SSID

Categoria pamflet


De ce SSID? Pentru ca dacă luăm în calcul modul în care presa națională, ca și cea ”occidentală” dar mai ales guvernanții, oficialii diferitelor structuri ne tratează și informează cu privire la măsurile pe care le iau  și legile pe care le promovează, ai zice că totul se înscrie în litera și spiritul secretului, dar nu oricare, ci cel mai secret, cel strict secret de importanță deosebită, deși sunt măsuri sau informații vitale pentru noi, care ne privesc în mod direct și nu doar ne influențează, ci ne stabilesc coordonatele vieții prezente și viitoare.

Și totul se face noaptea, sau tiptil, ca hoții, să nu se prindă țugurlanii.

Să luăm câteva exemple:

Cacealmaua OMV

Pe 16 Mai, se anunța cu surle și trâmbițe că GUVERNUL  s-ar opune prelungirii concesiunii oferite OMV privind exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale. ”Așa le trebuie, mama lor de imperialiști”, gândea Tugurlan și la fiecare țoi de rachiu închina în cinstea lu’ Guvernu, că prea ne-au iespolatat.

Nouă zile mai târziu, vestea  că Ciucă a semnat totuși prelungirea concesiunii pe încă 15 ani, adică cam cât au calculat austriecii că ar putea goli ce mai avem prin subsol și ar lăsa apele otrăvite, veste dată cu jumătate de gură și comentată la fel, l-a găsit pe tugurlan beat de fericire, de la zvonul cu neprelungirea,  așa că în loc să iasă în stradă, a rămas întins pe laviță. Drept urmare,  pe lângă secătuirea rezervelor energetice, otrăvirea pânzei freatice vom continua să ne și întrebăm de unde vin cutremurele prin Gorj, într-o zonă în care nu prea se mișca pământul. OMV știe de unde. Dar tugurlanul nu știe și nu are cum să știe ce conține contractul de concesionare pentru că Ciucă l-a secretizat de parcă zăcămintele țării fac parte din moștenirea domeniului Plenița.

Kosovo redivivus

Nu chiar toți românii, dar o mare parte știu de războiul din 2008 în urma căruia, cu ajutorul ”democrației” euro-atlantice, regiunea Kosovo din fosta Serbie a fost ”ajutată” să își obțină independența. Și dacă unchiul Sam a zis că e bine așa, toată lumea a zis că așa e bine. E adevărat România, prin conducătorii de la acea vreme nu a recunoscut noul ”stat”  și nimeni nu a mai reluat subiectul. În Kosovo, unde la ora aceasta se află o misiune de menținere a păcii” sub comanda NATO, sau mai pe românește o misiune de impunere a forței NATO, lucrurile au escaladat în ultimul timp, dar la noi nu se știe și nici nu ne interesează deși există riscul să ne trezim între două focuri. Recent, forțele de ordine jandarmii kosovari, susținuți și ajutați de ”imparțialii membrii NATO  ai misiunii de menținere a păcii,” au acordat o corecție severă protestatarilor sârbi, astfel încât 90 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Kașai în NATO. Guvernanții români care mor de grija lui Zelensky și nu îi mai interesează nimic altceva, se fac că nu știu, trec totul la secret, pe principiul ”ce nu știi nu există” sau mai bine spus aplică politica struțului. Parcă văd că în curând vom face curbe de sacrificiu Și pentru kosovari, deși oficial,  pentru România, Kosovo nu există. Și asta va fi posibil pentru că Iohannis, tot pe șestache,se pare că  a semnat un act prin care România renunță la dreptul de veto în UE pe aspecte care țin de politica externă și securitate, adică acceptă să decidă alții pentru România, fără ca România să se mai poată opune, asupra prolemelor de securitate naționalî și politică externă. Cât de idiot să fii, sau cât de vândut, să îți tai singur mâinile ? Așa procedează doar unul care toată viața a fost ”hrănit”cu lingurița, pentru că nu a fost în stare, sau i-a fost lene și să își ducă singur lingura la gură. Dar nu e doar atât, o asemenea decizie nu se ia între gaura 11 și 12 la golf, pentru o asemenea decizie trebuie organizat referendum, nici CSAT-ul, organ format din decidenți de ocazie, cu interese sau conștiinte mutilate,  nu poate decide și nici Parlamentul unor aleși care și-au cumpărat locurile pe liste electorale de partid cu bani furați sau  împrumutați de la mafioți.

