Răspunsul Avocatului Poporului

Categoria Despre Armata, Magazin

Doamna Renate Weber  a răspuns prompt la solicitările asociaţiilor AORR, ANCMRR şi SCMD care criticau măsurile cu efecte asupra pensionarilor militari introduse prin OUG 130/2021.

De fapt Avocatul Poporului a ținut cont de rugămintea doamnei Renate Weber și și-a aruncat ochii asupra sesizărilor ANCMRR, AORR, ANCMRR MAI, AP din ANP, SCMD și altele care or mai fi trimis aceeași prostie. Era de așteptat ca ăsta va fi răspunsul, indubitabil, dar nu pentru că doamna Renate Weber ar fi rău intenționată și nici pentru că nu ar exista un motiv de sesizare a CCR, ci pentru că la ceea ce au trimis onoratele asociații, atât ca formă cât și privind conținutul, nu se putea răspunde altfel. Am mai scris, nu insist. Așa cum am mai spus, partea cea mai proastă este că există posibilitatea ca de acum orice sesizare pe OUG 130 sa fie respinsă în baza faptului că atinge același obiect ca și acestea, chiar dacă poate ar fi formulată sau argumentată și va reclama aspecte reale de neconstituționalitate. Așa se întamplă când te faci că faci ceva, ca să vadă lunmea că nu stai. Iar faptul că au primit toți același răspuns este nu doar dovada că și-au luat toți ”doctoratul” cu copy paste ci și o dovadă a faptului că Avocatul poporului a sesizat faptul că s-au luat unul după altul și au trimis practic aceeași sesizare prost întocmită și nesustenabilă. Să ne fie de bic!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la Răspunsul Avocatului Poporului

  1. Gigi

    Era de așteptat că asta va fi răspunsul.Ce a făcut LOV in 2017 împreună cu guleratii,ne-au îngropat pe mulți ani de a un înainte!Eu am spus mai de mult,datorita faptului că unii dintre noi au pensii al cărui cuantum este de 5 cifre și chiar cu patru de la 8000 in sus, cei ieșiți până în 2016,calculați pe legile până în 2016,nu avem nicio șansă,tocmai datorita acestui fapt.Asta mi-a spus cineva și văd că a avut dreptate.Iar prăpastia se va casca și mai mult între cei ieșiți până în 2016,respectiv după 2016.
    Nu se vrea aducerea la același numitor a pensiilor ținând cont de funcție,gradație,grad etc.

  2. Am anticipat atitudinea lui Weber, daca ar fi considerat ca prevederile OUG 130/2021 erau neconstitutionale sesiza CCR pana la revelion!!!!!! Daca prevederile OUG 130/202 afectatu drepturile sau intereselor magistratilor sesiza CCR!!!!! Din pacate Weber plateste tributul pentru pastrarea sa in functia de avocat al poporului fata de politruci si CCR incalcandu-si atributiile in detrimentul rezervistilor care sunt categoria de sacrificiu!! Din pacate Avocatul Poporului a devenit aparatorului statului mafiot condus de politruci si magistrati!!!! Cat tinp statul romsn se comporta za Casa nostra sau Caracatita rezervistiii vor avea de suferit si nu vor avea castig de cauza niciodata!!!!

  3. Lucian

    Gigi,de acord cu cele spuse de tine,dar prăpastia nu e căscată numai între cei pensionati înaite de 2016 și după,e căscată între 2000-2016și 2016-14septembrie 2017!!!Deci sunt două….”crăpături” mari!!!Adevărat,”crăpătura” este mai mare între anii 2000-2020,decat între 2016-2020!!! Asta este părerea mea,scuze dacă greșesc! Sper să se rezolve cat mai repede aceste diferențe!Singurii care sunt la „zi”, sunt cei pensionați după 2020!Toate cele bune!

  4. Gigi

    @ Lucian Asta spun si eu:
    – cei de pana in 2016(1990-2015);
    – cei de după 2015(2016-2017.09.15);
    – ce iesiti cu OUG 59(15.09.2017).
    De departe cei mai defavorizati sunt cei dinainte de 2016(1990-2015),nu 2000-2020.Asata ca sa fiu mai bine inteles.
    Nu o spun,sau sa se creada ca am ceva cu cei iesiti incepand cu 2016-2021,departe de mine gândul asta,dar trebuie sa dispara Ord.59 si 114,pt.a se incepe actualizarile.
    O noua lege bazata pe contributivitate,cum zic actualii guv va fi Jale pt.cei iesiti cu 2016,dar si pt.cei iesiti pana in 2016 care au fost calculati pe legile 119 & 223.Va fi dezastru pt.toata suflarea rezervistă,mai ales daca nu va fi prevazut in noua lege sa beneficiem de cuantumul cel mai avantajos!

  5. Lucian

    @Gigi,foarte corect ce spui!👍Mulți spun că pe contributivitate ar crește pensiile noastre! Părerea mea ca și a ta,va fi dezastru! Sper să nu se întample vreodată așa ceva!

  6. neacsum

    @Xpert86,
    Se pare ca nu ai citit nici sesizarea lui Dogaru, nici raspunsul Avocatului Poporului.Iar daca le-ai citit, numai X pert nu esti.

