, ca să nu vorbesc de cei care au imunități prin lege. Parlamentarii, aleșii neamului, pot face orice, ei nu pot fi atinși de lege,pentru că legea o fac ei și o schimbă așa cum vor, când vor, dacă e nevoie și noaptea, ca strigoii.

Asta se întâmplă în țara poporului  lui Țuțea.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

31 Raspunsuri la Poporul lui Țuțea

  1. Stelian P.

    Comunist, legionar si in fine liberal, cuvintele acestui mare ginditor nu trebuie sanctificate. Sa jignesti un popor intreg pentru ca ti s-a facut o nedreptate e prea mult. Cei care folosesc aceste nefericite cuvinte vor sa arate dispretul lor fata de cei care nu gindesc ca ei dar ignora faptul ca si ei fac parte dintre idioti.

  2. neacsum

    @Stelian P,
    Daca ai sti conjunctura in care a rostit Tutea aceste cuvinte ai medita mai mult si te-ai intreba nu daca are dreptate ci cat de multa dreptate are,adica la ce procent de populatie se aplica caracterizarea lui. Iar cei care folosesc cuvintele lui, sunt cei care fara sa isi doreasca, urmarind evolutia societatii romanesti si atitudinea romanilor fata de ceea ce li se intampla, au ajuns la aceeasi concluzie, doar ca aplicat la alta perioada.

  3. Ifrim

    Pe când omul trăia în peșteri și nu luase ființă miliția unii erau mai harnici alții mai puțin.Cel iscusit aduna poame și le punea la căpătâi.Daca vecina de stâncă întindea mâna la ele sălbaticul fără prea multă gingășie îi dădea cu piatra-n cap.Așa și cu Cruduța noastră dacă a subtilizat precum Iosefinni poamele in euro ale croatului cine-i vinovat?Iar animalele de companie sunt iubite că nu fura și nu trădează.Bine dacă lași cârnații la vedere nu mai garantează nimeni!

  4. neacsum

    @In ceea ce priveste trecutul lui Tutea, nu e singurul ” mare om” care a trecut prin transformari succesive indiferent de ordinea alegerilor. Sunt personaje care au fost legionari, apoi calugari iar acuma sunt propusi sfinti… asta e viata..

  5. neacsum

    @Ifrim,
    Pai si pentru Cruduta, euroii erau ca carnatii pentru caini… tentatia prea mare. De fapt si ea tot un fel de puppy a fost pentru toti ” iubitii ” ei, cu sau fara lesa.

  6. Stelian P.

    @Neacsu
    Daca inteleg eu bine limba romana „popor” inseamna toti nu doar un anumit procent.

  7. Stelian P.

    @Neacsu
    Ca Tutea a trecut prin anumite transformari e ceva de inteles. Ordinea alegerilor e importanta si e exact cea pe care am trecut-o eu in comentariu.
    Si eu am fost comunist (atunci cind eram tinar si fara prea multa….informatie).

  8. Stelian P.

    @Neacsu
    Asta in ce context a spus-o ?

    „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii”. Petre Ţuţea

  9. Stelian P.

    @Neacsu
    Dar asta ?

    „Eram un prost – avea să declare Ţuţea la bătrâneţe – la vârsta la care Eminescu scria «Luceafărul», eu jucam ţurca marxistă”. Petre Ţuţea a fost un tânăr de stânga. Preluase o butadă a unui filozof francez: “Cine, la 20 de ani, nu este de stânga, nu are suflet! Cine, la 40, mai este de stânga, acela este imbecil!

    Il mai sanctifici sau o lasi balta ?

  10. Stelian P.

    @Neacsu
    Uite o mare contradictie:

    „Poporul român nu e cu nimic inferior poporului german sau francez. Că n-avem un Goethe, dar avem un Eminescu. Din punct de vedere politic, viforniţa din spaţiul în care s-a desfăşurat istoric poporul român ne arată că suntem unul din marile popoare ale Europei. Care cronicar spune, Costin, parcă – n-am fost noi „în calea răutăţilor“? A reuşit vreo invazie să-şi impună stilul şi credinţele aici?”

  11. Stelian P.

    @Neacsu
    Am gasit si contextul:

    „Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare.” (declaraţie făcută după alegerile din 20 mai 1990).

