Europa, trezește-te!

Categoria opinii

Distrugerea Europei  

Europa a ajuns lacheul lui Zelensky. Vrea Zelensky Miguri? ? Toate țările ex- sovietice își cedează Migurile. Vrea Zelensky drone? Primește drone. Vrea Zelensky Javelin? Primește Javelin. Vrea Zelensky Himars? Primeste Himars! Vrea Zelensky Patriot? Romanii îi dau Patrioturile plătite dar neprimite. Vrea Zelensky tancuri Leopard 2 si Abrams? Se dă ordin de sus să i se dea. E adevarat, de data asta mai așa, mai cu mofturi, mai cu ”stai să vezi că nu mă lasă părinții”, dar le va primi. Din Europa. Toate armatele Europei, dar nu chiar toate, doar cele conduse de oameni școliti prin Colegiile militare ale SUA recompensați cu funcții politice de conducere pentru obediența și ”loialitatea” lor,  și-au cedat ”de bună voie și nesiliți ne nimeni” tehnica pe care a dorit-o Zelensky  pentru a ”face față” efortului de război. Europa a rămas practic la această oră fără resurse energetice proprii, fără alimente, fără tehnică militară, fără economie, fără voință, pentru a ”salva” nu un stat, nu un popor, ci un guvern care interzice drepturile minorităților, religia, limba și cultura cetățenilor de alte naționalități, le arestează și închide preoții, le trimte cetățenii în linia întâi a frontului pentru a apăra un guvern de corupți.

Practic Zelensky a secătuit Europa ca să poată să se plimbe el prin Washinton și  transmite mesaje tuturor congreselor, parlamentelor, întrunirilor lumii, să îl sprijine ca să apere interesele familiei Biden și ale CIA în Ucraina, să nu ajungă laboratoarele pe mâna rușilor și să afle lumea cine se face vinovat de pandemii.

Că asta se întâmplă în România, nu mă miră, de 30 de ani nu mai avem conducere națională, economie națională, armată națională, conștiință națională, nu mai avem nimic care să depindă de români. Totul este luat și condus de afară. Dar ca o întreagă Europă să participe la această mascaradă, să creadă în această cacealma cu apărarea democrației, în condițiile în care Zelensky a interzis presa care nu îi cânta în strună, a închis orice voce care i se ridica împotrivă, a interzis învătământul în limba maternă tuturor cetățenilor de alte naționalități din Ucraina numai pentru a ”nu le acorda drepturi rușilor” asta nu aș fi crezut în vecii vecilor. Asta înseamnă că toți liderii puterilor din Europa sunt ”educați” și formați oficial sau neoficial, de aceiași ”profesori” care dau lecții de democrație dar o sugrumă pe unde pot. Acest război nu este pentru apărarea Ucrainei, nici măcar pentru înfrângerea Rusiei, pentru că, chiar dacă va pierde un război, Rusia nu va fi ocupată, iar un stat care nu este ocupat nu este înfrânt. Acest război care se va extinde, dar FĂRĂ PARTICIPAREA DIRECTĂ ȘI DECLARATĂ  A SUA, se poartă pentru distrugerea Europei, slăbirea acesteia și subordonarea ei Statelor Unite. Europa  întreagă va deveni o zonă dependentă financiar, militar, economic, de SUA. Deja este. Oare cetățenii acestor țări care au devenit slugile intereselor unui grup de criminali, nu văd ce se întâmplă, nu văd  cauza reală și scopurile reale ale acestei mascarade, oare nu văd că oamenii mor pentru o cu totul altă cauză decât cea declarată? În Franța un million de oameni au ieșit în stradă pentru că li se mărește vârsta de pensionare cu 2 ani și li se vor recalcula pensiile. Să îmi fie cu iertare, care pensii ? Oamenii ăștia nu văd pădurea din cauza copacilor. Nu văd că dacă Franța va continua să aplice politica SUA, ei, francezii, nu vor mai avea nici ce mânca și nici nu vor mai prinde anii de pensie. EUROPA A DEVENIT SUPERFICIALĂ SAU OARBĂ.

