Întâlnire la Camera Deputaților

Categoria Despre Armata

Așa cum rezultă și din Comunicatul președintelui Forumului Structurilor Asociative din SNAOPSN, ieri, 13.10.2020 o delegație a membrilor ROMIL, în frunte cu președintele asociației s-a intâlnit la Camera Deputaților cu vice-președintele Comisiei pentru Apărare Ordine Publică și Siguranță Națională, a Camerei Deputaților, domnul deputat Radu Babuș.

Pentru cei care nu știe, domnul Babuș este cel care la ”revizuirea” raportului comun trimis de Comisia pentru Muncă a constatat că ”nu bate harta cu țăranul”, adică nu bate ce au votat inițial în Comisia al cărei vicepreședinte este cu ceea ce a venit dinspre domnul Solomon și se spunea că ar fi fost votat și în Comisia pentru Apărare. Ca atare, a refuzat să își dea acordul pe acel proiect și la supunerea la vot s-a votat amânarea votului, până se pun de acord și asociațiile și ministerele, și comisiile. Pentru acest gest -pe care eu l-am considerat și încă îl consider salvator, s-a împiedicat votarea proiectului în forma propusă de MApN, forma care ne-ar fi luat și ce mai aveam prin pensie. Mulți, unii din necunoașterea legii sau neînțelegerea i, alții din obediență față de reprezentanții ministerului s-au repezit să trimită kilograme de carne în frigiderul domnului deputat și ale celor care l-au sprijinit sau aprobat. Noroc că toți aveam frigiderele pline.

Întâlnirea a fost mijlocită de senatorul Radu Preda din Craiova care la rândul său a fost contactat de un domn Colonel în rezervă din Craiova, membru ROMIL Așa cum se specifică în comunicatul președintelui Forumului care este și președintele ROMIL, la întâlnire s-a discutat soarta PLX 199 și perspectivele de viitor. S-a discutat pe marginea amendamentelor introduse de MApN scoțându-se în evidență neajunsurile acestora. Nu s-a putut trece prin tot proiectul, dar concluzia a fost că proiectul în actuala formă este inacceptabil. S-au discutat variante de îndreptare a neregulilor, ipotetice, cu riscuri cu tot, în condițiile în care toți cei prezenți erau conștienți că mingea se află în teren străin, sau că sunt mai multe variante și cursuri de acțiune dar și interese și puncte de vedere, inclusiv în rândul pensionarilor militari. Discuția a fost tranșantă și deschisă, fără încercări de aburire sau false amabilități.

Domnului deputat i s-a înmânat proiectul de PLX pe care Tudor Marian l-a înaintat spre studiu, completare și îmbunătățire tuturor asociațiilor membre ale Forumului, încă din luna August, din câte îmi aduc eu aminte, și asupra cărora, din știința mea un singur reprezentant a trimis obiecții, de principiu, dar neargumentate și fără alte propuneri, în rest nu au fost obiecții. De fapt și la întâlnirea de la minister din 22 august, au fost doar 3 voci care au susținut, tot fără argumente susținerea proiectului MApN, ceilalți tăcând efectiv iar tăcerea a fost luată de fiecare cum a vrut. De fapt întâlnirea de ieri s-a pliat pe o propunere lansată de domnul Bălăceanu, ca fiecare sociație să încerce să sensibilizeze parlamentari în direcția atingerii obiectivelor noastre în ceea e privește acest PLX. Spuneam că documentul înaintat este același înaintat asociațiilor din Forum, ca și tuturor membrilor celor două comisii și postat aici, pe data de 31iulie. Nu îl mai postez, postez doar linkul către el, menționând că proiectul este același dar au fost adăugate doar argumentele împotriva proiectului propus de MApN și pentru acceptarea proiectului propus de Forum. Au fost adăugate neajunsurile la art 110 indice 1, adică cel care se spune că ar acorda ceva dar de fapt dă cu o mână aspectele și ia cu două.

Domnul vicepreședinte a promis sprijin pentru a se ajunge în final la un proiect care să ofere cu adevărat o reparație aspectelor semnalate, nu să ia.

Recomand și altor pensionari militari, din alte zone, să își contacteze deputații, în special cei din cele două comisii care trebuie să dea aviz proiectului și să le înmâneze proiectul din linkul de mai jos, pentru a fi susținut în cele două comisii. Cum ne vom mișca, aș vom primi.

Mulțumiri celor care s-au implicat, nu dau nume că se va trezi careva, în necunoștință de cauză, să trimită pachete cu carne expirată.

https://in-cuiul-catarii.info/2020/07/31/propuneri-si-amendamente-la-proiectul-legii-199-17719

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

61 Raspunsuri la Întâlnire la Camera Deputaților

  1. Micutzul

    Domnule colonel , e vag, ambiguu ….Rog spuneți clar ce s-a discutat , ce merge mai departe.

