Povestea celei de-a doua cocoașe a lui Han Tătaru

Categoria Divertisment


La noi la români există multe proverbe, zicători, ziceri, care frizează… logica. Astfel, se spune că orice șut în fund este un pas înainte. Ei bine această zicală a probată în special în ultimul timp încât a devenit cutumă, chiar nu mai  miră pe nimeni când cineva găsit în defect dar cu propte, este mutat ”disciplinar” la un eșalon superior sau pe o funcție mai bine plătită încât să i se piardă urma și să nu mai fie omul stresat de vechii colegi, să nu știe nimeni ce schelete are la dosar.

Iar această deja tradiție nu este valabilă doar la privați unde șefu face ce vrea pe moșia lui, ci și, sau mai ales în instituțiile statului unde șefu chiar face ce vrea, ca un vechil, pentru că se știe, cu statul nu se pune nimeni. Mai Nou însă, nu numai că  se promovează cu suturi în fund dar se și … maschează ”serviciile” sub șuturi și urecheli care apoi devin … recompense.  Adică, atunci când șefii vor să obțină ceva de la subordonați și vrei să ăi ”motivezi” pentru a le câștiga loialitatea, tăcerea și a-i face să-ți execute orbește ordinele, nu dai ordine, nu te apunci să lauzi, că nu e bine, aude cine nu trebuie, presa, lumea, alți subordonați și după aia trebuie să dai explicații, sau să dai și la alții. S –a descoperit o metodă mai bună, trimiți organul de control pe capul… bietului om și gata. Toată lumea zice ”mamăăăăăăă, să te ții f…. recuș acum, să vezi ce le face ăsta, se lasă cu destituiri, cu pedepse, și în sfârșit, se pune ordine în bostănărie” . Și lumea așteaptă cu gura căscată să audă țipete, urlete, să vadă curgând sânge. Dar nuuu, că doar nu de aia s-a dus echipa de control la stână. Nuuuuu, echipa de control s-a dus să vorbească face to face cu împricinații și să le spună ce au de făcut în perioada următoare, dar mai ales, ce o să primească dacă sunt copii cuminți și fac ce le spun tati și mami. Iar ei promit și gata controlul. În felul acesta, prin echipele de control care au discutat direct cu ”copii” se evită ordinele scrise care pot fi copiate și trimise la presă, dar și interceptările telefonice care nu e așa, nu fac bine la ten. O să spuneți că nu e așa, că astea sunt povești de Ispirescu, sau de-ale lui Kafka, că la noi nu se poate așa ceva.

Ba se poate. Ia uite colea:

  1. Puțin, puțin înainte de apariția celei de-a doua cocoașe a lui Han  Tătaru, pe vremea când Covidul se potcovea cu 99 de ocale și tot sărea gardul la vecini, lumea luase foc, apăruseră nereguli prin diferite Iurte DSP  bucureștene și județene. Problema tindea să fie generalizată și atunci Han Tătaru  decise să își trimită hoardele de controlori să vadă ce și cum în problema raportărilor. Se pregătea o nouă invazie, o nouă cocoașă și sultanul avea nevoie de supunere în curțile slujbașilor DSP. Numai că nu putea să trimită depeșe că ar fi putut fi interceptate de iscoade și se ducea pe râpă toată socoteala. Așa că în loc de olăcari, trimise direct hoarda de aur căreia la cea vreme i se spunea echipa de control.  

https://www.agerpres.ro/sanatate/2020/07/21/coronavirus-ms-corpul-de-control-va-demara-verificari-atat-in-cadrul-dsp-urilor-cat-si-in-spitale–543698