  7. neacsum

    Cred ca Einstein a gresit. Limita prostiei a fost atinsa de noua scrisoare a lui Dogaru catre Avocatul Poporului, scrisoare in care nu doar retracteaza tot ce a spus in prima sesizare despre avocatul poporului, dar dovedeste ca nici nu a citit raspunsul sau daca l-a citit nu a inteles nimic. In plus se mai si demasca drept un manipulator cu diploma. Aviz celor care spun ca e singurul care mai face ceva.

  8. REZERVISTUL

    @neacsum
    Dogaru chiar e singurul care face ceva, spre deosebire de ANCMRR-urile din toate structurile SNAOPSN, care doar ne iau cotizatia si nu fac absolut nimic.

  9. neacsum

    @Rezervist,
    Da, face, prostie dupa prostie, una mai mare ca alta. Tine aproape!

  10. Dl Neacsu daca dumneata si inca citiva sunteti deacord cu raspunsul Avocatului Poporului inseamna ca e valabil pentru voi!!!! Eu am alta opinie separata si o mentin!!! Problema e ca am anticipat raspunsul lui Weber, care s-a spalat pe maini ca Pilat din Pont!!!! Daca am face un sondaj de opinie sunt convins ca a-si avea castig de cauza!!! Discriminare este atunci cand ei de la unul si dai la altul sau la altul dai si la altul tai!!! Daca la Weber erau in ecuatie magistratii sa li se taie pensiile sau sa li se unii mai mult si la altii mai putin era discriminare!!! Ideea este ca discriminarea are o sfera mare de perceptie interpretare, important e pentru cum o apreciezi si pentru cine anume!!! La Weber si CCR pentru rezervisti poate sa dea sau taie statul cat vor, pentru altii exista alta logica!!!! Deci pentru unii este discriminare si pentru altii favorizare, totul depinde pentru cine vrei sa le aplici!!!Din pacate toate institutiile statului sunt politizate si influenta politica isi pune amprenta inclusiv asupra a legalitatii in statul de drept!!!! Pun pariu ca indiferent de cat de elaborat din punct de vedere juridic ar fi fost sesizarile asociațiilor rezervistilor raspunsul Avocatului Poporului ar fi fost tot acelasi, acest fapt se concluzioneaza din urma raspunsului dat petentilor la gramada, fapt ce incalca inclusiv legea de solutionare a petitiilor!!! Pun pariu ca raspunsul catre rezervisti a fost conceput intr-o jumatate de ora de consilierii sau secretarul lui Weber care l-au conceput potrivit celor dispuse de ea! si sunt fragmente intregi copy paste din deciziile CCR care sunt numai nefavorabile rezervistilor!! Exemplu este copierea continutului deciziei care se refera la plafonarea pensiilor urmarea OUG 59/2017 care la fel este considerata legala!!!!!

  11. pontonieru ion

    Contributivitatea a fost in final acceptabila in 2010, dat fiind stagiu de cotizare de 20 de ani. Daca ar fi fost 25 sau 30 majoritatea pensiilor militare au fi scazut considetrabil, asa cum s-a constatat atunci, scadere pe care Oprea si ai lui „nici o pensie nu va scadea”a rezolvat-o si 26.000 au scazut. Contributivitatea a fost insa o mana cereasca pentru securisti si militieni care au avut salarii si sporuri mari in raport cu p.limea. In fond cacealmaua Basescu, Boc, Seitan Udrea a fost pusa la cale pentru ei. P.limea din MApN,cei 26.000 cu pensii taiate au fost victime colaterale de la care au fost luati banii.
    Asa ca si acum, contributivitatea este buna pentru unii, dar doar cu stagiul calculat atunci. Ca 30 sau 35 schimba grav situatia.

  12. Doris

    Pontonieru ion, așa este. Am ieșit la pensie în anul 2015, pe principiul contributivității,calculul fiind făcut pt 35 ani. Nu sunt invidioasă și nu dau cu parul.

  13. Trofin

    Pentru Pontonieru Ion .
    În perioada 2010-2013 m-am preocupat de fenomenul numit determinarea cuantumurilor pensiilor militare după principiile de calcul pentru pensiile din sistemul public de pensii respectiv Legea 119 din 2010 și OUG nr.1 din 2011. Atunci am prezentat public mai multe statistici asupra cărora nu mai revin. Ce am constatat cu privire la cuantumul pensiei mele? Dacă în 2011 cuantumul pensiei recalculată corespunzător Legii 119/2010 și OUG 1 din 2011 a fost mai mic cu 22% decât cuantumul în plată stabilit conform Legii 164/2001 , azi , pensia recalculată cu Legea 223/2015 ( de fapt am beneficiat de cuantumul mai avantajos aflat în plată , fiindcă recalcularea după Legea 223/2015 a fost iarăși un dezastru de vreo 8% ) este mai mică decât cuantumul brut dacă s-ar fi menținut principiul contributivității cu 37,65%. O să susțineți că am beneficiat de stagiul complet de cotizare de numai 20 de ani . Da , am profitat dar nu as fost singurii , noi militarii , în această situație , legea 223/2010 permite și stagii complete de cotizare diferite. Și dacă stagiul complet de cotizare ar fi fost de 30 de ani ( cât prevede să se ajungă după Legea 223/2015) , cuantumul brut a pensiei ar fi fost mai mare cu 6,92% decât am primit , brut, în ian 2022.

  14. Radu

    Cum vine asta?
    Weber a raspuns avant la letre, pe 13 ianuarie 2021, la sesizarile bosilor asociatilor de rezervisti care s-au deranjat s-o sesizeze dupa o ordonanta emisa abia în decembrei 2021? Ce premonitie!