Lepădarea

Un alt subiect ținut la secret, deși dezbătut pe toate paginile on line este cel al proiectului Plx 244 privind pensiile de serviciu-zis și speciale- fosta L4 din  Senat,  care are o traiectorie care sfideează legile fizicii, legile bunului simț și cam toate legile posibile. După ce a fost ”aprobată” de Senat, mâmgăiată de Banca Mondială, revăzută de Comisia Europeană, după ce a stat prin sertarele Camerei Deputaților fără a vedea lumina zilei sau a fi pusă la dispoziția sindicatelor, și tugurlanilor, iată că a fost dată spre aprobare comisiilor din CD  cu speranța că în două-trei zile va fi și votată în plen, promulgată pe terenul de golf la gaura 13 și publicată în MO pe gaura din dos. De ce atâta grabă și secretomanie? Pentru că în dorința de a arăta că fac ceva,  politicienii au decis să îi sacrifice pe cei din eșaloanele 2-3 ale intanțelor, pe asimilați, grefieri și alți ”ouvrieri” din cadrul instanțelor judecătorești, cei care fac toate documentele și bagă la semnat sub nas magistraților, sentințele. Practic și magistrații fuseseră de acord și tăceau pentru că atâta vreme cât ei nu erau atinși, restul nu mai conta. Este a doua oară când magistrații, acești super-zei se folosesc de o categorie de oameni pentru a obține avantaje apoi le dau cu piciorul. Prima oară s-au folosit de militari, când și-au acordat pensii cu adevărat nesimțite, pe măsura faptelor lor. După ce le-au obținut, cțnd s-au hăcuit pensiile militarilor iar aceștia au încercat să și le apere arătând că sunt frați cu magistrații, CCR a declarat că ei sunt mai militari decât militarii, iar militarii nu sunt magistrați.

Acuma, magistrații se leapădă de cei care le fac temele și doctoratele, în primul rând neinformându-i ce li se coace, apoi  lăsându-i pe mâna călăului, ca să pară că s-a lovit în pensiile celor din justiție. Dar uite că ”trepădușii”, albinuțele din justiție au mirosit jocul pervers al șefilor lor și, deși sunt doar două sute, o pun de grevă și îi lasă pe magistrați în fundul gol, pentru că fără grefieri și alți micimani, judecătorii,  (e adevărat nu chiar toți, mai sunt și oameni pregătiți și câțiva cinstiți printre ei) nu se pot nici șterge la fund. Dacă ouvrierii se supără pe clasa politică e una, dar  e posibil să se supere pe judecători iar atunci situația e mult mai gravă, căci dacă se leapădă și ei de ”satana”, satanele, sau sutanele vor da de dracu. Meciul e în desfășurare, nici ”federația” nu știe cum se va termina. Cert este că dacă ouvrierii nu se lasă, va trebuie mers din nou la ”Inalta Poartă” pentru a cere modificarea modificării. Și mai este posibil ca după aia să facă alții scandal, că tot a ieșit porumbelul din colivie și mai sunt și alți nemulțumiți. Eu pot paria că până la urmă tot militarii vor fi cei loviți, căci ei nu pot bloca sistemul de apărare iar independența țării nu valorează cât ”independența justiției” sau mai bine spus independența financiară a magistraților.

 Că totul este o făcătură și că de fapt politicienii mimează modificarea pensiilor magistraților se știe, iar o dovadă în plus o constituie faptul că în perspectiva ”tăierilor” la care vor fi supuse pensiile magistraților, la înțelegere cu aceștia, deja s-a trecut la majorarea cu 25% a pensiilor acestora, și astfel li se ”ameliorează” substanțial amputarea. Totul e discutat, convenit, stabilit. Important este ca Guvernul să arate că lucrează pe pensiile speciale, UE să dea banii pentru jalonul respectiv, apoi CCR să declare măsurile neconstituționale și magistrații să … trăiască și să aibă grijă de dosarele celor care au avut grijă de ei. De fapt palma a fost bătută de când s-a aprobat statutul magistraților, prin care aceștia își stabilesc singuri pensia și salarizarea. Odată aprobată această prevedere, orice încercare de atingere adusă veniturilor magistraților va fi declarată neconstituțională.

Bot  în bot

Că politicienii și magistrații merg la braț prin societatea românească și se acoperă unii pe alții reiese și din simulacrul de judecată al CCR pe OUG 59, unde cei 9 meșteri mari au amânat din nou  decizia. Deși pentru orice Gîgă decizia nu poate fi decât una singură, adică o anulare pe motive extrinseci, căci pe fond, ar întoarce-o ei, nu e prima oară, dar pe procedură, nu prea pot spune că e albă dacă dacă e beznă, ceceriștii încă nu au reușit să priceapă cum este cu OUG 59 și tot amână decizia. De fapt decizia se amână pentru că se amână și apariția proiectului mai sus pomenit, care pe lângă faptul că conține prevederi de interes personal pentru magistrați, mai cuprinde și unele … reluări de faze din OUG 59 și nu poate să apară anularea acelor părți până nu sunt preluate și promulgate pe o altă lege, în așa fel încât anularea OUG 59 să devină iutilă pe anumite aspecte. Deci totul este o nouă bătaie de joc la adresa aceluiași Tugurlan care e ținut în beznă și se tot țuțură de ce se tot amână deciziile și legile. Pentru că măgarii merg în turmă, unul după altul.  Și totul este SSID, ca și în anecdota de mai jos, în pur stil românesc.