  • Deja unii transpirau iar alții își frecau mâinile: se lasă cu maziliri pentru unii și căftăniri pentru alții, dar sigur vor fi mișcări. Numai că nu a fost să fie așa. După ce hoarda s-a întors la Serai și a raportat că au transmis mesajul dar supușii au spus că au lefurile mici și ca să poată duce la îndeplinire poruncile primite, e nevoie de o mărire de leafă că au ajuns de râsul polițiștilor locali care au lefurile cât un general de armată, Han Tătaru a gândit că l-ar costa mai scump tăierea și înlocuirea capetelor decât ungerea hoților, pardon, roților și atunci a decis să îi pedepsească cu niște lefuri să moară de rușine, deși hoarda plecase la secerat.

https://romania.europalibera.org/a/guvernul-le-m%C4%83re%C8%99te-salariilor-%C8%99efilor-%C8%99i-angaja%C8%9Bilor-dsp-%C3%AEn-plin%C4%83-controvers%C4%83-legat%C4%83-de-eficien%C8%9Ba-acestor-institu%C8%9Bii/30765404.html

  • Și cum zise han Tătaru, așa făcu Sică Pașa. Nu trecură multe zile de la cele promise, că se întocmi hrisov domnesc prin care se pedepseau lucrătorii din cele desepeuri cu o creștere de rușinoasă de 40% a   veniturilor. Cu această scârbavnică rușine au fost obidiți însă doar fruntașii obștii, adică, cum spune la pravilă, comitetul director din cadrul direcțiilor de sănătate publică,” în vreme ce ienicerii, adică  ”inspectorii sanitari care desfășoară activități în domeniul controlului în sănătatea publică doar de 30% la salariul de bază”. Doamne ce mai vuiet, ce mai zbucium, plângeau bietele țiitoare ale celor pedepsiți, de se rupeau cămășile pe ele și rămâneau cu rușinea la vedere, că cum o să se împartă banii ăia la atâte nevoi.. așe, că sunt prea puțini pentru câte sunt ele, dar Han Tătar a spus că să fie mulțumite cu atât că țara e săracă nu are de unde. Abia abia s-au ostoit cinstitele fete, pardon, fețe.

https://www.stiripesurse.ro/guvernul-a-majorat-salariile-angajatilor-dsp-sporuri-de-pana-la-40prc_1493650.html

Și iaca așa, mânia lui Han Tătaru și urgia  lui Sică Pașa se pogorâ asupra  bieților slujbași spre rușinea lor dar fură totuși mulțumiți că nu au fost scurtați de cap sau că nu a căzut pe capul lor Curtea de Conturi. Numai că  nu după mult timp de ce le era frică nu au scăpat și după urgia lui Han Tătar s-au trezit izbiți și de Înalta curte. Dar asta este o altă poveste și o să v-o povestesc la ceas de seară  după ce o să mi-o spună și mie moșu-meu.

Și încălecai pe-o… cămilă

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

40 Raspunsuri la Povestea celei de-a doua cocoașe a lui Han Tătaru

  1. SD

    ref la articol
    :)))))))))!!!….cu lacrimi
    In partea a doua intuiesc ca urmeaza o noua marire in procente…..aaaa pardon pedeapsa am vrut sa zic.Dar daca nu dubleaza dublarea dublurii maririi ce abia trecu nu facura nimic nici astia,ramasera „dzp”-istii de fraieri,asa ca trebuira si le detera si niste sporuri ceva mai mari ca la politionerii locali,nationali si universali.
    semnat
    gardianul public…aaaa… al galaxiei

  2. neacsum

    Și acuma o intrebare de baraj pentru cocoȘați,:
    Stiind ca pe perioada starii de alerta, guvernul iti da 40% mai mult la salariu, ce ai face tu brav slujbas, ai raporta date care sa infirme sau sa confirme necesitatea mentinerii starii de alerta?

  3. Ifrim

    O duc și pe soacră-mea îi zic că este ziua porților deschise și se dau tigăi gratis!

