Pentru coaliția de guvernare, MILITARII NU EXISTĂ

Categoria Despre Armata


Vezi articolul

În sfârșit după luni de chinuri, declarații, contraziceri, bălbăieli, negocieri, consultări, ăăăăăăăă, și alte idioțenii,  coaliția PSD /PNL acest al doilea anus contra naturii, creat pentru a putea trece Romania din statutul de ”stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil” cum spunea Constituția, (documentul ăla care până acuma era sfânt dar a devenit hârtie igienică recent, prin noile legi ale justiției)   în cel de stat ocupat, fără tradiții, fără armată, fără granite, fără Constituție, fără suveranitate, fără lege, fără conducători, fără conștiință,  un stat dirijat, nu condus, a COALIȚIA A FĂTAT. Dar nu normal, ca toată lumea, nici prin cezariană, ca cucoanele de fițe care își programează ziua nașterii, ci cu forcepsul. E adevărat, odrasla/puiul/cioara/ elementul conviețuirii, sau cum vreți să îi mai spuneți, nu a fost prezentat popolației de la balconul lăuzei, nici nu a fost înregistrat la ”starea civilă”, dar s-a auzit țipătul eliberator al mamei și oarece orăcăituri.

Ieri, mama eroină  a prezentat prin vocea moașei Budăi, a anunțat că mama și tatăl sau, ca să fiu în trend cu deciziile UE, părinții 1 și 2 au căzut de acord asupra reformei pensiilor. Ura, ura ura, ca să ne închidă gura.

Ce a spus moașa satului? Citez:
Pensiile vor crește cu 12,5% pentru toți românii, a decis coaliția PSD + PNL + UDMR, în urma ședinței de luni, 21 noiembrie.

„12,5% la toată lumea care este pe contributivitate. Nu am discutat în această seară despre pensiile militare. (…) Pensiile speciale nu cresc deloc. Pensiile militare nu sunt speciale, asta am zis. Dar nu am discutat despre ele, dacă vor crește sau nu. Am avut în grijă despre ceea ce înseamnă pensiile pe contributivitate și persoanele vulnerabile”.

Și a mai spus moașa Budăi:
„Vor fi respectate prevederile Curţii Constituţionale, vor fi respectate prevederile din PNRR, în rest suntem pe ultimele discuţii şi proiectul va fi înaintat Guvernului. În câteva zile înaintăm către Guvern şi către Comisie, după care îl înaintăm în Parlament”

„Ideea mea a fost de la început şi am spus tot timpul că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, însă o să avem proiectul de final. Ceea ce pot să vă spun acum este că am fost extrem de transparent, spre deosebire de ceea ce s-a făcut când s-a scris proiectul, şi am discutat în paralel şi cu Comisia şi cu Banca Mondială, dar şi cu cei interesaţi”

„Sunt pensii ocupaționale, iar discuțiile cu Comisia European sunt absolut normale. Acest jalon 215 ar trebui să țină seama și de raportul Băncii Mondiale care spune că aceste pensii nu sunt speciale, ci ocupaționale. Ne dorim foarte mult ca discuțiile să se concretizeze într-o variantă acceptabilă. Nu am niciun dubiu că pensiile militare vor rămâne pensii ocupaționale. Militarii nu au a se teme că acest statut va fi schimbat.

Am colegi din minister care se află la Ministerul Muncii pentru a discuta aplicat. Strategia mea și a noastră este să menținem importanța socială a acestei profesii și să facem ca domeniul militar să fie unul atractiv”.

Înțelege cineva ceva? Nu prea ai ce. Deci :

1.Toate pensiile vor crește cu 12,5%. Stop cadru! Aici moașa face 2 greșeli. Una când spune că TOATE PENSIILE VOR CREȘTE. Pentru că de fapt apoi spune că toate cele contributive, mai puțin cele speciale. Deci în mod clar cele speciale nu vor crește. La fel de clar nici cele necontributive nu vor crește. Deci minciună, căci NU TOATE PENSIILE VOR CREȘTE.

