Candidatul apolitic

Credeam că după filmulețul cu Cercel și Star-Treck și proiectul Cercel privind izolarea bătrânilor, odată cu trecerea pe linie moartă a specialistului în boli ”virale”, am scăpat de povești nemuritoare deși cocoașele lui Tătaru ocupaseră locul lăsat gol în plaja sit-comurilor de succes. Acuma nu știu, dar ori românii, mari amatori de manele și ”opere de săpun”  făcătoare de clăbuci,  au cerut televiziunilor să revină cu alte seriale umoristice, ori a fost un ordin de campanie, nu știu, dar Antena3, pe care nu mai călcasem de ceva timp a scos pe piață un promo de senzație. Să își fi schimbat renumita agenție de știri profilul și să fi trecut pe producția de seriale de comedie ”reality”?  Tot posibilul, dar nu am văzut nici un breaking-news pe tema asta. E devărat că renumitul post tv mai prezentase de-a lungul timpului unele emisiuni cu umor involuntar de-a dreptul  spumoase,  dar văd că tind să devină deja regulă. Nu mai știu cine e promotorul, producătorul ultimei emisiuni, dar a avut în distribuție actori de renume mondial.

Rolul principal l-a avut fără îndoială Cer cel Faimos devenit Cer cel apolitic. Subiectul emisiunii îl constituia bineînțeles pandemia și măsurile luate de actuala guvernare. Domnul Cercel spunea că el a propus încă de acum 7 luni măsuri care ar fi scăpat țara de virus, dar nu a fost ascultat. Am dat ceasul  în urmă cu 7 luni și am ajuns exact în epoca Star Treck, când reputatul  humorist ne spunea că acest virus a apărut pe pământ înainte de apariția vieții, că Wuhan este un punct mic mic pe harta Chinei și șansele ca virusul să ajungă în România sunt .. de tot râsul, și că alcoholul nu ajută cu nimic la dezinfecție. Să orbești și alta nu. Ei bine, astăzi cunoscutul epidemiolog a mai fost autorul unei afirmații care riscă să declanșeze o nouă epidemie în România, una de râs. Acuma nu știu în ce calitate a vorbit domnul Cercel, știut fiind că dânsul are mai multe calificări și calități, ultima confirmată fiind aceea de candidat PSD la un loc în Senatul României. După ce a prezentat el eșecul ”guvernului Lukovid”, domnul Cercel revenit în AGORA pe alți cai, încearcă să ne convingă că el are soluția. Pentru cei care au uitat de ”proiectul Cercel”,căzut cu succes exact acum 7 luni, în aprilie 2020 odată cu Statuia pe care și- o  comandase  pe când era în tandrețuri cu Tătaru, voi  posta câteva din creațiile tragi-comice ale candidatului , pe vremea aia epidemiolog:  

  „Persoanele peste 65 de ani: Izolare la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituționalizată)

    „Grupa de vârstă 40-65 de ani: Primesc automat o adeverință de lucru cu programul de lucru inscripționat”

  „Pentru cei de peste 65 de ani – ținuți SINGURI/CU PERSOANE DE ACEEAȘI VÂRSTĂ, IZOLATE LA FEL în aceeași casă – indiferent cum se cheamă conceptul ”casă” – propria locuință, locuință de vară, apartament închiriat etc., respectiv dacă nu au unde – instituționalizați prin rechiziționare de hoteluri, etc.”

 „Pentru cei din grupa de vârstă 40-65 de ani: Izolare totală acolo unde este posibil.”

„Între timp: nu se mai circulă pe stradă necontrolat”

 „Pași de efectuat

Constituirea GUVERNULUI Anti-Pandemie

        Guv anti-Pandemie va fi format din câte un membru cu funcții de conducere – specialist – din fiecare minister actual.

        Toate deciziile pe minister se iau si se execută în aceiași zi”

„Atribuțiile fiecărui minister: Preia comanda serviciilor cheie:

        Energie electrică

        Apă

        Canal

        Salubrizare

        Aprovizionare cu alimente și materiale de igienă personală

        Etc – servicii esențiale”

„Ce are tara de făcut?

