Ajunge!

Categoria Actualitate

Deși de regulă nu postez aici materialele altor persoane, exceptând pe cei care au dreptul să posteze să-și publice propriile articole sau analize ca membrii ai acestui site, există și excepții și astăzi fac una pentru un amic, de ale cărui bună credință, bune intenții și integritate nu am motive să mă îndoiesc. Este vorba de colonelul în rezervă Milea Edmond care de ani buni face și el eforturi deosebite pentru a coagula structurile asociative și interesele militarilor. Acest apel al său este încă un efort în această direcție și merită luat în seamă.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

24 Raspunsuri la Ajunge!

  1. Gigi

    👍 👏 Adevarat. Trebuie sa ne trezim odatã,ca am dormit destul.
    Felicitãri d-lui colonel!
    Nu este ceva ce nu putem pune în aplicare,numai sa vrem.✌

  2. Neacsum

    Pana una alta insa, la ordinul presedintelui Ucrainei, Romania se pregasteste de razboi. Parlamentul va trece in regim de urgenta acordul de colaborare militara intre TpRomania si Ucraina, iar Aurescu a cerut sporijinul NATO impoitriva pericolului rusesc. Intelegeti jocul? NATO nu poate interveni direct in conflict, caci Ucraina nu e membra NATO, dar Romania e. Romania se obliga sa ajute Ucraina si se implica. SUA, e obnligata sa ajute Romania deci va ajuta indirect Ucraina, dar nu cu trupe, de murit vor muri ucrainienii si romanii, SUA va aigura benzina si chibritele.

  3. Neacsum

    E interesant de urmarit cum se vor desfasura exercitiile de mobilizare in carantina si cum se vor aproviziona trupele Ucrainiene sau poate tocmai de aia se va intari carantina, ca sa poata circula tehnica militara nestinghetita si nevazuta catre Ucraina.

    https://umbrela-strategica.ro/acordul-de-chttps://umbrela-strategica.ro/acordul-de-cooperare-militara-intre-romania-si-ucraina-va-fi-votat-de-plenul-camerei-executivul-a-cerut-procedura-de-urgenta/ooperare-militara-intre-romania-si-ucraina-va-fi-votat-de-plenul-camerei-executivul-a-cerut-procedura-de-urgenta/

  4. Titi

    Pl x 143/2021 are un raport favorabil din partea Comisiei de Aparare din CD, dar inca NU este programat in plen saptamana viitoare, iar Romania NU participa cu trupe:
    „Înțelegerea prevede cooperarea între România și Ucraina în privința achiziției, furnizării, reparației sau modernizării echipamentului militar; vânzarea de licențe de producție a armament sau tehnică militară; derularea de activități comune de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnico-militar; schimb de informații și experiență în acest domeniu…”
    Senatul este camera decizitionala !

  5. neacsum

    @TITI,
    Si de cabd dragostea asta cu ucrainienii? De cand vor americanii sa srea in coasta rusilor pe spinarea noastra?
    Si cine imi garanteaza ca pe langa ce scrie in proiect nu va exista si o anexa secreta?
    Si de unde furnizare din Romania de tehnica si echipament militar? Ce mai produce Romania, ca nici praf de pusca nu mai facem . Sau am devenit carausii vompaniilor de armament americane. Vom transporta ciurucuri second hand, ca sa le dea impresia prostilor ca au cu ce se apara.

  6. Toți, prin vot, prin ce scriem, prin ce facem, „ne facem că lucrăm” precum Dinescu la îndemnul lui Caramitru. Să fiți iubiți! Ați văzut că toți i-am urmat sfatul actorului și „ne (cam) facem că lucrăm”? Războiul e aproape! Americanii scot castanele din foc cu mâna noastră. Cu președinte corupt, cu primministru repetent, cu ministrul apărării, alți generali de informații decorați de o putere străină, ce facem? Cu Ucraina a greșit de la început Constantinescu, cel care a semnat tratatul. Naționaliștii ucraineni nu dau 2 bani pe noi. Interese economice are Biden pe acolo, cel care fu implicat pe la noi în fondul Proprietatea! Ce apărăm? Mai e România a noastră?
    http://lenusa.ning.com/profiles/blogs/jocuri-de-cuvunte-socoteli-funciare

  7. geofreeland

    @ Nițu Chiar, bună întrebare, noi ce apărăm? Ca dintotdeauna, Europa. Cu sacrificii, sânge și lacrimi, și tot dintotdeauna victimă a intereselor marilor puteri dirijate de un grup select de sforari.

  8. Radu

    @Nitu
    Intrebare de gaga, daca nu este chiar din arsenalul razboiului hibrid.

  9. Gigi

    @Niţu
    La întrebarea d.voastra:”Noi ce mai aparam…?”
    Cum ce mai aparam? La o adica,ne aparam Ţara,pamântul nostru sramosesc,ca doar cei care ne-au adus in starea asta n-o sã dainuiasca o veşnicie prin palatele lor de clestar. Noi ne aparam copii,nepotii,cã ei sunt viitorul acestei naţii. „Patria se chiama Norodul”,nu „narozii”!
    Ce trebuia sà faca inaintasii noştrii in atâtea razboaie,în atâtea secole de ocupare şi tradari,sa stea deoparte ca ţara nu mai era a lor? Nu va cert,dar întrebarea este total aiurea pt.un militar.Daca nu mai e a noastra,o facem sa fie.

