Bataia de joc, partea a IV-a, ”ajutați-ne și pe noi…”

Categoria Despre Armata


Cât la sută Marea Mută?

Oricât s-ar scrie despre bătaia de joc la care armata României, rezerviștii și/sau pensionarii au fost și sunt supuși, nu poți epuiza tematica pentru că militarii au stat în gât tuturor,  și celor care strigau după ei pe strada ”apeviștii” și celor care trebuiau să le asigure condiții decente de muncă și respectarea drepturilor constituționale, și celor care îi foloseau și continuă să îi folosească în ”situațiile de criză”, și celor dinauntru, și celor din afară care, sub pretextul modernizării, au impus destructurarea, micșorarea efectivelor, standarde ”duble”, distrugerea industriei proprii de apărare, dotarea cu tehnică second hand, instalarea de baze militare străine care cu timpul vor depăși numeric și vor înlocui armata națională. La ora asta, militarii străini care acționează (oficial) pe teritoriul României sunt în procent de aproape 20% din armata proprie. Dacă plecările din armată continuă(și vor continua sigur, poate într-un ritm și mai accelerat),  procentul va crește nu doar prin micșorarea numărului de militari români și ci prin continua aducere de militari străini cu care se laudă conducerea de partid și de stat. Aducerea în continuare de tehnică și trupe străine în România este cel mai elocvent și concret mod de a-ți manifesta disprețul față de armata națională pe care guvernările succesive au adus-o în imposibilitatea tehnică, logistică, morală, educațională, operativă, structurală, de a-și îndeplini misiunea de apărare a suveranității și granițelor statale. Este absolut incredibil cu câtă inconștiență  se laudă azi politicienii, guvernul, că ne mai sosesc în țară 5000 de militari francezi, când acest fapt dovedește practic faptul că ARMATA ROMÂNIEI nu își poate îndeplini sarcinile stabilite de Constituție ȘI SUNTEM NEVOIȚI SĂ APELĂM LA ALTE ARMATE, ca și când armata română ar fi inexistentă. Asta este umilința supremă. Napoleon spunea că statul care nu este în stare să își întrețină armata proprie, va întreține armatele altora, și aș completa eu, fie că sunt invadatoare, fie că sunt ”prietene”.Cei 0,5% adăugați la bugetul armatei, cu care se laudă MApN că au fost suplimentați, în loc să fie folosiți la instruirea și dotarea armatei României, sunt folosiți la întreținerea, completarea și modernizarea bazelor militare și militarilor  străini. Dacă asta nu e bătaie de joc la adresa Armarei Române și militarilor români atunci nimic nu mai este.

Întâlnire simbolică, sau ”să nu ziceți că nu ne-am întâlnit”

Pe data de 12.07.2022, la sediul MApN a avut loc o întâlnire între președintele Forumului,  însoțit de generalul Băhnăreanu și secretarul Forumului, și  specialiști din conducerea MApN, conduși de domnul Eduard Bachide înlocuitorul domnului Bălu la conducerea DRPCVP. Despre această întâlnire au comunicat participanții pe diferite pagini. As vrea să menționez doar ceea ce nu s-a spus:

