Miting anti-Băsescu la Craiova

Categoria Evenimente

 

Peste 10000 de olteni se adunară la Craiova vineri 20.07.2012 în faţa Teatrului Naţional, pentru a-şi manifesta sentimentele şi sprijinul pentru dorinţa exprimată de Băsescu de a reveni la vechea profesie şi a îmbraca tricoul în dungi. E adevărat cei mai mulţi dintre vorbitorişi aproape toţi participanţii, i-au urat să îmbrace tricoul cu dungi verticale, şi să se îmbarce pe nava Rahova.

Pe scena improvizată în plină stradă în faţa teatrului, au urcat aproape toţi reprezentanţii USL locali dar şi oaspeţi din afara Olteniei, sau Doljului, precum Rovana Plumb, Tăriceanu, copreşedintele USL Daniel Constantin, dar şi o surpriză, un fost preşedinte al PSD,Mircea Geaonă care a dat semne de reîntoarcere. Acesta a fost bine primit de foştii colegi şi în cuvântul său şi-a cerut scuze faţă de aceştia pentru eventualele necazuri pricinuite în trecut. Să fie acesta un semn că se pregăteşte reîntoarcerea lui Geoană în PSD? Nu ar fi exclus, după pierderea lui Adrian Năstase, se pare că se simte nevoia unui om experimentat al PSD. De urmărit firul evoluţiilor pe acest tronson.

La activitate a participat şi doamna Cristiana Anghel care a încetat greva foamei în urma hotărârii parlamentului de a respecta cererea CE privind referendumul. Prezenţa sa pe scenă a fost salutată îndelung de toţi participanţii mai ales că şi- a făcut apariţia purtând în braţe ultimul protestatar al Craiovei, căţelul protestatar, deja cunoscut de o parte a manifestanţilor cu experienţă ai Craiovei. Vederea lui Nerro, căţelul protestatar a declanşat un cor imens de scandări „ieşi afară javră ordinară” dar scandările nu se refereau la bieţul căţel care purta la gât un mesaj sugestiv, „ TRAIANE EU PORT NEGRU, TE OFTICI?”.În mesajul său doamna Anghel a menţionat că pe 29 românii nu trebuie să uite că trebuie să meargă la vot să scape de un preşedinte, nu să aleagă altul, pentru a dezamorsa temerea unor indecişi care se tem să vină la vot ca să nu rămână cu Antonescu, pe care nu toţi cei care vor să scape de Băsescu îl agreează. Mesajul său nu a fost poate pe placul unor membrii USL dar a fost cât se poate de obiectiv şi binevenit pentru că se adresa celor ce încă mai au temeri vizavi de scopul referendumului.

Au luat cuvântul toţi „Bucureştenii „ iar domnul Prioteasa a făcut oficiul de gazdă. O altă surpriză, eventual o reprofilare a meseriei, a fost ultima pasiune a deputatului PNL Ionuţ Stroe care a pus mâna pe o cameră de filmat – dar nu ca Băsescu pe telefonul jurnalistei – şi a filmat de pe scenă, impresionat probabil de mulţimea venită la manifestaţie, care umplea tot spaţiul de lângă Teatrul Naţional până la primărie inclusiv trotuarele. A fost cu adevărat cea mai mare manifestaţie de la Revoluţie încoace. Ca participanţi s-au văzut conform pancardelor reprezentanţi atât din Craiova, cât şi din judeţ, dar şi din judeţele învecinate, sau mai bine zis cam din fosta regiune Oltenia. Aşa se explică numărul mare de participanţi. Nu prea s-au văzut sindicatele, exceptând ca de obicei poate cei mai fideli susţinători ai USL militarii rezervişti,care îşi onorează de fiecare dată angajamentele asumate prin protocolul de colaborare.

Mitingul s-a încheiat cu discursul Premierului Ponta, care a încheiat spunând :”Pe 29 Iunie, în fiecare an se aniversează un moment extraordinar. În urmă cu aproape 150 de ani s-a cântat pentru prima oară „Deşteaptă-te române”.Vreau să-i spun lui Traian Băsescu că pe 29 Iulie nu se va purta albul, se va purta tricolorul fiindcă pe 29 Iulie românii îşi vor lua de la Băsescu ţara înapoi, Asta cred că putem să facem împreună şi asta vă promit că vom face, să venim la vot să votăm da şi să-l pedepsim pe Băsescu pentru tot răul făcut României. Vreau să facem împreună bine Olteniei şi României şi să votăm DA pe 29 scăpând de Traian Băsescu. Vă mulţumesc!”

Interesantă coincidenţă, aceea cu Ziua Imnului Naţional. Să fie o predestinare şi să se trezească românii pe 29 anul acesta ? Atunci acest imn va deveni cu adevărat şi imnul acestei generaţii. Dacă punem la socoteală că Traian Băsescu a amintit acum câteva zile de un alt eveniment care coincide cu ziua referendumului, şi anume ziua de 29 .07.1947 când comuniştii interziceau PNŢ-ul, avem tabloul complet al preocupărilor sau gândurilor fiecăruia.   Deşi trimiterea domnului Băsescu este forţată, situaţiile nu se compară, acum poporul decide soarta unui dictator, nu dictatorii soarta unui Popor, nu ar fi exclus să i se împlinească profeţia şi să aibă soarta PNŢ , SĂ FIE SCOS ÎN AFARA COTROCENILOR , că tot strigară oltenii „Ieşi afară javră ordinară!”

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5