Ioane!

Categoria pamflet


Cred că ION s-a defectat. Știți care Ion, Ion cel mai inteligent consilier de la Victoria. Am auzit că – vezi Doamne- nu ar fi fost el cel care a vorbit cu premierul, că de fapt vorbea cineva din spatele cortinei cineva care îl dirija, cam cum încerca să îl dirijeze serviciul secret american, pe tataie Biden, pe covorul roșu. Eu nu cred. Nu cred eu că domnul premier s-ar fi pretat la așa ceva, să vină pe post și să ne prezinte o făcătură. Nu, nu și nu. Mândria pe care am văzut-o pe fața-i distinsă și destinsă când ni l-a prezentat pe ION, nu era contrafăcută, chiar se bucura. De fapt dacă mă gândesc bine,  nu l-am văzut niciodată atât de satisfăcut, nici când… nici când… nici când…Bucuria era reală, deci chiar credea că vorbește cu o persoană cu inteligență artificială. Indubitabil. Dar să trec peste asta.

Astăzi, domnul premier a ieșit pe post, a ieșit și a spus prostii. La câți consilieri are nu era de așteptat să facă așa greșeli, dar dacă la ceilalți, la fel de artificiali ca ION, dar nu la fel de inteligenți, mă așteptam să îi dea sfaturi de doi bani, că nu e prima oară, dar acuma de când de-a dreapta Domnului stă ION, chiar că nu mă mai așteptam la astfel de bâlbe politice. Iată de a declarat doamnul premier, legat de ”rotirea premierilor”, acea găselniță politico-mafiotă căci numai mafioții mai făceau astfel de înțelegeri și își împărțeau zonele de influență și afacerile: ”Rocada urmează să se petreacă aşa cum am susţinut de fiecare dată, conform protocolului semnat în momentul constituirii coaliţiei şi aş nuanţa un pic, în sensul în care nu o să îmi dau demisia, pentru că am primit un mandat, am să predau un mandat. Am primit mandatul de la preşeidntele României, atunci când va veni timpul, voi preda mandatul preşedintelui României”.

Măi Ioane, măi consilierule, ție nu ți se pare că oamenii ăștia, dacă sunt oameni, joacă șah cu soarta românilor? Auzi domne, fac rocada. Păi rocada în șah se face între tură și rege. Cine e tura și cine e regele aici ? Eu nu văd decât doi nebuni care cred că fac ce vor ei cu Constituția și își schimbă jucăriile când se plictisesc de ele. Ce vor să facă ei e curată nebunie, pentru că nu există juridic posibilitatea rocadei. Se sparge tabla de șah. În plus domnul premier declară că el nu își dă demisia, deși este singura variantă CONSTITUȚIONALĂ posibilă, pentru a ”preda ștafeta”.

Tu ce zici Ioane, cine are dreptate? Să vedem ce spune Constituția României despre investirea guvernului, cine acordă mandatul și cum se schimbă guvernul.

Iată ce se spune despre investitură:

ARTICOLUL 103

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Vezi tu IOANE  ce scrie Constituția? PREȘEDINTELE DESEMNEAZĂ UN CANDIDAT. Nu scrie că președintele acordă mandat. CITEȘTE Ioane, citește. Deci, Ioane dragă, tizul tău, Ionel, nu a primit mandatul de la președinte, așa cum bănuiesc că l-ai consiliat tu, ci de la Parlament, așa cum spune Constituția. Parlamentul este cel care a aprobat programul de guvernare și fiecare ministru în parte,  a mandatat guvernul să conducă pe baza programului aprobat. Și, Ioane, fiecare guvern guvernează pe baza programului pe care i-l aprobă Parlamentul la investire, nu se predă ștafeta, programul de guvernare și sarcinile, așa cum lasă să se înțeleagă că ar vrea actualul premier. Dacă cineva crede că guvernul Ciolacu nu va mai fi nevoit să vină cu un nou program de guvernare, înseamnă că ori e prost, ori nu gândește.

Acuma să vedem IOANE dragă, ce spune Constituția despre schimbarea guvernelor. La articolul 106 din cartea aia mică, scrie că ” Funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.

(2) Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.

(3) Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.

(4) Prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.”

