Cât mai răsfirați, băieți!

Categoria Despre Armata


Am promis că nu voi mai aborda subiectul PLX 199 și mă țin de cuvânt. Cele ce vor urma sunt însă câteva precizări legate de acțiuni anterioare acestei decizii, care privesc informații dar și o inițiativă privind încercări de rezolvare a acestei probleme și nu numai.

Voi fi foarte scurt și la obiect, ca să poată pricepe toți …

  1. În data de 13.11.2020 am trimis șefilor filialelor  asociațiilor militarilor, existente în Craiova (sau pe care le cunoșteam eu) următorul mesaj, pe mail sau whatsapp:

Domnilor președinți,

Mă adresez dumneavoastră în speranța că apelul meu va fi înțeles și veți fi de acord că propunerea mea este demnă de luat în seamă.

După cum știți suntem în plină campanie electorală, dar și în plină pandemie. Nu se știe ce va fi după alegerile din decembrie, nici politic nici în ceea ce privește situația medicală și libertățile de deplasare sau întrunire. Ne aflăm totuși într-o perioadă în care mai suntem băgați în seamă și ne mai putem întâlni, între noi, sau cu diverși politicieni.

Cunoașteți luptele duse de unii sau alții pentru votarea sau modificarea PLX 199, proiect care așa cum este conceput în acest moment, ne este defavorabil.

S-au făcut presiuni din partea conducerii MApN pentru a ne da acordul privind admiterea acestui proiect în forma actuală, fluturându-ni-se ”posibilitatea” acceptării unor amendamente la votul final, chestie ”oltenească”, adică un fel de scărpinat cu stânga la urechea dreaptă, peste cap. După ce prin consultarea Forumului, din care cei mai mulți faceți parte, această ”ofertă” a fost respinsă s-a ajuns la concluzia că actuala formă a proiectului nu poate fi acceptată, lucrurile s-au oprit. S-ar părea că nu se mai poate face nimic, unii spun că acest proiect nu va mai fi reluat, că ”s-au supărat pe noi” cei care ne promiteau marea cu sarea și nu îl vom mai vedea, alții spun că se lucrează deja la modificarea sau înlocuirea L-223, deci oricum ne vom lua adio de la pensiile militare.

Recent, o delegație a MApN s-a întâlnit la Craiova cu câțiva rezerviști sub pretextul că vor să lămurească aspecte ținând de PLX 199. Dacă aceasta ar fi fost cu adevărat intenția, întâlnirea ar fi avut loc cu reprezentanți ai tuturor asociațiilor care activează în Craiova dar nu a fost așa. Pentru mine este clar că din partea MApN intenția nu a fost de a rezolva ceva, ci doar de a mima ca ar încerca să rezolve.

Nu este un secret pentru nimeni că domnul ministru Ionel Ciucă, fostul coleg de garnizoană, candidează pe listele PNL la un post de senator. Este de asemenea mai mult decât sigur că va fi ales, fiind primul pe lista. Este de asemenea de așteptat să fie, dacă PNL va intra în formarea noului guvern de după alegeri, viitorul ministru al Apărării sau cel puțin șeful comisiei pentru apărare a Senatului, deci va avea cumva în atribuțiuni în  legislația privind armata.

Ca senator de Dolj va avea în Craiova un cabinet parlamentar la care va fi nevoit să vină periodic, deci vom avea posibilitatea să îl vedem și discuta mai des și mai aplicat pe problemele noastre și ale armatei.

Având în vedere toate aceste aspecte, vă propun, și sper că veți accepta, fiind în interesul nostru, să se

întâlnească toți șefii de asociații (filiale), cât mai repede, pentru a discuta și găsi un punct de vedere comun privind –deocamdată- ACEST PROIECT, să îl definitivăm, pune pe hârtie și să ne prezentăm cu el în fața domnului ministru cu prima ocazie când va mai veni în Craiova în calitatea de candidat sau senator. Este realizabil, ține de noi, putem să facem acest lucru.

