MIRUITE

Categoria uncategorized

Astăzi Miru ar fi făcut 75 de ani. Acum 2 ani a plecat dintre noi. Nici nu vreau sa îmi închipui cât ar fi suferind dacă ar fi prins ultimul an cu restricții și încălcări abuzive ale drepturilor, el spiritul imposibil de ținut în frâu, el militarul, românul cu toleranță zero la tot ce însemna atac la drepturile românilor. Fiul doctorului Nussem student și discipol al lui Victor Babeș, Miru a fost ca și tatăl său, un om al adevărului spus indiferent de consecințe, un spirit activ, o inteligență sclipitoare, un caracter care friza perfecțiunea. Intransigent până la dispreț cu mincinoșii, incapabilii, lingușitorii, ”șerpii” care se târau printre rădăcinile putrede ale societății, dar mare iubitor al oamenilor de rând, sărmanilor fără sprijin, Miru s-a ridicat 10 clase ca om și conștiință peste vârfurile considerate în ziua de azi și de ieri de neatins. Cine l-a cunoscut, știe că nu exagerez. Cine l-a cunoscut nu îl poate uita.

De ziua ta, Mirule, îți doresc ”LA MULȚI ANI ÎN INIMILE CELOR CARE TE-AU CUNOSCUT!

Postez mai jos 10 din ultimele maxime postate de Miru înainte de a pleca de lângă noi.

Nu comentez maximele lui Miru. Perlele se admira, nu se ating. În final, o postare a lui Miru pe facebook despre realitatea zilelor noastre trecute, prezente și viitoare.

https://www.facebook.com/vladimr.nussem/videos/244592843079998

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la MIRUITE

  1. geofreeland

    La doi ani de când dragul meu camarad, Miru, a plecat la stele, îi resimt lipsa și cred, că puseele amintirilor cu el, a atâtor ani împreună, încă mă bântuie plăcut. Miru, un om minunat, principial, hâtru și profund. El încă este, și este, același, privind și suferind prin noi la ce i se întâmplă azi poporului român pe care l-a iubit cu sfințenie în tot ce a făcut trăind. Mirule, suntem aici, la tricolor!

  2. Gigi

    Este frumos din partea d.voastra ca nu v-ati uitat prietenul şi camaradul.Am şi eu regretele şi sentimentele mele!

  3. geofreeland

    Mirule,imi amintesc ce mi-ai sugerat sa citesc. Si in contextul actual, de indiferenta, aroganta si violenta, am retinut o lucrare. E actuala pentru cei care nu numai ca nu citesc, dar si mai tragic, refuza sa citeasca. Totusi, am increderea ca totusi mintile noastre roase de viata ar avea aplecarea sa se incumete la asemenea supliciu, in final, benefic. A sti, adica. Mai ales chestia din localitatea Autun, din 1522, cu sobolanii. E in lucrare. Sobolanimea sociala e perfect actuala.
    https://books.google.ro/books?id=7DCTDwAAQBAJ&pg=PT130&lpg=PT130&dq=organizare+sociala+sobolani&source=bl&ots=DvlSvnyR3R&sig=ACfU3U2ANMJQ_LeXnQIR13xd50XzWmvjxg&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwjP58KEvtXvAhWOkxQKHSKABaA4ChDoATAFegQIBBAD#v=onepage&q=organizare%20sociala%20sobolani&f=false

  4. geofreeland

    Tov ministru Bode, nu mai zice ca manifestarile din tara sunt ilegale, ci face apel la respectarea distantarii sociale si invoca legea. Deja, cand legea „lor” e incalcata, tov ministru accepta protestele dar asa, mai subtire. Doamne feri sa recurga la forta, e ca si cum ar da foc stingandu-l cu benzina. Sandramaua se cam clatina cu rezonante europene. Asta vad. Astept cu interes tragic provocarile de discreditare a protestelor, ca la 10 august si rezistii, platiti, la greu, nu se vor da in laturi. Ar fi o mizerie clasica, ordonata, ha haaa, taman de mai sus de sus. Oare unde o fi seful statului? Sau nu are nicio treaba? De fapt, situatia socio-economica a tarii e miza. Oamenii, pur si simplu. Cetatenii tarii. Ceea ce e absolut justificat. Si cine e responsabil? Guvernul „meu” ca administrator al tarii. Ce altceva? Ca doar protestatarii numiti de primul administrator „teroristi” n-ar avea altceva de facut decat sa iasa in strada. Alta treaba nu au? Tocmai, ca nu de treaba la joburi.

  5. geofreeland

    Pe burtiera unui TV zice „Romania fierbe”. De ce? Cine pune focul? Pompierul sef al tarii pe unde o fi?

  6. geofreeland

    Vom vedea armata in strada? Doamne fereste! Armata are alta treaba, nu sa apere capul lui Motoc. Cine mai stie ce a facut Lapusneanu. E pe net, ca istorie repetabila.

  7. geofreeland

    Ma uitam siderat la jandarmeritele, politistele, scolite pe repede, fete frumoase, fetele noastre, la 21-22 de ani, cerandu-ti, „da-mi actele! legitimati-va!” Iti scrie datele ca sa te amendeze pe o lista scrisa cu pixul. Fara a gandi ca isi amendeaza parintii. Conflictul de constiinta nu mai e pur si simplu o carenta de educatie ci un ordin.

  8. geofreeland

    Daca un ministru, care habar nu are ce e ARN, proptit ca tarusul de care legi vaca, ca ministru al sanatatii unui popor, te intrebi, cine il tine p-asta p-acolo? Aici e cheia, speraclul, codul, ordinul experimentului. Au murit niste oameni, ce conteaza, ce daca erau in gradina lui? P-asta il apara jandarmii? Cine sunt jandarmii astia? Vecini de-ai nostri, un gratar, un buna ziua, un vecin, om si el, cu un job. Copiii se joaca impreuna. Si? Si, ce vedem.

  9. geofreeland

    Onor presedinte ne promitea Romania normala! Si? Romania fierbe, iese pe strazi, debusolata, furioasa si saraca. Unde e promotorul Romaniei normale? Ca doar a jurat noua votandu-l. In fond, in lipsa, ne intrebam, nu cumva ne-a mintit? Pacat ca nerespectarea juramintelor nu este pedepsita, desi minciuna si neexercitarea atributiilor constitutionale, inselatoria politica, practic, nu au niciun efect punitiv. Ma uit, uimit, la tinerii astia din strada si ma intreb, asta e Romania normala? O fi si a lui? Ca doar el ne-a promis-o.

  10. neacsum

    @Geofreeland,
    Președintele a anunțat că iese și el în stradă, ca acum câțiva ani, dar nu își găsește geaca aia roșie. Ma aveți puțintică răbdare.

  11. Gigi

    @geofreeland
    România fierbe! Aşa este,dar nu fierbe de acum,fierbe de mult,la foc mocnit,întretinut de „fochiştii”care sau perindat prin functiile statului.