Militărești la sfârșit de an

Categoria Despre Armata


Am avut ezitări dacă să scriu acum acest articol, să îl las pentru noul an sau să nu îl mai scriu deloc. Până la urmă am decis să nu intru în noul an cu ”datorii” dar mai ales să încep noul an cu un articol deloc vesel. Așa că am decis să trec la muncă.

Banii care se volatilizează peste noapte

Ai zice că totuși sunt lucruri imposibil de făcut în lume. În lume poate da, dar nu și În România. În țara în care a dispărut a patra flotă a lumii fără urme și mai ales fără să se sesizeze ”organele”, SRI-ul, CSAT sau Mama Omida, în țara în care intră în țară împrumuturi de miliarde de Euro, dar nu se regăsesc în nici, nimeni nu poate spune unde sunt banii împrumutați la dobânzi criminale, cui îi mai pasă că acum nici o lună, un ministru de finanțe repetent la toate școlile și capitolele, transformat în prim ministru spunea că România a bătut la cur marile țări europene la capitolul economie  iar acuma spune că suntem în impas și trebuie să facem sacrificii ? Cui îi pasă că acum un an un ministru al apărării spunea că NIMENI NI SE VA ATINGE DE VENITURILE MILITARILOR ÎN MANDATUL SĂU iar acuma ne anunță că indexarea se amână, ”motivată de constrângerile bugetare severe cauzate de gestionarea pandemiei de COVID-19”. Dar la începutul campaniei electorale nu se știa de pandemie? Ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni , cum până acum nu știa nimeni că vor fi constrângeri bugetare, iar acuma sunt ? Și când te gândești că domnul ministru a funcționat și ca prim ministru interimar îți vine să te întrebi cât de bine cunoștea sau cunoaște situația din țară? Eu refuz să cred că ne-a ascuns situația cu bună știință sau că nu a cunoscut-o. Sigur s-a întâmplat ceva, un accident genetic în sistemul financiar sau o mutație a virusului bugetar, e ceva  care nu are nici o legătură cu Ciucă al nostru.  

Că tot pomenii de ai noștri, hai să vedem ce se întâmplă prin curtea asociațiilor noastre.

Calitatea procesuală

La SCMD se pregătesc acțiunile de protest, discursurile, luptele de stradă. Numai că nu știu cu cine și unde, pentru că timp de 3 luni sunt interzise protestele iar Dogaru, să fim serioși, când organizează alții, ca și partidele în parlament ” lasă la latitudinea conștiinței personale” a membrilor participarea sau neparticiparea, iar când organizează el, întâmpină greutăți, e sabotat, și ciudat, nu vine nimeni. Dar participă el cu succes la colocvii pe teme juridice unde se anunță că SCMD are calitate procesuală. Da, orice sindicat are calitate procesuală, dacă este legal constituit și are toate documentele în regulă, ceea ce însă nu e cazul SCMD, dar asta nu îl mai interesează.

La LADPM aceeași problema legată de calitatea procesuală. Numai că aici problema se pune altfel. Cineva trebuie să le spună celor doi lideri că această calitate,  este dată pe de o parte la modul principial de existenta documentației legale privind constituirea si funcționarea  (calitate  pe care SCMD nu o îndeplinește) sau, pe de altă parte,  punctual, pe un caz anume, dacă asociația poate face dovada lezării sau existenței unui interes al respectivei personalități juridice (asociații) în cazul judecat (condiție neîndeplinită de LADPM în procesele intentate). Așadar, dacă cele două asociații au pierdut procesele nu pe fond ci procedural, este pentru că nu au respectat una din cele două, sau ambele condiții, motive pentru care judecătorii i-au taxat, pentru că totuși MApN are juriști pricepuți și chiar ”spurcați” la astfel de speculații procedurale.

Astea fiind zise despre calitățile procesuale ale celor două asociații, o să trec la a treia asociație.