  • Practic întâlnirea a avut loc exact cu o zi înainte ca subiectul pensiilor militare să intre în discuția guvernului ca urmare a Memorandumului trimis structurilor de apărare pentru includerea pensiilor militare în sistemul contributiv. De ce atunci? Pentru că li se cerea de 7 luni să dea un răspuns și nu dăduseră și le era teamă că dacă apar veștile proaste, lumea se va răzbuna pe ei. Frica păzește pepenii.
  • Ce s-a spus concret ? S-a spus că MApN nu cunoaște și nu a lucrat niciun document privind trecerea pe contributivitate, că practic o comisie de lucru la nivelul Ministerului Muncii ARE ACEASTĂ SARCINĂ, că MApN nu susține trecerea pensiilor militare pe contributivitate.
  • Domnul Bachide a spus că pisica e în curtea clasei politice ( ca și când el nu făcea parte din ea, el s-a născut cu cozoroc pe cap și trese pe umeri) și că nici chiar primul ministru nu se poate implica, pentru că ar fi în ”incompatibilitate”, ca pensionar militar.
  • La întrebarea dacă vom trece iarăși prin decizii de pensii diminuate cu 10-50 % ca în 2010, s-au primit asigurări că ”este exclus”. Păi cum adică, conducerea MApN habar nu are la ce se lucrează, nu știe, nu a văzut niciun document, nu a lucrat la niciun document, nu știe ce conține noul proiect privind pensiile, dar ȘTIE CE NU CONȚIN? Asta e minune Dumnezeiască. Așa se dau oamenii de gol. Cum puteți garanta domnilor, ceva ce nu cunoașteți? Nu cumva ați primit sarcină să adormiți oamenii ?
  • Ce nu s-a spus? Nu s-a spus că de fapt proiectele unor noi legi,  a pensiilor (militare sau nu) dar privind pensiile militarilor, a unei noi salarizări a militarilor și statutul cadrelor militare se mișcă prin sertarele diferitelor departamente ale MApN de ani buni și nimic nu se va face fără ca specialiștii din MApN să nu stabilească amănuntele, indiferent care va fi direcția politică. Domnul general Jianu vorbește de prin 2018 de acest ”pachet de legi” dar nu spune ce conțin, pe de o parte pentru că așteaptă ca politicienii să decidă direcția de urmat, el și departamentul său stabilind amănuntele, procedura, pe de altă parte pentru că schimbările nu sunt îmbucurătoare, în special pentru cei care sunt deja la pensie.
  • Domnul general Băhnăreanu s-a pus rău cu domnul Bachide. Când s-au solicitat informații privind pensiile militare, domnul Bachide a vrut să răspundă, dar domnul general l-a rugat să dea voie celor care se pricep și au lucrat la ele să vorbească, dânsul fiind novice în domeniu. Această remarcă l-a deranjat  pe imberbul secretar de stat și îmi e teamă că domnul general a intrat pe lista neagră, cel puțin o perioadă, până pleacă și Bachide, ca și ceilalți parașutați pe la MApN.
  • Legat de incompatibilitatea domnului prim ministru i-aș răspunde domnului Bachide că dacă e să ne luăm după logica sa,   toți miniștrii profesori, juriști, cercetători, ingineri, agronomi, medici  care au condus ministerele de resort au fost în incompatibilitate, deci au acționat ILEGAL. După domnia sa, trebuie puși habarniști la conducerea ministerelor, așa cum a fost pus și el, că altfel sunt incompatibili. Să înțelegem Edi dragă, că judecătorii CCR nu aveau dreptul să judece drepturile sau sesizările juriștilor, pentru că erau în incompatibilitate? Aici vă dau draptate, dar ce ne facem cu judecătorii? Cine le judecă… cauzele ? Poate propuneți dumneavoastră să le judece militarii. Atunci s-ar judeca altfel și cauzele militarilor în instanțe nu ?  Aștept să văd inițiativa legislativă.
  • Se pune o întrebare: dacă întâlnirea a fost simbolică, dacă conducerea ministerului nu a avut ce răspunsuri sau  informații să dea solicitărilor reprezentanților Forumului, de ce i-au mai chemat? Nu cumva așa la mișto, sau de teamă că se află știrea după discutarea memorandumului și le sare lumea în cap?

Cine-a pus… vopsea pe clanță?

