Voie bună nașule!

Categoria opinii


Conducerea României vrea să intre în Shengen. De ce ? Ce foloase au românii de rând? Pai cam niciunul. Cică nu o sa li se mai ceară buletinele la vamă. Păi oricum nu o să le mai ceară la nimeni, o să se scaneze cipul sau, până la el, certificatul de vaccinare. Ce foloase au politicienii și prietenii lor de afaceri? Vor putea trece mai repede cu mărfurile prin vămi, dar și așa va înflori traficul, fetele lui Dincă pot ajunge direct la locul de consum, la fel și țigările, drogurile și altea ”documente” care până acuma mergeau pe căi ocolite.

Cine ar mai câștiga de aici ? Cel care se chinuie de două luni să ne convingă, când că intrăm când că ne-am grăbit să afirmăm că intrăm în decembrie, respectiv KWI. Deci practic subiectul Shengen are un principal rol electoral. Celelalte roluri sau interese sunt învelite în staniol.

Ce își dorește totuși românul, românul ăla de rând, chiar și cel care nu știe o boabă de engleză și nici laureat al premiului Nobel în  arme chimice, bacteriologice, nu e? El vrea să ajungă în America fără viză. De ce? Pentru că America este țara ”tuturor posibilităților”, adică ea poate face ce vrea, unde vrea fără să o tragă nimeni la răspundere. Cine nu ar vrea un astfel de statut, să vină de exemplu în Europa și să zică ”Fuck the UE” ?  Că se înșeală și pleacă din țara în care vor toți să intre, unii cu picioarele, alții cu tancurile iar alții cu toate neamurile, e altă treabă, pe care țugulanul nu vrea să o admită și pe care nu o înțelege. De ce vrea el să meargă în america? Pentru că e un vis de pe vremea când se formau visele. Pentru că bunicul lui a visat să ajungă în America, tatăl lui a visat să fugă în America copii lui vor să ajungă în America, el de ce să stea aici ?

Dar America (ca și spațiul Shengen) nu este pentru români. Toți vor să vină și vin aici, dar nimeni nu vrea să ne primească la el. De ce ? Pentru că nu au nevoie de coate goale și mațe fripte. Eventual doar de mână de lucru ieftină. Și pentru că pot avea tot ce avem noi fără să  ne aibă și pe noi. De ce să cumperi  tot porcul, când nu ai ce face cu oasele, și îl poți cumpăra carne macră la kilogram ?

După ce olandezii au primit o halcă din pulpa din spate, suedezii care făceau și ei pe nebunii având nevoie și ei de sprijin cu vot, au ieșit la interval austriecii care încă se opun intrării României în Shengen. De ce ? Pentru că și ei mai vor ceva. S-au mai descoperit noi surse de gaz prin anumite zone din România. Par ezemplu,  de când cu gazele din fântâna unei femei din Dolj, prin unele sate doljene a intrat strechea. Mașini speciale, cu oameni speciali se plimbă pe malul Jiului, înfig stegulețe, bețișoare și aparatură de prospectare  pe câmpuri, pe la porțile oamenilor, în căutare de pungi, dar nu de plastic. Cine sunt, pe cine reprezintă, nu știe nimeni, dealurile din Coțofenii din Dos, și nu numai sunt împănate cu dispozitive și mașini, dar nimeni nu știe cine sunt. Întrebați, toți spun că nu știu cine e la capătul firului, ei sunt proaspăt  angajați, nu știu cine conduce operațiunea. Dar totul se face cu acordul și avizul autorităților, că altfel nu se poate.

Unii zic că oponența unora și altora s-a manifestat nu pentru că nu am îndeplini condițiile tehnice sau politice, ci pentru că mai e câte ceva de luat și e bătaie pe bucăți din carnea de Crăciun. Alții, merg și mai departe și zic că anumite persoane cu legături foarte strânse cu firme ”imperiale” văzând că românii de rând, bine dirijați de o presă servilă, sunt gata să fie de acord, sau măcar să nu facă scandal, dacă se fac anumite concesii celor ce împiedică intrarea în Shengen s-au gândit că e un os de ros de aici.  Și atunci, dacă la Olandezi a mers, dacă suedezii au fost ”convinși”, de ce să nu primească și imperialii  ceva? Și uite așa hop și ei, că nu sunt de acord. Cine credeți că ”se ceartă” cu ei și încearcă să îi convingă să renunțe la opoziție, trimițând emisari de încredere la Poartă? Tocmai cel care are fini și afini prin țara care acuma se opune. Cu cine va negocia nașul votul imperialilor? Cu finii. De ce s-au trezit tocmai acuma imperialii să se opună și până acuma au tăcut? Pentru că au constatat că românii sunt gata să accepte orice troc, numai ca să se poată lăuda nașul că a obținut o victorie măreață și să se vadă și ei în lumea mare. Și pentru că nașul a constatat că poate împușca doi iepuri: capital politic pentru viitoarele alegeri pentru a-și impune candidatul, dar și capital… financiar, pentru că nimic nu se face doar pe ochi frumoși. Cine ar avea de câștigat de aici ? Nașul  și finii. Ce ziceți va reusi nașul să își convingă finul să deschidă portile? Uite că a venit și rândul nașului să meargă la finul cu plocon și să deschidă ușa cu capul. Da lasă că nu dă de la el. Dacă finul bate palma, e de bine pentru el și nașul, și pentru firme”borealis”-te, dar rău pentru țugulan, care nu va ști niciodată cu cât a plătit această viză de care el nu are nevoie.