Auzit-ai IOANE? Calitatea de membru al guvernului se pierde prin demisie, revocare, și alte chestii mai nasoale. PREȘEDINTELE nu îl poate revoca DECI NU ÎL POATE SCHIMBA EL PE PREMIER, AȘA CUM ZICE DOMNUL PREMIER, CĂ ÎȘI DEPUNE MANDATUL IAR TATA PREȘEDINTELE ÎL SCHIMBĂ DE HAINE . Poate de scutece, dacă face pe el, dar nu din funcție. Nu scrie nicăieri în Constituție, IOANE dragă, că calitatea de membru al guvernului, inclusiv de premiei, că și el tot membru al guvernului e, s-ar piede la babaroase, la mica înțelegere, la loz în plic sau se trage la căciulă. Deșteptarea IOANE! CONSTITUȚIA NU PREVEDE INSTITUȚIA ROCADEI. Schimbarea guvernului nu se poate face în afara prevederilor constituționale IOANE, că nu suntem în Ucraina. Că au vorbit  doi șacali să se lingă unul pe altul până intră oile în staul, e una, dar schimbarea premierului și guvernului se fac conform Constituției, IOANE !

Așadar, dragă IOANE și dragi Români ne aflăm în fața unui mare impas. Premierul Ciucă a anunțat clar că nu își dă demisia. Dacă el nu își dă demisia, partidul nu îi retrage încrederea și votul, deci nu își pierde dreptul  electoral, nu decedește și nu i se dovedește incompatibilitatea, situația e gravidă și prezintă umflături pentru că orice altceva s-ar face , ESTE NECONSTITUȚIONAL , deci lovit de nulitate. Așadar, nea Ciolacule, dacă Ciucă al nostru nu demisionează, matale nu devii premier. La asta nu te-ai gîndit nu ? Se va lungi predarea/primirea, cum se lungește decizia guvernului  pe legea privind pensiile speciale dar și cea a CCR  privind neconstituționalitatea  OUG 59. Vei vedea și tu ce simt militarii acuma, adică să stai cu gura la gard și să te simți trădat, țăpit, furat, batjocorit. Acuma să te ții Ciolacule, că ești băgat în rahat până în gât și nu mai poți da înapoi dar nici înainte.  

Că tot veni vorba de militari și pensiile speciale, uite un subiect de reflecție: când s-a  pus problema INTRODUCERII PENSIILOR SPECIALE ÎN PNRR  ȘI ELIMINĂRII/MODIFICĂRII ACESTORA, TOATĂ LUMEA ZICEA CĂ, citez :” pensiile militare nu sunt pensii speciale”. Acuma, când vine vorba de pensii speciale, de jalonul 215 din PNRR și de  Comisia Euroopeană, TOATĂ LUMEA, DAR TOATĂ LUMEA VORBEȘTE DOAR DE PENSIILE MILITARE, îndiferent că le vrea tăiate, modificate, sau nu. Citiți toate declarațiile tuturor politicienilor și moderatorilor TV și veți vedea că atunci când vorbesc despre jalonul 215, toți fără excepție,  vorbesc despre pensiile militare. Nu e ciudată schimbarea asta? De fapt nu este o schimbare, așa a fost de la început, toți se gândeau la ele de la bun început,  dar au vrut să distragă atenția jupuiților de serviciu de la adevăratele lor intenții. Până la urmă se va ajunge la modificarea acestora indiferent din câte mante.  Ia ascultați ce spune Boloș acuma: Noi putem avea proiectul aprobat şi să fie în vigoare această lege a pensiilor specile dar dacă Comisia, după ce trimitem cererea de plată numărul 3, încă va mai avea observaţii, este posibil să avem modificări ale acestei legi privind pensile speciale. Nu contează de câte ori modificăm şi ajustăm aceste decizii, trebuie să fim înţelepţi şi să ne uităm la finalitatea acestor decizii, şi în cazul de faţă discutăm de bugete importante de bani pentru investiţii.”

Deci, că va fi azi, că va fi mâine, că va fi prin L 4/2023 sau altă inițiativă legislativă, tot acolo se va ajunge, iar pensiile militare vor fi din nou jupuite. Culmea este că alte țări au reușit să aducă modificări la PNRR, Bulgaria a renunțat la decarbonificare pentru că au ajuns la concluzia că au nevoie de energie, chiar și pe cărbuni, Lituania a reușit să amelioreze reformele fiscale, chiar dacă erau trecute în PNRR, doar noi, sau mai bine zis politicienii noștri nu pot să modifice sau să propună, nici măcar să ceară, amendamente la Jalonul 215, nu pentru că nu ar putea sau nu ”aprobă” comisia, ci pentru că NU VOR POLITICIENII ROMÂNI, ei se ceartă pe ciolan, nu îi interesează soarta pensionarilor, căci așa cum a recunoscut Boloș, ”NU CONTEAZĂ DE CÂTE ORI MODIFICĂM” ADICĂ DE CÂTE ORI NE BATEM JOC DE OAMENI.