  2. Catalin

    DOMNULE COLONEL SUNTEŢI ATACAT DIN TOATE DIRECŢIILE.GLUMESC.LINK-UL DUMNEAVOASTRĂ NU POATE FI ACCESAT.IATĂ DOVADA: „Acest server nu a putut dovedi că este in-cuiul-catarii.info; certificatul său de securitate provine de la *.online.pro. Cauza poate fi o configurare greșită sau interceptarea conexiunii de către un atacator”.

  3. Iosif

    Succes.
    Fara jumătăți de măsură.
    Cu stima,

  4. geofreeland

    Bravo Romil! Inițiativa e majoră, semn că unii colegi sunt responsabili și acționează. E un semn bun.

  5. neacsum

    @Micutu,
    Am spus ce s-a discutat, scrie si in comunicatul Romil. Tu ai vrea ca dintr-o discutie, cu o singura persoana, sa se rezolve problema si sa ai certitudinea ca va fi asa cum s-adiscutat. Asa ceva nu iti va garanta nimeni, cu o floare nu se face primavara, tocmai de aia am spus ca e necesar ca si altii sa faca acelasi lucru la ei in zona, oras. Pe de alta parte nimeni nu poate garanta ca un parlamentar, (oricare ar fi el, persoanele in discutie de exclud) ar fi sincer in declaratiile sale. Avem atatea promisiuni neonorate in spinare. Si atunci ce garantii vrei? Si nu in ultimul rand, stiindu-se ca MApN tine mortis sa fie aprobat acest proiect asacum este acuma, ar fi neproductiv sa le punem pe masa gloante. Deja exista zvonuri ca se fac eforturi safie bagat cat mai urgent in discutii, pentru a se evita o analiza serioasa si o eventuala modificare a amendamentelor. Gandeste-te la un aspect: domnul Babus este cel care practic a reintors acest proiect la discutii, sesizand unele nereguli. Trage si tu concluziile.

  6. ben

    FOARTE PROASTA alegerea variantei de modificare a raportului preliminar al PLx 199, pentru ca va fi necesara trecerea din nou prin SENAT.
    „BOALA LUNGA MOARTE SIGURA” a PLx 199.
    DIN decembrie va fi alt parlament cu alte interese, cu SIGURANTA un pentru rezolvarea situatiei pensionarilor militari.
    EU doresc aprobarea RAPORTULUI PRELIMINAR actual fara modificari pentru a nu pierde tot.
    ALTFEL, peste 4 ani va fi reluata discutia pensiilor militare.

  7. neacsum

    @Ben,
    Consideri ca trebuie acceptata varianta propusa de MApN?

  8. ben

    NEACSU
    ALTA varianta nu mai pote fi propusa din cauza timpului fff scurt ramas.
    AM mai scris, voi fi „beneficiarul” cresterii pensiei cca 1500 lei.
    ROMIL a ” marcat-bifat” on activitate pentru membrii organizatiei.
    SECRETARUL comisiei de aparare, deputatul lt. col. [rtr] crede ca nu se mai poate modifica raportul.
    Saptaminal vorbim telefonic.
    VA inteleg indirjirea, in acelasi timp si dumneavoastra trebuie sa intelegeti dorintele altora cu privire la PLx 199.

  9. Mateias

    @ben,
    MULT MAI PROASTĂ opinia că modificarea raportului preliminar conduce la trecerea din nou prin Senat. Păi şi acceptarea formei îngheţate în august, tot necesită retrimiterea la Senat pentru că e vizibil de pe Lună că e total DIFERITĂ faţă de forma adoptată tacit în prima cameră. Altă opţiune nu există, altfel orice cerere pe neconstituţionalitate are şanse 100% având în vedere optica jurisprudenţială adoptată de CCR în ultimul an cu referire la asemenea ghiduşii. Multă obiectivitate răzbate din comentariul dvs. Adevărul este că Plx-199 are cu siguranţă O SINGURĂ PREVEDERE: creşterea cu 20% a netului pensiei în plată pentru pensionarii de după 15.09.2017. Principial e corect, în schimb când vine vorba de alte aspecte mult mai importante şi mult mai justificate pentru TOATE pensiile militare şi nu doar pentru o mică parte, proiectul e extrem de NEACCEPTABIL:
    -vorbeşte de actualizare şi recalculare la Paştele cailor fără a lămuri clar şi precis CÂND şi mai ales CUM se vor realiza (aşa au mai fost normate şi pînă în 2017 şi numai bucurii au adus : recalcularea a fost favorabilă doar pentru 32% iar actualizarea din 2017 doar pentru 1,78%)
    -introduce o păcăleală de cuantum minim al pensiei care se va acorda cam peste un an datorită operaţiunilor de calculare, care se învârte la calcul de la brut la net cu trimitere la reguli neclare şi uşor interpretabile, evident , juridic şi matematic susceptibilă de mult „bine” mai ales la pensiiile mici.
    Or, asta nu poate fi o lege bună care să repare discrepanţele dintre pensii. Dacă vroiau doar să mai apară o altă gaşcă de super pensionari militari, puteau să lase decât un articol cel cu majorarea de 20% pentru cei de după 09.2017 şi mai ales pentru cei care vor să se pensioneze după adoptarea acestui proiect.

