Dedeman și Dedeman

Categoria opinii


„De ți-ar bate, DD bate

Vânt prin rafturile toate

Vânt prin rafturile  toate,

Dedeman și Dedeman.

Bis .

Nu cred că ai mai putea

Să mai vinzi în Craiova.

Aaaaa, aaa,

Aaaaaa aaa!

Aaaaaa aaa,

Aaaaaa aaa!”

Cine nu a auzit de Romica Puceanu și ale sale cântece lăutărești, sau țigănești, cum ni se dădea voie pe vremuri să spunem fără să se supere Fărâmiță Lambru. Probabil copii de 30 de ani și mai jos să nu fi auzit, că cei peste, încă o ascultă. Ăștia de  acum ascultă alte lăutărești iar voci și tânguieli ca ale  Romicăi auzi acum la masculi feroci cu ceafa groasă cât lanțul de la gât. Eeeei,  aalte vremuri! S-au pierdut valorile, s-au schimbat vocile dar au rămas obiceiurile.

Vă amintiți de Șaraiman ? Versuri ușoare, aș putea spune aproape puerile, două idei în tot cântecul și totuși… ce frumos. Sau poate ni s-a părut nouă frumos, poate pe vremurile alea, când nu aveai voie să spui despre Coronavirusul Ceaușescu altceva decât poziția oficială (OMS) de partid și de stat și când pentru orice ”fake news” erai proțăpit  aproape la fel ca acum,  Romica Puceanu era pentru noi ce este Copilul Minune pentru tinerii de azi. Poate, dar totuși parcă era altfel. Nici lăutarii nu mai sunt ca pe vremuri, nici țiganii parcă nu mai sunt așa de mândri de hainele lor, acum caută toți haine ”de firmă”. Nu îi mai cheamă Firuța, sau Parpanghel, acum îi cheamă Mercedesa și Modialu, iar puradeii de azi au început să fie botezați Covid 19, Tamiflu  și Hidroxiclorochina.  Cum spunea un clasic în viață, ”nimic nu o să mai fie ca înainte!”.

Și totuși, dacă țiganii devin rrom(ân)i, cu reprezentare (inter)națională, uite că românii și firmele de recunoaștere internațională le preiau tradiția și o duc mai departe. Acum câteva zile m-am dus cu soția până la Dedeman să cumpăr oarece de-ale casei și de-ale grădinii, că voiam să pun și eu o sămânță două în pământ să mănâncă și eu în gura mea o roșie autohtonă dacă nu pot aspira la sparanghel. Eu, precaut, cu mască și mănuși, ca tot meletarul scrofulos. Nevestu, cu mănuși, ca o doamnă ce e, dar fără mască, că ea nu are ce ascunde, nu se sperie nimeni când o vede, ca la mine. La intrare, un cerber ne oprește și ne spune că nu putem intra dacă nu avem mască. Cum mai era cam o săptămână până să trecem de la starea de urgență la cea ”mai relaxată” de alertă în care masca era obligatorie, i-am spus omului să mai aștepte până pe 15 și atunci o să poată cere mască și muștelor. El nu, că la ei în magazin nu se intră fără mască. L-am întrebat conform cărei legi, mi-a spus că așa e la ei, că e politica lor. Uite mă, mi-am zis uitasem că trăiesc în România și fiecare face ce vrea,  își impune propria politică. I-am spus omului că fusesem în magazin și pe vremea când Covidul era în floare și atunci nu m-a obligat nimeni să pun mască, dar pe el nu l-a interesat. Dau să plec, dar nu a vrut nevestu meu,  nu, că ea dacă tot a venit nu se întoarce înapoi așa, își  scoate masca din geantă și-o aplică pe fațadă și intră. Uite, exact pe acest gen de reacție au contat și patronii când au impus obligativitatea portului măștii la ei în magazin chiar dacă era … ilegal interzicând cu de la sine putere un drept de .. mișcare fundamental.  