Și acuma despre soarta pensiilor militare și PNRR

În ultimele zile paginile ziarelor și ale asociațiilor militarilor au fost inundate de știri, declarații, întrebări, răspunsuri, promisiuni și amenințări privind includerea pensiilor militare în PNRR. Factorii politici ministerele, sindicatele se dau de ceasul morții, miniștrii de resort aruncă pisica în grădina altora. Miniștrii apărării și al internelor dau vina pe ministrul muncii, că el le cere să stabilească măsuri privind pensiile militarilor,  ministrul muncii dă vina pe cel al integrării europene, că el a întocmit PNRR-UL și a inclus reforma prensiilor în PNRR,  ministrul integrarii dă vina pe UE că le cere  să bage și PENSIILE MILITARE în reforma pensiilor specialela solicitarea cuiva de la Ministerul Muncii. Cine are dreptate, ce mână criminală a dat cu piciorul și a spart chiuveta? Iată cum stă situația:

  1. PNRR a fost întocmit de către ministrul integrării Ghinea, USR-ist de meserie și unul din motivele spargerii alianței PNL-USR.
  2. Ghinea neavând ce să treacă în PNRR, căci nu îl ducea capul să facă reforme în agricultură și să ceară bani pentru irigații, sau în cercetare, minerit, sau  mai știu eu ce alt domeniu, a gândit el că cel mai bine e să reformeze sistemul de pensii, adică să mai ia niște bani din banii de la pensionari, că nu era el prost să facă reformă în favoarea cetățeanului. Și pentru că pe USR-iști, care nu prea aveau pensii speciale că nu apucaseră să fie la cașcaval, nu prea îi afecta, s-a legat de pensiile speciale. Așa au ajuns pensiile speciale obiectul PNRR.
  3. Inițial PNRR NU CONȚINEA NICIO MENȚIUNE PRIVIND PENSIILE MILITARE.
  4. Pe data de 28.12.2021, un oarecare Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist craiovean, fost consilier al Olguței exact în perioada în care s-a procreat, născut și botezat OUG 59/2017, scria pe pagina sa de FB că când s-a făcut PNRR-ul, ”amatorii” au uitat să treacă și pensiile militare: Iată dovadra:
  • Pe data de 30.12. 2021, individul ajunge secretar de stat și nu uită să mulțumească celor care l-au promovat, numai ei știu de ce:
  • Pe 26 Ianuarie 2022, domnul Vasilcoiu se războiește tot pe pagina sa de FB cu fostul ministru al muncii Pîslaru explicându-i el că pensiile militare nu intră în competența ministerului muncii și că s-a format un comitet interministerial care va tranșa problema pensiilor militare. Deci 26 ianuarie 2022, dar pe 12 Iulie, domnii de la MApN, care au omul lor în acea comisie, HABAR NU AVEAU DESPRE CE SE DISCUTĂ ÎN ACEL COMITET, e secret de stat.
  • Pe data de 02.02.2022, același  domn Vasilocoiu prezintă cu bucurie pe toate paginile locale și naționale vestea că Comisia Europeană a răspuns visului său din data de 28 decembrie și a inclus pensiile militare în reforma pensiilor speciale, deși tot el spunea că pensiile militare nu sunt pensii speciale, și nici chiar pensiile speciale nu sunt speciale.
  • Din cele prezentate rezultă în mod indubitabil, așa cum spune chiar domnul Vasilcoiu, că nici în propunerile Ministerului Muncii, nici în programul înaintat de Ghinea, până la momentul 30 decembrie 2021, ziua în care domnia sa fost plantat secretar de stat la MMPS,  pensiile militare nu erau nici incluse, nici vizate, nici la guvern și nici la UE. Cum eu nu cred în coincidențe, nu pot decât să trag concluzia că întrebarea pusă de domnul Vasilcoiu în 28 decembrie 2021, a ajuns oficial la Comisia Europeană după ce a ajuns el prin minister și astfel, în februarie aceasta răspundea că ”în ceea ce privește pensiile militare, acestea ar trebui incluse în rândul pensiilor speciale.” Cum s-a prins Comisia Europeană, m-am prins și eu.

