ROAD TO HELL-partea a III-a

Categoria Despre Armata

”De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!” proverb popular

Oale și ulcele

Continui prezentarea discuțiilor Forumului .

  1. În continuarea intervenției mele am prezentat domnului ministru  date din următorul material :
    ”Cat timp MApN va mai tolera discriminarea militarilor, in relatia cu celelalte categorii de pensionari si salariati?

1. S-a inceput cu OUG 57 si 59 care au limitat, amanat, abrogat, modificat pensiile, au fost apoi inghetate pensiile NUMAI LA MILITARI.

2. S-a continuat cu neacordarea salariilor compensatorii la iesirea la pensie NUMAI LA MILITARI.

3. A urmat alta discriminare: Prin Legea 215 din 14.11.2019 pensionarilor din sistemul public li s-a acordat pentru perioadele lucrate în condiţii deosebite un spor de 4 luni la fiecare an lucrat, precum şi reducerea vârstei standard de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite. În acest timp Legea 223/2015 privind pensiile militare a rămas cu prevederile translatate din sistemul public valabile la data promulgării (condiţii deosebite un spor de 3 luni la fiecare an, plus faptul că la reducerea vârstei de pensionare acestea se acordă doar după împlinirea a 6 ani şi nu proporţional după fiecare an îndeplinit). De ce nu s-a aplicat aceasta prevedere si militarilor? Nu există niciun temei juridic pentru a menţine discriminarea la care sunt supuşi militarii!

4. Politistii au beneficiat prin oug 75 care va deveni lege in curand avand de sporirea spor la salariu, care se va rasfrange si asupra pensionarilor prin actualizare. De ce MILITARII NU BENEFICIAZA? Este greu pentru juristii MApN sa convinga pe cei din guvern ca salariul militarilor este solda? Ne incurcam de o denumire? Cand s-au anulat pensiile militare prin L-263 toata lumea striga ca noi avem salarii ca toata lumea, nu solde. Acum, toti au uitat ca avem salariul nostru se numeste solda si daca o instanta se refera la salarii ( ca venit) nimeni nu vede ca echivalentul salariului pentru militar e solda.

5. Si discriminarile continua, sa nu creada cineva ca s-au oprit aici. Recent, foarte recent, arde de fierbinte ce e, Prin legea nr. 146 din 23 iulie 2020 se acordă gratuit un set de 30 de măști de protecție, lunar, pentru:“Articolul 1c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;”Dar pensionarii militari aflaţi în aceeaşi situaţie (ale căror drepturi sunt de până la 1.000 lei), nu merită sau sunt imuni la virus? De la intrarea în vigoare a respectivei legi, MApN a avut vreo iniţiativă de corectare a discriminării? Dacă legislativ lucrurile sunt mai de durată, MApN a căutat o soluţie mai rapidă, aplicabilă prin sistemul spitalelor militare sau CMJ pentru această categorie de pensionari defavorizaţi ? Poate se gândeşte cineva şi la puţinii veterani de război!”

Materialul pregătit a fost mai amplu, dar după cele prezentate mai sus au început discuțiile comentariile între participanți inclusiv la prezidiu, domnul Ministru Ciucă a precizat că în ceea ce privește protejarea cu măști și ajutorarea pensionarilor militari pe timpul Pandemiei COVID19 MApN aluat măsuri fără să fie nevoie de o lege. A rămas să fie studiată și să se caute o rezolvare pentru punctul 4 din această prezentare.

  1. A luat apoi cuvântul domnul Cdor. (rtr) Brădean Vasile, prim vice-președinte al Ligii Navale Române. Acesta a ridicat problema accesului pensionarilor militar în spitalele militare pensionari care nu mai au aproape loc în spitalele militare din cauza civililor care nu au nici în clin nici în mânecă cu armata. Domnul ministru a spus că a mai avut sesizări pe această problemă, a discutat cu șeful SMAp, care are în subordine  spitalele militare și există ordine date în sensul asigurării și acordării de asistență medicală personalului militar activ și în rezervă/retragere. Dar nu poate interzice tratarea civililor în spitalele militare, pentru că si spitalele militare fac parte din rețeaua sanitară națională, în special acum în perioada COVID.

A doua problemă ridicată a fost distrugerea arsenalului Marinei Militare. Navele militare la această oră stau legate la Cheu pentru că nu are cine să le repare, NU MAI EXISTĂ ATELIERE  NAVALE MILITARE ÎN MANGALIA, în ateliere lucrează acum niște vietnamezi. Domnul Ministru a completat spunând că ”AU VÂNDUT”,(fără a preciza cine) și ultimul doc pe care îl mai aveau forțele navale. Întreb eu : Oare, ministrul apărării, președintele  sau CSAT nu au avut nici un cuvânt de spus,   aici, au asistat neputincioși? Noi nu avem un Pierre de Villiers în armată?

Domnul Comador a precizat că îl doare sufletul pentru aceste pierderi, că ” nu s-au s-au desființat ateliere de reparat tancuri, tunuri, și s-au desființat cele de reparat vapoare.”. Aici domnul ministru l-a ”liniștit” spunând că ”S-au desființat și alea domnule comandor!”

În încheiere, domnul comandor a spus:”domnule ministru, treceți PLX-ul 199 așa cum este și îmbunătățirile le facem după aia!”