Noapte bună copii

 Pe cerul României, pe Flightradar 24 NU SE MAI VEDE niciun avion sau elicopter NATO, nici sub Sevastopol nu mai apare obișnuitul FORTE 10,11 sau 12, sau NATO 1 sau 2, pe litoralul Mării Negre nu mai apar nici Black Hawk, nici CL60, Carpații Orientali nu mai apar brăzdați de Stratotanker, e o „liniște” de mormânt, Doamne ferește! Această aparantă liniște poate avea două cauze: ori au primit ordin să închidă transponderele ca să nu mai stie lumea civilă și să „doarmă linistită”, asta însemnând că se pregateste ceva ce va veni ca o bombă, ori că efortul s-a îndreptat în altă directie, spre ceea ce va deveni o noua bătălie a tancurilor, un nou Stalingrad, polonezii știu unde. Oricum este ciudat că exact când au loc atâtea cereri de tehnică grea  și declarații belicoase de ambele părți, cerul deasupra Mării Negre să fie atât de „curat” când de 2 ani se vorbește doar de importanța strategică a Mării Negre, de aprovizionarea Europei cu grâu pe Marea Neagră și alte povești de Ispirescu.  Să auzim de bine, dar nu cred.

Până la ultimul român

Continuă politica de exterminare a cetățenilor ucraineeni de naționalitate română, poloneză, slovacă, sau rusă, prin luarea cu arcanul la luptă a bărbaților de aceste nationalități și trimiterea lor pe front pe post de carne de tun, în timp ce tinerii ucraineeni „puri” sunt trimiși să ”emigreze”, în vacanțe plătite de statele gazdă,  primesc case, bani, servicii (dacă vrea careva să lucreze) în țările vecine în care guvernele fac politica SUA. Recent au mai fost recrutați 1000 de români din Cernăuți și trimiși să lupte pentru Zelensky și Biden. Concomitent legea lui Zelensky interzice limba română și a celorlalte minorități. Un stat nazist este sprijinit de o întreagă Europă, adusă în stare de blastrulă,  la ordinul celor de peste baltă. Se va întâmpla cu cetățenii de alte naționalități din Ucraina ceea ce s-a întâmplat cu pielile roșii în America Vestului Salbatic. Va veni un general erou  care va spune că un român bun în Ucraina  este un român mort.

Dedic cu sufletul plâns ”In the Army now” tuturor celor care luptă în Ucraina impotriva voinței lor, indiferent de partea cui.

Pe frontul ucrainean, în timp ce propaganda de stat anunță că sunt respinse atacurile,  mor ”voluntari” adică  militari care și-au luat ”concediu fără plată” din propriile armate  atrași de soldele promise de cei care întrețin acest război și îl poartă prin terți. Culmea este că toată lumea vorbește despre mercenarii Wagner, dar nimeni nu vorbește despre mercenarii din cealaltă  ”echipă”,  care practic acționează după aceleași reguli, în același gen de acțiuni. Numai în ultimele zile au scăpat de grija zilei de mâine mii de soldați de diferite naționalități trimiși să apere ”minele se sare”. Crucea Rosie internațională a obtinut promisiunea că peste 20 de camioane cu trupuri ale celor uciși în luptele din Soledar să fie ”repatriate”. Cui, că Zelensky nu recunoaște că îi mor soldații, ai lui sunt victorioși peste tot. Sper să nu creadă cineva că aceștia vor sta în camioane fiecare pe locul lui, la capacitatea stabilită de lege pentru transportul persoanelor. Camioanele de la Complexul Energetic Oltenia au fost lux.

Slava Ukraine!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/grupul-wagner-trimite-kievului-camioane-cu-trupurile-soldatilor-ucraineni-ucisi-in-soledar-2224207

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

20 Raspunsuri la Europa, trezește-te!

  1. Vasile

    Perfect de acord.

  2. Gigi

    Acest război este al lor cei implicati.Stim cine sunt implicati inafara de cele doua țari beligerante.
    Am spus inca de cînd a început razboiul,noi ar trebui sa fim sau sa stam deoparte respectiv departe de acest conflict.În rest,dl.col.Neacsu are dreptate ce spune!Si mai e un aspect,uitându-ne in istorie,noi ca țara nu prea ne-a priit aliantele,
    intotdeauna am avut de pierdut

  3. Gabriel Matei

    Noroc ca astfel de opinii abjecte sunt minoritare in Europa. Try again, try harder, Marine!

  4. neacsum

    @Gabriel,
    De mai Gabita, daca am gandi toi la fel, ne-am plictisi. Un pic de culoare nu strica.

  5. De ce nu mă mai mira nimic?

  6. Tiberiu tanase studii

    Ce cauta Rusia acolo?