Vă rog să lăsați la o parte toate divergențele și orgoliile, frustrările și supărările dintre șefii dumneavoastră de asociație sau dintre dumneavoastră personal, să nu uităm că o carieră întreagă am fost colegi și am mâncat din aceeași gamelă mulți, poate, e păcat să ne împiedicăm de mărunțișuri și copilării sau ordine și indicații ilogice primite sau induse de diferiți șefi care au alte interese. Craiova a mai avut o inițiativă de aducere sub aceeași formulă a intereselor asociațiilor și sindicatelor militarilor, prin semnarea unui Protocol numit ”CONCORDIA DOLJULUI”, protocol care nu a fost oficial denunțat de nimeni, deci îl putem resuscita dacă vrem cu adevărat să obținem ceva.

Haideți să ne întâlnim într-un termen de maxim o săptămână, să discutăm de principiu dacă sunteți de acord să găsim o formulă comună cu care să mergem la domnul ministru când va mai veni aici. Prima întâlnire va fi de acceptare a inițiativei, posibilității și căutării soluției de lucru. A doua întâlnire va fi mai largă și mai lungă, urmând să stabilim tehnic care sunt punctele asupra cărora putem conveni. A treia va fi de întocmire a unui document comun pe care să îl înmânăm domnului ministru.

Consider personal că în interesul nostru putem colabora, altfel, câtă vreme ne vom privi pe sub sprâncene și ne vom saluta printre dinți, problemele noastre vor rămâne nerezolvate.

Aștept răspunsul dumneavoastră pe adresa de mail sau Whatsapp sau mesaj pe nr meu de telefon, care cum puteți, dacă doriți, să punem umărul împreună. Prima întâlnire ar putea avea loc la sediul ANCMRR sau ROMIL, sâmbătă sau duminică.

Cu respect,

Col. (rtr) Marin Neacsu

Domnilor presedinți :

Cdr.(r) Octavian COCOCEANU Filiala ANCMRR Dolj

Col (rtr) Marian Sfetcu Filiala ROMIL Craiova

Col(r) Marius Neacsu -Filiala LADPM Craiova

Col( r) Marius Crasnaru-Sucursala AORR DOLJ

Col. (r) Nistor Danut Filiala Craiova a SCMD

Gl. Bg Craciunescu Ion ARPIA Craiova

Col.(r) Florescu Marinel – ANCE ”REGINA MARIA” Filiala Dolj

Gl. Bg. Popa Ionel -ANVR Filiala Dolj

Imediat după ce am trimis acest mesaj, eram atacat pe facebook de conducerea LADPM și învinuit că încerc să racolez liderii de asociații să îi facă campanie ministrului Ciucă. Așa au înțeles ei, sau așa au vrut să îi convingă pe alții să creadă. Precizez că nu aveam de gând să fac public acest demers al meu, voiam să fie ceva intern și să încercăm astfel să fim măcar noi, la nivel local, cunoscându-ne marea majoritate ca foști colegi, uniți în doleanțe propuneri și demersuri. Atacul din partea LADPM însă, m-a determinat ca până la urmă să public acest demers pentru că altfel, mulți ar fi rămas cu ”informația” aruncată de respectiva asociație, fără a ști despre ce e vorba. Asta a fost încercarea mea de a face campanie domnului ministru. Ba, eram învinuit și că urmăresc o poziție prin cabinetul sanatorial al   domnului viitor senator Ciucă. Nu mai comentez aberațiile.

După aproape o săptămână, timp în care a avut loc o întâlnire cu candidatul  Nicolae Ciucă la sediul PNL Dolj la care au participat o parte din cei cărora mă adresasem, am fost nevoit să trimit celor la care apelasem următorul mesaj:

”Stimati colegi, urmare la propunerea lansata de mine din dorinta simpla de a ne unifica eforturile si punctele de vedere si a le susține impreuna in discutiile cu factorii politici si guvernamentali am primit urmatoarele raspunsuri :

Romil Craiova a fost de acord.

AORR Craiova a fost de acord

LADPM Craiova dupa  atacuri pe facebook ale conducerii centrale in care eram invinuit că încerc să determin șefii de filiale să  îi facă campanie ministrului Ciuca, a fost de acord.

SCMD Craiova nu a raspuns,

ARPIA Craiova, nu a raspuns

ANCE ”Regina Maria”nu a raspuns

ANVRR -nu a putut fi anuntat .