 Am auzit că scandalul ouvrierilor a declanșat o anchetă huș-huș la nivelul guvernului. Cică nu se  știe  cine a introdus amendamentele care au avut în ele sămânța de scandal și acuma se aruncă pisica de la  Justiție la Muncă, că care e mâna criminală care a dat cu piciorul în chiuvetă. Ori e  ION, ori Ionel s-a făcut de cacao că nu citește ce semnează,  el crede că semnează doctorate și habar nu are ce îi bagă la semnat miniștrii. Dar niciunul din împricinați nu știe că de fapt amendamentele ar fi trebuit să fie introduse în comisii de parlamentari, nu de ministere. Din cauza asta acuma nu se mai știe nimic, pentru că nu se respectă procedura. Dacă s-ar fi respectat procedura, cel care ar fi introdus amendamentul, fie și formal, ar fi știut cine i l-a înmânat spre însușire.  Așa s-a încercat și la Plx 199 când MApN a venit cu amendamente în comisia pentru muncă, acceptate pe șest de Solomon, apoi a ieșit scandal la Comisia pentru Apărare. Istoria se repetă, SOLOMON știe de ce.

Ca la guvern

Undeva prin Marea Neagră, pe un ”vas de coazieră” NATO, are loc o întâlnire de lucru  a șefilor serviciilor secrete din țările din flancul estic al NATO. După intructaj, chermeza de rigoare, se dezleagă limbile. La o masa câțiva colegi printre care și românul. Bulgarul vrând să arate cât de sigur e serviciul lor secret spune:

–           Eu lucrez împreună cu soția în Serviciul secret. Acasă nu discutăm niciodată probleme de serviciu. De fapt eu nu știu ce funcție are ea, ea nu știe ce funcție  am eu.

–           Asta nu e nimic, zice polonezul, eu lucrez cu soția în acelasi birou. Eu nu știu ce face ea, ea nu știe ce fac eu și nici nu ne interesează.

–           Sunteți copii, zice românul. Eu lucrez singur în birou. Nu știu ce fac, dar nici nu mă interesează  și nici pe șefi.

https://www.g4media.ro/miscare-surpriza-a-romaniei-se-alatura-celor-9-tari-care-cer-eliminarea-dreptului-de-veto-al-statelor-membre-ue-in-doua-domenii-esentiale-politica-externa-si-securitatea-nici-o-dezbatere-interna.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

19 Raspunsuri la SSID

 1. bunul

  Doamne,imi sa ma rog ca din rachetele alea ale lui Putin,macar doua sa nimereasca in Romania,una pe MApN la tradatori si alta la Parlament la jigodiile care ne conduc!Scarba imensa!

 2. bunul

  Doamne,imi vine sa ma rog ca din rachetele alea ale lui Putin,macar doua sa nimereasca in Romania,una pe MApN la tradatori si alta la Parlament la jigodiile care ne conduc!Scarba imensa!

 3. neacsum

  Cata prostitutie e in politica asta si cat de apreciati sunt pestii care o intretin. Djokovic a indraznit sa spuna ca Kosovo, aflata sub „protectia” rechinului de peste ocean, este inima Serbiei.Asa este, asa simte, asa spune. Imediat a sarit in sus protectorul, prin micii pestisori, ca vezi Doamne, spusele lui Nole au creat un conflict politic.Conflictul, militar nu politic a fost creat de SUA, nu cu vorbe ci prin bombardarea Serbiei.
  Pe de alta parte, presedinta Ungariei vine la noi in tara si vorbeste despre Transilvania ca si cand ar fi ciorba ei. Bibeinteles ca nu se strofoca nimeni, e ceva normal sa vii la cineva in casa si sa il injuri. Asta este politica euro-atlantica.

 4. Sergiu

  D-le colonel, despre nenea vecinu’ ungur, stiti cum se spune: in satele fara caini, vulpile vin mai des. Din nefericire, nici varianta Kosovo nici cea a Crimeei nu ne avantajeaza. Vom avea macar sansa sa ne aparam tara? Poate doar in niste transee in Ucraina, in rest vom fi sacrificati de oricare dintre cele 2 parti aflate in conflict, pentru ca Ungaria se da bine cu ambele parti, iar noi nu contam pentru nici una dintre ele.