  4. SD

    Eu as raporta fo 120 de infectati la suta de locuitori la majorare de 40%…..daca maresc astia procentu’ o sa raportez si eu „proportional” ca tot am invatat termenul de la peleicsu 199.Na ca iar ma „ienervai”!!.Cum …la mea pt fiecare an in plus se adauga 1% iar daca e vorba de minus se scade PROPORTIONAL??
    Asta e ca exemplul ala cu „confuzia” intentionata intre vechimea in serviciu(nici macar vechime efectiva nu iau in calcul) si vechimea cumulata(adica CD,CS se evaporeaza, ca bietul AC si-a dat obstescul sfarsit de fo 3 ani de cand l-a egalat cecereul cu CS) Ai dreak nesimtiti!!

  5. geofreeland

    Apropos de han. Prin 1980 am înființat cercul rebusist Magic, împreună cu alți trei băieți doxați.Nebuni, ce mai, am câștigat concursuri naționale la careuri de definiții. Recunosc, nu e definiția noastră, pentru TĂTARI= Gârlă în spatele hanului! Cum veneau ei, buluc de jaf, năvălind. Eu mă întreb, ce gârlă de medici o fi în spatele Tătarului ministru? Ei își fac treaba, după Hipocrat, da’ el, el, de ce nu-i lasă să-și facă treaba? De ce? Că e han, strateg politic, în restriștea pandemiei? Hanatul tătaro-pandemic a adus răstriștea neamului. Nici în păduri nu te mai poți refugia, o taie alții fără noimă.

  6. neacsum

    @Geofreeland,
    Nimic nu se face fara noima. Totul are un sens, un scop, un castig.

  7. neacsum

    La un santier din capitala 32 de muncitori asiatici luati la ” sparanghel” au fost cocosati de Covid 19. Cocoasa a explodat acuma, dar primele semne au aparut de acum cam o saptamana. Donul Arafat nu stie inca cand au aparut primele semne,nu stie nici cine este angajatorul, „este o ancheta in desfasurare” se va face probabil zic eu, o ancheta epidemiologica ]n a;a fel incat sa rezulte ca muncitorii sunt de vina, in nici un caz angajatorul, nici beneficiarul lucrarilor, nici organele DSP care trebuiau s[ verifice la sosirea in tara muncitorii si respectarea distantarii ” sociale”, nici cei de la ITSM, nici o autoritate a statuluinu va fi gasita vinovata. Cert este ca acuma 32 au fost gasiti deja infectati, au ocupat 3 spitale, iar colegii lor sunt acuma blocati in santier, in conditii de lagar. Pe nimeni nu intereseaza faptul ca sunt blocati oameni sanatosi cu oameni bolnavi, ceea ce contravine legii votate de guvern si ca chiar autoritatile duc la raspandirea bolii sau iau masuri pentru zadarnicirea luptei impotriva bolii. Intrebarea care sa mai pune de orice om normal este ce se intampla cu locuitorii din vecinatatea santierului, magazinele si terasele care au fost frcventate de muncitori ? Domnul Tataru ne cocoseaza cu amenzi, dar in privinta incompetentei si minciunilor guvernan’ilor nu face nimic.

  8. neacsum

    @Titi,
    Pe ei nu ii intereseaza cum s-a ajuns la situatia asta, atunci cand cei care se fac vinovati trebuie protejati, ei vin acuma sa ne asigure ca au unde sa-i interneze si eventual inmormanteze pe cei afectati. Si cu asta gata, totul e in regula.

  9. bazil

    Pentru cei care nu mai pot de grija salariilor compensatorii luate de cei de prin 2000. Mai invidiosilor si lacomilor, prin 2000 salariile compensatorii erau de cateva mii de euro (3000-4000) maximum (exceptii fff putine-smecherii) , impozitate la greu cu cca 50% iar pensiile stabilite erau modeste si submodeste. Dupa 2010(nu mai vorbesc de dupa 2016) pensiile erau cam bunicele, peste 7000 majoritatea , multe de 5 cifre ! Salariile compensatorii ar fi depasit usor 100.000 lei in multe cazuri! Asta e egalitate in drepturi? Rusinica!