Am intrat și eu și bine am făcut, pentru că dacă nu intram, nu înțelegeam de ce era masca obligatorie cu o săptămână înainte de a fi obligatorie. Ne învârtim pe acolo luăm ce avem de luat și ne îndreptăm spre case. Când să plătesc la casă la ieșire, văd pe cineva că vine dinspre ieșire/intrare și cere o mască. Vânzătoarea îl servește, omul o ia, o desface, și-o pune pe nănău  și gardianul îi dă voie să intre. Iote Marine, mi-am spus, acum pricepi matale de ce e obligatorie? Dedemanul a făcut rost de niște măști, a crezut că se va bate lumea pe ele, dar nu s-a înghesuit nimeni, peste o săptămână urmează să fie obligatorie și atunci fiecare vine pregătit de acasă cu masca din dotare, dar acum, când nu e obligatorie în România, omul mai vine la magazin și fără, dar constată că nu poate să intre fără mască și atunci după ce se țigănește cu cerberul, merge la casă, dă 5 lei și cumpără o cârpă pliată, căci asta era la vânzare, o cârpă pliată, ”made în România” fără fabricant, fără preț, fără… șină metalică, fără rost, doar așa, ca să facă și ei un ban ”cinstit” obligând lumea să cumpere cârpe care cică ar fi 100% bumbac, dar de fapt sunt din ceva alunecos (ca și politica magazinului),  mai degrabă mătase. Și totuși, ca nu cumva să ne facem iluzii, pe ceva ce se vrea etichetă, scrie: ”Atenție, nu este un dispozitiv medical”,  deci nu oferă protecție, o poți folosi mai cu folos  la șters ochelarii.

Ei da, acum pot sta liniștit, vechile obiceiuri nu se pierd, doar se transferă, de la o șatră la alta. Dar oare ăștia de la DDMan nu știu că există un bulibașă la Cotroceni care dă tonul? Auzi mâncați-aș, Barosane, vezi că hăștia nu îți plătește respectul cuvenit!!! Sau plătește?   Dedeman și Dedeman.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

33 Raspunsuri la Dedeman și Dedeman

 1. Ifrim

  Sunteți norocos totuși,bine că nu a strănutat doamna ca acum dădeați cu subsemnatul la parchet pentru zădărnicire!

 2. geofreeland

  Era o emisiune tv „Cu mască și fără mască”. Oare măștile „mascaților” din forțele speciale sunt dispozitive medicale? Ce mai, măștile astea ne-am întors în epocile de „bal mascat” cum vedem prin filme. Nu știu ce-o face echipajul unui tanc, spațiu închis, cască, șlemafoane…Uitasem, în tanc ni e spațiu public! Dar mai știi, i-o veni vreunuia o idee…

 3. bazil

  La aceasta data cand unii nu stiu ce sa mai faca pt a devia atentia de la adevaratele nedreptati la pensiile militare apare pe undeva o stire (f credibila de altfel) care spune negru pe alb ca o anume primeste cu darnicie de la o primarie harnica si de euroi darnica o suma frumusica de cam 5000 euroi lunar ca sa faca publicitate (cu masca !!!!!!!!)unui spital

 4. bazil

  In asta timp un fost cdt de MU ori de U daca are o pensioara cu un pic de peste 1000 euroi se considera un norocos. Asta o hi dreptatea pana la capat?

 5. Dan Anghelescu

  Nu e nimic în neregulă cu Dedeman, la ei în locații – oricare din județele Cluj și Mureș, pe unde am mai trecut – „cerberul” pomenit e cel mai mare și mai tare, ce zice el e sfânt inclusiv pentru angajații de rând, așa că nu trebuie să te mire „prelungirea de competență” și asupra clienților!
  E clar că nu respectivul a decis asupra obligativității măștii, dar „decidenții” respectivi ar face bine să ia în calcul și excesul de zel aplicat de bull – dog – ii de (la) pază, „la fața locului”…

 6. dora

  Deși nu are legătura cu subiectul, dacă cineva ma poate lămuri. Am citit noua declarație ce trebuie completată în cazul în care parăsești localitatea de domiciliu. În noua declarație nu am regăsit acel motiv privind asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie. Dacă de luni, vreau să merg la Adjud/Focșani pentru cumpărături Lidl, Carrefour, Dedeman, scos bani de la bancomat, să-mi vaccinez antirabic pisica (veterinarul m-a amânat o lună), ce punt bifez eu?.Nu mai spun ca vreau să mă tund.
  Multumesc!

 7. dora

  La o vizualizare mai atentă, am gasit.

 8. dora

  Multumesc!

 9. geofreeland

  Cu pensiile o lămurirăm, nu se poate. P-asta cu Covidul o înghițirăm. Acum, cu primăvara asta suntem pe țarla. Normal, acu se face sania, ăst’ iarnă nu ne-am făcut caru’ și boii umblă slobozi prin palate. Norocul e că suntem printre primii în Europa la capre și oițe, cu economia de miei de Paști. O scârbă imensă băltește tot globul. Numai natura își vede de rostul ei, și cu noi și fără noi, ea fiind singura care săvârșește planul Lui. Un român rupt în fund suntem, vorba lui Cristoiu…Hai, la treabă!

