Știri.. militarizante

Categoria Despre Armata


Cum justifică Solomon imunizarea plagiatorilor

M-am gândit să fac o scurtă trecere în revistă a evenimentelor ”înstelate”.  Nu pentru că sunt la modă, ci pentru că în curând vor trece neobservate, după ce ”moda”vacsinurilor și cocoașele vor reveni în atenția publicului. Cine a crezut sau crede că am scăpat de virus care s-ar fi speriat de conflictul din Ucraina și s-ar fi retras în locurile de baștină, se înșeală. Virusul nu a plecat, campania de vacsinare nu a fost abandonată, a fost doar încetinită, cât să facă promovarea lui Gheorghiță mai puțin vizibilă astfel încât acordarea stelei de general să nu mai mire pe nimeni. E adevărat și instrucțiunile primite au mers pe aceeași direcție, adică ” slăbiți accelerația la Covrig 19, ca să puteți primi refugiații din Ucraina, să poată pleca cocalarii zaporojeni în țările calde, fără să îi întrebe nimeni de certificat, de măști, de pașaport spre Europa.  să putem răspândi TBC -ul în lume că e nevoie de bani la Pfizer, iar Covrigul s-a demodat, lumea nu îl mai bagă în seamă.”  

Ce mai fac vecinii ?

Ungaria se înarmează la modul serios. Dacă o face de teama sau ca urmare a conflictului din Ucraina, pentru a se apăra sau pentru că a realizat în urma celor care se întâmplă cu ucrainienii, că la nevoie nu poți pune bază decât pe ceea ce ai tu în curtea ta, ca tehnică și resurse umane și materiale, nici nu mai contează. Se știe că atunci când a fost solicitată de SUA să primească trupe ”NATO” adică americane pentru a sprijini conflictul din Ucraina, Ungaria a spus că deja are forțe NATO în țară, că armata Ungariei este armată NATO. Inteligent răspuns, demn și plin de înțelesuri. Cu toate astea, văzând, așa cum am spus, că NATO, la ananghie te ajută doar cu încurajări și strigăte de hei-rup,  a decis să apeleze la alți aliați mai puțin gălăgioși dar mai onorabili. Directorul general al Nurol Makina, Engin Aykol, a declarat săptămâna trecută pentru agenția de presă Anadolu (AA) că vehiculele militare tactice pe care compania sa le produce, precum Yoruk și Ejder Yalcin vor fi produse și în străinătate, mai exact în Ungaria.

Dar asta nu e tot. Sâmbătă premierul ungar Viktor Orban, a participat  la inaugurarea unei facilităţi industriale la Zalaegerszeg.  La 17 august 2020, guvernul de la Budapesta și Grupul Rheinmetall au semnat un contract pentru a începe fabricarea în Ungara a familiei de vehicule de luptă pentru infanteria Lynx. În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre.  Din cele 218 vehicule de luptă Lynx KF41, 172 vor fi fabricate la uzina din Ungaria, începând cu anul 2023. Ungaria şi Germania cooperează în materie de apărare şi această cooperare ar putea deveni una pe termen lung.

Asta în timp ce noi am început cu Piranha 3, acuma am ajuns la 5, și numai eroul de la Nasiryah știe cât de bune sunt împotriva unui AG7, dar mai ales ce dotate sunt antitanc.

Germania, pe lângă faptul că își extinde și ea fabricile de tehnică militară și își vinde produsele, deci are o industrie militară proprie, își ia măsuri de  întărire a capacității de apărare, pompând 100 miliarde de euro în forțele armate.

Însărcinatul Bundestagului pentru chestiuni de Apărare, Hans-Peter Bartels, a scris în raportul său anual, prezentat la sfârşitul lunii ianuarie, că „Trupa este foarte departe de o dotare materială completă. În toate domeniile există penurie de tehnică de luptă.” Şi în cazul tancului „Leopard 2” există lipsuri. Doar o parte din ele sunt gata de misiune.”

Așa se prezintă rapoartele și măsurile realiste privind apărarea țării.

Un interviu năucitor

Ce fac între timp premierul, miniștrii, armata și generalii  României ?