2. A urmat la cuvânt domnul colonel(r) Udrea Constantin, magistrat, invitat pentru a da face unele precizări și a acorda asistență juridică. Acesta și-a oferit disponibilitatea de a sprijini cu expertiza sa Forumul și a remarcat în primul rând diversitatea de opinii, sau mai bine spus dezbinarea, disensiunile dintre asociațiile militarilor,  spunând că atâta vreme cât acestea vor persista, nu vom realiza nimic. A continuat domnul colonel prin a spune că problemele ridicate sunt reale dar există și confuzii printre cele spuse, nominalizând aserțiunea conform căreia MApN ar reprezenta guvernul. Reprezentarea intereselor noastre se complică prin faptul că în ecuație intră și reprezentanți ai altor structuri, cum ar fi MAI și serviciile secrete care au alte componente de salarizare. Domnul magistrat Udrea a sugerat să ne rezolvăm problemele după modelul magistraților în sensul că este un model care asigură de fiecare dată  actualizarea pensiilor cu salariile în plată.(Se pare că domnul magistrat nu cunoaște că, conform CCR, A=B dar B NUESTE EGAL CU A sau a uitat că legile sunt făcute de legiuitor și ”interpretate” de magistrați, iar magistrații sunt mai egali decât oricine). Apoi domnul magistrat a răspuns remarcii domnului general Gropan privind modificarea legilor organice prin OUG, spunând că ”asta se întâmplă de 30 de ani și acest lucru nu îl veți rezolva dumneavoastră”. Bun așa! Deci să nu ne băgăm noi, are cine. Să mă ierte domnul magistrat dar dacă cineva fură de o viață trebuie lăsat să fure pentru că asta știe să facă? Nu înțeleg raționamentul, dar mai ales indiferența față de unul din cele mai grave delicte, ÎNCĂLCAREA CONSTITUȚIEI. Domnul magistrat vorbea despre încălcarea constituției la fel de degajat cum vorbea domnul ministru despre distrugerea arsenalului Forțelor Navale, adică ”acceptați situația așa cum e, nu e treaba voastră!”.

În problema controlului Curții de Conturi domnul magistrat a sugerat să ne introducem în cauză  ca asociație, în proces alături de Curtea de Conturi, pentru că dacă Curtea de Conturi a decis așa, așa va rămâne. Asta e părerea domnului magistrat, dar eu am rezerve legate de decizia finală, mai ales dacă va fi votat PLX199 în actuala formă. Domnul ministru a ținut să sublinieze că Curtea de Conturi are dreptate parțial și sunt convins că se referea la faptul că pentru unii pensiile nu vor crește prin aplicarea actualizării după formula oferită de Curtea de Conturi, dar omite faptul că CPS A GREȘIT TOTAL față de TOȚI pensionarii prin neintroducerea indexării în actualizare.

3. A urmat la cuvânt plt.adj.șef (r) Constantin Gheorghiță, vicepreședinte filiala ROMIL Craiova. Acesta a repus în discuție problema salarizării, menționând faptul că pensia sa ca subofițer cu 29 de ani de serviciu efectiv are pensia mai mică decât femeia de serviciu de la o asociație de proprietari căreia acum îi va crește pensia cu 40%.  

Domnul ministru, trebuind să plece la alte activități, președintele Forumului i-a mulțumit pentru participare și amabilitatea de a ne pune la dispoziție sala exprimându-și speranța că acesta, instituția MApN vor rămâne receptive la solicitările asociațiilor militarilor, mulțumind pentru efort.

Domnul Ministru a spus că nu a făcut nici un efort și  i-a asigurat pe cei prezenți de disponibilitatea sa în ceea ce privește comunicarea cu mediul asociativ și a completat că în acest sens a și fost întocmit un plan de lărgire a dialogului prin înființarea și punerea la dispoziția rezerviștilor până pe 20 octombrie  a unor noi forme de comunicare, și anume:

  • Achiziționarea și administrarea domeniului de internet” PENSIONARI MILITARI.RO”-15. 10.
  • Crearea și administrarea unui FORUM dedicat problematicii pensiilor militare, într-un subdomeniu distinct”Pensionari militari.ro”
  • Înființarea și promovarea adresei de Email ”@drpcvp”a  departamentului PRPCVP.
  • Înființarea și promovarea adresei de e-mail proprii CPS.
  • Înființarea paginii de facebook DRPCVP.
  • Înființarea paginii de FB a CPS
  • Organizarea unor sesiuni de întrebări si răspunsuri in timp real pe pagina de facebook a direcției  Calitatea vieții si a CPS, odată pe săptămână la Direcție și de două ori pe săptămână a CPS.
  • Îmbunătățirea calității activității liniei telefonice pe tel verde 0800808880.
  • Nominalizarea comunicatorilor pentru fiecare domeniu și activitate.

Termen 15-20. 10.

Col Tudor Marian a mai solicitat ajutorul și implicarea MApN în sărbătorirea anul viitor a 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu, propunere înaintată  încă de la începutul anului de ROMIL domnului ministru acesta spunând că ”o rezolvăm, aceasta este o problemă cel puțin a oltenilor, dacă nu a tuturor.”

S-a mai pus pe final problema statuii lui Mihai Viteazu înlocuită în Piața Unirii din Oradea de statuia lui Ferdinand, înlocuire cu care o parte din militarii din Oradea nu sunt de acord, deși există intenția ca Mihai Viteazu să fie relocat în Piața Independenței din Oradea, care va deveni centru pietonal și locul de desfășurare a tuturor activităților socio-administrative. Domnul Ministru a promis să studieze problema și să vadă care va fi soarta statuii lui Mihai Viteazu.

