Talent fără frontiere

Categoria opinii


Bănuiesc că nu e român să nu fi văzut măcar o emisiune sau un număr prezentat oriunde în lume, în emisiunea ” …au talent”  adică cetățeni din orice țară. Bineînțeles că nici România nu putea să rateze o emisiune cu un asemenea succes și așa suntem procopsiți cu tot felul te ”talentoși” care pentru că i-au impresionat pe localnici cu dexteritatea cu care sparg semințe se înscriu la concurs. Că se înscriu, nu e o problemă ce este mai ciudat este că unii din cei care nu prea au ce prezenta, sunt admiși la selecție și prezentați la tv pe post de talente autentice deși unii nu știu decât să cânte în baie sau să își înnoade șireturile la pantofi cu ochii închiși.

Interesant este și faptul că deși ne aflăm în România iar emisiunea se numește ”românii au talent”, la concurs participă și columbieni, spanioli, italieni, ucraineeni, ugandezi sau boșimani    (traducerea populară a ”bushmen”) sau de orice naționalitate și cetățenie. Așa se întâmplă însă peste tot, și în alte țări,  deci nu suntem o excepție.

De cam doi ani emisiunea ”Ucraineenii au talent”, din cauza războiului, se desfășoară pe scena mondială. Cel mai talentat ucrainean, actor, luptător și președinte cel care și-a început spectacolele prin a ”cânta” la pian cu bijuteriile de familie, dă spectacole pe toate scenele lumii și este primit cu aplauze furtunoase. Numărul cel mai apreciat este ”DAVAI”,  cu episoadele davai drone, davai avioane, davai rachete, davai euro, davai curent,  davai tancuri, davai soldați și urmează davai UFO. Are omul ăsta un talent de a cere și a primi, ce nu să izistă. Dar nu e singurul talent. El știe și să dea.Și dă. Dă cereale. A fost o nebunie astă toamnă, când întreaga lume plângea după cerealele Ucraineene. Discuții, scandal, că nu îi lasă rușii să își vândă produsele, că popoarele lumii mor de foame fără grâul ucrainean, că Africa e în colaps, Europa suferă, Asia  se târăște, ce să mai spun, până la urmă s-a creat un coridor pe Marea Neagră supravegheat de WFO,  de Erdogan, de NATO, de NASA, de soldații universali, numai să plece cerealele din Odessa. Inițial am crezut că asta era o formă de a ajuta pe ucraineeni vânzându-le grâul, ca să nu le ia foc  recoltele cum ardeau brusc și nemotivat ale noastre exact în perioada aia. Mi-au trebuit ceva luni ca să înțeleg care era de fapt scopul real al campaniei agricole. Atunci nu mi-am pus întrebarea de ce sunt verificate încărcăturile numai ca marfă, însă nu și calitativ. În goana și graba de a vinde grâu și a ”ajuta” guvernul ucrainean oropsit, popoarele nu și-au mai pus problema verificării mărfii, dacă corespunde calitativ, dacă respectă normele europene, dacă e grâu sau arpacaș, dacă din el se poate face pâine sau colivă. Abia acuma se văd ”roadele”. Citeam pe telegram acum cam 10 zile, că fermierii polonezi au blocat cu tractoare granița cu Ucraina, pentru a interzice cerealele din Ucraina care pe lângă faptul că au preț de dumping, mai sunt și … toxice. Am căutat atunci informații pe net, dar ”nu prea am găsit”. Am fost convins că e propagandă rusească și am mers mai departe.

Acum 4 zile însă știrea a transpirat și pe anumite rețele de știri autohtone, semn că nu era propagandă rusească ci realitate. Zilele astea la tv am văzut o emisiune despre agricultura din România  și pe un post tv,  în care Preşedintele Asociaţiei Fermierilor Români se plânge de aceleași probleme cu excesul de cereale ucraineene băgate pe gâtul românilor, cereale modificate genetic, pe care nici porcii nu le mânâncă.