  12. calin

    Daca esti cu mintea la purtator ti-ai da seama ca acest popor este in mare suferinta! Chiar faptul ca ne agatam de cuvintele acestui ganditor aruncat in golul rece al „scolii” de reeducare comunista, demonstreaza slabiciunea indusa, an de an, cu perseverenta, aproape dusmanoasa, fardata cu intentii de binefacere dar straine nevoilor noastre. Acum, suntem slabi, foarte slabi ca natie! Preferam sa fugim de greu! Preferam sa nu luptam! Sa fim lasi! Sa ne mire indemnul unor camarazi „sa plecam si sa lasam dracului tara cu armata ei cu tot”! De generatiile mai mici ce sa zicem? Oare cine i-a indemnat sa-si ia zarile la colindat? Sa-si uite limba in 2 ani? Sa-si uite tara si locurile…dar stim sa-i manipulam sa traga sforile pentru un viitor care, oricum, nu-l mai viseaza in tara. Ce neam in lumea asta si-a distrus sau instrainat bogatiile, ce neam in lumea asta si-a alungat copiii, ce neam in lumea asta isi bate joc de batrani, de copii si armata? Ne guduram pe langa hoti si punem si noi umarul, se schimba? nu-i nimic, ne adaptam! Istoria se repeta! Care istorie? O mai stim? Noroc cu mobilu care ne mai tine „treji” in lumea virtuala a sforarilor! Tutea! Sa fii fericit! Ai trait izolat de idioti! Putinii idioti care au ramas traiesc, in schimb, in mijlocul unei multimi amorfe de jigodii. Nu poate fi pedeapsa mai mare! E blestemul tau! Si, inca n-am reusit sa gasim pe cineva sa-l rupa! De aia suntem slabi!

  13. calin

    Cred ca varsta imi permite sa ma adresez cam asa: Mai, Stelian P., pana la urma ce vrei sa demonstrezi? Ca esti mai destept decat noi, astia care mai indraznim sa ne mai exprimam un gand pe aici sau prin vecini? Ca noi suntem mai prosti decat tine care ai idei maiastre despre ce si cum cu lumea asta? Ca tu esti spuma care ramane dupa ce tragi apa si noi suntem deja la decantare? Un lucru iti spun! Pacat ca ai cunostinte! Pacat ca stii multe! Un lucru nu ai in sange! Iubire! Ce iubesti tu?

  14. neacsum

    @Calin,
    Ai dreptate. Tutea cand a spus ca suntem idioti, a spus ca noi, ca turma, nu fiecare individ luat in parte. Ca printre idioti mai sunt si cretini si hoti si puturosi, si fuduli, si tradatori, si vanzatori si prosti si destepti, sau .. cum aspune Paunescu in Pamantul Deocamdata,” si martiri dar si lichele, genii mari si frunti tembele” este foarte adevarat. Numai unul pus pe contraziceri cu orice pret poate intelege ca m-am referit la fiecare individ in parte. Si a spus asta cand a vazut ce am facut noi romanii cu libertatea de actiune dupa ce a cazut Ceausescu, nu comunismul. Si da, ii dau dreptate, am fost idioti ca ne-am lasat pacaliti de Pacalici si am crezut ca un comunist de moda noua nu e comunist, sau ca niste liberali de conjunctura sunt liberali. Da, am fost idioti si tindem sa devenim si mai idioti cand nu vrem sa recunoastem si ne laudam cu Eminescu, de parca toti am fi Eminescu. Nu suntem toti luati individual nici Eminsecu, nici Idioti, dar ca soarta si mod de actiune la aceasta data, asta e concluzia care se poate trage, indiferent cati olimpici avem. Sau e mai bine sa spunem analfabeti functional?

  15. Stelian P.

    @calin
    Vreau sa demostrez ca poporul roman nu este un popor de idioti si fac asta cu citate. Sunt destept ca stiu sa folosesc Google ? E chiar atit de greu pentru noi sa se informeze ?
    „Pacat ca ai cunostinte! Pacat ca stii multe!” Ceva mai greu de inteles nu am vazut. Sunteti impotriva celor care stiu ?
    Am iubire dar nu o clamez.

  16. calin

    Poporul lui Tutea! Nu se putea un titlu mai bun! Noi ne-am chivernisit in halul asta si ne meritam soarta! Sunt un pic nervos si simt nevoia sa ma descarc! Pe timpuri adoram filmele…se facea ca vine doctorul la domiciliu si…rezolva treaba! Medicina de familie! Ce…vis!? Avem si noi! Cu liste de 3-5000 pacienti!!! Cu vizite la domiciliu spre deloc! Cum e sa-ti pui copiii, parintii, sotia in masina si, toti cu 39 temperatura sa-i duci cale de 20Km sa-ti spuna doar sa stai la pat? Nu-i de povestit de cozi si nervi si colo si dincolo la urgente!…poporul lui Tutea!
    Cum e sa faci 3 Km prin ger, pe jos, ca nu ai unde parca masina, sa ajungi la oficiul postal care deserveste 100000 locuitori, la care deserveste 1 femeie, si la care tanjesti 2 ore transformand gheata in aburi, pentru a trimite un banut mamei, la tara, care nu primeste pensia de o saptamana…pentru ca posta nu are bani! Poporul lui Tutea!
    Ce noroc, totusi! Suntem pensionari…ce avem de facut? Clevetim si noi! Punem tara la cale! Ha, ha! Numai in gandul nostru…chiar daca…gand la gand! Dar asa ramane: gand! Poate cineva sa ne scoata din profunzimea gandurilor noastre?