ANCMRR CRAIOVA nu a raspuns

Totodată, joia trecută , o parte din cei rugați să raspundă dar care nu au raspuns propunerii,  au participat la o intalnire cu ministrul Ciuca la sediul PNL Craiova,  organizata de domnul Colonel(r)  Marinel Florescu,  deci consideră ca nu au nevoie de o astfel de asociere. Având in vedere aceste aspecte, am decis sa renunt la initiativa, sau mai bine spus la implicara mea in aceasta directie. Avand totusi ideea deja lansata, ramane la latitudinea dvs sa va contactati si sa actionati impreuna sau nu. Eu va doresc succes in rezolvarea problemelor pentru care ati fost alesi in fruntea asociatiilor, dar am mari dubii privind reusita.

Cu respect ,

Col (rtr) Marin Neacsu ”

  • Am încercat să aflu care este situația PLX 199 și care ar putea fi reacția celor două comisii ale CD, respectiv președinților celor două Comisii, pentru muncă și pentru apărare. Se pare că deocamdată nici MApN nu a mai depus nici un document, dar e posibil să fi avut loc discuții cu conducerea PSD și a celor două comisii privind soarta PLX. Rămân la părerea că MApN urmărește votarea proiectului așa cum este acum avizat de Comisia pentru Muncă, și va trage cu dinții, pentru motivele expuse de mine în atâtea rânduri. Ce este însă interesant, este că domnul MOCIOALCĂ seful comisiei pentru apărare, S-A REÎNTORS la PSD și a ajuns primul pe lista senatorilor  la județul Caraș-Severin. Deci, soarta PLX cam este decisă, pentru că Mocioalcă este primul care a bătut palma cu MApN sau PNL privind acceptarea formei propuse de MApN, el a trimis varianta respectivă către Solomon. Partea și mai proastă, este că nici Babuș nu mai este interesat acuma să sprijine proiectul înaintat de Tudor, pentru că Mocioalcă a revenit în partid și nu se pot lupta între ei. El a acceptat să e sprijine atunci, pentru a fi împotriva lui Mocioalcă, care defectase la Ponta. Acum însă Mocioalcă revenind, au redevenit frați. Deci nu se mai poate conta nici pe el, cu atât mai mult cu cât MApN i-a convins pe o parte din membrii comisiilor că ceea ce dorim noi ar duce la o creștere cu 70-90 % a pensiilor, deci nu se poate susține nici moral nici financiar. Numai că documentul cu care MApN i-a convins conține toate cererile ale tuturor celor care au avut ocazia să negocieze ceea ce cu adevărat duce la o astfel de sumă. Șmecheri domnii din MApN, nu zic nu, știu să îmbârlige lucrurile încât să pară că ei au dreptate.  

Nici clasa politică, nici conducerea ministerului nu urmăresc altceva decât propriile interese și jocuri.

Adevărul e că tocmai lipsa noastră de unitate și multitudinea de variante de propuneri și proiecte, fiecare cu pretențiile lor, au dat și dau apă la moară și argumente celor care vor să ne țină în continuare în aceeași stare. Așa ne trebuie ! Cât mai răsfirați băieți, cât mai răsfirați, e pandemie, păstrați distanța fizică! !

Nu am scris ceea ce am scris pentru a ma justifica sau lauda cu ceva, nu am cui , nici de ce și nici cu ce. Am scris ca să înțeleagă toți de ce suntem unde suntem.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

30 Raspunsuri la Cât mai răsfirați, băieți!

  1. Neculai Bahnareanu

    De la 1 august ne tot contrazicem pe acest PLx și am realizat deabia în ceasul al 12-lea ca nu-si mai are rostul. Totuși fiecare dintre noi am afirmat, în felul nostru, ca îl sprijinim pe dl. col.(rtg.) Marian TUDOR și va rog sa fim fair play. Cu stima, NB

  2. MM

    Pentru cine nu își mai are rostul stimabile NB? Hai sa clarificăm, fiecare se gândește doar la el și la cei asemenea lui, și îl doare în….de ceilalți. Nu știm să facem consens pe interesul majorității, și ce e mai grav e că suntem ca pelicanii, înghițim tot ce ni se aruncă …. de la plx la …ply și cujetam cu toții ce avem și ce luam sau pierdem iar de fapt nu avem nimic concert, doar ceva bibanei pentru înaripate.