 5. Dan

  Summit-ul din R. Moldova? O adunătură de idioți, care n-a fost în măsură să pronunțe cuvântul PACE.
  Eu, dacă-mi amintesc, admiterea în UE și În NATO era pendinte de îndeplinirea unor criterii, înscrise în carta lor de către fondatori, motiv pentru care România, ca să le pună la dispoziție resursele și piața de desfacere, a trebuit să se și ploconească ani mulți, în fiecare an cedându-le câte ceva.
  Dar cred că și aceste criterii sunt catalogate, azi, SSID, atâta timp cât se accelerează și se realizează formalitățile de aderare pentru R.Moldova și Ucraina.
  După statisticile oferite de către diferite organisme europene, în Moldova a rămas majoritară populatia rusofonă (moldovenii beneficiari ai cetățeniei române au ușchit-o demult în vest), în Ucraina doar populația de etnie rusă (ucrainenii sunt „refugiați” doar pe acolo unde mai sunt primiți și au „mălaiul” corespunzător), deci orice referendum, privind opțiunea de aderare, la care nu participă mercenarii lui Zelinski, este sortit eșecului.
  Apropo de manipularea exercitată de Gâdea: Racheta căzută la Kiev, pe carosabil, printre autoturisme, era una americană, tip Patriot, agenția de stiri engleză focusând proiectilul pentru a realiza caracteristicile constructive și a stabili proprietarul american.
  În principiu, rușii nu lovesc obiective civile, decât în măsura în care acestea deservesc interese militare, ținte fiind centre de comunicații NATO, depozite cu tehnică de luptă și muniții cadorisite de partenerii lui Zelinski (în mare parte, globaliștii marxiști), nu de către populațiile statelor respective, cele care doar le plătesc.
  Să fi uitat că Biden a impus Ursulei plata „cadourilor” americane, motiv pentru care România a mai făcut un împrumut, spre a asigura cota stabilită țării noastre, cu firavul angajament al actorului porno de a-l returna, dacă-i posibil, după 2035? Poate fi o poveste similară celei a tezaurului României, când debitorul ulterior nu este identic cu actualul beneficiar.
  Mai ales că, pentru ajutorarea financiară a USA, cu scopul de a ieși din criza iscată acolo, România plătește integral (mai rar parțial) achiziția de tehnică de luptă yankee ce va ajunge aici (dacă va mai ajunge?) după 2030.

 6. Micutzul

  Îi felicit pe faraonii Romanistanului că nici măcar nu se mai feresc …Adică inainte de expirarea contractului au anunțat că tocmai ce a crescut prețul semnaturii! Că e inflațiune , că toate ”e” scumpe! Dar bag mâna în miere că și OMV o să plece din România la fel ca padurarul Scvein…cum i-ospune! Atunci când nu mai are nimic de supt…
  Kosovo!? Bomba cu flocos întârziat lăsată de amerloci pentru un posibil viitor! Poate fi folosit sau pentru al retroceda sarbilor dar și pentru o nouă mardeală cu ei. În funcție de poziția sârbilor!
  ȘI am ajuns și la interesul nostru imediat… prietenii noștri elefanții! Pardon, magistratii! Propun ca să le fie majorate soldele ( nu cred că greșesc) cu 100% și pensiile cu 200% că ei ”este” învingătorii în rezboiul cu armata!
  Plimea să țină minte că așa cam la 40 de ani se dă cu miere pe glonțul patriei! Să vedem cine îl linge…

 7. calin

  Sergiu șiSergiu:
  KOSOVO = teritoriu cu populație majoritar albaneză, de prin anii ’50-„60 (sec.XX..!) e o regiune.. „fierbinte” socio-politic și..nu numai..!, adică cu conflicte violente și dorința de autonomie teritorială față de SERBIA (din federația iugoslavă)..!
  Poziția țărilor care nu au recunoscut Independența statului KOSOVO, obținută..plecând de la aplicarea practică a principiului „wilsonian” al autodeterminării..teritoriale a „minorităților” MAJORITARE ÎN TERITORIUL LOR, se explică, pt. câteva din cele 5 state europene, prin „teama” lor de:..”exemplu”, „de precedent”, care ar..”da apă la moară”..minorităților etnice din acele țări = inclusiv ROMÂNIA, de a nu ajunge în situația din.. KOSOVO..! teamă, probabil întemeiată..și legitimă în unele din acele state amintite mai sus..!; dar, cel puțin în cazul nostru = al ROMÂNIEI..teama „de precedent..” cu referire la „pretenția” (..REVANȘARDĂ..) a HUNGARIEI față de TRANSILVANIA..nu are vreo justificare (alta decât cea invocată de..”pretendent” = HUNGARIA!) deoarece, în sec.XX, anul 1918 : anul ÎNTREGIRII TERITORIULUI NAȚIONAL al ROMÂNIEI=TERITORIU locuit MAJORITAR de către populația de etnie română de..SECOLE (!), PRECEDENTUL (de tip wilsonian= amintit) care creează „panică”..culmea (!?)..la noi, s-a creat exact LA NOI, DE CĂTRE NOI,.. ATUNCI: în 1918 cu toate provinciile/ teritoriile locuite majoritar de români, teritorii care în trecutul lor au fost ACAPARATE de..TRIBURI RĂZBOINICE aflate în MIGRAȚIE (sau de țări vecine..) și „CĂUTARE”/OCUPARE de..TERITORII locuite de populații care au fost..”supuse”..! (tranzitiv și intranzitiv..!).
  Situația cu..”prcedentul” din TRANSILVANIA și KOSOVO este exact „inversă” ..în TIMP, așa cum am scris mai sus: noi nu trebuie să „ne temem” de precedentul KOSOVO, pt.că, de fapt precedentul ROMÂNIEI + TRANSILVANIA + MOLDOVA „trans”-Pruteană + BUCOVINA e „modelul” pt…independența „regiunii autonome” (din Serbia..!) KOSOVO..!
  Nu întâmplător KOSOVO avea acel statut de „regiune autonomă” în SERBIA..din „federația iugoslavă (..!): implicit și explicit (culmea sau nu, voit sau nu..!) sârbii recunoșteau..conștient sau nu..faptul că..”leagănul” civilizației lor..”KOSOVO”..de fapt..nu e chiar „leagănul” lor originar(-al), cultural, războinic, etc. ci era, în realitate, un teritoriu CUCERIT de strămoșii lor „iugo”-slavii.., aflați, ca și.. maghiarii = ceva mai târziu.., în MIGRAȚIE și LUPTE DE ACAPARARE de TERITORII ale populațiilor..mai „slabe” ..dpv. „războinic” și pe care le-au supus..!
  Cam ăsta e ÎNȚELESUL..istoriei.. de mai sus, așa cum e cunoscută public în prezent..!

