Reacții adverse

Categoria Despre Armata


De când cu vaccinurile astea, care mai de care mai șugubâț, lumea a început să afle că nu tot ce zboară se mănâncă, nu pot ce te lovește face buba, nu tot ce te înțeapă e albină, nu tot ce se numește vaccin îți face bine, nu tot ce intră în tine e cu permisiunea ta sau în cunoștință de cauză, mai există și reacții adverse despre care nu știi nici măcar de ce apar, dacă e bine că apar, dacă apar de ce apar, dacă nu de ce nu apar. După un an de zile de experimente privind efectele (încă necunoscute, neconfirmate și neadjudecate) ale ucigașului fără mamă și fără tată, virusului din flori, după ce am încercat toate lichidele și pastilele nevandabile de decenii, pentru că așa ne spunea câte un ”specialist”  sau savant abonat la excursii pe banii companiilor farmaceutice,  uite că a venit timpul să fabulăm și pe marginea efectelor ”adverse” ale vaccinurilor, probabil din lipsă de ocupație. Ca și în cazul cauzei, și efectele sunt multiple, și, mai ales, la fel de ”concludente”, ”sustenabile” și ”clare”. Dacă la virus era clar totul, erau simptome specifice, inconfundabile, evidente (dacă strănuți, tușești, ai dureri de cap, amețeli, stare de febrilitate, slăbiciune, dureri în gât, cefalee, dureri în gât sau musculare=  ești virusat), acuma, la vaccin lucrurile sunt și mai ”clare”, pot apărea, pe lângă toate aceste simptome specifice virusului, și altele, precum: tulburări ale ritmului cardiac, dereglări ale glandelor endocrine, probleme în sistemul limfatic, dereglări de metabolism,  probleme cu sistemul nervos, probleme gastro-intestinale, diverse alergii, afecțiuni ale pielii, asta ca să nu mai amintesc de înroșirea locului vaccinat, umflături sau dureri care se întâmplă la aproape orice vaccin.

Ei bine, media e plină de informații privind aceste reacții adverse și numai înșiruindu-le nu poți să nu tragi două concluzii:

  1. Dacă virusul poate fi asimptomatic, vaccinul nu este, ai cel puțin o reacție la el;
  2. Vaccinul îți poate afecta mult mai multe organe decât virusul, are mult mai multe efecte fie ele adverse sau cunoscute, ce nu se știe însă și nu poate garanta nimeni, este care dă reacții mai grave, pentru că s-a murit și s-a stat la terapie intensivă și după contactarea vrusului, ca și după ”contactarea ”vaccinului.

Ceea ce nu a explicat însă nici un ”specialist”, cu atât mai puțini din cei implicați în campania de vaccinare, și ar fi trebuit să o facă totuși, pentru că oamenii trebuie învățați cum să reacționeze atât la virus cât și la vaccin, dar mai ales trebuie să știe și la ce să se aștepte dar și DE CE, este care din aceste reacții sunt normale, care sunt cu adevărat ”ADVERSE” și, mai ales, de ce apar și unele și altele, în ce condiții, cât de ”periculoase sunt și în ce condiții, sau situații?

Iau cazul unui cardiac care are deja  probleme de oboseală, respirație, imunitate scăzută, ritm cardiac dereglat. Ce se face și de unde știe dacă după vaccinare se trezește cu intensificări sau modificări ale ritmului cardiac, de unde știe dacă sunt de la virus sau nu, cine îi spune când acestea devin periculoase și ce trebuie să facă? Medicii au tendința să îi liniștească pe pacienți, spunând ”a, da, e normal să apară sunt trecute în protocol, stați liniștiți tovarăși”. Da, e bine că Ii se spune să stea liniștiți, și Ceaușescu ne-a spus la fel, dar când omului îi iese inima pe gât și nu știe de ce sau cât de mult o va ține așa, e cam greu să stea liniștit. Sau când nu se poate ține pe picioare și nu știe dacă e de la vaccin sau de la inimă( ficat, plămâni, anemie, tiroidă,  sau ce boli o mai avea), ce face omul ? Să sune la 112, să vină DSP-ul să spună că e virusat, să îl bage la ATI unde să îi dea pastile sau ciorbă contra virusului când el are probleme cu inima?