  10. ben

    Varianta propusa de MApN-MAI e „SFINTA”,este „insusita de comisia de munca, RAPORTOARE pentru plenul CD.
    Pensionarii militari reprezinta 3% din votanti. La vot participa 1%.
    CE partid politic ne iau in calcul in campanie eletorala ?

  11. ben

    MATEIAS
    OPINIA mea e proasta dar este reala.
    IN PLx 199 doua prevederi sunt „valabile: cea cu OMM pentru cei pensionati dapa 15.09.2017 si cea prevazuta la art110 indice 1.
    ACORDAREA va fi in functie de viteza de calculare de la Casa de PENSII de ‘NOROCUL” de aintra printre primii la recalculare dar oricum primesti diferenta din data de 01.12.2020, daca te incadrezi.

  12. iosif

    Dle Ben,

    Sunt mult mai multe drepturi incalcate in joc.
    Pe langa OMM mai sunt de rezolvat problemele ce tin de pensia suplimentara acordata discriminatoriu, fara criterii rationale si obiective, confiscarea stagiului civil adaugat dupa trecerea in rezerva, fara nici o legatura cu raporturile de serviciu cu fostul angajator militar, indexarile anuale pe care le vor confiscate,, actualizarea permanenta cu soldele activilor, fata morgana pentru multi dintre noi, cei mai in varsta, etc, probleme carora li se dadeau o rezolvare acceptabila in proiectul aprobat de Senat.

    Principiul constitutional al bicameralismului nu permite modificarile abrupte operate de reprezentantii MAPN si MAI pe sub mana, ca niste prestidigitatori abili si fara scrupule care iti salta pe nesimtite ceasul de la mana si portofelul din buzunar dupa 35 de ani petrecuti in slujba lor si au pretentia sa le si multumesti pentru serviciile aduse.

    Dle Ben, va inscrieti in linia celor doua structuri care vor cat mai repede, acusi-acusi si cat mai prost pentru ansamblul Rezervei Armatei?

  13. Mateias

    @ben,
    Ei hai, numai pe aici nu văzusem prostia cu sperietura cu votanţii pensionari militari. La ultimele alegeri au fost aproape 19 milioane cu drept de vot din care ceva la 200 mii pensionari militari adică aproximativ 1,05%. De votat au votat 8,5 milioane respectiv 46,01% , corespunzător, statistic vorbind, nu au fost mai mult de 0,5% pensionari militari. Olguţienii, rareşii şi alţii care luptă electoral nu se implică decît dacă procentul cîştigat e cel puţin 5%. Joacă ei dur cînd e vorba de pensionarii publici care reprezintă peste 25% din totalul de votanţi, aşa că mizilicul adus de pensionarii militari nu prezintă interes, mult mai mult se rezolvă din soft.

  14. ady32

    Pentru cei care vor sa se pensioneze începând cu anul 2021
    afectează Plx 199 sau vor ieși tot pe ultimele 6luni consecutive
    alese din ultimii 5ani?
    Va multumesc!

  15. ben

    3% al meu e raportat la total pensionari nu la total electorat.
    Suntem cca 160000 de pensionari militari adica mai nimic pentru politicieni.
    46% de votanti au fost la locale, la parlamentare vor fi in jur de 35%.
    ASA ca spre 0 for fi indreptate privirile spre noi in vederea rezolvarii discriminarilor din pensiile militare.

  16. geofreeland

    Ce treabă are în discuție voturile pensionarilor militari? E bine să bagi bățu-n gard chiar dacă nu e câinele în curte? Uneori îl bagi din obișnuință… Se zice că noi suntem stat de drept. Dreptul cui? Al non-valorii, al tabulei rasa, al furtului pe față, al manipulării media și propagandei deșănțate? Ce valori europenene? Păi le vedem implementate”pas cu pas”, zi de zi, voracitate politicianistă, schizofrenie politică apud Cristoiu, într-o țară cu o Constituție cu numele. Colcăie interesul străin pus în operă de cozile de topor și voi vreți dreptate, onoare, demnitate și respect? Frustrarea militarilor e imensă dar cui îi pasă? Doar un tânguit, uneori complice, dezarmant, ca o așteptare…Haideți să vedem lumea în care trăim în care speranța e numai prezentul trăit, fără a extrapola un viitor deja stabilit după regula impusă de alții, nu români. PLX 199? Fata Morgana din deșert înaintea unui simun orbitor.