În aceste condiții, aș avea câteva întrebări pentru domnul Vasilcoiu:

  • Dacă Ghinea nu a inclus pensiile militare în PNRR
  • Dacă Ministerul Muncii nu are treabă cu pensiile militare

CE TE DABIJA PE TINE, GRIJA DE PENSIILE MILITARE ÎNCÂT SĂ TRIMIȚI TU ADRESĂ CĂTRE COMISIA EUROPEANĂ SĂ ÎNTREBI DACĂ PENSIILE MILITARE TREBUIESC INCLUSE SAU NU ÎN PNRR?  Cine te-a împuternicit pe matale să trimiți adresă și în numele cui ? Aveai frigiderul gol ? Să fii liniștit, se va umple!

Îmi vine să cred că domnul Vasilcoiu a făcut armata  ca CLC-ist, sau la GAZ că altfel nu îi înțeleg aversiunea prezidențială față de militari. E prea mare coincidența prezenței sale și la nașterea OUG 59 și la trecerea pensiilor militare la contributivitate, în condițiile în care ministrul Budăi a fugit ca de dracu de tămâie, de includerea acestora în sistemul național de pensii.

Toți, dar absolut toți factorii de răspundere declară oficial pe toate posturile că nu susțin introducerea pensiilor militare în sistemul contributiv pentru că nu au fonduri la bugetul Asigurărilor Sociale și pentru militari, numai Vasilcoiu nu mai poate pune geană pe geană de grija pensiilor militare și se bucură că au fost introduse așa cum ”sugerase” el prin decembrie.

Ar mai fi ceva de spus despre acest domn Vasilcoiu. Faptul că dacă pe 30 decembrie 2021 mulțumea cu lacrimi în ochi familiei Vasilescu OLGUȚA, pentru pilele puse pentru numirea sa la MMPS, cu ceva timp mai înainte își dădea demisia din funcția de consilier pentru că Olguța nu îl pusese viceprimar, cum îi promisese. Faptul că până la urma a primit un pOSt,  ne poate duce la concluzia că a avut ”argumente” convingătoare, pentru că Olguța, se știe, nu se lasă ea cu una cu două. Orice naș își are nașul nu? Dar atenție Cristinele, Craiova știe,  Clau nu uită și nu iartă. Te mai miri că erai urmărit de nu știu cine ? Cred că știi  că deținerea și/sau ne/publicarea de materiale… compromițătoare este sabie cu două tăișuri.

Nu vă lăsați păcăliți

 În ceea ce privește grija deosebită a conducerii MApN față de  rezerviști, să nu își facă cineva iluzii că i-a apucat brusc dragostea față de pensionari, pentru că -vezi Doamne- nu sunt de acord cu trecerea pe contributivitate și au înapoiat memorandumul de la Ministerul Muncii, neavizat. În primul rând, înapoierea documentului neavizat, este un act de lașitate, nu de curaj sau frondă. Dacă ar fi avut cu adevărat sânge în instalație, ar fi dat aviz negativ, ceea ce ar fi însemnat refacerea documentului. Dar nu, domnii din minister nu au vrut să își supere șeful printr-un aviz negativ și nici să se pună în contra cerințelor UE așa cum a anunțat domnul Vasilcoiu, așa că  au preferat să meargă pe burtă, să depună niște comentarii și să aștepte când se va pune în discuție, să dea  avizul în funcție de ce decide ”șefu” . Tipic milităresc, tipic celor lipsiți de coloană. În plus, pe domnii din CPS, DGFC, DRPCVP  nu  i-a apucat grija de pensiile noastre, pe ei îi doare faptul că EI vor fi nevoiți să iasă la pensie pe bază de contributivitate, sau că PENSIILE LOR vor fi trecute pe contributivitate, CEEA CE LE SCADE SUBSTANȚIAL cuantumul stabilit pe criteriile actuale.  Asta e durerea lor, nu grija față de pensionari, și de aia cereau și domnul Hăpău și domnii reprezentanți la ultima întâlnire,  să facă  asociațiile … ”scandal”. În plus,  ei își iau măsuri să se… acopere. Cum ? Voi arăta  în materialul următor, că și așa am scris prea mult și unii au alergie la citit, dar mai ales la rumegat.