Revin la tine IOANE,  că văd că l-ai consiliat greșit, ca să nu zic prost, pe domnul premier și l-ai pus să spună prostii, că el nu demisionează, că lui i-a dat domn președinte mandatul, că el i-l dă înapoi lui Iohannis să facă ce vrea cu el. Ioane, băiatule sau inteligentule, pune mâna pe Constituție tată. Învață IOANE, învață! Nu e nevoie să o plagiezi, măcar citește-o! Și după ce o citești adună-i tu inteligentule, pe toți consilierii, secretarii de stat, președinții de partid și miniștrii din coaliție și spune-le și că poveștile lor cu ”nu ne lasă toașa Comisie, sau mătușa UE, să modificăm PNRR-ul, nu mai ține, pentrucă :

  1. Dacă la alții se poate se poate și la noi;
  2. La noi, PNRR -ul ÎN TOTALITATE nu există, oficial nu a fost asumat și aprobat de nimeni, este o simplă ciornă pe care chiar ei, teligenții  de la guvernare vor să o completeze. Păi dacă ar fi fost semnat, aprobat, parafat, cum să îl mai completeze măi Ioane? Tu nu vezi că își dau cu stângul în dreptul pelicanii ăștia?
  3. Lumea începe să se sature de ei și s-ar putea să se supere mujicul și să ne trezim că se schimbă guvernul fără demisie, fără predare de mandat, fără rotativă, fără ceartă între parteneri de afacere. Înțelegi ce spun!

Spune-le tu Ioane, dacă chiar ești o inteligență, fie ea și artificială, poate înțeleg de la tine, că de ce spunem noi,  nu mai ține nimeni cont. Dar dacă cumva mă înșel și ești de fapt doar un robot programat care nici măcar nu vorbește singur și vorbește altul în locul lui, așa cum zice lumea răutăcioasă, IOANE DĂ-ȚI DEMISIA TAICĂ, CĂ TE PRINDE TĂVĂLUGUL ȘI PE TINE! Hai că se poate !

https://www.news.ro/politic-intern/marcel-bolos-pensiile-speciale-comisia-insista-nemultumita-trebui-fie-luata-decizia-nivelul-coalitiei-guvernului-calea-urmat-consecintele-asumate-produce-destabilizare-1922404722502023031421070552

https://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-precizari-dupa-declaratiile-lui-marcel-bolos-nu-o-sa-imi-dau-demisia-am-sa-predau_2846125.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Ioane!

  1. Ion

    Avand in vedere ofensiva mediatica impotriva militarilor inclusiv la TVR, maine trebuie sa iesim in strada alaturi de SCMD si SNPPC! Daca francezii pot sa dea foc Parisului si noi putem!

  2. neacsum

    @Ion.
    Daca nu as cunoaste destui oameni cu numele Ion, as fi tentat sa cred ca toti sunt la fel. Inainte de a da foc Bucurestiului, da ti foc la valiza, ca si asa nu o sa ti mai trebuiasca. Astept sa imi trimiti fotografii de la Paris.

  3. neacsum

    @Ion,
    Nu stiu daca ai sesizat, „ador” cititorii care comenteaza sub mai multe pseudonime. E o dovada clara de seriozitate, responsabilitate si bun simt. Asadar nu mai insista, asa cum vad ca insista Gigi sau Pompi,poate ma pacalesti odata, dar pana la urma tot acolo ajungi. O zi buna si astept vesti de la Paris. Acolo adrenalina frate, nu proteste de facebook.