 10. Gabitu

  Oile romanistane (populația de sclavi lași ) a nu mai acceptă izolarea și botnița? Nu e nimic stăpânii coloniei vor lua masuri și mai dure. Ziariștii acum cu cu pensii speciale așteaptă la ordin!

 11. neacsu marin

  @Dan Anghelescu,
  Este clar ca amaratul executa niste ordine si face in asa fel incat sa arate tuturor ca el si el pe acolo prin zona. Insa ordinul de a obliga luma sa poarte (si deci si sa cumpere de la ei, daca nu are) masti inainte ca acestea sa fie obligatorii prin lege, este un gest de mitocan cat se mai poate. Asa ajunge Romania sa fie pe locul 1 in Europa la… crestere economica pe primul trimiestru al anului. Ce crestere economica? De unde? Din banii adusi(deocamdata declarati) la buget prin amenzile extraterestre impuse pentru o amarata de declaratie de avere si specula cu manusi si masti.

 12. Nicolae

  Întrebarea care stã pe buzele tuturor oamenilor responsabili din aceastã ţarã minunatã dar adusã la stadiul de adormire,Frumoasa adoormitã aş spune,este aceea cã:ne permitem noi sã îngheţãm activitatea economicã,chiar şi pt.o lunã,douã dat fiind faptul cã industria este cum este,activitatea de comerţ unde de bine de rã mai produce aducând bruma de fonduri la buget,precum şi a altor activ.ale firmelor care şi aceste contribuie la buget? Dacã da,atunci nu mai spun nimic.

 13. geofreeland

  Ăștia bagă starea de alertă, ok, dar de ce? După două luni de frică indusă oamenii au învățat lecția distanțării, măștii și evitarea aglomerației. Un fel de precauție voluntară normală. Oamenii circulă, se mișcă, au treabă, și ăștia ce? Vor amenzi? Îi freacă grija de noi? Între un „posibil” virus și foame omul alege munca. Ieșiră unii prin piață, jos toți galben icter guvern și Ăl din Deal. E normal, psihic spun. Când morți de altceva mor de covid te întrebi, nu? Și ce vor ăștia? Încă pumn în gură, afaceri, politica lor, tv-uri cumpărate etc. S-o creadă ei că la sat e covid. Oamenii au curți, aer, muncă, liniște. Așa e în toată țara la sat. Orașul e beleaua. Numai că oamenii nu maivor la spitale de frică. Preferă să moară axasă decât în spital. Deci? Alertă pentru cine și de ce? Nu mor caii când vor câinii.

 14. geofreeland

  Indiferent ce spun ăștia din guwerner, pământul ăsta al patriei ne scoate din necaz. Ce avem azi pe câmp e opera lui Daea. Chiar dacă e secetă, în ciuda a tot, românul va avea pâine. Numai că tare mi-e teamă că ăștia vor vinde toată producția în Europa și nu vor crea rezerve de stat. Apoi, „păi n-avem că a fost secetă”,”că avem obligații la export”,”că nu avem spații de însilozare”,”că…că…”. Urmăriți în octombrie ce se va întâmpla. Trebuie să fim idioți dacă nu putem fi patrioți. Ăl din Deal ne pune botniță, din „grijă” de noi, dar când va spune că va crește prețul la pâine, „că nu am avut grâu” în secunda doi „mămăliga” va exploda cu toți sparangheliștii lui. Îi pasă de noi? Barem românește sa vorbească.

 15. geofreeland

  A propos, aparițiile lu’ domn’ președinte demonstrează că ia lecții de actorie. Apasă cuvintele și le prelungește, a dobândit mimica brațelor, adică dă din mâini, să amplifice prin gestică greutatea mesajului, zâmbește totuși rânjit forțat. Delay-ul între a gândi în limba lui maternă și translate în română sigur e un defect scuzabil. Ca și la primul ministru, mestecă prune și apoi cuvântează lălăit, cu vorbe în plus, ocolește casa și apoi zice. Oricum nu știe decât ” să ănalizăm”, „să vedem”,”vom decide” chestii d-astea. NIMIC din suflet, nimic din inimă, o anume empatie firească, niște roboți. De unde înțelegem ca IA progresează prin prestația lor. Jalnic! Ăștia nu au vorbele la ei, parcă le scot din buzunar, un fel de minciunele, barem alea sunt dulci.