  17. ben

    CE treaba are „ghiveciul” prezentat cu pensiile militare???.

  18. Iosif

    Dle Neacsu,
    Unde-i comentariul meu?
    S-a rătăcit?
    Cu stima,

  19. akord-75

    …ufff
    iar se *utu’ „saitu”!

  20. akord-75

    …preluare de pe alt site(adica am preluat tot de la mine ca nici macar nu sunt in stare sa-i copiez pe altii)si oricum, acolo n-o sa apara
    ca sa „ne râdem” putin:))

    Doamna „profesoara” nu se dezminte
    ….tot cu olteni,nu-i asa?? E in cadrul articolului:)))

    https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/viorica-dancila-il-acuza-pe-klaus-iohannis-ca-a-inventat-cuvantul-giroscop-1384017

  21. akord-75

    angajatii crematoriului uman „Cenusa” au intrat in greva si ureaza politicienilor un calduros „Sa va vedem la urne”!!

  22. geofreeland

    @Ben Păi tocmai că are legătură cu ghiveciul rânced al pensiilor militare. După cum bate vântul politic. Influența vântului asupra zborului rachetei e o teorie întreagă. Calculezi corecții funcție de datele despre vânt,azimut, viteză, temperatură, densitate aer în altitudine…Așa și noi cu politicienii, le măsurăm vânturile. Ori poate ai o altă teorie, ar fi grozav.

  23. geofreeland

    Când există „voință” politică pensiile militare ar fi într-un făgaș normal. Toți „aleșii” sunt politicieni și ei exprimă voința poporului. Ori dacă aceștia, câcâie o lege de ani de zile, o hăcuie, o amendează, o modifică, o interpretează după bunul plac spre paguba militarilor înseamnă că poporul vrea asta prin cei reprezentanți, nu? Ce altă logică e? Ghiveci zici? Numai cel de legume e sănătos, restul e fetid, emanația unei gastronomii politice non-valoare. Soluția? Și noi luam la mână cartofii din beciuri și sortam pe cei stricați, dacă mai știi.

  24. geofreeland

    Când o nație întreagă nu își mai ia restul de 1, 2, 3 bani, monezile de 1 ban, există o problemă. Culmea e că nici cele de 5 sau 10 bani. Toți le lasă la tejghea. Ce denotă asta? Lene? Autosuficiență? Frondă? Poate nu. Ci doar un dezgust față de valoarea banului, monedă națională. Multinaționalele emite facturi la cursul de schimb. E normal? Păi eu zic că o pensie militară, nu contează cum e calculată, să fie exprimată în euro și să fie plătită la cursul de schimb, exact cum fac multinaționalele. Ce nu ar fi normal?

  25. iosif

    Dle Ben,

    Ponderea electorala a diferitelor categorii sociale nu se socoteste numeric, un cartof, doi cartofi, ci functie de factorul multiplicator, ca si surpriza in lupta.

    Cu un batalion bine instruit poti da peste cap dispozitivul de aparare al unei divizii.

    Care este capacitatea dvoastra de influenta in societate ? Asupra sotiei, copiilor, nepotilor, prietenilor ?

    Va dati seama daca BOR ul da dispozitie preotilor sa ceara enoriasilor sa voteze intr-un anumit mod, care ar fi capacitatea de multiplicare a voturilor corpului ecleziastic?

    Meditati asupra subiectului.

  26. Micutzul

    @ Ben

    Iar reușesc guleratii să bage zâzanie intre noi. Tie iti convine așa fiindcă probabil nu esti disponibilizat .La mine pensia ar fi diminuată cu 20% din cea minimă brută! Dar îți atrag atenția că potrivit L 164 sunt care s-au pensionat cu ani efectivi mult mai puțini. Cu ăștia ce facem că le iese pensie mai mică decât au acum!
    Dar te intreb unde scrie ceva de
    – grupe de muncă
    – pensie suplimentară
    – sporuri, dispozitiv, etc?
    Cu ce drept nu iau ei în calcul elemente clare din deciziile de pensionare ?
    Sunt piloți de supersonic cu am la an care acum ce vor face ? Un pilot cu 20 ani efectivi avea 20% peste 65 numai din grupa de muncă Acum vor să îi ia acei 20 și încă 20 % pentru cinci ani@ Înțelegi ce spun ? Sint nebuni?
    @ Neacșu
    De exemplu eu i-am propus inclusiv dlui. Babu soluția că pensiile să crească în 3 etape la 01.01 2021, 2022, 2023 cu cate 1/3 din funcțiile prevăzute în L153 . De ex.la mine ar fi o creștere de 1400 lei la funcție în fiecare etapă! E ceva nu ? În prima fază cei cu cuantum avantajos nu ar primi mult sau unii deloc. Efort bugetar minim. Păi dacă ei vor să ne tragă în țeapă de acum ce incredere sa avem peste 2, 3 ani ?