  10. neacsum

    @Bazil,
    Indiferent de cuantum, problema este ca unora dintre noi le-a fost amanat apoi anulat un drept. Despre asta trebuie sa discutam, nu despre cat a primit sau ar fi putut primi unul si altul. Cand vorbesti despre egalitatea in drepturi, nu vorbesti de egalitatea de sume ci de egalitatea de tratament. Daca intri in sume, nu mai rezolvi niciodata nimic, pentru ca mereu vor exista diferente, lumea, salariile, evolueaza, nu stau pe loc ca sa beneficieze toti de aceeasi suma.

  11. Titi

    Din Statutul personalului Silvic:
    „(4) Personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificație egală cu de minimum 5 ori salariul brut pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.”

  12. bazil

    Domnule colonel, de acord cu dvs. fara rezerve. Pensiile nu pot fi chiar egale , chiar la aceeasi situatie juridica.Ceea ce trebuie aratat insa , ca sa nu existe neclaritati: in momentul de fata ,la aceeasi situatie juridica unii au 3000-3500 iar altii, in baza unor sporuri ori amendamente conjuncturale, au 10.000-15.000-30.000 ori chiar mai mult ceea ce este de neacceptat. Daca ar avea unii 3000-3500-3800 iar altii 4000-5000-6000 (bazate pe perioade mai mari cu functii mai mari ori munca la esaloane superioare, vechime in grad superior mai mare samd) nu ar fi nici o problema .

  13. pontonieru ion

    Domnilor,
    Conform Institutului National de Statistica, in anul 2015 Romania a avut o crestere economica de 3,9 si o inflatie negativa, 0,6. In anul 2016 cresterea economica a fost de 4,7 iar inflatia iarasi negativa , de -1,5. In anul 2017 cresterea economica a fost de 7 iar inflatia de 1,3.
    In Romania actuala, cresterea economiei se bazeaza pe consum. Majorarea salariilor si pensiilor, alaturi de alte masuri (credite avantajoase..) influenteaza direct economia.
    Pentru aceasta, in anii cu dificultati economice si inflatie mare, guvernele au luat masuri si au dispus indexarea salariilor si pensiilor, astfel incat scaderea veniturilor reale sa fie corectata
    Insa, atunci cand economia a realizat un nivel de crestere bun si inflatia a fost mica, pentru a stimula consumul si cresterea economiei, guvernele au dispus majorarea veniturilor bugetarilor.
    Asadar, indexarea si majorarea veniturilor bugetarilor sunt parghii de actiune asupra economiei statelor sunt masuri economice necesare, diferite, distincte, care sunt dispuse de guverne in functie de factori economici diferiti de la an la an, prin lege.
    In conditiile in care consumul este motorul economiei, neadoptarea acestor masuri ar avea desigur implicatii negative, majore in economie. Indexarea si majorarea nu sunt pomeni, ele sunt masuri necesare.
    In acest context, neaplicarea, reducerea, anularea de catre cei care au datoria de a indexa sau majora veniturile dispuse prin lege, duc la dereglarea consumului si au implicatii negative directe asupra economiei tarii.