Musca…

A făcut furori decizia 900 a CCR privind legea suprataxării pensiilor speciale. Imediat după decizie, a fost o bucurie de nedescris, rezerviștii, în special generalii și cei ieșiți recent la pensie se vedeau scăpați, dar degeaba pentru că nu citiseră toată decizia ci doar ce scrisese presa la prima strigare a aprodului. Ce a urmat apoi a dat totul peste cap. La o citire a motivării și conținutului deciziei realizăm că de fapt – așa cum am spus în nenumărate rânduri- domnii judecători (ca și până acuma) s-au scutit doar pe ei, pensiile și veniturile lor nu pot fi atinse, dar celelalte, în special cele militare, da. Au ținut domnii judecători să facă  clarificări special pentru pensiile militare, clarificări care dau dreptul prietenilor noștri politicieni să ne jupoaie fără temă, căci noi nu avem contributivitate. Lumea militară, sau măcar partea rezervistă a militarilor iară a început să plângă că au ce au judecătorii CCR cu noi, că doar de noi s-au luat. De data asta însă, săracii nu au nici o vină. Nu ei s-au dat la noi, noi ne-am băgat în ciorbă ca musca în lapte sau în fundul calului, cum spune o vorbă din popor.

De ce ? De ce ne-am băgat noi ? Pai, să mă scuze, onor asistența, uite așa. Pentru că cei atinși de prevederile legii respective, erau cei cu pensii peste 7000 lei, cei mai mulți dintre ei magistrați militari, generali și o parte din cei ieșiți după 2017, deci oameni cu bile. Aceștia au făcut scandal șefilor de asociații, asociațiilor pline de stele, să facă ceva, să miște ceva, că dacă nu, adio arme. Iar ANCMRR, la îndemnul generalilor s-a băgat în ciorbă, că calu era plecat la păscut, și s-a băgat în seamă ca intervenient, ”amicus curie” pentru a-și susține cauza, deși dosarul întocmit de Avocatul Poporului era beton, nu mai avea nevoie de sprijin. Au gândit ei că dacă aduc ei în discuție decizia 20 din 2000 prin care magistrații s-au declarat egali cu militarii, gata, îi fac pe magistrați să plângă și aceștia vor spune că doar ei și militarii sunt mai presus de lege sau mai egali decât ceilalți. Dar așa e când te mănâncă, te scarpini până dai de sânge. Ei, cum ANCMRR s-a băgat în ciorbă pentru a apăra interesele maimarilor (dar a tăcut când a fost vorba de OUG 57, 59, sau PLX 199) judecătorii de la CCR a trebuit să îi menționeze în mod special în decizie de vreme ce s-au cerut băgați în seamă și le-au dat să se sature tăindu-le nasul ridicat prea sus, căci dacă MAGISTRAȚII POT AVEA DREPTURILE MILITARILOR, MILITARII NU POT AVEA DREPTURILE MAGISTRAȚILOR, iar cine ridică nasul, de nas va pieri. Acuma în baza celor decise, legiuitorul poate face ce vrea cu pensiile militare, nu doar ale generalilor ci ale tuturor militarilor pentru că s-au scărpinat unii fără să îi mănânce iar pe alții o să îi podidească sângele acuma. Oricum, pensiile militare oficial erau considerate pensii de stat, ocupaționale, dar dacă pe cei din ANCMRR i-a mâncat în pantaloni să se considere posesori de pensii speciale, doar nu erau proști judecătorii să spună că nu e așa. Vrând nevrând, judecătorii au fost ajutați de ai noștri să ne de scatoalce.

Prostie sau act deliberat?

