Toate au o limită…

Categoria Electorale, Politica


Abdel Fattah Al Sisi – Președintele  ales al Egiptului în 2014

Născut în 1954.  

Militar de carieră. În 1992 primește diploma de absolvent al Joint Services Command and Staff College Swindon UK, iar în  2006 absolvă Colegiul de război  trupe de uscat al SUA la  Carlisle Pennsylvania. Este atașat militar al Egiptului în Arabia Saudită până în 2008. După cum se știe, atașații militari sunt ”recomandați” de serviciile secrete ale armatelor, peste tot în lume. În 2011 după ”primăvara arabă”  care l-a înlăturat pe Mubarak, este numit șef al serviciilor secrete militare de către Consiliul Militar care a preluat puterea pînă la alegerile din 2012, când președintele ales Mohamed Morsi il numește ministru al apărării și șef al armatei.  De pe această poziție, Al Sisi îl amenință un an mai târziu pe Morsi cu lovitură de stat militară dacă nu demisionează și după unele frâmântări și lupte între susținătorii celor doi, Morsi este înlăturat. Deși promisese măsuri democratice, după înlăturarea lui Morsi, Al Sisi  a arestat o parte din susținătorii acestuia, a suspendat Constituția,  a interzis activitățile partidului care îl susținea pe Morsi și a interzis orice demostrație sau protest care nu avea acceptul poliției. În August 2013, armata intervine în Piața Rabaa al Adawiya  din Cairo, pentru a dispera protestanți fideli fostului președinte,   ucigând peste 1000 de cetățeni. Human Rights Watch a categorisit această intervenție drept unul din cele mai mari masacre înfăptuite într-o singură  zi, din perioada recentă.

 Deși initial a anunțat că nu va candida la președinția Egiptului,  pe 26 martie 2014 Sisi anunță că demisionează din armată și va candida la președinție. A candidat și a ajuns președinte.

Petr Pavel- viitor președinte al Cehiei

Nascut în 1961.

Militar de carieră.În 2005 absolvă Colegiul Regal de Apărare  Londra.

Între 1991 și 18993, este ofițer de informații.

În Ianuarie 1993 este trimis în Bosnia să evacuzeze niște militari francezi blocați de armata sîrbă într-o bază militară.

Între 1993-1994 adjunct al atașatului militar și aero al Cehiei în Belgia

Între 1994-1997 lucrează în Serviciul de Informații al Armatei.

Intre 2012-2015 este șef de Stat Major al Armatei.

Între 2015-2018 a fost Sef al Comitetului Militar al NATO.

Candidând anul acesta  pentru funcția de președinte al Cehiei, alături de fostul premier Andrej Babis, Pavel a ajuns în turul 2 și se va duela cu Babiș. Deși la această oră Babis are un mic avans, Pavel are toate șansele să ajungă președinte, pentru că e militar, trăim vremuri de război, este un susținător al ajutorului de război acordat Ucrainei din fondurile pentru pace ale UE, dorește introducerea monedei Euro în Cehia, în vreme ce contracandidatul său este un amărât om de afaceri, aprobă politica lui Orban, nu Mandolină, celălalt, și s-a pronunțat împotriva unui ajutor militar mai mare către Ucraina.

Nicolae Ionel Ciucă viitor președinte al României

Nascut  în 1967.

Militar de carieră.  Șef al Statului Major al Armatei , Ministru al Apărării, actualmente Premier al României.

În  2006 absolvă Colegiul de război  trupe de uscat al SUA la  Carlisle Pennsylvania. Deci  coleg de colegiu în Carlisle cu Sisi. A declarat că nu va intra în politică dar a intrat. A declarant că nu dorește o carieră politică dar e în plină ascensiune. Nu și-a anunțat candidatura la viitoarele alegeri prezidențiale, dar mai e timp, că doar a urmat același training ca și Sisi al Egiptului.