A doua minciună este că pensiile vor crește, Doamnamoașă comunală se face că nu știe că INDEXAREA nu este o majorare a pensiei ci o contrabalansare, o măsură compensatorie a statului pentru PROASTA GUVERNARE, prostul mers al economiei, care au dus la INFLAȚIE.Indexarea este o amortizare a efectelor inflației, o obligație a statului, PREVĂZUTĂ DE LEGE dar și de normele bunului simț, NU O MAJORARE, ÎN NICIUN CAZ UN ACT DE BUNĂVOINȚĂ guvernamentală. Indexarea nici nu ar trebui pusă în discuție și negociată este o măsură OBLIGATORIE, prevpzută de lege și nu se negociază aplicarea legii, decât ăn statele bananiere.

2. Ce se întâmplă cu pensiile militarilor? Pensiile militarilor, care nu sunt nici speciale, dar nici(calculate) pe contributivitate, nu cresc, dar nici nu se șpune/știe ce statut au.  Pensiile militarilor nu au fost DISCUTATE. De ce ? Pentru că pentru ei, militarii nu există, ei nu DISCUTĂ, ei execută. Deci sunt executanți și executați prin definiție. Asa au fost întotdeauna, din 2010 încoace.

Așadar  moașa spune că PENSIILE MILITARILOR nu sunt speciale, dar SUNT TRATATE CA FIIND SPECIALE. Însuși faptul că nu au fost incluse în discuții, arată că sunt speciale. De ce nu le-au discutat ? PENTRU CĂ NU AU CĂZUT DE ACORD CE VOR FACE CU ELE. LE E FRICĂ!

Le e frică pentru că nu vor și nu pot nici să le indexeze, nici să le lase așa. Dacă le-ar indexa, datorită numărului relativ mare de pensionari și mediei  pensiilor undeva în jurul a 4000 lei  pe legea 223,  ar da o găurică respectabilă bugetului, Dacă nu le indexează, în condițiile actuale sau dacă anunță că vor fi trecute pe contributivitate, se vor trezi cu un exces de tehnică și norme de înzestrare față de numărul de luptători, chiar dacă își vor mări rezerva, ceea ce este totuși un câștig. Cei nou ieșiți vor putea reveni ca rezerviști voluntari și astfel și programul ar fi un succes. Poate asta se urmărește, declararea acestui program drept  un mare succes de casă, deci mărirea efectivelor de rezervă, cu care să se laude cine știe ce general. Fără îndoială,  militarii sunt cei mai speciali, TOCMAI PENTRU CĂ PENSIILE LOR NU AU INTRAT ÎN DISCUȚIE, ei  nici măcar nu au fost băgați în seamă.  

3. Mai spune moașa, că pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale. Moașa nu a citit legea 1/2020 care spune ce sunt alea pensii ocupaționale, și nici Codul Muncii care spune ce condiții trebuie să îndeplinească o pensie pentru a putea fi măcar considerată, nu numită, pensie ocupațională. Îl rog pe domnul moașă, să citească legile privind pensiile. TOATE, TOATE LEGILE DESPRE TOATE PENSIILE. Dar militarii au avut parte de o formă a pensiei  ocupaționale, când primeau Pensia Suplimentară, care ar fi trebuit să se adauge separat la pensia militară de stat, dar au avut grijă ei, guvernanții, să o scoată din circuit. Prin urmare, domnul Budăi face o greșeală sau vorbește vorbe când spune că militarii au pensii ocupaționale. Pur și simplu încearcă să aburească și pe civili, ca să nu îl mai întrebe de pensiile militarilor, și pe militari care nu știu ce se va întâmpla cu ei. Vor vedea ce se va întâmpla,  dar prea târziu pentru a mai face ceva. Tocmai de asta ”nu au fost discutați”. Situația e gravidă și prezinta umflături.

4. De ce totuși nu au fost discutate pensiile militarilor, de ce vorbește Budăi despre creșteri în loc să spună că acordă 12,5% indexare? Simplu:

 Pentru că vrea să aburească masa de votanți. Dacă ar folosi, așa cum ar trebui, sintagma ”indexare” lumea ar sări în sus, că în loc să le indexeze pensiile cu rata inflației, le dă mai puțin. Dar dacă spune că le mărește cu 12,5% boborul dă din coadă, că îi mai crește și lui ceva.