  27. ben

    MEDITEZ la toate postarile si le apreciez pe fiecare cu pterea mea de gindire, price pere, cunoastere, analiza.
    numai ca eu sunt putin mai pragmatic, nu mai fac calcule balistice sau analiza dispozitiilor primite de POPI de la bor.
    IMI expun parerea-parerile in legatora cu PLx 199 DUPA DISCUTII CU FOSTI SI ACTUALI SENATORI SI DEPUTATI cu privire la modificarile l 223.
    TOTI, fara exceptie, spun ca daca va trece PLx 199 este un cistig mare in actualele conditii.
    AMR in jur de 30 de zile.
    D-le IOSIF voi medita in continuare ce veti scrie si se va posta pe topic,DAR FARA POPI. EI stiu totdeauna sa cistige MANIPULIND CREDINTA.
    SENATORII si DEPUTATII sunt din Pitesti.

  28. Trofin

    Părerea mea este că nu politicienii , de capul lor , hăcuiesc pensiile militarilor. Acestea sunt hăcuite , prin actele normative emise de către politicieni , la cererea celor care gestionează bugetul alocat armatei pentru a se asigura fondurile necesare înzestrării cu tehnică de luptă , armament și muniții și pentru cheltuielile pe care le face armata cu întreținerea trupelor dislocate în diverse colțuri ale lumii , departe de noi și de interesele noastre naționale. Cum aceste cheltuieli sunt din ce în ce mai mari iar bugetul armatei de 2% din PIB este aproape constant , ca sumă anuală , speranțele de a se disponibiliza fonduri pentru corecțiile solicitate la cuantumurile pensiilor militare , sunt speranțe deșarte iar politicienii nu se vor sinchisi niciodată de amenințările care tot răbufnesc din sufletele noastre.

  29. geofreeland

    @Trofin Corect! Asta spun și eu, nu de acuma. Prioritățile, pardon, obligațiile geostategice ale MApN sunt altele. Noi, pensionarii militar, nu avem relevanță nici la nivel tactic al demnității zise NATO.

  30. ben

    D_LE TROFIN,
    ACESTA ESTE ADEVARUL „CEL MARE”.
    SE pare ca d-l ministru „va aloca numai anul acesta si CEVA la pensii.

  31. geofreeland

    @Ben Fără nicio conotație, interesul personal e discrepant cu marea masă (un termen aiurea) al pensionarilor militari. Balistica e grea pentru unii, catapultele sunt un exemplu, numai că bolovanii unei politici iraționale cad în capul nostru. „Pensii nesimțite” spun manipulatorii cum că am avea. Un coleg de-al nostru, și numai el, Bazil, clamează hiatusul pensiei între generații. Chiar îi dau dreptate. Un pic de altruism, dur în viața militarilor când ordoni cuiva o misiune cu prețul vieții, conflict de conștiință, ar trebui să te facă a reflecta că nu despre ban e vorba aici.Ei sunt consecința. Ci altceva. Poate ne spui ce, că noi facem ghiveci.Luminează-ne, cât om mai fi.

  32. akord-75

    @trofin
    PIB in continua scadere incepand din acest an si nu se stie cand va intra pe crestere.SUA a declarat oficial ca in acest an se asteapta la o contractie economica de 30%,UE tot pe acolo…..iar in RO contractia(pt ca nu prea are din ce/de unde) mai mica,mult mai mica dar cu atat mai dezastruoasa.Ca din economie(si din economii) se formeaza PIB-ul
    Cheltuiesti cat produci cat ai venituri,daca nu, te imprumuti….iar la noi e nashpa si la capitolul asta
    am postat din realism nu din pesimism.Iar de optimisti ce sa zic…sunt pline cimitirele:))

  33. geofreeland

    @Ben Sper să nu fie o meditație transcendentală. Pentru mine meditația înseamnă a „cumpăra case” cum destăinuia săgalnic cineva.

  34. geofreeland

    @Ben Citez „eu sunt puțin mai pragmatic”. Ce să înțeleg? O fi limba asta „roata poporului român” cum zicea Nichita. Deci, ori puțin, ori mai. Aaa…adică un pic peste pragmatic întărit de „mai”. Ok. Sigur (în interes personal. Pragmatismul se conjugă cu vorba ceea ” inteligentul are angoasa socratică a îndoielii iar deșteptul, pragmaticul, acționează”, nu? Sau ca-n popor, ce e în mână nu-i minciună. Sau, mie să-mi fie bine, restul nu contează. Sau, mă ridic pe cadavre, cum se practică, de la Albright încoace, pierderi colaterale. Interesul e pragmatism dovedit al capitalismului,nu? Restul? Ce mai contează. Dar cinismul are ceva din iubirea de aproape?