Dacă la cei trei îl mai adăugăm și pe Rumen Radev al Bulgariei, fost general al armatei Bulgare ajuns președinte, deja la al doilea mandat, avem toate motivele să credem că războiul e pe mîini bune și nimic nu e întâmplător.

Și dacă mai scormonim, sunt convins că lista poate continua. Am scris această mica informare pentru că am văzut prin media, că unii sunt îngrijorați că Austria ar intenționa,  sau putea chiar, să influențeze viitoarele alegeri din România.

Fiți liștiniți dragi români,  NU Austria ne stabilește nouă președinții sau premierii chiar dacă ne ia aurul, pădurile,petrolul, gazele, porturile. Toate au o limită nu?!

https://www.aljazeera.com/news/2018/4/12/profile-abdel-fattah-el-sisi

https://www.britannica.com/biography/Abdel-Fattah-al-Sisi

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Toate au o limită…

  1. tudor

    Marine …chiar asa de tampiti suntem ?

  2. neacsum

    @Tudor,
    Sper ca nu intrebi de noi doi… ca iti dau raspunsul lui Einstein…

  3. Mateias

    Înseamnă că au mînă bună Colegiile de Război ale USA când acceptă studenţi străini. Adică identifică perfect capacitatea viitorilor absolvenţi de a deveni persoane foarte importante în armata ţării sau conducerea politică a ţării din care provin. Dealtfel cel puţin Colegiul de Război al Trupelor de Uscat urmăreşte cu atenţie evolutia ulterioară a absolvenţilor şi îi răsplăteşte pe cei mai merituoşi, care au ajuns cel putin conducători ai armatei prin acordarea privilegiului de a face parte din United States Army War College International Fellows Hall of Fame. Cine doreste se poate delecta cu lista celor cel putin 70 de absolvenţi incluşi în această listă, deşi numărul celor care au avut noroc în ţările lor după absolcvirea instituţiilor americane este mult mai mare. Dealfel, preşedintele Bulgariei nu apare în listă pentru că el fiind pilot militar a absolvit US Air College.

  4. neacsum

    @Mateias,
    Extrem de „inspirati” in selectionarea cursantilor. Daca intram si in gradina sefilor de stat major de armate, nu doar a presedintilor sau premierilor, vom constata ca 90% din sefii de stat major ai armatelor NATO sau candidatelor, sunt absolventi ai colegiilor de peste balta. Altii, doar cu institutii nationale sau de prin alte parti, „NU AU CARISMA”, ii tine o jena, nu pot promova pe functii de decizie si conducere la acest nivel. Ce inseamna sa ai ” inspiratie”,ochi, sa vezi imediat POTENTIALUL acolo unde altii nici nu intorc capul.

  5. Gigi

    Intreb:Chiar toata lumea buna care fac pregatiri in state ajung presedinti? Apropo de presedintele Sixi asta,cum a rezolvat el revoltele,asa o fi invatat el prin sua ? Daca era altul nescolit prin sua si rezolva in stilul acesra revoltele,tot asa se tacea din gura? Nu stiu,intreb ca ala necunoscatorul!!!???

  6. geofreeland

    Ce vă miră? Mai toți regii și prinții sunt școliți militar și au grade militare. După modă, acum și viitorii președinți trebuie să aibă un background militar.Al nostru barem a învățat să coasă nasturi și tot e ceva. Până și Duda e colonel. Eu mă întreb, prin colegiile alea americane se face pregătire militară sau politică? Oricum, militarii execută ordine. Noi l-am avut pe Băse, nu prea a ascultat de ordine și acum plătește, ca exemplu. Ăsta e trendul, politica militară sau militarismul politic.

  7. Gigi

    Iată cum ies la iveală diferite drame ale unor oameni în aceste vremuri tulburi ptr.țara noastră,iubita noastră patrie.Ditre miile de evenimente care se produc,mi-a atras atentia unul.
    O mamă,îi zive unui taximetrist:D.le,mai am 16 lei,duceti-ma repede la urgente fiul meu este grav bolnav.