  10. geofreeland

    @Gigi Multumesc pentru completare. Oricui, ca mine, ii fierbe sangele in vene. Am morti si veterani din cele doua razboaie, sunt sangele lor, visul lor, cutumele si sacrificiul lor in fiinta mea. Ei sunt prin mine, si eu sunt soldatul daruit prin juramant cum au jurat si ei, luptand, din Don si pana-n Tatra, din Jiu si pana-n Marasesti, bunicii mei, tata, fratele tatei, cum pot raspunde la intrebarea nici retorica „noi ce aparam?’. Ca toti de altfel, suntem fii neamului nostru milenar si vesnic, leagan de civilizatie europeana cum nu vor unii, orbi de o realitate furata, ascunsa si manipulata. Dacia e stramosul neamului si toti istoricii o confirma, mai putin „smecherii borfasi ai banului si puterii corupte ai stapanilor lumii autointitulati”. O clica mondiala, selecta, ascunsa si fara Dumnezeu. Tatal nostru in limba galeza e identic cu al nostru in limba romana. Dutch, olandezii, Deutschland, nemtii, Dacia in hartile vechi era Danemarca, simbolul lupului dac e in Anglia, limba romana perfecta se vorbeste in Italia de sud, in Portugalia, in Croatia, in Serbia…limba romana vulgus e radacina limbii latine. Inchei, sunt mandru ca stiu ce e cuvantul dor, de netradus in nicio limba…

  11. geofreeland

    @Gigi 1.Multumesc pentru completare. Oricui, ca mine, ii fierbe sangele in vene. Am morti si veterani din cele doua razboaie, sunt sangele lor, visul lor, cutumele si sacrificiul lor in fiinta mea. Ei sunt prin mine, si eu sunt soldatul daruit prin juramant cum au jurat si ei, luptand, din Don si pana-n Tatra, din Jiu si pana-n Marasesti, bunicii mei, tata, fratele tatei, cum pot raspunde la intrebarea nici retorica „noi ce aparam?’. Ca toti de altfel, suntem fii neamului nostru milenar si vesnic, leagan de civilizatie europeana cum nu vor unii, orbi de o realitate furata, ascunsa si manipulata.

  12. geofreeland

    @Gigi 2.Dacia e stramosul neamului si toti istoricii o confirma, mai putin „smecherii borfasi ai banului si puterii corupte ai stapanilor lumii autointitulati”. O clica mondiala, selecta, ascunsa si fara Dumnezeu. Tatal nostru in limba galeza e identic cu al nostru in limba romana. Dutch, olandezii, Deutschland, nemtii, Dacia in hartile vechi era Danemarca, simbolul lupului dac e in Anglia, limba romana perfecta se vorbeste in Italia de sud, in Portugalia, in Croatia, in Serbia…limba romana vulgus e radacina limbii latine. Inchei, sunt mandru ca stiu ce e cuvantul dor, de netradus in nicio limba…

  13. geofreeland

    @Gigi 2.Dacia e stramosul neamului si toti istoricii o confirma, mai putin „smecherii borfasi ai banului si puterii corupte ai stapanilor lumii autointitulati”. O clica mondiala, selecta, ascunsa si fara Dumnezeu. Tatal nostru in limba galeza e identic cu al nostru in limba romana. Dutch, olandezii, Deutschland, nemtii, Dacia in hartile vechi era Danemarca, simbolul lupului dac e in Anglia, limba romana perfecta se vorbeste in Italia de sud, in Portugalia, in Croatia, in Serbia…limba romana vulgus e radacina limbii latine. Inchei, sunt mandru ca stiu ce e cuvantul dor, de netradus in nicio limba…

  14. geofreeland

    Orice putere, într-o democrație reală are nevoie de opoziție, pentru simplul fapt spre a-și justifica puterea. La noi, opoziția nu există. AUR învață iar marele PSD e o pisică oloagă. Acest Ciolacu, lider de partid se smiorcăie în nădragi de frica Europei. Și așa, votanții pesede se uită năuci la țeapa trasă de un fonf similar cârtiței orbecăind la statul de plată parlamentar și atât. Eu zic că n-o avea bani de geacă roșie, punem de la mână, dar se pare că ” cele mai multe rele nu le aduc străinii/ Ci ne le fac mai toate/ Un pământean de-ai noștri…” parafrazând pe Alexandrescu, vechi poet. Așa că Ciolacule, dă-ți nene demisia și lasă-i pe alții mai români. Nu se vede ce e în țară? Un jaf porcesc al puterii și opoziția face pe milogul laș. Vorba din articol, „Ajunge”!

  15. geofreeland

    Zic și io, s-a închis site-ul? Că orice comentariu zice că „așteaptă moderarea”

  16. geofreeland

    Nu de alta, dar să știm chestia asta cu „moderarea”. O fi o modă a României „normale” sau un fel de „ciocu mic”?

  17. neacsum

    Am mai explicat Geo. Uneori unele comentarii intra, indiferent de vointa mea, in spam sau trash. Daca eu nu intru pe net(de, mai am si eu alte treburi, uneori), raman acolo pana intru si le observ. Asta e.

  18. geofreeland

    Scuzele mele! Credeam că sunt niscaiva viruși că e la modă!

  19. Ifrim

    Să trăiești cu numele Gigi,La mulți ani!

  20. Ifrim

    I-au băgat șefului tulpini noi în calcalator!

  21. geofreeland

    Ifrim Mulțumesc. La mulți ani tuturor militarilor de ziua ocrotitorului armatei!

  22. Gigi

    Mulţumesc pentru urari!
    La mulţi ani tuturor care se numesc
    Gheorghe,lor şi celor din familie.
    Sã aprindem o lumânare pentru ostasii patriri care si-au dat Jertfa suprema pentru Patrie.