  35. ben

    GEO-FREE-LEND,
    M-ai caracterizat binisor.Pragmatismul este specific numai capitalismului. Romania este prin NATO prin partea CAPITALISTA a Europei.Analizind profund am decis sa „uit” de „Spatiul de frinare” de „Puterea efectifa a motoarelor” de Formulele carburantilor si lubrifiantilor etc. etc. si am trecut la pragmatismul capitalismului BURSE DE VALORI.AM cam uitat de NICHITA STANESCU, de citit beletristica, in schimbul BURSELOR DE VALORI.
    nNu suntem la fel.
    Pragmatismul bursier.care are 2 rebuli: a) sa nu pierzi bani si b) sa nu uiti niciodata de prima regula, ma determina sa sustin PLx199 care determina cresterea pensiilor unora dintre noi.
    Sper sa fii multumit si itelegator cu cei care nu mai citesc mult.

  36. neacsum

    @Ben,
    Cand ma gandesc cat vei plange, daca se aplica varianta dupa care plangi, cand vei vedea cat pierzi….

  37. geofreeland

    @Ben Ești superb! Mai puțin miștocăreala ortografică pe care pe iau ca atare. E drept culturile cresc în pământ, al patriei aș zice, numai că de nemuncă, le năpădesc buruienile. E normal în noua civilizație, dai din dește și faci banul la bursă. Da’ pâinea cine-o face-o? Că nu din 3D! Numai că azi și moartea e din 3D. Iar cu Plx las-o mai moale, vezi-ți intedesul și nu mai băga bățul prin gard. Uitasem, în ecuația arderii unui carburant rezultă mult CO, nici nu ști când te ia. Succes la bani că s-a scumpit și ortul în economia de paiață. Chapeau!

  38. Ifrim

    Ca să nu mai zică militarii NATOiști că cei născuți mai devreme n-am luptat ,pe rezerviștii ce trec vizita medicală,baremele fizice pt.grupa de vârstă respectivă să ne mobilizeze prin rotație în teatrele de operatii un anumit procent din cei activi.Ori devenim eroi ori beneficiem de actualizarea pensiei caci exact de 6 luni avem nevoie.Dar ei băieți isteți ne vor pune în TABuri fără blindaj,vom dezamorsa minele ,bombele făra costum din kevlar etc.!

  39. ben

    Neacsu
    Voi plinge un pic numai daca nu se voteaza PLx 199.
    GEO-FREE-LAND
    AI observat corect „mistocareala ortografica”.
    Culturile pamintului napadite de buruieni, cresteau in secolul , mileniul trecut.
    Acum sunt „rezolvate” prin folosirea utilajelor agricole coordonate de computere actionate de DESTE.
    LA bursa, in afara destelor, iti mai trebuie CEVA.Pentru convingere, incearca cu 2000 lei.
    Ai inteligenta,incearca si altceva.
    La bani am avut si o sa am succes. Cu inteleptii m-am descurcat un picut mai greu.

  40. geofreeland

    Uimitor și real. Modulul rusesc Zvezda al ISS, stația orbitală, a rămas fără oxigen. Modulul american suplinește oxigenul rușilor. Omul în pericol în spațiu sau pe mare e ajutat necondiționat. Numai pe pământ nu. Dimpotrivă, homo homini lupus! Mai ales la noi.

  41. Catalin

    DOAMNEEEEEE UNII CHIAR SUNT CREDULI.ÎŞI FAC CALCULE CU CÂTE 1500 LEI ÎN TRANŞE DE CÂTE 3 DE PARCĂ BUGETUL MApN AR FI DESTINAT LOR.CE-AM MAI RÂS.UNII MOR DE FOAME IAR ALŢII SUNT VISĂTORI.FELICITĂRI TUTUROR PENTRU VISELE „EROTICE” PE CARE LE AU DIN POSTURA DE „SPECIALI”.

  42. Micutzul

    @Cătălin

    Nu am vise erotice tată! Dar daca acum funcția este 870 iar potrivit legii 153 este 5030 cam cât ai impresia ca este 1/3 din diferența? Dacă vrei să facem mișto să ști că am și eu diplome din astea dar discuția e prea serioasă ! Asa ca ai grija ca e nașpa să râzi pe tine .

  43. ben

    Catalin

    Incearca sa faci aprecieri fara jigniri.
    Cind in postarea anterioara am trecut suma de 1500 lei, crestere aproximativa a pensiei mele, am facut urmatoarele calcule:

    SF veche:4.80*187,33=947lei.
    Prin aplicarea PLx199 SF noua va fi:2,34*2230=5218lei.

    Daca te va ajuta in a intelege ce am scris in postarile anterioare, voi fi bucuros.

    Noroc si sanatate!.