 8. Călin

  P.S.: 1.

  În comentariul publicat ieri 14.06.2023 / 08:12′,din neatenție, am scris greșit numele „destinatarilor”; corect scris este: „Sergiu și Micutzul”..!
  Îmi cer scuze pt..ilariatea creată..?!

  P.S. 2.
  Adresa de email..nu e greșită..!

 9. Gigi Contra

  A trecut în eternitate bloggerul Huhurez (user Huhu Rezea).

  https://www.facebook.com/groups/601710453316699/posts/2617807441706980/

  Să se odihnească în pace !

 10. Nicu

  Călin *: Nici dumneata nu știi ce vrei să spui.
  Dacă la prima oră ești atât de confuz, îmi închipui cum ești mai târziu.
  Las-o baltă, ești din alt film.

 11. Sergiu

  D-le Calin, istoria ramane unde este, in trecut, si cine o uita, o repeta. Kosovo este doar un precedent. Eu tin sa accentuez faptul ca Ungaria va fi sprijinita sa rupa o bucata de Romanie datorita aceluiasi principiu al autodeterminarii introdus de aliatii nostri usandezi, iar cei care o vor sprijini nu de dragul Ungariei o vor face, ci pentru a obtine un pret mai bun de la o regiune, intai autonoma, apoi posibil lipita de vecinul nostru, pentru resursele aflate in zona, resurse suficient de importante ca sa se certe mai multi pe ele. Dupa ce vor curata zona, regiunea respectiva va fi lasata in voia sortii, cu consecintele de rigoare. Multumim pentru lectia de istorie, in ce priveste numarul locuitorilor, tot o lectie de istorie pomenea ca nu conteaza cine si cum voteaza, ci cine numara voturile. Daca dumneavoastra considerati ca avem un sistem corect de numaratoare a voturilor, atunci va dau dreptate in privinta faptului ca nu avem de ce ne teme.

 12. Călin

  Nicule:

  ..de fapt, ce vrei să..”spui”..?, pt. că.., chiar nu ai „spus”/scris nimic..!

  Un comentator..”serios”, dacă are ceva de spus, pro sau contra.., spune ..! dacă nu,..tace și merge mai departe..!; totuși: „lămurește”-mă:..care e „confuzia” în care ești..?

  (iar..”dumneata”=..”tu”, dar de pe poziții. de la „stăpân” la..”argat”..!)

 13. Calin

  Sergiu:

  ..așa cum am scris, nu KOSOVO este „PRECEDENTUL”..în istoria „modernă”/ contemporană.., adică din sec.XX… încoace, privind EUROPA..!; PRECEDENTUL autentic e..ANUL 1918.., după MOARTEA a MILIOANE de OAMENI.., într-un RĂZBOI nimicitor.., la încheierea căruia s-a întâmplat..ceea ce a devenit deja ISTORIE, așa cum o..cam..”știm”..!
  PRECEDENTUL AUTENTIC din 1918, întâmplat în condițiile și „motivațiile” amintite mai sus și în comentariul meu anterior, CU TERITORIILE europene LOCUITE din vechime de MINORITĂȚI..MAJORITARE, teritorii ÎNGLOBATE..sub o formă sau alta în GRANIȚELE, mare atenție: principatelor/regatelor /statelor/țărilor..VECINE acelora care aveau populațiile de ETNIA/LIMBA MINORITĂȚILOR..înglobate..”AȘA” cum s-a întâmplat în cazul NOSTRU și al zonei europene..SUD-EST balcanice , după MIGRAȚIILE din MILENIUL I, ale triburilor: hunice, slave și maghiare, dar nu numai..! [triburi „hunice” pomenite aici deoarece triburile MAGHIARlLOR chiar dacă unii spun că nu sunt înrudite cu cele..”hunice”, sunt triburi ale căror..”fapte de arme” săvârșite ulterior..”gestelor” HUNICE..în aceasta zonă Europeană, deci, revenind, maghiarii= ultimii „veniți” în „zonă”..ȘI-AU ÎNSUȘIT acele fapte de arme hunice, anteriore (istoric)..(!), fapt reflectat în însăși denumirea actuală a țării: „HUNGARIA”= cu „H”, nume care sugerează („brandic”=!)..”măreția” hunilor (?), și nu a așa-zisei „regiuni” euro-asiatice..”UNG”..?!]..!
  Este deci, o „diferență” de „NUANȚE..” între SITUAȚIILE ISTORICE din.. începând din MILENIUL I și până în..1918 (!), cu SITUAȚIILE ISTORICE de..DUPĂ 1918, în contextul „schimbării paradigmei” .. istorico-politico-sociale..: mondiale ..POSTBELICE MONDIALE..!