  8. Dan

    În opinia mea, mai toți absolvenții de studii militare în USA au fost racolați și pregătiți pentru a sluji interesele yankee. Desigur, sunt și „ajutați” să acceadă demnități înalte în stat, de la înălțimea cărora favorizează interesele economice și militare ale „stăpânilor” lor.
    Întâmplător, prin raporturile de serviciu și nu numai, cunosc cam cât și cum îi ducea mintea pe destui dintre viitorii „cursanți”, care, oricum, n-au excelat prin inteligență nici după absolvirea cursurilor americane.

  9. y

    Ca să trag un fir roșu, după dictatura economică, financiară, medicală și militarizarea democrației, acum se pregătește dictatura militară, urmată, sau, la pachet cu dictatura digitală și cea climatică. Nimic nu este întâmplător (am trecut de vârsta în care mai credeam în coincidențe) și niciuna nu vine din senin, planurile și scopul au fost trasate de secole, planificarea riguroasă de decade, legislația a fost deja elaborată și o parte adoptată deja, altă parte urmând chiar în zilele noastre să treacă de „transparența decizională”, iar atunci cînd a fost necesar, constituția a fost pur și simplu suspendată și suspendată a rămas până în zilele noastre. Acum au și oamenii potriviți în pozițiile potrivite, dar, mai ales ce le lipsea, tehnologia și mijloacele. Dacă avem curiozitate, vom vedea că și „oamenii politici” au fost școliți, pregătiți, instruiți și legendați din timp. Draghi, Macron și chiar până și Câțu, au trecut la un moment dat ca angajați prin anumite bănci; Trudeau, Meloni și chiar și Ponta au fost pe băncile YGL, ca să dau exemplele cele mai cunoscute din partea noastră de mapamond, iar președinți de state, șefi de bănci, cercetători de top, influenceri, politicieni, ziariști, foști securiști-inteligence și multă altă faună o regăsim luând lumină la întâlnirile periodice ale WEF și nu numai. Și acest lucru se întâmplă în majoritatea țărilor lumii, de multe ori, candidații la o funcție fiind doar fețe ale aceleiași monede; iar tot ca exemplu, și băsescu și tăriceanu, când au candidat la funcția de președinte, ambii au avut consilieri din aceeași țară, deci era de bine indiferent cine era ales. Acum am avansat, avem DVS, iar IA, ușor ușor ia deciziile pentru și în locul oamenilor în energie, medicină, justiție, conflicte militare, etc.

  10. neacsum

    @Dan,
    Dane, cursurile alea te fac mai indoctrinat, mai fidel, mai obedient, nu mai inteligent.

  11. Sergiu

    Eh, usandezii fac ce au facut ai altii inaintea lor: promoveaza cetateni cu o cantitate mare de obedienta la purtator si cu initiativa (plus imaginatie si inteligenta) redusa – cei cu initiativa sunt mai greu de controlat. E mai usor sa santajezi decat sa convingi, cel putin pe termen scurt. Genul acesta de initiative se termina invariabil prost, dar, dupa cum spunea si Hegel, „ceea ce invatam din istorie e ca nimeni nu invata din istorie”.

  12. Dan

    Am omis să precizez că am avut ocazia să cunosc, pe timpul prestației mele ca ofițer în comandament de armă și de MU Av, inclusiv destule nulități militare, care s-au licențiat în „prestigioasele” instituții de învățământ ale armatei yankee, știindu-se că sunt doar „yes man” perfecți.
    Deci, racolarea acestui specimen de militar va continua, dar trebuie să înțelegeți că fenomenul în cauză se desfășoară permanent, pe toate continentele.
    La fel se acționează și în privința suirii prostănacilor civili în demnitățile structurilor euroatlantice. Cu Geoană și Iohannis în board-ul NATO, românașii noștri vor „demola” structura militară.