Dar nu numai ai noștri rezerviști ne-au fript ci și ai noștri activi, recte CSP a MApN. CCR a solicitat Caselor de Pensii ale structurilor atinse de legea în discuție, să dea anumite detalii privind pensiile speciale, era vorba de sumele lunare cheltuite cu plata pensiilor. Toate structurile au trimis sumele lunare, numai MApN a trimis suma ANUALĂ, respectiv sumele cheltuite cu pensiile militare  pe anul 2019 . De ce ? Ori din prostie, ori pentru că au vrut să ” impresioneze”, iar   cine citește mai rapid, așa cum citesc și jurnaliștii sau politicienii care nu pot dormi de grija pensiilor ”nesimțite” constată că la MAI de exemplu se cheltuiesc 365.354.186,02 lei pentru pensii, iar la MApN  suma se ridică la 3.408.673.960 lei, ADICĂ DE ZECE ORI MAI MULT. Păi cum să nu spui că militarii au pensii suplimentare, CITIND SUMELE ?  Asta ca să nu mai spun că în  evidența  casei  sectoriale  a  ministerului  se află în plată un număr de 4.205 beneficiari de pensii militare aparținând altor structuri din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, astfel (i) Serviciul de Telecomunicaţii Speciale: 1.392 persoane, cuantumul veniturilor fiind de 8.002.162 lei, (ii) Serviciul de Protecţie şi Pază: 1.095 de persoane, cuantumul veniturilor  fiind  de 7.071.341  lei,  (iii)  Serviciul  de  Informaţii  Externe: 1.718  persoane,  cuantumul veniturilor fiind de 10.683.270 lei și fără a se specifica sumele pe care le primesc magistrații militari pe legea 303.  Foarte interesant este că înmulțind suma raportată pe lună de MAI, rezultă că anual ei plătesc pentru pensii, suma de 4,384,250,232, adică cu 30% mai mult decât CPS a MApN, dar cine mai stă să facă socoteli, toate ziarele au anunțat cu indignare că MApN are o sumă nesimțită în dreptul pensiilor speciale ȘI ASTA DATORITĂ ORIENTĂRII SPECIALIȘTILOR NOȘTRI.

Așa că să nu ne mai întrebăm sau mirăm că toate se sparg în capul nostru, nimic nu este întâmplător.

Aș vrea să fiu optimist și să  închei sperând ca anul care vine să fie mai bun, dar nu îmi place nici să mint, nici să fiu mințit, nici să mă mint singur.

LA MULȚI ANI ȘI SĂNĂTATE.

Vă recomand pentru această seară, filmul Nunta mută, pentru că seamănă izbitor de mult cu modul în care unii își vor petrece revelionul în această noapte, prin grija ordinelor și măsurilor luate privind liniștea și ordinea publică.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

36 Raspunsuri la Militărești la sfârșit de an

  1. Mateias

    În ultimul MO din an, publicat pe 31.12.2020 după ora 18.45: „în ANUL 2021 pensiile militare de stat….NU SE INDEXEAZĂ cu rata medie anuală a inflaţiei.” Orice altceva sunt poveşti!
    La mulţi ani cu sănătate!

  2. Neacsum

    @Mateias,
    Nu se poate. Ciuca al nostru a zis ca ne-o indexeaza in septembrie. Eu cred ca nu ne a mintit. E imposibil.

  3. Dan Craciun

    LA MULȚI ANI 2021 !

  4. akord-75

    Poate revelionul in acest an se face pe 31 august,deci ciuca are dreptate, anul va avea 8 luni,ca tot ziceati ca in RO totul e posibil.In mintea lor, poate si asta e posibil (deci ciuca n-a mintit)…
    Cum se face semnul ala de rasu-plinsu???

  5. Ifrim

    La mulți ani cătanelor!

  6. Liviu

    Bună dimineața oameni buni!
    Mă refer și la femei, chiar dacă bunicul meu spunea că oamenii sunt oameni și femeile, femei.
    Sper că neacordarea indexării să fie un moment T.0.
    Dacă se aplică din aprilie PLX ul ar fi prima dată când, într-adevăr se face un pas pentru eliminarea diferențelor. Dacă este urmat și de o nouă lege sau corectarea celei actuale, este OK. Toți înjură CSP și DF. La ce sume se ajungeau acum, dacă nu puneau frana?
    Să aveti un an plin de fericire!