Așa s-a încheiat prima parte a discuțiilor Forumului, cea la care a participat ministrul apărării. După plecarea ministrului au continuat discuțiile.

Va urma .

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

55 Raspunsuri la ROAD TO HELL-partea a III-a

  1. geofreeland

    Deci nimic și complicitate. Ce treabă are domn’Ciucă în ecuația pensiilor militarilor și în general cu calitatea vieții acestora. Trecem la online, frumoasă treabă. Ni se scurg ochii de bucurie văzându-l pe domn’ ministru care ne explică că dumnealui e veșnic, că vârsta îl va ocoli și misiunea lui pe Pământ a fost ce este și ce face. Ca militar, la ordin.

  2. geofreeland

    Ce nu ni se spune și o dau toți cotită? Că nu sunt bani sau sunt pentru alte priorități, ca de exemplu, achiziția de tehnică militară bineînțeles fără offset, construcția și întreținerea bazelor militare, cheltuielile cu aplicații, întreținerea trupelor din afară etc. Nu sunt bani, cam ăsta e adevărul și nici nu vor fi. Fiertul în suc propriu al demnității militarilor se face la foc mic până la evaporarea lichidului vital. Cred că asta nu e prioritate a ministerului, Doamne feri!

  3. geofreeland

    Ce nu se vede? Cândva pe hărți noi eram cu linii roșii. Acum e albastră situația. Unii zic că avem de atunci ochii roșii, neștiind că erau așa de nesomn, de pulberi arse, de motorine și uleiuri, de frig, de praf, de noxe, de plâns…Și având, zic ăia albaștri, ochii roșii, ne tot pun picături, după rețetă, că poate ne-o trece. Cred că nu Styxul neavând bani de ort.

  4. Ifrim

    Restructurarea armatei prin disponibilizarea cadrelor s-a facut la ordinul NATO.Atunci să ne plătească NATO pensiile precum fosti militari ai lor.Atât pot face și ei pentru cei 2% din PIB care se duc pentru achizitia tehnicii lor,punerea la dispoziție a terenurilor bazelor militare,contractele directe și nu numai în domeniul militar și câte-or mai fără să le cunosc eu!

  5. geofreeland

    POVEȘTI DE VIAȚĂ 51. La țară, când toți primarii au furat efectiv, ni ai drumuri asfaltate. Praful, tărâna, colbul, ⁵trece un tractor, atmosfera fără vânt îl ține așa de-a dracu’ prin aer și el ce treabă are, să se depună prin casele oamenilor. La două, trei zile îl vezi. Te apuci să-l ștergi și dai de înrămatele istorii a carierei militare. Diplome cu duiumul, românești, NATO, licență universitară militară, cursuri post academice, de limbi străine, de perfecționare, de specializare, de ocazii aniversare, participare în teatre, diplome de merit militar, diplome de excelență. Ce frumos! Nici nu ai unde le agăța de prea multe. Și nici nu le-am expus, piate din modestie. Fie acolo. Le privesc, îmi sunt dragi, inutile. Zic femeii, unde să le punem? Ea, simplu, zice, în baie, le admiri în clipele cu tine…Vine un prieten din copilărie în vizită, asistent medical ieșit la pensie de pe o platformă petrolieră marină românească, două săptămâni pe mare, două acasă, vouchere concedii etc. Zice, mi-au dat ăștia 14% la pensie, am 9700. Câât?zic. Serios la întrebare mă întreabă, tu cât ai? Pe jumatea ta îi răspund. Vouă nu v-a mărit? Am evitat un răspuns, scuzându-mă că merg la baie unde îmi imaginam, ușurându-mă, că ar fi o prostie afișată, de rușine, chestia cu diplomele.

  6. geofreeland

    Se pare că ultimul articol a dezumflat gogoașa într-un silenzio stampa dezamăgitor. Ce să mai comentezi? Ce nu e? Și ce nu e? E nimic, doar PLX199, promisiuni pe repede înainte. Cuvântul de ordine e ce facem la testul votării la locale. Important, zic mahării politici și funcție de „rezultate” stabilim strategia ciolanului parlamentar. Rezultatele, conform celor care numără, cum spunea Stalin, vor fi galben albastre. Combinația culorilor dă verde, dacă se umblă la dozare iese chiar kaki. Un semnal puternic. Apoi mai vedem. Ce să vedem? Cioclii ăia pe sticlă, cu morgă demnă de a induce frica, liberi la statistici morbide. Vorba Guicăi, „da’ cu pensiile militarilor? Cu pensiile lor, ce știți?” Și Nilă, chiar supărat de întrebare zise ” Eee, ce pensii, vorbim m-a’-ncolo, Îîî…”. Fiind vineri, zi de post, și la post-ări, bilanț de săptămână, miserupismul devine contagios. Normal, doar sunt vremuri de Covid, ciocu’ mic, mascat discret.

  7. geofreeland

    Incredibil! Cum poți spune unei femei, chinuită după o operație ratată, nu știu intenția sau malpraxisul, unde după operație i s-a găsit o sârmă, sârmă am spus, în colon, „doamna Sârmănmaț”. Cine credeți că a spus asta? Distinsul decrepit de atâta cultură plătită să se coboare la nivelul scatologiei, domnul guru al gazetarilor, CTP. Abominabil individ, cred că zoo Băneasa l-ar reabilita între jivine. Niciodată, dacă ai bun simț, nu orchestrezi o propagandă pe durerea unui om. E inuman sau CTP. Deontologia ziaristului a murit în bălegarul de bani. Rușine CTP. Te admiram la seratele culte ale lui Isif Sava. Acum, te zbați între viermi, a fi cel mai tare. Vierme.