    In anii „cu pricina”, 2016 si 2017, data fiind situatie economica a Romaniei, crestere economica de 4,7 si 7 si inflatie -1,5 si 1,3 ca masuri economice necesare de stimulate a consumului, guvernele au majorat veniturile salariatilor bugetari si pensionarilor si nu a fost necesara indexarea cu rata inflatiei
    Conform celor doua ordonante, 57/2015 si 99/2016 si pensiile militare S-AU MAJORAT:
    (2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majoreaza cu 5%
    (2) În anul 2017, pensiile reglementate de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare, se majoreaza cu 5,25%, potrivit art. 59 alin. (1) din actul normativ mentionat.
    Dar legea 223 in forma avuta si cum este acum in vigoare, reglementeaza prin art 59 si 60 modul de INDEXARE (SI ACTUALIZARE A PENSIILOR MILITARE), ca masura economica dispusa de guvern. Insa prin prevederile ei, aplicarea acestei masuri economice beneficiarilor Legii 223, a fost conditionata si indexarile nu pot fi acordate decat unui numar restrans.
    In Legea 223/2015 nu exista prevederi care sa reglementeze MAJORAREA PENSIEI MILITARE si in mod legal majorarile dispuse de guvern trebuiesc acordate atat timp cat legea care le-a instituit este in vigoare.
    Insa rauvoitori de prin conducerea M.Ap.N. si CSP,din „patriotism si pentru a pune umarul la „cresterea ecomomica a Romaniei”, au asimilat fara nici un temei, cu incalcarea legii in vigoare, majorare cu indexarea si au desfiintat retroactiv cele doua majorari din 2016 si 2017 si, in ce ne priveste au zadarnicit masurile economice luate atunci de guverne pentru bunul mers al economiei. Fondurile alocate se pare ca au fost returnate.
    Oare daca si cei de la pensii ar fi anulat majorarea punctului de pensie din 2016 si 2017 ce s-ar fi intamplat cu economia tarii? D-nul Calin Popescu Tariceanu spunea aseara ca majorarea cu 40 % a pensiilor este benefica pentru economie. Oare aceste majorari neacordate de CSP a M.Ap. N. nu erau si ele benefice economiei.
    Dar, oare mai este in vigoare „subminarea economiei nationale? Ca ar fi utila. Ce face oare SRI ca este o chestie de siguranta nationala zadarnicirea unor masuri economice.
    Cu respect.

  14. geofreeland

    @Pontonieru Ion De acord cu dvs.

  15. obiectiv

    incompetența este permanent răsplătită, cu cât ești mai incompetent primești mai mult, numai trebuie să plângi, să ceri și să nu lucri, asta e tradiția sau cutuma în ministerul sănății, cu mici excepții desigur!!!

  16. Nicolae

    @Bazil
    Vãd cã tot o ţii langa-balanga cu cei care au avut nenorocul,as spune eu,sa iasã pe”bunaciunea”de lege civilã 263/2010,cu toate cã am mai spus de zeci de ori,şi o mai spun odatã,numai pt.d-ta,ci nu numai.

    1.Ca sã iasã la calcul 7000 lei,beneficiarul trebuia sà aibã cam 200 puncte de pensie(PMA=200)
    Cine crezi d-ta cã a avut asemenea punctaj?
    Nu zic cã nu au fost,dar îi numeri pe degete.
    Cele 200 de puncte nu sau împartit la 20 cã pe legea 119/2010(ani contributie) ci la 23,24,25…30,în funcţie de anul şi luna naşterii fiecarui individ.(vezi Anexa 6)
    Calculeaza,te rog şi dacã individul a avut doar 100 puncte,situaţie in care mã aflu şi eu.

    2.Intreb : Este bine cä cei dupã 2010,ieşiţi dupã 2010,nu si-au luat acele ajutoarele? Şi cã ele sunt suspendate de 10 ani? Binenţeles cã unii şmecheri cu funcţii in DFG,juridic şi alţii le-au otinut in instanţã iar alţii nu?

    Eu sunt un tip calm,dar niciodatã nu am suportat ipocrizia unora şi mai ales pe cei care se fac cã nu inţeleg.

    3.Eu înţeleg frustrarea unora,dar sã nu aducá acuzatii şi sã nu spunã nişte adevãruri,ducând in eroare auditoriul.
    Aţi înţeles d- le?

  17. Nicolae

    A propos,d-le Bazil,vã între,aşa de curiozitate,care este Punctajul d-tale obţinut in întreaga activitate(PMA)calculat
    Pe legea civilã 119,263(una din ele cã tot aia e,diferã impartirea,la 20 sau la 23,24,25…30,dupã cum am aatat mai sus,nu ca m-ar interesa,dar sunt curios!Eu am spus cât am obţinut,nu chiar 100,dar cam pe acolo.
    Mulţumesc pt.amabilitate!