Acuma am înțeles de ce a început campania. Ucraina trebuia să scape de cerealele ”produse” în laboratoarele ”bio” preluate de ucraineeni de la ruși,  transferate  și finanțate acuma de  actualii aliați ca să nu spun dirijori ai Ucrainei. Celor care spun sau vor să spună că și asta e propagandă rusă, le citez din doamna Nulland, afirmația făcută într-o audiere, în martie 2022:

” „Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor. Aşadar, lucrăm cu ucrainenii la modalităţi de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse”

Teama doamnei Nulland însă nu era că rușii ar fi preluat -de fapt reluat-  controlul laboratoarelor, ci că ar putea pune mâna pe dovezi privind implicarea americană în acele laboratoare și nu era vorba doar de viruși, bacterii și vaccinuri, ciumă, antrax și alte alea ci și de tratarea cerealelor date spre consum fraierilor din Europa. Abia acuma încep să iasă la iveală de ce mureau unii să ”ajute” Ucraina să își vândă cerealele : ca și vaccinurile COVID, rămâneau nevândute și se pierdeau banii investiți și nici nu se atingeau scopurile planificate.

Talentați oamenii ăștia. Aș putea spune talente fără frontiere. Vă mai amintiți Eurovisionul din 2022 și ”călușul” ucrainean câștigător? A fost o mânărie nesimțită pe față. Dar nu singura.

Recent, acum două zile, la ”Românii au talent” am văzut doi copii ucraineeni evoluând cu un număr de .. nu știu cum să îi spum dans, circ, căci era ceva ce vedeam pe vremuri, copil fiind, prin bâlciuri. Bineînțeles copii nu au nicio vină, ei își încearcă norocul, cică s-au înscris cu două zile înainte de a fi filmată emisiunea, fiind din orașe diferite, tatăl unuia  e militar, așa cum dă bine acuma peste tot. Nu comentez prestația, e vorba de gust. Nu comentez voturile juriului, sunt și ei oameni, trebuie să mânânce o pâine. Comentez doar ”idealul” scopul sau obiectivul celor doi ”copii” care au declarat că dacă câștigă (și eu garantez că vor câștiga, vom trăi și vom vedea, că doar să convingi patru amărâți din juriu e mult mai ușor decât să tai dreptul de vot unor țări, cum a fost la Eurovision)  din banii primiți vor să cumpere o dronă, una  din cele care omoară oameni. Ce ar putea să facă drona aia? Să îl extragă pe tăticu din război? Nu! Să pună capăt războiului? Nu! Să ducă mâncare soldaților pe front? Nu! Să scoată răniții de pe câmpul de luptă? Nu! Atunci ce ? Să omoare alți oameni. Asta e dorința unui copil ”talentat”, la 10 ani. Dacă ăsta e idealul copiilor din ziua de azi iar noi aplaudăm și încurajăm, ba mai și lăcrimăm înduioșați de astfel de declarații plantate în gura unor copii, atunci omenirea nu mai are scăpare.

Eu mă așteptam să spună că vor ca războiul să se termine și să se revadă toți sănătoși acasă, dar nu, ei vor să cumpere armament, sau cel puțin așa au fost învățați să spună, ca să impresioneze. Nu trebuie să ai talent pentru astfel de scopuri. Îți trebuie doar o minte răsucită.

Dar lucrurile nu merg cum vrem noi, lucrurile merg cum vor ei, cei care promovează astfel de ”talente”. Parcă văd că ăla mic va ajunge și el președinte. Are toate șansele așa a început și actualul, tot pe scenă. Talentați, nu zic.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Talent fără frontiere