https://www.facebook.com/search/top?q=departamentul%20rela%C8%9Bia%20cu%20parlamentul%20%C8%99i%20calitatea%20vie%C8%9Bii…

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2022/02/02/vasilcoiu-mmss-comisia-europeana-precizeaza-ca-pensiile-militare-trebuie-sa-faca-parte-din-reforma-cuprinsa-in-pnrr–858484?fbclid=IwAR3x37qdJSD5jJBylpzhPFZQI6HOOjezrEnPu6P2pSR6IyhuwU6tLk2fc-M

https://www.facebook.com/cristian.vasilcoiu.1

https://www.aktual24.ro/razboiul-de-o-noapte-al-lui-vasilcoiu-omul-de-baza-al-olgutei-vasilescu-eliminat-de-claudiu-manda/

https://www.bugetul.ro/cristian-vasilcoiu-omul-care-a-facut-publica-fotografia-de-la-spritul-lui-ludovic-orban-demisioneaza-din-toate-functiile-indemnizatia-lunara-o-donez/

https://www.ziaruldecraiova.ro/cum-fost-lucrat-vasilcoiu-de-cineva-olguta-si-zeul-manda-ce-prost-am-fost

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Bataia de joc, partea a IV-a, ”ajutați-ne și pe noi…”

  1. y

    Când au scos armata pe străzi, cu tehnică militară, armament și muniție de război împotriva propiei populații, au rupt armata de popor.
    Când au cedat părți istorice din țară, fără să se tragă un singur foc de armă și fără ca militarii să sufle o vorbă, au rupt armata de patrie.
    Când au trimis militari aiurea în lume să lupte pentru străini, au rupt armata de rădăcinile ei tradiționale.
    Când au distrus tot ce se putea din industria de apărare, au distrus independența armatei.
    Când au diferențiat generațiile de militari, între cei „de dinainte” și cei „de după”, au rupt solidaritatea oștirii, iar când au diferențiat categoriile de pensionari pe cam același criteriu, au erodat coeziunea între armată și rezerva sa. Mai adaug și discriminarea dintre cei care au fost în „teatre” și cei care au rămas acasă?
    Când au distrus bănci, finațe, economie, industrie, când au vândut (și încă se vinde) pământ și resurse la străini, „marea mută” (acticvi și mai ales rezerviști), a făcut ce știa mai bine: A TĂCUT!
    La toate acestea, și la multele altele, armata „marea mută” a tăcut complice și s-a complăcut în tăcere.
    Dar armata NU este nici a vreunui partid, sau președinte, ci a patriei și a poporului.
    Poate de aceea, nu știu, dar mie, „bătaia de joc” îmi cam sună a trădare de țară, subminarea încrederii în forțele proprii, săparea la temelia suveranității, independenței și unității României.
    Dar mă înșel, nu-i așa? Să mă trezească cineva și să-mi spună că ăsta este un vis urât și nu ceva planificat întenționat, care să transforme românia într-o colonie și armata întro anexă!
    P.S. Nu știu de ce, dar aveam convingerea că ministrul PeeeSeeeeDeeee Budăi este responsabil de introducerea pensiilor militare în PNRR, deoarece, până la numirea acestuia, nu prea s-a făcut referire la aceste pensii. Dar, oricum, ambii sunt de la psd.

  2. Lucian

    Asa este domnule Neacșu! Ei caută să-si apere pielea lor! Nu îi interesează inechitătile din sistemul pensiilor militare!Se fac că interacționează,ca să ne apere interesele!!!Teatru de vară,la grădină! Nu au coloană!Așteaptă ordinele,cu joc de glezne! Trebuiesc inlaturati,și puși oameni competenți,nu ACTORI!!! Dar cine ,cine poate să-i dea la o parte????Asociațiile trebuie să aleagă oameni cu experiență,cu inițiativă,care să le apere interesele și să îi reprezinte!!! Dar…..cum oare sunt aleși numai cei….care joacă după…” muzică”???!!!