  18. geofreeland

    Nu știu de ce, cuvântul „steril” bântuie concluziv pe site. Dex-ul are multe înțelesuri, inclusiv pentru ceva care nu duce la un rezultat. Ce credeți că va hotărî instanța în disputa CSP și CC? Ce soluție va da? De fapt, ce nu au înțeles armate de „specialiști” în traducerea legii vor trebui să respecte ce spun un complet de magistrați. Ce-or înțelege și magistrații, și ei oameni, în calitate de arbitrii, ca la fotbal să zic, decisiv, nu știu, dar ei sunt abilitați să constate dacă a fost fault sau nu. Nu știu cui vor da cartonaș, faultul e, dar tare mă tem că se va relua jocul cu o minge de arbitru după consultarea observatorului federal. Și cu faultul cum rămâne? Ee, trece, e doar o vânătaie!

  19. geofreeland

    Un general cu două stele din armata turcă, în 2000, face o afirmație” Romania is only friend of Turkyie!” „Sorry, please repeat” Și repetă același lucru, grav, dându-mi permisiunea de specifica acest lucru în raportul de informare. Uitându-mă azi, la prospecțiunile de gaze în mările ce scaldă coastele turce, în scopul asigurării independenței energetice și veniturilor la buget aduse de producția și exportul de gaze, mă întreb de ce nu gândim o asociere de exploatare în comun. În primul rând nu avem voie, apoi nu trebuie să fim independenți energetic, apoi cum ne permitem să ne exploatăm resursele, apoi nu avem voință politică, apoi noi trebuie să rămânem săraci spre a fi mai ușor de manipulați prin foame mulțumindu-ne cu ciozvârte. Cămașa e mai aproape de piele decât costumul asortat la joben. Noi dansăm ca Astaire și Rogers, culmea, pe muzica Walkiriei, privind la seriale turcești întrerupte de îndemnul de a purta mască. Na, și ca să avem și stress ajunserăm cu pensiile pe masa justiției independente.

  20. bazil

    @Nicolae. D-ta citesti ceea ce postezi? Ce este aia *şi sã nu spunã nişte adevãruri,ducând in eroare auditoriul?* Cu alte cuvinte daca spui adevarul duci in eroare auditoriul mai nea Nicule? Nu ai inteles aproape nimic din ce am vrut sa postez.Aproape 40.000 rezervisti din toate sistemele snaops au peste 7000 lei pensie, unii muuuuuult peste 20.000 lei(cum le justifici d-ta) asa ca nu mai fii curios d-ta cu punctajul meu ca nu te ajuta la nimic! Mai bine pune-ti neuronii la lucru! Si fa propuneri concrete pentru eliminarea discriminarilor si inechitatilor actuale nu analize si sinteze aiurea !

  21. geofreeland

    De ce nu mai e democrație în România? Din cauza banilor, a inculturii politice și a unor aleși care își trădează electoratul. Traseismul politic înseamnă bătaie de joc și jignirea electoratului. Lipsa de criterii clare pentru un candidat eligibil face ca orice neica nimeni care a contribuit cu bani sau nepotism duce la „alegerea” unor neaveniți pe o listă de partid. La locale, ce treabă are partidul? Aici sunt aleși oamenii. Incultura politică, prin accepțiunea mitei, deturnează sensul votului. La parlamentare, pe liste de partid, oamenii votează în orb. Mă, da’ cine e ăștia de pe liste? Cine are probitatea morală de a-i pune? Pe ce criterii sunt puși ca ofertă politică? Azi vedem că șobolanii rămân șobolani și noi jigniți profund. Asta e România normală, cu un președinte ipocrit, mincinos și agent electoral al hoției. Votați!