Indiferent care ar fi miza, că sunt gazele, că sunt pădurile, că e petrol, că o mai fi vre-o halcă de carne macră, de primit tot vor primii finii ceva, ca uite, mai e un pic, nașu descalecă și nu se știe dacă mai prinde finul să vadă…plocon de la nașu.

Voie bună nașule !

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Voie bună nașule!

  1. neacsum

    Comisia Europeana, ca rezultat al angajamentului formulat la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiție și Afaceri Interne desfășurată la 25 noiembrie 2022, a stabilit un Plan de Acțiune pentru Balcanii de Vest, prin care stabileste niste obiective DE INDEPLINIT pentru cine? Pentru tarile care vor sa intre in Shengen.
    Care sunt caile de urmat?
    -întărirea managementului de frontieră;
    -proceduri de azil accelerate și sprijinirea capacităților de primire;
    -lupta împotriva traficului de migranți;
    -consolidarea cooperării privind readmisia și returnările;
    -alinierea politicilor de vize.

    Astea sunt sarcinile pretendentilor. Daca CE a stabilit noi masuri, este clar pentru orice idiot ca aceste masuri nu sunt indeplinite, de unii, de altii, sau de toti. In ceea ce priveste Romania, las pe fiecare sa incerce sa ghiceasca cat de bine stam la fiecare.
    Interesanta este reactia guvernului. Purtatorul de cuvant al Guvernului, tocmai a iesit pe post sa ne spuna ca:
    „România apreciază caracterul cuprinzător al documentului prezentat de Comisia Europeană, care include măsuri concrete și paliere de acțiune importante ca răspuns la provocările legate de fenomenul migrației ilegale pe ruta Balcanilor de Vest.

    În context, Guvernul României își exprimă încrederea că setul de măsuri și instrumente propuse de către Comisia Europeană în Planul publicat astăzi sunt de natură să răspundă inclusiv preocupărilor exprimate recent de Austria cu privire la evoluțiile din acest an pe ruta Balcanilor de Vest, oferind soluții pragmatice în direcția gestionării eficiente a acestei situații.” Deci, ca sa fie pe intelesul fiecaruia, Guvernul tocmai ne transmite ca este de acord evaluarea CE, accepta planul, deci si criticile, care sunt ascunse in plan, si spera ca si Austriecii sunt de acord cu acest plan si dupa atingerea obiectivelor din plan, nu vor mai avea obiectiuni.

    In esenta, ROMANIA NU ESTE PREGATITA SA INTRE IN SHENGEN, GUVERNUL S-A IMPACAT CU IDEEA, ( si face din aceasta infrangere o victorie) NE VEDEM DATA VIITOARE IN ACEEASI STATIE.

  2. geofreeland

    Cu pensiile o lămurirăm. Cu Schengenul așijderea. Numai „succesuri”. De fapt, ne lăsăm jefuiți la sânge și dăm din coadă la „mai marii foști imperialiști” și ne cârpim cămașa ruptă-n spate. O politică pentru perpetuarea iobăgiei și migrației unui popor cucerit de „valorile sărăciei” unei Europe dintotdeauna rapace prin război. Azi nu mai e nevoie de război, ne-am înscris în grădinița europeană și facem ce ne spune/impune „doamna educatoare”.

  3. Micutzul

    Vedeți că a aparut proiectul de HG cu majorarea soldelor de grad.

  4. neacsum

    @Micutul&Rezervistul,
    Am vazut

  5. Gigi

    Am facut mii de comentarii în atîtia ani,si aici ma refer la cei interesati,la noi suflarea rezervista.Am spus de mai multe ori ca stapanirea nu este interesata de noi.Uni au spus ca sunt slabi pregatiti,ca-i intereseaza doar voturile celor multi,adica a celorlalte categorii de pensionari etc

    Politicieneii in strânsa colaborare cu asa zisii gulerati,colaboreaza intens la bataia de joc asupra rezervistilor.Cei care au pensii comflate datorita conjuncturii sunt fericiti,mai pot trai un timp si nu se strofoaca,mai lucreaza pe undeva etc.Actualizarea nu se face din cauza lor.
    Aceastq indexare e buna,dar o va inghiti preturile si facturile la utilitati.