  7. neacsum

    @Liviu,
    Cine a facut legile? Cine nu le aplica ? Ai auzit cumva undeva ca pensionarii si-au votat sau initiat macar o lege? Nu legile au fost si sunt facut de aceiasi oameni, politicieni, guvernanti care le fac dupa ureche, apoi le incalca pentru ca tot dupa ureche constata sau declara ca nu le pot aplica. Oamenii de rand sunt simpli spectatori, sau de fapt papusi trase pe sfoara si nu cer, decat ceea ce li se cere si lor, SA SE RESPECTE LEGEA. Consideri ca ei comit un abuz? Periculos mod de a gandi.

  8. Tudor

    Esențialul:
    Nu se da nimic nici anul asta.
    Probabil in 2026 dacă nu vor mai apărea și alți viruși!

  9. geofreeland

    Doamne ce bucurie pe noi, pusera unii frana, ca altfel…Acu nu se stie ce frana o fi fost, ori de mana ori de picior. Nu mai conteaza, cert e ca „injuratii” de toti de la CSP si DF, cum zise un stimabil, sunt niste franari. Ca la vagoane, era unul franar care oprea vagoanele pe linie moarta, invartind un fel de volan care comanda strangerea sabotilor la roti. Se auzea frecarea aceea fortata… Un fel de scrasnet din dinti pana in aprilie, in zodia peleicsului izvor al minunilor. Asa sunt unii astrologi, zic si ei, sa „mananca” si ei o paine, treaba lor, da’ pana azi nu auzii de astrologie politico-militara. Ba nu, citisem de asta la azteci, la faraoni, pana si la daci, cand se aduceau ofrande zeilor.

  10. y

    SĂ FIȚI SĂNĂTOȘI.
    SĂ RESPIRAȚI ȘI SĂ TRĂIȚI LIBERI.
    LA MULȚI ANI!

    O parte din răspunsuri la întrebările noastre, le putem găsi (dar fără a ne limita la ele) și mai jos:
    https://www.art-emis.ro/analize/ipocrizia-politica-si-armata
    https://www.capital.ro/critici-dure-la-adresa-ministrului-apararii-nu-stie-ce-spune-sau-nu-i-pasa.html
    https://www.art-emis.ro/analize/strategia-nationala-de-aparare-a-tarii

  11. Lucian

    La multi ani,va doresc la toti!Multumesc domnule Neacsu pentru toata informarea pe care ne-ati facut-o pana acum!Eu nu mai cred nimic din promisiunile politicienilor!Dupa parerea mea,toate asociatiile ar trebui sa se intalneasca,sa hotarasca ce vor,si sa mearga la ministru,guvern,parlament,cu problemele pe care le avem!Demonstratiile nu au avut nici un rezultat,din cate stiu eu,e pierdere de timp!Deci trebuie lucrat,la concret,prin dialog direct cu cei care pot lua decizii!Un an mai bun si multa sanatate va doresc tuturor!Sa ne lumineze Dumnezeu,sa luam decizii bune in tot ceea ce vom face!

