Cu gura căscată

Categoria opinii


Indiferent unde ai privi înauntrul granițelor sau în afara lor, la Est sau Vest, nu vezi decât circ. Peste tot oameni sau guverne crizate, peste tot certuri, crize, proteste, încât te întrebi dacă nu cumva totul a fost planificat sau cel puțin dirijat către asta. Până și în China marele Congres al PCC s-a terminat cu circ, fostul președinte chinez Hu Jintao, predecesorul lui Xi Jinping, a fost invitat afară din sala. De ce ? Voia la toaletă? Bineînțeles nu avem de unde să știm. Dar a fost o acțiune care a lăsat lumea cu gura căscată. Și întorcând capul în stânga, dreapta sau oriunde, nu o mai poți închide.

Italia.

Macron a făcut sâmbătă o vizită la Roma pentru a se vedea cu Giorgia Meloni, noul premier al Italiei.Este prima întâlnire a Georgiei Meloni cu un lider după ce a fost nominalizată premier.  Vizita s-a dorit poate o probă de colaborare, dar eu o văd mai degrabă ca pe o probă de circ. În 2018, Manuel Macrin condamna Italia și îi făcea pe italieni iresponsabili și cinici pentru că refuzaseră să primească un vas cu 230 de migranți africani.

Drept răspuns, Meloni, care pe vremea aia își făcea imaginea unui lider aflat în opoziție care nu acceptă să i se spună ce să facă, i-a dat în cel mai direct mod cu putință peste nas lui Ma(c)ron într-un discurs fulminant: ” Rușine! Iresponsabili,  Manuel Macron, sunt cei care au bombardat Libia pentru că erau îngrijorați că Italia avea raporturi privilegiate cu Gaddafi în domeniul energetic, cei supărați pe noi pentru că nu aplicăm politica privind emigranții, Franța care  continuă să exploateze tări africane, emițând bani pentru 14 țări africane cu însemnele Franței, care exploatează copii în minele africane, extrăgând minereuri ca în cazul Nigeriei de unde ia 30% din rezervele de Uraniu  pe care îl folosește în propriile centrale nucleare în condițiile în care 90% din cetățenii nigerieni nu au electricitate. Nu ne dați nouă lecții domnule Macron, pentru că africanii emigrează din cauza politicii dumneavoastră. Iar soluția nu este emigrarea africanilor în Europa, ci eliberarea Africii de unii europeni. Nu acceptăm lecții de la tine. CLAR ? ”

Asta îi spunea Meloni lui Macron acum 4 ani. Oare ce i-o fi spus acuma? Nu știu, dar pentru mine politicienii fac circ, nimic altceva. Acum câteva zile, un secretar de stat francez a afirmat că Franța va colabora cu Italia, dar va monitoriza respectarea drepturilor în Italia. Meloni iară s-a ofuscat și a răspuns că  ”sunt ingerințe inacceptabile într-un stat suveran membru al Uniunii Europene”.

În aceste condiții, cine crede că întâlnirea s-a vrut o încercare de ”împăcare” se poate înșela. Eu cred că discuțiile au avut alt subiect. Circul continuă.

Anglia.

Acum patru zile, premierul britanic, doamna Liz Truss a demisionat. Domnia ei a durat 44 de zile. De fapt a cam fost scoasă afară, ca Hu Jintao dar britanicii sunt mai delicați. Adevărați gentlemani. Acuma se pare că noul prim ministru va fi un cetățean britanic, Rishi Sunak,  născut în Southampton de origine indiană. Părinții săi, indieni de origine, au emigrat din Africa. Cine știe cât de cât ce a însemnat ocupația britanică în India, nu poate să nu caște gura. Fără Mahatma Gandhi,  și acuma britanicii ar fi masacrat la indieni. Ca să fie treaba și mai clară, să nu uităm că India face parte din grupul BRICS. Vom avea circ și în Anglia.

România

Bineînțeles România, moștenitoarea de facto a romanilor cu ale lor ”spectacole” nu putea lipsi dacă vorbim despre circ și gură căscată.