  22. geofreeland

    După două guverne „ale mele”, cioloș și Orban, ilegale de altfel, nealese de nimeni, ne-am lămurit. Cu șmecherii, cu emoții „colective”, cu #rezisți, cu „călărirea” unei Constituții, suntem și mai săraci și mai proști, masă de manevră a principiului ” cioara de pe gard”. Turcii, deja au planuri de exploatare gaze în mare, lângă noi, și noi așteptăm sărăcia unei incompetențe impuse. Chiar așa de proști suntem? Vorbim de rahaturi, România educată, școală online fără curent electric, vorbim de interes național care nu mai există…Ce mai suntem noi? Vaca unei Europe care ne-a sufocat de „valori”? Gata!

  23. geofreeland

    Mimarea conducerii statale deja crează furie de masă. Nu tu asistență medicală, nu tu educație, nu tu investiții, nu tu programe de dezvoltare…nimic, nimic. Haotism bezmetic întreținut de la cel mai înalt nivel. Se vede din cosmos jugul vesticilor „civilizatori” mai ceva ca hoardele tătare. Așteptăm ce? Și voi vreți voturi? De ce? Ce vreți de la noi? Încă 4 ani de jaf? Asta vreți? Vrem și noi, românii, un sens, o direcție, ca șinele unui tren. Europa se îmbuibă prin sărăcirea românilor și voi spuneți că așa e bine? O țară cu mâna întinsă la procente la pensii și salarii din „mila” măritelor voastre fețe? Cine sunteți voi, politicienilor, pui de curcă?

  24. geofreeland

    Dracu a mai pomenit ca niște pensii militare să ajungă în instanță pentru legi inaplicabile în spiritul ei. Ambiguitatea legislativă e tot o bătaie de joc la cel mai înalt nivel. Comandantul suprem se uită, belește ochii, citește rapoarte, înțelege și ce zice? Tace. De ce? Tăcerea e un răspuns. De regulă, complice. Lasă-i să fiarbă! De ce să fiarbă? Poate crapă. Da, e și asta o atitudine politică, „o altfel de politică” moștenită de la alt șmenar, Băse. O continuitate a celei mai „corupte” țări din Europa. Multora le convine asta. Nouă nu.

  25. geofreeland

    Am o bănuială cruntă. După alegerile locale intrăm din nou în case. Forțați de a doua cocoașă. Iar umblăm cu hârtii. Nu v-ajunge? V-ați destrăbălat destul toată vara. Singurul om de stat care a spus adevărul a fost Boris Johnson: omul e o ființă sexuală. Ce distanță socială, ce mască? Contagiozitate extremă. OMS zice că, la nivel global, cazurile sunt în scădere. Oare? Nu contează, noi băgăm lumea în case. Cine-o rezista până în primăvară…Mirodeniile, piper, dafin etc au prețuri cu 120% mai mari. E un exemplu, bașca la anu’ va începe specula cu purcei, că Orban zise că nu mai ai voie să ai scroafe gestante prin curțile oamenilor. Oricum o criză alimentară se prefigurează și mă refer la bani, scumpete extremă. Acum, zacuști, legume la ladă, murături și conserve. Anul Nou 2021 va fi trist, cu Revelion fără musafiri. Nu credeți? Vorbim în ianuarie pe temă. Da’ cu Arafat ce-o fi, că nu-l mai văzui pe sticlă?

  26. geofreeland

    Uitasem, eveniment național, cu ample ecouri electorale: Violeta zise că s-au tipărit taloanele de pensie mărită cu 14%. Vedeți, suntem singura țară care în pandemie dăm la pensii! Vă dăm! Legea zice altceva. De fapt, v-am tăiat 26%, bucurați-vă! Tanti Violeta, da’ cu șomerii, cu șomerii, cum rămâne? NY Times face o analiză că din toamnă 54 de milioane de europeni vor fi concediați, pe lângă cei existenți. Soluții, alternative, chestii inventive, oamenii vor să muncească, ce facem? Cred că mămăliga deja fierbe.