  12. geofreeland

    Of! Întreb și eu, ca cetățean, care am votat la referendumul Ăluia din Deal, împotriva lu’ OG-13, că nu e bine să facem justiția cum vrea unii, pentru că ea e a poporului, de ce ăștia de acum dau ordonanțe pe justiție? Ce, n-au majoritate în parlament? Facă ce vor gleznele lor, neîncătușate, dar nici așa, vorba lui Cocoșilă, „păi vezi că ești prost?!”. Întreb pentru un prieten, de ce dracu’ mai votăm? Păi dacă ăștia ne mint cu nerușinare, și fac de-a-ndoaselea ce votarăm noi, la chemarea lor, înseamnă că șase milioane de români sunt vorba lui Cocoșilă. Extrapolând, ăștia își bat joc de un popor întreg. De ce, știm, dar chiar că e prea pe față. Ca să uit ce fraier sunt, îmi iau abonament la schi în Șureanu, mai fac o poză, mă feresc să fac cristiane când e Ăla cu gealații, apoi beau un vin fiert, și ăla altoit, că poate, cine știe, simt și eu aerul înalt al politicii, îl pricep, apoi de-acolo de sus mă uit la vale, unde e țara și zic că sunt deasupra lumii, ca Mironov la Machu Pichu unde zicea că a simțit „inefabila entitate a absolutului”.

  13. Ne-au tras-o cu PLx 199/2020, ne-au tras-o si cu indexarea, acuma urmeaza sa ne rezolve si impozitarea sau plata pensiilor pe contributivitate si vom ajunge pe pensii mai mici ca cei cu pensii sociale de stat!!! Politrucii, indiferent care sunt la guvernare au indentificat pensiile militare ca fiind resurse pentru plata altor cheltuieli si de aceea tot inventeaza tot felul de modalitati de a le reduce cuantumul ca sa obtina banii necesari pentru asta!!!! Nu cunosc ce anume ne-ar mai putea salva in conditiile actuale, cand pensiile militare au fost considerate speciale de CCR, am ajuns ciuca bataii de joc a guvernantilor😅, cu tot ministrul fost general!! Citu a fost pus ministru temporar, pentru aceasta ordonanta si dupa scurt timp maxim 6 sau 9 luni, dupa ce va finaliza analiza prin care va decide taierea salariilor si pensiilor cu 25% va fi inlocuit cu Orban, care ii va linisti pe toti spunand ca e o situatie pe o durata de 1 an si dupa se va reveni la normal!! Tot in perioada asta vor adopta o noua legea a salarizarii si a pensiilor militare pe contributivitate!!!

  14. genistu

    Stimați colegi , cei care ați trecut în rezervă în perioada 1998-2010 si ati beneficiat de acele solde compensatorii , cum se face ca tocmai voi sunteti cei mai nemultumiti. Mi-aduc aminte ca era mare inghesuiala la trecerea în rezervă, și dacă ți s-a desființat funcția și dacă nu. Stiti ca cei care au ieșit la pensie după 2015 li s-a dat plăcuța suedeză în loc de compensatorii ? Noi ce să mai zicem ? De acest aspect nu mai vorbeste nimeni, nici pss! Atunci, era bine,nu, pt. unii ? In aceste conditii, mi se pare foarte normal să existe diferențe între cuantumul pensiilor. Să fie moral, nu imoral, cum ar zice un clasic în viață! La mulți ani cu sănătate va doresc!

  15. akord-75

    Concluzie la sfarsitul a inca unui an pe modelul celor anteriori.Urmatoru va fi la fel !!??