Culmea este că deși toți vorbesc despre reacții adverse, de fapt doctorii spun că acestea  sunt NORMALE de vreme ce sunt trecute în ”fișa postului” vaccinului și atunci se pune o altă întrebare: CE ESTE NORMAL, SĂ AI SAU SĂ NU AI REACȚII LA VACCIN? Nu mă refer aici la durerea de la înțepătură, ci la celelalte reacții, mai severe, care afectează sisteme, nu un simplu mușchi. E ”de bine” să ai reacții sau nu ? Sau, care reacții sunt ”de bine” și care de rău? Unii se bucură că nu au reacții și își spun ” bă sunt tare, m-a călcat trenul și nu am nimic, nu mă doare nimic, sunt sănătos tun”! Ceilalți, ”reactivii” le râd în nas : ”ești fraier băă, trebuia să ai reacții, starea febrilă , frisoanele,  arată că organismul tău a reacționat la mesajul (virusul) intrat în mine, iar reacția este semn că mi-am creat anticorpi care au reacționat”. Cine are dreptate?  Specialiștii, savanții  nu ne spun, căci așa cum spunea și Margareta Pâslaru, ”savanții- au venit și au cercetat și nume complicate fenomenelor au dat, au clarificat și –au clasificat și taine fără număr pentru noi au descifrat???!!!”

Cum a rămas Margareta acum 50 de ani, așa rămânem și noi.

Și fiindcă tot vorbim despre  reacții adverse hai să mai studiem una, cu sau fără specialiști.

Două campanii având același subiect se desfășoară cu o înverșunare demnă de o cauză mai bună, în ambele. Prima este Campania de vaccinare în care armata este implicată mai mult decât a fost implicată în Primul Război Mondial, unde –după cum se știe – a cam tras chiulul în prima parte. Că o fi bine, că o fi rău, ne va spune istoria, mie însă mi se cam pare că am uitat care este rolul unei armate în societate, iar armata română, din dorința unora dinăuntrul sau din afara ei, dar aflați la cârma ei, face tot ce e posibil cu sau fără acoperire, numai să facă și ea ceva. Poate unora le e teamă să nu se spună și despre ei că ”nu au făcut altceva decât să culeagă porumbul” și nu își merită pensiile, dar nu realizează că tocmai băgându-se în toate trebile care nu au legătură cu apărarea granițelor (noastre), dau ocazia altora de azi sau de mâine să spună ”ce pensii mai vreți și voi mă, pentru ce? Pentru că ați luat o grămadă de bani ca să apărați interesele altora prin țări străine, sau ca să  țineți evidența vaccinaților și să faceți injecții? Păi asta era treaba armatei, să facă injecții? ” Știți care este culmea? Culmea este că militarii ăia care fac maratonuri peste maratonuri de vaccinare, nu primesc nici un leu în plus pentru că stau non stop să pună în aplicare Campania de vaccinare, doar civilii beneficiază de plata cu ora, deci de indemnizațiile (a se citi șpaga)alea de sute de milioane pe lună,  militarii nu, pentru că ei prestează munca nenormată și au jurat să respecte ordinele comandanților, deci fac muncă patriotică. Și totuși, va veni vremea când vor da seamă și pentru aceste eforturi. Una la mână.

