După cum se știe, ieri, 28.06.2022, a avut loc la Parlament, Ședința Comună a celor două camere, dedicată în principal împlinirii a 25 de ani de parteneriat ”strategic” cu Înalta Poartă. În subsidiar, s-au discutat și unele legi, dar doar discutat, nu și votat.

Bătaie de joc la nivel înalt

Bătaia de joc a început prin lipsa de la eveniment, deși ar fi fost de așteptat să fie prezenți, având în vedere primul punct, ”sărbătorirea”, a celor doi capi, să nu zic celor două capete, căci aș greși, de la conducerea țării, respectiv prezidentul și premierul. Era de așteptat să fie și ei prezenți, pentru a-și arăta profundul atașament față de cauza comună și iubirea oarbă față de cei ce pun dacă nu coroana, măcar șapca, pe capul aleșilor neamului. Și totuși au lipsit. Asta se numește în termeni populari bătaie de joc. Întrebarea e la adresa cui? Dacă luăm în considerare faptul că de 25 de ani noi executăm orbește ordinele Înaltei porți, ne băgăm în rahat și mai nou și în război de dragul partenerului strategic, le cumpărăm toate tinichelele și îi lăsăm să ne exploateze resursele fără a le lua niciun ban, s-ar crede că cei doi și-au bătut joc de partener, dându-le o palmă fie și măcar pentru faptul că după 25 de ani stăm tot cu gura la gard cerând viza. Dacă însă privim mai profund, constatăm că bătaia de joc este la adresa cetățeanului român care nu a primit nici vize, nici șepci, nici scaune în palate guvernamentale. Deci îți mulțumim ”conducător iubit”, că ne-ai prostit.

Bătaie de joc la nivel parlamentar

După cum se știe, la ședință au fost invitați de domnul George Simion,  să participe și reprezentanți ai asociațiilor rezerviștilor. Mai avusese loc o tentatativă pe 21, dar s-a amânat pe motiv de ”lipsă de participanți”. Din cei 100 de oameni solicitați de domnul Simion, s-au înscris pe listă 28 de oameni, unul de două ori, ca să fie sigur că e primit, dar au venit doar 18. Acești 18 oameni au fost plimbați prin culoare, pe etaje, pe scări, până ce finalmente au reușit să fie ”cantonați” într-o lojă la balcon, de unde nu au avut nici măcar posibilitatea să audă ce se spune în sala aproape goală în care fiecare parlamentar făcea ce voia și nu acorda nicio atenție legilor care se discutau. Când au reușit să ajungă în balcon, se discuta încă proiectul PLx 310/2017, la microfon era domnul Coarnă, dar nu cel pe care îl cunoșteam ca lider sindical, ci altul, politicianul,  care își făcea numărul. Deși conform spuselor deputatului Simion, acesta avea avizul introducerii în ședință a rezerviștilor, când a fost vorba ca aceștia să între, toate ușile le erau închise. Închise au fost, închise le-u au găsit și vor rămâne pentru toate solicitările rezerviștilor, iar când se deschid se deschid spre iad, unde nu e lumină, ci doar întristare.

Bătaie de joc de aur

Așa cum bănuiam, ”sprijinul” domnului Simion față de rezerviști prin invitarea lor acolo, nu avea niciun scop caritabil față de aceștia. Practic domnul Simion i-a invitat pentru a justifica prezența… cutiilor cu cele peste 2000000 de semnături care cereau suspendarea sau destituirea lui Iohannis, cutii pe care Simion le-a adus și le-a prezentat presei și tuturor celor care erau dispuși să întrebe ce e în ele, căci practic asta a făcut cât a stat acolo, după cum se vede pe înregistrarea pe care a postat-o pe propria pagină de FB. Practic pe toată durata ședinței domnul Simion a împărțit monede de 50 de bani reprezentanților guvernului, și a prezentat cutiile cu semnături. Rolul celor ”100” de invitați era  să justifice semnăturile, dar momentul i-a fost stricat de ușile închise. De fapt cât de mult cunoștea și îl interesa pe domnul Simion din problematica militară, ne spune și faptul că în intervenția sa la microfonul oferit, a vorbit despre …PLx 310/2020, în loc de 310/2017. QED!