  8. Titi

    @Geo, nu te mai uita la acest individ care are atata rautate in el incat ne poate îmbolnăvi si pe noi; la el si la Petrov, eu schimb canalul !

  9. geofreeland

    @ Titi Ai dreptate, e un om cult decăxut în decrepitudine plătită. Era un simbol de evoluție, acum un preș cu gură murdară, veninoasă. Te doare. Deci, cum spui, in vino veritas. Omar Khayam, acum ceva mii de ani, făcea apologia vinului. Sunt de citit, pe net, rubayatele sale. Vinul ca și veninul uman sunt veșnice, depinde ce alegi. Hai la treabă, fierbe vinul, și din boască, tescovina fiartă de Crăciun…

  10. geofreeland

    Francezul zice „les jeux sont faites”, jocurile sunt făcute. Mă refer la pensiile militare, CSP, CC, instanță. De câteva zile mă întreb, de ce onor Ciucă a convocat asociațiile? Să ce? Nu văd nimic. Doar propagandă, sanchi dialog, manipulare. Cine? Domn’ ministru. Cine altcineva. Cine e onor ministrul? Păi cine să fie, un general fără sânge în fața politicului. Totul e o neputință mascată de un dialog fără sens. Iar noi, camarazi care știm câte ceva, acceptăm de la cel mai înalt nivel, obediența, incalificabilă deciziilor militare. În rest, preoții militari au răspunsul. Iartă-l Doamne…

  11. geofreeland

    Cine e șeful armatei? Seful SMG, ministrul sau șeful CSAT? Nimeni nu știe. Copilul cu multe moașe. Nu contează, zic, dar când CSP e făcut din militari, ei nu respectă ordinul? Cine le dă ordinul ierarhic? Asta a propos de pensiile militare. Ministrul are un Inspectorat cu corp de control, Direcție Judidică, care ce fac? Cum să fie CSP stat în stat? Atunci fă-i civili, ia-le gradele, fă-i orice. Cum s-a ajuns la instanța cu CC? Cu o singură rezervă, armata, recte ministrul execută ordine politice, și atunci ministrul zice „am înțeles” și o scaldă cu consultări sterile cu niște alți foști militari, năimiți și ei, să execute maculat, cerința politică, ascunzând de fapt că nu sunt bani. Că nu sunt, cel puțin prioritar pentru pensii. Cam asta e.

  12. Prohasca

    are audit propriu,ce face?conform legi ar trebui sa fie independent sau astupa toate erorile sistemului din MAN.

  13. Luca Adi

    Cât timp va mai dura până la impunerea botnițelor și în pat? De ce în
    pat ai dreptul să respiri fără să te intoxici cu propriul de vbioxid de carbon? Tocmai ce a enunțat a Arahat măsurile luate nu sunt suficiente! Ce urmează?

  14. neacsum

    @Luca Adi,
    Parca ti-am spus ca incerci marea cu degetul. Nu il simpatizez pe Arafat, dar nu il cheam arahat, asta e atac la persoana nepermis aici. Daca ai vrut sa imi verifici limitele, le-ai aflat. La revedere !

  15. SD

    voiam sa-i raspund lui luca ceva despre pat,covid si alte mascari.Ma bucur ca nu mai e cazul…ma trezeam si eu blocat:))))

  16. SD

    dar tot nu ma pot abtine
    *Lucaaaa!!! fugi repede in piata universitatii la protestatarii aia antimasca cel putin la fel de „inteligenti” ca tine

    (*)acesta nu este un atac la persoana.Este doar un sfat:)))

  17. SD

    Pe un alt site unde un(nu spun cine,persoana importanta:))….a spus despre nicusor dan ca este un mucios cu creier de bolovan si alte injurii fara sa cunoasca persoana.Eu mi-am permis doar sa spun ca este campion inernational la olimpiada de matematica (1987) si in sprijinul celor spuse am pus si CV-ul din Wiki(vers.en)Ar fi culmea ca adminul sa cenzureze si wikipedia ca doar pe asta n-a facut-o …apropo La Craiova cica a iesit primar „dragostea” mea/noastra cea mare asa zisa LOV…s-a „scos” ca in parlamentul viitor nu mai avea nici o sansa nici cu psd nici cu altii….deci „a jucat-o” bine doamna LOV

  18. SD

    E asa cum banuiam
    Pe celalalt site au aparut postarile dar citatul din Wiki despre care vorbeam mai sus NU a aparut…deci pana si wikipedia este cenzurata daca nu corespunde cerintelor de partid….câââh!!

  19. SD

    adica au aparut postarile e mult spus…a aparut una din patru si atat

  20. dora

    Păi ce făcurăți? Ați ales-o pe L.O.V., primar?

  21. SD

    Adevarat „road to hell”
    tot ascultand declaratiile liderilor politici poti sa juri ca toti au castigat.Unul singur nu a zis ca a pierdut in alegeri tu’i mama ei politica:)))

  22. bazil

    Cata zbatere , cate opinteli si la urma vor si pensii speciale chipurile ca e f greu si trebuie compensatii!