    Toți cetățenii fără locuri de muncă active trebuie să stea acasa 8-10 săptămâni.

    Toți ceilalți cetățeni – fac curat în case.

    Guvernul va sigura tot – după principiul ”Fiecăruia după nevoi”.

 „Market-urile vor pune la dispoziție produsele alimentare de bază sub forma de pachete tip, pachete calculate de specialiști. Toate mărfurile din depozite – se rechiziționează și se transformă în pachete de suport.”

E de râs și nu prea. Pe lângă aceste măsuri pe care de fapt nu Cercel le intenționa, el executase un proiect la ordin guvernamental, care a răsuflat înainte de a veni momentul anunțului oficial, căci situația ”epidemiologică” nu fusese fezandată, pregătită  ca acuma, așa că oamenii s-au ofuscat iar Cercel a plătit oalele sparte. Supărat că a trebuit să iasă din ”celula de criză” pentru că a fost găsit țap ispășitor, domnul Cercel a trecut în ”salvarea” PSD și acuma trece cu semnalele luminoase și acustice pornite, prin studiourile TV prietene. Ne spune domnul candidat că ”românii ar trebui să poarte masca pe tot timpul zilei” și sunt convins că se referă la ziua măsurată la 24 de ore, căci nu a specificat pe timpul zilei de lucru. Deci dacă ar fi după el, am și dormi cu masca pe figură și probabil ar lua și măsuri de verificare a modului în care românii dorm. Dar bomboana pe colivă, sau momentul de explozie al declarațiilor candidatului Cercel, l-a constituit momentul în care a anunțat că ” eu spun asta ca specialist, pe mine nu mă interesează politica!” Vă spun sincer, m-am umplut de râs pe piept, am pătat cămașa. Așa ceva ține de marii maeștri ai comediei. Magistral maestre Cercel! Adică în plină campanie electorală, un candidat al unui partid, vine în studio, mătură pe jos cu politica guvernului, spunând că acesta este practic impotent și inutil ( nu zic că nu ar fi așa) căci singurele măsuri care se pot lua și sunt efective sunt cele luate de fiecare individ, că salvarea nu stă în măsurile luate de guvern ci în cele pe care fiecare individ- indiferent cine ar guverna- le poate lua, ducând  astfel la concluzia  că GUVERNUL ESTE INUTIL ÎN ACTUALA SITUAȚIE, dar EL NU FACE POLITICĂ. Bineînțeles, nici domnul Cercel, nici postul pe care evolua nu face politică, nu știu că suntem în campanie electorală, nici nu au auzit de usturoi. Asta ca să nu spun că încă de acum 7 luni, se bănuia că deja celebrul plan Cercel a fost ”devoalat”  cu știrea autorului, ca să testeze reacția românilor, iar în funcție de urmări să se meargă până la sacrificarea pionului Cercel și salvarea sau chiar aducerea în față  a ”salvatorului” Iohannis care a fost ”oripilat” și ”s-a opus categoric” unor asemenea măsuri care aminteau de vestitele lagăre de exterminare știm noi ale cui. Bă ești prost?

Și acuma, ca în orice producție,  trebuie să spun că în film au mai evoluat și alți actori de renume,  cel mai cunoscut fiind Mircea Diaconu, cunoscut din filmul ”Băneasa” din Decembrie 89, o altă conștiință care nu face politică, fost parlamentar PNL, care a candidat însă ”independent” susținut de ALDE și Pro România la Parlamentul European.. Trebuia urmărită reacția , sau mimica feței domnului Diaconu când vorbea domnul Cercel. Pentru cine nu a văzut emisiunea și vrea să îi vadă reacția, recomand vizionarea imaginilor din ”Filantropica”, momentul în care era la tv, bătut, bandajat, nevinovat, vai de el,  și cineva îi spunea că e un farseur. Aceeași mimică o avea și acuma. Da domnule, pentru un  mare actor, un rol odată jucat, nu se uită niciodată.