  Cât privește „SITUAȚIA” actuală..privind TENDINȚELE și ACȚIUNILE.. REVANȘARDE ale unor INȘI și „POLITICIENI”..NEBUNI..ajunși la puterea unor „ȚĂRI”..LACOME, TICĂLOASE.., e subiectul altor comentarii..!

  PS.:

  SITUATIA ACTUALĂ a ROMÂNIEI nu e similară cu cea a AUSTRO-UNGARIEI și apoi a HUNGARIEI (de până..în 1918..!) actuale, deoarece maghiarii din ROMÂNIA nu ocupă/locuiesc în număr MAJORITAR în teritoriile ROMÂNEȘTI, VECINE..cu GRANIȚA HUNGARIEI, ci în „enclave” restrânse din CENTRUL.. ROMÂNIEI..!; discuția prelungită pe aceasta temă.., lămurită acum..peste O SUTĂ de ANI.., de o LUME ÎNTREAGĂ (!), ar fi o discuție în..”cerc vicios” ..!
  :28′
  NOTĂ:
  Comentariu „corectat” azi: 18.06.2023/02:29′

 14. Sergiu

  D-le Calin, nu am spus vreun moment ca situatiile sunt similare, istoric vorbind. Dumneavoastra ati reluat subiectul cu alte argumente, nu va contrazic, faptul ca romanii sunt (inca) o majoritate in Transilvania este un fapt. Dar: vecinii nostri, de la premier la d-na presedinte, circula prin zona ca pe tarlaua lor, fara vreo acoperire diplomatica, tinand discursuri care nu spre binele Romaniei duc, si isi permit sa sfideze guvernul local fara repercursiuni. Pe mine ma ingrijoreaza aceasta atitudine, si as dori sa stiu pe ce anume se bazeaza ei cand fac astfel de gesturi, deoarece nu il consider pe d-l Orban vreun repezit. Adaugati la acest aspect si propaganda locala ce precizeaza ca resursele Transilvaniei sunt trimise la Bucuresti pentru a fi irosite de „Mitici” (in conditiile in care cele mai mari fonduri ale bugetului Romaniei se duc spre orasele Transilvaniei, care, intamplator, detin si cateva recorduri la datorii spre buget) si ajung la concluzia ca majoritatea romana s-ar putea sa nu fie un scut atat de eficient pe cat va ganditi. Speculat abil (vorba vine, deoarece reactia oficiala a guvernului Romaniei este zero), precedentul Kosovo (si, mai tarziu, cel al Crimeei) poate fi folosit cu succes, iar culcatul pe o ureche, aducand in discutie argumentele istoriei si majoritatii, nu cred ca ne avantajeaza.

 15. Călin

  Sergiu:

  Temele (sunt mai multe în comentariul d-voastră..!) ar merita să fie dezvoltate, dar ar necesita prea mult timp și spațiu..”editorial”..!
  Un răspuns la o întrebare..”cheie” privind..”libertatea” aproape absolută..de „manifestare” a demnitarilor „de frunte”..hungari în TRANSILVANIA [teritoriu pe care maghiarii îl consideră, fără ascunzișuri, TERITORIUL LOR..pierdut, dar recuperabil, sub o formă sau alta, chiar făcându-se „frate” cu dracu’, adică cu RUSIA (dar nu numai(!)..lu’..pește „prăjit”/sau nu..!?], vi l-ați dat singur afirmând că reacția „autorităților române” a fost și este cam..”0″ („zero”..!!); o altă ÎNTREBARE CHEIE (întrebare retorică = în opinia mea!), care se impune, este = DE CE (?) „autoritățile române”..”fac ceea ce fac.., „adică reacționează..”0″..(?), sau..”INADECVAT”..❗
  Mie îmi par retorice cam toate întrebările respective, dar nu numai acestea, ci în general, întrebările despre ATITUDINEA și..FAPTELE autorităților „române”, începând, cel puțin..cu acel ÎNSÂNGERAT „dec. 1989”, [=în care „s-a” trasat DIRECȚIA și SENSUL „acțiunii” .. „emanațiilor” (și a urmașilor lor..”de sânge”)..LOVITURII DE STAT (cam toate „revoluțiile” politico-militare = sunt, de fapt, LOVITURI DE STAT..!)]..și până în PREZENT..!, ATITUDINE și FAPTE care se..CAM LEAGĂ..cu TOT ce s-a petrecut și se petrece,..și vedem în ROMÂNIA.. „actuală”..❗

  (Comentariu..”ușor” modificat azi:..20.06.2023..)