  17. calin

    @Stelian, asa e! Iubirea nu se clameaza si ma bucur pentru tine! Atentie, cand iubesti, tii seama de sensibilitatile partenerei…

  18. Nicolae

    Saracul om,P.Tutea,ce chin o fi tras prin Puscarie!Pentru cine,pt.ce? Iatã,avem dovada pt.cine şi pt.ce.
    De acord cu tot ce a spus mai sus @Cãlin& @Neacsu.
    L-m citat şi eu cu diferite ocazii tocmai cã nu m-am regãsit în el.A stiut el ce a stiut când a spus asta.

  19. geofreeland

    Cateodata, ramai asa, cu mintea vida, fara sa gandesti la ceva, la o initiere de fapta, la rezolvarea unei griji, la includerea in program a ceva. Ramai blocat intr-o stare prostatica, fara reactie. Devii indiferent, fie din neputinta, fie din nesimtirea cutitului la os. Te complaci, devii complice prin acceptare, si las gandind, din lene, zici ca trebuie sa ierti. De fapt renunti sa mai lupti, te lasi infrant, obosit si coplesit de truda unora, zi de zi, in a te convinge ca esti incapabil sa fii tu. Pana cedezi, adica ramai intepenit in fotoliu, te uiti tamp la stiri, la arena plina de minciuni si culmea, te distreaza, cand de fapt, astepti ceva ce nu stii si lasi nestiutul sa vina fara nicio opunere. Cam asta e situatia poporului roman. E intepenit intre resteie si e biciuit de minunile unei democratii false, ale unei justitii fara uman, rostul ei, ale unui sistem subteran de control si manipulare, ale unei realitati de care nu are timp sa se bucure, traind intr-un maraton perpetuu osciland intre nevoia de bani, acuta si tehnologiile ce schimba revolutionar un social incredibil de derobat de cutume. Uitam sa ne mai bucuram. E cea mai grea uitare, fatala.

  20. geofreeland

    Cel mai semnificativ simptom al libertatii este bucuria. Acest sentiment plenar, molipsitor, liant uman incredibil. Bucuria darama orice baricada umana, reala sau creata artificial, ea este zborul spiritului prin trup si printre oameni, e o forma de comunicare, de unire si impartasire a sensului comun de a fi. Rar vezi, pe strada, in institutii, in mijloace de transport in comun, oameni care sa se mai bucure sau sa prezinte semnele unei bucurii traite. Fete impietrite, uneori apasate de privirea in jos, urmele ridate ale trecerii in fruntile si obrajii inca tineri, priviri depersonalizate din ochi obositi si vigilenti ca ai unei pasari de prada, un mers cu teama, grabit, ca o fuga de lume spre acel home, semanand prea bine incuiat cu o ascunzatoare. Imi spuneti ca e libertate? Nu, nu e. Oamenii nu mai stiu sa rada, sa se bucure, sa cante. Priviti in jur! Descoperiti simptomele libertatii, nu in haotism si nici in excentricitatile mult mediate, ci pur si simplu cautati bucuria oamenilor, neascunsa, in starea ei pura, ca o forma de iubire chiar. Pana si viata e o cautare, numai ca acum e fara busola.

  21. Stelian P.

    @calin
    Nu va suparati pe mine dar cind ai toata familia cu temperatura de 39 de grade nu ii pui in masina ci chemi ambulanta (mai ales in zilele de azi).
    Cu trimiterea banilor la tara e o problema. Politicienii de toate culorile se feresc de trimiterile electronice ca necuratul de tamiie. Trimiterile astea lasa urme.
    Pina cind se va informatiza complet si posta romana va ramine solutia unei firme de curierat. Costa mai mult decit trimiterea prin posta dar deocamdata e singura solutie.