A doua campanie este cea mediatică pornită împotriva capului armatei, a ministrului apărării, chiar dacă unii ar spune că nu el e capul. Două persoane (remunerate) se țin scai de Ciucă ”al nostru” de ceva timp, unul Tache de la Național și al doilea ”Pan Themis” de la ”Politica Dezastrului”. Dacă despre primul nu se poate spune mare lucru, este un pisoi care se vede în oglindă Leu, pe care Frații Grimm, Ispirescu, Jules Verne, Nostradamus, Baba Vanga,  l-ar invidia. Are un talent omul asta de a însăila bucăți de informații cu aberații încât te întrebi cum de nu a fost deja racolat de servicii secrete mai răsărite(ne). Sau a fost ? La el nu te mai miră nimic, a atins paroxismul, căci nu numai că fabulează, dar a devenit și incoerent, se bate singur. Nu știu dacă primește articolele scrise și el le alege titlul, sau primește titlul de articol iar el încearcă să scrie ceva care să ”sune” ca titlul, dar nici nu mă interesează. Cert este  că este penibil și asta încerc să spun tuturor celor care îmi mai trimit spre ”info” gogonele marca Tache. Nu mai trimiteți, nu merită citit.

Un pic altfel stă treaba cu Pan Themis. Deși scopul este clar același, și anume șubrezirea picioarelor/proptelor sau scaunului lui Ciucă, aici avem de a face cu ceva mai elevat. Să fiu sincer, primele articole pe care le-am văzut, acum ceva timp, erau bine închegate, aveau un fundament și în mod clar o sursă internă bine informată. Chiar urmăream să văd ce scrie, pentru că atât limbajul cât și datele prezentate erau inițial serioase. Probabil a fost partea de ”promoție” a campaniei, ceva bine ambalat și cu gust de caramel. Din păcate (pentru formă, nu pentru campanie) fie că s-au epuizat subiectele, datele, informațiile, fie că s-a schimbat mâna care scrie de sub pseudonimul respectiv, fie că a obosit ”pana” și a decis că și-a atins scopul, acuma lumea citește din automatism și acordă credit fără să mai judece, în ultimele articole a apărut dezastrul în politica dezastrului, parcă a băut apă după Tache. Cum întâmplător cunoșteam direct unele aspecte semnalate prin unele articole, am constatat că s-a trecut la faza de  imaginație sau abordare la plici, așa, ca să umplem rulada. Nu că mi-ar părea rău, nici bine, citeam ca să ma mai informez și eu să confrunt harta cu țăranul și să îmi confirm/infirm, întăresc sau abandonez opiniile. Gata, se pare că nu mai am de unde, pentru că  Pan Themis și-a schimbat  gustul și culoarea, din caramel în cacao. Mai  urmăream uneori și  pagina  Inforadar a MApN, cu rubrica ei Fake News, așa în contrapartidă, dar după articolul din data de 31.03.2021 cel cu top 5 mituri privind proiectul legii poliției militare, m-am convins că nu am ce face, asta e politica națională în presa românească, să scrie fiecare ce vrea, fără nici o legătură sau cu legături de rudenie îndepărtate cu subiectul abordat. Oare asta ni se trage de la Dușa, care spunea că nu cârpește o lege, sau de la Iohannis care spunea că el în armata a învățat doar să coase nasturi? Una  peste alta, peste tot se însăilează la greu.

Revenind la campania de la ”Național” și ”Politica dezastrului” la un moment dat mă întrebam de ce nu intervine Inforadar să înțepe unele baloane . Nu mai e nevoie. Nu mai e nevoie din două motive: unul pentru că deja cele două ”oficine” deja se dezmint singure, se decredibilizează prin prostiile pe care le amestecă cu unele date posibile sau chiar certe, încât deja orice vor scrie, ca în povestea cu Ionică și lupul, va fi catalogat drept aberație și în al doilea rând pentru că la modul cum ”dezmint” cei de la Inforadar, ar fi posibil ca efectul să fie invers. Cu alte cuvinte și unii și alții deja au început să creeze reacții averse. Așa stand lucrurile poate ar fi cazul ca cei de la MApN să îl plătească pe Tache să scrie în continuare orice îi trece prin minte despre Ciucă sau armată, că oricum nu îl va mai crede nimeni iar efectul va fi ”advers” și să desființeze rubrica de fake-news, căci și acolo încep să se vadă efecte adverse. Poate am face economii la buget, cine știe.