Ministrul apărării dă interviuri din care nici el nu înțelege nimic. Cred că vrea să îl concureze pe Biden în gafe și inepții. Recent, într-un interviu acordat RFI, ministrul apărării a făcut unele afirmații care ridică serioase întrebări  cu privire la cunoașterea situației armatei române de către cel care o conduce.

Voi face o sinteză a afirmațiilor sale :

  • Armata României este una dintre cele mai importante din Europa.
  • Armata României are peste 70.000 de oameni, de militari profesioniști.
  • Sigur că aici se adaugă și rezerviști și alte forme, dar acestea nu intră în armata regulată. Armata regulată a noastră este în jur de 70.000, una din cele mai importante din Europa”
  • ,,Sunt unele țări care au încercat și au specificat în ultima vreme în strategiile lor despre suplimentarea numărului de militari. Deocamdată, noi lucrăm în altă zonă, pregătirea din ce în ce mai bună a resursei umane din armată, la nivel de experți, de expertiză. De asemenea, vrem să mărim retenția în cadrul resursei umane din armată’’.
  • ,,Vrem de asemenea să aducem oameni cât mai buni în armată, un proces de selecție și de atragere pentru meseria militară, pentru profesia de militar a celor mai buni studenți, a celor mai buni elevi, absolvenți, deci mergem în zona aceasta de calitate, mai degrabă, chiar dacă nici numărul, nici cantitatea nu este un element care trebuie lăsat deoparte, pentru că în general, efectivele au crescut în ultimii ani, în mai multe țări”.

În cinci fraze, domnul ministru a demonstrat că nu îl interesează și poate nici nu cunoaște situația reală din armată, pe el îl interesează gargara politică.

La începutul conflictului pe posturile tv o grămadă de analiști, specialiști, generali în revervă, plângeau că nu avem rezervă, că trebuie să introducem instituția soldatului voluntar lângă cea a rezervistului voluntar, care a fost și este un fiasco tocmai datorită politicii …. politicienilor în ceea ce privește armata. Prin măsurile luate în ultimii 30 de ani armata a devenit bătaia de joc a tuturor guvernelor și partidelor, pe funcții de conducere au fost promovați apropiați ai miniștrilor, secretarilor de stat, liderilor partidelor politice astfel încât înzestrarea, instruirea, selecția personalului, salarizarea, promovarea, s-a făcut pe ochi frumoși și au dus la situația de azi în care miniștri habar nu  au ce efective are armata ”regulată” documentele de mobilizare sunt goale, și chiar dacă am avea rezerviști apți de luptă aceștia sunt neinstruiți, nu există echipament, resurse, rezerve de nicio culoare. Armata nu mai are în dotare nici măcar renumitele arme de exercițiu pentru instruirea acestora. La ora asta nu cred că este o structură de nivel batalion măcar, care să își poată înființa perechea la mobilizare. Dar domnul ministru ne vorbește despre faptul că nu ne interesează cantitatea ci calitatea? Domnul Dîncu ori are simțul umorului, ori este ”glumeț”. Păi domnule ministru, nici dacă ați vrea nu aveți de unde și nici cum să umblați la număr, pentru că NU EXISTĂ DOCUMENTE DE EVIDENȚĂ. Măsurile luate pentru recensământul populației după 11 ani de zile de inactivitate în domeniu, în care s-a jonglat la alegeri cu date și cifre ireale, dovedesc faptul că încercați de fapt să refaceți baza de date pentru eventualii….. rezerviști. Dar pentru că vă e greu să admiteți acest aspect spuneți ca vulpea, că sunt acri strugurii, că nu aveți nevoie de cantitate și calitate. Calitate? Care calitate, că s-a văzut recent prin ”accidentele” și incidentele recente,   care este CALITATEA ARMATEI LA ACEST MOMENT.

Vorbiți de armata regulată și de …rezerviști. Faceți confuzie domnule ministru. Nu există armată mai regulată decât cea din rezervă. În ultimii 12 ani rezerviștii români au fost cei mai regulați militari din toate armatele lumii, nu numai NATO, așa că aveți pe cine să vă bazați la nevoie.