Pentru că dacă i-ar spune indexare ar trebui să o acorde tuturor, inclusiv specialilor, și asta ar însemna nu doar moarte financiară ci și neîndeplinirea PNRR care prevede  micșorarea fondurilor alocate pensiilor speciale. Așa că guvernanții au decis să se joace cu cuvintele, vorbind despre creștere, nu despre indexare, ca să poată să îi exclude pe speciali.Vă mai amintiți? Așa a procedat PSD-ul și când a ”incurcat” termenii art 59 și 60 din Legea 223, confundând indexarea cu actualizarea. Fir-ar ea de indexare, numai belele aduce. Trebuie să îi ia cineva gâtul, că altfel nu se mai poate.  Dar, și aici vine bomba, tot nu scapă de indexare, care e prevăzută de lege iar magistrații o vor cere și și-o vor cîștiga în instanță, bineînțeles doar pentru ei.

Pentru a nu mai acorda indexare militarilor, care chiar dacă o vor cere în instanță, așa cum și-au cerut și actualizarea,  si indexarea pe 2016, o vor pierde, așa cum au pierdut-o prin grija MApN și cu complicitatea magistrașilor, și pe cea din 2016.

Există chiar posibilitatea, ca printr-o OUG sau HG  să se suspende sau anuleze acordarea indexării în acest an, sau chiar definitiv, prin noua lege a pensiilor.

5. Cine iese cel mai rău de aici ? MILITARII, care NU INTRĂ ÎN DISCUȚIE și asta în condițiile în care prim- ministru este un general, fost ministru, fost șef al SMAp, alții mai spun și fost militar, nimeni altul decât Ciucă al nostru.

Dar ca să nu facă militarii infarct mai există șansa ca MOMENTAN pensiile militare să rămână deocamdată așa cum sunt, nemodificate nici în sus nici în jos iar unii vor spune că asta e o mare realizare, că altfel  ar fi trebuit băgate în malaxor, că așa cu cerut UE, coaliția, opoziția, sau nu mai știu ce căpcăuni.  Chiar dacă mici,  șansele pentru această variantă există. Se știe că militarii stau în gâtul cam tuturor politicienilor care,  cei care au făcut armata, (de râs) au învățat doar să coasă nasturi sau să tragă cu praștia.Toți cei care au făcut dacă au făcut armata pe la GAZ, fie pentru că nu i-a dus capul pentru rachete sau trupe speciale,  fie pentru  că acolo au nimenit, fie pentru că i-a ”păscut”cineva,  acuma, ajunși politicieni, președinți, miniștri, parlamentari se răzbună. Mai știu eu unul pe la ministerul muncii, care întreba Comisia Europeană dacă trebuie să bage și pensiile militare în PNRR. Se știe !!!

Și mai trebuie lămurit un aspect: prim-ministrul a pomenit acum câteva zile că și pensiile militare sunt contributive. Unii au sărit în sus, spunând că nu e adevărat,  alții că a spus o prostie.  A spus și nu a spus. Problema este de .. semantică. Cei care vorbesc despre contributivitatea militarilor, trebuie să înțeleagă și să facă diferența între contributivitate ca fapt  și pensiile calculate pe principiul contributivității. Cred că unii spun simplu ”contributivitate”, din lene, sau poate  tocmai pentru a crea confuziii și contuzii.  

Adevărul este că MILITARILOR LI SE OPRESC BANI DIN SOLDE, 25% , DECI MAI MULT DECÂT CELORLALTE CATEGORII, PENTRU PENSIE, doar că fondurile respective nu intră în BAS adică bugetul asigurărilor sociale, ci la bugetul de stat, ca la toată lumea de altfel. Chiar și cei ale căror pensii sunt plătite din BAS pensiile le sunt virate în acest fond, tot din bugetul de stat, LA CARE CONTRIBUIE ȘI MILITARII. DACĂ MILITARII NU SUNT PLĂTIȚI DIN BAS NU ÎNSEAMNĂ CĂ NU CONTRIBUIE LA PENSII, SAU CĂ NU AU PENSII CONTRIBUTIVE.