  3. ben

    NEACSU,
    Potrivit pentru d-ta si citiva CIRACI-LAUDACI pe care ii ai ar fi sa suspenzi activitatea site_ului ,,In cuiul catarii,, 2-3 luni pina apar noile cupoane cu ,Pensia minima individualizata,.
    SAU gaseste alte subiecte despre, in jurul pensiilor militare, concise structurate si mai putin solicitante.
    Perspectiva site- ului in momentul de fata este NEGATIVA, precum retingul terii.
    Ai de unde te inspira, NU mai denumesc SITE-ul, pentru a nu te enerva din nou.
    IN februarie-martie si dumneata si Mateias veti constata ,omisiunea, la tabelul cu noile pensii minime individualizate cu privire la OMM-SOSP care va fi ADAUGAT, nu suspendat, anulat, omis cum gresit sustineti voi.
    Privitor la stelutele din tabel ,pensie,*** te-ai dus dupa FENTA: era vorba de ASTERISC-semn graficin sub forma de stelata, nu de stelele generalului.
    Sper sa analizezi cu obiectivitatea care, uneori, demonstrezi ca te mai caracterizeaza cele spuse de mine.
    Succes la analiza obiectiva.

  4. neacsum

    @NeculaiBahnareanu,
    Una spunem si alta facem. Nu intru in amanunt. Candati v-ati abtinut , nu l-ati sprijinit, l-ati incurcat. Candl-atipisat cu telefoanesavaspuna care mai e starea PLX 199, desi aveati propriile surse mult mai … aproape decat el, nu l-ati sprijinit,l-ati presat. Asta nu a sprijin. Parerea mea.

  5. neacsum

    @Ben,
    Nu mor caii cand vor cainii. Nu te obliga nimeni sa intri aici, cu atat mai putin sa te roage. Nu iti convine, vant din pupa ! Dar nu reveni sub alt id ca altii. Eu nu oblig pe nimeni nici sa citeasca, nici sa comenteze, nici safie de acord cu ce spun eu. Tu insa imi spui mie ce sa fac cu pagina mea. Haida de !!! NU SARI CALUL.

  6. ben

    A fost o PARERE NEACSU.
    Fiind ,A TOATE STIUTOR, continua epopeea.
    NU-mi voi schimba ID-ul. PROBABIL peste citeva luni, voi posta cu nume si prenume.
    Obiectiv nu putusi sa fii.
    Tot succes iti doresc.

  7. akord-75

    @ben
    astea nu au fost pareri au fost un fel de „liber impuse” Parerile suna cu totul altfel
    Eu cand ma supar ma supar! ..trec pe youtube,stiri,filme,facebook,sah online cu prietenii o „infinitate” de posibilitati in ziua de azi…pur si simplu dispar „ca magarul in ceata”.Vezi,ben?? mi-am spus si eu „parerea” nebagat in seama. Cam asa ai facut si dumneata
    Doar un pic mai sus face aluzie la mine(si la mine) neacsu adresandu-se lui mateias…Nu ma da ba meditatii ca ti le iau unii si le muta peste drum si zic ca sunt ale lor…Oltean si neacsu asta ce sa zic
    Iese aroganta si din el si din huhu prin toti porii….amandoi vorbesc DOAR cu „dumneata” (termen de superioritate) cu bonus la huhu jignirile de neam prost
    Booon!! Eu incep intotdeauna o discutie cu „dumneavoastra” cu un necunoscut,iar apoi in functie de raspuns….mai bine sa nu zic.Asta acum la pensie ca inainte ma conformam sefului cel mare numit RSI si RDM
    cred ca asta o duc dincolo „peste drum” ca e si huhu bagat aici….macar sa faca si el un pic precum coca-cola+ mentos ca ala e si mai ofticos 😂
    …cooopi/peist ca si asa nu am facut chestia asta.Il las pe neacsu si huhu sa vorbeasca discutii.Macar neacsu e mai sufletist dar huhu e cu „ochiu pă ban”
    O sa am interdictie la scris la amandoi.Nu-i nimic stiu sa citesc….si legi si peleicsuri nu doar bloage
    @ben
    o sa fie fara „ben”

  8. Neculai Bahnareanu

    Marin Neacsu A-ți spus un adevăr, da, este doar părerea dumneavoastră. Mai bine mai târziu decât niciodată. Și rămâne valabila întrebarea mea la care nu mi-ați răspuns: care sunt rezultatele dumneavoastră în domeniu din 2009 pana în prezent?