Vorbește domnul Dîncu despre ”retenție”. Menținerea cadrelor în armată nu se mai poartă, acuma vorbim despre ”retenție”. Credeți că dacă folosiți cuvinte împrumutate, precum retenție, mentenanță, ”capabilități” dovediți că sunteți ”la zi” ? Nu domnule ministru, sunteți un mare fâs. Habar nu aveți nici măcar câți militari activi are armata dar spuneți că ”armata României este una din cele mai importante din Europa”. Râd și curcile domnule ministru. Și mai râd curcile când citesc că,  ”chiar dacă nici numărul, nici cantitatea nu este un element care trebuie lăsat deoparte…”

Prin acest interviu domnul ministru Dîncu m-a făcut să o uit pe Viorica Dăncilă. M-ai învins Vasile !

Cum se acoperă un rahat.

După ce Emilia Șercan a făcut publice câteva pagini din lucrarea de doctorat a primului ministru aspirant la funcția pe președinte, se credea că ne vom afla în fața unui nou caz ”Ponta”. Așa  credeau mulți că o să se întâmple, o să iasă domnul președinte pe post și să întrebe ”ce faci dottore?” apoi consiliul ăla CNATDCU să analizeze cu celeritate aspectul și să dea o decizie privind respectivul doftorat. Numai că în cazul acesta, președintele s-a făcut că nu vede,  spre ”norocul” domnului premier, iar acesta a dat pat Consiliului Național de Atestare  Titlurilor de Doctorat. Cineva l-a sfătuit pe domnul prim ministru să solicite instanței rezolvarea problemei. De ce în instanță? Simplu, pentru că :

  1. Instanța nu are specialiști și nici atribuțiuni și nici programe pentru depistarea plagiatelor, DECI DECIZIA LOR VA FI UNA….POLITICO-JURIDICĂ, NU TEHNICĂ, DAR DEFINITIVĂ ȘI … INATACABILĂ DUPĂ CE VA TRECE PRIN TOATE….CONTESTĂRILE POSIBILE. E deci foarte posibil ca și acest proces să aibă soarta celui intentat de MapN prin ministrul Leș  împotriva Șefului SMG  în cazul prelungirii mandatului, deci să se… perimeze prin sertare. Nu se poate spune că primul ministru nu aplică lecțiile învățate.
  2. CNATDCU ar fi putut fi presat fie de moralitatea unor membri, fie de media, fie de opinia publică,  fie chiar de unii ”prieteni” ai premierului, să grăbească sau chiar să acorde un termen rezonabil speței și ne-am fi putut trezi cu un candidat șifonat la alegerile prezidențiale din 2024. Dar instanța, e altceva, instanța nu poate fi presată, oricine ar încerca să sugereze sau să întrebe ceva, ar fi învinuit de încercarea de influențare a deciziei sau procesului, de ”intimidare” a magistraților și a actului juridic în sine, de amestec în treburile justiției. Cu asemenea lucruri nu te joci. Așa că acuma domnul premier stă liniștiti, căci la cât de oarbă  este justiția, procesul poate dura până își termină al doilea mandat, că e normal că va fi blocat după ce își ocupă locul la Cotroceni, ca și procesele caselor din Sibiu ale actualului locatar cotrocenesc. Procurorii deja s-au asigurat că nici dacă ar vrea, CNATDCU nu va mai putea face ceva, pentru că au confiscat efectiv toate documentele care duceau către teza de doctorat a premierului. Asta da justiție independentă.
  3. Pentru că rahatul era destul de mare, și pentru a fi totuși evitată orice surpriză, s-a decis lucrat și la un plan B, pentru  acoperirea lui printr-o formă legală, care să disculpe pe plagiatori, adică pe hoții de cuvinte, oricare ar fi fost ei, dar nu din toate timpurile, ci numai pe cei care au furat înainte de 2011, anul în care a intrat în vigoare Legea Educației Naționale 1 din 2011, care prevedea la art 79, că : ” (1) În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etică şi management universitar sau de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan:

a) retragerea calităţii de conducător de doctorat;

b) retragerea titlului de doctor.