MILITARII NU AU PENSII PLĂTITE DIN FONDUL BAS ȘI NU LE SUNT CALCULATE  PE CRITERIUL CONTRIBUTIVITĂȚII, DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ NU CONTRIBUIE pe timpul activității la fondul de pensie.  Asta trebuia să spună generalul Ciucă, Ciucă al nostru, ca să înțeleagă tot prostul.

 Pensiile militare de stat sunt plătite din bugetul statului, dar nu sunt pomeni făcute militarilor.

Ce va urma? Cei care vom trăi, vom vedea! Să vedem certificatul de naștere, să vedem caracteristicile tehnico-tactice ale noului născut, apoi vom mai .. discuta.

https://www.capital.ro/sistemul-de-pensii-se-schimba-din-temelii-marius-budai-a-facut-anuntul-chiar-acum-in-cateva-zile.html

https://www.stiripesurse.ro/ministrul-muncii-anunt-de-ultima-ora-nu-am-discutat-despre-pensiile-militare-pensiile-speciale-nu-cresc-deloc_2666515.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

32 Raspunsuri la Pentru coaliția de guvernare, MILITARII NU EXISTĂ

  1. REZERVISTUL

    @neacsum
    Va veni vremea cand armatele straine cantonate in Romania vor lupta impotriva romanilor.-este o afirmatie extrem de grava domnule colonel! Credeti ca de aia au venit trupe straine in tara pt. a ne ciomagi daca iesim in strada sa ne cerem drepturile?

  2. Teo

    Eu am zis-o de mult. mă bucur că multă lume începe să înțeleagă. Asta înseamnă un stat eșuat o nație eșuată și niște oameni fără voință fără demnitate fără mândrie națională. ne merităm soarta și ne rugăm divinității să ne salveze

  3. neacsum

    @Rezervistul,
    Nu este o afirmatie, afirmatie este cand spui ca ceva s-a intamplat sau se intampla. Este o predictie. Si da, e grava. Acum cativa ani, citeam un articol in care cu mandrie ni se spunea ca detasamentul militar de la Kogalniceanu se instruieste in proceduri de inabusire a manifestatiilor. Era o stire prin aprilie-mai 2015. Oficial. Intrebarea este ale cui manifestatii ? Ale rusilor in Piata Rosie?

  4. neacsum

    @REZERVISTUL,
    Si ce e de mirare? Politia, jandarmii, si conform ultimelor reglementari si armata romana, nu fac la fel? Iar daca legea de curand modificata,pune la comanda armatei un general strain, cine il opreste sa faca ce fac fortele de ordine si represiune autohtone ?

  5. REZERVISTUL

    Pai e de mirare si e foarte grav, dupa ce in 2011 ne-au batut jandarmii romani, in 2022 sa ne bata cei din one o one!

  6. neacsum

    @Rezervistul,
    Pai daca asa of fi tras la sorti sau asa a fost planificat, ce vreti? Sa fim multumiti ca are cine, ce ati vrea sa ne batem singuri ?

  7. Gigi

    Ministrul Budai spune ca despre pensiile militare nici nu au discutat. Nici nu este nevoie. Legea spune clar cu ce procent se indexeaza . In anul 2023 ar trebui cu 5,1 %, inflatia cunoscuta la 1 ianuarie 2023, adica cea din anul 2021. Si ar mai trebui sa ne fie indexate pensiile si cu procentul pe care fostul premier catu l-a sarit si pentru care ar trebui sa raspunda, pentru ca o ordonanta nu poate modifica o lege organica. Ati vazut voi o asociatie de rezervisti, de utilitate publica, sa atace in justitie neindexarea din 2021 !? Nici nu o sa vedeti !

  8. REZERVISTUL

    @Gigi
    Tocmai de aia am iesit din ANCMRR si i-am sfatuit si pe alti membrii sa faca la fel! Nu au facut si nu vor face absolut nimic referitor la pensiile militare, atata timp cit sunt finantate de ministerele sau serviciile de care apartin!