  ● PS:

  ..ce are acest comentariu..de e „indezirabil” și..”nepublicabil”..?; a CUI..”coardă sensibilă”..am atins-o: = cu aceste ADEVĂRURI/REALITĂȚI devenite de ani de zile..ISTORIE..?

 16. Călin

  Gigi Contra:

  Huhu R. a tras storurile, deocamdată (?), temporar, potrivit cutumei.. blogului: în anii „pre-electorali” și electorali, dar și anual, sunt.. luate „pauze” și vacanțe..pt..”CONSULTĂRI” analize și direcții/sensuri de acțiune..= cu staff-ul din..OFF..!;

 17. Călin

  Neacșum:

  CITAT din: „Proiectul legii..privind optimizarea cheltuielilor..” (09.05.2023):

  (Am scris acest comentariu AICI, pt. că la celelalte TOPICURI, lipsește ..”spațiul de editare”..!)

  „neacsum

  „9 mai 2023 – 18:13″

  ” @Tudor Moraru,
  E de admirat rabdarea si incercarea de a va calcula pensia contributiva si e pacat de atata efort facut de pomana. Pentru cazul pensiei supusa chinurilor, era mul mai simplu sa cautati ❗❓decizia conform L263 care a calculat toate pensiile de pana atunci pe contributivitate si aveati deja datele necesare.⁉️Toti cei pensionati pana la aparitia legii 223 au pensia calculata pe contributivitate. ⁉️Banuiesc ca nu ati stiut asta. ❓Pentru ei nu mai e nevoie de niciun calcul e suficient doar compararea cuantumurilor si stabilirea cuantumului minim si maxim.⁉️
  In al doilea rand se pare ca nu ati inteles ca nu este vorba de o recalculare a pensiei ci doar o comparare a celor doua moduri de calcul, pentru a stabili care este partea de pensie GARANTATA si sub care nicio alta lege sau incercare useristo-pesedisto- liberala nu va mai putea sa ciunteasca pensiile militare.
  Dar se pare ca multora le place stilul complicat. Oi fi eu oltean dar nu ma scarpin invers. Altii insa da.

  Încheiat CITATUL,

  ● COMENTARIU:

  În textul cuprins între semnele roșii,s-au strecurat niște „inadvertențe” ..:
  Nu TOȚI pensionarii stabiliți anterior L. 223/2015 au pensii contributive ..!; eu am avut pensia STABILITĂ pe L.164/2001, REVIZUITĂ pe L.119/2010..= cu cuantum „tăiat” în ian.2011 și „RESTITUIT” în feb.2011..,apoi: din nou REVIZUITĂ „CONTRIBUTIV”..pe OUG.1/2011 în 01/2012, apoi CUANTUMUL „PROCENTUAL” plătit în 12/2010= RESTITUIT în 10/2013, în baza L.241/2013 !

  A 2-a..”problemă” e în legătură cu acel CUANTUM CONTRIBUTIV stabilit pe OUG.1/2011= L.165/2011, care în cazul meu (..și nu numai..!)..”nu este actualizat” la nivelul anului 2011.., sau al anului 2016, așa cum e cazul cu PENSIILE CONTRIBUTIVE stabilite pe L.263/2010 (=cu militarii cuprinși în ea..!). În plus, din „VLI” = veniturile lunare individuale = bază de calcul a pensiei..în sistemul contributiv, VLI-uri PLĂTITE și luate în calcul în 2012..în pensia mea atunci = în perioada: 2012-10/2013, în 2016-2018= cu ocazia recalc./actual. tuturor pensiilor militare, AU FOST tăiate unele DREPTURI de SALARIZARE=IMPOZITATE, sub EFECTUL = ILEGAL al OUG.57/2015, drepturi CUVENITE LEGAL, dar practic și..ILEGAL= PLĂTITE.. ȘI/SAU..TĂIATE.. DISCRIMINATORIU..numai UNOR pensionari militari..!

  Deci, IDEEA e că ACUM, în 2023.., CUANTUMUL „CONTRIBUTIV” al pensiilor revizuite=în baza OUG.1/2011= NEPLĂTIT,
  NEACTUALIZAT și AFLAT..NUMAI în DOSARELE DE PENSIE ale acelor pensionari.., cum e și în cazul meu, relatat pe scurt: mai sus, nu pot fi „valorificate” AZI, fără a fi actualizate și completate cu toate veniturile legale PLĂTITE ATUNCI, dar tăiate în prezent,..din art. 28 din L.223/2015..cu OUG.57/2015, așa cum am scris mai sus..!