Bătaie de joc inter-rezervist

Înainte de a începe ședința, pensionarii prezenți au sperat și așteptat pe hol, venirea domnului prim-ministru, generalul Ciucă. Cum acesta nu a venit, așteptarea a fost zadarnică. Dar totuși un general le-a … luminat fața, e vorba de fostul parlamentar AUR, fostul coleg de … serviciu, Nicolae Roman care cu greu a putut fi oprit și rugat să spună câteva cuvinte. Iar cuvintele pe care le-a spus spun totul despre el. A refuzat un dialog mai… adânc, spunând doar că rezerviștii sunt divizați (ceea ce e adevărat), dar asta și pentru că unii, ca el, care ar fi trebuit să facă ceva pentru unirea și sprijinul lor, generali, comandanți ”cu pretenții”, cum ajung pe cai mai măricei, fie în politică, fie în fruntea asociațiilor, se mulțumesc să constate și să ridice din umeri, adâncind disensiunile, nu atenuându-le. Eu dacă aș fi fost acolo, i-as fi spus domnului general că dezbinarea pleacă din parlament, unde sunt destui foști militari care ar trebui și ar putea face front comun pentru apărarea intereselor militarilor, indiferent de partidul din care fac parte, dar toți își urmăresc doar propriile interese și apoi vorbesc cu dispreț despre populime. Unde este grupul pensionarilor militari din parlament domnule general? L-ați format ?Ați dat dumneavoastră un exemplu liderilor de asociații, formând un grup al rezerviștilor ”aleși”?  Nu. Ok, atunci ciocu mic!

Bătaie de joc MApN

Printre cei care au ținut să arate că sunt de față la eveniment, că știu că sunt rezerviști acolo, dar nu sunt alături de ei și nici nu îi sprijină, s-a numărat și imberbul secretar de stat, șef al DRPCVP domnul Eduard Bachide.Acesta a venit probabil să marcheze momentul, să nu spună cineva că ministerul apărării nu îi bagă în seamă apoi a plecat.prezența sa a fost pur simbolică, ca și activitatea ministrului. Despre bătaia de joc a acestui minister, prin CPS, la adresa pensionarilor, pensiilor militarilor și chiar lege, mai pe larg, cu date concrete, în materialele următoare.

În ceea ce privește viitorul OUG 59, este inutil să discutăm, din două motive:

 1. Orice s-a întâmpla cu ea, efectele vor fi … zero, pentru că există OUG 114/2018 care a preluat tot ce ar putea fi anulat prin respingerea OUG 59/2017.Asta ca să nu spun că la acest moment, anularea OUG 59 este imposibilă datorită influenței acesteia asupra multor alte legi și efectelor ce ar produce. Așa, pe bucăți, pe articole ar putea fi .. modificată dar juridic e imposibil, cu efecte catastrofale. Dar catastrofale sunt  și majoritatea legilor românești sau deciziilor judecătorești, așa că ce mai contează o catastrofă în plus.
 2. Așa cum au anunțat domnul prim ministru și ministrul Budăi, acum 2 zile, pensiile militare vor fi trecute pe contributivitate, cică așa a cerut Bruxelles, (e adevărat, la… inițiativa domnului secretar de stat de la ministerul muncii, domnul Mădălin Vasilcoiu, prieten vechi al pensionarilor militari), iar de punerea în aplicare și stabilirea metodologiei se vor ocupa ministerele de resort. Din nou vom avea o lege comună aplicată diferit unor structuri/ministere cu regim juridic comun, dar abia ne-am obișnuit.  Pot să spun, în cunoștiință de cauză că pe strada partea MApN, documentul, sau modul de aplicare este lucrat de ceva timp, ceea ce se mai așteaptă sunt doar momentul anunțului și mici amănunte care să acopere sau mascheze sub cuvinte bine alese, dezastrul ce va urma. Cineva anunța acum câteva luni  iminenta trecere în rezervă a lui Jianu, zapciul, nu haiducul. Calculatorul îl scoate prin August 2022.  Acest eveniment va veni doar după ce va fi definitivat documentul, pentru că trebuie să admitem că este expert. Oricine îi va lua locul după, dar cred că  nu mai târziu de decembrie 2022, nu se va ridica la nivelul său, va avea sarcina să aplice noua lege așa cum s-a întâmplat cu OUG 59 și M 25/2016 pe care Luca le-a lăsat spre aplicare Mihaelei. De data asta e posibil ca domnul deja general Luca, să preia și el un document făcut de altul și să își umple frigiderul pe ”munca altuia”, ca Mihaela. În popor se spune că orice cal ajunge gloabă. Știe el poporul ce spune!

Dar despre OUG 59 și M25 ceva mai încolo, ca să vedeți cum se fac economii la bugetul MApN pe spinarea rezerviștilor.