Soluția găsită a fost introducerea prin PLx 95/2020  a  unui nou articol  la Legea Educației Naționale, după cum urmează:

 „La articolul 170, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu următorul cuprins:

    Măsura prevăzută la alin, (1) lit. b) se aplică doar pentru titlurile elaborate și acordate în baza standardelor de calitate și etică profesională stabilite în actele normative emise pentru punerea în aplicare a prezentei legi.”

 Cu alte cuvinte, SE DĂ O LEGE CARE SE APLICĂ  NUMAI RETROACTIV. ASTA ESTE CULMEA JUSTIȚIEI.

Dar asta nu e totul, în cazul că această manevră se descoperă sau legea intră mai devreme în procesul legistaltiv, s-a găsit un alt proiect de lege, PLx614/2021, care modifica și el, ca și celălalt, cu totul alte aspecte ale legii, legate de minorități, unde a fost introdus  un articol asemănător de completare a art 170 din Legea Educației : ” ,(11 ) Sancțiunea retragerii titlului de doctor prevăzută la alin. (1) lit. b) se aplică pentru titlurile de doctor elaborate și acordate în baza standardelor de calitate și etică profesională stabilite în actele normative emise pentru punerea în aplicare a Legii educației naționale nr. 1/2011. „

Autor: Deputat Cătălin Zamfir Manea

Pe domnul deputat Cătălin Zamfir Manea nu îl cunoaște multă lume, dar domnul Solomon este cunoscut ca un cal breaz printre rezerviști, este un ”prieten” declarat al acestora, el este cel care a schimbat proiectul Leș  al PLx 199 în Comisia pentru Muncă, cu proiectul dorit de MApN cel care nu a fost acceptat până la urmă de nicio asociație membră a Forumului,  deși specialiștii MApN au depus eforturi inumane pentru  a-l promova, impune, legifera.  

Urmărind firul legislativ al celor două ”planuri B”respectiv al celor două proiecte ”salvatoare” constatăm că :

În ceea ce privește PLx 614/2021:

  1. In varianta originală depusă în data de 21 12.2021, aceasta nu conținea modificarea art 170 privind plagiatul.
  2. Pe 25.01.2022 când intră în comisii, proiectul avea forma inițială.
  3. Pe data de 17.02.2022, proiectul este avizat ăn raport comun de Comisiile pentru învățământ și cea pentru drepturile omului, în forma inițială.
  4. În data de 02.03.2022 proiectul este discutat din nou  în Comisiile pentru Învățământ și pentru Drepturile Omului, care în raportul comun, aprobă varianta cu amendamentul privind modificarea art 170, privind plagiatul și este înscris pentru discutarea în plen.
  5. Pe data de 07.03. la sesizarea deputatului USR Moșteanu,  proiectul este retrimis la comisie deoarece fusese introdus fitilul cu art.170.  
  6. Pe data de 23.03. proiectul intră în dezbaterea Comisiei pentru drepturile omului care ”În urma dezbaterilor, membrii celor două Comisii au propus adoptarea propunerii legislative cu amendamentele admise din Anexace face parte integrantă din prezentul raport comun”. De data aceasta proiectul revine la forma inițială  fiind scos amendamentul privind modificarea art. 170. Probabil s-a decis să se meargă pe varianta Solomon respectiv PLx 95/2020.  

În ceea ce privește PLx 95/2020, situația este mult mai complicată, pentru că aceasta modifică o OUG , respectiv Ordonanţa de urgenţă nr. 3/2020 pentru completarea art. 284 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011deja adoptată de Senat și… legiferată. Iată cum stă situația:  