  23. neacsum

    Se mareste lista alogenilor si condamnatilor care vor conduce destinele romanilor. O natie in care strainii si puscariasii ajung pe functii de conducere nu merita mai mult decat alege. Scaunul de primar al Olgutei Vasilescu se clatina. Solomon va face sesizare la CNCD pentru ca Piedone a castigat alegerile in sectorul 5 cu o condamnare de 8 ani dar in prima instanta, deci neexecutata, iar el cu „Studiile”efectuate a fost abia al treilea la Craiova. Este impardonabil!
    De ce a castigat Piedone, in Bucuresti unde aproape toate sectoarele au tras pe dreapta? Pentru ajutorul dat in dosarul Colectiv, care a dus la daramarea lui Ponta. Se platesc daune.,…
    Banatul sarbesc al Timisoarei invata limba germana. Allemania , olee Allemania!La Timisoara nu se va mai asculta Hajde da se volimo cu Lepa Brena , ci Lili Marleen !

  24. SD

    @Neacsum
    Ma dezamagiti cand manipulati in stil pesedist
    Ca oltean va seaca la inima ca-l cheama dominic fritz pe ala de la timisoara dar va incalzeste sufletelul un LOV??
    La brasov a aparut allen coliban….au si sarit sa-l condamne ca huooo ca strain ca alea alea,dar mai jos cam asta este allen coliban(nu el si-a ales numele si nici macar nu a fost intrebat daca-i place la fel ca noi toti dealtfel)
    Va simteati mai linistit daca il chema pe ala de la timisoara cu un nume romanesc „Cap de Bou”??(nume real il gasiti pe net la evidenta populatiei)
    Eu nu judec oamenii dupa nume ci dupa fapte
    deci allen coliban primar brasov(usr)
    Ma doare la basca din ce partid e sau cum il cheama dar fragmentul di CV-ul lui e bun si e real

    brașovean, șagunist, două facultăți terminate – Calculatoare și Marketing. Experiență de 10 ani în industria IT, 8 ani în consultanță de business şi fonduri europene, 6 ani în dezvoltare organizațională şi managementul performanței. Mi-a plăcut mereu să învăț, să experimentez, să deschid drumuri. La 14 ani învățam grafică în Corel DRAW, la 20 de ani aveam propria firma de software și clienți internaționali, la 27 de ani eram director de producție, la 31 de ani președinte de federație.

  25. SD

    @neacsum
    Cu ce e mai buna LOV decat ala de la Timisoara??? Mie mi-ar fi rusine!!
    E mai romanca pt ca o cheama Vasilescu??..:))

  26. SD

    cateva exemple de romani neaosi,binele facut il stiti

    Alexandru Bîrlădeanu
    Emil Bodnăraș
    Petre Borilă
    Silviu Brucan
    siiii…
    Iooooon Ilieeeescuuuuu
    aplauze…!!

  27. SD

    asta-i castigatorul la BV….bineinteles un tradator(ca nu-l cheama Liviu Dragnea probabil ) ca n-are nume romanesc

    Allen Coliban primar Brasov
    ….. brașovean, șagunist, două facultăți terminate – Calculatoare și Marketing. Experiență de 10 ani în industria IT, 8 ani în consultanță de business şi fonduri europene, 6 ani în dezvoltare organizațională şi managementul performanței. Mi-a plăcut mereu să învăț, să experimentez, să deschid drumuri. La 14 ani învățam grafică în Corel DRAW, la 20 de ani aveam propria firma de software și clienți internaționali, la 27 de ani eram director de producție, la 31 de ani președinte de federație……

    asa-i cand judeci oamenii superficial dupa nume(asta-i obicei oltenesc) de asta sunt vai de capu’ lor oltenii aia

  28. neacsum

    @SD
    Ja, Ja….

  29. neacsum

    @SD
    Te grabesti. Eu nu am facut nici un fel de aprecieri la cei doi ci la acest trend de a linge blide al unora care decid sa scoata castigatori persoane care incanta inima conducatorului iubit sau anumitor servicii. Cum dracu se face ca s inmultesc listele ciudatilor? Toti oamenii capabili par sa apara din randul condamnatilor si al alogenilor.

  30. neacsum

    @SD
    Istoriceste vorbind toate schimbarile de regim in Romania s-au bazat pe elemente straine poporului, tradatori si oameni de joasa speta. Numai asa ai suficienta ura pentru ” schimbare”. De unde sa incepem cu exemplele ? De la Eterie? De la caderea lui Cuza si aducerea regilor straini? De la trupa de comunisti evrei, in frunte cu Pauker, Walter Roman, Ion Gheorghe Maurer, Brukner, sau de la Iliescu, magureanu, din nou Roman-fiul, Brucan, continuand apoi cu sefii serviciilor secrete etc etc. Probabil insa ca sunt prea multi si a devenit obisnuinta, asa ca nu se mai baga de seama.

  31. SD

    Neacsum
    ref la actualul primar al bv nu ma refeream la dvs ci la un pithecantrop care la nici 20 de ore de la alegeri il facea praf si pulbere avand ca reper numele.pithecantropul neavand nici o leg cu brasovul pt ca locuieste si el undeva in tara asta,in nici un caz nici macar in jud brasov(dar era tare in „judecati de valoare”)
    Ma rog hai sa va spun de ce scriu acum de fapt.M-am gandit ca:

    Balamucul abia a inceput
    Urmeaza parlamentarele pe 6 dec. si campania electorala(neoficial) a inceput de aseara de la ora 21
    Acu sa te tii!!!:))

  32. neacsum

    @SD,
    Alta data cand mai faceti aprecieri specificati andrisantul. Confuziile sunt regretabile si nu fac bine nimanui.