  9. y

    Aș încerca o oarecare nuanțare, militarii există, DAR, sunt o cantitate neglijabilă și ignorabilă; nu vreau să mă pronunț și asupra calității deși pot să-mi fac o oarecare idee, când văd ce debitează în ultima vreme destui generali doctori invitați pe la diferite emisiuni.
    Aș mai îndrăzni să spun (cu mare strângere de inimă) că, ne cam merităm soarta datorită mai multor motive care de cele mai multe ori sunt trecute cu vederea (ne pre-facem că nu s-au întâmplat, dar ele există în memoria istoriei) care au totuși un fir roșu comun și pe care voi încerca să le condensez cât pot de mult (să fie limpede, nu neg sau diminuez faptele de vitejie, eroismul și sacrificiile făcute de militari și armată de-a lungul timpului): de prea multe ori în istoria ultimei sute de ani, îndeosebi (dacă nu exclusiv) sub conducerile liberale ale vremurilor, armata, a fost scoasă cu tehnică (tunuri, tancuri, TAB-uri), armament, muniție de război și cu degetul pe trăgaci, împotriva poporului și a tras asupra românilor, fie că au fost țărani sau muncitori. Și nu mai vreau menționez aici și ce mai spun unii care scormonesc prin arhivele militare și civile, că ar fi făcut armata română în cel de-al II-lea RM, în țara acum vecină, prietenă și soră, republica Moldova.
    Iar în continuare am să menționez (tot pe scurt) doar acele fapte pe care le-am văzut, auzit, trăit, participat, simțit în ultimii 33 de ani. Armata a tras asupra poporului în 1989 (și da, de frică, de neinstruită, de manipulare, de război psihologic, de teroriști – care nici până acum nu s-a stabilit oficial existența, rolul și participarea lor – de sperietură, pentru că, totuși cineva a tras asupra lor, etc.). Da, tot în 1989, armata și-a executat comandantul suprem, cu încălcarea constituției, a legilor și a jurământului. Mai departe, armata a oferit minerilor veniți în București pături, ceai cald și pachete cu hrană rece, pentru ca, câțiva ani mai târziu să fie scoasă cu armament și muniție de război, gata să deschidă focul împotriva acelorași mineri (în condițiile în care polițiștii, chiar în prezența unui procuror militar, a ordinelor scrise și verbale și a amenințărilor deschise cu curtea marțială AU REFUZAT categoric și ridice muniție de război). Iar în zilele mai apropiate de prezent, în 2020, iarăși armata, a fost scoasă pe străzi tot cu tehnică, armament, muniție de război și degetul pe trăgaci împotriva iarăși a poporului. și, tot armata, un militar … doctor a fost capul unei campanii, se poate spune chiar criminale, împotriva da, tot a poporului român! (și mai mult, dar nu-mi permite nici spațiul nici timpul, să reproduc ce-am auzit din partea unor colegi activi și rezerviști, la adresa aceluiași popor în ultimii 2-3 ani, idei și îndemnuri care POATE, UNORA le-ar fi părut normale doar în anii nazismului). Iar în tot acest timp, în calitate de „mare mută”, armata a fost și oarbă și surdă la colonizarea, jefuirea și distrugerea româniei și, practic la sclavagizarea poporului român.
    Istoria, care nu este chiar așa romanțată cum ne este predată, nu uită, nu iartă și, de cele mai multe ori se răzbună. Așa că, până nu vom avea curajul să ieșim, să ne asumăm, să iertăm (sau nu), să cerem iertare (sau nu) pentru ce-a fost rău și greșit, ne vom zbate în aceeași mizerie și dizgrație ca și până acum. Întrebarea este, cine rupe pisica?
    P.S. când iohanis a spus că „statul a eșuat”, a vorbit și din calitatea de comandant suprem? Ca să știm dacă și armata a eșuat… în ce?
    @REZERVISTUL S-ar putea totuși ca, în cele din urmă să se apeleze din nou pentru treburile murdare tot la militarii români, iar trupele străine să acorde doar „asistență de specialitate” în caz de nevoie. Și rugați-vă ca „afirmația gravă” să nu devină o constatare neagră.

  10. Doru Marian

    Ce se întâmpla cu stagiile realizate după trecerea in rezervă integrate in sistemul militar ( contributivității )?

  11. ifrim

    @y.Armata ca și politicienii nu sunt nici mai buni nici mai răi decât poporul din care fac parte căci doar din această nație sunt emanați!