 18. neacsum

  @Calin,
  1. Nu contest ca sunt si exceptii, adică pensii in baza altor legi, probabil in urma unor decizii judecatoresti sau altor situatii specifice, asta insa nu combate regula, cii o intareste.
  2. Datele respective poti fi folosite cu succes, chiar daca unele nu sunt actualizate. Una e sa actualizezi niste date deja existente si alta sa iei totul de la inceput.
  In ambele situatii incercati dece nu se poate aplica regula la dvs. Ei bine, o sa fiu si eu egoist si o sa spun ca nu la dvs se referea. Vi se pare mai usor sa se reia tot procesul de cautare a datelor de salarizare pentru 60000 de pensii in conditiile in care au plecat toti meseriasii din sistem ramanand numai pilele introduse dupa chipul si asemanarea lor de nulitatile promovate pe ochi albastri ?

 19. Calin

  Marin N.:

  1. În mare.., lucrurile stau cam așa cum ați răspuns, dar..se impun niște precizări:
  Eu am făcut parte din categoria pensionarilor militari, pensionați ANTERIOR..L.119/ 2010 și OUG.1/2011, cu pensii procentuale = RECALCULATE CONTRIBUTIV în anii 2010-2012 în baza: OUG.1/2011 și care au..”beneficiat” (?) de cuantumuri contributive brute ale pensiei = „TĂIATE”, adică MICȘORATE..! (în „epocă”= chiar oficialii din MApN afirmau că în situația aceea= cu CUANTUMURI CONTRIBUTIVE MICȘORATE = eram cam 10 % = adică vreo: 7.000 de pensionari militari..!, restul de 90 % „beneficiind” de CUANTUMURI MAJORATE sau..NEMODIFICATE..!), în cazul meu: de la vreo 3.400 de lei = „procentuali”.. la vreo 2.700 de lei „=contributivi”..! , dar, după care: în 10/2013, din oficiu, CPS/MApN ne-a restituit cuantumul procentual avut în dec.2010, în baza L.241/2013, așa cum am scris în comentariul anterior..!

  2. Cât privește pensiile noastre contributive = adică PUNCTAJELE LUNARE ANUALE, TOTALE și „PMA”= punctajul mediu anual. desfășurate în tabelele „anexă” din DECIZIILE DE REVIZUIRE a pensiilor..cu OUG.1/2010, a celor 10 % dintre pensionarii cu PENSIILE TĂIATE în perioada:..2010-10/2013 și apoi cu PENSIILE PROCENTUALE din 12/2010 = restituite în 10/2013 și rămase ..NEINDEXATE (!) =”în plată” până în 2016 = când a urmat recalcularea tuturor pensiilor militare, așa cum am mai scris = PUNCAJELE STABILITE în baza OUG.1/2010, existente în DOSARELE DE PENSIE a pensionarilor amintiți (=cei 10 %..!) TREBUIE..ACTUALIZATE (❗) cu:
  = ACTUALIZAREA GRUPELOR de MUNCĂ..și de ..PLĂTIT..în pensii = începând din:2011 = la nivelul identic cu cel din..2016, nivel plătit discriminatoriu numai celor pensionați pe L.263/010 = începând cu 01.01. 2011..!
  =VENITURILE SALARIALE,PRIMELE,SPORURILE SPECIFICE PROFESIEI,INDEMNIZAȚIILE,..și a.as.= de natură salarială = MPOZITATE = în activitate și PLĂTITE (!) chiar și în PENSIILE REVIZUITE cu OUG.1/2011..!, dar TĂIATE = ILEGAL (= cu „art. 28″/ L.233/2015 = modificată ILEGALl/ NECONSTITUȚIONAL = prin OUG.57/2015..!) , = din pensiile recalculate și PLĂTITE ..după 2016..!

  ..Cu alte cuvinte, eu nu am pomenit nimic privind..vreo NOUĂ căutare de.. NOI „date” salariale, ci e vorba = la cei 10 % din pensionarii amintiți și supuși recalculării/REVIZUIRII CONTRIBUTIVE (de fapt..!), = de „valorificarea” datelor= VENITURILOR SALARIALE = care EXISTĂ deja în „SITUAȚIILE” și „ADEVERINȚELE” CU VENITURILE REALIZATE în activitate, dar care au fost tăiate ILEGAL(!), precum și, numai în anumite cazuri:..unde ..”s-au pierdu..BANI..pe drum..”(!) la RECALCULAREA PRACTICĂ(?) a pensiilor.. din acele SITUAȚII de VENITURI..!, să se facă corecțiile LEGALE și..CUVENITE ..!

Statistici T5