  33. neacsum

    @SD, Ce ai zice daca ai afla ca domnul Fritz de exemplu, cetatean german, a fost printre altele si seful cancelariei presedintelui Germaniei? Nu ti se pare ca se pregateste o dinastie germana la Cotroceni dupa modelul Sibiu? Iei un neam, pompezi in el bani, face orasul frumos, lumea il lauda, bun gospodar, el reda bunurile tuturor nemtilor chiar si celor care mostenesc organizatii naziste, si uite asa, e numai bun de candidat la viitoarele alegeri prezidentiale. Pas cu pas. Iohannis a fost primul pas, Fritz e al doilea.

  34. SD

    @Neacsum
    Mda frumoasa teorie conspirationista
    A fost seful cancelariei lu madam merkel.Nu stiam am sa verific si vom vedea daca e real sau manipulare
    -este si neam cu merkel??(ca asa ati scris) si mai grav
    In baza celor spuse de dvs si clothilde armand vrea sa ne dea pe mana „frantujilor”.Chiar! urmariti ditamai scandalul de la sect I b(m)ucuresti cu jandarmi politie ancheta falsificare PV tot dichisul.Vedeti cine sunt protagonistii si va garantez o distractie la max.
    apropo numele Ciolacu o fi romanesc ca eu stiu ce fel este hi,hi(da am facut un „rautacism” recunosc)
    deci pt presedintia RO se vor bate nemtii cu francezii…pana acum si mai urmeaza,cine stie poate un congolez sau burchinezofasolist (termen inventat de mine),attila de la tg mures vine puternic pe turnanta ca a luat udemereul tot ce se putea lua, deocamdata ramanem sa zicem (m)ucuresti

  35. SD

    Pai frate am scris de 3X si nu se posteaza…Imi bag picioarele

  36. Titi

    @SD, daca nu te mai iei de Olteni iti dau un pont: scrii textul o singura data, il copiezi, si-l postezi mai tarziu, chiar de mai multe ori pana reusesti !

  37. akord_75(fost SD)

    multumesc Titi
    am mai incercat dar n-am avut rabdare
    promit ca nu ma mai iau de olteni!!(doar atunci cand merita si atunci nici nu conteaza cum se numesc)
    Bine ca NU mi-ai cerut sa NU ma iau de popi ca ma apucau pandaliile instant:))) dar nu e locul aici,am eu locurile mele.Am spus doar ca nu suport hotii si manipulatorii…se incadreaza si ei la categoria asta si inca bine de tot

  38. SD

    @titi
    am mai incercat de n ori de cand ati scris(va multumeam) dar tot nu apare nici cu copy/paste nici macar daca fac alt cont si scriu…”fost SD” ca sa se stie…..
    poate acum si apoi ma las pagubas

  39. akord_75(fost SD)

    hopaaa…dupa 7 incercari si 14 minute,dar nu cel de mai sus era textul de baza

  40. akord_75(fost SD)

    Mda ar cam merge sa vedem pana cand ca reclamatii au mai fost cu duiumul(dar erau reclamatii prostesti impotriva adminului)de asta eu m-am abtinut pana azi.
    oricum adminul tb sa umble la setari si aici pot ajuta, dezinteresat bineinteles
    ca doar nu ma cheama H

  41. akord_75(fost SD)

    Deci admin pardon domnu’ Neacsu va trebui sa renuntati la nr de caractere si sa redirectionati „spam” si „trash” catre active
    Va trebui deasemenea sa reconfigurati lista cu cuvinte interzise intrucat e suficienta radacina cuvantului ca acesta sa fie sters chiar daca el are cu totul alt inteles
    Aveti de „sapat” vreo doua zile ca sa iasa treaba buna.
    Nu va suparati nu ma bag in „bucataria” dvs ci incerc sa ajut strict dpdv tehnic

    PS treaba asta cu copi/peist e nashpa daca vrei sa scrii pe un blog….altii mai „jmecheri” au departamentul tehnic al partidului care ii sustine dpdv erori/defecte/mentenanta

  42. SD

    completare….este si una(macar una) din cauzele slabei activitati a „postacilor”
    Nimeni nu vrea sa mearga cu o masina a carei roata se desumfla din 10 in 10 km.Am patit-o pe pielea mea(si nu mint ca n-am de ce.Nu-i motiv de lauda)

  43. akord_75(fost SD)

    scuze numele corect este akord-75,deh puterea obisnuintei

  44. geofreeland

    @akord-75 Da, se mai întâmplă să ți se dezumfle o roată din 10 în 10 km. Pe DN1A între Măneciu și Săcele nu găsești o vulcanizare. Roata, ca omul bolnav, te oprește, îi mai dai niște pompe, cobori pasul Bratocea și târâș-grăpiș, ajungi la Săcele, ușurat că ai găsit un mic atelier de vulcanizat. Asta e povestea, în geam vezi o poză cu primarul în funcție, PSD. Rezolvi pana, plătești dar, vezi, curiozitatea te împinge și întrebi „Tot cu PSD-ul?”. Omul se uită la tine, și răspunde simplu „Eu nu am treabă cu partidul, eu votez omul!”. I-am zâmbit, i-am mulțumit și drept bonus îmi spune să schimb două prezoane la roată că sunt strâmbe. Meseriaș și om.