La noi însă circul e complet. După francezi și olandezi, după tehnica franceză intrată în țară cu tam-tam ca și cum am fi adus mumia lui Tutankamon  sau tezaurul de la ruși, nu tehnică militară pentru un război care nu e al nostru, uite că în România mai intră niște bocanci și nu ai oricui, ci cei mai prăfuiți, care de la Debarcarea din Normandia nu au ratat niciun conflict, cei ai DIVIZIEI 101 Airborn. Ce rol au aceștia, o știu toți, numai dregătorii României nu. Ei spun că mielușeii au venit să ne apere pe noi de lupul cel rău. Dacă e un singur român care crede asta, înseamnă că e cretin. Dacă vrei să afli ce hram poartă acești americani drăguți nu trebuie decât să dai clic pe 101st Airborne Division pe Google și vei afla că ” The 101st Airborne Division is a light infantry division of the United States Army that specializes in air assault operations. It can plan, coordinate, and execute multiple battalion-size air assault operations to seize terrain.”

Specializată în operațiuni de atac desant. Dacă le spui ăstora că îi trimiți să apere flancul estic al NATO, îți răspund hundred percent, ”Fuck you!”

Ăștia nu vin la circ, ăștia nu glumesc, nu râd și nu pierd timpul cu prostii.

Că nu au venit aici să facă plajă la Kokălniceanu, o dovedește și demisia lui Dîncu.

Acesta a spus  încă de acum două săptămâni că soluția în conflictul din Ucraina trebuie rezolvat pe cale diplomatică. Atunci a fost luat de urechi și se vorbea de înlocuire. Astăzi, cu o zi înainte de Ziua Armatei și de ședința CSAT Dincu demisioneză menționând ca motiv, faptul că nu se înțelege cu președintele. De fapt nu cu doar cu președintele ci cu întreaga conducere a României. Ciucă spusese încă de atunci că opinia domnului Dîncu nu coincide cu cea a guvernului. S-a crezut că poate fi adus pe calea cea bună, Dîncu  a crezut la rândul său că șefilor le va veni mintea la cap, dar nu a fost așa. Dîncu știe ce se va discuta și decide în CSAT și a considerat că nu își poate pune semnătura pe așa ceva, așa că a demisionat. Poate cândva, în amintirile sale va spune și concret despre ce a fost vorba, dacă nu cumva vom afla noi din ceea ce se va întâmpla. Unii or fi rămas cu gura căscată la demisia lui, dar abia de acuma încolo urmează lucrurile serioase.

Cică după francezi, canadieni, englezi, olandezi, americani, polonezi, vin și spanioli să ne populeze țara sau să ne însămânțeze ogoarele, pardon, odoarele.   Se vor forma din nou brigăzi internaționale ca pe vremea lui Franco?  Ca și în cazul intervenției americane în Iugoslavia, România pune la dispoziție aeroporturile, infrastructura,  baze de antrenament,  pentru …”apărarea flancului estic al NATO”, care, culmea,  nu vrea să fie atacat de nimeni. Numai că dacă atunci românii vindeau benzină la sîrbi, acuma vor trebui să cumpere. De unde, nu știu.

Nu e de răs!

https://www.antena3.ro/externe/scandal-congres-comunist-china-hu-jintao-655195.html
https://www.mediafax.ro/externe/tensiuni-italia-franta-giorgia-meloni-denunta-ingerintele-unui-oficial-de-la-paris-21223482
https://www.tiktok.com/@dayedreamin/video/7024401891970878726?is_from_webapp=v1&item_id=7024401891970878726&lang=en
https://www.aa.com.tr/en/europe/macron-slams-italys-irresponsibility-on-migrant-ship/1173337
https://stirileprotv.ro/stiri/politic/vasile-dincu-a-demisionat-din-functia-de-ministru-al-apararii.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Cu gura căscată