  9. Mateias

    @ben,
    Pentru că m-ai asociat durerii matale de cap când citeşti, trebuie să-ţi spun ceva: vezi că ai ecranul invers sau cumva oftalmologul de ţi-a dat ochelarii e de fapt proctolog! Zilele trecute încercam să fiu mai atent la cuvintele scrise, să nu deranjez un habarnist în ale pensiilor militare, dar acum îţi spun direct: nu mă interesează opiniile unui moş care nu poate înţelege alfabetul juridic. (Să mă scuze domnul Alecu, pentru că am folosit nepotrivit cuvîntul moş-măcar de la el mai are omul ce înţelege, cu toată încăpăţînarea de care dă dovadă). Du-te la omul cu voliera, unde se dă mai mult la cuantumul minin, că acolo ciorile sunt mult mai ieftine şi mai grase! Şi, mai mult, chiar dacă vei fi înşelat, stai liniştit, se va da vina pe încălzirea globală care nu aplică legile după cum dictează vânzătorul.

  10. ben

    MARDEIAS, suparare mare mare pe tine.Clocotesti, nu poti mai mult.
    Homo sacra res homini.
    CE te-a ,incalzit, atit de puternic?.
    Contractul meu cu Dumnezeu este pentru 30 de ani cu 2 aditionale de cite 5 ani, de la 01/01/2021 inainte.
    Rabdare TINERELULE in ale intelepciunii.

    NEACSU, limbajul prietenului-colaborator-stiutor este cel adecvat site-ului,
    agreat de dumneata ?.
    SAU el bonus-profit, precum la bursa.

  11. Bătrânul

    Discuții și certuri inutile, atât „pe aici” cât și prin „alte locuri”!
    Atoateștiutori, scindați, care mai de care mai cu „moț”!
    Să nu spuneți că nu v-am spus (salvez mesajul și-o să-l postez la nesfârșit, spre aducere aminte, binențeles, cu acceptul domnului Neacsu): după 06.12. a.c., dacă o să votați altfel decât PSD, din ceea ce aveți în plată acum ca pensie, o să vă mai taie „El și guvernul lui”!
    Motive sunt cu duiumul (asta ca „cei galbeni” să-și ascundă guvernarea defectuoasă): pandemie, insuficiența colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, situația macroeconomică a României, criza economică mondială etc…
    Au și pârghiile necesare,citez:
    …”CCR a afirmat că, pe timp de criză, atunci când vrea să reechilibreze și să reformeze sistemul de pensii, Parlamentul poate să elimine pensiile speciale.

    Perdanții pensiilor speciale nu s-au mulțumit însă cu explicațiile judecătorilor constituționali.

    Un grup de 300 de militari a dat în judecată statul român la CEDO, cerând curții de la Strasbourg să ateste că, prin micșorarea pensiei lor, le-a fost atins un drept de proprietate – violându-se, astfel, Convenția Europeană a Drepturilor Omului la care România este semnatară.

    Cererea lor nu a avut câștig de cauză.

    Judecătorii europeni le-au respins acțiunea spunând că dreptul la pensie, a cărui afectare militarii o acuzaseră, nu garantează și un cuantum anume al respectivei pensii. Ci doar pensia ca atare. Și au statuat că stabilirea nivelului pensiei ține de politica socială pe care guvernele naționale au libertatea să o modeleze după cum consideră oportun.
    În concluzie, astăzi, în 2020, există atât o jurisprudență a CCR, cât și una a CEDO care permit suprimarea tuturor pensiilor speciale, civile și militare, cu excepția celor din magistratură”…
    Ați uitat de Boc…EU NU!!!

  12. Neacsum

    @Neculai Bahnareanu,
    Dar dumneavoastra cand raslundeti la intrebarea mea, eu am intrebat primul.