    Andrei PLEȘU
    Țara a ajuns proprietatea privată a unor derbedei
    “Faptul că sunt român e, totuși, o pură întâmplare. Nu o regret, dar nici nu mi-o pot pune la butonieră. Pot doar spera să valorific atât cât pot șansa aceasta „genetică”, să nu-mi fac de râs locul nașterii și concetățenii, să mă port frumos cu limba română și, vorba lui Constantin Noica, să povestesc și altora câte ceva despre „partea noastră de cer”.
    Dar privesc în jur. Ziarele sunt pline de politicieni aflați în urmărire penală sau foarte aproape de ea. Unii sunt vechi „înțelepți” de partid, care au făcut ani, de-a rândul, „jocurile” de la vârf, cu dexteritatea discretă a unor eterne și impenitente eminențe cenușii. Alții sunt juriști, adică inși care încalcă legile cu extremă competență. Pe unul din ei l-am auzit tunând și fulgerând, în campanie, împotriva hoților care sărăcesc patria, după care, iată, e chemat să justifice, împreună cu soția sa,averi de milioane de euro. Grupurile „infracționale” sunt trans-partinice: dintr-odată, vezi aliniați în boxa acuzaților și pesediști și peneliști și pedeliști și băsiști și anti-băsiști. Afacerile creează solidarități inefabile, diferențele de tabără politică sunt simple mofturi. Numai noi, prostimea, credem că asistăm la mari lupte ideologice. În realitate, mulți dintre cei care mimează, pe scenă dușmănia, „se descurcă” eficient, uniți, subteran, în cuget și simțiri.
    Reprezentanții bisericii noastre… am trăit să văd cum Întâi-Stătătorul comunității noastre duhovnicești ridică un banal (dar puternic) mahăr de provincie la rang de laureat al unui ordin legat de numele Sfinților Martiri Brâncoveni. Lecția pe care ne-o transmit ierarhii noștri e simplă: dai bani – ești „vrednic”! Mântuirea devine, astfel, un statut sponsorizabil.
    Gazetele și posturile de televiziune au devenit, și ele, un soi de trupe de comando, cu misiuni de lichidare și propaganda. Moderatorii au ceva între milițieni, procurori și vecine de bloc. Invitațiile la diverse „talk-show”-uri se fac, pare-se, pe bază de „abonament”. Aceiași inși, cu aceleași păreri, prestează tenace, fără exces de imaginație, în teritoriul aceleeași, previzibile obediențe.
    Când nu se face politică, se organizează chermeze deșucheate, în care câteva fete cu buze de știucă își valorifică abundent posteriorul, în timp ce câțiva băieți de comitet fac glume în doi peri. Peste tot, numărul VIP-urilor care nu știu românește și gândesc intermitent e în creștere. Atmosfera generală e de bălăcăreală groasă, de îmbrânceală zglobie sau sângeroasă, de suspiciune, de mârlănie. Președintele face dezvăluiri învăluite, primul ministru zâmbește șugubăț, după modelul „șmecherul clasei”, alegătorii intervievați recunosc că, dacă sunt plătiți, votează cum trebuie, îl vor pe Ceaușescu sanctificat și cred că Hitler (spre deosebire de Băsescu) își iubea țara.
    Unde trăim? Ce mai putem spera? De care români să fim mândri?
    Știu că, dincolo de cei pe care i-am pomenit, există marile majorități tăcute, oamenii de ispravă care fac ca lucrurile să meargă, „civilii” onorabili și neglijați. Dar, am o veste proastă pentru ei: țara nu mai e demult a lor! Țara este a unei adunături de netrebnici, care se amuză și se îmbogățesc pe spezele tuturor celor care nu au „cultura” cârdășiei. Țara a ajuns să fie proprietatea privată a unor derbedei.”
    (Andrei Pleșu)

  16. akord-75

    am „mancat” un „L”…scuze>Oricum nu asta conteaza ci ceea ce a scris Plesu si stim cu totii

  17. geofreeland

    „Era pe când nu s-a zărit/Azi o vedem, și nu e”. „La Steaua” lui Eminescu. Frumoasă premoniție, parcă s-ar referit la pensiile militarilor. Oricum, după atâta stres gastronomic, aplombul opiniilor lâncezește. Vorba lui Ilie Moromete, trăgând pe lângă garduri pe Nicole premiantul în criză de friguri „Eu când vă zic vouă…Și voi? Nimic…” Bate vânt de contributivitate? Ei aș, nu renunță ăl de se cocoță la stele fără a mirosi pământul călcat de bocanc, pulberea arsă prin poligon și sleiala gamelei prin aplicații…