  4. magda

    Daca Ionel de Plenita a invatat militaria la fel de bine ca politica ….sa nu ne miram ca ne merge atat de bine. Cu privire la PNRR sunt de pare ca acesta poate fi renegociat iar Romania teoretic ar avea multe atuuri in acest sens.Iata un mic exemplu de manipulare…nea PETRICA SPAIMA CORMORANILOR cere de la Brucsel bani pentru fermierii afectati de cerealele ieftine din Ucraina( nu comentez aici tertipurile prin care fermierii nostri au luat teapa in ultimul an si din cauza prostiei lor de sa nu recunoastem).Din Belgia vine raspunsul naucitor…Romania primeste cateva milioane de euro in timp ce la toata lumea se aloca sume consistente.Iese pe sticla travelistul KWI si zice ca nea Petrica( bine …nu i-a zis pe nume)nu si-a calculat bine pasii la minister si zbang,intervine el la mama ursilor ca sa rezolve problema.Ei…ce sa vezi,la Schengen a fost un spectator discret dar acum a convins-o pe Ur sula sa-si revizuiasca atitudinea.Mai ce intamplare,este?
    In alta ordine de idei,manipularile ordinare care se produc de ceva vreme in presa,au atins aseara punctul culminant cand un mare deontolog de la B1 …Musat Radu( nici vorba ca acesta sa fie vreun urmas de-al musatinilor)se intreba retoric in obscura sa emisiune -vizavi de afirmatia publica a revolutionarului de Buzau cum ca militarii si politistii vor pleca in masa din sistem daca pensiile vor fi ciuntite prin nus’ce formule-,,dom-le,da militarii,politistii chiar nu mai au nici o vocatie pentru profesia aleasa…adica ei au venit doar pentru pensii in sistem? Un raspuns calm a venit de la un lider al Europol pe nume Andreica Cosmin…un subofiter,ma rog agent,da cu carte.,,Cei care au intrat in sistem au analizat inainte si la pachet atat drepturile,obligatiile cat si interdictiile respectiv incompatibilitatile…” Desigur cei din studio,instruiti de caprarul Musat ori deja injectati cu veninul antistem,doi bani nu au dat pe ce a spus Andreica.
    Cu privire la sindicate…pai daca acestea ar fi jucat o piesa asemanatoare cu sindicatele din Franta,nici nu se ajungea aici.Frontieristii au fost si sunt cheile magice in lunile care au urmat conflictului.Va amintiti ce era dincolo la frontiera ucraineana pe sensul catre Romanica…pai daca era invers nu ar fi fost mai bine?…de unde atata operativitate pentru cereale ucrainene,ajutoare de tot felul…mai usor baieti…ca banii sunt tot aia…poate chiar mai putin…Lasati naiba mitingurile de fatada si mai schimbati si voi acolo cate ceva..a trecut destul de mult timp iar voi liderilor dogari,zlatari,hadari le papati cotizatiile la fraieri doar facand ham ham.Nu vi se pare ca e cam putin?

  5. neacsum

    @Ion,
    Eu nu cenzurez, pur si simplu ii blochez pe neseriosii care comenteaza sub mai multe pseudonime, indiferent ce spun. E vorba de nerespectarea unei minime decente si neasumarea raspunderii. Am mai spus, nu urmaresc rating, nici bani din publicitate, nu caut adepti, am postat si comentarii nefavorabile atata vreme cat persoana a respectat regulile, iar una din reguli este seriozitatea si respect fata de cei care intra aici. Cui nu ii convin regulile, e binevenit pe alte pagini.

  6. neacsum

    @Ion,
    Pentru mine conteaza respectul, bunul simt. Vad ca pe dumneata nu te intereseaza. Asta e. La mine in casa se respecta regulile casei.

  7. Nelu

    Remarcabila prestatia liderilor sindicali Dogaru, Dorobantu siZelca la Nasul TV. Regretabil este ca liderii acmrr sunt niste presuri in fata guvernantilor cu care acestia se sterg la fund.

  8. geofreeland

    Ultrasecretul PNRR, negociat (sanchi!) cu UE, de fapt diktat, este de fapt exact ca o zăbală de cal pusă guvernului pentru a fi strunit și condus din afară. Invocarea obsesivă a acestuia sub amenințarea nefinanțării prevăzute etapizat dar și imobilismul politic impus spre a nu fi renegociate unele prevederi deja păguboase pentru țară prin efectele războiului din Ucraina dovedește o obediență de cea mai joasă speță a ceea ce cândva statul român numea diplomație in politica externă. Umilirea cu Schengen este o rușine pentru politicieni începând cu cel ce se crede șeful statului. Statul degeaba plătit de popor. Și el ne avizase după prima alegere că va face o altfel de politică, aia pas cu pas. Pas ca la poker timp de peste 8 ani. Adică nimic cu majusculă în beneficiul țării. Ceea ce se și vede,crud,tânguitor,ca țipătul mieilor la tăiere.