A mai jucat în filmul acesta, o cunoscută doamnă doctor, abonată a studioului A3, care probabil netrăind în România  și dorind să afle care este situația, l-a întrebat pe domnul Cercel dacă în România a fost declarată oficial Pandemia, iar domnul Cercel a răspuns că nu, că în România nu a fost declarată nici epidemia, nici pandemia. Doamneee, să fi văzut fața doamnei doctor, ce ochi mari a făcut când a primit această veste. Credeam că o să fie chemat un oculist, că îi ieșiseră ochii din cap de mirare. Noroc că era deja un oculist în studio. A mai întrebat doamna doctor, cu aceeași sete de cunoaștere, ce înseamnă asta, adică ce efecte are acest fapt. Pișicheră doamna doctor, voia să îl aducă pe domnul Cercel pe un teren minat, adică să declare sau să admită că toate măsurile luate, mai ales starea de urgență, au fost practic ILEGALE, pentru că declararea unei astfel de stări se face numai în anumite condiții, printre care și declararea epidemiei, epidemie care totuși nu a existat juridic. Dar domnul Cercel nu a căzut în plasă, el știa că dacă afirmă așa ceva se autodenunță, pentru că a făcut parte din grupul de lucru care a instituit acea stare de urgență, așa că a lăsat întrebarea în coadă de pește.

Au mai jucat în film câțiva ”studenți” la IATC, care promit să devină mai actori, dar deocamdată fac figurație prin studiouri.

Cobaii

Și pentru că tot suntem la capitolul filme, vă recomand să mai urmăriți și unele realizări, nu neapărat consacrate sau aparținând ”marilor studiouri” ci filme ale unor pasionați de adevăr și realități reale. Unul de ele-de exemplu- tratează subiectul  actelor și faptelor de vitejie ale firmei care tocmai a făcut niște contracte de miliarde de Euro cu un vaccin anti Covid, vaccin însă netestat pe oameni, din câte se zvonește, vaccin care are efecte despre care nu se știe nimic, dar este băgat pe gât fraierilor care au abonament la banii europeni dacă se lasă întinși pe masă și testați spre binele omenirii. Ca urmare România deja a stabilit o strategie a vaccinării, și astfel, românul, cobaiul mondial pornind de la aplicarea celebrul ”Codex Alimentarius” testat prima oară în Europa, dacă nu și în lume, de români încă din 2011, continuând cu experimentele politic0-socale gen Târgu Mureș, culminând cu cele electorale de la alegerile de acum 4 ani dar și cele din anul acesta. România  începând de fapt din decembrie 89 (precursonul, sau testerul  revoluției portocalii din Ucraina și a primăverilor arabe), a devenit oficial, cobaiul preferat al marilor sforari euro-atlantici, pe spinarea românilor testându-se toate teoriile politice, sociale, juridice (să nu uităm experimental Kovesi), electorale (proaspeții înstelați STS știu de ce ), medico-sanitare, militare ( România a arătat lumii cum se ocupă o țară și se umple de baze militare străine fără a se trage un cartuș, sau cum se distruge o industrie militară fără să vadă nimeni), educaționale ( din țara cu cel mai ridicat indicativ mediu  IQ, în 30 de ani am devenit analfabeți instituțional)  și mai știu eu de ce natură.

Să mai spună cineva că România e pe ultimul loc în lume. Nu domnilor, suntem primii, primii cobai ai lumii.

Intrați pe linkul de mai jos, ca să vedeți cine e Pfizer, producătorul vaccinului salvator, cu ce se ocupă, cea făcut în Africa.

https://www.facebook.com/sava.cezar/videos/2685459291715322

https://www.mediafax.ro/gandurile-lui-cristoiu/ion-cristoiu-halucinatiile-lui-adrian-streinu-cercel-pur-si-simplu-un-balon-de-incercare-19085806

De neacsum

21 de comentarii la „Nea Cer cel apolitic și primii cobai ai lumii”
 1. Si somnul natiunii naste monstri! Marele Voievod Mihai Viteazul a spus: desteptati-va romani, ca ati dormit destul!