  1. Pe data de 20 ianuarie 2020 se publică OUG 1.2020 în MO nr. 36/2001.2020.
  2. Pe aceeași dată se introduce în CD PLx 1/2020, Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr3/2020 pentru completarea art.284 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 având forma de AICI.
  3. Pe data de 05.02 2020 se întrerupe procedura parlamentară în CD prin DESESIZAREA Camerei Deputaților și trimiterea proiectului  la Senat.
  4. Pe data de 03.03.2020 Senatul apropă proiectul în forma INIȚIALĂ.
  5. Pe data de 09.03.2020 se RE introduce în CD proiectul, redenumit  PL-x nr. 95/2020, Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr3/2020 pentru completarea art.284 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, proiect ținut la dospit doi ani de zile, ”just in case”. Proiectul avea termen de depunere amendamente, data de 17.03.2020. Termen depunere raport: 24.03.2020
  6. Pe data de 09.02. 2022, comisia pentru muncă ia în dezbatere proiectul :  ” Membrii Comisiei au examinat propunerea legislativă mai susmenţionată şi documentele conexe în şedinţa din 9 februarie 2022.În urma finalizării dezbaterilor, membrii comisiei au hotărât, cumajoritate de voturi (3 abțineri), avizarea favorabilă a propunerii legislative, cu recomandarea ca sintagma ”din grupuri marginalizate din punct de vedere social – romi” să fie înlocuită, în tot cuprinsul iniţiativei legislative, cu sintagma ”din comunit ăţile cu popula ţie majoritară de etnie romă”, întrucât grupuri marginalizate din punct de vedere social pot exista și în rândul altor comunităţi.”
  7. Pe data de 14.03.2022, proiectul este discutat înaintându-se raport comun al comisiilor pentru muncă și pentru învățământ, unde apar amendamente printre care și modificarea art170 din legea Educației, care NU ARE NICIO LEGĂTURĂ CU ART 284 CARE FACE OBIECTUL OUG 3 ȘI PLX 95. Deci practic, se încalcă Constituția de două ori, odată prin nerespectarea principilului bicameralismului, pentru că amendamentul introdus pe art 170 nu a fost discutat în Senat și în al doilea rând pentru că această OUG are ca scop MODIFICAREA ARTICOLULUI 284 ȘI ATÂT. Introducerea art 170 este nu doar un abuz ci și o ilegalitate.
  8. La ședința din 14.03, deputatul Moșneanu a sesizat același aspect ca și la PLX 614, solicitând retrimiterea proiectului la comisii, dar așa cum rezultă din stenograma ședinței nu a avut succes, deși, dacă citim stenograma rezultă că propunerea de retrimitere la comisii a trecut cu 72de voturi pentru, dar cel care a redactat stenograma, sau președintele de comisie a concluzionat că propunerea NU A TRECUT. E ca în filmele cu proști.
Cu 72 %voturi pentru, 70 contra, propunerea nu trece …..????? În ce țară trăim?
  1. Iată ce se spune în proceul verbal al Comisiei pentru Învățământ din data de 14.03 : ” Domnul președinte Adrian Solomon a prezentat raportul preliminar al Comisiei pentru muncă și protecție socială și cele trei amendamente depuse. Primul amendament face referire la art. 170 din Legea nr. 1/2011 – ”Măsura prevăzută la alin. (1) lit. b) se aplică pentru titlurile elaborate și acordate în baza standardelor de calitate și etică profesională stabilite în actele normative emise pentru punerea în aplicare a prezentei legi.” Motivarea amendamentului ține de aplicarea fără echivoc a principiului neretroactivității legii, reglementat de Constituție la art.15 alin.(1) și (2), care statuează faptul că legea dispune numai pentru viitor: ”(1) Cetățenii beneficiază de drepturile și de libertățile consacrate prin Constituție și prin alte legi și au obligațiile prevăzute de acestea. (2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepția legii penale sau contravenționale mai favorabile.” Prin urmare, principiul de drept cu privire la aplicarea neretroactivă a legii sau aplicarea în timp a legii trebuie să fie cât se poate de clar exprimate pentru a nu da loc unor abuzuri administrative care apoi să fie infirmate de către instanță, tocmai datorită articolului din Constituție menționat. A specificat că nu este vorba despre amnistiere, așa cum s-a vorbit în mediul online, exista un cod de etică profesională. Și înainte de anul 2011 existau norme metodologice de elaborare a unei lucrări științifice care cuprind și reguli de citare, există în continuare legea dreptului de autor neafectată de această modificare propusă, iar oricine se simte furat poate merge în instanță, pe civil, împotriva celui care a săvârșit acel furt intelectual. Nimic nu prescrie dreptul de proprietate intelectuală. Al doilea amendament face referire la art. 284 și vizează evitarea vacantării unor posturi în cursul anului școlar și a perturbării, din lipsă de personal, a desfășurării cursurilor, iar al treilea amendament la intrare în vigoare a legii.