  7. Sergiu

    Nu prea va plac unii, corect, d-le colonel? Cum indrazniti sa vorbiti de realitate asa cum este si nu cum ni se zice? Oricum, in conflictul de prin vecini ambii combatanti se pare ca au calculat gresit. Rusii au sperat ca vor avea o victorie rapida a la Maidan sustinuta de tancuri rusesti, iar boborul ucrainian (plus ceva cetateni mai la varf) va sari in bratele primitoare ale fostilor conationali. Usandezii au mizat pe un razboi inghetat datorita caruia sa poata pompa mii de sanctiuni care sa inghenuncheze Rusia si sa o fragmenteze in bucati mai usor de manevrat (si jefuit). Planul usandez pana acum apare cam asa: incercuirea Rusiei cu baze militare, provocarea Rusiei intru invazia Ucrainiei (dar doar in apararea Donbasului, deci rusii trebuiau sa stea cuminti la granita), moment in care sactiunile usandeze lovesc economia rusa, framantari stradale, revolutie colorata, eventual invazie usandeza din toate partile pentru sprijinirea revoltatilor + sprijinirea libertatilor individuale si a democratiei. Rusii au mers pe ceea ce parea sa fie planul usandez, dar au asteptat 8 ani, timp in care si-au creat contingentele, iar usandezii au mers inainte cu un plan care ar fi functionat in 2014, dar care era depasit in 2022, iar cand au atacat, au facut-o invers doctrinei NATO, au venit cu o armata mai mica decat a atacatilor, ceea ce as crede ca a dat apa la moara usandezilor sa considere ca armata rusa se va opri la granita Donbasului. Rusii nu au obtinut victoria rapida sperata, usandezii au obtinut ceea ce au vrut. 1-0 Usandia. Turul 2, Rusia si-a adaptat tactica militara, a aplanat efectul sanctiunilor economice, usandezii au fost luati pe nepregatite de atacul rapid rus, care i-a lasat fara ceva laboratoare mai sensibile si fara ceva tone de uraniu imbogatit prin Zaporoje. 1-1. Europa e decuplata de gazul rusesc, bani, armament si mercenari sunt pompati in Ucraina, ceea ce stabilizeaza frontul. 2-1. Rusii toaca armamentul aliat laolalta cu mercenarii veniti sa „apere democratia”, mobilizeaza cetateni suplimentari, fortaretele ucrainiene, vegheate cu drag de strategii usandezi, se faramiteaza sub presiunea intai a cecenilor apoi a celor din Wagner.
    Real vorbind, usandezii nu par sa fi facut planuri pentru un razboi de durata. Planul azi apare ca incercarea de preluare a resurselor rusesti si fortarea europenilor sa cumpere gaz de la usandezi – fie rusesc, fie usandez. Controlul resurselor a fost tinta primordiala. Planul respectiv si-a pierdut valoarea datorita evolutiilor ulterioare: sauditii se dezic de usandezi, Africa este preluata in mare masura de chinezi, America latina e teren propice pentru evacuarea / eliminarea influentei nord-americane. Brusc, usanezii se vad redusi la… parazitarea Europei (brusc pentru ei; ruso-chinezii planuiesc aceasta evolutie de ceva mai mult timp).
    Din toata treaba asta, pe mine ma intereseaza daca noi romanii vom fi impinsi in malxorul rusesc. Un nene pe net aducea in discutie posibilitatea ca Romania sa fi fost deja negociata si transata in sfera de influenta rusa, d-aia nu schengen, dar asta doar dupa ce usandezii vor jefui tot ce se poate lua din zona. As zice ca, dupa 30 de ani, au mai ramas destul de putine de luat. Iar mie rusii nu imi par chiar niste eliberatori.

  8. neacsum

    @Tiberiu,
    Rusii ca rusii, ei pot spune ca e pamantul lor, ca s-au ratacit, ca nu si-au dat seama ca au trecut granita, dar ce cauta DV 101 Aeropurtata acolo? Ce au cautat in Granada, Siria, Panama, Afganistan si lista ar putea continua o intreaga pagina.