 16. geofreeland

  Văd, vorba vine, lumea are treabă. Normal, pământul nu așteaptă. Asta e filozofia, dintotdeauna! Rău e că spitalele generaliste sunt goale. Lumea bolnavilor cronici a renunțat la sistemul medical. Ordonanțele imbecile și riscul de îmbolnăvire în spital i-a făcut pe români să fie în grija lui. Un stat în care cetățenii refuză un drept constituțional, de frică, e un stat care nu e al lor. Ei nu au mai au stat. Sunt singuri în fața vieții. Trăiască Johannis și ciuma galbenă icter! Încet, încet, murim sub jug nemțesc. Spitalele sunt goale. De ce? Pentru că noi, ca boii, am vrut spitale veterinare. Ori ele nu sunt.

 17. geofreeland

  Al din Deal, scazand in optiunile romanilor, el si guwernerul lui, a intrat in sevraj. Daca PSD vrea sa dea jos guvernul, el declara stare de alerta pana la calende. Pai si romanii ce fac, umbla mascati? Sau ce, masluim cifrele lu’ covid sa avem motiv de prelungire? Astia nu sunt sanatosi. O asa mizerie nu cred ca am trait in 2000 de ani. Pentru un papusar ne fericim toti ca e bine, ca e democratie, ca e Romania Normala, ca Romania educata, ca pas cu pas… de fapt pas! la Constitutie… Mare ti-e gradina Ta! Acum se vede adevarata fata a lumii politice sau vulpilor pusi sa se jure ca nu fura… Nicaieri nu vedem omul roman, omul adevarat, cu tara lui, pentru tara lui, copiii lui, viitorul lui! Ne cramponam in buturuga nemteasca in obada carului. Deh, o fi car cu boi, pictura lui Grigorescu, d-aia.

 18. iosif

  In afara subiectului,

  Oare cum s-a finalizat controlul Curtii de Conturi la MApN?

  Cu multumiri anticipate,

 19. geofreeland

  @Iosif Ca la gară! Trenul a plecat, așteptăm următorul, dar e suspendat. Of!

 20. geofreeland

  Oare ministrul civil Ciucă n-o fi vorbit cu Orban? A vorbit, și i-o fi zis. Dar, așa ca în Guwerner, ce i-o fi zis și ăla, „mai las-o, că n-avem de unde, nu e bani. Să mai vedem, să analizăm, apoi discutăm. Cum stăm cu baza Kogălniceanu, suntem în grafic?” Și cu asta basta, nu?

 21. geofreeland

  După cum văd, presa are botniță. Relatează numai știri „filtrate”, cu ce rău e pe afară, cu disporezii, cu amenzi la măști. Și gata. Pohta ce-am pohtit, după Ăl din Deal. Țara nu stă, își vede de treaba ei, pădurile se fură, băncile să trăiască, petrolul se rafinează la Viena. Asta e. Dar, români își văd de treabă, ogoarele zumzăie de utilaje, oamenii își sapă gradinile, firmele se mișcă și fără parandărăt, afacerile merg. „Și ce, stau la mâna ăstora?” zice românul. Cu mască sau fără îmi văd de treabă. Covidul? O fi mare belea, dar noi murim de altceva. Din lipsă de iubire, de la cel mai înalt nivel. Și ce? Fie la ei, dar noi am mai trăit din astea, le ducem noi.

 22. geofreeland

  Super! De astăzi putem folosi sintagma „ciuma galbenă” pentru PNL deoarece conf. art.10 din Convenția drepturilor omului privind libera exprimare a zis că ” ciuma roșie” e în litera Convenției. Bravo!
  Liber la „ciume” ca și la muie, ca atitudine politică, cum zise neamțul din Deal. Ce ne facem acum când „ciuma galbenă” e endemică? Arafate, ce zici? Ciumă bre, n-auziși?

 23. geofreeland

  Cu un președinte Bășinescu, cu un neamț suplinitor de catedră, am ajuns o țară de râsul lumii. Râdeam de Leana, Codoi, de polimerizarea stereospecifică a izoprenului. Cine râdea? Proștii. Lucrarea nu era a Lenuței, ci a chimiștilor dedicați. Dacă ne gândim, acum tot ca proștii, că 70% din tot ce e marfă e petrochimie, industrie de vârf, mă întreb, de ce ni s-a impus să distrugem petrochimia? Bașca furtul petrolului? Păi ca să accedem în UE ca țară de emigranți, fără drepturi și piață a tuturor. În rest, doar produse agricole speculate de șmecheri. Ce țară mai avem? Întreb, ca cetățeanul, domn’ neamț președinte, de ce ni te adresezi cu „dragi români”? Pentru mine e o insultă, nu văd nimic ca să-ți fim dragi. Deci?