  44. Catalin

    ben, Micutzul

    EU NU SPUN CĂ ÎN CONFORMITATE CU PROPUNERILE FĂCUTE ÎN PLX 199 PENSIA DUMNEAVOASTRĂ NU AR TREBUI SĂ FIE APROXIMATIV EGALĂ CU A CELOR PENSIONAŢI RECENT ŞI CĂ CALCULELE DUMNEAVOASTRĂ NU SUNT CORECTE.EU VREAU SĂ SCOT ÎN EVIDENŢĂ DOAR FAPTUL CĂ POLITICIENII NICIODATĂ NU AU DORIT SĂ ÎNLĂTURE DISCRIMINĂRILE ŞI CĂ ACESTE ANOMALII VOR PERSISTA MAI ALES CĂ SE ÎNTREVEDE O CRIZĂ ECONOMICĂ DE PROPORŢII IAR CEI 2% DIN PIB DESTINAT APĂRĂRII NU SE VOR ÎNDREPTA NICIODATĂ CĂTRE REMEDIEREA ACESTOR NEAJUNSURI.AŞ MAI ADĂUGA FAPTUL CĂ PRIN SONDARE AM AFLAT CĂ UNII COLEGI PENSIONAŢI ÎN 2020 AU CEL PUŢIN PENISA DUBLĂ FAŢĂ DE A MEA CU DECIZIA LUATĂ ÎN 2017.ÎMI CER SCUZE DDACĂ AM FOST PUŢIN MAI „TĂIOS” ÎN APRECIERI DAR ÎN ACESTE CONDIŢII DE CRIZĂ ECONOMICĂ ŞI SANITARĂ NU VOM VEDEA DECÂT „PRAFUL DE PE TOBĂ” DE LA CEI PE CARE I-AM VOTAT.

  45. ben

    D-le CATALIN
    sunt iesit la pensie in 2001,cind au fost desfiinta 4 catedre tehnice.
    FOSTI elevi de-ai mei au cu cca 125% pensia mai mare decit mine.
    Dorinta mea este de a se face o apropiere de pensia prezenta celor iesiti pina in 2005.
    IDEAL ar fi RECALCULAREA tuturor pensiilor conform prevederilor L223 fara blocajele ogu 57/2016, 59/2017, 114/2018.
    Multumesc ca ai inteles despre ce vorbesc prin postarile mele.
    SA FIM CU TOTII SANATOSI.

  46. akord-75

    @catalin
    Cu tot respectul cuvenit va rog sa nu va mai aplecati cu atata „ardoare” asupra bugetului RO al bugetului Armatei si alte asemenea calcule „macro”
    Sa nu cumva sa ajungeti sa le plangeti de mila lui alde Cîțu sau guleratilor din MApN si MAI in stil caragialesc cu „biata tarisoara”…credeti-ma AICI nu-i cazul,poate in alte aspecte,da!…ar fi,dar acum/aici categoric NU
    …sau cumva „tineti cu ursul??”:))
    Postati de 2 luni NUMAI CU MAJUSCULE si deja faceti aprecieri aiurea dupa prea putin timp..
    Mie mi-au trebuit 6 luni sa citesc sa inteleg,pana sa indraznesc sa scriu prima mea parere….si aia din cateva cuvinte si timida.Si nu-s greu de cap!
    Dvs in schimb tipati pe aici cu tupeu si MAJUSCULE(asta inseamna a tipa in scris)
    si chiar nu inteleg de unde pana unde.
    In cazul in care aveti probleme tehnice(tasta „shift” sau „capslock”) defecte o tastatura este ff ieftina aprox50lei,iar o tastatura de laptop este in jur de 150lei si v-o schimb eu gratuit numai sa nu va mai vad ca „tipati in scris”
    Cat despre 2% si armata …multumim are cine sa se ocupe nu e cazul sa plangeti la „mormant strain”

  47. akord-75

    @ben
    Si eu tot din 2001 asa ca stim despre ce vorbim
    Si cand ma gandesc ca altii iesiti prin 2015-2020 se dau „loviti” chiar ca ma apuca revolta

  48. ben

    Akord-75
    Sa le acordam intelegere, sunt inca tineri,analizeaza mai rapid si o parte dintre ei nu beneficiaza de OMM.
    Catalin intrind putin in macroeconomie, a inteles acum,dupa interventia d-voastra, ca mai este ceva de studiat.
    SA ramana colegul nostru de pe site-ul „IN CUIUL CATARII” cu bunele si cu mai putin bunele fiecaruia.
    Onoare tuturor care mai sunt pe aici.