  27. geofreeland

    Când veniră ăștia noi, un nene ministru zise că o alternativă la traficul Văii Prahovei ar fi o șosea Valea Doftanei-Săcele. Super!
    Și? Rămase ca-n tren. Și așa o să rămână. Păi, studiu fezabilitate, expropieri, măsurători, concurs de proiecte, poduri, linia proiectată, lucrări adiacente în ampriza de drum, deviz materiale-pământ, piatră spartă, balastru, îmbrăcăminte asfaltică, refugii, parapeți, condiții de iarnă, corecții de torente, anulare ebulvenți, treceri tubulare etc etc. Grea chestie să faci un drum! Deci, cu alternativa rămase ca-n tren. Da’ a dat bine la ce inițiative avem noi. Cum au plecat tv-urile, plecarăm și nou, și gata.

  28. Nicolae

    O alternativa viabila pt.a evita
    aglomeratia spre munte este calea aeriana,trenul.
    Un mare cnducator al ţarii ästeia a dat ideas adicã:”Nu avem nevoie de drumuri eu merg cu elicopterul”😀Drept dovada Firma care trebuia sà construiascã drumul respectiv si-a luat calabalâcul şi a plecat,dar nu goala,ci cu buzunarele pline.
    Noi,ce facem? Votãm schimbarea.Ba,nici mãcar la termen,cã ce votãm noi sunt schimbati pâ a se implini sorocul de 4 ani.”Buna ţarä, rea tocmealã”ar fi spus cineva,cândva.

  29. SD

    @Geofreeland
    Ati virat-o cu oistea fix in gardul politicii….da politica de aia bolovanoasa de care stiu numai unii.Astia „ne mananca de vii””‘si altora li s-a facut dor de dragnea si olguta

    Iote ce-am primit eu de la un militar rezervist din Alba
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=1924245237710529&set=a.475991292535938

  30. geofreeland

    Va fi un mare circ cu „alegerile” astea. Un popor năucit, dezorientat, scârbit. Nimic nu mai e doctrinar în coaja partidelor. Nimic nu ne mai reprezintă. Nici barem aleșii. Totul e o mimare a unei democrații care a renunțat la propria-i definiție.

  31. SD

    De parca ar fi fost vreo doctrina vreodata!Doar „doctrina banului”,atat si nimic mai mult in tara asta,doctrina universala si transpartinica

  32. geofreeland

    Politica din România e ca în proverbul cu „Câinii latră, ursul merge”. Presa, unul din câini, roade oase. Opoziția schelălăie trist. Și dacă se remarcă vreun dulău, fie i se dă o pungă, fie vin hingherii. Noi, cetățenii, privim printre uluci la lume și ne jucăm cu propriul câine bucurându-ne că dă din coadă. Cam asta e. Suntem precum cocoșatul de la Notre Dame, greșind secolul.

  33. neacsum

    @Geofreeland,
    Pentru cei care vor sa stie cum vor arata nuntile in Romania anului 2021, recomand cu caldura filmul”Nunta Muta” al lui Malaiele, film inspirat de un caz real petrecut prin 1953. Chiar daca situatia difera, modul de gandire e acelasi.

  34. Nicolae

    Clona „U”,echipã lui Lov,a parasit competitia eliminata de o echipã necunoscuta.
    Încã odatã se dovedeste faptul cã,ce este cladit înafara regulilor nu va dainui.

  35. Titi

    @Nicolae, s-a vazut lipsa de forma a Olgutei din atacul Universitatii Craiova !

  36. Nicolae

    Personajul,d.le Titi,e bunà pe postul de portar😀
    Eu am rãmas cu adevarata”U”,mitraliata de Sandu &Corleone.

  37. Titi

    Si la baiatul meu am auzit expresia asta..”Clona”..se vede ca „v-a cumparat” Mititelu pe amandoi..:)).

  38. Nicolae

    Bãiatul d.voastra a intuit bine!
    Nu poate fi adevarata”U”o echipã care a plecat direct din B(Liga a II-a).Mai ales ca si-a bagat coada şi un duşman al rezerviştilor militari adusi la nivelul femeilor de serviciu,lãutarilor şi bibliotecarilor.