  9. neacsum

    @Sergiu,
    O concluzie 90 % corecta in ceea ce priveste desfasurarea, riscanta in ceea ce priveste… predictiile. Cata vreme nu se tine cont de toti factorii care pot influenta mersul razboiului, caci nu sunt inca intrati in ecuatie toti factorii posibili, orice presupunere privind finalul sau cine pierde cine castiga, e hazardata. Ceea ce se stie cert este cine pierde. TOATA LUMEA. Asta nu vrea sa inteleaga nimeni. Americanii, chiar daca fizic, tehnic, financiar, economic sunt cel mai putin afectati de razboi, reusind sa ii faca pe europeni sa plateasca toate oalele sparte in timp ce ei scapa de ruginituri si fac contracte platite in avans pentru tehnica lor, politic s-au desfiintat iar asta s-a vazut si la Rammstein. Iar Rusia, oricate divizii aeropurtate ar impinge americanii in Rusia si statele vecine, nu poate fi ocupata. Nu exista niciun peste asa de mare care sa inghita un casalot. Poti incerca sa schimbi un lider, un regim, un guvern in Rusia, dar nu intreaga natie pentru ca acolo, nu doar Putin, fiecare rus se crede urs.

  10. Ieri am venit acasă de la liturghie. M-am închinat și am dat drumul la televizor, înainte de a mă așeza la masă. La televizor, funeraliile echipei căzute ucrainiene. Dar, am observat, că nu era nicio cruce, nicio icoana, nicio lumânare aprinsă… zic Dumnezeu să-i ierte, dar doar icoanele din casa mea m-au auzit. La biserică, la liturghie, s-a citit evanghelia despre Zahei vameșul… Ce mai tura, vura, vreau să vă spun că nu mai țin cu Zelenski.

  11. Gabriel Matei

    @neacsum. Nu am nicio problema, Marine, cu un pic de „culoare”, cum zici tu. Apreciez ca ai publicat comment-ul. Respect!
    Apropos. Nu ai incercat o afiliere AUR? Nu o spun la sensul peiorativ! Parol. Chiar daca nu sunt de acord cu linia lor, as respecta si as aprecia daca ar avea in randurile lor mai multi oameni educati, care stiu a scrie si a vorbi. Cred ca toti avem un soi de respect pentru M. Chelaru, chiar daca putem avea rezerve in privinta inregimentarii politice…

  12. neacsum

    @Gabriel Matei,
    Desi limbajul lasa de dorit, am lasat comentariul tot pentru culoare. Data viitoare insa atentie la limbaj. Nu ma sperie si nici supara criticile, sau ironiile, sau satira, daca sunt facute in termeni decenti, fara atac la persoana, de oameni care isi asuma opiniile, credintele, convingerile si nu vin cu scheme sau sabloane preluate sau dirijate. In definitiv toti avem dreptul la opinie. Cand insa exprimarea ei se face necivilizat, blocajul e inevitabil.
    In ceea ce priveste AUR, nu e de mine. Eu nu sunt circar, nici nu propavaduiesc „invataturile altora”. Ce face Simion nu e politica, patriotism nici atat, el cerseste adepti, face circ cum faceau pe vremuri cei din USR, nu din convingere ci pentru a castiga adepti. Nu sunt unul din ei. Mai sunt si alte partide care incearca sa mearga pe strada asta, dar toate contin gargaragii si oportunisti chiar daca nu neaparat la varf iar eu nu vreau sa fiu asociat cu ei. Inca nu am gasit ]n Romania un partid care sa fie curat total. In ceea ce il priveste pe Chelaru, ce a facut in 3 ani de mandat? Ii apreciez cultura, darul vorbirii, dar… e corijent la fapte. A avut mai multe tentative de a intra in Parlament, sa nu uitam de incercarea cu Dan Diaconescu, un alt gargaragiu gen Simion. Nu m-a convins ca politician.

  13. geofreeland

    @Gabriel Matei Te citez „opinii abjecte”, citindu-te și neștiind ce e o opinie abjectă fi bun, dacă ești, lămurește publicul. Sau dai si fugi, în stil golănesc. Hai, fi bărbat totuși! Dă un argument de susținere la ceea ce ai afirmat. Sau taci definitiv. Preferabil.

  14. Gigi

    @ G.Matei Să nu crezi d.ta ca noi,astialalti care ne spunem păsul pe aici,sau pe oriunde nu avem ce face și ne apucam asa sa scriem. Sunt sigur ca habar nu aveți despre ce vorbim noi aici! De ce ? Pentru ca nu va interesează. Din poziția în care sunteți va cred și eu. CAM ATÂTA!

    La mulți ani,tara mea de dor!