  18. geofreeland

    POVEȘTI DE VIAȚĂ 48. Un’ te duci, vecine, cu sacul ăla?” „A murit Jac, îl îngrop la pădure”. Jac era un câine ciobănesc, mare și mițos, care a trăit în lanț, în fundul curții, într-un țarc. Ani în șir îl vedeam din drum cu ochii ațințiți la lume. Stăpânul nu-l dezlega zicând, mai mult de gura muierii, că îi strică grădina, sperie păsările și face numai rele. Acu’ vreo doi ani, Jac a rupt lanțul, a săpat pe sub uluci și a fugit. O femeie care venea cu vaca zicea că l-a văzut la gârlă, intrase în apă, s-a bălăcit, a alergat pe câmp cât a putut, apoi ațipise pe mal. Seara, Jac a venit acasă. La cearta sțăpânului, umil, a luat drumul țarcului. Nu știu, mă frământă un gând, cum poți trăi o viață numai pentru o zi de libertate.

  19. geofreeland

    POVEȘTI DE VIAȚĂ 49.Toamna asta am cules puținii struguri din curte. Un vecin îmi zice să nu-i mai calc ci să-i zdrobesc. Era în scurt dar tot el zice să împrumut zdrobitorul de la fostul director al liceului. Avea 90 de ani, văduv, el și niște găini prin curte. Amabil, mergem la magazie, luăm zdrobitorul și atunci am zărit că nu avea ciorapi. După ce am terminat îi zic nevestii și mergem amândoi și luăm 2p de ciorapi, și subțiri, și mai groși, de bumbac. Îi duc omului zdrobitorul și îl mint că fata lucrează la o firmă și mi-a adus o groază de ciorapi, eu am destui și m-am gândit că îi mai poartă p-aici prin curte și i-am oferit o sticlă de must să abat discuția. Am pus zdrobitorul îm magazie și la podișcă, mulțumindu-i, i-am zărit ochii umezi ștersi pe furiș. Demnitatea unui profesor cu o pensie de 1108 lei.

  20. geofreeland

    Scuze, 20 nu 2p.Boantele astea de degete…

  21. neacsum

    @Geofreeland,
    Ai inceput anul facand vin ? Bun asa!
    Glumesc. Sa iti dea Dumnezeu sanatate in noul an !

  22. akord-75

    comentul anterior celui de la ora 18:08 n-a aparut…. la distanta de 1-2 minute.Acela nu acesta da

  23. Calin

    @geo…te rog sa scuzi…cu Free… un câine este mai liber, chiar și în lesa…rău am ajuns!

  24. akord-75

    „eroii sunt eroi” oriunde s-ar afla.Uite ca nici astia nu au 3 „oo”

    https://www.facebook.com/317393628383494/videos/831404894348643

  25. ionescu

    Nu spunea cineva,ca daca votul ar schimba ceva,nu ne-ar mai lasa nimeni sa votam?

  26. geofreeland

    Uluitor! Care e diferenta intre Cruciada Sparanghelului,Puhoiul de la granita,Paranghelia de la telescaun si Cum se organizeaza un stat adevarat sa-si apere cetatenii.
    https://www.stiripesurse.ro/de-ce-coreea-de-sud-are-un-control-bun-al-pandemiei-explicatiile-unui-expert-in-sanatate-publica-din-romania_1574320.html

  27. Micutzul

    La mulți ani!

  28. geofreeland

    Si, cu scuze ca tot fac trimiteri la site-uri, acum 15 ani am fost la Ip. Am mai apucat sa vorbesc cu un batran care mi-a povestit mai multe. Cred ca mistocarul de Erdogan cu „crima impotriva umanitatii” a lui Coltescu ar trebui sa fie invitat la Ip. Cum e turcul si pistolul. Oricum, spre neuitare, cine nu a fost la Ip, sa mearga si sa citeasca placa memoriala a monumentului.
    https://www.bugetul.ro/scrisoare-deschisa-catre-presedintele-klaus-iohannis-aveti-obligatia-de-a-dezamorsa-cat-mai-curand-posibil-bomba-care-sta-sa-explodeze/
    Deja politicul deviaza de la normalitate inspre „Romania lor normala”.