  49. Catalin

    BĂI AKORD-75, CINE ÎŢI DĂ ŢIE DREPTUL SĂ MĂ JIGNEŞTI?SCRIU CUM VREAU.ŞI NU ÎNCERCA SĂ DETURNEZI DISCUŢIA.DACĂ SE DOREA ÎNLĂTURAREA INECHITĂŢILOR SE REZOLVA DE MULT PROBELMA.UITĂ-TE LA TASTATURA DUMITALE ŞI NU MAI FĂ APRECIERI ŞI ATACURI LA PERSOANĂ.DĂ-ŢI CU PĂREREA ASUPRA SUBIECTULUI ÎN CAUZĂ NU CE PĂRERI AU UNII SAU ALŢII.CARAGIALE ESTE PRINTRE NOI DAR NICI SECURIŞTII NU AU DISPĂRUT.

  50. Catalin

    „Postati de 2 luni NUMAI CU MAJUSCULE si deja faceti aprecieri aiurea dupa prea putin timp”ÎMI URMĂREŞTI POSTĂRILE ŞI PERIOADA ÎN CARE AM POSTAT?VREI SĂ-ŢI SPUN CINE SUNT CEI CARE URMĂRESC CEEA CE POSTEAZĂ ALŢII?AI RĂSPUNS ÎN PENULTIMA MEA POSTARE.

  51. akord-75

    @catalin
    „BĂI AKORD-75, CINE ÎŢI DĂ ŢIE..” (bai!?…tu?!)

    Nu,nu-ti raspund oricat te-ai strofoca….esti prea jos

  52. neacsum

    @Catalin & Akord-75
    S-a umflat taratea ? Calmati-va. Va apropiati de linia rosie. Daca doriti sa va luati de par, cautati alt ring.

  53. akord-75

    @neacsum
    ce-mi spuneti dvs acum eu am tras concluziile de rigoare un pic inainte.Si asa ramane.(16 octombrie 2020 – 19:41)

  54. Catalin

    neacsum, CE ERA DE SPUS AM SPUS. CONCLUZIA ESTE CĂ UNII NU MAI POT DE GRIJA ALTORA.

  55. akord-75

    off topic
    poate unora le e de folos.Eu consider ca e logic ce se spune acolo

    Am primit următorul sfat de la un foarte bun prieten; îl trimit mai departe.
    Noul Coronavirus poate să nu arate semne de infecție mai multe zile. Cum se poate ști dacă cineva este infectat? Până când se ajunge la febră și/sau tuse și persoana merge la spital, plămânul este de obicei 50% cu fibroză și va fi prea târziu. Experții taiwanezi oferă o simplă verificare de sine pe care o putem face în fiecare dimineață. Respiră adânc și ține-ți respirația mai mult de 10 secunde. Dacă faceţi acest lucru complet şi cu succes fără tuse, fără disconfort, rigiditate sau pierderea etanșeității gurii etc., dovediţi că nu există fibroză în plămâni, practic nu aveţi nicio infecție. Vă rugăm să vă auto-verificaţi în fiecare dimineață într-un mediu cu aer curat. Sfaturi excelente dau şi medicii japonezi pentru tratarea COVID-19:Toată lumea ar trebui să se asigure că gura si gâtul sunt umede şi niciodată uscate. Ia câteva înghițituri de apă la fiecare 15 minute, cel puțin. De ce? Chiar dacă virusul ajunge în gură, apa potabilă sau alte lichide îl va spăla şi duce în jos prin gât în stomac. Odată ajuns acolo, acidul stomacal va ucide virusul. Dacă nu bei suficientă apă în mod regulat, virusul poate intra în trahee și în plămâni. E foarte periculos. Vă rugăm să trimiteți acest mesaj familiei și prietenilor.

  56. Catalin

    PUN ŞI EU O ÎNTREBARE.”FABRICILE” DE DOCTORATE NU AR FI PUTUT CONTRIBUI OARE LA APARIŢIA DICRIMINĂRILOR DE NECONCEPUT DIN RÂNDUL PENSIONARILOR MILITARI DIN GENERAŢII DIFERITE?OARE ŞI ACUM 20-30 DE ANI TOT AŞA UŞOR SE PUTEA OBŢINE UN TITLU DE DOCTOR?

  57. ben

    Catalin, acum 20-30 de ani doctoratul se obtinea foarte greu, cel putin in domeniul tehnic.
    IN institutia unde am profesat, cam 2% aveau doctorate sau erau doctoranzi.

  58. Micutzul

    @NEACSU

    Am solicitat pe facebook dlui. colonel Marian Tudor sa ne prezinte proiectul inaintat catre dl. Babus , deputati , reprezentantilor ministerului apararii! Ma intreaba daca am citit comunicatul . Eu solicit in continuare PROIECTUL și nu mai raspunde!
    Sunt eu prost si nu stiu cum sa pun problema, sau el nu intelege limba română?
    Rog interveniti sa ne prezinte Proiectul COMPLET!

  59. neacsum

    @Micutu,
    Dar de ce sa ii ceri lui Tudor cand il gasesti aici? A fost postat aici pe cui, si ai linkul in acest articol.