  1. y

    Românii Au Talent sau RAT (șobolan!) așa cum este scris în reclama la emisiune, este doar una din multele producții de inspirație transoceanică, destinate spălării a ceea ce a mai rămas din creierele unei civilizații occidentale decadente, înnecate în imoralitate, reducând oamenii la o stare zombificată și fără reacție, în care idealul se reduce la a „mânca și a se distra ca în vremea lui Noe”; până și sclavii din tribunele arenelor cu gladiatori aveau pâinea gratis și li se crea iluzia de libertate, acum nici atât. Dar cel mai grav, este faptul că au reușit să fure chiar și inocența copiilor.
    Pe lângă produsele agricole modificate genetic intrate în țară, îmi aduc aminte și de o altă știre din urmă cu mai mulți ani, în care se spunea că românia a importat de la țara vecină și câteva mii sau zeci de mii de tone de cărbune „îmbogățit” cu ceva uraniu, oricum, radioactiv! Dar și de coincidențele extrem de convenabile în care în fiecare an, în apropierea Paștelui sau a Crăciunului apare când răceala păsărilor, când a porcinelor; printre ele se mai strecoară câte un prion la vaci, o râie la oi și, mai nou, aflu că și peștii fac și ei ceva boli (nu degeaba îi testau chinezii anul trecut!!??) Ca și valul brusc de TBC apărut acum aproape fix un an, când granițele țării aproape că nu mai existau.

  2. Sergiu

    D-le colonel, cateva mii de militari polonezi si-au dat demisia din armata poloneza. Nu se spune ca si la noi s-a produs acelasi fenomen. Indiferent ce mai vor sa faca anumiti cetateni, se parte ca nu au cu cine. Asa-i cand armatele natoiste se concentreaza pe „integrare” si „sanse egale” iar ceilati se concetreaza pe eficienta combativa. Referitor la grane, am avut un 2 perusi acum vreo 3 ani. Mancau salata, le placea. Cand a venit iarna, am luat salata din supermarket – in piata nu mai exista marfa asta la momentul respectiv. Amandoi au ignorat salata aia creata si frumoasa de supermarket, au preferat sa manance salata mai inghetata, mai vesteda dar din piata. Aviz amatorilor.

  3. Gigi

    Ați sesizat bine.”Talent fără frontiere” păi,dacă tendința omenirii este spre „Globalism”,aceste emisiuni au rolul de a arata că în curând nu vor mai exista granițe,tări ,ci doar un tot.Poate ca ….cu spațiul extraterestru sa ne învecinam,noi terestri, cu cineva,adică cu marțieni,liliputani sau alte nații de pe alte planete.😄

  4. neacsum

    @Sergiu,
    Asta inseamna ca suntem mai papagali decat papagalii.

  5. Gigi

    Puțin spus,d.le colonel.Papagalii sunt niște viețuitoare inteligente,noi am depășit demult stadiul de papagali suntem niște păpuși în care păpușarul/rii ne trag de sfori aratandu-ne direcția de urmat.Curînd,noi ca ființe umane nu o sa mai gândim,nu o sa mai avem nevoie de cerebel,alții o sa gândească pt.noi.Nu aveți impresia,
    câteodată că atunci când aveți cate ceva de rezolvat puneți repede mâna pe telefon?

  6. Sergiu

    Se pare ca suntem pe cale sa devenim intradevar fara frontiere:
    „Szokocs Laszlo, președintele Comitetului pentru „Independența Transilvaniei, Partium și Banat”, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis un document prin care declară că Transilvania a devenit „independentă”. În documentul remis, acesta cere între altele, ca <>”
    https://www.activenews.ro/stiri/Fostul-ministru-al-Apararii-Vasile-Dincu-afirma-intr-un-interviu-ca-presedintele-Klaus-Iohannis-saboteaza-discret-si-sistematic-apararea-Romaniei.-Revista-presei-30.01-03.02.2023-179595
    Acum, ar fi 2 lucruri care ma ingrijoreaza: intai, ca nu am auzit nimic despre aceasta „initiativa” a „prietenilor” nostri de granita si de nato, altfel decat in notita din articolul de mai sus. Cainii nostri de paza au dinti doar pentru „propagandistii” rusi? Doi, pe masura ce rusii castiga teren pe la ceilalti vecini, indrazneala „prietenilor” pare sa creasca direct proportional.