 2. Unora le arde de povesti de adormit catanele, in timp ce:

  „Doctorul Adrian Streinu-Cercel spune că în acest moment, din lipsa spațiului, are 36 de oameni care sunt pe tărgi la Camera de Gardă de la Matei Balș și pe care încearcă să-i trateze în acest mod. „

 3. Virusul ăsta e o realitate. Prin testări în masă se vor depista asimptomaticii și vor fi izolați, prin vaccinare a 60-70% se va crea o imunitate, se va restrânge rata infectărilor dar virusul va exista și nevaccinații tot îl vor lua. La distrugerea în sine a virusului încă nu se lucrează. Cum poate fi redusă infectarea? Printr-o igienizare strictă a spațiilor publice, a canalelor, străzilor, piețelor, școlilor, locurilor de muncă, transport în comun, reducerea drastică o oricarei particule-suport poluante (praf, fum, noxe, deșeuri etc), prin menținerea regulilor de protecție (mască, dispensere oriunde, distanțare-cel puțin 2 ani), relaxarea treptată a modului de viață socială, adoptarea legii prevenției și poliției sanitare, reforma sistemului public sanitar, informarea continuă a cetățenilor privind nu numai județul ci la nivel localitate, colectivitate. Asta dacă o minte criminală nu-l răspândește. Da, ar fi un plan dar e prea complex de realizat și opus planului mondial de extincție. Apoi, uitasem, criza alimentară când substituțiile alimentare vor deveni o obișnuință și efectele lor asupra sănătății vor conduce la scăderea mediei de viață sub 70 ani. Apoi…nu mai continui, ar fi prea pesimist.

 4. Nu stiu de ce,probabil ca nu sunt normal dar cand il vad pe „maestrul” Cristoiu schimb postul.Deci asta am sa fac.Va doresc o zi buna!
  PS Daca tot vorbea dom neacsu de comedii si comedianti conspirationisti cu atat mi-a fost mai mare surpriza sa-l vad exact pe cel pe care nimeni in tara asta nu-l mai ia in serios..asta da comediant!!
  Am gresit ca am citit intai articolul si cand sa zic: asa da.. poc il vazui pe „maestru”
  Mai bine incepeam de jos in sus si nu mai pierdeam timpul😄😄😄
  Ne vedem alta data ca „telecomanda” e la mine

 5. @Geofreeland,
  Virusul exista, sau ma rog, bacteria, sau ce o fi, dar uite ca luati cu atatea informatii docte, ca e virus, ca e bacterie, ca mortal, ca de fapt ataca doar oamenii bolnavi, deci organele slabite de boala, ca ataca doar batrani, dar copiisunt si ei loviti si purtatori, c[ e de la sarpe, ca e de la Chinezi, ca se poate combate dar nu se stie cu ce, ca e redemsivir, ca nu e redemsivir, ca s-a descoperit vaccinul dar nu este inca testat pe oameni, am uitat ce e mai important: NICI PANA IN ZIUA DE ZI NU S-A CAZUT DE CORD CUM A APARUT SI DACA ESTE „MAN MADE”SAU A VENIT PE TERRA DIN NEANT. Oare de ce ? Si cum sa te lauzi ca ai gasit antidotul, cand tu nu stii ce provoava, cum s-a nascut si ce efecte are ? Cum poti stapani un virus despre care practic nu stii nimic, sau nu recunosti nimic si vii cu povesti de adormit senili ? Cat timp nu se sapa la radacina, nu vei starpi raul. Un copac care este taiat de sus, va da ramuri in continuare.

 6. @Akord-75,
  Nici eu nu ma dau in vant dupa „piticul atomic”, am preluat din articolullui doar citatul din proiectul maestrului Cercel, deci nu pe Cristoiu l-am citat, ci pe Cercel. In al doilea rand nimeni nu este complet bun sau rau, alb sau negru, toti avem nuante. Este posibil ca un mare mincinos sa spuna un mic adevar, sau un dobitoc sa emita o judecata de valoate odata in viata. Cel care insa considera ca cineva nu trebuie ascultat pentru ca este iremediabil pierdut sau nu merita bagat in seama orice ar spune, nu are nici o sansa sa invete ceva pentru ca el are idei preconcepute care ii impiedica perceptia de ansamblu.