  45. geofreeland

    A propos de nume. Kendeffy, e românesc? Nu, e maghiarizarea numelui de Cândea. Ce m-a frapat? Tot căutând despre renumitul ceai de Ceylon, am citit, să acopăr despre istoria acestui stat insular. Aflu cu stupoare, dintr-un document în engleză pe net că un guvernator portughez care a condus Ceylonul îl chema Cândea, în original, cu î din a. Măi să fie! Luând lista localităților poștale românești constat că nu există județ subcarpatic fără să nu aibe o localitate Cândești. Măi să fie! Și iar caut și descopăr că la Râu de Mori există o cetate a neamului Cândeștilor. Neam viteaz ai cărui flăcăi l-a bătut pe Carol Robert de Anjou la Posada, că au luptat în 1877 la Vidin și Plevna, că au cartiruit după independență pe lângă armata rusă a lui Alexandru, țarul, în Teleorman, de unde și numele orașului Alexandria. Cu ce se ocupau flăcăii ăștia, înalți, frumoși? Cu transhumanța și poate unul din bacii Mioriței avea un astfel de nume. Au împânzit, cu oile lor, preumblându-se prin arcul, de unde și localitățile susnumite. Oricum, din plaiul românesc până în Portugalia și Ceylon e cale lungă. E ceva, nu?

  46. geofreeland

    Acum vreo doi ani, printre atâtea știri, una m-a frapat. Ministrul german al agriculturii a zis că pământul românesc, cernoziomul agricol, e un obiectiv prioritar. Pământul țării nemților e sărac în compoziția biochimică. Obiectiv prioritar? Mă întreb, dacă Daea, care a reabilitat cât de cât sistemul de irigații, de ce actualii puterii se codesc a subvenționa bărăganele care crapă de sete?

  47. geofreeland

    Istoria se repetă. Tipicul de acum 10 ani e identic. PDL-ul de atunci, pe cai focoși, hrăniți cu împrumut FMI, cu investiții aberante și haotice, cu retrocedări penale, cu primari dormind cu poza Udrei sub pernă, exasperase o țară, cu fluturi, cu pinalți, cu câți și mai câte. Doctrină de jaf. Azi, aceeași doctrină infuzată în galben-albaștrii, și ei pe cai și mai mari dar bine dresați, ne pregătesc aceeași soartă. Urla unul, dramatic „Ciiiineee e generaaaaaluul!” pe o scenă. Urla și a ajuns prim-ministru. Asta o fi rețeta? Urletul acela obedient, însoțit de rânjete, încă se simte, ca un viitor previzibil, pas cu pas. Doar am trăit asta. După aranjamentul din decembriele electoral pandemic începe iar nebunia. Pas cu pas, elevat, controlat, auster, ca o nouă disperare prin care vom trece până în 2024. Uitarea face parte din una din necesitățile cerebrale. Dar acum va fi tabula rasa.

  48. neacsum

    @SD,
    1. Eu nu manipulez.
    2. Lista de romani pe care mi-ai dat-o este falsa. Toti sunt de fapt evrei,rusi maghiari . Cum i-ai ales?Bodnaras e Bodnarenko,Brucan e Saul Bruckner, Petre Borilă-Iordan se numea Dragan Rusev comandant al diviziei “Tudor Vladimirescu” , Birladeanu e de fapt Goldenberg. Din serviciile secrete, Teohari Georgescu se numes de fapt Tescovici, iar Nikolschi de numea de fapt Boris Grunberg.
    3. In ceea ce il priveste pe domnul Fritz, esti pe langa subiect rau de tot si ma mira, mai ales ca ziarele deja s-au intrecut in a-i prezenta „cariera” de somer, cica”militant” in nu stiu cate „organizatii de binefacere” ma mir ca nu e si pastor pe la cine stie ce cult neo/crestin. A fost consilierul presedintelui german Horst Köhler,nu al Angelei Merlej. Am spus presedinte, nu cancelar, ceea ce in Germania e o diferenta. Cum s-a indragostit brusc el de Romania, de Timisoara, stiu foarte bine cei care l-au plantat. Auzi, sa lasi tu Germania cu parinti cu tot si sa iti placa „diversitatea culturala” a Timisoareoi, locul in care a mers o „revolutie”, dovedeste un plan bine pus la punct. Sa cada un primar al partidului aflat la putere pentru a face loc unui neamt arata unde a ajuns sistemul electral in Romania. Nu stiu ce or crede Timisorenii dar eu ma indoiesc ca ei l-au votat pe Fritz.
    4. In ceea ce priveste schimbarea setarilor, nici nu ma gandesc, chiar daca este posibil ca din cauza unui cuvant sau radacini sa mai intarzie cate un comentariu. Prefer sa intarzie un comentariu, o sa intru mai des sa verific comentariile, decat sa las comentarii lipsite de bun simt. Nu ma deranjeaza numarul relativ mic al comentariilor, nu urmaresc osanale, popularitate sau bani din ad sense sau reclame. Deci cine doreste sa intre, intra, cine nu, asta e.

  49. akord_75(fost SD)

    Geofreeland
    Am un certificat de nastere al bunicii sotiei unde numele de „Suciu” a fost transformat brusc dupa 1940 in „Szocs” E plina RO(in specialTransilvania) de astfel de exemple….dupa statistici aprox. 40% au fost transformati astfel…ca sa vedeti „ce bine” ne-am inteles noi cu maghiarii(ca nu le place sa le mai zici nici unguri macar)….ca despre bozgori?????Noroc cu mine ca sunt pitestean get-beget trecut si prin Prahova vreo 4 ani (LMDC):)))
    Ca veni vorba despre alogeni si alte discutii de kko
    Stiti cine este primarul orasului german Görlitz de f’o 2 ani??