  13. Neacsum

    @Ben,
    Nu am gasit nici un cuvant jignitor sau neortodox la adreza dumitale. Ca nu iti convine ce a spus sau ca nu e magulitor, e altceva. Totusi fiind cam prea acid, e adevarat cam patimas, o sa ii atrag atentia sa fie atent sa nu depaseasca limitele. Asa am facut cu toti cei care la un moment dat se apropiau de limita.

  14. Titi

    @Mateias, vad ca nu toti apreciaza efortul dumitale depus pentru intocmirea Tabelelor privind cuantumul net minim individualizat pe Grade, Functii, Gradatii, Sporul de 7,5%, Solda de comanda, etc.
    Sunt convins ca ati muncit la aceste Tabele cu dorinta de a da o mana de ajutor celor care vroiau sa vada daca se numara printre cei 30000 de beneficiari!
    Pl x nr.199 incearca sa micsoreze diferentele intre cei pensionati si recalculati cf.L.164/2001(fara niciun spor in baza de calcul) si cei pensionati ulterior !
    Dar se pare ca nu toti doresc acest lucru si daca nici saptamana viitoare nu are Finalitate in CD, atunci ..”a zburat puiul cu ata”
    PS. Eu va sustin in continuare si lasat-il in pace pe „Blandul Ben”,…se apropie Iarna !

  15. ben

    NEACSUM,
    Ma uitai in topic, aveti dreptate, a fost o boare trimisa de MATEIAS.
    IN decembrie se va fi impacat sigur cu el si cu mine. Nn il voi lasa sa fie suparat pe mine de sarbatori fie numai pentru fuptul ca este invitatul meu de onoare laconsumarea pariului dintre noi. IL inteleg, e tinar si iute la minie.
    CU trecerea timpului se va calma.
    AM cautat ,motivatia, supararii.Cred ca e vorba de urarea mea de la multi ani facuta in ziua de 16/11/2020 ora 20.06. la care a omis sa multumeasca precum a facut-o celorlaalti. Mi-a multumit ,frumos, azi.L-am primit cu demnitatea ,batrinului, BEN.
    Colaborez in continuare.

  16. geofreeland

    După un splendid spectacol de artificii, cum fu p-aici de ceva zile, nu rămâne decât un regret imens, cartoane, pungi, sticle, mucuri de țigări…Lumea pleacă acasă și încă retina străfulgeră de jerbele încântătoare ca un dans ceresc. Artificii, ca și comenturile noastre în culorile de caracter și ambiție. În fond, liniștea dinaintea furtunii Plx-ului, e o așteptare ca aceea întâmpinării unui uragan. Nimeni nu știe ce va urma și noi, ca oile în țarc, pândim ciobanul care poate ne aduce o sare de lins. Ciucă a promis, dar sarea e amară. Dracu ne-a pus să învățăm pe alții să-și coasă singuri nasturii. Vorbim degeaba, e un război cu niște surzi fără onoare. Păpuși Muppets. Nu mă mir că la pensie, magistrații își fac toalete din marmură, doar își permit.

  17. Micutzul

    @Titi
    Funia o ai de la Basescu ! Plx.199 este sapunul. Acum depinde cum vede fiecare in functie de situatia in care este. De exemplu eu, potrivit pelexului ar trebui sa primesc vreo 3800 adica cu 1300 mai mult . Dar ma penalizeaza si ajung la vreo 2900. Adica cu vreo 350 mai mult. Ii donez pentru lumanari si prefer sa lupt pentru dreptatea noastră! Chestie de perceptie , de coloană, etc. Da , corect 3800 mi-ar conveni si mie si la multe mii dar ei fac misto de noi.
    Cu totii cunoasteti experimentul Stalin. Ne-au smuls penele, ne-au infometat si acum o să-i pupam in cur ca ne dau niste grăunțe! Deh, militari….
    Multumiti-le celor care va reprezintă! La 7000-10000 pensie baietii au de demnitate!
    Domnilor generali ati transformat maiori, locotenenti colonei, plutonierii adjutanti, maistrii in AGENTI DE PAZA!