  3. y

    „Bataia de joc” sună mai degrabă a trădare.
    Când au scos armata pe străzi, cu tehnică militară, armament și muniție de război împotriva propiei populații, au rupt armata de popor.
    Când au cedat părți istorice din țară, fără să se tragă un singur foc de armă și fără ca militarii să sufle o vorbă, au rupt armata de patrie.
    Când au trimis militari aiurea în lume să lupte pentru străini, au rupt armata de rădăcinile ei tradiționale.
    Când au distrus tot ce se putea din industria de apărare, au distrus independența armatei.
    Când au diferențiat generațiile de militari, între cei „de dinainte” și cei „de după”, au rupt solidaritatea oștirii, iar când au diferențiat categoriile de pensionari pe cam același criteriu, au erodat coeziunea între armată și rezerva sa. Mai adaug și discriminarea dintre cei care au fost în „teatre” și cei care au rămas acasă?
    Când au distrus bănci, finațe, economie, industrie, când au vândut (și încă se vinde) pământ și resurse la străini, „marea mută” (acticvi și mai ales rezerviști), a făcut ce știa mai bine: A TĂCUT!
    La toate acestea, și la multele altele, armata „marea mută” a tăcut complice și s-a complăcut în tăcere.
    Dar armata NU este nici a vreunui partid, sau președinte, ci a patriei și a poporului.
    Poate de aceea, nu știu, dar mie, „bătaia de joc” îmi cam sună a trădare de țară, subminarea încrederii în forțele proprii, săparea la temelia suveranității, independenței și unității României.
    Dar mă înșel, nu-i așa? Să mă trezească cineva și să-mi spună că ăsta este un vis urât și nu ceva planificat întenționat, care să transforme românia într-o colonie și armata întro anexă!
    P.S. Nu știu de ce, dar aveam convingerea că ministrul PeeeSeeeeDeeee Budăi este responsabil de introducerea pensiilor militare în PNRR, deoarece, până la numirea acestuia, nu prea s-a făcut referire la aceste pensii. Dar, oricum, ambii sunt de la psd.

  4. Daniel

    Ce am votat dragi colegi aia avem,la următoarele alegeri sa mai puneti stampila pe gingasul trandafir!De la 1 august 2022 dispare fosta Școală militară de artilerie si rachete terestre,,Ioan Voda”.Usor usor dispare armata română visul politicienilor sa poată sifona banii si vom investi in industria de armament al partenerului strategic pentru ca deja galonul a depasit 4 dolari si…. trebuie sa ajutam cum putem si noi economia partenerului strategic.

  5. La ce ne putem astepta de la Budai care este format si educat in spiritul PSD si pune in aplicare programul marca PSD, acelasi pe care la executat cu sfințenie si Olguța Vasilescu in vederea anihilării pensiilor militare!!! Budai nu este altceva decat continuatorul programului demarat de Olguța in 2017 pentru a îngropa legea pensiilor militare si transformarea lor in indemnizatii sociale!!! Se vorbeste de pensii calculate pe contributivitate in conditiile in care in România contributivitatea a intrat in vigoare abia din 2001 prin L 19/2000!!! Ma intreb ce formula de calcul vor mai pitroci in laboratoare politrucii si obedientii acestora, oare nu se gandesc ca noua lege va fi de durata conform angajamentului asumat de guvernul Citu-Ghinea pana in 2070??!! Din comunicatul lui Budai nu rezulta altceva decat inlaturarea inechitatilor si scaderea cheltuielilor bugetare, dar despre acesta masura in cazul salarizarii am vazut-o cu totii rezultatul, respectiv ca i-a lasat pe militari si politisti pe ultimile locuri la capitolul salarizare, fiind taiate inclusiv si salarii sau ajutoarele compensatorii pentru rezervisti!! Conform stilului marca PSD presimt ca acelasi epilog se va intampla si in cazul pensiilor militare calculate pe marea contributivitate care nu va înlătura ci va adânci inechitățile existente!!!