  12. magda

    Ca sa nu se supere populatia,Ciuca al nostru va da ceva la pensiile mici probabil pana in 4-5.000.Iar lumea o sa spuna,,bai,asta macar e un general cu bun simt” nu si-a lungit-o…

  13. Gigi

    @y nu sunt aproape de d.voastra,acuma,ca v-aș strânge mîna și v-aș îmbrățișa! De ce? Simplu,ca mare dreptate aveți! Din păcate mulți dintre noi au uitat de jurământul depus de menirea lor în aceasta societate.Si iar din păcate o spun ca mi-e rușine ca am făcut parte și am avut relații de camaraderie cu unii care au uitat ca au fost militari. Acuma,neamurile proaste,urinează pe noi,tocmai de aceia ca ei au ajuns în funcții înalte și au uitat de foștii lor colegi de arme.Totusi,cred ca odată și odată vor plăti și ei la rândul lor ptr.raul făcut.Crwd cu tărie acest lucru.

  14. Gigi

    Se pare sunt cenzurat! NU-i nimica.Asta e….

  15. Gogu Pintenogu

    …și ce îl mai periați pe Ciucă în interviuri domnule colonel! Vă dăduse cei 1000 de ron pentru participarea la misiuni în interesul americanilor?

  16. neacsum

    @Gogu Pintenogu,
    Arata-mi si mie unde l-am periat. Concret.

  17. y

    @Gigi. Mulțumesc. Și da, este multă amărăciune printre rezerviștii militari
    @ifrim. În principiu, și doar în principiu aș tinde să fiu de acord cu dvs. Dar de ce trebuie să ne comparăm noi cu clasa politică? De ce să nu ia clasa politică exemplu de la militari de dăruire, sacrificiu, patriotism, abnegație, disciplină, muncă, etc, (sigur, aceste valori s-au diminuat extrem de mult, dar ar trebui readuse și repuse în prim plan). Și totuși să nu uităm că nu chiar oricine intră în armată, se face o selecție fizică, psihică și cei care trec testele mai dau și un examen. Apoi, în viața militară, există structuri specifice proprii: sistem medical – policlinici/spitale militare, psihologi, locuri de odihnă/recreere/recuperare, cămine militare, echipament, normă de hrană (mai mare ca la majoritatea civililor), cursuri, decontarea anumitor cheltuieli, structură de informații/contrainformații, etc. Și nu mai menționez pleiada de doctori experți în toate formele de război: psihologic, electronic, informațional, proxy, simetric/asimetric, etc. De aceea și asteptările din partea cetățenilor sunt mai mari și militarii TREBUIE să fie mai buni.
    Iar de popor (care din păcate este transformat cu pași repezi întro populație) încerc și mă abțin să nu mă leg, deoarece în niciun caz nu pot învinovăți acest popor pentru ceea ce i se întâmplă.

  18. neacsum

    @Gogu Pintenogu.
    Ce faci, mai cauti mult ?

  19. ifrim

    @y.Cum nu poți învinovăți poporul pentru ce i se întâmplă?Nu bucureștenii l-au votat pe plicușor ban primar general și acum se plâng că n-au apa caldă și căldură?Moldoveanca Firea nu era mai harnică?La S1 au vrut cei din popor pe Clotilde Armand românca și acum nu pot circula de munții de gunoaie?Am înțeles s-au mai furat din voturi dar baza a fost ce-au votat cetățenii!

  20. neacsum

    @Ifrim,
    Nu, baza a fost ce au inregistrat cei de la STS. Vot elecronic, prin corespondenta, inregistrat pe tablete cu softul dirijat de STS.Asta nu inseamna ca nu suntem de vina. Vina este ca desi stim toate astea, stam ca mamelucii si ingitim toate nesimtirile. In germania, un ministru intrebat ce parere are despre faptul ca oamenii nu mai au incredere in guvern a raspuns: ”Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, asta mi se pare o intrebare irelevanta. Nici nu ma intereseaza asta.” Se pare ca nici pe poporul roman nu il intereseaza activitatea guvernantilor romani, altfel nu se explica starea asta de adormire.