 7. @ Radu,
  Fiind in campanie, doctorul Cercel , desi nu are treabacu politica, ar spune orice pentru a lovi in cei cu care concureaza. Apoi, cine l-a oprit ca mare manager dispunand de fonduri din mai multe parti, demai mult decat orice alt spital de profil, stiind ca un mare guru ce e , inca deacum 7 luni unde se va ajunge, sa isi ..: mobileze” spitalul, pentru a evita ceea ce acuma il face sa strige? Are autonomie manageriala. Ce a facut ? A asteptat sa se intample pentru a se plange si a spune apoi” eu v-am spus de acum 7 luni ca asa se va intampla”? Pe spinarea cui a facut acest lucru ? Pe spinarea si viata pacientului. Nu asa spune juramantul pe care l-a semnat.

 8. @neacsum
  in principiu aveti dreptate
  dar l-am auzit pe „maestrul” in ultimii 30 de ani de atatea ori incat consider ca imi pierd timpul cu „antiinformatii”
  2-Chiar nu pot astepta la infinit ca un mare mincinos sa spuna un mic adevar sau un tip care spune adevarul sa mai spuna uneori cate o mica minciuna.In primul caz astept degeaba asa ca mai bine nu-l mai bag in seama, in al doilea incerc sa gandesc cu capatana mea eventuale neadevaruri iar buna intentie se vede de departe
  3-Daca aveam idei preconcepute nu stateam eu pe site-ul asta sau altele asa ca aici va inselati.Timpul si stiintele exacte spun intotdeauna adevarul….parerile lui cristoiu?? daca i-ar iesi ceva bani ar zice ceva rau si de maica-sa doar profitul sa-i iasa.Ma rog nu despre el era vorba aici ci despre faptul ca insinuati ca as avea idei preconcepute.Aici nu va pot schimba eu parerea e strict treaba dvs.parerea mea despre dvs e clara.Desi nu intotdeauna suntem de acord(fara liniuta 75)😄 inca sunt pe aici si imi face placere sa va citesc si pe geofreeland si multi altii, ca altfel ce rost ar mai avea😄…plus ca am ce afla

 9. @Akord-75,
  Si eu sunt de acord ca nu merita ascultat, dar repet, eu am luat de lael doar spusele lui Cercel.

 10. Citesc știrile care, pas cu pas, devin din ce în ce mai alarmante. OMS zice că rezistența microbiană la antibiotice e un mare pericol pentru omenire, englezii au tras un mare semnal de alarmă, inclusiv propagat până în Estul Europei privind răspândirea gripei aviare cu sursă din păsările migratoare, pesta porcină iar bântuie prin Europa, în America sute de mii de păsări sălbatice mor subit… Știri de alarmă, știri îngrozitoare. Concluzie: omenirea se află la o răscruce. Efecte: 1.criză alimentară, e clar 2.renunțarea la hrana bazată pe carne 3. crearea de substituții sintetice proteice. Cauze: E greu de dovedit dar de ipoteze se pot face.1.Poluarea electromagnetică a habitatului ființelor vii 2. Schimbările climatice întru încălzire și emanațiile microbiene ancestrale ale permafrostului 3.Poluarea CBRN cosecință a activității umane ieșite de sub control 4. Tendința de modificare a magnetismului terestru 5. Poziționarea sistemului solar într-o ciclicitate de revoluție galactică 6.Surprinderea sistemelor imunitare ale ființelor de schimbări prea rapide și aflate în curs de adaptare 7.Un atac voit la adresa sistemelor imunitare prin politici de extincție încât să pară naturale 8. Agresiunea industrială asupra mediului prin noxe, defrișări, combustibili fosili, poluarea chimică a apelor și solului, nereciclarea deșeurilor, inconștiența umană. Și noi ne mirăm de meritocrația falsă de avansare a unor militari care au cusut pensiile militare?

 11. Dumnezeu știe. Ninge în Sud, peste Burnas și Bărăgan. O zăpadă udă, benefică, peste crud de grâu înfrățit, peste rapița stufoasă, peste arături. Mă uit la fulgii mari, pufoși, grei, așezându-se cuminte. Prin curți, ceapa și usturoiul pus de cu toamnă mijesc verde prin omăt. E bine, e semn bun. E o speranță neluată de nimeni.