  22. neacsum

    @Stelian P,
    Nu de informatizare e nevoie, ci de responsailitate, organizare, eficienta, dreptuile omului, respect. Asta ne lipseste, nu informatizarea, ca sunt oameni car traiesc pe varf de munte, sau prin vagauniuitate de lume, mai sunt inca si oameni fara curent electric, nu poti invata un om de 80 de ani parasit de soarta prin cine stie ce coclauri, sa foloseasca telefonul sau calculatorul. Sunt localitati in care nu exista bancomate, si mazagine satesti care nu au POS.Ce facem cu ei, ii ajutam sa plece in regim de urgenta? La toate astea trebuie sa se gandeasca si sa actioneze un guvern responsabil.

  23. geofreeland

    1.Prin 1976 toamna tarziu, noaptea, in satul Tinosu, Prahova. Intuneric bezna prin sat. Ici colo cate o luminita de lampa la vreo fereastra. Dincolo, spre Brazi, o salba de lumini, cerul innorat reflecta o lumina difuza, ca in noptile cu luna. Cu lanterne bajbaiam pe ulite catre casa cuiva. Cu greu am gasit, tipenie de om, caini latrand a lehamite. Batem la o poarta, cainele latra si el, se aprinde o lampa, se vedea lumina miscandu-se dupa perdea, o usa se deschide, „Care esti, ma, acolo?” Imaginea asta, a unui sat fara curent electric mi-a ramas intiparita in memorie. Inca mai sunt sate in bezna nesimtirii si umilintei. Cu oamenii lor refuzandu-le dreptul la civilizatie.

  24. geofreeland

    2. La mine la tara inca se gateste cu butelie. Vara, locuitorii satului, cam toti ne-tarani, gatesc in curte, la foc de lemne pe pirostrii. Scutesc banii de butelie. Acum sigur se gasesc butelii, plus ca se pot incarca la statiile de gas. Dar cu butelia nu poti avea centrala pe gaz si soba ramane cam singura sursa de incalzire iarna. Soba cu plita, serveste si la pregatitul mancarii sau in rola mai pui un dovleac la copt. Unii mai iau carbuni dar lemnele sunt o grija. Le iei de vara, pe rand, ca nu ai bani de toate, le spargi, te chiunui sa le stivuiesti, sa se usuce pana in toamna si cand e frig, cu cosul, cari zilnic si arzi in sobe. Cenusa, mizerie, cosuri de curatat, sobe de lipit, fum pe la urloi, si fum, mult fum, o poluare cand nu bate vantul, fumul devine o perdea joasa, plutind acru peste sat. Mileniul trei, secolul XXI. Vorbim de poluare si schimbari climatice.

  25. geofreeland

    Cred ca legea bullying-ului trebuie aplicata politicienilor, de la presedinte pana la ultimul consilier comunal.

  26. Nicolae

    Ţara lui Ţutea,titlul art. Iatà cu ce ne confruntàm mai nou,cu ce bataie de joc ne confruntam:
    De trei zile sesizez la CEZ prin telefon,Email,la deranjamente CEZ,lipsa de tensiune la ţara la niste batrâni bolnavi care stau in bezna.
    Nu exagerez sunt trei zile şi înca nu au venit cei care ar trebui sa remedieze defectiunea.
    Iata cun ne trateaza strainii care au cumparat Electrica.
    Bataia de joc continua la adresa românilor de niste venetici care ne trateaza ca pe niste sclavi in tara noastra.
    Iata beneficiile asa zisei democratii instaurata de dupa 1989,iata cum ne trateaza noii stapâni,în bezna,parca am fi în jungla,dar si acolo ajungeau in trei zile.
    Da,suntem un popor de tâmpiti ca-i toleram pe acesti nemernici care îsi bat joc de noi,de poporul lui Tutea,Eminescu şi a altor patrioţi,ai Eroilor neamului care s-au jertfit pentru aceasta tara bogata si frumoasa.Si când te gândesti ca unii le cânta în struna,ba îi si aduleaza,pe acesti idioti nenorociti care îsi bat joc necontenit de cetatenii tarii.

  27. neacsu marin

    @Geofreeland, Nicolae
    Legea bulyingului ar trebui extinsa la intreaga Romanie pentru a proteja romanii de actiunile guvernantilor, acesti „colegi mai mari” care isi bat joc de noi si ne agreseaza fizic si psihic,in regim non-stop.

  28. Nicolae

    Aşa ar ar trebui,ba mai mult decât atât!Românul este tolerant,învaţat cu greul,dar sa-i fereasca Sfântul când n-or mai suporta.Ma rog sa apuc ziua aia!

  29. brenda

    care popor ? e unul al lui IOHANIS iar restul este gloata?