  21. Lăscar Ramcea

    De la 01.01.2022 punctul de pensie a crescut de la 1442 la 1586 adică cu 9,98 %. La militari s-au acordat procentul indicatorului de inflație:2,6%, in cazul meu: brut 113 lei, net:8 lei! Am să adun in anul 2023 lunar aceaști 8 lei să cumpăr lumânari lui Iohannis SS și lui Ăăăăăciucă care sa le duc in catedrala inimii Banatului poate ne face bunul Dumnezeu dreptate!!!

  22. y

    @ifrim. Nu doresc să abuzez de spațiul acestui blog și să-l transform întrun dialog, de aceea nu vreau să vă dau un răspuns mai aplu, dar vă pot spune pe scurt de ce am făcut afirmația privitoare la învinovățirea poporului (și o să închei cu asta):
    1. Cred că ar fi o gravă eroare să aruncăm anatema unei vinovății colective asupra poporului (român sau oricare altul) – dacă îi trece cuiva prin cap să aplice și o … pedeapsă colectivă (sau deja se întâmplă?)?;
    2. Le oferim ocazia politicienilor să-și liniștească conștiințele (nu că ar avea așa ceva) și să arunce toate eșecurile lor pe spinarea poporului (vedem azi așa ceva?);
    3. Așa cum noi vrem să credem că schimbăm politicienii la fiecare 4 ani (dar nu schimbăm și POLITICILE), s-ar putea ca la un moment dat, politicienilor să le treacă prin cap să schimbe ei poporul cu un altul (vezi cotele obligatorii) sau cu altceva (de ex. transumanism):
    4. Da, putem vorbi despre faptul că poporul este prea naiv, credul, influențabil, sensibil, bun, etc,, dar asta nu poate fi transformată în vină.
    P:S. De acord, pe lângă cei puțini care au votat totuși din convingere sau apartenență la „clan”, mașinăriile de tip DVS funcționează cu motoarele turate la maxim. De aceea pe ministrul german nu-l mai interesează votul și de aceea, personal, cred că nu vom mai avea alegeri, iar acțiunile politicienilor din ultimii ani, demonstrează că știu acest lucru și nu le pasă de consecințe.

  23. Gigi

    Se pare ca suntem doi de Gigi…..prima postare este a mea. Daca este cazul si cred ca este..o sa folosesc Gigel de acum incolo. Salutari si sanatate lui Gigi dina doua postare

  24. Radu

    In sistemul public nu exista indexari. Valoarea punctului de pensie se majoreaza.

  25. neacsum

    @Radu,
    Ca i se spune majorare a punctului de pensie cu rata inflatiei, sau indexare, tot dracu ala e.
    A indexa (economie) = A corela variațiile unei valori, cu valoarea elementului de referință.
    Faptul ca guvernantii se joaca cu termenii pentru a-si ascunde intentiile nu schimba nimic. Cand au vrut sa isi bata joc de actualizarea pensiilor militare, au confundat actualizarea cu indexarea. Acuma ii spun majorare, ca sa para ca acorda oamenilor ceva in plus, cand de fapt este o compensare a ineficientei si incapacitatii de a guverna.

  26. Gigi

    Pensiile militare se indexează cu (doar)100% inflatia din anul anterior și cunoscut la 01.o1 din anul următor,în cazul nostru cunoscut în anul in curs.Coana LOV,ne-a deposedat de creșterea cu 50%din creșterea Sal.Brut/Economie în 2017 + actualizarea pensiilor.Buna afacere pt.guvern,proasta pt.noi rezerviști!!!

  27. Gigi

    @Gigi(Gigel)Aceleași urări va transmit și d.voastra!