Să fim sănătoși, că la altceva nu ne putem aștepta!

https://www.facebook.com/search/top?q=george%20simion

De neacsum

10 comentarii la „Bătaia de joc-partea I, ședința comună”
 1. Am onoarea sa va salut domnule colonel,foarte pertinente observatiile dvs. insa nu inteleg atunci de ce pe decizia de pensionare apare trecuta OUG.59 si nici vorba de OUG,114 ,care este si mai recenta( decizia este din 2020),personal pana la aparitia deciziei ICCJ referitoare la OMM/SOSP am reusit sesizarea CCR privind nelegalitatea OUG.59 in TOTALITATE ,lipsind avizul Consiliului Legislativ care este obligatoriu ,dosarul fiind inregistrat la CCR din luna mai 2021.
  In cazul( putin probabil) in care voi avea castig de cauza,sa inteleg ca doar se va face modificarea in decizie de la OUG 59 LA 114? :))) Continutul este acelasi in punctele principale ,si atunci de ce nu scrie 114 in decizie? Cu stima Serban B

 2. Domnule colonel,este de laudat efortul dumneavoastra de a deschide larg ochii rezervistilor,dar dupa cum am vazut si vedem in continuare,sunt slabe sperante sa priceapa cineva din aceasta categorie ce se intâmplă de fapt cu ei,despre bataia de joc in care am fost supusi si la ce vor fi supusi in continuare.Numai atunci când va ajunge iataganul la os,numai atunci vor pricepe!!!Dar tare ma tem ca o sa fie târziu.Noi,cei care tragem semnale de alarma suntem catalogati milogi samd.”Marea Muta” a cazut intr-un somn adânc,somnul mortii.Somn ușor,dragi osteni!

 3. Să vedeți când o veni colonelul,nu generalul Luca la Direcția Financiara.Spun că e colonel,că nu i-a citit nimeni ordinul de avansare zi când era la Audit.Va face prostii că și la Casa de pensii,mai ales că e obișnuit că numai punctele lui de vedere sunt corecte

 4. @ Varzari Sorin,
  Sa vina Gabita? Da ce, si el a fost coleg de liceu cuuuuuuuu… ?

 5. Gata mai, m-am saturat! Voi confirmati cele mai negre preupuneri: sunteti o adunatura patetica de rusofili adepti ai nazismului lui Putin. Rusine!. Il vedeti pe Simion o persoana capabila sa va reprezinte? Doar prin prisma aliantei lui cu Putin, prin Costin Georgescu. Nu te dezminti dle Neacsu ajuns prin ila trecerii timpului in armata colonel(ceea ce ma face rusine sa fi impartit cu tine acest timp)! Meriti un tratament care se aplica pentru tradatori

 6. Bataia de joc a politrucilor fata de rezervisti si in retragere a inceput din 2010 de Basescu si continuata de catre Johanis si de catre toate partidele politice aflate la guvernare pana in prezent!!!Definitia politrucului roman este prezentată de UDREA, care a recunoscut ca toti mint si nu urmaresc decat sa faca promisiuni pe care le uita pentru ca stiu toti ca minciunile raman doar amăgiri!!!! Acelasi lucru e valabil si pentru George Simion care nu isi face altceva decat imagine pe spatele tuturor, fara ai sprijini in mod real sau rezolva probleme cu care acestia se confrunta!!!La fel ca Rares Bogdan si George Simion, inainte de inceperea mandatului striga ca dorea taierea pensiilor speciale in care sunt incluse si cele militare, ati uitat!!! Numai va mai lasati amăgiti de nici un politrucii din România pentru ca acestia nu isi urmareste decat interesul personal, a grupului sau politic si a celor care il sustin si care reprezinta grupul sau de interese!!! La fel ca Simion e si Ciolacu, care cica pentru binele celor amarati doreste introducerea impozitului progresiv ca sa mai taie putin din pensiile militare dupa plafonarea lor(OMM, SOSP, pensia suplimentara) si introducerea ilegală a CAS-ului si abrogarea actualizarii pensiilor militare si a ajutoarelor la trecerea in rezerva!!!! Încercați sa înțelegeți odata si pentru totdeauna, politrucii nu vor bunastarea poporului, ci doar a clientele politice si a grupului lor de interese!!!! Numai e mult si o sa apara on line si proiectul cu noua lege privind stabilirea pensiilor militare pe contributivitate, sa vezi atunci ce jale mare si discutii vor fi pe toate siturile, fara rost, intrucat tot vointa politrucilor va prima in tara asta!!!! Asa se intampla cand drepturile tale nu sunt garantate si aparate de constitutie ca in cazul magistratilor!!! CCR, Avocatul Poporului, ICCJ, toate sunt in slujba politrucilor care se afla la guvernare si știți de ce pentru ca si ei au fost desemnați tot de politruci si cand isi încheie mandatele sunt primiti cu brațele deschise in randul politrucilor!!!!!!Asa ca nu va mai faceti prea multe iluzii sau sperante pentru viitor si multumiti-va cu ceea ce va ofera politrucii din România, indiferent de culoarea politica, ca bine nu va fi indiferent cat încercam sa fim de optimiști si indiferenti la tot ce ne afecteaza!!!!Cica, scuze pentru cacafonie, ca sa traiesti bine ai nevoie de o doza de,, nu-mi pasa in fiecare zi’’!!!!!