  29. Lucian

    Azi de la ora 16.00,pe B1 tv.se discuta despre pensiile militare,la emisiunea lui Tudor Barbu!Se poate intra în direct!

  30. Nistor

    Lucian, discuția pe tema pensii militare s-au amânat până mâine la ora 16.

  31. geofreeland

    Referitor la asteptarea indexarii pensiilor militarilor dedic aceasta melodie guwernerului „meu”. https://www.youtube.com/watch?v=Q6O7x-D2Ezs. Numai ca si Eminescu intreba retoric dar e valabil si pentru asteptarea militarilor tot la indexare „De ce nu-mi vii? De ce nu-mi vii?”.
    Azi noapte, in vis, se facea ca domn’ presedinte al tarii, cu aceeasi geaca rosie si sapca, tot rosie, a la jockey’s Trump, facea baie de multime cu demonstrantii impotriva adoptarii de catre guwerner a unei ordonante pe justitie contrar vointei poporului la referendumul pe care El personal l-a propus. Era ca o minune, un inger ca-n icoane si m-am trezit cu independenta justitiei cu iz de iasomie. Apoi, geana diminetii, strecurata prin perdeaua cu flori, m-a adus la trezia adevarata si m-am enervat „Visezi numai prostii!Ti-am spus sa nu mai crezi in vorbele astora!” imi zise ala din subconstient. „Pai am votat!” Apoi am inteles vorba lui Cocosila „Pai vezi ca esti prost?”. Si cine era Cocosila? Un taran de prin Silistea, la mama dracu de Bucuresti.

  32. geofreeland

    @ Nistor Asa…deci amanara astia de la B1TV discutia pentru azi.Implacabil, timpul se scurge si vom beli ochii, veni si Cocosila cu noi, sa vedem marea dezbatere. Cu noi, postul asta va face rating. Si atat, ca doar e vorba de numai o discutie pe care noi o purtam de vreo 4 ani. Ce sa vedem? Ce stim? E vremea cand politica se va face in strada, altfel vom umbla nauci cu jujeul vopsit in galben si albastru culori care, combinate in procente diferite, dau intr-un kaki subtil.

  33. geofreeland

    Da. Am vazut emisiunea. Si? O emisiune de rating, un amestec de jalba-n protap, cu botezul Domnului, cu scoala, cu conferinta de presa, cu… Ce invatam noi de aici? Pai ce sa invatam? Ca legile sunt proaste. Stiam. Ca nu se aplica. Stiam. Ca banii de la stat se duc pe sinecuri. Stiam. Ca politicienii…Stiam. Ca se va iesi demonstrativ in strada. Si? Acelasi razboi al surzilor. Probabil ce vor fi zis recenzorii stirilor media in raportul de informare de maine dimineata de pe masa alora de ne conduc? Ca a fost o emisiune la tv pe tema pensiilor. Reactia sigur a celui care, citind-o, intre doua inghitituri de cafea, nu va fi decat „Lasa-i sa fiarba! Pensionarii astia nu au alta treaba decat sa ceara!” Si puncte, puncte, in loc de interjectii concluzive.

  34. Susoi

    În perioada 2010-2016 pensia militară a fost calculată: fiecăruia după volumul de muncă efectuată în timpul activității, cel mai cinstit principiu de calcul al pensiilor militare și totul era perfect, dar s-au găsit persoane cu gura mare cărora nu le place cinstea totală au reușit să înlocuiască principiul cinstit, fiecăruia după volumul de muncă efectuată cu principiul; fiecăruia nivelul de vârf pe care l-a atins în 6 luni consecutive din ultimii 5 ani defavorizând-i în stil criminal pe cei cu mulți ani de activitate.Rog organele competente să aplice în legea militare principiul cinstit al contributivității fără plafoane: că la CFR.