  50. akord_75(fost SD)

    Geofreeland
    Am un certificat de nastere al bunicii sotiei unde numele de „Suciu” a fost transformat brusc dupa 1940 in „Szocs” E plina RO(in specialTransilvania) de astfel de exemple….dupa statistici aprox. 40% au fost transformati astfel…ca sa vedeti „ce bine” ne-am inteles noi cu maghiarii(ca nu le place sa le mai zici nici unguri macar)….ca despre bozgori?????Noroc cu mine ca sunt pitestean get-beget trecut si prin Prahova vreo 4 ani (LMDC):)))
    Ca veni vorba despre alogeni si alte discutii de kko
    Stiti cine este primarul orasului german Görlitz de vreo 2 ani si solist la trompeta de meserie??.. Un alogen:)) si nu-l injura nemtii si cu atat mai putin cei care n-au nici in clin nici in maneca, cu orasul respectiv…E dreptul cetatenilor de acolo.
    Nici mie nu-mi place primarul din Copsa Mica. Asa si??….si nici cel al orasului Minsk(ca tot e la moda).Asa si???
    Propun reintrarea pe domeniul pensiilor militare atunci cand va fi momentul.Ma tem ca avem de asteptat mult si bine

  51. neacsum

    @SD,
    „Povesti de viata” -cu permisiunea lui Geo:
    Ion, avea o problema cu Floarea, nevasta lui. Nuș cum să făcea dar periodic o scotea în curte (cand nu ii era prea lesne sa iasa din casa) si îi tragea o mamă de bătaie de plângea și cămeșa pă ea. Și asta cam după ce se învechise sita, se aresese ceaunul și prindea mămăliga sau făsuiu pe fundul lui, sau, cine știe poate aflase sau descoperise și el ce știa tot satu și nu știa bărbatu. În plus avea și o meliță care toca toată ziua de îi venea omului să să spânzure nu alta. Nici îi somn nu îi tăcea gura, dă parcă era nevorbită. Azi așa, mâine așa, Florica se obișnuise, el își făcea daturia dă bărbat căruia ”nu-i trece muierea prin față”. Nu o ologea, doar îi lăsa așa câte un semn, să vază lumea că o altoiește, să nu râdă ”oaminii” la crâșmă dă el că nu își strunește jumătatea. Când îl mai întreba unii ce are cu ea, zâcea că nimic, da o bate iote așa preventiv să îi dea dă gândit, să nu cumva să nu îi dea prin minte să facă ceva. Mai dăunăzi, ieșise după tipic în bătătură să îi dea porția, sa auză lumea cât dă al dracu e el. Muierea, știindu-i rostu, țipa ca din gură dă șarpe, dă ziceai că e posedată de diavol. Mărin, vecinul dă peste gard, să nimerise prin fața casei, arunca niște oase la câne,că erea ora mesei și trebuia să știe și el că stăpânii au carne pă masă. Un câine ținut doar pe mămăligă nu îț apără ograda. Și uite așa, vrând -nevrând Mărin privea cu milă dar și înțălegere la circul vecinilor, știind rostul bătăii.
    După ce se fârșâ corecția, Floarea intră în casă după ce se spălă pe față la fântînă, că avea treabă, iar Ion să așeză pă prispă să fumeze o țâgară, obosit dă munca depusă.
    Mărin să apropie dă gard și dând cu bună zâua vecinlui,îi zâsă direct, că nu avea timp dă pierdut cu vorba:
    – Bine mă Ioane ce tot ai cu muierea dă o bați așa ?
    – Bă, tu nu ai treabă, îi răspunse Ion răsucind țâgarea.
    -Ba am, că de aia nu te luai pă ocolite. Nu îț e mă milă dă ea?
    -Ba îmi e, da dacă trebuie, trebuie și nu te băga tu în casa mea, căeu nu te-am întrebat ce îț pune muierea pă masăsau pă care parte doarme.
    -Bine mă Ioane, dar nu o mai bate mă păste gura, că o pocești și pă deasupra îi mai lași și semne și vede satu. Dă-i si tu păste cur, că nu să vede și nu o betegești.
    – Ei vezi tu, îi răspunse Ion, tocma asta e, că de ce să o bat păste cur, că de cur e bună, dă gură e rea că nu-i mai tace cât e zâua dă mare. Așa că vezâ-ț tu dă muierea ta și las-o p’a mea în pace că îi știu eu rostu.

    Eu vezi mă SD, taică, așa e si cu Olguta … ca dă primar fu bună, dă ministru e rea.Craiovenii o votara ca sa o țâie în bătătură, sub control, să nu mai meargă la capitală să facă iară prostii și să îi înjure oamniii pă ei că nu au altoit-o când cerea.

  52. Titi

    Nea Marine, sa vedem cum se descurca Olguta in cei 4 ani de mandat, deoarece in Consiliul Local este cam minoritara !!

  53. Neacsum

    @Titi, asta e treaba ei. Metode sunt, si ea stie cate sunt alea. La cat de corupti sunt catindatii, o trecere pe sub mana a unor proiecte este floate la ureche. Ce mare lucru sa absenteze cate unii de la vot atunci cand trebuie.Ce ar fi prima oara?

  54. akord-75

    @Neacsum
    asta cu”….Craiovenii o votara ca sa o țâie în bătătură, sub control, să nu mai meargă la capitală să facă iară prostii…” e o gluma buna si o iau ca atare:)))