 7. Era de asteptat, ceva tipic sau specific tuturor politrucilor romani din care face parte si George Simion!!! Aceasta bataie de joc fata de rezervisti si retragere a inceput in 2010 de Basescu si guvernul PD-L Boc si a fost continuata pana in prezent de Johanis si guvernele care s-au perindat la guvernare in frunte cu PSD care este groparul pensiilor militare!!! Acesti politruci, asa cum recunoștea si Lenuta Udrea, nu fac altceva decat sa minta poporul cu promisiuni iraționale si dupa ce ajung in functiile politice normal ca uita de ele, singurul lor interes fiind cel al lor personal, a colegilor din partid si a obedientilor care fac parte din clientela lor politica!!!!!Pana la inceputul lunii august 2022 marii specialisti in colaborare cu marii politruci vor finaliza proiectul de modificare a modului de calcul al pensiilor militare pe principiul contributivitatii!! Proiectul care a fost tinut la secret de producători va crea multe rumori de nemulțumire in randul rezervistilor si in retragere dupa ce va apare on line intrucat va rezulta interesul politrucilor de diminuare a cuantumului pensiilor militare a unui mare procent de beneficiari, scopul politrucilor fiind din nou de atragere de fonduri la buget prin noua formula de calcul ca si o noua taxa haiducească asa cum s-a intamplat si cu plafonarea pensiilor militarea(taierea OMM, SOSP, pensia suplimentara), taierea ajutoarelor la trecerea in rezerva si abrogarea actualizarii lor!!!De fapt politrucii din fondurile suplimentarecare se vor obtine din pensiile militare vor achita favorurile clasei privelegiati a magistratilor si a clientelei politice: pensiile parlamentarilor si a alesilor locali!!! Tot a fost plănuit de la înfăptuirea coalitiei PNL+PSD+UDMR!!!!!Asa ca nu va face planuri prea mari si va bazați pe promisiunile politrucilor ca viitorul nu suna prea optimist pentru pensionarii rezervisti si innretragere!!!! Trebuie sa încercam ca sa traim bine cu doza ,,nu-mi pasa in fiecare zi’’ indiferent de ceea ce ne ofera politrucii si de bataia lor de joc!!!!!

 8. Apropo de Ordinul M25/2016, acesta nu a suferit modificari , asa cum ar fi fost normal si legal, odata cu intrarea in vigoare a OUG 59/2017 si OUG 114/218 prin care s-au adus modificari la L 223/2015!!!!! Toti din cadrul caselor de pensii MAI, MAN, SRI cat si magistratii de la CA, ICCJ si CCR stiu asta dar s-au prefacut ca nu stiau nimic, cu toate ca aceasta metologie de stabilire a pensiilor militare s-ar fi impus ca sa fie modificata!!!! Numai in tara romaneasca se pot calcula pensiile militare dupa dispoziții interne care au intrat in vigoare netemeinic si nelegal intrucat nu au fost publicate in monitorul oficial, fiind nerespectate prevederile legii fundamentale(art 10 din L 24/2000)??!!!Nu trebuie sa fii mare expert jurist ca sa constatate aceste aspecte pe care magistratii le ignora cu desăvârșire in actiunile aflate pe rol si resping actiunile civile ale militarilor si politistilor pentru obțineam drepturilor!!! Prigoana impotriva pensiilor militare a fost premeditata de catre politruci in scopul atragerii la buget de fonduri suplimentare pentru fi utilizate pentru plata privilegiilor obedientilor clasei politice!!!!

 9. DOMNUL VARZARE SORIN ARE DREPTATE! CUNOSC PE SORIN DE PE VREMEA CAND ERA SEF SERVICIU FINANCIAR LA BG.30 GARDA SI APOI A PLECAT LA DIRECTIA FINANCIARA ,UNDE A VAZUT SERPII ASTIA PRECUM : LUCA, ANDRITOIU,ROSU,JIANU!

Comentariile sunt închise.