 12. @Geofreeland,
  Gugulanulnu mai tresare nici cand ii arde camasa in spinare si tu vrei sa alerge la fantana cand vede ca a luat foc o casa la capu satului ?

 13. Nu’ș ce bagă ăștia în țigări că numai tutun nu e. Paie și iarbă cred. Mi-e dor de Mărășeasca aia, tutun românes din pământ românesc, normă în armată, 11,80 lei. Așa cum nu știu chiar ce bagă ăștia în berile astea că numai hamei nu e. Mi-e dor de o bere la Gambrinus, aromată, tinerească, din hamei românesc din pământ românesc. Al dracului profitul ăsta capitalist! Nici roșia nu mai e roșie, nici castraveții nu mai au savoarea de altădată, iar gogoșarii se înmoaie ca sugativa. De unde că pământul nu mai e românesc, e plin de chimicale de import, de stimulente, erbicide, ce mai pesticide, spre minciunile de legume pe care așa-zisul fermier român ni le întinde pe tarabă în goană după profit. Văzând zăpada, copil, mă lua bunicul cu o sanie mare plină de bălegar de grajd și mergeam „pe loc” și-l împrăștia din furcă, feritilizând pământul. Acasă, bunica ne aștepta cu țuică fiartă cu piper și zahăr ars în fundul oalei. Meritam, după cum spuneau urechile înroșite ieșite de sub căciuli. Curățenia sufletului era curățenia pământului în aromă de pâine.

 14. Mari semne de întrebare. Cum adică, măștile astea obligatorii nu sunt măști pentru protecție anticovid? Atunci ce sunt? I-auzi, acoperitoare de față! Deci singurul lor scop e să ne acopere fața ca la bal mascat. Păi și covidu’? Pe principiul „ori la bal, ori la spital” plouă cu stele de generali, ordine și medalii, Pleiade în decembrie, pentru nu ș’ ce fapte de arme și acte de bravură în războiul ăsta plin de morți unde vârstnicii luptă în prima linie. Totuși, dacă ăștia ne obligă să ne punem acoperitori de față, absolut ineficiente, de ce ne mai obligă? Păi dacă e bal…dansăm pe Recviem. Oricum, în avans, la „merituoși” s-a venit cu „Steaua sus răsare, Ca o taină mare…” ca un răspuns la un colind, tot în avans, „Ne dați ori nu ne daaați!” Și dacă tot ne acoperim fața înseamnă că poporul e „sub acoperire”? Ca în romanul lui Camil, „Ultima noapte…”, „ne-a acoperit pământul lui Dumnezeu”

 15. Ori la bal, ori la spital! zice românul. Numai că viața îi contrazice dubiul. Cu măștile obligatorii, ineficiente, că nu sunt decât niște „acoperitori de față” sigur mergem la bal, oriunde, și sigur și la spital. Asta da afacere!

 16. Pleiadele, stelele acelea căzătoare, reveni decembrist ca o ploaie de stele de generali. Nu știu ce merite și fapte de arme făcură distinșii îngalonați în războiul ăsta cu covidu’ unde numai vârstnicii sunt în linia întâi, că nu spuse nimeni. Dar sigur galben-albaștrii vor lua 40% la alegeri, să nu zică lumea că nu suntem în ton cu ea, mai ales că toată Europa politică e cu ochii (închiși deja) pe noi.

 17. @Geofreeland,
  Pai cand la conducerea spitalelor sunt numiti comici vestiti ai ecranelor, ori la bal ori la spital reprezinta aceeasi directie.

 18. Ca niciodata, mi-e sufletul plin de amaraciune, de saracia de exuberanta patriotica, de bucurie, de demnitate. Il vezi pe Al din Deal, sforaind vorbe…Romani din toate colturile lumii! Azi e ziua noastra, ziua Unirii de neam si tara! La multi ani, dragi compatrioti, in dulcea limba romaneasca, plina de sensuri inimitabile si profunde!

Comentariile sunt închise.