  18. Titi

    Conform Tabelelor lui Mateias as avea o crestere lunara de 300 de lei( fara OMM); cu aceasta suma as acoperi costul caldurii in aceasta iarna !

  19. akord-75

    @Titi
    Fericitule!!
    Ti-a dat de caldura?? vai,vai,vai…cata grija la departamentul pt „imbunatatirea…bla,bla…
    Eu am primit de 5 pachete de tigari si 2 stampe de tzuica de electrozi
    @ Titi pt ca nu am remarcat nici un pic de ironie in scrisul dvs…mi-am permis eu….ba chiar pare ca sunteti un pic mandru ca v-au dat „de caldura”😂😂

  20. geofreeland

    În spectacolul pensii militare, cel puțin păpușile Muppets aveau haz, astea de la noi, kaki, neînsuflețite precum sforarii lor. Mai cerșesc și aplauze electorale.

  21. Titi

    @Akord, cine are pensie mare nu-l intereseaza 300 de lei !
    Dar pentru unul care a pierdut 500 lei pe L.119/2010, 150 lei pe L 223/2015, si a castigat sume mici la indexarile de 5%, 1,3% si 4,6%, un 300 de lei in plus conteaza !
    Dar cum merg lucrurile in aceste zile, o sa primim NUMAI Indexarea de 3,8% in Ianuarie 2021, si TOATA LUMEA O SA FIE MULTUMITA.

  22. Micutzul

    Băi Titi acum chiar sa te milogesti si sa renunti la cariera ta militară pentru 300 de lei care te scot din iarnă…e nasol! Pai pe mine incalzirea pe 6 luni ma costa 6000 de lei. Dar daca trebuie si putem facem o cheta si te ajutam! Vorbesc serios si nu fac misto. Sunt cazuri si cazuri. Mai este un coleg Ifrim care a fost ajutat . Principalul e sa ne pastram coloana! Ciuca castiga pensia ta într-o zi două….

  23. Titi

    Refuz sa comentez in aceste conditii !
    Vorba lui Mateias, mai trebuie sa luam si o pauza de…30 de zile !

  24. IceMan

    Tot vad diferite sume vehiculate, 300, 500, 800. Stau si ma intreb, in ultimii 3,4 ani, de cand nu a mai fost o marire de minim 300 lei? Niciodata. Sau poate cei care au pensii de peste 7000 lei, atunci doar inflatia a fost pentru ei 300 lei.

  25. akord-75

    @IceMan
    Da bo$$ ai dreptate!
    Da bo$$ dar astia sunt asaaa pe tabele..nu pe cupon,adica se pune si…nu prea
    Da bo$$ dar s-ar putea ca de atata „bucurie” sa ramanem asa „bucurosi” pana..la hăhăăăă!
    Da bo$$ dar la civili le-a bagat 14% si mai urmeaza in transe inca 26%…din cauza asta inflatia va avea viteza unei rachete.Deja efectele se vad doar cu aia 14%
    ..si ar mai fi…trecand dincolo de milogeala,dreptate si onoare ca si pt civili ar fi jignitor

    @Titi Pt ca imi sunteti simpatic(pe bune) si de demult nu de acum,imi mai permit o gluma.Recalculati-va banii ca s-ar putea sa nu ajunga „de caldura” chiar toata iarna dupa cum arata „ieconomia”ro…nici noua de altfel ca si eu sunt amarastean ca dvs, ca hazul de necaz mi-a mai ramas

  26. akord-75

    La o 1000 de lei numai incalzirea pe o luna acum ca iernile au fost blande…ala da casoi si la timisoara unde e clima mediteraneana si infloresc magnoliile in februarie😁

  27. Pana se va aproba PLX 199/2020 sa dea Dumnezeu sa nu fim rapusi de coronavirus, ca dupa atitudinea celor din comisii se concluzioneaza doar tergiverseaza aprobarii lui!! Nu am incredere in politicieni ca se va aproba vreodata PLX 199/2020 in contextul in care acestia vor sa supraimpozitele sau sa taie pensiile militare!! Cred ca in cele din urma dupa alegeri acest proiect va fi respins pe motiv ca nu vor exista resurse financiare datorita crizei economice!!!

  28. bunul

    Sanatosi sa fiti ,oameni buni!