Concluzia pentru toate situațiile expuse,  este una: reacțiile averse e de bine dacă nu e de  rău.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Reacții adverse

  1. geofreeland

    1. La tema cu reacțiile adverse e absolut real că totul e un experiment mondial încât și lumea adevărată științifică fie că e plătită să tacă, fie e exclusă la accesul media, fie că a renunțat la deontologie din interese personale sub amenințare. Șoriceii ăia cobai așteaptă finalizarea testării pe hominizi. 2. E drept că de când focul mocnește în Ucraina media și politicienii o lăsară mai moale cu „pensiile nesimțite” ale militarilor, numai că, și nu numai două oficine, continuă insidios cu „dezvăluiri” și scenarii de nepotisme, corupție și mișmașuri prin structuri militare. Oare cine și de ce le cosmetizează colagistic ca în filmele fraților Lumière? 3. Da, e corect, armata a trecut de la canal, irigații, cărbune, construcții și păpușoi ceaușiste la vacciniada națională, non stop, că tot stă degeaba și coase nasturi. Te crucești în România asta normal de anormală.

  2. Nicu

    Citiți vă rog pe Net ce spune microbiologul tailandezo-german Sucharit Bhakdi despre acest coronavirus și despre aceste vaccinuri experimentale(unele dintre ele nici măcar nu sunt vaccinuri,în accepțiunea medicală)! Merită sa-i tastați numele și să vedeți ce spune, nu este fake.

  3. y

    Campanie de „informare” sau „consimțământ pe deplin informat” my a**. Din păcate prea mulți sunt cei care cred că efectele adverse apar și se manifestă doar și exclusiv în cele 15-30 de minute de la inoculare. Mai degrabă dezinformare și manipulare când informațiile vin doar dintro singură parte și se aud doar vocile care „cântă la unison” doar o singură partitură, iar restul sunt cenzurate și „eliminate”. Am mai avut pe vremuri „Cântarea României” și „Întrecerea socialistă pe ramură” și altele de genul și cunoaștem tehnica de propagandă și de spălare a creierelor.
    În ceea ce privește cea de-a doua campanie, nu știu în ce scop sau de cine este demarată, dar ceea ce este mai mult decât cert, este că „muniția” este livrată din abundență de și din zona vârfurilor kaki care au destule schelete prin fișete sau destulă mizerie adunată sub preș.
    Și ori de câte ori se mai implică și radu tudor cu elocvența lui, efectul este sigur și convingerea devinde și mai fermă.

  4. neacsum

    @Geofreeland,
    Politicienii si media nu au lasat nmic mai moale, documentele sunt in lucru, se lucreaza la lege, doar ca nu se mai comenteaza.. se lucreaza pe Iohaneste.
    @Nicu,
    Netul este plin de astfel de opinii, dar din partea speciali;tilor e nevoie de atitudine si fapte, nu simple opinii. Vreau sa vad si eu un medic, oriunde in lume sau un grup de medici care sa isi dea demisia si sa refuze sa mai aplice ordine politice in medicina, sau sa mai accepte directori numiti politic in spitale. Pana atunci, ceea ce fac este frectie la picioare de lemn.
    @Y,
    Radu Tudor a avut o singura grija intotdeauna… sa para un om preocupat de soarta oamenilor, dar fara sa se puna rau cu guvernul, caci sotia lui este oarece sef prin MAE, functie care se poate pierde daca domnul deranjeaza pe cineva din guvern.

  5. geofreeland

    @Nicu Din ce spune Sucharit Bhakdi înțelegem că organismul uman e deștept în lupta cu virușii și își are propriile lui arme de apărare. Unii oameni, din motive genetice sau boli, nu fac față atacului viral și selecția naturală are efect. E logic și vital evoluției. Numai că, de neînțeles, propaganda terorii și fricii induse cu forța, speculația politică în scop financiar, economic și social, restrângerea libertăților și utilizarea forței. Să nu uităm că premiatul nostru președinte, la începutul crizei, liniștea poporul și nu mințea, că „e o simplă gripă”. După care a fost din nou la reciclare și a declanșat jihadul. Efectul campaniei e suta de miliarde datorie și o țară devastată de propriul său guwern ca un anus contra naturii. Grav e că nu mai avem presă în România ci doar propagandă goebelsiană. Libertatea a orice e viu, inclusiv a oamenilor, nu poate fi suprimată decât prin crimă.