    PS…..pt.@Matei,Ai făcut un comentariu și pe Blogul H Am dat replica și acolo,dar Adminul nu a publicat. Asta m-a făcut sa scriu aici,astfel nici nu aș fi răspuns.Spune stăpânilor tai asta.

  15. sos

    Out of topic …
    Am aflat și eu astăzi ca New York Times a anunțat ca militarii americani mai stau, ca mai vin și alții și ca mai vine și un general.
    Întrebarea mea este pentru cei care cunosc legile mai bine ca mine , sau pentru cei care descâlcesc mai ușor jungla legislativă locală:
    nu ar trebui ca Parlamentul sa aprobe intrarea in țara, staționarea sau tranzitul trupelor străine ? Cu termene, condiții, resurse etc. ? Dacă da, unde scrie și sub ce sancțiuni ?

    Dacă acest comentariu nu-și are locul aici rog a-l sterge. Mulțumesc.

  16. neacsum

    @SOS,
    Esteaprobat de anul trecut, stai linistit. Am scris despre asta, ca si despre viitorul armatei romane al carei control va putea fi preluat de un general sau sergent din orice armata, depinde pe cine il aleg americanii.

  17. Dan

    Am și eu o opinie, în sensul că Rusia s-ar fi limitat la ocuparea regiunilor Ucrainei, locuite de etnicii ruși. Sau nato-iștii, de pe aici, n-au habar că acele regiuni au fost bombardate necontenit, din 2014 până în 2022?
    Rușii, în plan extern, au intervenit la chemarea autorităților statale, pe când Uncle Sam a intrat cu bocancii exact acolo de unde puteau să confiște, în numele democrației, resursele și bogățiile țărilor, sub pretexte care de care mai parșive.
    Nu uitați că Putin a declanșat „operațiunea specială” cu doar o zi înaintea marii ofensive ucrainene în regiunile estice, menită a finaliza dispariția etniei ruse din propriul teritoriu.
    Să vă reamintesc cum că USA a inflamat Ucraina, împotriva Rusiei, încă din 2014, asigurându-i pe liderii Poroșenko și Zelenski de întregul lor sprijin militar și economic.
    USA și-a mai îndeplinit un obiectiv, scoaterea Europei de sub influența energetică a Rusiei, iar ca să fie siguri, au dinamitat și conductele de gaze și de petrol, construite de ruși și date în administrarea Germaniei.
    Susținerea lui Zelenski, cel care a primit „foaia de parcurs” yankee direct de la senilul Biden, a fost totală și asigurată de UE, NATO, USA și celelalte 45 state aliate împotriva Rusiei. Nu uitați că Rusia a ieșit slăbită economic și militar după trădarea lui Gorbaciov, cel care a avut un rol major în desființarea URSS.
    Și cum „gura bate curul”, „lătrăii” români, ca și cei moldoveni (impuși de Soroș), au adus mari deservicii României și suveranității sale, ceea ce face din țara noastră o „țintă”, în eventualitatea unui război nuclear.
    Apropo, mai știți vreun stat european, altul decât cel român, care, acum, mai face pomeni financiare consistente „refugiaților” ucraineni?
    Și uite așa, mâine-poimâine, se va ajunge ca statul nazist Ucraina să facă parte din NATO, UE și, de ce nu, din Spațiul Schengen.

  18. sos

    Va mulțumesc !

    Cu același deosebit respect …

  19. y

    Vreau să sper că nu mai este nimeni atât de naiv încât să mai creadă că selenski este de capul lui. Sau vreun alt lider al lumii occidentale, toți (poate doar 1, 2 excepții) răspund acelorași comenzi. Este prea multă „unitate în diversitate”. Mulți ani, multe sute de milioane de dolari s-au investit întrun individ obscur, cules de pe străzile sordide ale NY, promovat ca și comediant și apoi propulsat fulminant în funcția de președinte al „ținului de la margine”. Iar alte multe zeci de miliarde au fost investite și multe interese se intersectează în această țară, în mod artificial creată. El nu-și apără nici patria, nici poporul din păcate ci, doar interesele investitorilor. Propaganda, nu înseamnă adevărul, iar adevărul nu se impune prin constrângeri, doar minciuna.
    P.S. Și totuși, de ce avioane militare pe aeroporturi civile?

  20. neacsum

    @Y,
    Pentru ca nu mai au loc pe cele militare, care nu sunt pregatite pentru asemenea… experiente. La Craiova aeroportul se … extinde.