 24. Titi

  „Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu acuză PNL că se împrumută de cinci ori mai mult decât a făcut-o PSD, dar și că dobânzile plătite pentru bani sunt unele exorbitante.
  „Un nou împrumut gigantic, de 3,3 miliarde de euro, a fost facut de Guvernul PNL. Numai dobânda la acest împrumut este de 1 miliard de euro.

  De când a ajuns să conducă țara, guvernul lui Iohannis se împrumută, în medie, cu 77 de milioane de euro ÎN FIECARE ZI, bani care ar fi putut finanța construcția a 10 km de autostradă ZILNIC sau ar fi putut asigura plata ZILNICĂ a 250.000 de pensii medii.

  Dobânzile la care România se împrumută în guvernarea Iohannis-Orban sunt imense, de trei ori mai mari decât Polonia (1.34%), dublu față de Ungaria (1.88%) ori Grecia (1.84%) si de 20 de ori mai mult decat Bulgaria.

  Mai grav este insa ca nimeni nu intelege unde se duc acesti bani! In investitii nu, in cheltuieli pe sanatate nu (acolo totul e in carca autoritatilor locale), veniturile romanilor nu au crescut, la fel ca si alocatiile pentru copii, mediul de afaceri nu e sustinut… Si atunci de ce se imprumuta de 5 ori mai mult ca PSD?”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.(stiripesurse)

 25. bazil

  @Titi. Problema este daca stirea e adevarata. Pe feisbuk fiecare toarna ce vrea. Daca e adevarat e grav insa nu cred ca e bine sa ne luam dupa stiri postate pe oriunde. Poate stie cineva detalii concrete. Ce se mai aude cu pensiile militare? Ca vad ca dupa cum se scrie pe feisbuk , bani -e -destui ca doar de aia ne imprumutam. Indemnizatiile curg garla, rentele viagere de peste 10.000 lei multe curg , bonusurile curg pentru multi, pensiile alea de peste 15.000 lei sunt platite la timp (chiar si cele peste 30.000 lei) , oare ce le lipseste celor de la botoane sa elimine nedreptatile la pensiile militare? Sunt prea puternici baronii pensiilor militre, cei cu pensii de 5 cifre?

 26. geofreeland

  Asta e Germania Sparangelikai lu’ Merkel si mentor al Sasului. No coment! „Dragi romani” zice Sasul. Cat de dragi i-or fi se vede.
  https://www.libertatea.ro/stiri/zeci-de-romani-plecati-la-munca-in-bornheim-protesteaza-de-pe-15-mai-au-primit-300-de-euro-dupa-o-luna-de-munca-si-hrana-stricata-3006059

 27. Titi

  @bazil, deocamdata ministrul Ciuca se ocupa de RESTRUCTURAREA MApN, apoi urmeaza Planul de Masuri, si Termenele din 30.06.2020, le poate muta mai in toamna-iarna in preajma Alegerilor parlamentare !
  PS. Punem pariu ca va fi pe listele PNL, pentru Senat ?

 28. Jipa Costica

  @Iosif
  La CPS a MApN, controlul s-a desfășurat timp de două săptămâni, în perioada 04 – 15.05.2020, deși perioada inițială a fost stabilită doar pentru o săptămână, 04 – 08.05.2020, iar la CPS a MAI, controlul s-a desfășurat, conform planificării inițiale, în perioada 04 – 08.05.2020.
  La CPS a MAI controlul nu a mai fost prelungit pentru că, deși nu a fost prezentat un raport de control, aici lucrurile au fost clare.
  Trebuie să mai avem puțină răbdare!
  O seară liniștită, cu multă sănătate, tuturor!
  P.S. La mulți ani, tuturor financiarilor militari!

 29. bazil

  @Titi. Multumesc pentru raspuns. Eu ma refeream totusi la cele 2 proiecte de lege de la Parlament, in discutie zilele astea. Chiar asa de tari si influenti sa fie baronii pensiilor militare(majoritatea nemeritate) incat sa puna piedici peste tot ?Nu prea imi vine sa cred ca din cauza unor grupuri restranse care se opun inlaturarii nedreptatilor cei din legislativ accepta sa piarda la toamna ori la iarna f. multe voturi !

 30. Titi

  @bazil, se confirma ce spuneam mai devreme; cele doua proiecte aveau termen pentru depunerea Rapoartelor comune ( Aparare si Munca) data de 14 mai 2020 !

Statistici T5