Când vezi câtă lume s-a mobilizat pentru a scăpa de pedeapsă sau măcar de morale îndreptări actele de furt intelectual ale unor potentați ai zilei,  parcă îți vine să te întrebi unde ar fi ajuns Romania dacă măcar a zecea parte din eforturi ar fi fost îndreptată către  respectarea drepturilor cetățenilor cinstiți dar și unde o să ajungă dacă continuă cu legi de legalizare a furtului și imunizare a  hoților.

Și acuma câteva cuvinte și despre cadrele de rezervă ajunse politicieni.

Zilele astea au avut loc alegeri în AUR. După cum se știe AUR este partidul acela în care și-au dat întâlnire câteva cadre militare în rezervă, din motive doar de ei știute. Nu vreau să însinuez nimic. Doi dintre rezerviștii intrați în partid sau pe listele AUR în Parlament, au avut chiar inițiative parlamentere despre care am scris, și mă refer la domnii Nicolae Roman și  Francisc Tobă. Ei bine, după alegerile din partid,  aceștia au decis să întoarcă spatele partidului care i-a promovat în rândul aleșilor neamului. Nu le cunosc și nici nu le comentez gesturile sau motivele. Sursele din partid spun că ar fi supărați că nu au primit funcții în partid.  Unul a devenit ”independent” iar celălalt a intrat în partidul lui Dragnea. Aș spune că este treaba lor, alegerea lor, viața lor. Dar uite că totuși datorită faptului că poartă încă o uniformă militară, gestul se răsfrânge și asupra armatei, pentru că cei pe care i-au părăsit nu spun ”deputatul Roman”, ci ”generalul Roman DEZERTEAZĂ ” și asta pune o etichetă și asupra armatei, așa cum  învinuirea de plagiat  adusă premierului Ciucă apasă și asupra UNAp și ARMATEI.

Privind ce fac Ungaria sau Germania și cu ce se ocupă aleșii noștri înstelați sau nu în vremuri de război,  ne mai mirăm că suntem unde suntem ? Premierii țărilor vecine se ocupă cu adevărat de industria de apărare, noi ne ocupăm de război intern, cu contestatari, cu măsuri împotriva celor care asociază cuvântul guvern de cuvintele corupt/incompetent/ parandărăt/ sinecură/șpagă, numele Ciucă de plagiat,  numele Iohannis de case, ski sau Golf, ne ocupăm de instituirea situației de criză pentru a mai pune de niște încadrări fără examen, niște atribuiri de contracte fără licitație, de introducerea cenzurii și limitarea  drepturilor civile. Asta e diferența între noi și restul lumii. Dar … ”avem una din cele mai importante și …. regulate armate din Europa”.

https://www.defenseromania.ro/roducatorul-turc-de-vehicule-blindate-nurol-makina-si-a-facut-debutul-pe-piata-europeana-via-ungaria_615544.html

https://www.defenseromania.ro/viktor-orban-prezent-la-inaugurarea-fabricii-de-vehicule-de-lupta-lynx-cu-cat-suntem-mai-puternici-cu-atat-sunt-mai-mici-sansele-de-intra-in-razboi_615688.html

https://www.dw.com/ro/cancelarul-german-scholz-anun%C5%A3%C4%83-%C3%AEnarmarea-masiv%C4%83-a-bundeswehr/a-60934552

https://www.stiripesurse.ro/mesajul-lui-george-simion-pentru-deputatul-aur-care-a-demisionat-succes-la-patriotul-dragnea_2313490.html

https://www.stiripesurse.ro/bate-toba-pentru-patrie-partidul-lui-liviu-dragnea-a-cooptat-un-deputat_2313405.html

https://www.stiripesurse.ro/deputat-aur-si-a-dat-demisia-dupa-congres_2313395.html

https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-25433860-amnistierea-plagiatorilor-doctorate-obtinute-inainte-2011-votata-comisia-invatamant-urmeaza-votul-final-usr-anunta-ataca-legea-ccr.htm