  1. Brenda

    Ce aspus Dâncu spun acum americanii

  2. Sergiu

    D-le colonel, Germania a devenit numarul 1 in migrarea firmelor spre… USA, USA uber alles. Sau macar si-au anuntat intentia de a face pasul. Ceea ce usandezilor le convine, ca se re-industrializeaza si ei putin pentru un razboi mai lung, si, pe cale logica, vor merge mai departe cu implicarea europenilor in razboi, pe acelasi principiu aplicat cetatenilor usandezi la ei acasa – deindustrializare si bagarea noilor muritori de foame in armata ca singura sursa de venit mai serioasa in absenta unor calificari reale si in prezenta unei educatii precare. Cu atacuri ca cele din razboiul ruso-afgan, cand – nu se vorbeste despre asta – anumiti afgani incepusera sa atace orasele rusesti de la granita, motiv pentru rusi sa invadeze Afganistanul. Europa pare sa se indrepte spre o afganizare accelerata. Poate si noii cetateni migranti din Europa sa ajute putin? Antrenati in bazele pe care usandezii le vor pastra in zona? Cu europenii ucrainizati si impinsi de la spate de „consilieri” usandezi sa ii tina ocupati pe rusi, are timp saraca USA sa se ocupe de adversarii reali – chinezii. Care chinezi sunt mai vulnerabili decat rusii – industria lor sta pe malurile unor ape mai usor de acceset de o putere maritima decat, sa zicem, industrii din Urali. Sigur, China are rachete anti-nava, dar usandezii au dovedit deja ca nu le mai pasa cat si ce distrug pentru pretioasa lor hegemonie, asa ca niste atacuri asupra oraselor de coasta ar anihila economia chineza. Daca ar avea cum, usandezii ar provoca niste valuri d-alea mai mari care sa rezolve problema mai elegant, fara atacuri directe. Pentru noi insa asta va conta foarte putin. Tot ce lipseste acum este faimoasa bomba asa-zis nucleara pe care ucrainienii sa o detoneze. Tovarasul Biden a iesit ieri la rampa sa explice ce va urma. Din pacate, am prins vremuri interesante.

  3. y

    Hu Jintao s-a constituit întrun mesaj puternic, adresat cui? Nu știm, doar putem specula. A fost ținut în prima linie a prezidiului, până în ultima zi a Congresului creându-i-se un fals sentiment de siguranță, când a fost scos pe făraș în văzul tuturor, dar totuși cu menajamente. Fiecare tabără încearcă să-și facă curățenia internă, pentru evenimentele ce vor urma. Să ne aducem aminte și de uciderea total ilogică? a lui Shinzo Abe în Japonia.
    Franța încearcă marea cu degetul și ar vrea refacerea legăturilor franco-italiene pentru a înlătura ce (mai) rămâne dintro Germanie din ce în ce mai slăbită și a prelua conducerea unei europe decrepite. Nu știu dacă a cerut și voie de la stăpânii lui, mai ales că Macron, Dragi și chiar și Meloni sunt produse ale aceleiași industrii globalisto-finaciare. Mai înainte, Macron afirmase și că NATO este în „moarte cerebrală”; se pare însă că i s-a revizuit opinia între-timp.
    Liz nu a rezistat nici cât o salată verde pe rafturile unui supermaket deși, se declarase gata să apese butonul fără ezitare dacă va fi cazul. A reușit totuși schimbarea unei regine cu un rege și să ducă lira în cap, fără să aibă nici cea mai mică tresărire. Cât despre Sunak, ex bancher Goldman Sachs, a fost buturuga mică de care s-a împiedicat Boris și ar fi trebuit să-i succeadă acestuia în funcție.
    În românia, atâta timp cât lacheii își fac bine treaba, nu se întrevăd ceva schimbări care să ne lase cu gura căscată, cred eu, iar divizia, cam pe unde a fost, a lăsat pustiu și amar în urmă. Tare mă tem să nu fie însă folosită intern sau, extern, pe direcția Găgăuzia, Transnistria ori alt proxi.
    P.S. Și poate mi se pare, dar țările care ne-au trimis trupe au cam făcut-o de sine stătător și fără a fi o organizare în cadrul NATO?. Nu văd prea bine, dar nu cam toate (cu excepția Poloniei) sunt țări colonialiste, iar unele din ele (toate?) au în trecutul lor niște genocide?

Statistici T5