  28. Sergiu

    D-le colonel, nu doar la noi se petrece fenomenul distrugerii institiilor armatei – de-a lungul si de-a latul Occidentului se poarta moda aceasta. Incep sa-i dau crezare tovarasului Bezmetov, cand zicea diverse, inclusiv despre instituiile militare / pastrare a ordinii:
    „Instituțiile de forță: vor fi atacate și discreditate agențiile de informații, poliția și forțele armate („Structurile de putere vor fi erodate și discreditate de grupuri de oameni care nu au nici calificarea, nici nu sunt delegați pentru a fi în poziții de forță. O comparație între filmele mai vechi și cele actuale, ne va arăta că [astăzi] un polițist, un ofițer din armată sunt portretizați ca niște maniaci stupizi, psihopați și paranoici, în timp ce un criminal este simpatic, [chiar dacă] fumează hașiș sau se droghează, dar este un om plăcut, creativ și nu este productiv, doar pentru că este oprimat de societate”)”
    link https://anonimus.ro/2022/11/lumea-globalista-care-se-doreste-azi-a-fi-infaptuita-nu-este-departe-de-comunismul-clasic/

  29. neacsum

    @Sergiu,
    Ia vezi ce se intampla cu armatele Germaniei, Poloniei, Ungariei, ce face Elvetia, tara neutra ca sa nu mai spunem unde va ajunge Ucraina. Cu ajutorul Americanilor care vor sa inconjoare Rusia cu arme si sa o provoace sa mai atace o tara,Moldova va fi dotata mai bine decat Romania, in curand. Noi popmpam 2,5% in Aparare, dar nu ca sa ne dotam sau instruim ci ca sa cumparam tot ce nu le mai trebuie americanilor, si sa le intretinem trupele si bazele militare. Nu mai crede tot ce citesti, mai si observa.

  30. neacsum

    @Victor,
    Atunci se va comite o noua ilegalitate. Procentul legal este 5,1%. In rau sau in bine, acest guvern nu vrea sa respecte legea.

  31. Victor

    Domnilor președinți,
    Am participat astăzi, 28.11.2022, la sedința Consiliului de sprijin și consultare a personalului militar în rezervă și în retragere de la nivelul Cabinetului ministrului, pe lângă structura de consilieri ai ministrului apărării naționale, consiliu coordonat de dl.gl. Dumitru Scarlat Consilierul ministrului apararii.
    S-au abordat următoarele probleme:
    1. Amendamente la proiectul Legii Statut a cadrelor militare;
    2. Atragerea de fonduri europene pentru proiecte de infrastructură la nivelul ministerului apărării;
    3. Aspecte privind activitatea grupului interministerial pe problemele pensiilor militare;
    4. Aspecte privind pensile militare.
    La primul punct s-au discutat amendamentele propuse de structurile asociative, aprobate în majoritate, unele dintre acestea regăsindu-se la nivelul asociaîiilor care nu fac parte din FORUM. (Vom prezenta în amănunt odată cu finalizarea proiectului la nivelul DMRU).
    Am solicitat ca DGMRU și DGJ să pună proiectul de statut în concordanță cu statutul magistratilor, statut promulgat de președintele țării și care deja creeaza o situație deosebită privind statutul magistratilor militari.
    La punctul doi s-a precizat faptul ca sunt în derulare 5 proiecte cu fonduri europene și că de acest aspect se ocupă Secretariatul general al ministerului și DDI, răspunzând, astfel și problemei ridicate de dl.col. Simion președintele AMPTO în precedenta ședință.
    La punctul trei dl. col. Subțirică (DGFC) a precizat că s-a discutat problema pensiilor militare sub aspectul precizărilor făcute de Banca Mondială, dar că nu sunt finalizate discuțiile pe aceasta team, reieșind cu claritate faptul ca la nivel interministerial nu se cunosc toate problemele privind viitorul pensiilor militare și implicit al celor speciale.
    Referitor la punctul privind pensile militare, dl. gl. Scarlat a precizat că va prezenta ministrului apărării propunerea facută de AMVVD de indexare a pensiilor cu rata inflației pe 2021 dar și cu cea din 2020 ( 5,1+ 3,8 = 8,9)
    Nu se cunoaște nimic sigur privind presupusa indexare cu 12,5 %.
    Urmează ca, funcție de decizia ministrului apărării să se desfășoare următoarea sedință a Consiliului până la sfărșitul acestui an.
    Cu acest prilej doresc să mulțumesc AMVVD pentru că a fost, singura structura asociativă din FORUM care a răspuns ultimelor mele solicitări privind viitorul FORUMULUI.
    Președintele FORUMULUI SAOPSN
    Col.rtr. Marian TUDOR