  6. geofreeland

    Dacă uneori îl invoc pe Blaga sau Goethe nu înseamnă că le fac reclamă. Așa că nici serialul Borgen nu e reclamă. E interesantă relația presă și putere. Unde? Într-o țară, Danemarca, care pe unele hărți vechi se chema, culmea, Dacia. Merită văzut.

  7. geofreeland

    Dacă uneori îl invoc pe Blaga nu înseamnă că îi fac reclamă. Așa că nici serialul Borgen nu e reclamă. E interesantă relația presă și putere. Unde? Într-o țară, europeană, care pe unele hărți vechi se chema, culmea, Dacia. Merită văzut.

  8. Nicu

    Da domnilor, după cum bine spune dl. Col. Neacșu nu s-a vazut un medic,care să refuze ordinul politic în privința vaccinării, pentru ca astea sunt anomaliile capitalismului( toți vor bani/avantaje/funcții înalte,medicii primesc tot felul de sume de bani de pe la “Big Pharma”, concedii exclusiviste, etc.) deci toți țin de “scaun” si mai ales de avantajele pe care i le oferă respectiva poziție deținută făcând rabat de la etica profesională. Și iată zic eu, întrevedem dictatura care se poate instaura chiar și în democrația capitalistă!

  9. geofreeland

    După model francez, unde somități ale rezerviștilor militari și apoi ai militarilor activi, au trimis scrisori de avertisment despre situația socială, și alte somități ale rezerviștilor militari americani au atenționat, tot prin semnăturile pe o scrisoare,despre derapajele sociale. Fac militarii politică? Nu, nu fac, dar vor să știe de ce au luptat pentru țara lor în care nu mai există valorile pentru care au jurat cu prețul vieții. Oare ce se întâmplă?

  10. geofreeland

    S-a mai stins un reper al omului adevăr al nației române, Ileana Vulpescu. Pios omagiu, doamnei demnității! Cu fiecare stea care se duce în neant suntem privați de lumina ei, dureros!

  11. Nicu

    @geofreeland, ăsta este drumul spre globalizare, de asta sa întâmplă toate! Când Trump a spus la ONU că lumea e făcută din națiuni și așa trebuie să rămână, mi-am dat seama că e foarte probabil să nu mai prindă al doi-lea mandat la Casa Albă.

  12. Gigi

    Ileana Vulpescu,este sotia scriitorului Romulus Vulpescu,la randul lui sriitor,trecut la cele vesnice acum câtiva ani.Nu stiu daca cei doi au cochetat la un momentdat şi cu politica. Pot spune cã au fost iubitori de Neam si tara. Cred cã o sã aiba un loc de cinste in intoria culturii române,ci nu numai.Sa se odihneasca in pace!

  13. Neacsum

    @Gigi,
    Dumnezeu sa o odihneasca!Cand a aparut prima oara in public, lumea a fost tentata sa o eticheteze drept sotia lui Romulus Vulpescu. Dar nu a fost asa, a fost o personalitate, oco constiinta, o voce, un caracter. Nu stiu in cate sute de ani vom mai avea o replica, fie ea si „adversa”.

  14. Gigi

    Aşa este,lumea a etichetat-o in acest sens,dar ambii au avut valoarea lor în domeniul Culturii.
    Lumea,iaraşi lumea,mai vorbeste ca,R.Vulpescu,a murit in saracie,la o luna,numai,dupa ce si-a inmormântat sigurul copil. Valorile,se nasc şi mor in linişte.Din pacate,acum,tinerii de azi,nu toţi,dar marea majoritate,au alte preocupari şi îşi aleg modele din alte domenii.E greu sa mai avem asemenea valori în viitorul apropiat.Este trist,dar adevarat!