  6. REZERVISTUL

    Principalul vinovat pt.introducerea pensiilor militare in PNRR este slinosul ghinea, care saptamanal posteaza pe facebook articole prin care se lauda cu performanta sa de a desfiinta pensiile militare! Alaturi de nemernicul ghinea a fost drogangiul catu, care a supervizat PNRR-ul! PSD-ul nu era la guvernare cand PNRR-ul a fost trimis la Bruxelles.

  7. Liviu PO

    Din ce se aude,Ghinea ar fi antamat pensiile pana in 2070 pentru ca cei de la ue sa fie siguri ca vor primi banii inapoi.Asta ma face sa gandesc ca nu se poate compara cu pariorii vechii mosierimi ce-si pierdeau palatele la jocurile de noroc din epoca…Vae Victis!!!
    Or mai fi din astia prin politichie?Intr-adevar,salveaza numai mania din noi…

  8. Sergiu

    „La ora asta, militarii străini care acționează (oficial) pe teritoriul României sunt în procent de aproape 20% din armata proprie.”
    Viktor Orban, raspuns la insistentele NATO de a primi mai multi militari NATO pe teritoriul Ungariei: „Ungaria are deja militari NATO pe teritoriul ei – e armata ungara.”
    D-le colonel, scopul „armatelor” straine din zona nu este sa apere zona si bastinasii. Ci sa apere interesele zonale ale diversilor nu-spui-cine-persoana-importanta. Din acest punct de vedere, armata romana este de dorit sa fie cat mai slaba si incapabila, dar, mai ales, daca situatia o cere, nici sa nu aiba oamenii cu experienta care sa poata face ceva – activi sau pensionari. Pentru ca, la momentul oportun, opozitia locala sa fie cat mai redusa. As indrazni sa spun ca singurul lucru care poate strica mersul lucrurilor este uncrainizarea Romaniei – adica dorinta Marelui Aliat de a lupta cu rusii si pana la ultimul roman, si constatarea ca nu are cu cine. Desi nu cred ca asta le va da dureri de cap in vreun fel, important este sa existe o centura salbaticita in zona care sa-i urasca pe rusi, nu cati ar putea muri p-acolo. Candidatii principali: pigmeii baltici, Polonia si Romania. Hollywood va face niste filme inaltatoare despre eroii anti-bolsevici de rit nou. Desi in ultima vreme si holiiud a inceput sa schioapete serios.

  9. Aurel

    Cât se va afla la guvernare premierul general, nimeni nu se va atinge de pensia lui,legea nu va suferi modificări și nici majorări

  10. REZERVISTUL

    Marine, scoate comentariile din spam si publicale! Credeam ca aici nu functioneaza cenzura sau…

  11. neacsum

    @Ion Petrescu,
    Materialul la care faceti referire este un comentariu care trebuie sa dea de gandit liderilor de asociatii inainte de a apela la asa zisi colegi, pentru ca materialul, pe langa faptul ca nu respecta realitatea, pretinde ca este o incercare de sustinere a drepturilor pensionarilor, cand de fapt pana la urma se dovedeste a fi un slinos Laudatio la adresa dulapului national. Nu dau citate, ca imi ramane unsoarea pe mana.Daca vreti sa citati un articol inchegat privind pensiile militare, citati articolul lui Hari Bucur Marcu, un articol articulat, concret, echidistant, nicidecum o periuta mascata.
    https://cuvantulnatiunii.ro/2022/07/15/hari-bucur-marcu-pensiile-militare-de-stat/