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=19726

http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2022/rp095_20.pdf

http://www.cdep.ro/comisii/invatamant/pdf/2022/ri614_21.pdf

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=18405

http://www.cdep.ro/comisii/invatamant/pdf/2022/rp614_21.pdf

http://www.cdep.ro/comisii/invatamant/pdf/2022/rp614_21(1).pdf

https://lege5.ro/gratuit/gm2tqmzsguzq/ordonanta-de-urgenta-nr-3-2020-pentru-completarea-art-284-din-legea-educatiei-nationale-nr-1-2011

http://www.cdep.ro/proiecte/2020/000/00/1/oug1.pdf

http://www.cdep.ro/proiecte/2020/000/90/5/oug127.pdf

http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2022/rp095_20.pdf

http://www.cdep.ro/comisii/invatamant/pdf/2022/pv031417.pdf

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Știri.. militarizante

  1. Sergiu

    https://www.activenews.ro/stiri/Armata-Romana-locul-38-in-topul-celor-mai-puternice-armate-din-lume.-Cum-stam-fata-de-cea-a-Ungariei-Bulgariei-si-Republicii-Moldova-173543

    D-le colonel, gurile… bune spun ca suntem pe locul 38 in lume ca armata (armata romana calculata in functie de hartii, tehnica luata ca numar? sa nu vorbim de tehnica functionala ca ne scade ratingul). Citat din articolul de mai sus: „De asemenea, țara noastră dispune de 57.000 de forțe paramilitare, adică trupe ale Jandarmeriei, și 53.000 de militari în rezervă.” – autorul articolului considera militarii in rezerva trupe paramilitare (eu stiam ca trupele paramilitare sunt cu totul altceva, doar daca respectivul sa se refere la stadiul de pregatire al rezervistilor romani – printre care ma numar – atunci inclin sa-i dau dreptate: pregatirea rezervistului roman se ridica la nivelul unei militii paramilitare la momentul prezent). Ca sa nu mai spun ca cei 53 de mii de cetateni pe care ii viseaza d-l in cauza exista poate in arhivele de acum 20 de ani, fizic as sugera ca sunt mai putini. Imi place totusi ca acum si-au amintit ai nostri bravi politicieni ca avem armata si ca ea mai are cate un rol pe ici-colo. Nu mai aud nimic despre intarirea flancului estic natoist, nici ca ne apara / ajuta / salveaza NATO. Poate si din cauza ca am renuntat sa mai urmaresc programele tv. As zice ca speranta ramane la vorba lui Alexandru cel Mare, Macedon pe numele lui de familie: „Voi infrunta intotdeauna o armata de lei condusa de un iepure, dar m-as gandi de doua ori sa infrunt o armata de iepuri condusa de un leu.” Poate se va gasi vreun leu ratacit si pe la noi.

  2. Mateias

    Supărată că a pierdut primul loc, doamna Viorica Dăncilă a reacţionat imediat la citirea acestui articol, cooptând desigur o echipă din Cluj. Bătălia pentru cel mai bun nu e încheiată,începe un nou concurs.
    https://www.capital.ro/cutremur-pe-scena-politica-din-romania-apare-un-nou-partid-fostul-premier-a-demisionat.html

  3. Liviu PO

    Cat de leu ai fi,cand te privesti in oglinda data de un „binevoitor” de pe alte meleaguri care are in spate popoare bogate,tot iepuras te vezi…Politica mondiala se joaca numai de cei bogati si puternici.Cei mici au loc doar in tribune,iar noi romanii nu stiu cum,am stat doar la peluze,fara sa putem vedea bine sau mai deloc fazele (miza) meciului…Acum,in situatia de fata,ce spuneti,o vedem?

  4. Pingback: Republicare prin ” copy paste” fără nici o modificare . | My Blog

  5. REZERVISTUL

    Sintagma referitoare la armata romana ”avem una din cele mai importante și …. REGULATE armate din Europa” ar fi de ras daca nu ar fi de plans amar! In ce priveste coeziunea NATO, nu o sa vedeti vreodata un grec murind pt. a apara Turcia sau un honved murind pt. a apara Romania!

  6. neacsum

    DIALOG
    -Domnule prim-ministru, ma intalnesc cu asociatiile de rezervisti, ce sa le spun, daca ma intreaba rezervistii daca le sunt asigurate pilulele de iod?
    – Spuneti-le ca pentru ei am pregatit Viagra.
    -Dar ajuta Viagra in caz de …?
    -Nuuuu, ca nici Iodul nu ajuta mare lucru, dar Viagra macar le asigura sentimentul ca au murit ca niste barbati.

  7. geofreeland

    PoliTICHIA românească e ca un salon de înfrumusețare cosmetică. Face orice să placă oricui dar numai atât. Să își ascundă ridurile adânci create de prăpastia dintre o putere politică furată prin ordinele intereselor altora și propriul popor. Cosmetica acestei fracturi devine inutilă cu toate tonele de smacuri și unsori făcute din vorbe, promisiuni electorale, minciuni poleite cu valori de import. Adevărul există, e dureros, practic periculos și nicio toaletare ipocrită de la cel mai înalt nivel nu îl poate ascunde. E ca și cum ne-am duce la un concurs de frumusețe și nu ne bagă nimeni în seamă. Noi privim lumea din tribună, ca la meci, apoi ne ducem acasă, în bojdeuca sufletului și trăim la televizor admirând show-urile despre grohăielile pușilor aleși. Dimineața o luăm de la capăt și ne privim pantofii găuriți.

  8. Ghergu

    România a semnat acorduri internaționale care o obligă să respecte obligațiile asumate prin aceste acorduri. Cheltuielile militare ale României se vor ridica la 5 la sută din PIB ceea ce înseamnă 280 ori 5 fac 14 miliarde de euro.
    Conflicte militare au loc pe planeta multe și între beligeranți insignifianți care uneori se luptă CU MACIUCILE…. CEL DIN UCRAINA MI SE PARE O EXCEPTIE SI VAD CA RUSUL NU TINE CONT DE NIMENI SI DE NIMIC doar dacă nu există cumva vreo înțelegere secretă între liderii mondiali…..!!???
    RAZBOI MONDIAL INTRE LIDERII MONDIALI NU CRED CA VA AVEA LOC DATORITA FORTEI MARI A ARMELOR CREATE . ACESTE ARME AU PUTEREA SA DISTRUGA CHIAR PE CEI CARE LE POSEDA.
    ONU A FOST TRIMISA IN ANONIMAT . MASA VERDE UNDE TREBUIE SA AIBA LOC NEGOCIERI MULTILATERALE A FOST ASCUNSA SAU SE FOLOSESTE NUMAI DE LIDERII MONDIALI…!!??
    SE PREGATESTE SI SE IMPLEMENTEAZA GLOBALIZAREA SI CENTRALIZAREA MONDIALA….ATUNCI…CE ROST MAI ARMATA TARILOR MICI …..!!??

  9. neacsum

    @Ghergu,
    Din istorie: Încă din primele discuţii cu Hitler, Mareşalul îi spusese: „merg alături de forţele Axei deoarece interesele vitale ale neamului românesc mi-o cer şi atâta vreme cât interesele vor coincide, rezervându-mi dreptul ca atunci când nu vor mai coincide, să-mi urmez propriul interes…” Apoi, in 1943 cand Hitler i-a reprosat ca Diplomatia romaneasca poarta tratative de incheiere a pacii separate cu Rusii, acelasi Maresal, care nu ii iubea deloc pe rusi, raspunde : ” Cunosc mein Führer activitatea întreprinsă de ministerul meu de externe şi o aprob, deoarece găsesc că nu este inutil ca, în timp ce luptele se desfăşoară pe frontul militar, să fie întinse punţi de înţelegere către adversar în cazul în care situaţia generală ar cere-o.” Asa actioneaza un conducator de tara patriot. Sa mai amintesc ca toate intelegerile dintre Marile puteri si micile state au fost calcate de primii? Sau ca chiar si intelegerile dintre marile puteri au fost incalcate dupa un timp, in functie de „interesele” conjuncturale? Parca ]n 1945 prin tratatul de pace taoate tarile semnatare se obligau sa respecte existenta granitelor de la acel moment si totusi, Iugoslavia a fost sfasiata, A APARUT UN STAT CARE NU A EXISTAT NICIODATA, Cel mai recent exemplu este incalcarea acordului de la Minsk. In aceasta situatie, despre ce vorbim?